Keresés

Részletes keresés

gbrl Creative Commons License 2001.09.24 0 0 3176
kedves ALL :)
...
voltunk a hétvégnén megnézni kicsi emmáék házát :)... csodaszép és otthonos lesz a házikó, ha kész lesz... a szépséges funkcionális egyszerüséget már most is lehetett látni. teccett a házikó a páromnak is és nekem is... :) - a picilányomnak (3év) pedig kicsi emma paradicsomjai (és virágai) nyerték meg a tetszését. elöbbiekböl 6-7 szemet be is tankolt. (3éves gyermek!:)))....
...
kicsiemma, thnx a háztüznézöt :)
gbrL

Előzmény: kicsi emma (3173)
Erzsébeti Creative Commons License 2001.09.24 0 0 3175
Hali!

Valószínüleg nem vágási hulladék... Régebben egyébként, csak ilyen "rövid" (kb 1 fm-es) darabokat adtak... az utóbbi 5-10 évben kerültek elő a 2-2,5 fm-es méretek. Ennek szerintem egyszerű oka volt. a rövidebb keményfa lécek olcsóbbak voltak:) Mondjuk ez igaz a mostani verziókra is, mert a hosszabbak most is drágábbak, és nem csak azért mert több bennük az anyag:)) Az, hogy melyiket választod Csak pénztárca, és egyéni izlés dolga. a rövidebb mellett szól még az is, hogy a fa, és a fal görbeségeit jobban lehet kompenzálni ezekkel...

A 3 cm-hez. Nem hiszem, hogy a parkettás (már aki lerekta valamikor) nagyon a helyzete magaslatán lett volna ezen a munkáján... (nem szabadna ekkora dilettációs résnek lennie...)

Megtaláltam a telefonszámát a Parkettcenternek!!
2-847-403 Telefonon talán gyorsabban fog menni a rákérdezés:)))
Sok sikert!:)

Erzsébeti

Ui.: Nincs érdekeltségem, egyetlen boltban sem ami címet eddig ide beírtam!:)

Előzmény: lakas_deli (3174)
lakas_deli Creative Commons License 2001.09.24 0 0 3174
Koszi, erdeklodom majd naluk. A 3 cm azert jott be mert nehol nagy res van a parkett es a fal kozott amit jo lenne eltakarni.

Erdeklodtem azota masik helyen is. Ott 1m koruli (kulonbozo hosszusagu) darabokat mutattak, hogy abbol majd adnak annyit ami kell. Nem kellene min. 2-3 meteres darabokbol allni a szegelynek? Szvsz hulyen nez ki ha mindenutt toldozgatva van. Elkepzelheto hogy a vagasi maradekot akartak nekem eladni?

Előzmény: Erzsébeti (3164)
kicsi emma Creative Commons License 2001.09.24 0 0 3173
Képzeljétek, gbrl, valamint kedves családja meglátogattak minket, mármint engem meg a házunkat, mert F nem volt odahaza.
gbrl-ből van egy igen pici és nőnemű kiadás, egyszerűen tündéri, fülig ér a szája, hasonlít a mamájára, izeg-mozog, és nagyon lelkes közönsége volt a paradicsomjaimnak meg a százszorszépjeimnek. Szóval levett a lábamról, teljesen.

Egyébként meg sokat festettünk, mázoltunk és betonoztunk a hétvégén, úgyhogy haladgatunk.
Most pedig a főnököm meg a doktorom közös megegyezéssel elzavartak betegácsira két hétre, mert a kismamáknak pihenni kell, úgyhogy sziasztok, majd azért rmeélem közbe-közbe is jelentkezem néha...

kicsi emma

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.24 0 0 3172
Szia Cico!

Allat! koszi a KADinfot!

szombaton 2 ora alatt beraktam a futesszerelovel ketten a hideg-melegvizes hajlekony rezcsovet es a futeskort. Termeszetesen "porszivocsovel" beboritva :)

most mar johet a betony!

Előzmény: cicó (3166)
second Creative Commons License 2001.09.23 0 0 3171
Hazajöttem, a nekem címzett hozzászólásokra levélben válaszolok majd.

Sec.

