Keresés

Részletes keresés

KissMe Creative Commons License 2001.08.02 0 0 462
Kedves nyman, megtisztelő, hogy szakértőnek nevezel Beebite ügyében, de az a helyzet, hogy én nem tudok segíteni. Az ilyen számlázásos dolgokról fogalmam sincs. Én is voltam gondban, mikor egyszer elvállaltam egy munkát, amiről vagy számlát kellett volna adni, vagy megbízásos szerződést kötni. Megbízásos szerződést kötöttem, de eddig még ennek keretében sem kaptam semmit. De ez már egy más tészta.
Beebite, azért vigyázz az olyan cégekkel, akik csak vállalkozóként akarnak foglalkoztatni!

Üdv

Előzmény: nyman (461)
nyman Creative Commons License 2001.08.02 0 0 461
Kedves Beebite
"Vagyis pang az ügy, már egy hónapja lassan"

Tudom, hogy eso utan koponyegnek hangzik, de nem a diploma atvetelekor kell nekiallni munkat keresni, hanem kb fel egy evvel korabban szep nyugodtan. Van jonehany folyamatnak "eresi" ideje.

Nyaron kulonben is pangas van, egy ket teruletet leszamitva.

A kerdes az, hogy milyen tartalekokkal rendelkezel. Ha nem egeto a penz kereses en meg varnek egy picit a munkaba allassal. Kozhelyszeru, de ez az utolso hosszu nyarad. Elvezni az idot, baratokkal logni, esetleg elutazni kulfoldre stb. stb.

Ha munkaba allsz, akkor meg mindig rovidtavon ott a probaido, mikor azonnal valtani tudsz. A masik elony pedig az lehet, hogy tapasztalatot szerzel, ami alapja lehet egy osszehasonlitasnak.

Sajnos a mernoki tevekenysegnek sok koltsege nincs, leszamitva egy ket nagyobb 1xri koltseget (pl. szamitogep, fenykepezo, TV, video, kamera stb.). Ha van kocsi a neveden, akkor meg havi nehany tizezret ki lehet hozni. Ha a legrosszabbat tetelezzuk fel, akkor ugy lehet szamolni, hogy amit leszamlazol netto ertekbe, annak cirka 1/3-a maradna meg, ha nincs koltseged es jovedelemkent veszed ki.(31%-ek TB, 8% nyogdij, 3% eu bizt, 20-40% SZJA, helyi ado, , szamlavezetesi, konyvelo koltseg stb) Ennel azert picit tobb lesz. Azert a szamlazott osszeg min 50%-ekkal szerintem lehet szamolni. De ebben KissMe a szakerto.

Előzmény: Beebite (458)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.08.02 0 0 460
Hali KissMe

nem tuntem el, cask keves a Nettem. Egz darabig.
Mindenkinek minden jot

BD

Előzmény: KissMe (459)
KissMe Creative Commons License 2001.08.02 0 0 459
Szia Beebite! Ha az ismerősök által szerzett meló annyira-annyira tuti, akkor várd meg. De én már jártam úgy, hogy fél évig vártam egy ismerős (apu volt osztálytársa) melletti állásra, közben lemaradtam az egyetemi jelentkezésről (pontosabban újrajelentkezésről az érettségi utáni évben). No és más munkákról is, de az állás persze nem jöt össze.

Üdv

Előzmény: Beebite (458)
Beebite Creative Commons License 2001.08.01 0 0 458
Sziasztok!

Már nagyon régen irtam ide... De most belejutottam a sűrűjébe. Júniusban átvettem mindkét diplomámat (okleveles környezetmérnök, és kémia-környezetttudomány szakos középisk.tan.) és most futkosok.
Vagyis csak futkosnék.

Vannak ugye az ismerősők, akik szóltak ennek-annak, de mindenhol mindenki szabin van. Vagyis pang az ügy, már egy hónapja lassan. A gond ezekkel az, hogy valószinüleg, ha kivárok, akkor az ismerős ismerőse nem fog beszivatni, és valami állást adni fog, és kirugni se fog a próbaidőben. Viszont lehet, hogy ha türelmetlenül belevágok egy újabb ügybe, akkor ott esetleg lenne előrelépés, és nem kéne ilyen izgatottan tűkön ülni.
Tehát vajon mit csináljak? Várjak, mig letelik a szabi időszak, és igy esetleg csak szeptembertől vagy októbertől dolgoznék, vagy csapjak bele még 1-2 kinálkozó lehetőségbe, amelyek nem biztos, de legalább gyors választ adnának?

