Keresés

Részletes keresés

KissMe Creative Commons License 2001.08.07 0 0 492
Abban egyetértek veled, hogy aki akar, az tud is dolgozni. Az, hogy az állás jó-e, már nem akarat kérdése. Én nem érzem magam lébecolónak, holott nem erőltetem meg magamat, mert olyan a munka, hogy nem érdemes (magyarul nem jó). Ezért keresek másikat, mert utálok naphosszat netezni, inkább dolgoznék.

Üdv

Előzmény: fityisz (491)
fityisz Creative Commons License 2001.08.07 0 0 491
Hát akkor gyorsan keress másik állást.

Nesze itt egy saját definícióm (biztos más is rájött már):

Ha este nem úgy fekszel le, hogy de jó lesz másnap munkába menni, akkor nem túl jó a munkahelyed.

Szerencsére én sokáig így dolgoztam, de ahogy feljebb kerültem ez már nem kifejezetten van így. Most már a pénz dominál. Ami szerencsém volt az az, hogy mindig jól megfizettek (az átlag többszöröse).

Kívánom ezt neked is!

És mégegy dolog: K..va sok állás van, csak meg kell keresni. Aki akar az talál munkát, sőt jó munkát... a többi - tisztelet a kivételnek - csak lébecolni akar.

fityisz

Előzmény: KissMe (490)
KissMe Creative Commons License 2001.08.07 0 0 490
Kedves nyman, erről csak annyit, hogy én nem szoktam/tudom/akarom összekeverni a munkahelyi viszonyt, kollegalitást a barátsággal. Vannak külön barátaim, akikkel összejárok, és vannak a kollégáim, akikkel együtt dolgozom. Érdekből meg pláne nem barátkozom egy, akár volt kollégával sem. Csak akkor tartom velük a kapcsolatot, ha emberileg barátnak tartom őket.
A mostani helyemen a kollégáim sem emberi, sem szakmai kvalitásukkal nem vívták ki az én elismerésemet, emiatt aztán nem is érdemes sem vitatkozni, sem barátkozni velük. A főnökeimmel sem vagyok kifejezetten jóban, okosabb tudnék lenni, ha akarnék. Azt pedig nem is kérdezném meg tőlük, hogy megértik-e, miért mondok fel?
Jól elvagyunk itt az irodában, néha dumálunk magánéleti dolgokról is, de munkahelyen kívül nem tartjuk a kapcsolatot.

Üdv

Előzmény: nyman (486)
KissMe Creative Commons License 2001.08.07 0 0 489
Ja, de a ráutaló magatartásra én is hivatkozhatok, meg szóbeli megállapodásra is, mert az is volt. Ha egy helyen velem szemben érvényes, akkor az én javamra is érvényes, nem?

Üdv

Előzmény: Bolivian Dancer (487)
KissMe Creative Commons License 2001.08.07 0 0 488
Szia Dancer! Nem emlékszem. Egyetlen oldal ocsmány kinézetű formanyomtatvány, meg kellene néznem otthon. Ha már nagyon gáz a helyzet, akkor max. az ügyvéd rokonunkhoz fordulok, mint ahogy korábban egy munkaügyi problémám miatt, és ő egy levéllel elintéz mindent.

Üdv

Előzmény: Bolivian Dancer (487)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.08.07 0 0 487
KissMe
benne volt a szerzodésedben, hogy a probaidö után bérnövekedés?
Előzmény: KissMe (485)
nyman Creative Commons License 2001.08.07 0 0 486
Ja szal tenyleg relative jo viszonyban kell ellepni. A tapasztalatom az volt, hogy az eddigi fonokeim vmennyire megertettek a valtas okait. Illetve egy esetbe kuldtek el letszamleepites miatt, de a fonokommel irattam ajanlolevelet es abban pozitivan nyilatkozott. Mondjuk ez az elso munkahelyemen volt es mar ritkan irom be ot referencianak.

Az elozo kollegakkal - mar akivel lehet - celszeru vmilyen kapcsolatot fenttartani. Evente egy ket sorozes, vacsora v. mas egyeb soxor eleg a felszinhez tartashoz. Soha nem lehet tudni, hogy az elet melyik teruleten sikerul osszefutni.

