Keresés

Részletes keresés

hóember Creative Commons License 2001.07.30 0 0 446
Most beszéltem a biztosítóval, nagyon megnyugtattak:-((( De már nem csak a konyhánk, hanem a kisszoba is ázik:-(((((((((((

Meló meg ezerrel, mert most a szabadságok miatt váltásban ügyelünk:-((((

hóMbR

Előzmény: KissMe (444)
nyman Creative Commons License 2001.07.30 0 0 445
ezeket az ujsagokat inkabb ne! :)
Előzmény: KissMe (444)
KissMe Creative Commons License 2001.07.30 0 0 444
Akkor nyugtassuk egymást! Nyugi-nyugi-nyugi. Olvass kellemesebb oldalakat! Pl. Kiskegyed.hu, Noklapja.hu
Vagy írd be a szomszéddal kapcsolatos bosszúságaidat a Zavaró szomszédok! topicba.

Üdv

Előzmény: hóember (443)
hóember Creative Commons License 2001.07.30 0 0 443
De igen. Csak most én is iszonyat dűhös vagyok. Három évvel ezelőtt a WCnket áztatta be a harmadikról /mi elsőn lakunk/ a linkóci, bunkó szomszéd, most tegnap óta a konyha és kisszoba ázik, és majd még csak ezután hív szerelőt:-((((((((((

A gutta üt meg itt helyben, ráadásul 120 fok van az irodámban és el se merek mozdulni a kurva telefon mellől.

Bocs az offért, de nagyon ideges vagyok.

hóMbR

Előzmény: KissMe (441)
KissMe Creative Commons License 2001.07.30 0 0 442
Csak felhoztam. Várok. Ideges vagyok. Nyugtatgatom magam, próbálom elterelni a figyelmemet, azért is írok ide.

Üdv

KissMe Creative Commons License 2001.07.27 0 0 441
Bocs, akkor egy kicsit feldühített. Most már el is felejtettem, szinte.

Nem túl rózsás a helyzet két kicsi gyerekkel. De azért sok mindenért kárpótolnak is benneteket, nem?

Üdv

Előzmény: hóember (440)
hóember Creative Commons License 2001.07.27 0 0 440
Jaj, nem bántani akartalak, csak úgy megemlítettem azokat a kurva cipőket. Nem kellett volna???

Mellesleg az asszony jóval többet kereshetne és szakmailag is jobb lehetne neki, de két kisgyerekkel meg se mer mozdulni még vagy 2-3 évig. Ennyit a függetlenségről:-(((

hóMbR

Előzmény: KissMe (432)
KissMe Creative Commons License 2001.07.26 0 0 439
Sziasztok! Tegnap este kicsit elgondolkodtam, körülnéztem a neten, és siralmas helyzetet találtam. Illetve nem találtam - egy olyan nagy, pécsi céget sem, akinek érdemes lenne elküldeni kéretlen pályázatot. Legtöbbjüket ismerem vagy személyesen, vagy édesapám vállalkozása által, nekik azért nem küldöm, mert tudom, úgysem lenne esélyem. A másik részét egyáltalán nem ismerem, de nem tűnnek valami bizalomgerjesztőnek.
Egyáltalán, alig van cég Pécsen+

Dancernek: megkaptad a tegnapelőtt küldött e-mailemet? Mindenképpen jelentkezni fogok, ha komolyra fordul a dolog. Bár úgy néz ki, hogy konszolidálódott a helyzet, mert már valami külföldi útról is szó van, ahova én is mehetek. Előre is köszi a segítségedet.

Üdv

Előzmény: Bolivian Dancer (438)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.07.25 0 0 438
Hello KissMe,

akkor jó, ha csak vaktöltény volt.
ha éles helyzet van, azonnal jelezd, hogy a legjobb megoldást találjuk ki. Egyszerű a fönök? Hihihi, van ilyen...

