Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Az EU-s kohéziós alapok elképesztő hányada lett vagy ellopva vagy tényszerűen nem infrastrukturális fejlesztésre elherdálva.
Ha fórumkonform akarok lenni: támaszd alá tényekkel!
Ha csak realista: hazudsz.
Ide számítom természetesen az összes labdarúgó stadiont is.
Az összes nagyberuházás ilyen, ráadásul ezek messze nem a kohéziós alapokból épültek. Egyébként meg öntik a profitot.
Ezek után arról írni, hogy "épül-szépül" a vidék minimum erős túlzás, de a fentiek negligálása.
ERRŐL BESZÉLEK!
A nagykörúton belüli neomarxista liberális értelmiségi (a jelek szerint te is kb. ilyesmi vagy) még Budapest határain túl sem lát semmit, nem hogy a vidéki kisfalvakban járt volna valaha.
Ti romkocsmás entellektüellek egyszerűen nem látjátok, hogy mi történik vidéken. Nektek a konnektorból jön az áram (nekem a bányáknál kezdődik az áram útja), neked a gulyásleves úgy képződik, hogy kihozza a pincér, én először marhalegelőket látok.
Utazz el kisebb falvakba és nézd meg a gazdálkodókat, a közintézményeket, kezd emlékeztetni a kép a Lajtán túli látványra, rendezettek a porták, a gazdaságok,vannak óvodák és nem romos állapotban, satöbbi-satöbbi.
Miközben a biciklisratyik meg mucsaizzák azokat, akik a Nagykörúton kívül merészelnek élni és nem elég belpestiek.
"A hajlékony gerinc és a botrány: a kormánypárti szavazó tudja, meggyőződése, hogy az az ember egy hazug srác áldozata, a bíróságok pedig a következetes rávallások okán ítélték el, s politikus nem mondhatja ki egy bíróság ítéletére, hogy hazugság, tévedés, rendszerhiba - hát ezért az ártatlant mentesítő kegyelem."
Nnomost ebben már van egy hiba. Ugyanis kurvára nem tudja, hanem legfeljebb véli. Tudni a bírósági ítéleteket tudhatja, meg persze a kegyelem tényét. (Az olyan kiegészítő apróságokról, mint az ominózus öngyilkosság, már ne is beszéljünk.)
Amikor én 2006-10 közt önkori képviselő voltam, volt egy frakciótársam, aki ciklusokon át nyerte csont nélkül a körzetét, közel 70%-al. A titka az volt, hogy egy eléggé életművész faszi volt (értsd, nem dolgozott tevőlegesen sehol, így ráért), és naphosszat járta a körzetét, mindenkihez becsöngetett, mindenkit meghallgatott. És ez kurvára sokat jelent. Ezt mulasztotta el az ellenzék évtizedeken keresztül. És még most is.
Enyhe elbeszélést érzek. A saját etikai, hitéleti, emberi alapvetéseidet kéred számon másokon, nem elfogadva, hogy az ő koordinátarendszerében mindaz, ami és ahogy történik, az a jó.
S ez bizony mesterségesen fenntartott viselkedés, s vélekedési norma kishazánkban (is), hogy nehogy tényleges nagykoalíció jöhessen létre. Mert ugyan én is gyakorlati háttérkoalíciót látok az elitben, de az bizony csak rétegmegélhetési (ellenzékiül nerista lopási) játék.
A hajlékony gerinc és a botrány: a kormánypárti szavazó tudja, meggyőződése, hogy az az ember egy hazug srác áldozata, a bíróságok pedig a következetes rávallások okán ítélték el, s politikus nem mondhatja ki egy bíróság ítéletére, hogy hazugság, tévedés, rendszerhiba - hát ezért az ártatlant mentesítő kegyelem. És ez bizony egy meggyőző, igaz és helyes érvrendszer, ha a kiinduló dolgot ténynek vesszük. Márpedig ők annak veszik, inkább hisznek kendrének, mint egy.... és ide bármilyen pejoratív jelzősor beilleszthető, ahogy a suttogópropaganda be is illeszti.
Gondolj bele, miképp terjed, ha a mélyellenzéki, cigány jogvédő(!!!!!!) ismerősöm azt magyarázta, hogy soha nem fog hinni egy zacis ratyinak.