Szal 94 ota, miota az elso diplomamat megszereztem az otodik munkahelyemet gyurom. Nezzuk cimszavakban a valtas okai.
1 mh. Katonasag utan nem kivantak meghosszabiani a munkaviszonyomat, mert kisse szarul ment a cegnek. Lasd. fent.
2 mh. Elmentem Svedorszagba. Remek bucsupartit szerveztek a fonokeim, kollegaim. Egy evvel korabban mikor kimentem az USA-ba arra a 3,5 honapra megszunt a munkaviszonyom, de vegul is visszavettek. Cirka ket ev Svedorszag utan is ugy tunt lett volna lehetosegem visszamenni. A kapcsolat a volt fonokeimmel, munkatarsaimmal relative megmaradt. A legkor szerintem remek volt. Asszem ertheto volt szamukra, mindket esetben, mikor relative hosszabb idore kulfoldre mentem, hogy a lehetoseget nem szalaszthatom el.
3 mh. Proszaido utan nem akartam meghosszabbitani a munkaviszonyomat. Ugyan semmit nem csinaltam a kozel egy nagysagrendel tobbert mint a minimalber, volt egy nagy irodam is, de nem ereztem a munkat kihivonak. Mivel ez egy multi kategoriaba sorolhato ceg volt, a cegen belul a szemelyzetis be akart tenni egy masik munkakorbe. Gyanitom nem azert, mert elegedetlenek voltak a semmittevesemmel. Ja innen ugy jottem el, hogy meg nem volt masik helyem. Egy het mulva mar volt. Ezt mar nem irom be az oneletrajzomba, de neha meg szoktam emliteni interjun, ha hasonlo munka akadna.
4 mh. Ugyanazon a teruleten egy nevesebb ceg jobb kondiciokkal "elcsabitott". A fonokommel masfel honappal a kilepesem elott kozoltem. Sot egy korabbi konkret ajanlat elott, amire csak igent kellet volna mondani, kikertem a velemenyet. Semmi harag nem volt. Azt mondta, ha nem tudja munkahelyi feszultsegek nelkul megadni azt a pluszt, amit nekem kinalnak, akkor dontsek. A jovobeni lehetosegeket vazolta a cegnel. A megmaradt viszonyrol: Alig egy honapja egy altalam elokeszitett projekt befutott. Felhivott es az egyik vezeto poziciot ajanlotta fel a munkan. Gondolom itt sem azert mert elegedettlen volt velem. A munkahelyi legkor itt is remek volt. Kapcsolat megmaradt nehagy volt kollegaval.

KissMe Creative Commons License 2001.08.07 0 0 485
Köszi a válaszokat, ez nagyon gáz!
Egyébként elég nagy összegről van szó, aminek az egyik felét vállalta át a mostani cégem, de a másik felétől is lenullázódott a bankszámlám, ami azóta sem jött helyre. Arra sem lehet hivatkozni, ha tárgyalok velük, hogy ők pedig nem emelték meg a béremet a próbaidő lejárta után? Mert nem emelték meg egy fillérrel sem. Jó lenne, ha a kettő kiegyenlítené egymást (kifizetett összeg-meg nem emelt bér). Ismerem a ráutaló magatartás fogalmát, de ők sem teljesítették az így létrejött megállapodás(ok)at.

Ez pedig egy olyan kis cég, hogy mondjuk egy nagy vezetőjének a helyében én nem adnék az itteni vezetők véleményére.

Üdv

Előzmény: fityisz (483)
Macisz Creative Commons License 2001.08.07 0 0 484
KissMe!

Sajnos fityisz-el egyet értek, és erre mást nem is tudok mondani.

Engem egyébként az elöző munkahelyről azért bocsátottak szélnek, mert 3 céggel áltam kapcsolatban és 1 kérdésem átalakult kéréssé. Ami munkaügyi problémává vált; keresetem felére csökkent. Így hát leveleztem kicsit a munkáltatommal, eredménytelenül. De a mikor bírosághoz fordultam, rögtön báránnyá változot a fönök - természetesen csak látszolag -; visszalet állítva bérem és a Bíróságnak köszönhetem, hogy 3 honapot úgy dolgoztam, hogy munkaalol felmentettek - a munkámra nemtartottak igény - ez jó is vol, meg nem is volt jó. És én élek, virulok és ráadásul még azt csinálom amit szeretek.

sajnos 50%-ra le vagyok százalékolva, de nekérdezzétek mivel.
Nekem így talán nehezebb állast váltani vagy keresni!

fityisz Creative Commons License 2001.08.06 0 0 483
KissMe!