Na azért apatikus ne legyél. Ez egy nagy játék, az egész... és hidd el, a belső szilárdságra szüxég van. Másként nem megy sajnos..

ciao

KissMe Creative Commons License 2001.07.25 0 0 437
Szia Dancer,
köszi, értem.
No most a felmondás úgy néz ki, hogy csak szóbeli fenyegetőzés volt. A főnököm pedig úgysem tudna semmit bizonyítani. Különben is elég egyszerű szegénykém, nem hiszem, hogy trükköket ismerne. És HR-es egyáltalán nincs a cégnél. Mellesleg jobban örülnék akár a kirúgásnak is, mert még nincs egy év a munkaviszonyom se, és ráadásul kifizettek helyettem a volt cégemnek 150 eFt-ot. Igaz, hogy nem írtam alá újabb éveket náluk, nincs róla szerződésem, de mégis követelhetik, ha én mondok fel. Ezért erőltetném a közös megegyezést, mert én meg nem is kérhetek tőlük semmit, úgy érzem. Nem is akarok kapni.

A karrier.hu cikkét olvastam. Kiábrándító. De most már apatikus is lettem, nem érdekel semmi.

Majd írok, ha jobb kedvem lesz.

Üdv

Előzmény: Bolivian Dancer (434)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.07.25 0 0 436
"A boldogtalan ember a legjobb munkaerő

Boldogtalan a munkájával? Pont ez az, amit mostantól elvár Öntől a főnöke és a jövőben talán nem kell mosolyt sem erőltetni arcunkra, amikor megjelenünk egy munkahelyi felvételi beszélgetésen. Egy kanadai pszichológuscsoportnak ugyanis sikerült kimutatnia, hogy a boldogtalan ember a legjobb munkaerő.

Ha a munkaadók véletlenül felfigyelnek a kanadai Alberta Egyetem pszichológusainak legfrissebb eredményeire, akkor a jövőben nem sok esélyük lesz azoknak az álláskeresőknek, akik nem mélyen deprimált állapotban, Kafka naplóinak miniatürizált kiadását gyűrögetve jelennek meg a felvételi beszélgetésen. A Robert Sinclar és Carrie Lavis vezetésével végzett kutatás ugyanis arra felismerésre jutott, hogy a többnyire nyomorúságos hangulatban lévő emberek jobb munkaerőnek számítanak, mint örömtől duzzadó társaik. A vidám embereknek ugyanis rengetek idejét és energiáját emészti fel, hogy próbálják fenntartani jókedvüket, míg aki savanyú, az beletörődvén helyzetébe a meglévő eszközökkel operál – állapította meg a tanulmány.

A fenti megállapítások felvetik a kérdést, hogy mi értelme akkor annak, hogy milliókat költenek a cégek minden évben, arra, hogy vidám munkahelyi közeget teremtsenek dolgozóiknak?
Néhány vállalat odáig elmegy, hogy komikusokat alkalmaz annak érdekében, hogy mosolyra fakassza alkalmazottait. A kanadai jelentés fényében azonban mindez pénzpocsékolás.

A Robert Sinclair és Carrie Lavis pszichológusokból álló kutatócsoport néhány munkásból álló csapatokat állított egy gyártósor mellé. Azok, akik "szomorú", "boldogtalan" vagy hasonló kifejezésekkel jellemezték alapbeállítottságukat, nem dolgoztak ugyan többet, mint feldobott kartársaik, de feleannyit hibáztak, pontosabban, 50 százalékkal kevesebb selejtet termeltek. A minőségi tesztek végeztével kiderült, hogy a „mosolygós” csapat által előállított termékek java nem ment át a szűrőn.

A tanulmány azt is megállapítja, hogy a rosszkedvű dolgozók a munkát arra használják, hogy eltereljék figyelmüket saját borongós hangulatukról. A futószalag napos oldalán üldögélő vidámnak mondott emberek legtöbb esetben a munkát nemkívánatos dolognak és a boldogtalanság egyik legfőbb forrásának látták.

Persze még megbecsülni sem lehet, hogy a dolgozók boldogítására szolgáló keretet mennyire kurtítják majd meg azok a vállalatok, melyek - mondjuk a London School of Economics felmérésének hatására - eddig abban a tévhitben éltek, hogy a munkájával és környezetével elégedett munkaerő termelékenyebb. A sötét jövőt előrevetítő kanadai kutatás talán nem fenyegeti a hétvégi vállalati mulatságokat, a BBC azonban olyan vállalatokról is tud, melyek komédiásokat alkalmaznak, hogy mosolyt csaljanak a munkaerő arcára. Amennyiben ezen új tételek sikerre tesznek szert, úgy mindörökre befellegzett a céges családi happeningeknek, buzdító vállalati dalocskáknak és egyéb „korporét-fíling-mékingeknek”.