Hacsek Creative Commons License 2001.09.22 0 0 3170
Én is neked...
Én is téged...
:o))
Előzmény: cicó (3168)
cicó Creative Commons License 2001.09.22 0 0 3169
Ja...éd ugyanebben a reklámújságban láttam egy állítólag új csodafugázót úgy hívják, hogy Saphir 5...nem koszolódik,nem foltosodik,víztaszító és flexibilis. 340 Ft/kg, 5 kilós zsákokban.
Csak érdekességképpen írtam...
cicó Creative Commons License 2001.09.22 0 0 3168
Pussz...:-) Méltem egyet...
Előzmény: Hacsek (3167)
Hacsek Creative Commons License 2001.09.22 0 0 3167
Szia drága Cicó! :o))
Előzmény: cicó (3166)
cicó Creative Commons License 2001.09.22 0 0 3166
Szia Lemy!
Tegnap az egyik újságban benne volt a Bóna vasker tájékoztatója.Ebben voltak ilyen kádak.A Duo :-) nevezetű 190-es akryl 76ezer, egy másik fajta 170-es és 180-as akryl 34ezer, mind előlap nélkül a sima lemezkád 150-170 -es 15ezer. Ez utóbbi nem volt egyértelmű, hogy középen dugós, de én úgy láttam.
www.bona.matav.hu
Itt még az előző újság van fent, de a lemezkád látható.
üdv.cicó
Előzmény: Törölt nick (3157)
Otyik Creative Commons License 2001.09.22 0 0 3165
Sziasztok!
Azt hiszem, annál a témánál tart a topik, amiben mostanában én is érintve vagyok.
Ha eladok egy lakóingatlant, és az árát lakásra költöm, akkor egyrészt csak az árkülönbözet az illeték alapja, másrészt az eladott lakás árán képződött haszon (az egykori vételár és az aktuális eladási ár különbözete) után nem kell SZJA-t fizetni. Ha építési telket vásárolok, akkor 4 éven belül be kell építeni. Tehát ha ez nem sikerül, akkor nem csak a magasabb illeték, hanem egy jókora adó is terhel (egyáltalán, az is kérdés ilyenkor, hogy négy évre visszamenőleg nem tetézik-e ezt az adót még meg valami jókora büntetéssel).
A fő kérdés a következő: Eladtam egy lakást (pl. 5M-ért), megvettem a telket (5M-ért), de nem sikerült építkeznem. A negyedik év vége előtt, az építkezésre (időközben folyamatosan) félretett pénzből veszek egy lakást (pl. 8M-ért). (az 5M és a 8M kb. ugyanolyan értéket takar, csak közben 4 év telt el, és egy kicsit nőttek az árak). Végülis lakásom volt, lakásom van. Mi lesz ez esetben az illeték alapja? Mi lesz az adóval? Számít az, hogy az eladott lakásért kapott pénztért vettem egy telket, és a 'másik zsebemben' gyűjtött pénzből vettem az újabb lakást?
Előzmény: gbrl (3162)
Erzsébeti Creative Commons License 2001.09.21 0 0 3164
Hali!

Ott keress parkettszegőt ahol lehet kapni parkettát is. Azt nem tudom, hogy neked miért kell 3 cm-nél szélesebb( szerintem inkább magasabbra gondoltál), de a parketta leszegésére a szabvány szegőléc, az esetek nagy többségében bőségesen elegendő. Ez a szegőléc egyáltalán nem különlegesség, gyakorlatilag minden szakboltban megkapod. Azt nem írtad, hogy hol laksz, de itt van egy XX. kerületi cím: A cég neve Parkettcenter, és a Tínódi u.-ban lehet őket megtalálni. A házszámot nem tudom, de nem túl nagy (gyakorlatilag) mellékutca. Sok sikert a kereséshez:)

Erzsébeti

Előzmény: lakas_deli (3163)
lakas_deli Creative Commons License 2001.09.21 0 0 3163
Sziasztok,

kezdo lakasfelujito vagyok egy kis lakassal kuszkodok... Mostanaig eleg jol elboldogultam, de van egy problemam amit nem tudok megoldani: a parkettas jon a jovo heten lakkozni es kell neki szegelylec. Eddig igerte hogy hoz, de most szolt hogy elutazott a szegelyeces nyaralni es vegyek en. De mindenkepp jo anyagbol es lehetoleg 3cm (szelesebb) szelessegut. Hol talal az ember ilyet? OBI? Eleg jo az a minoseg? Vagy csinaltat? ??????? Valaki foglalkozott mar ilyennel???