Másik kérdésem arra vonatkozik, hogy vajon mennyire érdemes hagyni, hogy számlára dolgoztassanak? Naivitás azt várni, hogy kapok tisztességes pénzt hagyományos bruttósitott bér formájában is?
Mert elvileg képes vagyok számlát adni, viszont képtelen vagyok felmérni az arányokat. Tehát ha a példa kedvéért 100E ft-ot szeretnék kapni bruttósitott bérbe, akkor vajon mennyit érdemes kérni számlára? Mert ugye nyilván nem 125-t... Nem vagoyk én jótékonysági intézmény...:)

Segitsetek:)

Bee

KissMe Creative Commons License 2001.08.01 0 0 457
Értem már! Meg igazad is van. A szerencsémnek én vagyok a kovácsa. Túl kellene jutnom ezen a mélyponton.

Mára be is fejezem, mert már csak hülyeségeket írkálok. Itt tényleg legalább 40 fok van, a légkondi meg rossz!

Üdv

Előzmény: nyman (456)
nyman Creative Commons License 2001.08.01 0 0 456
Az allaskeresei technikak tanulasa = befektetes. Legalabbis erre gondoltam.

Az allasok valoban cirka 3/4-e ismeroson keresztul toltodik be. A szerencsenek meg mindenki maga kovacsa. :)

Előzmény: KissMe (455)
KissMe Creative Commons License 2001.08.01 0 0 455
Mellesleg eddigi tapasztalataim szerint aki jó állásba jutott, az vagy szerencsés volt, vagy ismerőse/rokona volt az adott cégnél. A kitartás, és a tudás még nem hozott semmi eredményt a környezetemben. Sajnos.
Álláskeresés=befektetés. Érdekes párhuzam. Elgondolkodtató.

Üdv

Előzmény: nyman (454)
nyman Creative Commons License 2001.08.01 0 0 454
Az embernek arra nincs ideje, amire nem akarja :) Ez viszont felfoghato egyfajta befektetesnek, ugy mint az iskola. Profitalni lehet belole elobb utobb.
Előzmény: KissMe (453)
KissMe Creative Commons License 2001.08.01 0 0 453
Igen, érdemes lenne jobban elmélyülni a témában. De a munka, az iskola, a család-barátok is annyira elveszik az időmet, hogy nem fér bele. Legutóbb is inkább Interneten rendeltem könyvet, hogy ne kelljen a fél várost bejárnom. Lehet, hogy az általad ajánlottakat is megkeresem. Érdemes lenne.
Még nem adom fel, bár nem tudom, hogy mi tartja még mindig a lelket bennem?
Talán a barátaim. Egyikük munkát ajánlott maga mellett. Ő lett volna a főnököm, azonos végzettséggel (hiszen egy főiskolára jártunk), kicsit idősebben. A pénz több lett volna, mint ahol most vagyok, de nem vállaltam el. Egyrészt nem az a fajta munka, ami után két kézzel kapkodnék (megint csak adminisztráció), és attól féltem, a barátságunk is rámenne a beosztott-főnök viszonyra. Szerintetek?

Üdv

Előzmény: nyman (452)
nyman Creative Commons License 2001.08.01 0 0 452
Akkor oleg idealis munkavallalo vagy (kor, kepzettseg, nyelvtudas)

A keresest ne add fel hamar, ahhoz, hogy egy idealis munkahelyet talaljon az ember, lehet, hogy meg jonehany honap vagy akar egy-ket ev is kellhet. Szoval fel a fejjel, es nyitott szemmel kell jarni es a lehetosegek utan folyamatosan kutatni.

Az ne bosszantson, hogy mas mennyit keres. Inkabb azt nezd meg, hogy hogyan erte el, es probald meg hasonloan te is.

Folyamatosan - akar tobbszor is - nezd meg a karriertanacsato oldalakat, es egy egy interju utan olvasd at ujra. Rengeteg aprosag meg fog vilagosulni. Nezz bele egy ket temaval foglalkozo konyvbe (1 lista http://www.karrier.hu/agora/index.php?PHPSESSID=bc2cf550e88b2c8e6d1370aa2715ea8f) es proszalj ki nehany technikat.

Onkritikus szemmel proszald meg ertekelni magadat es egy egy sikertelen interju utan probald megkeresni a hibakat. Anno nekem is ra kellet jonnom arra, ha egy "idealis" allasra nem engem valasztottak munkatarsnak, akkor azt jelenti, hogy van nalam jobb, tehat meg van hova fejlodni.

