Keresés

Részletes keresés

meecon Creative Commons License 2008.04.15 0 0 62
Halihó, ez 1 jó topik! :-)
Kérdéseim: két OTP LTP-nk van a férjemmel, egy ötéves és egy négyéves, 1 hónap különbséggel fognak idén lejárni. Vennénk is lakást belőle, de várhatóan nem az OTP-nél vennénk fel hitelt mellé (mert annál van jobb is). Kérdéseim: vihetem a pénzem + az áll. támogatás összegét egy másik bankhoz önerőnek, ha garantálni tudom, hogy lakásra fordítom (hogy nem bukjam el az áll. támogatást)? Gondolom, igen...
hgw308 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 61
írjál regényeket róla...
de ne add ki a valódi neveden, inkább használj írói álnevet
de tényleg
a kiskorú érdeke mindenek felett, és ez így van jól
Előzmény: Törölt nick (57)
Csokis Creative Commons License 2008.03.25 0 0 60
Ráadásul ezek a szabályok nem is az apróbetűben vannak. Aki nem tud úszni, ne másszon fára, mert elüti a villamos. Mindenesetre előbb tanuljon meg olvasni, mint a nevét aláírni.
Előzmény: Törölt nick (57)
Híd Creative Commons License 2008.03.22 0 0 59
Hogy mondjam ezt finoman? Aki ki akar szedni az állambácsiból a félretett pénzére évente 30 százalék támogatást, annak be kell tartani bizonyos szabályokat. Csak úgy nem adják azt oda - ennek a levét iszod most. És ez így helyes.
Előzmény: Törölt nick (57)
Híd Creative Commons License 2008.03.22 0 0 58

Te is magadat szívatod apukám, amikor azon problémázol, hogy az OTP betartja a jogszabályokat. Mi lenne, ha fütyülne rájuk?

 

1. Nem az OTP dönti el, hogy odaadja-e az ltp-re az állami támogatást, mert azt nem az OTP adja, hanem az állam. Jogszabály szól róla, hogy mikor adhatja oda, olvasd el, és akkor világos lesz, hogy csak lakáscélra használhatod a lóvét, ha 8 évesnél rövidebb a futamidő, másra nem. Akinek nincs lakása, nem tudja lakáscélra használni. Állami támogatás nélkül hozzájuthatsz a megtakarított pénzedhez, ezt nem akadályozhatja meg senki

 

2. A gyámhivatal dolgaiba megint nem ugathat bele az OTP, ezt neked kell elintézni, hogy odaadja a gyerek pénzét. Vannak hülyébb és kevésbé hülye hivatalnokok, próbálj szót érteni velük, hogy rendesen kezeled a gyerek vagyonát, és a pénzt a gyerek szükségleteire fordítod.

 

3. A 4 éves ltp-nek 13,5 százalékos éves hozama lehet, hol találsz más banknál ilyen betétet? Akinek lakáscélú megtakarításra van szüksége, ennél jobbat nem talál.

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.29 0 0 55
Rám akartak kényszeríteni egy lakáskasszát, postás rokon el ne veszítse a munkahelyét, kötelező bizonyos mennyiséget kötniük. Kellett a nevem, a címem, az adószámom, a TAJ számom és a személyiigazolvány-számom. Elkezdek kötözködni: a TAJ szám minek??? Válasz nincs. És a végén adjam meg a bankszámlaszámomat, mert ha csekken fizetek azért külön díjat számítanak fel. Mondom, adjanak meg önök bankszámlaszámot, majd én átutalom, ahogy a többi számlámmmal csinálom. Mondják nem lehet, adjak számlaszámot? Itt véget is ért az egész történet. :(((
Híd Creative Commons License 2008.02.22 0 0 54

Ha te válszthatod meg a futamidőt, és lakáscélra szeretnéd kötni, akkor mindenképpen 4 éveset kössél, mert annak van a legnagyobb hozama.

 

Van többféle típus, érdemes megfontolni, melyiket válaszd.

Van, amelyiknek a hozama magasabb, és van, amelyikhez több kedvezményes hitel jár. Ez azért lehet jó, mert ha a maximális összeggel nyomod 4 évig, akkor a cca. 1,3 milliós megtakarításhoz kapsz 1,9 millió körüli forinthitelt a mostani kieg. kamattámos forinthiteleknél is jobb kondival. Vagyis a tartozásodból cca. 1,9 millió nagyon jó hitel lesz majd, nem deviza, és alacsony kamatú.