Szóval ami neked botrány, másnak tényleges igazságszolgáltatás.
Kapaszkodj: nincs olyan kormánypárti ismerősöm, aki M1-et néz (még véletlenül sem kapcsol senki oda), kizárólag az ellenzékiek közt akad pár elvetemült mazochista. [origo]hívő sincs sok, azt is inkább az ellenzékiek citálják nekem.
A tét most már tényleg az ország lesüllyedése, vagy netán újbóli felemelkedése. Ez a Fidesszel nem lehetséges, ezzel a jelenlegivel semmiképpen sem.
Bocs, de felemelkedés a mostani ellenzékkel sem, ugyanis azok vitték csődbe az országot 2002-10 közt. A momentumos biciklisbuzik azok meg csak az előbbiek pondrói, semmi változást nem hoznak, s hálistennek kevesen is vannak.
Hát akkor ez is elindult. Izraelt mindenki óvta a genocídiumtól, már a művelt világ fele is rosszul van ettől a népirtásszerű izétől. De persze rá kell keményíteni, a plasztin az ugye nem annyira ember, ráadásul ez sokban köszönhető az elmebeteg miniszterelnöküknek is. Lesz itt még nagy ribillió, visszafele is.
Bocs, Omar, majd válaszolok, ha lesz érkezésem, csak ez most ledöbbentett. Sajnos Izrael államnak, amely nem egyenlő a zsidósággal, sajnos most semmi nem számít. Szomorú dolog ez.
Nyilván nem lehet a két politikai erőt összehasonlítani ezen a téren, de pl. ma Hont András mondott egy érdekes dolgot: senki sem mérte ill. vizsgálta, hogy mi okozta, hogy a Fidesz átlagos 60%-os 2014-es támogatottsága a magyar falvakban hogyan nőt 2022-re 90 / 100%-ra nagyon sok településen.
Aztán voltak érdekes beismerések ezzel kapcsolatban az elmúlt 4-6 évben ellenzéki oldalon, de országjárás, a vidéki szavazók megnyerése? Elenyésző mértékben.
Azt gondolom, hogy nehéz megverni a NER-t, 2014-22 között nem is lehetett, de azóta egyre több a ténylegesen kihasználható támadási felület.
Még azt is sokkal jobban kellett volna feltárni, hogy valójában a Fidesz még ma is csak Orbán + Rogán, az összes többi vezető politikusuk is súlytalan, saját mondanivaló nélküli.
Viszont ha MP-nek sem sikerül, és Orbán látványosan túlél, miközben kádári vagy kim dzsongili kort ér meg vezetőként, az nagyon kártékony lesz az országra nézve.
A tét most már tényleg az ország lesüllyedése, vagy netán újbóli felemelkedése. Ez a Fidesszel nem lehetséges, ezzel a jelenlegivel semmiképpen sem.
Egy Orbán és Rogán nélkülivel talán igen (amennyiben a szélsőséges retorikától/módszerektől megszabadulnának), ennyiben egyetértek MP-vel. Arra viszont egyelőre nagyon kevés az esély.
meg kell nézni, hogyan lehetetlenítik el a kis gazdák életét...az nem baj, ha a nagy konszernek csapolják meg a víztartalékot..bezzeg a kis gazdálkodókra a törvény teljes erejével lecsapnak
+Toroczkairól se feledkezzünk meg, akármennyire kerülgetjük, mint macska a kását ugye
az egész Schadl ügyet nekik köszönhetitek ugyebár...
meg sokminden mást is, mint pl a "kút törvény/kútamnesztia" témát, amivel kicsit el lett odázva az, ami spanyoléknál már gyakorlat...csak sokan át sem látják, mi is ez pontosan...és mit is takar pl..és mit is érint hosszú távon (erre az epres /spanyol epertermő és zöldségtermesztős témánál jöttem rá pár doku megnézését követően)
Schiffert kivenném ebből, mert azzal, hogy megvette a NER, átírta a múltját is, lényegében hiteltelenített mindent, amit korábban tett. (arról, hogy mivel és miként vette meg, ma már nem vagyok hajlandó értekezni, leghamarabb holnap). De ezzel együtt is, az egész politikai pályafutásán végig tekintve, kevés nála többször oldalt és hídfőállást váltó politikust láttam. Egyébként tehetségesnek tartom, azzal nem volna baj.
