Keresés

Részletes keresés

Nemhivő Creative Commons License 2011.05.05 0 0 605

"Ne ölj, ne lopj, ne hazudj, nem szexelj össze-vissza, szeresd felebarátodat. Ezekből konkrétan melyikkel van a probléma???

Ezek a kerszténység előtt, és anélkül is léteztek, és léteznek.

Valamint szerinted melyik vallás példamutatásából ered a vizet prédikál és bolt iszik?

Előzmény: Juleska (596)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.05 0 0 604

Miért lenne? Én csak arra utaltam, hogy azok jajonganak MOST, akik régen a hit-diktatúrát csinálták, és azt helyesnek tartották.

A nagy büdös lópikulát azt. A mai szülők akiknek iskolás korú gyerekeik vannak, nagyon max 40 évesek. Szerinted mi a szart csináltak ők 20-60 ézzel ezelőtt? Részben nem is léteztek, részben pedig iskolába jártak.

Egyébként semmiféle hitdiktatóra nem volt. Minden templom tarthatott és tarott is hitoktatást, ahova eljárhattak azoknak a gyerekei akiknek erre igényük volt. 

Az egész nyugati világban az állami oktatás szigoróan vallássemleges és nagyon komoly eszközökkel küzdenek azért, hogy senki ne kényszerüljön meggyőződésével ellentéte iskolába járatni a gyerekét. 

Ez a demokrácia és a vallásszabadság.

Ez és nem az, hogy most meg a nem keresztények vannak megfosztva a meggyőződésük szerinti lehetőségektől.

Tisztességtelen és gyalázatos ami MO-n folyik. 

Ha ezek a keresztény értékek, akkor nem csoda hogy sokan irtóznak tőle.

Előzmény: ohrana (593)
linfury Creative Commons License 2011.05.05 0 0 603

Így van - a félelemrmel való nevelést egyébként én mondjuk egyébként is inkább idomításnak nevezném.

Előzmény: kulabácsi007 (600)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.05 0 0 602

Konkrétan azzal van a probléma, hogy ezen (egyébként többségében helyes) erkölcsi nézetet a katolikus egyház két évezreden keresztül egyáltalán nem gyakorolta.

Konkrétan két évezreden keresztül megáldotta a háborúba indulókat, movatovább mindkét oldalon harcolókat ugyan az a szent egyház áldotta!

Konkrétan azzal van a baj, hogy két évezreden keresztül a saját vagyonáért bárhol és bármit elrabolt, lenyúlt, ha kellett saját maga szervezett keresztes hadjáratot.

Konkrétan azzal van a baj, hogy két évezreden át harcolt minden más hit ellen, ha kellett tűzzel vassal.

Konkrétan azzal van a baj, hogy bár a Biblia tanításainak egyik lényege a szabad akarat, az egyház ezt soha, egyetlen percre sem ismerte el az egyénnel kapcsolatban. (Ma ugyan nem küld mágjára, de ki- és megtagad, ha nem az ő gondolatait követed.)

Soroljam tovább?

Konkrétan tehát ez az álszent, hazug és bűntől mocskos társaság ne akarja lenyűlni a gyermekem lelkét! És bizony szörnyülködve nézem, amikor egyre több helyen olyan helyzetet teremt, hogy sakk-matt szituba hozza az ott élőket.

Mert az egyház újra befolyást szerzett az államban, és bár ez Alkotmányellenes, de nem... "tákolmányellenes".

Szomorú jövő.

linfury Creative Commons License 2011.05.05 0 0 601

Mondjuk nálunk volt olyan gyerek (kettő is), aki se kisdobos se úttörő nem volt - nem jártak pl. nov 7-i ünnepségre. Mégis járhattak velünk - 1980-85 - sőt, még táborozni is jöhettek

Előzmény: ohrana (580)
kulabácsi007 Creative Commons License 2011.05.05 0 0 600

Nálam személy szerint:  a ne szexelj-jel,   csak gyereknemzés céljából  -lal  ,       na meg azokkal is, akik nem saját értékrendjüktől fogva, hanem mondjuk csak azért nem lopnak meg, ölnek meg, mert félnek 'pokol tüzétől'.

linfury Creative Commons License 2011.05.05 0 0 599

Na ez az ... én mondjuk annak a híve lennék, hogy az egyházi iskolák úgy működjenek, mint az alapítványiak - csak a fejpénzt kapják ... a többit fizessék a szülők, alapíytványi hozzájárulásként

Előzmény: WYW (565)
kulabácsi007 Creative Commons License 2011.05.05 0 0 597

tankcsapdát hallgatnak és miegymás. még káromkodni is szoktak :)

Ha semmi változás, különbség, akkor meg tényleg mi az értelme közbeiktatni egy szervezetet ami kezeli (lefölözi) az adóforintjainkat  ?