No comment...
Forrás: www.karrier.hu


Törölt nick Creative Commons License 2001.07.25 0 0 435
Bolivian Dancer! Értelek, ezeket a példákat azért hoztam fel, mert pontosan arról szólnak, hogy a vezetést k..ra nem érdekli a közeg, az ország, stb. Egy jórészt katolikus országban ilyet mondani nagyon durva. Másrészt sokszor hallomhogy mi egy nagy család vagyunk, csak akkor nem tudom, miért ekkora a fluktuáció, és miért b..sznak ki embereket úgy hogy még a cuccukért sem mehetnek vissza. A melós sztori hogyan végződött.
fred
Előzmény: Bolivian Dancer (434)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.07.25 0 0 434
Sziasztok,

Kiss
bocs, az „ügyesebb voltál-t” nymannak címeztem, neked csak ajánlottam figyelmedbe az ő módszerét. Én is sok helyre jelentkeztem, de nem annyira „megszállottan” hogy hetekkel ezelőtti HVG-re is rámoccantam volna.

Jövő héten elseje.
Kaptál, pl. írásbeli figyelmeztetést?
Ha a kezedbe nyom egy „felmondást” gondolkodj el…
Nem feltétlen a közös megegyezés a jobb… Ez esetben nem követelhetsz semmit, de semmit.

Ha nincs megalapozva, elég sok pénzt lehet leverni rajtuk… hiányozni szokott a normális indoklás, a védekezés lehetősége és az ún. jogorvoslati záradék.
Indoklás pl: „KissMe kartárs negyedszer is részegen jött be, ellopta a gémkapcsot és kikezdett a takarítónővel, a konkurenciának kémkedett, gondatlan munkavégzésével kárt okozott a cégnek” etc, etc de ezt mind bizonyítani is kell tudni, ez ekkor-akkor történt, ez és ez látta és tanúsítja. Pl. jegyzőkönyv, amiben a munkavállaló elismeri hogy elbaszta, ellopta, elkésett már megint etc. etc.

Ja és az nem gond, hogy nem tudtad bizonyítani, a főnököd állit, ergo neki kell bizonyítani.
Valakit kitenni nem egyszerű, ezért is van a komoly követelményrendszer felvételnél, interjú, személyes kapcsolatok jelentősége, AC, pszichológus, csillagjós.
Gyakorlatilag, nagyon nehéz valakit úgy „kibaszni”, hogy az ne tudjon visszatámadni, a törvény eléggé védi a munkáltatók érdekeit.
Esettanulmány (személyes körből):
Nagyáruház raktárából 8 melós összefogva lopták az árut. Ipari kamera felvette, megnézték, megmutatták nekik, de nem ismerték el. (nem voltak hülyék…) . Ilyenkor mi van? Rendőrség, eljárás, mivel „ártatlanság vélelme” csak rendőrségi határozat alapján lehet őket rendkívüli munkáltatói felmondással elküldeni. Ilyenkor, rafinált HR-es más megoldást választott..
Ha elküldte volna őket aznap, akármilyen felmondással, lett volna per, még akkor is, ha sárosak voltak a „srácok”.

Az MT alapján, egy évi béred simán leverhető rajtuk, plussz lehet kérni, a fizut addig is, amíg az ítélet jogerős.. (nem vagyok jogász, de remélem, pontosan írtam le mindent. Én éppen a közelmúltban fingattam meg „jogellenes munkaviszony-megszüntetés címén egy vezetői tanácsadó céget, hihihiii)

Fred,
Nem feltétlen a munkaerő piac felhígulása, hanem a könnyen megszerezhető HR diplomák okozták a HR-es cucc „elautizálódását”. A HR jó szakma, elit cucc, jól fizet, de itthon nincs még meg a kultúrája a cégeknél, és ezért kevés a jó szakember, tisztelet a kivételnek. Kevés helyen veszik komolyan, és van egy cosmó ismert nagy cég, ahol még nem is hallottak róla. Persze, a pályán működő arcok általános IQ-ja korrelál a magyar népességgel ;-(.