A második felvetésedet majd meglátjuk. Azért 2026-ig fenntartani egy erős politikai érdeklődést, akkorát, ami esetleg komoly eredményeket hoz, közben pártot szervezni 106 egyéni körzetben az Ogy. választásokra is, megkötni ezernyi kompromisszumot és együttműködni rengeteg emberrel ( rengetegféle nehezen ellenőrizhető múlttal) na ez lesz a nagy falat. MP-ben benne van, hogy meg tudja csinálni, de egyáltalán nem biztos.
Ennyiben a NER még egyáltalán nem rogyott össze, lehet, hogy kapkod, és rosszul szerepel június 9.-én, de a NER azt is pontosan tudja, hogy két év hosszú idő. Be kell ágyazódni a mély-társadalomba kisvárosokban és falvakban is, na az nagy falat lesz.
Schiffer András, Vona Gábor és Magyar Péter. A többiek kábé a fasorban sincsenek, még MZP sem, hiába van jó beszélőkéje.
A szónoki képességek fontosak, de nem elégségesek.
"egy rendkívüli politikai tehetséggel megáldott ember ( bármennyire is kopott az esett mára) által kiépített a maga módján alkotmányjogilag és jogszabályi környezetében is zseniális (autoriter) rendszert csak egy unikálisan tehetséges ember tudja megbontani,- nyilván kell hozzá egy adott politikai környezet is-, olyanok meg nem teremnek minden fán"
Egyetértek, de egy Vona vagy MP képességű és szónoki tehetségű ember simán kihívója lehetne Orbánnak, ha megfelelően meg van szervezve mögötte a párt, ha jó témákat találnak neki.
Mostanra egészen nagy a társadalmi elégedetlenség... ami fűti az egészet.
Számomra természetesen az is igen meglepő, hogy a magyar ember hagyja magát annyira sokáig szívatni... míg már tényleg nagy a baj és csak akkor hagyja ott a süllyedő hajót. Ez történt a kádárizmus végén 1988-89-ben is...
Vagyis nem meglepő, de akkor vegyük tudomásul, hogy mi magyarok (legalábbis a plebs jelentős része) ilyenek vagyunk, meglehetősen önsorsrontóak és lassú reagálásúak.
Tehát még mindig az a helyzet, mint Kölcsey-Széchenyi korában: a nemes (gazdag) azért elmaradt, mivel eliteskedően magyarkodó, a paraszt (szegény ember) pedig azért, mivel együgyű és képtelen a világ dolgainak átlátására...
Ez a kulcsa: felismeri-e az ember, hogy mit érez, és ha felismerte, hogy oldja fel a kényelmetlen érzést: korrekt megoldással, mismásolással vagy hisztivel. Pont itt van elásva a lényeg: a kognitív disszonancia egy érzés az IQ meg csak a kezelést befolyásolja, de csak annyiban, hogy milyen okosan valósítja meg a megoldást, a(z ön)felmentést vagy a hisztit. :)
Ismertem olyan embereket, akik ugyan még diplomával sem rendelkeztek, de "józan paraszti" észjárásuk volt.
Vagy olyanokat is, akik nagyon műveltek voltak, de rettenetesen elítkedők, bornírtak ("eltartott kisujj"), és a gyakorlati dolgokhoz igen keveset konyítottak.
A kognitív disszonancia felismerése azt is feltételezi, hogy az illető képes arra, hogy megértse, mi okozta a változást és arra képes reagálni is.
Azok, akik intelligens mivoltuk ellenére annyira doktrináltak, hogy minderre képtelenek, még akkor is, ha mások (akik hozzájuk hasonlóan intelligensek) egészen félreérthetetlen módon adják tudtukra mindazt, ami a változást okozta és így kínálnak menekülési / feloldási stratégiákat – és inkább megmagyarázzák maguk számára, hogy mindez mégsem elég jó vagy adott helyzetben taktikus dolog – nos, azok valójában mindezt általában vakhitükben teszik.
