Keresés

Részletes keresés

BZoltan Creative Commons License 2000.08.11 0 0 162
ezt a temat mar j sokan kitargyaltak mas topicocban :)
De visszakanarodva Finnorszaghoz. nekem az a megfigyelesem, hogy itt megbecsulik a jo informatikust es meg is fizetik.

z

ps: en a VBasic-cal nem dicsekednek :)

Előzmény: Intruder (160)
zsosz Creative Commons License 2000.08.10 0 0 161
csak annyit akarok mondani, hogy mindenkinek kösz a bazi sok infót, most éppen megint tök lelkes vagyok :)) megaztán Vartiina megy a CDben, ami egy jó kis finn zenekar, és ahol van zene, ott minden van :)

zsosz

suomi rulez!

Intruder Creative Commons License 2000.08.10 0 0 160
Koszi az infot. Egyebkent a Nokiahoz ennyi penzert szvsz azok mennek el akik abban a hitben elnek h. Mo.-on programozokent nem lehet 150 netto folott keresni.. Azert remelem, hogy 5 ev gyakorlattal (C++,MFC,VBasic stb.) nem csak a Nokia van mint lehetoseg.

Udv.
Intruder

Előzmény: BZoltan (159)
BZoltan Creative Commons License 2000.08.10 0 0 159
En eleg jol birom az alkoholt, de meg nem tunt fel, hogy a finnek kevesbe birnak mint en. Pont ugy birjak mint egy atlag europai ember. Szoval mar bocs, de ezzel a velemenyeddel nem ertek egyet es biztos vagyok benne, hogy a magyarok alkoholfogyasztasa siralmasabb sokkal mint a finneke.

Eleg szerencses helyzetben vagy, hogy meg tudsz elni havi 3000 FIM-bol. De az alberletarakkal elegge el vagy maradva. Egy nem tul jo helyen levo panelgarzon havi berleti dijja kezdodik 2500 FIM-tol, de a normalis az az, hogy egy masfel szobas lakas ugy 3500-5000 korul van helytol fuggoen.
A nokia pedig brutto 13000-17000 ig szokott fizetni a mernokeinek attol fuggoen, hogy milyen a szakmai tapasztalata es milyen a diplomaja. Egy egy-ket eves tapasztalattal MSc diplomaval kezdhetsz egy 13000-rel /ami 9000 koruli nettot jelent/. Na ezert a penzert nem erdemes dolhgozni finnorszagban. Normalisabb cegeknel a brutto 18000-22000 az elfogadhato, mar akkor, ha tenyleg jo szakember vagy. De ebben a visznonylatban nincs felso hatar.
A meglehetes az igenytol fugg. De havi 6000-nel kevesebbol nem lehet megelni es egy eleg magas szintet tartva is nehez havi 12000-15000 -nel tobbet kolteni.

Előzmény: szaunax (158)
szaunax Creative Commons License 2000.08.09 0 0 158
10-12 e markat akartam irni, termeszetesen...
szaunax Creative Commons License 2000.08.09 0 0 157
A finnek alkoholfogyasztasarol: relativ. Nem isznak sokat, csak ahhoz kepest, hogy mennyire birjaak. Van nehany nemzet, amely gyakran szeret berugni, ebben meglehetösen elöl all Finnorszag es Magyarorszag is. A finneknek annyivel könnyebb, hogy (tudom, ez baromi nagy altalanositas, de inkabb csak a szemelyes tapasztalatokat irom) kevesebbtöl is berugnak. De ugyanugy nem ismerik a hatarokat, mint sok magyar, azaz ha maar ittas allapotban vannak, nem hagyjak abba, hanem csakazertis, meg rahuznak.

A keresetekröl: tenyleg az eletkörulmenyektöl, igenyszinttöl fugg. En diakkent vagyok itt, haromezerböl megelek ugy, hogy ötszaz a lakbeer es azert heti egy-ketszer elmegyek szorakozni is. De ha nincs diaklakas, akkor a lakbeer peladul egyböl ezerötszaz fölee megy (hatar a csillagos eg), egyeb utazasi stb. kedvezmenyek is elmaradnak.

A Nokianal csak örulneek, ha dolgozhatneek, de csak mert ott biztos többet keresneek, mint amennyi a diakbeer. Normal felnött keresetekhez kepest (10-12 e Ft a finneknek) nem tudom, mennyit adnak.