A wc-t értem, hogy nem trükk, de jó, akkor is!!!
Sok ilyen van: berendezés, arcok, öltözékük, megkinálnak-e valamivel, gépek és monitorok típusa és mérete, látsz-e valakin fehér frotirzoknit, meg bármi lehet.

Új Isten a pénz… hát ja.. Nekem sem teccik, ez mindenféleképpen elkeserítő, de tudomásul kell venni, hogy napi 8 órát ebben a világban vagyunk kénytelenek eltölteni. Akár teccik, akár nem. Tehát, meg kell próbálni, alkalmazkodni hozzá. Hogy magadban, magamban mit gondolok, ahhoz a „tőkésnek” nincs semmi köze. Csak ügyesen kell titkolni.

Másfelől, a „vállalati kultúra” egy hasznos dolog is bír lenni, egy jól működő és céltudatos szervezet esetében, ad a dolgozóknak egy olyan pluszt, amitől jobban érzik magukat a bőrükben, és kötődnek a céghez. Persze, ez nem konvertálható a fizetési boríték vastagságával. Itt inkább ízlésbeli különbségek vannak, van (azok közül, amit láttam) hogy szimpi volt, és volt amitől a hányinger kerülgetett.

Üdv:
Dancer

névtelen Creative Commons License 2001.07.25 0 0 433
nem mindemki hiszi.

Csak többen azt hiszik, hogy sokan azt hiszik, hogy mindenki azt hiszi, hogy a másiknak könnyebb....:->
Najó, eldugulok:->

Előzmény: hóember (431)
KissMe Creative Commons License 2001.07.25 0 0 432
Kedves hóember, igazad van. Meg sem szólaltam, abszolút nem lesz EGY panasz szavam sem ezután. Éljen a szarér-húgyér' dolgozó, egyedülálló álláskeresők vidám élete!

Üdv

Előzmény: hóember (431)
hóember Creative Commons License 2001.07.25 0 0 431
Nagyon tévedsz KissMe aranyom, január óta már 10 pár cipőt kellett venni a gyerekeknek annyira nőnek:-((((

Senkinek se könnyű. Csak mindenki azt hiszi, hogy a másiknak könnyebb.

hóMbR

Előzmény: KissMe (380)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.25 0 0 430
Kedves Bolivian Dancer! Nem gondolom hogy a HR-eseknél több a hülye mint máshol, bár a munkaerőpiac megélénkülése okozhatott felhígulást itt is. A WC pdig nem trükk, egyszerűen az interjú után megkérdeztem, hog merre van.
Dohányzás: én nem élek vele, és ha más ezt tiszteletben tartja, OK. Ha a munka jellege olyan, nyugodtan ki lehet menni öt percre. Ezt még szalag mellet dolgozók is megtehetik. (Nem mindenütt.)
A vállalati kultúrát értem, csak nem szeretem. Amikor privatizálták az előző cégem, minden tablót, egyebet leszedtek (munkaverseny, stb.)
Mi volt a tőkés első ötlete? Igen, jól gondolod.
Ezzel csak az a bajom hogy mindig más jut eszembe, meg hogy a tulaj elolvashatna egy történelemkönyvet. Tudom, nem teszi.
Az is előfordult, hogy az egyik mostani főmufti a Lengyeleknél arról beszélt, hogy az új Isten a pénz. Ez pedig szerintem a kultúra hiánya, még akkor is ha vállalati.
fred
Előzmény: Bolivian Dancer (420)
KissMe Creative Commons License 2001.07.25 0 0 429
Valóban úgy tűnik, hogy nem gondolta komolyan. Viszont korábban is mondogatott ilyeneket. Az meg talán nem hátrány, hogy ha mégis felmondásra kerül a sor, akkor megemlíthetem neki, maradjunk inkább a közös megegyezésnél.