Előzmény: Törölt nick (591)
Juleska Creative Commons License 2011.05.05 0 0 596

Ha a politikát lehámozzuk az adott hírről, mi is a keresztyén értékrend?

Szerintem ezek: Ne ölj, ne lopj, ne hazudj, nem szexelj össze-vissza, szeresd felebarátodat. Ezekből konkrétan melyikkel van a probléma??? :p

J.

kulabácsi007 Creative Commons License 2011.05.05 0 0 595

azok jajonganak MOST, akik régen a hit-diktatúrát csinálták,

Folyamatosan mellébeszélsz.   kire gondolsz ?  szinte már nem is élnek,  vagy netán én csináltam  6 !! évesen régen a hit-diktaturát ?

Előzmény: ohrana (593)
linfury Creative Commons License 2011.05.05 0 0 594

Nézd, én mélyen ateista vagyok, úgyhogy nekem mindegy ... teológiát végzett apósom hívta fel egyszer erre a figyelmemet

Előzmény: ohrana (558)
ohrana Creative Commons License 2011.05.05 0 0 593

Miért lenne? Én csak arra utaltam, hogy azok jajonganak MOST, akik régen a hit-diktatúrát csinálták, és azt helyesnek tartották.

A mostani helyzet fényévekre van a régitől - kb. akkor lenne hasonló, ha mondjuk kötelező lenne az ortodox feltámadási szertartáson részt venni mindenkinek. (Kezdődik fél éjfélkor, vége van kb. 4-kor.)

Egyházi iskolában a nem hívőknek a hittan tanóra, heti kettő, de ezen kívül semmi más nem kötelező. (Nekem voltak osztálytársaim ref. és ateisták, nekik pl. lukas óra volt a hittan, de mindig bent maradtak, mert érdekelte őket, erre semmi presszió nem volt.)

o

Előzmény: Maccskacico (586)
kulabácsi007 Creative Commons License 2011.05.05 0 0 592

Egy javaslat a zsombóiaknak:

Ha az katolikus egyház annyira önzetlenül meg akarja segíteni a települést, akkor miért nem mondjuk a szennyvíztelep üzemeltetését veszi át ?   Az így felszabaduló pénzből meg lehetne államilag üzemeltetni tovább az iskolát.  

linfury Creative Commons License 2011.05.05 0 0 590

Na, ez itt a lényeg ... és nagyon sajnálom

Előzmény: taborosigabor (519)
ohrana Creative Commons License 2011.05.05 0 0 588

Mindig be volt írva - vagy az ellenőrzőbe, vagy szülőin elmondták, hogy kötelező. Iskolai program volt.

o

Előzmény: kulabácsi007 (581)
temafelelos? Creative Commons License 2011.05.05 0 0 587

A kutya nem foglalkozott a keresztény hit minősítésével.

A probléma a katolikus egyház nyomulásával és kötelezővé tételével van!

Maccskacico Creative Commons License 2011.05.05 0 0 586

Egy ilyen múlt után tényleg kínos érzés lehet szembesülni, hogy van más is. De nem kellene azért olyan nagyon hangosan jajgatni. Én is végigálltam pár nov 7-i ünnepélyt, meg fenyőünnepet, meghallgattam a pol.tiszt előadását a húsvét ünnepének eredetéről. 

Akkor most proletárdiktatura helyett keresztény diktatúra lesz? 

Csak óvatosan ezzel, mert a diktatúrák eddig kivétel nélkül megbuktak és meg is fognak a jövőben is. 

Lehet ma gyorsabban, mint pár évtizede, évszázada.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.05 0 0 585

Az állam és az egyház szétválasztása Magyarországon már a XIX. században megtörtént közjogilag. Az új .... (bocs, csúfolni nem akarom, alkotmánynak pedig nem bírom nevezni) is kimondja a szabad lelkiismereti és vallásszabadságot.

Ám éppen annak okán nem igazi Alkotmány ez, hanem csak lózunggyűjtemény, mert semmi nem következik belőle.

Ha egy faluban egy iskola van és az az egyház kezébe kerül, akkor az ott élő gyermekek joga a szabad világnézet tekintetében sérül!

Ha majd nálunk is ilyen következetesség lesz az egyház és állam szétválasztásában, na majd akkor lehet szabd lelkiismeretről beszélni:

http://www.kormanyozz.hu/2010/01/09/allam-es-egyhaz-szetvalasztasa-a-vallasszabadsag-megsertese-vagy-kicsinyes-anyagi-szempontok/

kulabácsi007 Creative Commons License 2011.05.05 0 0 584

Na ja, az egész ügy csak úgy hemzseg a keresztény értékrendtől.   ...hánynom kell.