 

Persze addig van még 4 év, nem tudni, mi lesz a kamatszinttel, és az is lehet, hogy egy köpésre leszünk az eurótól, és kapsz jobb hitelt, mint amit a kasszák most ígérnek, és nem lesz érdemes kiváltani a hitelrészt. De lehet, hogy ettől függetlenül érdemes szerződni rá.

Előzmény: Porter (52)
Csokis Creative Commons License 2008.02.22 0 0 53
Igen, sőt azt is lehet, hogy kifejezetten "átmeneti" hitelt kapsz, tehát eleve úgy számolják a menet közben felvett hiteled törlesztését, hogy amíg a lakáskasszás befizetéseid mennek, addig alacsonyabb a törlesztő részlet.
Előzmény: Porter (52)
Porter Creative Commons License 2008.02.21 0 0 52
Üdv mindenkinek,

egy kérdés: szerződést szeretnék kötni valamelyik lakáskasszával (mondjuk 5 évre). De teszem azt, ha úgy döntök, hogy nem várom ki az 5 teljes évet, hanem 1 év múlva lakást (önerővel + deviza alapú hitellel), akkor az öt év lejárta után a felszabaduló összegből előtörleszthetem a már négy éve futó bankhitelemet? (azaz a már futó banki hitel előtörlesztése lakáscélú felhasználásnak minősül?)
Adenauer Creative Commons License 2005.02.23 0 0 51

Sziasztok !

 

Cascada - minden tiszteletem ! Én valószínűleg kétszer okoztam volna teljes újraüvegezést nekik !

 

Más. Kicsit pontosítsunk: OTP-LTP=/= Lakáskassza. Ez utóbbi ugyanis a Wüstenrot leányaként gründolódott, semmi köze a Csányi féle birodalomhoz !

Aztán később összeállt a Fundamentával. Na én velük fogok év végén egyet harcolni ! Már fenem a kardokat ! :-)

Csokis Creative Commons License 2002.04.05 0 0 50
Ma egy kicsit elegem lett az OTP LTPbol, ugyhogy felhivtam a PSZAF-et. Ott az ugyfelszolgalaton egy nagyon kedves holgy elmagyarazta, hogy nyissak egy ajanlott levellel, es ha arra nem valaszolnak, akkor nyugodtan fordulhatok hozzajuk panasszal, mert mar lesz mire hivatkozni. Viszont ha mar arra jartam, megkerdeztem a premium dolgot is. Hogy tudjatok, mirol beszelek, itt az Általános Szerződési Feltételek részlete:
15. Prémium
(1) Ha a lakáselőtakarékoskodó/nagykorú kedvezményezett a várható kiutalásról szóló értesítés kézhezvételétől számított 4 héten belül hiteljogosultságáról írásban lemond, és megtakarítását lakás céljára használja fel, akkor a Lakástakarékpénztár a lakáselőtakarékoskodó megtakarításait (betétbefizetés, állami támogatás és az ezekre jóváírt kamatok) lemondási prémiummal egészíti ki.
(2) A lemondási prémium egyenlő annak a feltételezett piaci szintű megtakarításnak és a kiutaláshoz szükséges minimális megtakarításnak különbségévek, amelyre az ügyfél akkor lenne jogosult, ha átlagos - állami támogatásra jogosult és hiteljogosulságát eredményező - betétbefizetéseit a tényleges megtakarítási időszak alatt az OTP Bank Rt. egyéves lekötésű folyószámlájára teljesítette volna.

A no ezt ugy ertelmezte, hogy a befizetes + tamogatas + 3% kamaton felul jar egy "kiegeszito" kamat, es "nagyon meg kell, hogy indokolja az OTP" (idezet tole), ha ezt nem akarja kifizetni. Akkor azonban nyugodtan forduljak hozzajuk. Szoval fel, harcra, jo lovagok, kuzdjetek meg a hetfeju bankkal!
Előzmény: Cascada (48)
Cascada Creative Commons License 2002.03.12 0 0 48
Ha letelt a takarékossági idő, befizetted az utolsó részletet, de mégsem akarod lakáscélra használni, akkor a pénzedre annyi kamatot kapsz, mintha sima lekötött betét lett volna végig.
Előzmény: Csokis (45)
Cascada Creative Commons License 2002.03.12 0 0 47
Megkaptam a saját pénzemet! No, nem "csak úúúgy", ripsz-ropsz.....