Üdv

Előzmény: Törölt nick (428)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.25 0 0 428
Szerintem nem gondolta komolyan. Kívülről belepofázva nekem úgy tűnik hogy aznap éppen szarral álmodott, és te voltál az első, akibe bele tudott rúgni.
Az első munkahelyemen volt egy főnököm, ő minden hétfő reggel lebaszott mindenkit, pl. hogy miért eszik paradicsomos halat. Azután elment dolgozni.
fred
Előzmény: KissMe (427)
KissMe Creative Commons License 2001.07.25 0 0 427
Szia Dancer,
hogyan érted azt, hogy ügyesebb voltam? Az idegeimről pedig inkább ne beszéljünk... Még jó, hogy a magánéletem rendben van.
Egyébként mail ment.

Mindenkinek:
mit jelent az, hogy a főnököm pár hete valamin balhézott, amit állítólag én rontottam el, de nem tudtam bizonyítani, hogy nem, aztán pedig azt emlegette, hogy sajnos meg kell tőlem válnia elsejétől, ha nem tudunk együtt dolgozni? Azóta nem szólt egy szót sem, jövő héten elseje.

Üdv

Előzmény: Bolivian Dancer (426)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.07.25 0 0 426
hello nyman,

ya, ez egy mennyiségi munka, és erős idegek kellenek hozzá.... Fiygelj KissMe!
Te e szerint ügyesebb voltál, én viszont talán "céltudatosabb" vagy válógatósabb.

Az arányok nagyjából igy alakulnak.. ahogy irtad. Vagy szarabbul..

A gempával kapcsolatban (pénz) hát.. igen, de persze, nem mindegy, emnnyiből jön le az az 30-50 ezer, az nagyon boldogtalanná tudja tenni az embert, ha pl. brt 100-ból... Szóval a lényeg, az engedmény mértéke hogy aránylik annak bázisához. A többi mozzanat is bír fontos lenni... nagyon is, pl. milyen gyakran van tréning, vagy sólet a menzán, és ki melyikre hogy reagál :-)))

groland,
megnyugtatlak, lesz ez még jobb is, de ebben hasznos hinni. Fölösleges mások életkorát figyelembe venni, én is közelitek a krisztusi korhoz, mégsem rosáltam be..

Ami a lényeg. (Persze, könnyü ez mondani)
Egy: türelemesnek kell lenni. Nyár van.

Kettő. a pozició determinálja a pénzt is, mint tudjuk, tehát, lehet hogy egy picit érdemes engedékenynek lenni, mindkét téren. Csak tanács.
(én is az uj helyemen kevesebbet keresek, mint szerettem volna, de rájöttem, nem fog menni úgy. Pedig mögöttem is van pár év vezetői gyakorlat, amit hasonlóképpen értem e)

Három.
A pénzt nem szabad túllőni, sajnos, ha több a jelentkező, akkor a pénz szelektál (tiszta játék esetén) és nem feltétlen a képességek.
Inkább keress x-el kevesebbet egy jó helyen, és tornázd fel magad megint, mint semmit, sehol.
Az is lehet hogy a feljebbvalók a pozicióukat féltik, de szerintem, "belépéskor" vagy interjún ez nem egy túl gyakori helyzet.

üdv

kzt Creative Commons License 2001.07.25 0 0 425
groland, ez mese habbal. Pl. arra gondoltak, hogy elobb-utobb az o poziciojuk kerul veszelybe ha ott vagy. Igazan komoly erdeklodonel nem szamit kulonosebben a kor...
Előzmény: groland (422)
groland Creative Commons License 2001.07.25 0 0 424
megnyugtattál.
Az igazat megvallva már ezt is hallottam egyszer, de utólag be kell, hogy ismerjem: a fizetési elvárásaim voltak túl magasak.
Előzmény: Pille (423)
Pille Creative Commons License 2001.07.25 0 0 423
Nyugi. 10 év múlva meg mindenhol azt fogják mondani, hogy számukra túlképzett vagy, és fiatalabbat, pályakezdőt keresnek. :)
Előzmény: groland (422)
groland Creative Commons License 2001.07.25 0 0 422
nyugtassatok meg.
28 évesen a legtöbb interjúm a következőkkel ér véget: mind szakmailag, mind emberileg alkalmasnak találjuk, ha tíz évvel idősebb lenne azonnal felvennénk...
hogy a helyzetet egy kicsit jobban értsétek azt el kell mondanom, hogy 4 éve dolgozom, ebből három év egy multinál értékesítési képviselői majd később "belső tanácsadói" minőségben és ha pillanatra félretehetem egyébként már-már megható szerénységemet, afféle csodagyerekként emlegettek a kollegáim, fél év pedig egy induló cég top menedzsmentjében. Karrierem eddig töretlen volt, sőt egy kicsit talán túl gyorsan is fejlődött, ennek megfelelően most már nem adom senior manager-i pozíció alá. (a cégváltásom kényszerből történt, nem illethetnek a job-hopperség vádjával)
Miért nem akarnak engem, aki egyrészt már bizonyított, másrészt aligha lesz ambíciózusabb, terhelhetőbb és idomíthatóbb, mint most?
Nagy Sándor összesen 33 évet élt, Mozart 35-öt, és volt egy J.C. monogrammú ürge is ha jól emlékszem aki szintén egész fiatalon nagyot alkotott.
Semmi kedvem tíz évet várni arra a munkára, amit most kellene, hogy végezzek.
A picsába is, úgy tűnik vissza kell lépnem egy két lépcsőfokot.

