Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.19 0 0 414
A korhaziak TUDTAK mit csinal. De ugye kez kezet mos. Es mivel ma Mao-n nem az orvost pereled betegkent hanem a korhazat, a korhaznak igen nyomos erdekei fuzodnek ahhoz hogy minel tobb disznosagot eltusoljon, vagy peren kivul megegyezzen. Ha nem sikerul, mint most, akkor van botrany.
Előzmény: Benyó Rita (413)
Benyó Rita Creative Commons License 2003.12.19 0 0 413
Én is nála szültem, de csak azért, mert a saját orvosom szabadságon volt, és pár nappal a kiírt időpont előtt spontán elindult a szülés. Aznap 12 baba született, ki-be tologatták az anyukákat a szülőszobákból, nem volt éppen kellemes, de nem tudom, hogy volt-e ennek mesterséges oka.
Az biztos, hogy hozzá ezek után nem szívesen mennék vissza, pedig szimpatikus volt. Viszont azt sem tudom, hogy kiben bízhatnék meg egyszerű laikusként, ha a kórházban dolgozó szakembereknek is csak most tűnt fel, hogy mi folyik ott évek óta... Nem tetszik, hogy hirtelen kifarolnak mögüle, szerintem a kórháznak is vállalnia kellene a felelősséget.
Macskacicó Creative Commons License 2003.12.19 0 0 412
Itt van egy cikk a dokiról. 400 szülés évente! Bocs, de az első gondolatom az volt, hogy az 50 ezerrel számolva 20 millió Ft!
Szegény orvosok, olyan rosszul keresnek.
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.19 0 0 411
:((( nagyon sajnalom, hogy a kislanyoddal nincs minden rendben es remelem, hogy sikerul meggyogyitanotok.

azt viszont iszonyunak tartom, hogy a kismamak felet gyorsitjak, mert eppen raer az orvos, a masik felet meg lassitjak, nehogy a doki nelkul szulessen meg.

Eddig sem volt ketsegem, de te is igazolod, a fogadott orvos mint intezmeny csak kar de semmi haszon. Nem a fogadott orvos igazodik a kismamahoz, hanem annak kell az orvoshoz. Felhaborito!

Előzmény: dalia (410)
dalia Creative Commons License 2003.12.19 0 0 410
Nannics,
(bocs hoyg az elöbb elírtam a neved)

az az igazság, hoyg amennyire emlékszem, nem nagyon jutott ott idő az én kérdéseimre, állatira meglepődtem ahogy ömlött belőlem a meleg víz, rohantam zuhanyozni és aztán szülni :)
amiben ugye a dokival már nem nagyon találkoztam...

én másnap hazajöttem a babámmal - mert annyi szülés volt aznap éjjel a doki áldásos tevékenységének köveztében, hogy szinte csak a folyóson jutott nekünk hely, ennél jobb volt itthon - ezért nem találkoztunk többet.

Hibázott, de nekünk nem okozott nagy gondot, háromkilós egészséges babát szültem.
illetve... Jutka nem teljesen egészséges, de ez egy bonyolult történet és bár van olyan orvosi vélemény, hoyg a túl hosszú kitolási szakasz - tolófájások közben órákon át! azt hallgattam a szülésznőtől, hoyg ne nyomjon anyka, még nem ér rá a doktor úr, aztán megelégeltem, és közöltük a férjemmel, hoyg akkor mi most szülünk dokival vagy nélküle, és tényleg - miatt károsodhatott az agyában valami, de ez nagyon nehezen bizoynítható, és nem is biztos, hogy igaz.
Mindenestre a lányom betegségével kapcsolatban kisebb bajom is nagyobb annál, hogy felelősöket keressek, inkább a gyógyításán dolgozunk minden erőnkkel.

iddike, ami azt illeti, hoyg megbízom-e az orvosokban, igen, bízom bennük, de erős kontrollal, egyetlen szem gyógyszer se veszek be anélkül, hoyg utána ne néznék, hogy mi az és miért....

d.