Novemberben ugye megszüntettem a szerződést, lemondtam a kamatról, megígérték, hogy január 15-én átutalják a saját számlámra. Megnyugodtam.

Január 12-én felhivtam az otp-t, hogy akkor ugye kapok pénzt... erre közölték, hogy majd februárban. Nekem jan. 31. volt a szerződésemben a fizetési határidő.... Tudjátok, az történt, hogy az LTP nem tudott arról, hogy megszűntetem a szerződést novemberben!!!! Igaz, én lefaxoltam nekik a felmondó nyilatkozatot, amit 3 példányban ki kellett töltenem az OTP-ben (pedig nem kötelességem ez, de én tüchtig lány vagyok, egy kisérőlevéllel együtt lefaxoltam még novemberben arra a számra, amit megadtak anno..)Meg ugye egy pld ügyfélé, 1 pld otp, 1 pld LTP - elvileg. Egy kis karakán osztályvezetővel sikerült beszélnem az LTP-nél, aki közölte, hogy vegyem tudomásul, hogy nem fognak velem kivétzelezni, nem fizetnek előbb, mint ahogy JOGOS!! Na, itt tört el bennem valami... mert mondtam, hogy ők hibát hibára halmoznak és kezdem unni, újabb fenyegetések, Pénzintézetek Állami Felügyelete stb... a végén az OTP-s ügyintézőhöz személyersen bementem újra, előtte telefonon beszéltem vele, hogy beszélni akarok vele..... nem volt ott a bankban az egyeztetett időpontban!!!! Utána amikor később felhivtam, hogy mi volt ez, közölte, hogy nem is vele kéne ezt intéznem, hanem a kolleganőjével, akivel találkoztam amikor őt hiába kerestem..... de elküldött, hogy a "megbeszélt" nővel kell intéznem... .... szóval már követni sem tudtam.... újabb telefon mindenhova, LTP. OTP........végül megkaptam a pénzemet "soron kivül"!!!!!!!!:)

Nem mondom el,mennyit telefonálgattam januárban emiatt, hányszor voltam OTP-ben, mennyit veszekedtem.... AGYRÉM AZ EGÉSZ.

Próbálom elfelejteni az egészet, nem is gondolok arra, hoyg az életben még egyszer takarékoskodjak valami szervezett program keretében.... hitelt nem akarok felvenni és mint a villám, átmentem a kis pénzemmel egy másik bankhoz...Ott leültettek, amikor betettem a kis pénzemet, ott az ÜGYFÉL FONTOS, TUDJÁK, HOGY BELŐLÜNK ÉLNEK, MI HOZZUK ÖSSZE A FIZETÉSÜKET!!!....tanácsot adnak, mi a legjobb a sok lehetőség közül, normálisak és főleg KORREKTEK!!! NAGYON KORREKTEK!!!!!!!!