nyman Creative Commons License 2001.07.24 0 0 421
"Sajnálom az elutasitást, gondolom, számitottál rá. Nekem volt vagy 50 darab az idén…"

Ez azt jelenti, hogy nem adtad fel! Ugy latom, hogy sokan nehany elutasitas feladjak es azt mondjak, hogy nem megy es jon a depi vagy ha tanacsado cegen keresztul proszaljak, a tanacsadok nem jonnek be, es van kiket szidni. Ha az interneten. Es akkor az sem, akkor a cegek nagyresze meg nem allt ra erre. Allashirdetesek (apropo a metro keddi, MH szerdai szamaban van allasmelleklet), akkor pedig az a velemeny, hogy mar mind le vannak zsirozva.

Szvsz nem igy van. Nalam az aranyok ugy jottek, hogy mondjuk 20-30 palyazatbol jott ossze 4-5 interju es kb. 1 vegzodott ajanlattal. Tavaly, mikor Mo-ra visszajottem es felporgettem a keresest volt hogy egy nap negy interjun voltam, ebbol 1 bejott 1 meg nem erdekelt. Ehhez valoban a fenti szamhoz kozeli jelentkezest kellet elkuldeni.

A nagyszamu palyaznivalo allas ugy jott ki, hogy megszereztem a HVG-ket 2 honapra visszamenoleg, plusz vegigbongesztem a napilapokat 4-6 hetre visszafele es az osszes olyan allasra elkuldtem az anyagomat, aminek kb. 30-40%-ban megfeleltem. Az interneten is visszaneztem az ajanlatokat. Volt, hogy az adott allast mar betoltottek, de lattak bennem fantaziat.

Mar a topikba korabban is leirtam, hogy a fosuli befejezese elott illetve leszereles elott felutottem a sarga lapokat es egy-ket profilba vago ceghez elkuldtem az eletrajzom. Majd par nap mulva fel is hivtam oket. Jott rengeteg elutasitas meg koszonom szepen, de vegul friss diplomaval harom "elso munkahely" kozul valaszthattam.

"Nem a pénz a fő szempont, de a tényezők közt egy fajsulyos darab. Egyebek: munka, környezet, távolság, fejlődési lehetőség, egyéb juttatások, emberi környezet, etc"

Ezzel ugyanigy vagyok en is, hogy sok masnak ott kell lenni a merlegelesnel. A munkahelyi legkor, kreativ, kihivast jelento feladatok stb. Bar az is igaz, hogy szerencsere ebben a pillanatban olyan helyzetbe vagyok, hogy 30-50 ezer forint mar nem emel szamottevoen az eletszinvonalomon es "megengedhetem" magamnak ezt a szemleletet.