Előzmény: Nannics (392)
gondorgondor Creative Commons License 2003.12.19 0 0 409
Azt hiszem én is ennél az orvosnál szültem (nem a hírhedt, csak a betű azonos).
Hat éve. Ügyelet, qva fájdalmas vizsgálat, utána görcsölés, vérzés, nyolc óra múlva még mindig semmi tágulás. Tizenhat óra múlva császároztak meg, a baba 10/10-es apgart kapott, de később folyosói elszólásból kiderült pofozni kellett, mert szürke volt, nem lélegzett. Ezt persze sehova se írták be, de utána neurológus, gyógytornász, ... ezzel a zárójelentéssel 10/10-es apgart adtak neki??????
Előtte este rossz volt a szívhang. És magas volt a vérnyomásom. A baba szívhangja a császárnál már több órája rossz volt. Tudom, nem bizonyít semmit. Van akit újra kell éleszteni, mégsem lesz semmi baja.
A baba pár nap múlva az örzőben elfelejtett lélegezni, szerencsére időben észrevették. És még mindig nem csináltak semmit. Csak amikor valamivel később megint megcsinálta. Az intenzíven veszekedtek, minek viszik oda, nincs is baja, és igazából azóta se derült ki miért történt a dolog.
Mi végül nem pereltünk, egyrészt a papírokat nagyon nehezen adták ki, a csecsemőintenzíves papírokhoz a betegjogi képviselőt kellett megkérni, mert addig többször csak a nálunk is meglévő záróval szúrták ki a szemünket, mélyebb érdeklődésre a válasz az elkallódtak valahova volt. Utána meg a mi nem is kértünk (rajta van a kérelmen, amit iktatniuk kell, hogy a szülés és a csecsemő intenzíves papírokat is kérjük).

És persze nem biztos, köze van, illetve a tudomány ma csak annyit tud, magasabb a szülési komplikációk aránya, magasabb a toxémia aránya és még sok minden magasabb (pl. a császár is). Igaz a betegség is csak külső jegyek alapján azonosítható. De nem fog meg egy ceruzát, szája hipo, atónusos nyaki mittomén, elméletileg a baja nem jár feltétlenül ezekkel is. És a genetika is lehet hajlam. Különben sok oxigénhiány nem mindig teljesen oxigánhiány (Ez zavaros volt...)
Szóval én se tudom, ezért vagy sem, de ahogyan történt, attól még ma is kiráz a hideg.
Tudom, nem csak ők, de ez miért ment fel bárkit? Épp itt lenne az ideje, ne tehessenek meg valamit, csak mert nekik így kényelmes. Valahogy ez az egész szülészet (és nem csak az) el van szúrva.
Én örülök, hogy kipattant. De fel is kavart, mert az egyszerűen csak így történt helyébe megint odakerült a mi lett volna ha...