bilonka Creative Commons License 2002.03.12 0 0 46
Az előrelátó ember gondol a jövőjére, ha teheti, spórol... Négy éve, mikor elkezdtük a rendszeres havi takarékoskodást, nagyon vonzónak tűnt az alacsony kamatú kölcsön meg az állami támogatás is. A lakásvásárlás ideje most jött el, a futam végére ígért összeget bele is kalkuláltuk a vásárlásba. Még a kamat ellen sem lenne kifogásom, de amennyi papírt össze kell szedni... :-( És az ügyfél legyen szíves engedelmesen követni az üzletszabályzat által előírtakat!!!
A nagy összegű kölcsönt folyósító bank sokkal rugalmasabb volt, természetesen körülnéztünk, hogy honnan óhajtunk (és milyen feltételekkel) pénzt felvenni. Az teljesen átlátható volt, azzal kapcsolatban egy panaszos szó el nem hagyja billentyűmet. De összesen mégis csak három bank kívánságainak kellett eleget tenni, és az rengeteg időt és energiát követelt (ill. még követel is...).
Előzmény: Firefly (43)
Csokis Creative Commons License 2002.03.12 0 0 45
Van a szerzodesben egy olyan kitetel, hogy ha lemondasz a kolcsonrol (es a 6%-rol ma mar nem olyan nagy kunszt :-) ), akkor a befektetett penzedet az OTP kiegesziti ugy, mintha a penzedet az elmult idoszakban -az alap megtakaritasnal 50 honap- egyeves lekotesu OTP betetben tartottad volna. Nem tudom szo szerint, de megnezhetem. Tudja valaki, hogy a gyakorlatban mukodik-e ez, es ha igen, hogy?
kzt Creative Commons License 2002.03.12 0 0 44
Cascada, ima helyett javaslom a Ptk nevu kezikonyv szerzodesre es felelossegre tartozo reszeinek olvasasat, esetleg ugyved segitsegevel. Ha tisztaztatad ki a szerzodo fel es ki a felelos irj egy megfelelo hangvetelu level (ajanlott tertiveveny) a fiokvezetonek, amiben felszolitod az okozott kar (kamatok stb) megteritesere. Az ugyintezovel ne allj le veszekedni ha csak azzal takarozik hogy xyz hibazott - neked ahhoz semmi kozod, rendezzek le egymas kozt. Viszont erdemes elkerni a nevet es megemliteni hogy nevvel irod a fiokvez-nek. A kovetkezo lepes ezutan fiz. meghagyas a birosagon.
Előzmény: Cascada (37)
Firefly Creative Commons License 2002.03.12 0 0 43
Holgyek es urak!

Ez riaszto! Mar elnezest a szurkalodasert, de szetneztetek ti a bankok kozott? Megneztetek tobbnek az ajanlatat, hogy milyen papirokat kernek es milyen szerzodeseket kotnek, vagy csak bementetek az elso helyre, es kotottetek.

Tenyleg bocsanat, hogy ilyet kerdezek, de egyszeruen nem hiszem el, hogy ma Magyarorszagon igy kellene szivnia minden embernek aki hitelt, kolcsont vagy allami tamogatott lakaselotakarekossagot akar intezni. Ennek igy semmi ertelme. Egyszeruen tonkremegy bele az ember, es azok alapjan amit ide irt nehany delikvens, meg az ara is magas a kozben elojovo + koltsegek miatt.

Szornyu. Most hadd ne hasonlitsam ezt egy masik allam hitel alapu bankrendszerehez.

Udvozlettel es drukkolok

Firefly

Előzmény: nmi (42)
nmi Creative Commons License 2002.03.12 0 0 42
részvétem Bilonka :(

sajna valami ilyesmitől tartottam én is. azt hiszem ha oda kerül a sor akkor kénytelen leszek áthidaló kölcsönt felvenni amíg az igen tisztelt otp nem kegyeskedik odaadni a pénzemet. tudtok esetleg olyat hogy felveszek az otp-nél piaci kamatozású kölcsönt, és ezt törlesztem a lakáselőtakarékoskodott pénzzel?

bilonka Creative Commons License 2002.03.06 0 0 41
Négy éve előrelátók akartunk lenni, így kötöttünk Lakáskassza szerződést a férjem nevére, az enyémre meg OTP LTP-t. Mindkettőnek most februárban kellett fizetnünk az utolsó részletét, tehát már teljesítettük a saját befizetéseket. Kiutalás 3 hónap pihi után, JÚNIUSBAN várható. Mi viszont időközben találtunk egy lakást, amelynek a fizetését nem lehet addig húzni, így aztán áthidaló kölcsönökkel kell megoldanunk a dolgot. Az állami kamattámogatásos kölcsön igénylését is figyelembe véve HÁROM bank előírásait igyekszem követni, lassan a meghülyülés szélén állva a rengeteg beszerzendő irat miatt.
Az OTP LTP-hez az utolsó papírt is ma 4 hete beadtam, hír a kérelmünk elfogadásáról még semmi...