gbrl Creative Commons License 2001.09.21 0 0 3162
kedves kicsiemma....
illeték ügyben azt kellene megnézni, ohgy az ismerösöd MG-i területre, ZÁRTKERT-i ingatlanra vagy ÉPÍTÉSI TELEKRE (müvelésböl kivont) épít-e. az elsö két esetben, ha ujat épít, akkor is illetékköteles a vásárlás (nem a ház, hanem az üres terület megvétele), a harmadik esetben pedig nem illetékköteles minden esetben. ha a földhivatali benyújtástól (pecsét) 4éven belül belépíted lakóingatlannal és az építményre a használatbavételi (lakhatási) engedélyt magkapod (4ÉV+15NAP), akkor végleg törlik az illetéket, ha mégsem sikerül az ÍRÁSBAN VÁLLALT 4év, akkor kamatosan fizecccc a hivatalnak.
ennyi. szerintem a zártkerti eset áll fent....
gbrL
Előzmény: kicsi emma (3144)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 3161
Kedves Mogyisz, pont ilyen hirdetesi forumra vagytam!
koszi!

beleneztem az apronetbe is, ott is lehet ezt-azt talalni.

lemy

Előzmény: mogyisz (3159)
jjani Creative Commons License 2001.09.21 0 0 3160
Kedves mMA!
Hát..., igen...,
de a birtokotok szép! :o)+
jj
Előzmény: kicsi emma (3158)
mogyisz Creative Commons License 2001.09.21 0 0 3159
lemy,

én itt (is) vadásztam bontott téglára

http://www.iranyar.hu/2173/73dex.htm

üdv

Előzmény: Törölt nick (3157)
kicsi emma Creative Commons License 2001.09.21 0 0 3158
jjani, van egy ilyen, hogy
http://kep.tar.hu/teglakor, de nem lett egy sikeres vallalkozas, alig van rajta valami.
Azert persze megnezheted...

ke

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 3157
Szia Hacsek! (es sziasztok :) )

Azert koszontem igy, mert Te vagy a topicgazda, ezert Neked jar a kulon koszones, na jo, elhagyhatom, de azert probaltam vhogy megadni a tiszteletet a szakembernek :)

KAD: persze, izgi a kozos furdozes. Mivel az altalad emlitett csodakad nem az en penztarcamhoz valo, korbenezek es egy ecceru lemezkadat fogok atalakitani ott felul, hehe.

Ps: van-e olyan honlap vagy hasonlo, amin az emberek a megmaradt epitoanyagaikat kinalgatjak ocsoert?
koszi:
lemy

Előzmény: Hacsek (3149)
jjani Creative Commons License 2001.09.21 0 0 3156
OFF
Azok csak kis halak voltak.
Megették őket...
ON
Előzmény: Törölt nick (3155)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 3155
Hja kérem, aki ért hozzá/van kézügyessége:)
Én inkább nem kontárkodom, mert többe kerülne a végén, mintha hívok egy hozzáértőt.
Tényleg szerintetek hova tüntek azok a régivágású ezermesterek akik régebben minden ilyen kisebb - válllakozók már húzgálják a szájukat méretű - csempézést, járólapozást, glettelést, festést vállaltak emberi áron, pláne ha az egészet velük csináltatta az ember?
Előzmény: jjani (3154)
jjani Creative Commons License 2001.09.21 0 0 3154
Igen.
(bel-, kültéri járólappal burkolás 1200-1500Ft/m2)
jjani
Ps: Ha én vállalom magamnak, akkor 1dl/m2.
(Euroborban számolva.)
Előzmény: Törölt nick (3153)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.21 0 0 3153
Jó reggelt!
jjani ez a burkolási díj gondolom csak a járdára vonatkozik, vagy beltéri járólapra is?
Előzmény: jjani (3151)
szenyor Lopez Creative Commons License 2001.09.21 0 0 3152
Ciszterna: Szerintem megoldás lehet. Ha sok eső esik, akkor egy 5m3-es ciszternából sokáig lehet locsolni, de:
2*1,5*1,7(h*sz*m)=5m3 Ez ugye ha 10cm-es betonból készíted, akkor igényel 1,7-2m3 betont, aminek ára kb. 20e Ft. Akkor még nem számoltam a vasalást, a tetejére az ajtót, a szivattyút (kút esetén is kell), a földmunkát és a munkadíjat. Ha az egész megáll 30-40e Ft-ból, akkor el lehet gondolkodni egy kúton, amit nem kell takarítani, kicsi.
Vagy pedig, ha nem nagy a kert, akkor azt kellene megtudni, hogy mennyi víz kellhet egy nyári szezon locsolásához. Lehet, hogy csapvízzel jobban jársz (csatorna nélkül kb.170Ft/m3).
Pl. napi fél m3 esetén: ha egy évben két hónapig kell folyamatosan locsolni (60 nap), akkor 40e Ft-ból 7-8 évig kijön a locsolás és mindig van víz, nem kell javíttatni a szivattyút, stb. Persze ez csak egy elméleti számítás.