Előzmény: vickie (408)
vickie Creative Commons License 2003.12.19 0 0 408
Egy másik topicban már említett barátnőm babája szintén a MÁV kórház áldásos tevékenysége miatt neveli a 3 éves beteg gyerekét. A doki, szintén egy doktor H., de nem az akiről a hírekben szó van, hanem egy másik, szintén jónevű.
Be ment a kórházba a barátnőm, elfolyt, koszos magzatvízzel éjjel. Másnap délelőttig ücsörgött oxitocinnal az infúzióban, hogy induljon már be a szülés, de nem indult.Megcsászározták, de már újra kellett éleszteni a babát. A gyerek egy! napja be volt szorulva a szülőcsatornába, az előző napi vizsgálaton ezt nem vette a doki észre, sőt a nem jó magzatmozgásokra csak legyintett, hogy biztos alszik csak!!
A kórházzal a szülők 3 éve pereskednek, nem fogadták el jogosan a peren kívüli egyezséget, így most asszem harmadszorra dobta vissza a kórház ügyvédje valamelyik x. papírt banális dolog miatt. Mellesleg a zárójelentése a gyereknek meg lett hamisítva is. Szóval a top kórház...És csak itt két konkrét eset két konkrét dokitól. Amikor megtörtént 3 éve a dolog, sokat gondolkoztam, hogy leírjam-é a csóka nevét, de úgy döntöttem, hogy sok kismama járt innen is hozzá, nem riogatom őket. De most úgy látom, hogy itt az ideje, hogy más is bukjon vele!!
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.18 0 0 407
Mert szerencsénk volt!
Nem azt mondom hogy ne feleljen, hanem azt, hogy ha ezt az orvost elitélik valamilyen formában, attól még semmi nincsen megoldva! Az egész gyakorlatot kellene megváltoztatni, hogy egyáltalán ne hülyegyerekeknek (és itt kapcsolódik be nálam az az idegességféle, miszerint minden kismama már a terhességekor elkezd gügyögni a beszégstílusában is, kvázi gyermeki szintre hozza önmagát is ezekkel a poci.gyümi-főzi, szopi, tejcsi, babóka stb szvakkal) nézzék - és ehhez segít hozzá ez a fajta gügyögő stílus!!! - hanem felnőtt döntésképes embernek, akivel MINDEN ORVOSNAK kutya kötelessége MEGBESZÉLNI, azt amit ő elképzel a szülésről, hogy a kismama mindenről tájékoztatva legyen, és DÖNTÉSKÉPES LEGYEN!!!

(Én annak idején azért választottam azt az orvost akit a második szülésemnél - annak elelnére, hogy ő is gyorsította aztán a szülést - mert ő volt az egyetlen olyan orvos az sztk-ban, aki nem "mucikám"-nak, "drágaságom"-nak "kicsikém"-nek stb nevezett, hanem azt mondta, hogy "asszonyom"! Ez nekem akkor sokat jelentett...)

Előzmény: Törölt nick (404)
zsuzsa Creative Commons License 2003.12.18 0 0 406
Meg vagyok döbbenve ezen az eseten :-(((
Viszont eszembe jutott, amikor az első gyerekemmel bementem a kórházba és kiderült, hogy 3 ujjnyira nyitva vagyok,ötperces fájásokat mutatott a müszer, a szülésznő azt mondta, hogy jó, behivjuk az orvosomat és burkot repesztünk. Kérdeztem : burkot miért kell repeszteni ? Azt válaszolta azért, hogy ne jöjjön hiába az orvos és felgyorsitsuk.

Ez etikus ?

tamara Creative Commons License 2003.12.18 0 0 405
Sziasztok,
én két lányt szültem H-nál és egy eü. kaparást csinált. Teljesen, száz százalékosan meg voltam vele elégedve. Az első lányom jött, amikor akart, a másodiknál pedig 5-6 centinél egy szerkezettel megvizsgált, hogy tiszta-e magzatvíz. (Ez nem volt egy kellemes művelet, és rá nem sokkal jöttek az igazi fájások.) DE nem tett fel semmiféle zselét, és nem küldte ki a szülésznőt vizsgálat közben!
Meg vagyok döbbenve ezen az egész sztorin. Lehet, sőt biztos, hogy hibázott!!! De ne varrják már a nyakába az összes orvos, összes hülyeségét!!! A Mávos orvosoknak nagyon a bögyében volt már, a sok levezetett szülés miatt (valóban nem kellett volna ennyit), én azért éreztem magam rosszul már a kórházban, mert sokan rajtam éreztették, hogy őt nem bírják!!! Amúgy egy másik doki (mellesleg nagyon profi) csak azért dolgozik a MÁV-ban, mert egy vidéki kórházból egy haláleset miatt el kellett jönnie (de valamiért ezzel nem kürtölték tele sem a netet, sem a médiát)!
Ha hibázott, büntessék meg! De könyörgöm, az is kapjon ekkora nyilvánosságot, ha bebizonyosodik, hogy tőle elvárható módon járt el a halálesettel kapcsolatban, és a rémtörténeteknek a fele sem igaz!