BZoltan Creative Commons License 2000.08.09 0 0 156
szaunax,
ok, tema lecsukva, egyesseg megkotve. Nekem rozsaszin a vilag, neked nem :)

Intruder,
Van munkaajanlatod? Egyebkent a kerdeseidre van valasz, de a fizetesrol nem itt. A megelhetesi koltsegek mint nyilvan te is tudod igenyektol fuggoen valtozoak. A munkakorulmenyek meg egyertelmuen jobbak mint a legtobb magyar munkahelyen.

Werner Zsolt,
lehet a nokianal dolgozva is jol keresni, csak tudni kell a modjat. De ez mindenhol igy van :) Amugy meg a nokia is maganceg /nana majd allami/.
De az teny, hogy a kisseb cegek altalaban jobban fizetnek mint a nagyok. Viszont a kisseb cegek rizokosabbak is.

Ali Ttaik-al-Rep,
nekem szemely szerint rosszul esik, hogy par honap utan lealkoholistazod a finneket. Kerlek, hogy banjal modjaval az ilyen sommas kijelentesekkel, vagy tamaszd ala statisztikakkal, hogy Finnorszagban magasabb az egy fore juto alkoholfogyasztas mint Magyarorszagon. Mert az teny, hogy Magyarorszagon nepbetegseg az alkoholizmus es egy fore evi 2700 szal cigaretta jut es ritkasag az ha valaki rendszersen sportol.

A poen az, hogy meg a finnek is azt hiszik magukrol, hogy sokat isznak. Pedig megfigyelesem alapjan ritkan isznak sokat. Lehet, hogy nehany hetente buliznak egy allat nagyot es akkor becsicsennek, igy tulajdonkeppen mindig lathatsz a belvarosban "vidam" tarsasagot, de ez meg mindig nagysagrendekkel jobb mintha otthon a tv elott meginnanak egy lada sort minden nap /ahogy az magyarhonban elegge alltalanos jelenseg/.
Szoval csak ovatosan...

z

Intruder Creative Commons License 2000.08.08 0 0 154
Sziasztok,

Engem Finnország munkavállalás szempontjából
érdekelne (mint programozó). Megköszönném ha valaki konkrét infókkal tudna szolgálni az alábbiakkal kapcsolatban:
- fizetések
- megélhetési költségek, lakásbérlés stb...
- munkakörülmények.
Amúgy inkább személyes tapasztalatok érdekelnek -
akár objetkivek, akár nem.
Remélem nem voltam teljesen off ezekkel a kérdésekkel, de nem láttam értelmét nyitni egy új topicot ha van egy aktív topic Finnországgal kapcsolatban.

Üdv.
Intruder

szaunax Creative Commons License 2000.08.08 0 0 153
BZ,

Bocsanat, ez mar-mar offtopic lesz, egyreszt eszembe nem jutott rad celozni, Zsozs viszont szerencsere ertette, mire (kire) celzok, es szerencsesen lezarta ezt a teemaat. Masreszt miert baj az, ha objektiv vagyok? Nagyon sokmindent szeretek, de attol meeg lathatom a hibaikat, söt, ha kerdeznek rola, le is irhatom. (ha szeretem a feleseegem, az nem azt jelenti, hogy nem latom, hogy köver - csak egyeb pozitivumai ezt kiegyensulyozzak. Ha nem latom, hogy köver, az maar nem szeretet, hanem szerelem.)Oke, ebben egyszeruen csak kulönbözunk, te mint irod, szereted a vilagot rozsaszinben latni. EZ azonban NEM azt jelenti, hogy a vilag rozsaszin.

A hidegröl egyebkent: Telen baromi jo a hideg, szerintem sokkal jobb, mint az otthoni, sokkal kellemesebb, a minusz akarhany fokokkal egyutt is. Raadasul ki nem hagyhato elmeny peldaul a szauna utan lekben furdözes avagy a hoban hempergees. Zsosz, ha ilyenre invitalnak, nehogy kihagyd, isteni!!!!