Nem akarom itt leirni azokat az apro otleteket, amik unalomig elismetelnek egyes oldalak vagy jonehany ember ebben a topikban. Mondjuk az is furcsa, hogy a szamomra, hogy a kornyezetemben sokan meg csak toredeket sem hasznaljak ezeknek es szvsz ezert szinte folyamatos a kudarcelmenyuk.

Előzmény: KissMe (450)
KissMe Creative Commons License 2001.08.01 0 0 451
No, úgy látszik elég nagy a pangás álláskeresés terén. Bolivian Dancer is itthagyott minket.
Mindenki talált állást rajtam kívül??

Üdv

KissMe Creative Commons License 2001.08.01 0 0 450
Szia nyman, bocs, de tegnap már nem neteztem délután.
Közgazdász diplomám van, és a fene megesz, hogy itt rohadok és adminisztrálok bagóért, amikor mások még kevesebb végzettséggel és gyakorlattal is háromszor-négyszer annyit keresnek, mint én. Az sem vígasztal, hogy vannak olyanok, akik pedig sokkal kevesebbet.
A koromat jól számoltad. Különben egyre inkább azt veszem észre, hogy Pécs nem jó másra, mint tanulásra. Te is, Bolivian Dancer is ide jártok/jártatok iskolába, de utána elhúztatok innen...

Üdv

Előzmény: nyman (449)
nyman Creative Commons License 2001.07.31 0 0 449
"Mindenben tökéletesen megfeleltem volna"
Ilyen erzesem nekem is volt tobbszor, hogy nekem irtak ki az allast, de hat ez meg nem jelent semmit, ha en nem feleltem meg a cegnek

Olyan is volt mar, hogy egy helyen elutasitottak, majd nehany honap utan a kapcsolatba kerultem a ceggel, illetve azzal az emberrel, aki interjuztatott. Kesobb bevallotta, hogy mar sajnalja, hogy nem engem vett fel, de anno tul magasnak tunt a fizetesi igenyem es ezert dontott mas mellet. Ez mindenesete pozitiv jelzes volt.

Ideges, depresszios ne legyel amiatt soha, hogy nem jott be egy palyazat. Majd talan egy masik. Ha csak a matematikai eselyeket nezzuk, csak egy lehet a "nyero" es akar 15-20 ember is lehet "vesztes". Mas tenyezok szinten szamithatnak.

Az alapjan amit leirtal magadrol, jok az eselyeid a munkaeropiacon. (diplomad van (tenyleg milyen iranyu?) nyelvet beszelsz, ha jol szamolom 25 eves vagy) Pecs es kornyeke ugyan az utobbi idoben nem fejlodott olyan iramban, mint az orszag nehany mas regioja, de lehetosegek akadnak. (ja en is ott szereztem az elso ket diplomam :) )

Előzmény: KissMe (448)
KissMe Creative Commons License 2001.07.31 0 0 448
Azt hiszem, belefutottam egy kamu hirdetésbe. Szombati újságban volt, azonnali (elseje) kezdés, hétfői önéletrajz-leadás személyesen, keddi-szerdai interjúk, stb. Én ügyes voltam, odavittem, mondták telefonáljak délután, megmondják kell-e mennem interjúra. Nem kellett. Ezért voltam ideges. És nem értem, hogy miért nem? Mindenben tökéletesen megfeleltem volna.

Üdv

KissMe Creative Commons License 2001.07.30 0 0 447
De legalább nem a saját problémájával foglalkozik közben az ember, hanem pl. elkezdi sajnálni szegény Brad Pitt-et, hogy el kell adni a párizsi villáját, meg egyéb hülyeségek.

Amúgy álláskereső fronton semmi újság?

Üdv

Előzmény: nyman (445)
hóember Creative Commons License 2001.07.30 0 0 446
Most beszéltem a biztosítóval, nagyon megnyugtattak:-((( De már nem csak a konyhánk, hanem a kisszoba is ázik:-(((((((((((

Meló meg ezerrel, mert most a szabadságok miatt váltásban ügyelünk:-((((

hóMbR

Előzmény: KissMe (444)
nyman Creative Commons License 2001.07.30 0 0 445
ezeket az ujsagokat inkabb ne! :)
Előzmény: KissMe (444)
KissMe Creative Commons License 2001.07.30 0 0 444
Akkor nyugtassuk egymást! Nyugi-nyugi-nyugi. Olvass kellemesebb oldalakat! Pl. Kiskegyed.hu, Noklapja.hu
Vagy írd be a szomszéddal kapcsolatos bosszúságaidat a Zavaró szomszédok! topicba.