Előzmény: temafelelos? (578)
kulabácsi007 Creative Commons License 2011.05.05 0 0 581

Én is végigálltam pár nov 7-i ünnepélyt.             És beírták az ellenőrződbe, hogy ott kellett lenned ?  ugye nem ?   akkor mi a különbség ?

ohrana Creative Commons License 2011.05.05 0 0 580

Mondjuk én ezen dolgoznék még egy picit.

Beírták az ellenőrzőbe, hogy tessék megkereszteltetni, különben kirúgjuk?

Vagy esetleg csak szóban súgták? Iskolából ma nem is lehet kirúgni még azt sem, aki megveri a tanárt. (Tudom az érvet, az egyházi iskolákból lehet, mert ott minden gonoszat lehet.)

(Amúgy 40 évig az ateistáknak semmi baja nem volt azzal, hogy nincs vallásszabadság, a hívők gyermekeinek vallásukról, történelmükről - a magyar történelemről is - hazugságokat kellett tanulnia. Egy ilyen múlt után tényleg kínos érzés lehet szembesülni, hogy van más is. De nem kellene azért olyan nagyon hangosan jajgatni. Én is végigálltam pár nov 7-i ünnepélyt, meg fenyőünnepet, meghallgattam a pol.tiszt előadását a húsvét ünnepének eredetéről. Ezek fényében amúgy a keresztény hitet leostobázni elég esélytelen.)

o

Előzmény: temafelelos? (576)
kulabácsi007 Creative Commons License 2011.05.05 0 0 579

Az a gyanúm, hogy ezen a téren rettenetesen képzetlen vagy.

Nem jártam hittanra, de hallgatlak, ne beszélj mellé:  várom az idézetet:   hol van az, hogy a 'hidegek' jobban járnak a langyosoknál.   A langyosokat 'kiveti a szájából', azt már halottuk,  de mi történik a hidegekkel ?    ...a szájból kivetéshez képest valami enyhébbre várok..  (már ha önmagadhoz képest következetes vagy)

Előzmény: ohrana (574)
temafelelos? Creative Commons License 2011.05.05 0 0 578

Még nem.

A szülőkben még él a remény a szavahihetőségről.

A Püspök úr az első szülőin nagy arányú támogatásról ,szó szerint +60% beszélt.

http://www.szegedkurir.hu/cikk/szeged/5759/zsomboi_iskolaugy_a_nagy_suketeles

Előzmény: Törölt nick (571)
Maccskacico Creative Commons License 2011.05.05 0 0 577

Ebben az a pofátlanság, hogy az állam azt a 98 milliót az egyháznak odaadja, az önkormányzatnak meg nem.

És akkor itt felmerül a kérdés, hogy kinek az érdeke az, hogy európában szinte egyedülálló módon ilyen mértékben adják egyházi kézbe az oktatást, dobják oda a fiatalok nevelését az egyháznak? 

Mi a cél? Szabad önállóan gondolkodó emberek nevelése helyett, bármire használható és rávehető birkák kitenyésztése? 

Azért ez szerintem nem fog menni.

Előzmény: WYW (565)
temafelelos? Creative Commons License 2011.05.05 0 0 576

Különben kirakták volna a gyereket az iskolából....a keresztényi szeretet jegyében.

(567)

Előzmény: ohrana (553)
kulabácsi007 Creative Commons License 2011.05.05 0 0 575

Ha más nem, akkor az, hogy nagyrészt az ő felelőssége, hogy 2/3-dal ezek a kretének jöhettek utána.

Előzmény: Törölt nick (569)
ohrana Creative Commons License 2011.05.05 0 0 574

Az a gyanúm, hogy ezen a téren rettenetesen képzetlen vagy. (Mondjuk az azért vicces, hogy itt kb. olyan érvek hangzanak el, amiket a még fiatal Szt. Ágoston vágott a keresztények fejéhez.)

o

Előzmény: kulabácsi007 (564)
Para Szolvencia Creative Commons License 2011.05.05 0 0 573

?

Előzmény: Para Szolvencia (572)
Para Szolvencia Creative Commons License 2011.05.05 0 0 572

Nem ő vitte zátonyra a hajótokat? (vagy tán megtagadnátok a kapitányotokat is)

Előzmény: Törölt nick (569)
kéjarany Creative Commons License 2011.05.05 0 0 570

Átöltöznek az elvtársak?

Előzmény: Maccskacico (556)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!