sziasztok, tamara

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 404
Alice, nem értettelek félre, írtam is, hogy engem is gyorsítottak (ügyeleti napon), de Te is és a lányod is és én is és Balázs is itt vagyunk, élünk, egészségesek vagyunk. Ez itt a nagy különbség.
Előzmény: AliceCsodaországban (401)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.18 0 0 401
Muter félreértettél, én nem azt mondom, hogy ne feleljen, hanem azt, hogy az az igazsághtalanság, hogy egyedül neki kell felelnie. Ugyanis ez a gyakorlat, miszerint ügyeleti napra behívunk magánbetegeket és megindítjuk a szülést, illetve az, hogy még az ügyeleti idő alatt meg kell szüljön a kismama, emiatt szülésgyorsítást végeznek olyannyira általánosan bevett gyakorlat, hogy netuddmeg. És nem is mai keletű, nekem is úgy született a kisebbik lányom, hogy berendelt a doki a kórházba, adott egy injekciót - azt mondta, hogy ez nem szülésmegindító, csak egy próba, mert faros szülésnél nem szabad megindítani - azt hiszem valami hormoninjekció vagy mi lehet, posztagrandin, vagy progreszteron? Már összekeverem... igaz, én akkor már 3 nappal túlvoltam a kiírt időn, és igaz, hogy tulajdonképpen jól tette, mert a placentám már töredezett volt vagy mi, ki is kapartak utána, no azt senkinek nem kivánom, mert mindent éreztem, csak a rauch miatt le lettem bénítva, ez mellékszál... de tény ami tény, neki másnap ebéd után kezdődött a rendelése az sztk-ban, és mivel én d.e. 11-kor még csak 3 ujjnyira tágultam, ezért kézzel tágított ki úgy, hogy 12.10-re meglett a babám. És ez 30 éve volt!!!!
Előzmény: Törölt nick (398)
illdii Creative Commons License 2003.12.18 0 0 400
andi, egyetértek.

Magam egyébként azon értetlenkedek, hogy hogyan mondhatja bárki is azt, hogy nem hiszi el, hogy dr H. (de lehetne tőlem drX vagy drY is) ILYET tett meg hogy ő még mindig bízik benne, meg hogy őt ez a mostani történet nem hatja meg, ő a következőt is nála szülné.

De hiszen ezek az esetek megtörténtek!
Könnyen lehet, hogy nem pont ÚGY, ahogy a napokban azt hallani, lehet, hogy több pontatlanság is van benne, de engem őszintén szólva tökéletesen hidegen hagy, hogy ezt az embert a kollégái MIÉRT nem fedezik/nyomták fel, miután meghalt egy ANYUKA.

Lehet, hogy ez baromi demagógul hangzik, de leszögezem: ha az én szülész-nőgyógyászom, akiről azt gondolom, hogy bőőőőven esendő, de ettől függetlenül bízom a szakmai felkészültségében, nos, ha róla derülne ki egy ilyen sztori, a büdös életben nem tenném be a lábamat többé a rendelőjébe, bármilyen kitűnő munkát végzett is úgy nőgyógyászati műtétem, mind terhességem/szülésem során.

Mert a most napvilágot látott történet egyfajta MENTALITSÁT tükröz, amit tűzzel-vassal irtani kéne, és engem az sem vígasztal, ha ezt messze nem ő képviseli egyedül kishazánkban.