Üdv

Előzmény: hóember (443)
hóember Creative Commons License 2001.07.30 0 0 443
De igen. Csak most én is iszonyat dűhös vagyok. Három évvel ezelőtt a WCnket áztatta be a harmadikról /mi elsőn lakunk/ a linkóci, bunkó szomszéd, most tegnap óta a konyha és kisszoba ázik, és majd még csak ezután hív szerelőt:-((((((((((

A gutta üt meg itt helyben, ráadásul 120 fok van az irodámban és el se merek mozdulni a kurva telefon mellől.

Bocs az offért, de nagyon ideges vagyok.

hóMbR

Előzmény: KissMe (441)
KissMe Creative Commons License 2001.07.30 0 0 442
Csak felhoztam. Várok. Ideges vagyok. Nyugtatgatom magam, próbálom elterelni a figyelmemet, azért is írok ide.

Üdv

KissMe Creative Commons License 2001.07.27 0 0 441
Bocs, akkor egy kicsit feldühített. Most már el is felejtettem, szinte.

Nem túl rózsás a helyzet két kicsi gyerekkel. De azért sok mindenért kárpótolnak is benneteket, nem?

Üdv

Előzmény: hóember (440)
hóember Creative Commons License 2001.07.27 0 0 440
Jaj, nem bántani akartalak, csak úgy megemlítettem azokat a kurva cipőket. Nem kellett volna???

Mellesleg az asszony jóval többet kereshetne és szakmailag is jobb lehetne neki, de két kisgyerekkel meg se mer mozdulni még vagy 2-3 évig. Ennyit a függetlenségről:-(((

hóMbR

Előzmény: KissMe (432)
KissMe Creative Commons License 2001.07.26 0 0 439
Sziasztok! Tegnap este kicsit elgondolkodtam, körülnéztem a neten, és siralmas helyzetet találtam. Illetve nem találtam - egy olyan nagy, pécsi céget sem, akinek érdemes lenne elküldeni kéretlen pályázatot. Legtöbbjüket ismerem vagy személyesen, vagy édesapám vállalkozása által, nekik azért nem küldöm, mert tudom, úgysem lenne esélyem. A másik részét egyáltalán nem ismerem, de nem tűnnek valami bizalomgerjesztőnek.
Egyáltalán, alig van cég Pécsen+

Dancernek: megkaptad a tegnapelőtt küldött e-mailemet? Mindenképpen jelentkezni fogok, ha komolyra fordul a dolog. Bár úgy néz ki, hogy konszolidálódott a helyzet, mert már valami külföldi útról is szó van, ahova én is mehetek. Előre is köszi a segítségedet.

Üdv

Előzmény: Bolivian Dancer (438)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.07.25 0 0 438
Hello KissMe,

akkor jó, ha csak vaktöltény volt.
ha éles helyzet van, azonnal jelezd, hogy a legjobb megoldást találjuk ki. Egyszerű a fönök? Hihihi, van ilyen...

Na azért apatikus ne legyél. Ez egy nagy játék, az egész... és hidd el, a belső szilárdságra szüxég van. Másként nem megy sajnos..

ciao

KissMe Creative Commons License 2001.07.25 0 0 437
Szia Dancer,
köszi, értem.
No most a felmondás úgy néz ki, hogy csak szóbeli fenyegetőzés volt. A főnököm pedig úgysem tudna semmit bizonyítani. Különben is elég egyszerű szegénykém, nem hiszem, hogy trükköket ismerne. És HR-es egyáltalán nincs a cégnél. Mellesleg jobban örülnék akár a kirúgásnak is, mert még nincs egy év a munkaviszonyom se, és ráadásul kifizettek helyettem a volt cégemnek 150 eFt-ot. Igaz, hogy nem írtam alá újabb éveket náluk, nincs róla szerződésem, de mégis követelhetik, ha én mondok fel. Ezért erőltetném a közös megegyezést, mert én meg nem is kérhetek tőlük semmit, úgy érzem. Nem is akarok kapni.

A karrier.hu cikkét olvastam. Kiábrándító. De most már apatikus is lettem, nem érdekel semmi.

Majd írok, ha jobb kedvem lesz.