A Lakáskassza is érdekes ám! Tehát ott is már mindent befizettünk, el is bírálták a kérelmünket. A lakásra, amely még nincs a nevünkön, már egy hónapja, az első papirok beadásának idejére meg kellett kötnünk a biztosítást, mert addig nem álltak velünk szóba! Most aztán lehet módosítani, hogy az összes bank rákerüljön a kötvényre kedvezményezettként. A szerződést (nyolc példány van!) közjegyzői okiratba kell foglaltatni, valamint egy ügyvédnél letéti számlát kell nyitnunk, mert a Lakáskassza oda utalja a pénzt, nem a mi számlánkra, és nem is az eladóéra! Természetesen ez mind külön költség, és még örüljek, hogy a 3 havi kiutalási időszak alatt magas kamatot is fizethetek!!!

Előzmény: nmi (40)
nmi Creative Commons License 2002.03.06 0 0 40
hahó

sikerült mostanában valakinek hozzájutni a szerződéses összeghez? mennyi ideig tart ez az
igény beadásától?

Cascada Creative Commons License 2001.11.28 0 0 39
Most valami klassz happy end kéne... de nincs igazából....

Az LTP megállapitotta, hogy az OTP bank hibázott, mert a szerződésben elirt valamit az ügyintéző.. és emiatt 2 hónappal később utalják ki apénzemet... nincs méltányosság, vagy soron kivüliség vagy semmi ilyen.... aztők is beismerték, hogy kétszer megadtak egy dátumot, ami nem stimmel... de hát kutya köteleségem megérteni, hogy a rendszer ilyen..... amúgy első kategóriás adós lennék, ha kérnék hitelt, mert soha nem késtem a befizetéssel... ezazért megnyugtat... jól alszom...

Az OTP bank széttárja a kezeit, mert ők "csak " szerződést kötnek + ügyfélszolgálatot mimelnek.... és én menjek ahhoz reklamálni, akihez jól esik, de hagyjam már békén őket... amúgy is nem ott kötöttem anno a szerződést, ahol most eljártam, igy ők amúgy sem tehetnek semmiről... próbáltam mondani, hogy OTP, OTP..és én úgy érzem, bárhol szóba kéne velem állni.... de azügyintéző nem egészen van velem egy hullámhosszon...

Megoldás? Az OTP nem tehet semmit, megértitek... az LTP nem tehet semmit.... nem ő a hibás.... én? Én meg dögöljek meg.... Na, ezt a szivességet nem teszem meg.... de megszüntettem a szerződést..... igy kaptam egy szóbeli igéretet, hogy kiutalják a pénzemet+ a kamatokat jan. közepén...leirni senki nem irta le.... hát, legrosszabb esetben nem kapom meg, csak februárban... amikor a megszüntetés nélkül megkapnám.... úgyhogy aki hisz valakiben és kicsit is szimpatizál velem, egy rövid imát, ha elrebegne.... az még segit talán... no persze a hitelt igy nem vehetem fel.... de már nem is merném megpályázni.... ki vagyok én az OTP nagyságához?... egy porszem..... a fogaskerekek közt....

Előzmény: zmedve45 (38)
zmedve45 Creative Commons License 2001.11.28 0 0 38
Kedves Cascada!

Minden tiszteletem a Tied. Sajnos semmilyen jó tanáccsal nem tudok szolgálni, de izgatottan és egyre növekvő aggodalommal figyelem a történeted, mert nekem is mostanában lejáró szerződésem van. Szurkolok!

Z.

Előzmény: Cascada (37)
Cascada Creative Commons License 2001.11.23 0 0 37
Újra bent voltam az OTP-ben, semmit nem tudtak intézni kedd óta, újabb reklamáló levelet irtunk el is faxolták Bp-re. A hölgynek mondtam, hogy valamit tegyen már, itt van a két lepecsételt, aláírt levél, amiben leirják a decemberi kiutalási dátumot, most meg mást mondanak ..... annyi mondott, hogy az csak tájékoztató volt, nem kell figyelembe venni, a legutolsó a mérvadó. Újra felajánlották, hogy igényeljek hitelt 16,5%-ra, azt hittem, rögtön megüt a guta... megint szóbakerült a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete..meg minden más egyéb.... és a végeredmény is ugyanaz: nekik kamatozik a pénz én meg filózhatok, hogy kéne kifizetni a telket.... más forrásból...

Keddig adtam időt, hogy egyeztessenek a Bp-irodával. (Utána nem tudom, mit tudok lépni, komolyan.)