Előzmény: BZoltan (151)
BZoltan Creative Commons License 2000.08.07 0 0 151
raki,
az, hogy nekem min kene valtoztatnom, azt engedelmeddel majd en eldontom :) van salyat utlevelem es nagykoru vagyok :) Amugy meg nem latom a vilagot rozsaszin szemuvegen, csak szeretem a dolgokat pozitivan latni

szalka,
nem azt mondom, hogy titkoljuk el a teli hideget, hanem hogy en nem azt mondom, hogy milyen szar hideg van telen, hanem azt, hogy milyen jo hideg van telen. A hideg mit sem valtozik ettol, visoznt en jobb kedvu leszek, a pasik meg szerintem nem olyan rutak, ha akarod be mutathatlak neheny ertelmes jokepu finn sportembernek :)

szaunax,
ugye rosszul latom, ha ha ugy erzem, hogy burkoltan leprimitiveztel a hozzaszolasodban? Remelem.
Amugy meg azok a mondatok amiket ugy kezdesz, hogy "szeretem a..." es ugy feleyzodnek be, hogy "de azert..." eleg hiteletelenul hangzanak... Szeretem a felesegemet, de lehetne sovanyabb. Szeretem az automat, de lehetne gyorsabb. Szeretem finnorszagot, de lehetne a tel langyosabb a nyar meg melegebb.... Ez igy nem megy, ha szeretsz egy orszagot, egy not vagy akar egy italt, akkor azt feltetel nelkul szokas. Feltetel nelkul, vagyis nincsenek "de"-k, "akkor ha"-k, "azonban"-ok. Erted? Nincsen feltetel. Mert ha van akkor az mar erdek szeretete. Ha te szereted finnorszagot de nem tudod elfogadni olyannak amilyen akkor te valami masert elsz itt es nem azert mert valoban szereted.
De ez mar messze a pozitiv szemelyiseg kerdese.. ami talan egy masik topic

z

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.07 0 0 150
Igen, en is Major Arvascka konyvet, Suomi termesztesen ajanlom. Bar van nehany kis apro hiba, a szerszo jartas a temaban. Viselkedesi s kulturalis kodok itt masok (ill. kevesebb) mint Magyarorszagon, szoval mas kodokkal kell jarni s "olvasni" kornyezetet. Ami valahol normalis, itt lehet hogy abnormalis, s pont forditva. Pl. csendesseg, itt eleg normalis, vagyis nem udvariatlan csendesen lenni bizony helyzetben, most arra nem gondolunk. Az ember mindenhol ember, a kultura s az idojaras mas, az ember annyira nem.

Par pontositas, a sved konzervativ partnak forro udvozletet kuldtem, mivel vele leveleztem, csak humor probalt lenni. Helsinki lakossaga mostananban csak 6,8 szazalek sved anyanyelvuek, Espooban tiz, Vantaaban ket-harom szazalek. Ha varos lakossaga hat szazaleka van sved vagy finn anyanyelvu, akkor utcatablak mindenket nyelven.

Nekem "panaszkodo magyarok" - bocs ;-) - nem ujdonsag, csak neha faraszto, szoval nyogodtan s teljes szivvel ;), s vegul is normalis fenomen idegen orszagban, kulon ha az ember nem tud az orszag nyelvet s "kodokat" nem erti.

Előzmény: zsosz (149)
zsosz Creative Commons License 2000.08.06 0 0 149
oké, akkor mint topicgazda (topicgizda - :) ) eldöntöm a vitát:

1. zsolt, kérlek ne írkájj több pol. hozzászólást, mert van akit zavar. engem nem, mert ém utálom az összes politikust + stb-t, de ha van, akit zavar, akkor legyen finish.

2. télleg nem csak a szépet + a jót várnám tőletek infóba... jöhet a csúf is, hadd szokja a szervezetm :)

mai jelszavunk: még infót még :)