Üdv

Előzmény: Bolivian Dancer (434)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.07.25 0 0 436
"A boldogtalan ember a legjobb munkaerő

Boldogtalan a munkájával? Pont ez az, amit mostantól elvár Öntől a főnöke és a jövőben talán nem kell mosolyt sem erőltetni arcunkra, amikor megjelenünk egy munkahelyi felvételi beszélgetésen. Egy kanadai pszichológuscsoportnak ugyanis sikerült kimutatnia, hogy a boldogtalan ember a legjobb munkaerő.

Ha a munkaadók véletlenül felfigyelnek a kanadai Alberta Egyetem pszichológusainak legfrissebb eredményeire, akkor a jövőben nem sok esélyük lesz azoknak az álláskeresőknek, akik nem mélyen deprimált állapotban, Kafka naplóinak miniatürizált kiadását gyűrögetve jelennek meg a felvételi beszélgetésen. A Robert Sinclar és Carrie Lavis vezetésével végzett kutatás ugyanis arra felismerésre jutott, hogy a többnyire nyomorúságos hangulatban lévő emberek jobb munkaerőnek számítanak, mint örömtől duzzadó társaik. A vidám embereknek ugyanis rengetek idejét és energiáját emészti fel, hogy próbálják fenntartani jókedvüket, míg aki savanyú, az beletörődvén helyzetébe a meglévő eszközökkel operál – állapította meg a tanulmány.

A fenti megállapítások felvetik a kérdést, hogy mi értelme akkor annak, hogy milliókat költenek a cégek minden évben, arra, hogy vidám munkahelyi közeget teremtsenek dolgozóiknak?
Néhány vállalat odáig elmegy, hogy komikusokat alkalmaz annak érdekében, hogy mosolyra fakassza alkalmazottait. A kanadai jelentés fényében azonban mindez pénzpocsékolás.

A Robert Sinclair és Carrie Lavis pszichológusokból álló kutatócsoport néhány munkásból álló csapatokat állított egy gyártósor mellé. Azok, akik "szomorú", "boldogtalan" vagy hasonló kifejezésekkel jellemezték alapbeállítottságukat, nem dolgoztak ugyan többet, mint feldobott kartársaik, de feleannyit hibáztak, pontosabban, 50 százalékkal kevesebb selejtet termeltek. A minőségi tesztek végeztével kiderült, hogy a „mosolygós” csapat által előállított termékek java nem ment át a szűrőn.

A tanulmány azt is megállapítja, hogy a rosszkedvű dolgozók a munkát arra használják, hogy eltereljék figyelmüket saját borongós hangulatukról. A futószalag napos oldalán üldögélő vidámnak mondott emberek legtöbb esetben a munkát nemkívánatos dolognak és a boldogtalanság egyik legfőbb forrásának látták.

Persze még megbecsülni sem lehet, hogy a dolgozók boldogítására szolgáló keretet mennyire kurtítják majd meg azok a vállalatok, melyek - mondjuk a London School of Economics felmérésének hatására - eddig abban a tévhitben éltek, hogy a munkájával és környezetével elégedett munkaerő termelékenyebb. A sötét jövőt előrevetítő kanadai kutatás talán nem fenyegeti a hétvégi vállalati mulatságokat, a BBC azonban olyan vállalatokról is tud, melyek komédiásokat alkalmaznak, hogy mosolyt csaljanak a munkaerő arcára. Amennyiben ezen új tételek sikerre tesznek szert, úgy mindörökre befellegzett a céges családi happeningeknek, buzdító vállalati dalocskáknak és egyéb „korporét-fíling-mékingeknek”.

No comment...
Forrás: www.karrier.hu


Törölt nick Creative Commons License 2001.07.25 0 0 435
Bolivian Dancer! Értelek, ezeket a példákat azért hoztam fel, mert pontosan arról szólnak, hogy a vezetést k..ra nem érdekli a közeg, az ország, stb. Egy jórészt katolikus országban ilyet mondani nagyon durva. Másrészt sokszor hallomhogy mi egy nagy család vagyunk, csak akkor nem tudom, miért ekkora a fluktuáció, és miért b..sznak ki embereket úgy hogy még a cuccukért sem mehetnek vissza. A melós sztori hogyan végződött.
fred
Előzmény: Bolivian Dancer (434)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.07.25 0 0 434
Sziasztok,

Kiss
bocs, az „ügyesebb voltál-t” nymannak címeztem, neked csak ajánlottam figyelmedbe az ő módszerét. Én is sok helyre jelentkeztem, de nem annyira „megszállottan” hogy hetekkel ezelőtti HVG-re is rámoccantam volna.