Előzmény: Bolivian Dancer (420)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.07.24 0 0 420
Sziasztok,

KissMe

Sajnálom az elutasitást, gondolom, számitottál rá. Nekem volt vagy 50 darab az idén…
A hibák arra jók, hogy tanuljunk belőlük, de szerintem, nem érdemes belesirni a kiömlött tejbe. Depis ne legyél már, vannak az életben nehezebb periódusok, és én is tudom milyen szar, ha az ember utálja a munkahelyét. Nem tudhatod, lehet hogy igy jártál jobban, mert hosszútávon jobban haladhatsz felfel mint ha akkor elmentél volna a bankba…

Azért is vigyázz a depivel, mert ez egy öngerjesztő folyamat is lehet, amig depizel, nem leszel vonzó ember, egy interjún. Sajnos, elképesztően szarok a magyar depi statisztikák, véletlenül ebből ecce’ irtam egy szakdolgozatot, ismerem a témát, és ez kihat az általános egészségi állapotokra is + alkoholizmus, öngyilkosság, válás, népességfogyás, bűnözés, közérzet, életminőség etc. etc. Meredek dolog…Hidd el a pozitiv és kreativ hozzáállás, nagyon fontos.

(Dézsé) gondolataihoz. Nem a pénz a fő szempont, de a tényezők közt egy fajsulyos darab. Egyebek: munka, környezet, távolság, fejlődési lehetőség, egyéb juttatások, emberi környezet, etc. Tudok olyanról, aki nagyon sokat keres, de 1,5 év után rájött, hogy ez nagyon jó, de nem lehet megfizetni a napi heti 60-80 óra melót, vezető beosztásban.

(nyuszibogár)
Érdekes, de tavaly és ezen a nyáron nem pang annyira a piac szerintem, ahogy szokott.. Szubjektiv vélemény.

Fred:
Nem vitás, sok autista barom van a HR pályán, de nem több mint amennyi bármely egyéb téren. Engem ez jobban zavar mint téged, hidd el nekem. De vannak pengék is, ismerek párat, másfelől. „Vidéken is megy a mobil?” Jé, télleg ;-) ?? Sirállyyyyyy
A cégek közt gyakran van informális kapcsolat, infoáramlás, ezzel nincs mit tenni. Mindenki igyekszik a legjobban bonyolitani a dolgait. A WC trükk jó, de esetleg félreérthető is lehet…

Fényképet csak fényképésznél, ha nem tetszik, dobd ki!
A legelőnyösebb a nem a kamerába bámuló, oldalra néző szokott lenni.

A dohányzás, lehet probléma, interjó alatt nem javasolt rágyujtani (egyik félnek sem) és dohányosoknak érdemes eltitkolni, mert választási szempont lehet. A normálisabb irodákban tilos, viszont ha kimész óránként 5 percre; lopod a munkaidőt. Én is ;-))

Az ilyenektől, hogy saját nyelvezet nem kell megijedni, minden cégnél van ilyen, „vállalati kultúra” néven fut, és a külföldiek kurva büszkék szoktak lenni rá. Viszont, hogy hangosan kötelező legyen a kocsiban angolul énekelni (ilyet is hallottam már) az tényleg durva.

Üdv:

Dancer

Törölt nick Creative Commons License 2001.07.24 0 0 419
Nálam is, csak gondolom ráléptem a tyúkszemére.
fred
Előzmény: nyman (418)
nyman Creative Commons License 2001.07.24 0 0 418
"Valószínűleg az sem tetszett neki, hogy megkérdeztem, hogy a kollégák közül ki dohányzik"

Nalam ez alap kerdes szokott lenni. Hal istennek jelenlegi munkahelyemen az irodaban tilos a dohanyzas. De szvsz pont a multik, akiknel a cegpoliszi miatt terjed ez a hozzaallas.

Előzmény: Törölt nick (417)
Törölt nick Creative Commons License 2001.07.24 0 0 417
Ja, multik. Ha elkezdenek a meghallgatáson ködösíteni, meg agymosó dumával jönni, az már gyanús. A Pepsi-nél a főnök elkezdte mesélni, hogy itt a Pepsi-nél saját nyelvezetet kell megtanulnom, blablabla. Ugyan kérem, a munka az mindenütt munka. A másik helyen amikor közöltem a fizetési igényemet, a manusz ugrott egy hátraszaltót, és fél órán keresztül mesélte, hogy miért nem tud annyit adni. A munkáról kb. 15 percig beszéltünk. Végül is ez egy alku. Tudomásul vettem volna litánia nélkül is: Nézze, ennyit nem tudok adni, alkudjunk meg. Valószínűleg az sem tetszett neki, hogy megkérdeztem, hogy a kollégák közül ki dohányzik. Mindezt akkor, amikor ő rágyújtott.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!