Előzmény: Cascada (36)
Cascada Creative Commons License 2001.11.22 0 0 36
Ja, még annyit: a kiutalási értesitőben kerestem egy ilyen részt:

"Sajnálatos módon az LTP rendszerében hiba történt, ezért jelen értesítőt késedelmesen postáztuk. A kellemetlenségekért szives elnézését kérjük, a kiutalást természetesen soron kivül bonyolitjuk, kérjük adja meg, hogy a 3 havi késedelmi kamatot mely számlájára irjuk jóvá."

Nos, nem találom. Biztos nem jól olvasok a sorok között....

Cascada, aki két napja annyit keres: bocs

Előzmény: Cascada (35)
Cascada Creative Commons License 2001.11.22 0 0 35
Tegnap megkaptam a várva várt kiutalási értesítőt! Nov. 11-i dátummal, 20-án.... Ki sem számoltam, hány hónapot késett, mert nem is idegesitem magam. Reggel kiszámolom, majd elmondom. (A kézhezvétel előtt 2 héttel már nálam kellett volna lenni a pénznek, ha jól számolom..ők azt irják, jan. 31-én kiutalHATJA a pénzt a bank...értitek, ... may be. tal vez... vielleicht ... eventuell...... ha jó a csillagok állása... vagy nem tudom, minek tudjam be a HAT képzőt.. ) És van egy klassz kis csavar ezzel a kiutalási nyilatkozattal... ha elfogadom a kiutalásukat, aláirom, hogy jan. 31., vagyis nekem késő már fizetni, és az orrom alá lehet tenni: aláírtam, hogy OK.... ha nem fogadom el a dátum miatt, akkor viszont nincs benne a GÉPBEN, a rendszerben, hogy kiutalás lenne esedékes... márpedig a kiutalást addig nem kezdik el szervezni... meg hát nekem kutya kötelességem nyilatkozni 4 héten belül... szerződésben is benne van... holnap átvágjuk a gordiuszi csomót egy jogásszal...vagy harakirit követek el...

Ma beszéltem jogásszal is. A Fogyasztóvédelemmel is. És tudom, ki a felügyeleti szerv. Szóval kezdek képben lenni... Klassz, annyi dolgot megtud az ember, ami amúgy kimaradt volna az életemből... HURRÁ!

Az OTP sajnos nem tudott tegnap óta haladni, mert nem megy a rendszere.....nem "onlájnok" az LTP-vel..... Az ilyen szitura a főnököm mindig azt mondja, hogy "sirjon az ő anyukájuk..." oldják meg!...tehetek én róla?.... én már nem is mondok semmit. az ügyintéző majdnem elsirta magát, amikor meglátott (Pedig én ma is köszöntem is, és komolyan mondom, rettenetesen kimért és udvarias voltam.)....ő csak dadogott....ezt szó szerint kell érteni, alig birta elmondani azt a két mondatot... Én csak annyit mondtam, hogy jövök holnap is.... Remélem, bent lesz a fiók vezetője. Nem fogom asszem felpofozni,mert finom úri lány vagyok. De kezdek szkeptikus lenni, hogy valaha is megkapom-e a pénzemet... jó lecke volt ez nekem a magyar bankrendszerről....

Balage17, sajnos nem az esetem az ügyintézőnő, úgyhogy arra nincs esélyem, hogy egymásba szeressünk és ezáltal gyorsabb legyen az ügyintézés. De már úgy megyek oda, mintha haza mennék. Lassan meleg ételt is viszek. Meg párnát és hálózsákot. A levelezésem pedig hasonlatos egy képzeletbeli nénéhez irt levelezésre. Egyelőre válasz is annyi van.

Cascada, aki még fut néhány kört....