Előzmény: v_andi (399)
v_andi Creative Commons License 2003.12.18 0 0 399
Látod, milyen az élet? Én teljesen más véleményen vagyok róla.:((((((
A saját tapasztalatom az, hogy ameddig nincs semmi probléma, addig minden orvos szinte tökéletes. A jellembeli és egyéb hiányosságok akkor derülnek ki leggyakrabban, ha egy terhesség vagy bármi, nem a nagykönyvben leírt módon történik.
Nem szeretném egy orvosnak sem megsérteni a személyiségi jogait, ezért itt nem írom le, hogy velünk mit tett az általad dícsért orvos.
Egyébként is az a véleményem, hogy a legfontosabb dolog, hogy ÉN megbízzak a SAJÁT orvosomban és képességeiben. Ha egy orvos x éven át tökéletesen és lelkiismeretesen dolgozott, akkor elméletileg mindenki elnézi, ha egyszer hibázik. Kivéve amikor azt a hibát épp nála követi el, de még ilyenkor is számít, hogy az orvos hogyan reagálja le a tévedését.
Előzmény: Törölt nick (360)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 398
Ne haragudj Alice, de igenis az az orvos feleljen, aki egy anya halálát okozta ezzel az undorító gyakorlattal!!! Engem is tágítgatott a dokim, mikor már beindultak a fájások, de szó nem volt forgalomból kivont tabletta kérdezés nélküli felhelyezéséről és emberéletek kockáztatásáról!!! Miért felelne az egész orvostársadalom egy doki ámokfutásáért?
Akármi miatt is nem támogatja a többi orvos - legyen az "több a soknál" vagy egyszerű szakmai féltékenység - az ilyen doki (az összes) tűnjön el a süllyesztőben! A többi meg kapjon a fejéhez!

MuTeR

Előzmény: AliceCsodaországban (312)
anine Creative Commons License 2003.12.18 0 0 397
szia,

nem akartam beírni a doki nevét. amig nincs bírói döntés én nem akarok senkit nyilvánosan gyalázgatni! 50.000 Ft nekem is nagyon sok pénz, de kérdezz utána és manapság ritka az az orvos aki ennél kevesebbet kér:(

Előzmény: Törölt nick (327)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 396
:) koltoi valasz
Előzmény: Hoop (395)
Hoop Creative Commons License 2003.12.18 0 0 395
Mind a kettőt Magyarországon szültem, egyiknél sem álltunk úgy anyagilag, hogy tudtam volna pénzt adni előre (utólag is csak a "szokásos" tizedét). NEM az orvosokon múlt, hogy nem maradt meg pozitív élményként a szülés, és eljutottam az otthonszülés gondolatához. A MÁV-os doki különben megköszönte a tizedannyi pénzt is, és azóta is ha hozzá kell fordulnom rendes, segítőkész, szakmailag is korrekt. Volt, hogy innét hívtam fel, hogy SOS kéne valami segítség.
Különben egyszer kellett a magánrendelőjébe mennem, mert gáz volt (8. hónapban voltam), neki kezdődött a rendelése, és mondta, hogy nem tud megvárni a MÁVban. A magánrendelőben megkérdeztem mennyivel tartozom. Azt mondta, itt X összeget _szoktak_ neki adni, én annyit adjak, amennyit gondolok. (Azt hiszem tudta, hogy MÁV dolgozó vagyok.)
============================
Az jutott eszembe, hogy pl. a Kaáliban működik, hogy a dokik nem fogadhatnak el hálapénzt. Máshol miért nem? Miért nem lehet olyan ellenőrző szervet alapítani, mint pl. az APEH-nál? Ott is szúrópróbaszerűen megy az ellenőrzés...
(Költői a kérdés.)
Előzmény: Törölt nick (383)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 394
:)

kar hogy erre 4 korabbi szulesednel nem volt modod.