1-2 gondolat:

Ha a következő munkahelyed felhívja a jelenlegieket, hogy milyen munkerő voltál, szerinted mit mondanának??? Én vezető vagyok vannak beosztottaim, s pont most van egy érdekes esetem - betegállományba akar menni addig, amig ki nem rúgom, mert azt reméli, hogy így bizonyos dolgokat nem kell visszafizetnie a cégnek. Lehet, hogy ezt a csatát megnyeri, de ha valaha is megkérdezi valaki tőlem - mint volt munkaadójától - hogy meg voltam-e elégedve, hát azt a választ nem fogja zsebre tenni!!! OFF lehet, hogy a tb beteglátogatót is ráküldöm ON

tehát a tanulság: mindig jó szájízzel kell elválni a munkatársaktól - cégektől! Különben a dolog később megbosszulja önmagát.

Azért mimóza se legyél, használd ki a jogi lehetőségeket - tégy ajánlatot a juttatás részleges elengedésére, esetleg részletfizetésére.
(vagy fizettesd ki az új munkahelyeddel - ez egyébként szokásos)

Ja és egy kis jog: attól, hogy nincs írásos szerződésed, még létezik szerződés - csak szóban. +: jogi kifejezéssel élve "ráutaló magatartás"-nak is hívható, mert mindkét fél olyan magatartást tanusított, ami egyértelműen a szerződés fennáltát tételezi fel.

bocs a rossz hírért

fityisz

Előzmény: KissMe (481)
nyman Creative Commons License 2001.08.06 0 0 482
Minden harmadik munkavállaló lódít önéletrajzában

Nagy Britanniaban. Alitolag nalunk nem.

KissMe Creative Commons License 2001.08.06 0 0 481
Kedves fityisz, nem kölcsönt kaptam. Legalábbis arról volt szó, hogy átvállalják helyettem a költséget. Leírva nincs semmi. Se az, hogy kölcsön, se az, hogy tanulmányi szerződés. Mi ilyenkor a teendő?

Üdv

Előzmény: fityisz (480)
fityisz Creative Commons License 2001.08.06 0 0 480
Hát ez már egy kicsit húzós kategória - kölcsönt nem megadni??! nem jó ajánlás...
Előzmény: KissMe (477)
KissMe Creative Commons License 2001.08.06 0 0 479
Dancer! Naggyon kevés a lóvé!!!! Tényleg. De te tudod maszekba.

Macisz, persze hogy nem kell elnézést kérni, de mivel nem találtam ott smiley-t sem, ezért komolyan vettem.

Üdv

Előzmény: Bolivian Dancer (478)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.08.06 0 0 478
Hello Macisz,

nem kell elnezest kerni, nem mondtal semmi bantot! Igyexem nem kirugatni magam, fog menni, ahogy a dolgok allnak, bar mar a 4. napon van valaki, aki utal, es nem is titkolja.. mivel o akarta ezt a poziciot, de kulsost vettek fel helyette... Igy jart.. most figyelhetem, mi van..

KissMe, szvsz nem erdemes addigh lelepni, amig nincs uj helyed! Persze, ez lovee fuggo, de jobb ugyesnek lenni. Ezt kivanom Neked! Amivel logok, turelem... pls.

BD

KissMe Creative Commons License 2001.08.06 0 0 477
Szia!
Más is mondta már, hogy a kirúgatás nem jó taktika. De akkor hogyan tudnám kimagyarázni, hogy ne kelljen visszafizetni azt a pénzt, amiről nincs papírom/szerződésem mégis kifizették helyettem? Ha felmondok, tuti követelni fogják rajtam.

Üdv

Előzmény: Macisz (476)
Macisz Creative Commons License 2001.08.06 0 0 476
Szerbusz KissMe!