claire Creative Commons License 2001.11.21 0 0 34
Sziasztok!
Egy pozitívabb példa az OTP LTP-vel kapcsolatban: 1 éve hugicám lakásvásárlásakor vettünk fel áthidaló kölcsönt, cca. 2,5 év befizetési idő után, csont nélkül átment, igaz, nekünk ezt az összeget egy nagyobb összegű lakáshitelhez "csapták hozzá". Egyébként nálunk még az is közbeszólt, hogy én voltam az előtakarékoskodó, emiatt kedvezményezettként kellett feltüntetni a húgomat, hogy a hitelfelvevő ő legyen, azóta is csodálkozom, hogy mindez milyen gyorsan lezajlott: ha jól emlékszem, 3 hét elteltével (az összes papír beadásától számítva) fizettek az eladónak. Ennek örömére kötöttem egy új szerződést, most - az itt olvasottak alapján - kicsit beijedtem, hogy szívni fogok, mert azt is hasonlóan, 2 év elteltével szeretném felvenni.(akkorra tervezzük a lakáscserét)
Bp, Anker köz, OTP hitelcentrumot tudom ajánlani, az ügyintéző hölgy nagyon kompetens, mi legalábbis maximálisan meg voltunk vele elégedve.
Előzmény: goldni (33)
goldni Creative Commons License 2001.11.21 0 0 33
a mocsadékok!!
gondolom nem tetszik a szemeteknek, hogy most betart nekik a kormány a sok "támogatott" 5-6%-os hitelével, biztos vagyok benne, hogy most bekövetkezett a "ne köszönjön semmit fiam, egyszer majd mi is kérünk magától valamit", ezek a mocskok meg nyilván áthárítják - ha tudják - a klienseikre.

www.fogyaszto-vedelem.hu -de nem tudom mennyire komoly oldal, még nem próbáltam.

Cascada!
szerintem ügyvéd.
én megnézném azért, hogy ha pert nyersz, átháríthatod-e az otpre az ügyvédi és egyéb költségeidet amik ügyintézéskor felmerültek. (szerintem gond nélkül)

ami köztudott, a biztosítók rögtön szoktak ügyvédi felszólításra fizetni (ha az ügyfelüknek igaza van), míg annakelőtte esetleg hónapokig csak szórakoztak vele.
Azt meg majd a hozzáértő jogász eldönti, mennyire állnak meg a papírjaid (főleg a decemberi kifizetésről szóló ígérvényükkel megtámasztva).

És még valami: ha Neked hitel nem is kell, akkor nincs mit hitelbírálniuk, kutya kötelességük az előtakarékossági idő lejártával, a szerződés alapján kicsengetniük a pénzt.

Utolsó balkáni csürhe.

Nem tudom az annyira majmolt amerikában mi történne ha a bank ügyfele 4 év takarékoskodás után bemenne a fiókba 'oszt azt mondanák (a bizt. őr) neki: bocs, de most nincs pénzünk, gyere vissza egy év! múlva.

hajrá Cascada!! de az egészségedre azért ügyelj, jó?

Előzmény: Cascada (31)
balage17 Creative Commons License 2001.11.20 0 0 32
Hali!

Én is OTP ltp-s vagyok, 2001. augusztusi utolsó befizetéssel, februárban felvettem a lét áthidaló kölcsönnel, ez azt jelentette, hogy az 1.3 MFt helyet 1.07-et kaptam csak, de a törlesztés marad. Nekem akkor már mondták, hogy ha kivárom a végét akkor is leghamarabb decemberben kaphatom meg a pénzt (valami átfutási idővel magyarázták, amit nem igazán találtam meg a szerződésben), SŐT ami még érdekes volt azt mondták, hogy akkor lesz egy hitelbírálat, tehát NEM BIZTOS, hogy megkapom a hitelt, még akkor sem ha minden részletet rendesen fizettem is - állítólag van valami keret minden évre...

Ja, egyébként nekem "viszonylag" könnyen ment az ügyintézés, mert annyit jártam az otp-be, hogy fölszedtem közben az ügyintéző leányzót :)
De volt így is hogy másfél órát telefonált, a végén üvöltözve saját kollégájával... valószínű ha egy egyszerű ügyfél vagyok akkor 15 perc mulva hagyta volna a fenébe az egészet, én meg mehettem volna vissza még 3x 4x...

Cascada Creative Commons License 2001.11.20 0 0 31
A történet folytatása:

tegnap újabb reklamáló levelet irtam, pontosabban KÉRELMET, hogy soron kivül és méltányossági alapon utalják ki a pénzemet- kicsit furcsa, hogy méltányossági alapon kell kérnem, hogy ne szegjenek szerződést...illetve miután már igy is késnek, ne késsenek többet a kiutalással..