Előzmény: anyabanya (393)
anyabanya Creative Commons License 2003.12.18 0 0 393
Régi bevet gyakorlat az orvosokál. Ha csak lehet adnak oxitocint egyebeket, hogy haladjon már az a szülés. Az én legidösebb testvérem abba halt bele, mert mellékhatásként agyvérzést kapott....
A mi városunkban ma is gyakori, hogy behivják a mamit az ügyeleti napra, vagy a nyaralás elötti napokra és inditják a szülést, esetleg gyorsitják burokrepesztéssel, oxitocinnal, és többnyire nincs semmi gáz, ha van akkor többnyire ki is tudják magyarázni... Az ötödik szülésemnél éppen azért nem fogadtam dokit, mert tudtam, ha van fogadott, akkorha bemegyek rögtön adja a gyorsitot, amitől persze gyorsabb, de fájdalmasabb a szülés. Igy aztán megusztam ingyenbe... Bementem, rám se bagoztak,aztán amikor szültem a szülésznő nem hivot dokit, mert nem fogja felébreszteni agy 5.-ik gyermeket szülönőhöz, akinek jó, ha 3 kilos a gyereke.... Aztán 4250 gr-os lett, repedtem, stb, de ez volt a legjbb szülésem. Majdnem végig magam voltam, figyeltem magam, a bennem történteket. Ültem majd 2 órát egyedül a kádban, mire elökerült a szülésznő már nem volt méhszájam, 5 perc múlva meg is született- Majd elökerült a doki, aki összevarrt, aztán eltünt... Két óra múlva áttotyogtam a szobába, berendeltem a picit és ott éltünk még 4 napot. Majd haza jöttem, és ugye nem volt doki, aki szülést vezetett...tehát nem adthattam neki pénzt, a szülésznő sem sokat volt velem, ráadásul szarházi volt, tehát neki sem adtam... Viszont nem inditottak szülést, nem gyorsitottak, mentek a dolgok a maguk utján, ahogy a természet diktálja..
Nannics Creative Commons License 2003.12.18 0 0 392
dalia,

Nagyon rosszul hangzik, amit irtal. :(

Azt szeretnem kerdezni, hogy amikor kiderult szamodra, hogy "burkot repesztett" a doktor, akkor nem kerdezted meg, hogy erre miert volt szukseg? Vagy hogy miert csinalta?

(amikor en szultem, rajtam kivul csak egy no szult nala velem egyidoben)

Előzmény: dalia (379)
Mentat Creative Commons License 2003.12.18 0 0 390
Az én orvosomnak van SZTK-s rendelése és van magánrendelése is. Mind a két helyen lelkiismeretes, türelmes, mindent elmagyaráz, annyi időt szán rád amennyit szükséges. Én azért járok a magánrendelőbe, mert kevesebbet kell várni és azt is kényelmesebb körülmények között. De ha azt mondanám neki, hogy az SZTK-ba akarok, azt is lehet. Ez az én választásom. A vizsgálatokért nem kér plusz pénzt, azt megcsinálják TB költségre. Mikor először odamentem kértek tőlem TAJ kártyát pont ezért. Ő azért kér pénzt, hogy ott fogad a magánrendelőjében. Minden alkalommal, vizsgálatoktól függetlenül ugyanannyit.
Előzmény: Törölt nick (387)
Zsofia Creative Commons License 2003.12.18 0 0 388
En is offolok. Ez nalam ugy ment, hogy a korhazban elvegezte a TB koltsegere a viszgalatokat, a maganrendeloben pedig beszedte a penzt a sajat zsebebe. Mielott barki megkerdezne, hogy miert: mert hulye voltam, ot ajanlottak, mast nem is ismertem, ezert hozza akartam jarni es csak igy lehetett. Ma mar nem tennem, de szerintem nem a kismama feldata ezzel a gyakorlattal kuzdeni, hanem a korhaze es az egeszsegugy minisztere.
Előzmény: Törölt nick (387)
Zsofia Creative Commons License 2003.12.18 0 0 386
Asszem nem o az egyetlen orvos aki kenyelembol es/vagy anyagi erdekbol indit szulest, nem pedig szuksegbol. A beinditott szules kockazatosabb mind a mama mind a baba szamara, ezert remelem legalabb arra jo lesz ez a botrany, hogy kevesebb szulest siettetnek ilyen-olyan modszerrel, foleg a kismama szeleskoru tajekoztatasa nelkul, ami szerintem buntetheto is lenne.
Az en jonevu orvosom is be akarta inditani az elso szulesem a 39.-ik heten. Indok: lehet, hogy ejszaka indul meg a szules es akkor faradt leszek. Akkoriban fogalmam sem volt rola, hogy ha hallgatok ra milyen kockazatot vallalok, o meg aztan errol egy szot sem szolt. Aztan napra pontosan megindult a szules, tenyleg ejjel de neki csak reggel kellett ugyis szolni a rendelesen, a kovetkezo szavakkal: Hetenyi doktor ERDEKELTSEGE van. Szerencsere jol ment a szules, megkapta a havi atlagfizetest az ora elleneben, amit ott toltott velem. Szerintem rengeteg ilyen orvos van es SZEGYELLJEK MAGUKAT!!
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 385
Egy ismerosomnek spontan vetelese volt. A korhazban a doki a kezebe nyomott egy tablettat es amikor a lany megkerdezte, ez mire valo, akkor elkezdett vele orditani, hogy vegye be! A gyogyszer nevet nem mondta meg. MIERT??? A kismama hulye? A beteg a betegseggel az agyat is elveszti?