zsosz

szaunax Creative Commons License 2000.08.03 0 0 147
Egyetertek, raadasul ez a topic nem Finnorszag-dicseretre, hanem alapvetöen egy kiutazo minel objektivabb tahekoztataasara jött letre. En nagyon szeretem Finnorszagot, de attol meg persze, hogy szeretneek egy kicsit melegebb nyarat, jobban örulneek, ha nem lenne a Finnek nagy szazaleeka ennyire feelenk es ebböl fakadoan hallgatag...de ez azt jelenti, hogy fikazom az orszagot? Fikazni legfeljebb egy-egy szemelyt lehetne, nem egy orszagot, mindenhol vannak normalis meg abnormalis emberek, fikazni mondjuk akkor lehetne embert, ha mondjuk valaki csakazertis, dacbol megismetli a merhetetlenul primitiv kijelenteset, de inkabb azt se teszem, ha ebben leli kicsinyes örömeet, hadd tegye.
Finnorszag nagyon kiraly hely, ez a lenyeg.
Előzmény: szalka (146)
szalka Creative Commons License 2000.08.03 0 0 146
Zoli,
Ha valamit nagyon is szeret az ember , attol nem szereti kevesbe, ha latja, hogy vannak aprobb hianyossagai is a sok jo tulajdonsaga mellett. (pl nem tul helyesek a pasik itt :-))
Nagyon-nagyon szeretem ezt az orszagot az itt elo embereket, de maguk a finnek is tisztaban vannak az aprobb hibaikkal,sot masoknal jobban ismerik ezeket es sokkal termeszetesebb emberek annal , minthogy letagadnak, vagy eltitkoljak az esetleges negativumokat.
Szvsz nem bun az, ha negativabb dolgokrol is ertesul az ideutazo, mert jobb ha elore felkeszul ra (pl idojaras) mintha itt esik pofara. Pl en tavalyelott telvegen mikor erkeztem tudtam, hogy hideg lesz, de, hogy ennyire arra senki nem keszitett fel. Es hat hetekig apoltam a fagytol sebes kezemet meg hasonlok es nem volt az elso honapban meg penzem se, hogy itt az idonek megfelelobb cuccokat vegyek magamnak. Mig iden elveztem a telet azt, hogy van ho nemcsak locspocs mint otthon stb stb.

Előzmény: BZoltan (144)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.03 0 0 145
BZoltán:

Elolvastam Epoxi írását mégegyszer, kivetnivalót, lenéző hangsúlyt nem találtam benne. Írt a dolog szerinte jó és a rossz oldaláról is.

Neked kellene változtatnod a hozzáállásodon, mert Finnország is csak egy ország, mint Magyarország, itt is vannak jó és rossz dolgok, meg ott is. Azért mert itt van valaki, nem kell, hogy rózsaszín szemüvegen keresztül lássa a világot, mint te.

A vitát részemről lezártam.

Előzmény: BZoltan (144)
BZoltan Creative Commons License 2000.08.03 0 0 144
raki,

a dehogy, csak te fejtegetted, hogy nem tudsz ke honapig strandra jarni... meg hogy hideg volt a viz az uszodaban. Bocs, ha magadra vetted, de nagyon tipikusan kezdted :) masok is igy szoktak kezdeni a finnfikazos dumat es en ezt szeretem elkerulni. Epoxi irasarol meg annyit, hogy inkabb olvasd el megegyszer es fogod latni benne azt, hogy mirol beszelek.

Egyszeruen fogalmazva, en meg akkor sem mondok rosszat Finnorszagrol ha amugy lehetne, inkabb a jo dolgokat szeretem emlegetni. Sot nem is szeretek meg olvasni meg hallgatni sem ilyesmit. Ebbe a topicba is csak emiatt szoltam bele.

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.03 0 0 143
BZoltán:

Értem amit mondasz. Epoxi írásában nemigen volt olyanra utaló, amit írsz. Az enyémben sem. Szóval ne rajtunk töltsd ki az ez irányú dühödet, légyszíves.

Előzmény: BZoltan (141)
BZoltan Creative Commons License 2000.08.03 0 0 141
Werner Zsolt,
valoban nagyon mas lehet a helyzet Tampereben. Ja es orommel olvastam a finnekrol irt pozitiv velemenyedet.

raki,
valoban nem vagy topic-gazda, igy valoban nem hoz lazba a fegyelmezesi szandekod :) ha elolvastad volna figyelmesen amit irtak akkor megertetted, hogy nem a klasszikus ertelemben hulyeztem le porul jart tarsunkat, hanem inkabb sajnalatomat fejeztem ki es otletet adtam.De mindegy.
A napozasrol meg annyit, hogy lehet itt napozni, en peldaul csoki vagyok es rendszeresen jartam strandra, ha te nem az mar a te bajod:)

Ugy alltalaban meg eppen azt fejtettem ki, hogy izombol ruhellem, ha valaki itt el, itt keresi magat halalra de azert fikazza a helyet. Akinek nem tetszik az ilyen nyar az huzzon el a harmatosba. De komolyan. Hihetetlen modon fel tud bosszantani a finnorszagi magyarok egy retegenek az a kocsog szokasa, hogy fikazzak az orszagot ami jol tartja oket. Hat nem tahosag ez?