Túlságosan hiúk ahhoz, hogy beismerjék, hogy márpedig amiben hittek, ami mindaddig saját nézőpontrendszerük támpontjait adta, nagyon is hamis lehet.
És bár ez a felületes szemlélő számára azonos lehet azzal, amit írtál, ez határozottan tagadom. Ezeknél az embereknél még mindig a "hit" működik az értelem helyett...
(tehát általános dolgokban vagy saját szakterületén lehet intelligens, de az igazán átfogó dolgokban nem az)
Szerintem a Dk is gyengült, ott is a törzsszavazókra mennek rá, sokan azért szavaztak rájuk, hogy ők a legerősebb ellenzéki párt, és azok már morzsolódnak is le róluk rendesen.
Szerintem a második gondolatmeneted annyiban átformálható, legalábbis részemről, hogy egy rendkívüli politikai tehetséggel megáldott ember ( bármennyire is kopott az esett mára) által kiépített a maga módján alkotmányjogilag és jogszabályi környezetében is zseniális (autoriter) rendszert csak egy unikálisan tehetséges ember tudja megbontani,- nyilván kell hozzá egy adott politikai környezet is-, olyanok meg nem teremnek minden fán.
Vona valóban minőségi volt, csak rosszkor volt jó helyen, emellett őt a magánéletének a módszeres tönkretételével is sajnos sikeresen mószerolták , ő nem bírta.
MP-ről még mindig nem tudom, mit gondoljak pszichológiailag, de egyszer csak dűlőre jutok ebben is, bár nekem most már hard evidence kellene ahhoz, hogy annyira pata, hogy ne legyen bennem valamiféle óvatos reménykedés felé, mert még ha pata is, egyelőre a lendülete, a tehetsége és a fáradhatatlansága nekem épp fontosabb.
MZP külön kategória, rengeteg hibája van, nem országos tényező, de ő tényleg még a Bohárt is szét tudta szívatni, a beszélőkéje az egészen komoly.
Ez is kognitív disszonancia ám! A magas IQ és a kritikai érzék nem jár kézenfogva. Sőt, ha valaki úgy tudja, hogy neki magas az IQ-ja, az pluszban elvakultá teheti a saját nézőpontját illetően, hiszen a butábbak ab ovo tévednek.
Az IQ a matematikai logikai készséget méri, de te is tudod: hibás oremisszákból kiindulva is lehet logikailag jól felépített, de téves konklúzióra jutni. ;)
A trendek azért jól felismerhető, kb. az összes közvéleménykutató azt mérte, hogy a Momentum erősen, a Mi Hazánk valamicskét visszaesett, az MSZP, LMP és a Párbeszéd szinte már az alig mérhető szintre zuhant vissza, még a MKKP is zsugorodott.
Egyedül a DK tartja magát az ellenzéki oldalon a Tisza Párttal szemben...
Azt nagyon jól gondolod, hogy nem kell ilyen kis idő alatt csodát várni, de MP fellépése és eddigi szinte (1990 utáni!!!) példátlan növekedése a semmiből tényleg azt is jelenti, hogy sajnos kb. Vona Gáboron kívül az egész ellenzéknek 2010 után ennyire nem volt más igazán karakteres vezetője. Csupa ilyen tesze-tosza ember, akik még néha éppen mondtak jópofa dolgokat vagy akár még riposztolni is tudtak (mint MZP), de egészében véve a szereplésük/kiállásuk Orbánnak szemben siralmas volt.
Ezzel sem értek egyet, vagyis a közepesen intelligens emberekre igaz lehet, de akkor én mégiscsak a különösen intelligensek közé tartozom.
Mindezzel együtt, ha valaki tényleg kritikus a saját nézetrendszerével, táborával, vallásával, világnézetével szemben is, akkor nagyon sok bajtól megóvhatja magát.
Engem azonban mindig nevetésre ingerel, amikor a "hit"-ről esik szó, mintha az valamilyen centrális tényező volna abban, hogyan is ítélünk meg dolgokat.
Ugyanis itt mindig az értelmünket kéne használnunk, sosem a hitünket vagyis a világnézetünk pusztán spirituális részét... (férfiaknál legalábbis így működik ez)