Egyáltalán nem az akartam mondani, amit ki olvastál belőle. Csak valoszínüleg rosszul fogalmaztam meg a mondanivaómat.

EZÉRT ELNÉZÉST KÉREK TŐLED és DANCER-től !!!!

Neked azt kívánom csak. Addig amíg nincs mási mh.-ed ott ne hagyd a mostanit. Egyébként beosztástól is függ a kirúgatás, de "Kérlek meg ne tedd!".

Korábban már probálkoztam ijesmivel; nem ment.

Előzmény: KissMe (475)
KissMe Creative Commons License 2001.08.06 0 0 475
Szia Macisz!
Nem vagy te egy kicsit pesszimista, és negatív beállítottságú? Még csak most kezdett Dancer az új helyén, te pedig már azzal jössz, hogy igyekezzen nem elsőnek kirúgatni magát, meg legalább 3 hónapig kihúzni. Valóban nagyon rossz tapasztalataid lehetnek állás-fronton, ha így állsz hozzá a dolgokhoz.

Nekem abszolúte nem tetszik a munkakörnyezet a jelenlegi helyemen, már majdnem fél éve új állást keresek (tavaly októberben kezdtem itt), és még nem sikerült kirúgatnom magam. Pedig mennyivel könnyebb lenne!

Üdv

Előzmény: Macisz (474)
Macisz Creative Commons License 2001.08.06 0 0 474
Szevasz Bolivian Dancer!

Örülök, hogy van állásod.
Ha jó és tetszik a munka-környezet, abban az esetben próbálj meg mindent megtenni, hogy ne téged küldjenek el. Ha rossz abban az esetben legaláb 3 hónapig huzdki.

Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.08.05 0 0 473
Meg tudom erősiteni, a mosolygás és a magabiztos fellépés az interjukon, sokat segit.

valamint.. az én új állásom is "deus ex machina" jött, egy hónapja én is kiröhögtem volna, aki elmondja, milyen változások lesznek az életemben...

Szvsz, az álláskeresaő tapasztalatokba bele szólhat olyan is, akinek nem aktuális a dolog,. segitsük egymást, ahogy tudjuk, nem?

Előzmény: Macisz (472)
Macisz Creative Commons License 2001.08.04 0 0 472
Szevasztok!

Mindenkinek !!

Én, csak annyit mondok nektek az állás keresésről:

- MOSOLYOGJ, és ne kényszerből;

- NEM, NEM, NEM, NEM, NEM... után mindig ott van
az IGEN.

- Ekkor, viszont mindent megtenni, hogy ne
küldjön el a munkáltató!

Sajnos tapasztalatból beszélek és ráadásul most olyan cégnél vagyok ami anyagilag NAGYON SzArBaN van, de nemérdekel; akkoris végzem a munkám.

Ti most azt kérdezitek, ha van munkahelyem mit szolok bele. Csak azért, mert úgy érzem lehet, hogy tudok segíteni nektek az állás keresésben.

Mível 6-ik munkahelyen nyüglödöm, és 3-4 alkalommal voltam munkanélküli és tudom, hogy a munkaerő közvetitő irodákban segítés helyett lenézés és minden más van; csak az nem amiért létrehozták őket.

Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.08.03 0 0 471
Hello Kissme,

Off
Wapos mobilom van, de nem megoldas.
On

1-en kezdtem, eleg macera, csak a kozep-felsovezetoi szint 100 ember, amig megtanulom oket, karacsony lesz :-)))

amit irtal Beebitenek, egyet ertek. Viszont van egy olyan elönye, h lehet hmmm.. számlát venni, és adózást megkerülni, persze, csak nagyban érdemes jáccani

Jó hétvégét!

Előzmény: KissMe (470)
KissMe Creative Commons License 2001.08.03 0 0 470
Szia Dancer! Ezek szerint már el is költöztél? Mikor kezdesz/kezdtél az új munkahelyeden?
Vegyél WAP-os mobilt, akkor nem kell a Matáv kegyeire várnod!