szalka Creative Commons License 2000.08.02 0 0 140
"Tavaly itt nagyon meleg nyár volt, jobb volt, mint Magyarországon."
Hat igen a tavalyi nyar tenyleg szuper volt, eletem egyik legszebb nyarat toltottem itt !
De ezt az ideit inkabb kihagytam volna.
Kulonben ahogy en a finnekkel beszelgettem , azert nem annyira feher hollo a tavalyi nyar. Allitolag 97-ben is hasonloan nagyon napsutotte meleg nyar volt itt, es kb az az altalanos , hogy periodikusan egyik nyar olyan mint a tavalyi, aztan jon egy ilyen, de utanakovetkezo ismet napsutotte.
Mar csak az a par honapot kell kivarni jovo nyarig :-)
Előzmény: Törölt nick (139)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.02 0 0 139
Egyébként a tavalyi nyárral semmi gondom nem volt ( és BZoltánnak írom, hogy az ideit sem fikázom, hanem csak megjegyeztem, hogy a nyár az idén elmaradt :-). Tavaly itt nagyon meleg nyár volt, jobb volt, mint Magyarországon. Bár a finnek azt mondták, hogy ez különleges volt. Akkor sokat jártunk strandra, a tavak hamar felmelegedtek, szóval nagyonjó volt.
Előzmény: szalka (135)
szaunax Creative Commons License 2000.08.02 0 0 137
Zsolt: mszp-s megjegyzesed megismetlese kifejezetten provokativ, de te tudod.

A nagy, hosszan tarto napsutes es langyosabb viz valoban hianyzik...De aki ide jön, az legyen ra felkeszulve. Ez valoban hatrany.

Finnorszag egyebkent tenyleg rulez, de hol is van ez a Soulijärvi?

szalka Creative Commons License 2000.08.02 0 0 135
Raki:
"A hibátlan helyhez pedig számomra hozzátartozik az is, hogy nyáron legalább két hónapig járhassak strandra. Nos, ez Finnország déli részéről nem
mondható el"
En is ezt hianyolom szinte egyedul finnorszagbol !
Werner Zsolt:
Hesaban van 1-2 uszoda, nem is dragak - amikro legutobb ott jartam, csak 10 FIM volt a beugro 3 orara. a magyar uszodak se olcsobbak, sot...
Kimondta, hogy nincs uszoda?, Tampereben is van uszoda egy csomo, de ha annyiszor jarsz uszodaba akkor azt is tudod, hogy telen nyitva vannak ugyan, de nyaron csak felvaltva, hol az egyik van nyitva, hol a masik, hol a harmadik, es ha Murphyt vesszuk alapul tuti nem az van epp nyitva, amelyiknek a bejaratanal alldogalsz a kis uszocuccoddal a taskadban :-((
Es az uszoda az nem STAND!
Marpedig raki a Standot hianyolta, ami egeszen mas feeling( napsutes, bikinis lanyok , sor, standlabda, csuszda stb)
Bar tudom ajanlani Tampere hataraban az Eden-t Helsinki hataran meg a Serena nevu helyeket ezek olyanok mint egy igazi stand, csak epp a teljes koceraj fedett . Vannak csuzdak , hullamfudo, pezsgofurdo sorosbode meg minden. Ezek viszont mar 75FIM/ fonel vannak az araik par orara.Es azert a napsutes kerdese meg nem megoldott :-(

Előzmény: Werner Zsolt (133)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.02 0 0 134
Aha. Kösz a tanácsot. És hogy fogok barnulni? Egyébként még Salóban elmentünk kb 2-szer uszodába, de olyan hideg volt a víz, hogy azóta nem vágyom rá :-)

Egyébként a héten fürödtem a tengerben. Hideg volt, de 3 percig ki lehetett bírni.

Előzmény: Werner Zsolt (133)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.02 0 0 132
BZoltán:

Bár nem én vagyok a topicgazda, arra megkérlek, hogy ne hülyézz itt senkit sem azért mert más véleménye van, mint neked.

A hibátlan helyhez pedig számomra hozzátartozik az is, hogy nyáron legalább két hónapig járhassak strandra. Nos, ez Finnország déli részéről nem mondható el.