dalia, te nem venned be amit adnak? Amikor szules kozben egy infuziot kapsz, minden esetben elolvasod a flakon cimkejet? Nem. Bizol az orvosban. :(

Előzmény: dalia (382)
Agallis Creative Commons License 2003.12.18 0 0 384
a tabit felhelyezi a vizsgálat közben, a mama nem tudott róla, észre sem veszi:(
etikátlan, erkölcstelen, gerinctelen. és ami miatt a dolog nyilvánosságrakerült: egy kollégájára akarta kenni a halálesetet, akivel akkor volt együtt ügyeletben és amíg ő császározott a műtőben, addig az ő kismamájánál a kolléga vezette le a szülést. Hogy a meghalt kismama pontosan a megállíthatatlan vérzésbe halt-e bele azt nem tudom. (vki kérdezte)A kolléga nem hagyta magát és így pattant ki az ügy. Különben most sem tudnánk róla, hogy ilyen volt-van.

Agallis

Előzmény: dalia (382)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 383
Nem konkretan rolad, jaj nehogymar :) En a szulesek koruli dolgokrol beszelek. Es ott ha nem fizetsz elore (a gondozast) akkor ne szamits semmire. Ismerek olyan dokit, aki a 36 hetes kismamanak (orvosvaltas) az elso mondatban nem a nevet mondta meg hanem az 50e forintot.

En mar regota azt hajtogatom, ha Mao-n kellene szulnom es nem akarnek otthon, akkor kivalasztanek egy korhazat (semmikeppen nem a Hietet vagy az I. Noit vagy a Schopf Mereit) es oda jarnek az ugyeletre gondozasra es szulni is. Biztosan nem adna senki semmit hogy gyorsabban szuljek, nem foglalkoznanak velem. Ami ma Mao-n szvsz eletmento lehet, sajnos :(

Előzmény: Hoop (380)
dalia Creative Commons License 2003.12.18 0 0 382
Aga,

te bevennél _bármit_ ha nem tudod pontosan, hoyg mi az és miért???? De komolyan, én ezt tényleg nem értem.

Előzmény: Agallis (381)
Agallis Creative Commons License 2003.12.18 0 0 381
tudtuk nélkül gyógyszerezte a kismamákat.

Sajnos megbízható forrásból tudom, hogy így van-volt.:(((

Agallis

Előzmény: dalia (379)
Hoop Creative Commons License 2003.12.18 0 0 380
Előre??? Ez honnét jött?:-o
Előzmény: Törölt nick (378)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!