Beebite és a többiek:
A számlázáshoz visszatérve. Az a legjobb, ha saját magad tudsz számlát adni, mert egyéni vállalkozó vagy, illetve egy kis bt-t alapítasz. Ha már apuci/ismerős/nagybácsi cégétől kell kérni számlát a saját fizetésedhez, az már nagyon gáz. Mindenféle ÁFA problémákat is felvet, amiket a családi, vagy kisebb nyílt vállalkozások nem szeretnek. És te sem fogsz jól járni, mert nekik ki kell fizetned az ÁFA-t a nettó keresetedből. Én a húgom példájából okultam, elég nagy "kárt" csinált a szüleink kft-jének.
Javítsatok ki, ha tévedek!

Üdv

Előzmény: Bolivian Dancer (463)
fityisz Creative Commons License 2001.08.02 0 0 469
bocsi - jogos!
Előzmény: nyman (467)
Beebite Creative Commons License 2001.08.02 0 0 468
Sziasztok!

Nagyon jólesett, hogy ilyen kedvesen és készségesen leirogattátok a véleményeteket. Máris sokat tanultam:))

Nyman
Egyszerre 3 szakon végezni az egyetemet az elég húzós még 5. évben is:) Tanitani, ugyanakkor az összes gyakjegyet és vizsgát uv nélkül megcsinálni (az abszolutorium miatt), megirni és megvédeni 2 diplomát, és záróvizsgázni 3 szakon összesen 14 tárgyból, mindezt vidéken és közben Pesten interjúkra járni, nos ez nem megy:) Nem is akartam, gondoltam, nem hajt a tatár, van miből megéljek, egy nyarat még pihenek.
Ezen hónapok alatt (április-június) puhitgattam csak a terepet, nézelődtem, hova érdemes irni, kit érdemes keresni.
Bevallom nagy rutintalanság volt, hogy azt hittem, nyáron nincs mindenki szabin:))
Most se a pénz miatt vagyok igaziból bezsongva (bár persze az se mellékes:)), hanem mert buzog bennem a tettvágy, és rossz most már itthon lébecolni:))) Igazi Élmunkás vagyok, nem?:))))))

Nem tudom, hogy csak én csinálok-e morális problémát abból, hogy ha ismerős intézi el, hogy valahova pont én jussak be, akkor ott nem igazán ildomos élni a 3 hónapos próbaidős felmondással... Valahogy úgy érzem, hogy valaki szivességet tesz, én meg belesz@rok a ventillátorába...Vagy csak túl sokat moralizálok?

KissMe: megfogadom a tanácsaidat:)

BD: Ez igencsak megfontolandó...Bár nem kis turcsi cégekről van szó, és valószinüleg ki lehetne sajtolni egy rendes bruttós bért is belőlük (100-s alkuról szó se volt, csak a példa kedvéért irtam, de kb a duplájáról van szó, br. esetben kezdésként).
Mindössze az van, hogy egyszerűen tudom, hogy a cég 10 ujját megnyalná, ha a bérköltségem neki elszámolható lenne, illetve az is játszik amit fityisz fejtegetett az imént. (Mellesleg Bt számlát tudnék adni, és kb havi 100 e ft költséget simán csinálni (lakás+közmű+tisztiószer stb stb.)

Fityisz
Köszi.. Segitettél sokat. Érdekes, hogy a legutóbbi bankban a legutóbbi hitelügyletnél (nem velem esett meg, de azért képben vagyok) a bank, miután a delikvens közölte, hogy ő számlára is dolgozik, a megállapitott bérének a 3x-t vette hitelalapnak. De GYED,GYES és iylenek tekintetében nincs kecmec:)

Azt hiszem kivárok szeptemberig, végülis addig legalább kedvemre webdizájnolok:) Aztán, ha még akkor sem lesz semmi, akkor bevadulok:)

Mindenkinek köszi még1x:)

Bee

nyman Creative Commons License 2001.08.02 0 0 467
A 30%-ot vorszkeszszenariokent irtam.
Nem kotoszkodeskeppen:
Ev-kent is elszamolhato a lakas, irodaberles.
Nem az adoalapbol irhato le, hanem a bevetelbol. :)
Előzmény: fityisz (466)
fityisz Creative Commons License 2001.08.02 0 0 466
Beebite!