Ma ismét 3 órán gyúrtuk egymást az OTP-s ügyintézővel. Úgy kezdtem a mondókámat, hogy "Legyen kedves, segitsen, mert van egy problámám, amit szeretnék ma végérvényesen rendezni...." Azt hiszem, nagyon udvarias voltam. Mint kiderült, van egy több oldalas listája azokról az ügyfelekről, akik hozzám hasonlóan nem jutnak a pénzükhöz az OTP illetve az OTP Lakástakarékpénztár RT hibájából - noha az ügyfelek szerződésszerűen mindent teljesitenek... Több órás huzavona és több telefon stb után megállapitotta, hogy valóban ők hibáztak, én vétlen vagyok és már meg kellett volna kapnom a SAJÁT PÉNZEMET ÉS KAMATAIT..... a következőket ajánlotta:

A,
vegyek fel 17%-os kamatra hitelt, amig kifizetik a pénzemet, amivel lógnak hónapok óta
(Én fizessek azért, mert ők nem fizetnek, érdekes..igaz ez 3 hónapos procedúra,igy később kapom meg a hitelt, mint ahogy fizetnem kéne.)

B,
Szüntessem meg a szerződést, igy elesek nekem járó alacsony kamatlábú hiteltől és némi kamattól is....de megkapom a pénzemet....talán...3-4 hónap múlva, ha kérelmezem a gyors ügyintézést..

C,
feküdjek villamos alá, majd az örökösöm elpereskedik az OTP-vel.....

Na,itt mondtam, hogy ok, egy osztályvezetővel szeretnék beszélni, ez tarthatatlan...megjegyzem, senkit nem küldtem el melegebb éghajlatra .... eszméletlen türelmes nő vagyok....

60 percen át vártam az osztályvezetőt, aki rögtön jön.... aztán már kezdtem türelmetlen lenni... KÉrtem, hogy a fiók vezetőjét hivják azonnal, mert nagy balhé lesz... (nem fogjátok kitalálni, a biztonsági őrön keresztül kellett ezt kérnek!! El kellett mondanom a dzsekis és bakancsos őrnek az ügyet!) Sajnos a fiókvezető Bpesten tárgyal...ok, a helyettese...ő 11-kor elment már, nem jön vissza... ok, ki jár el a távollétében?..... az osztályvezető, várjam meg....60 perce várom....Te Erzsike, az osztályvezető hol van?...ja ma nincs, házon kivül van.... (akit előtte 1 órán át vártam!!!!)...ok, én még itt sem kaptam agyvérzést, ok, a heylettese... előjött egy megviselt arcú hölgy, aki végigaszisztálta az egészet már órák óta...

KÉrem, hogy irjuk le egy fehér A4 lapra, amit ma itt intéztem és irja alá, pecsételje le, hogy legalább nyoma legyen, hogy én megpróbálok a pénzemhez jutni.... ugyanis egy formanyomtatváy hiány miatt nem tudunk előrelépni,amit nem kapok meg égen földön...egy ÜRES NYOMTATVÁNY HIÁNYA MIATT!!!!! - De nem tudom bizonyitani, hogy elutasitottak többször, a szó elszáll.... Na nem, ők nem irnak le semmit!!!!!

Itt már elvesztettem a türelmemet, de még mindig nem üvöltöztem, elmondtam, hogy ok, a Fogyasztóvédelmi főfelügyelet, a a Bankfelügyelet és az Országos Betétbiztositási Alap (Igy hivják, ugye?) is tudni fog arról, hogy nem hajlandóak fizetni, és a CÉGBIRÓSÁGNÁL fogok végelszámolást kérni az OTP Lakástakarékpénztár ellen, ha nem fizetnek ..... (Ha valaki jogász tudja, hogy lehet ezeknél a szerveknél reklamálni és eljárni, kérem, jelezze sos, én nem vagyok ezekben otthon.. azt hiszem, szükségem lesz rá..)Itt kicsit elbizonytalanodtak, újabb telefonok, ....délután kell visszamennem, hogy mit intéztek a távollétemben.... megpróbálnak segiteni...

Várom feszülten, mit intéztek...

Cascada Creative Commons License 2001.11.19 0 0 30
Ja, és még egyszer elmondom: ez nem hitel, ez az én befizetésem, előtakarékosságom+ a kamatok, állami támogatás... nem egy elbirálás alatt álló hitel....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!