Lopez

jjani Creative Commons License 2001.09.21 0 0 3151
Sziasztok!

Szabti!
Lépj vissza a topicban kb. 1000-ret (július eleje?. Ott volt szó ciszternáról, kútról!

Kicsiemma!
Engem is érdekelne hol vannak azok a képek a házakról? /Kérdeztem emilben is, de lehet,hogy lelőtték a postagalambomat :o(((.../

Van járdám térkővel (Classic)! Végre!
(Szegélylerakás 350Ft/m, burkolás 680Ft/m2, ha valakit érdekel összehasonlítani a "rabló"árakhoz!

jjani

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.20 0 0 3150
Kedves Hacsek!

Igazad van. Egy kút a megoldás. Ha tőbb hétig nem esik az eső, nem lehet annyi vizet gyűjteni, hogy ne száradjon ki a fű, kb. 100 m3-es tározó kéne. Ha csak 30 litert ad a kút percenként az óránként 1,8 m3. 5oo wattos szivattyúval számolva /ekkora elég/ 2 óra alatt fogyaszt 1 kilowattórát, ami -nemtom- max. 15 forint, és ezalatt adott 3,6 m3 vizet a kút, ami egy kis kertbe a legnagyobb szárazság esetén is elég naponta.

Bocs, hogy neked címeztem, remélem olvassa Szabti is.

üdv.

Előzmény: Hacsek (3147)
Hacsek Creative Commons License 2001.09.20 0 0 3149
lemy,
van ilyen sokféle kényelmes csodakád.
Tavasszal a Construmán pont a J. standjával szemben álldogáltam 4 napig (kicsi emma a tanúm rá). Az egyik kád, aminek az egyik fele zuhanykabinként is szolgálhat, potom 1,6 millába került. Igaz, J-ék kabinjaiban az obligát órán, hőmérőn és hidrométeren kívül kétnormás rádió is be van építve, sőt a csúcsmodellben még mobiltelefonálni lehet egy az autós kihangosítóhoz hasonló (természetesen vízhatlan) szerkentyűvel.
Ehhez képest, hogy a túlfolyó süllyesztett kivitelű, alapszolgáltatásnak számít.

De ez a kétszemélyes fürdőzés egész izgalmas... Ki figyel olyankor a lefolyóra? :o))

PS: ez a "Sziasztok, szia Hacsek!", olyannak hangzik, mint SándorGyörgy régi dumája: Szervusztok kedves gyerekek és Pistike! :o))

Előzmény: Törölt nick (3145)
Hacsek Creative Commons License 2001.09.20 0 0 3148
kicsi emma,
tőlem lehet téglástali. Kíváncsi vagyok a főztödre. (na jó, egy kicsit a házra is...)

:o))

Előzmény: kicsi emma (3144)
Hacsek Creative Commons License 2001.09.20 0 0 3147
szabti!
Nekem leginkább az jutott eszembe, hogy ha amúgy is egy kútásö/fúró szakembert szándékozol hívni, akkor miért nem gondolsz arra, hogy csináltatsz egy frankó kutat, aminek a vizével ugyancsak lehet locsolni.
Nem vagyok vizesszaki, de úgy vélem, hogy ha sok eső esik, akkor nemcsak a házra, hanem a kertre is jut elég, tehát locsolni inkább akkor kell, ha nem esik... :o))

(hasonló ez a napenergiával való fűtéshez: amikor nyáron sok napsütés van, akkor éppen nem kell fűteni...)

Előzmény: szabti (3133)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!