Parányi tapasztalatom van a témában, hát ide vetem:

téma: számlázósdi

1. ha 100e brt ígérnek, akkor az azt jelentni, hogy a vállalat kb 140e Ft-ot szán rád, mert a br 100e után kb 40% a közterhek összessége. Tehát a két szám között kell megtallálni a számla nettó értékét.
2. komoly ember havi fizetésről nem beszél interjún, csak évesr br-ról
3. mindig ki kell kötni a juttatásokat, mert az számlázás esetén is kapható (gépjármű, gépjárműhasználati díj, gk amortizásció, mobiltelefon, molbiltelefon díj vagy hozzájárulás, egyéb utazási költségek, otthoni számítógép, internet/emil költségek...stb.) ezt mind ki lehet számlázni - alku kérdése

Ha számlázol:

- egyéni vállakozóként nem túl jó, mert szinte semmit nem lehet leírni az adóalapból
- a BT már jobb - pl tartósbérelhetsz egy autót, és a bérleti díjat leírhatod az adóalapodból - ugyanígy az irodabérletet is - ami lehet pl a lakásod is

Summa: ha minden költséget leírsz, akkor az eredeti kb 125e + ÁFA számlázásból kb. 70-80% megmarad - számold csak ki - nem pedig 30%, ahogy valaki itt írta!

tehát a számlázósdi igen jó üzlet a munkáltatónak - mert legálisan spórol a közterheken - és jó üzlet neked is, mert több lesz a nettód!

és még egy dolog: a szerződésben a felmondási időt legalább 3 hónapra szokták írni - így ha kirúgnak, fizetniük kell még 3 hónapig a díjadat! persze te meg nem mehetsz el 3 hónapnál elöbb.

kérdezz ha valami nem világos

fityisz

Előzmény: Beebite (458)
nyman Creative Commons License 2001.08.02 0 0 465
OFF
Mar ideiglenesen at lehet iratni a telefont mas nevre es akkor nincs problema.
Előzmény: Bolivian Dancer (463)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.08.02 0 0 464
Hali,

csak egy megjegyzes a vallakozosdihoz:
en 5,5 evig dolgoztam reszben vallakozoi, reszben pedig kft formaban. Nekem bejott.

De tudni kell, hogy ma mar az a trend, hogy ez kezd kimenni a divatbol, es gyanus(abb) - is lehet - az a ceg, aki ezt koti ki, mivel nem tudja / akarja kifizetni a kozterheket, ergo a profitjat az Allambacsi rovasara boviti, v. realizalja. (Anelkul, hogy vitaba bonyolodnank az elvonasok magas mertekerol)..

Ez azt is jelentheti, hogy nem valami stabil a gazdlkodasa, vagy haracsolo... es ez utalhat mas problemakra is.

Ezen tul, tavaly ev elejetol a MUi Felugzelet nagyon raszallt a vallakozoborbe bujtatott munkavallalok munkaltatoira, halottam par sulzosabb birsagrol, Pesten. Nagyon keves az a feladatkor, ahol ezt szabalzosan el lehet jatszani. Pl.ha egz bolti elado 'úgynoki dijrol'ad szlat a cegenek (konkret eset), azert a munkavallalot is megb*szhatjak..

Ezen kivul, vedd figyelembe, hogy ilyen esetben nem ved az MT. barmikor kivaghatnak es barmit radverhetnek. Nem kaphats segelyt, ha uj helyet keresel, nehezebben tudod igazolni a regit etc etc. Nem kapsz semmilzen hitelt meg egy nyomorult TV-re sem, autorol nem is beszelve.

Tulmenoen, szamolni kell egyebb, jarulekos koltsegekkel: vallakozoi igazolvany, bankszamla koltsege, konyvelesi ktsg. kamarai tagdij (nem tudom ma mennzire kotelezo),

Sok szempontot kell merlegelni, es ehhez sok sikert kivanok!

Dancer

Előzmény: KissMe (462)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2001.08.02 0 0 463
Egz nem szigoruan vett allaskereso tapasztalat.. Rabasztam, ami lakast kivettem, bar nagyon jo es olcso, a Matav kikapcsolta a telefont, szlatartozas miatt.. ezert nincs Netem.

Majd probalok irni, meg figyelni ide

!

Udv

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!