Jövő héten elseje.
Kaptál, pl. írásbeli figyelmeztetést?
Ha a kezedbe nyom egy „felmondást” gondolkodj el…
Nem feltétlen a közös megegyezés a jobb… Ez esetben nem követelhetsz semmit, de semmit.

Ha nincs megalapozva, elég sok pénzt lehet leverni rajtuk… hiányozni szokott a normális indoklás, a védekezés lehetősége és az ún. jogorvoslati záradék.
Indoklás pl: „KissMe kartárs negyedszer is részegen jött be, ellopta a gémkapcsot és kikezdett a takarítónővel, a konkurenciának kémkedett, gondatlan munkavégzésével kárt okozott a cégnek” etc, etc de ezt mind bizonyítani is kell tudni, ez ekkor-akkor történt, ez és ez látta és tanúsítja. Pl. jegyzőkönyv, amiben a munkavállaló elismeri hogy elbaszta, ellopta, elkésett már megint etc. etc.

Ja és az nem gond, hogy nem tudtad bizonyítani, a főnököd állit, ergo neki kell bizonyítani.
Valakit kitenni nem egyszerű, ezért is van a komoly követelményrendszer felvételnél, interjú, személyes kapcsolatok jelentősége, AC, pszichológus, csillagjós.
Gyakorlatilag, nagyon nehéz valakit úgy „kibaszni”, hogy az ne tudjon visszatámadni, a törvény eléggé védi a munkáltatók érdekeit.
Esettanulmány (személyes körből):
Nagyáruház raktárából 8 melós összefogva lopták az árut. Ipari kamera felvette, megnézték, megmutatták nekik, de nem ismerték el. (nem voltak hülyék…) . Ilyenkor mi van? Rendőrség, eljárás, mivel „ártatlanság vélelme” csak rendőrségi határozat alapján lehet őket rendkívüli munkáltatói felmondással elküldeni. Ilyenkor, rafinált HR-es más megoldást választott..
Ha elküldte volna őket aznap, akármilyen felmondással, lett volna per, még akkor is, ha sárosak voltak a „srácok”.

Az MT alapján, egy évi béred simán leverhető rajtuk, plussz lehet kérni, a fizut addig is, amíg az ítélet jogerős.. (nem vagyok jogász, de remélem, pontosan írtam le mindent. Én éppen a közelmúltban fingattam meg „jogellenes munkaviszony-megszüntetés címén egy vezetői tanácsadó céget, hihihiii)

Fred,
Nem feltétlen a munkaerő piac felhígulása, hanem a könnyen megszerezhető HR diplomák okozták a HR-es cucc „elautizálódását”. A HR jó szakma, elit cucc, jól fizet, de itthon nincs még meg a kultúrája a cégeknél, és ezért kevés a jó szakember, tisztelet a kivételnek. Kevés helyen veszik komolyan, és van egy cosmó ismert nagy cég, ahol még nem is hallottak róla. Persze, a pályán működő arcok általános IQ-ja korrelál a magyar népességgel ;-(.

A wc-t értem, hogy nem trükk, de jó, akkor is!!!
Sok ilyen van: berendezés, arcok, öltözékük, megkinálnak-e valamivel, gépek és monitorok típusa és mérete, látsz-e valakin fehér frotirzoknit, meg bármi lehet.

Új Isten a pénz… hát ja.. Nekem sem teccik, ez mindenféleképpen elkeserítő, de tudomásul kell venni, hogy napi 8 órát ebben a világban vagyunk kénytelenek eltölteni. Akár teccik, akár nem. Tehát, meg kell próbálni, alkalmazkodni hozzá. Hogy magadban, magamban mit gondolok, ahhoz a „tőkésnek” nincs semmi köze. Csak ügyesen kell titkolni.

Másfelől, a „vállalati kultúra” egy hasznos dolog is bír lenni, egy jól működő és céltudatos szervezet esetében, ad a dolgozóknak egy olyan pluszt, amitől jobban érzik magukat a bőrükben, és kötődnek a céghez. Persze, ez nem konvertálható a fizetési boríték vastagságával. Itt inkább ízlésbeli különbségek vannak, van (azok közül, amit láttam) hogy szimpi volt, és volt amitől a hányinger kerülgetett.

Üdv:
Dancer

névtelen Creative Commons License 2001.07.25 0 0 433
nem mindemki hiszi.

Csak többen azt hiszik, hogy sokan azt hiszik, hogy mindenki azt hiszi, hogy a másiknak könnyebb....:->
Najó, eldugulok:->

Előzmény: hóember (431)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!