Előzmény: BZoltan (129)
BZoltan Creative Commons License 2000.08.02 0 0 129
Udv mindenkinek,

Epoxi,
de lehet, hogy talalkoztunk. Sajnalom, hogy neked nem jott be ez a hely, de pusztan e miatt ne altalanosits. Eleg hulye voltal, hogy a "Hot Dance Clubb"-ba mentel tancolni. Ha mondjuk megkerdeztel volna valakit aki helsinkiben el (!!! el es nem savanyog) akkor mondtak volna a Kerma-t, a Copacabana-t mint latinos helyeket vagy a Helsingin Clubb-ot, Karle-t, az Amarillo-t mint kozbulihelyeket. Ezek mindengyike olyan, hogy hajnalig szettancolhatod a labadat.
De a lenyeg az (es ezt most ne vedd szemeleyeskedesnek es bantasnak), hogy a meglatasoddal egy timikus peldat adtal arra, hogy valaki tapasztalatlansagbol, vagy hianyos mintavetelbol fakadolag negativ elmenyt el meg Finnorszaggal kapcsolatban es ebol kifolyolag ugyanilyen negativ velemenyt alkot valamirol lehetoleg alltalanositva. Sokaig nekem is az volt a velemenyem, hogy a finnek walkman-nel a fulukon tancolnak a bulikban, de aztan ahogy jartam keltem rajottem, hogy nagy hiba lene altalanositani.

Werner Zsolt:

a finn nyelvtudassal kapcsolatos meglatasodhoz annyit fuznek hozza (ha azota meg nem gyoztek masok), hogy nagyon rossz kornyeken lakatsz, ha ilyen velemenyed alakult ki, vagy nagyon keves embert ismersz. En tobb szaz finnnel vagyok napi koszono viszonyban es a barati tarsasagom 90%-ban finn. Innen az a tapasztalatom, (Helsinki) hogy a finnek igen erosek a nyelvtudast illetoleg es atlagosan 1.5 nyelvet beszelnek, de nem ritka a 3 idegen nyelvet beszelo fiatal sem. De ha nekem nem hiszel akkor faradj be egy aruhazba es nezd meg az eladok badge-et hogy atlagosan hany zaszlocska van rajtuk. Persze ezt meg mindig lehetne keveselni, de azert lassuk be, hogy a nagy magyar valoagtol ez piszok mesze van.

Ugy general meg... tovabbra is jot rohogok azokon a kedvesen naiv embereken akik neheny ev Finnorszagban savanyodas utan (na jo egyszer lappfold megy egyszer mozi az belefert) sommas fikazast eresztenek meg Finnorszagrol.

Tovabbra is fenntartom, hogy Finnorszag hibatlan hely.... merthogy van ilyen. Ha valakinek nincs, hat az szarul jart en meg jol....:)

szalka Creative Commons License 2000.08.02 0 0 128
A konyvben tenyleg 2,7Fim, es en meg annyiert is kuldtem legutobb.
Most lebuktam, hogy nem surun irok haza rendes levelet, ez kb karacsonykor volt :-)
Előzmény: KuBa (127)
KuBa Creative Commons License 2000.08.02 0 0 127
Kedves szalka!
A bélyeg már nem ugyanannyi: 3FIM nem-EU országokba, 3,50FIM EU tagországoknak (milyen jó nekünk...). Ha jól emlékszem a könyvben 2,70 és 3 szerepel. Persze az emil ugyanannyi! :))
Előzmény: szalka (126)
szalka Creative Commons License 2000.08.02 0 0 126
Minden finnorszagba utazonak ajanlanek egy konyvet, akar rovid , akar hosszutavra indul az illeto:
Major Árvácska: Suomi termeszetesen
Nem egy lexikon, hanem egy pici vekony konyv, de szerintem nagyon jol ossze vannak foglalva a dolgok. Miutan magyar az iro, pont azokat a dolgokat irja le reszletesebben, ami egy magyarnak itt fucsa es szokatlan lehet. Sokmindenre ir arakat is(busz, vonatjegy , sor, kave) , ami nem a legpontosabb ha nem sok egy pici inflacio azert volt itt. Bar a belyeg meg mindig ugyanannyi :-)
szaunax Creative Commons License 2000.08.01 0 0 125
Ja, zsosz, es vigyazz, mert kepesek, es mindenhol el fogjak kerni az irataidat, ha tenyleg ennyire fiatalnak nezel ki.
szaunax Creative Commons License 2000.08.01 0 0 124
Nem tudom hogy nem talalkoztam magyarokkal, de nem is nagyon hianyzik. Felre ne erts, semmi bajom a magyarokkal, csak nyelvtanulasi es kicsit otthonrol valo kiszakadasi celzattal jöttem ide, es ebben nem segitene a magyarokkal valo összejövetel.

A 3000 markarol: Sok fugg a lakberedtöl, de mindenkepp ki kell jönnöd belöle, meeg akkor is, ha hetente egy-ketszer elmeesz (esszel) mulatni.

Előzmény: Ilmarinen (120)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!