Keresés

Részletes keresés

ronkovik Creative Commons License 2010.11.15 0 0 949

Csak szólok, később nehogy gond legyen.

Előzmény: Blue_Sky_007 (946)
ronkovik Creative Commons License 2010.11.15 0 0 948

Az lehet, de legalább nem pereg ki a szigetelés a tetőszerkezetből, nem szűnik meg a szigetelés.

Előzmény: ncc1701 (947)
ncc1701 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 947

Amiben ugyanúgy jól érzik magukat. :)

Előzmény: ronkovik (945)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 946

Köszönöm, hallottam már ilyenről.

Bár azért komoly cégek is használják az anyagot.

Előzmény: ronkovik (945)
ronkovik Creative Commons License 2010.11.15 0 0 945

A purhabot meg a nikecellt nem ajánlanám tetőtér beépítésére, elsődlegesen nem a párazárása miatt, ha neadjisten beköltöznek az egerek megnézheted az egészet, purhabot, vagy nikecellt csak valamilyen védőréteggel lehet beépíteni. Lásd beton alatt vagy falszigetelésnél a külső hálózott szinezés.

Kb 15-20 évvel ezelőtt apám a hétvégi ház tetőtérszigetelését nikecellel oldotta meg (ez volt ingyen) 2 év alatt az egerek, menyét és mindenfajta jószág szinte az egészet szecskává aprította, faszául kipergett a lambéria résein, helyenként a réseken lehetett látni a cserepeket. Inkább ruházz be üveggyapotra, olcsóbb mint a kőzetgyapot, ebből adódóan vannak hátrányos tulajdonságai.

Előzmény: Blue_Sky_007 (944)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 944

Az a baj, hogy a tető egy régi vacak, negyed körcikk gerendákból, amik ráadásul ugye a tetőtér fele néha csak egy élet adnak. Ami lehet jó is, mert kicsi a felület a tetőtéri oldalon, és könnyű takarni. A nagyobb baj, hogy nehéz vágni és tömíteni.

Előzmény: halaloszto (943)
halaloszto Creative Commons License 2010.11.15 0 0 943

erre gondoltam en is. hog kivul legyen a gyapot, es belul a pur.

ha szeretsz barkacsolni, csinalhatsz forrodrotos vagot, amivel lapjara felbe tudod vagni a tablat. de lehet az is eleg, ha a szelet megcsinalod lepcsosre, tehat kivagod belole a szarufa helyet. (a vastag belok a szarufakozbe, a szelen a vekony meg ratakar) 

vajk

Előzmény: Blue_Sky_007 (942)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 942

És mi van, ha a szarufák közé teszem a gyapotot, erre rá  beszorítom a PUR-t, majd a gerendák belső felületét egy másik réteg PUR-ral, vagy nikecellel borítom. Utána párazáró fólia, majd a CD profil vagy lécezés. Ha a gerendára teszem a 12 cm-es PUR-t akkor nem marad hely a tetőtérben.

Sajnos itt mindenképp kompromisszumot kell kötni, mert nem új építésű a ház.

Előzmény: halaloszto (938)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 941

Neken idáig a padláson voltak csak fektetve a födémre, és pár darab van, ami elvetemedet, a többi nem.

Előzmény: halaloszto (940)
halaloszto Creative Commons License 2010.11.15 0 0 940

ja, es meg egy dolog. nemtudom neked eddig mennyire vetemedtek el a tablak. de nekem az a tapasztalatom, hogy ez a purhab baromira vetemedik valamitol. koze nincs a szep kocka feher eps-hez. egy 1mx1m tablat a falnak tamasztottam, ket het mulva U alaku volt teljesen.

vajk

Előzmény: Blue_Sky_007 (939)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 939

Valami ilyesmire gondoltam én is. A tábláimat szabnom kell, és rögzítenem, mert vannak kicsik is, erre ahogy javasoltad a PUR hab spray a megoldás. Közben utánanéztem, hogy nem is solflex nyár van, hanem a drágábbik a solflex lélegző, ami mégjobb, és nem kell egyáltalán légrés neki.

Értem amit írsz, átgondolom.

Előzmény: halaloszto (938)
halaloszto Creative Commons License 2010.11.15 0 0 938

erre. es mivel alatta egy foliazas+karton utan emberek fognak lakni, para mindenkeppen lesz. 

- a kulso reteget mindenkeppen marha hohidmentesre kellene csinalni. ez mar meg is bukott, mert benne lesznek a szarufak.

- ala is habot kellene tenni.

Mi lenne ha

- ha jol tudom a solflex nyar az paraatereszto, ergo szabad ala legres nelkul tenni a gyapotot.

- a meglevo tablaidat felvagnad lapjara olyan vastagra, hogy az mehessen a szarufak ala. a reseket purhabbal tomitened. 

igy a gyapot kifele szellozhet, belul meg a hab ad egy egesz komoly parazarast. erre meg folia, es egesz nyugodt lehetsz.

vajk

Előzmény: Blue_Sky_007 (937)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 937

Ezen én is gondolkodtam, de csak a kiszellőzését gondolom a gyapotnak így jobban megoldott.

Ha (apárázárás ellenére) bejut a pára, akkor nehezebben (egyáltalán) nem tud kiszellőzni.

Erre gondoltál nem?

Előzmény: halaloszto (936)
halaloszto Creative Commons License 2010.11.15 0 0 936

pedig megoldana a beazas temat :-)

konkretan arra gondoltam, hogy a kivul pur, belul gyapot magaban is veszelyes kombinacio.

vajk

Előzmény: Blue_Sky_007 (935)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.11.15 0 0 935

Tudom, hogy nagy az isten állatkertje, és alacsony a kerítés, de nem hiszem, hogy valakinek is megfordulna a fejében, hogy a rozsdaálló burkolólemezzel tegye fel a PUR habot.

Nehéz mint a dög, vághatatlan, és meg minek. Én is lehántottam természetesen, a MÉH-be meg visszavették.

Előzmény: halaloszto (934)
halaloszto Creative Commons License 2010.11.14 0 0 934

es az benne volt, hogy belul gyapot, kivul pur+acellemez az nem egy jo kombinacio?

vajk

Előzmény: Blue_Sky_007 (933)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.11.14 0 0 933

Közben minden kérdésemre magvan a válasz. :-)

Előzmény: Blue_Sky_007 (932)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2010.11.14 0 0 932

Sziasztok. Indulásnak kellene egy kis segítség.

A tetőteremet szeretném megcsinálni egy szobát akarok létrehozni.

A tetőt most rakták újra, koronában van régi hódfarkú, új lécekkel, alatta solflex nyár fóliával, tükörrel kifele.

Most jönnek a kérdések:

A réteg sorrendet a következőképpen gondoltam, van itthon pár négyzetméter 12 cm-es hűtőkamra panel, amit beteszek a szarufák közé. A szigetelőpanelok és a solflex nyár között kell légrés?

Utána keresztlécezéssel felteszek még 5 cm üveggyapotot, a lécek közé betéve. A lécekre megy a solflex tél párazáró fólia rátűzve, az illesztéseknél ragasztva. Erre megy a gipszkarton.

Ez így elég?

Persze mindenhol törekszem a hermetikus illesztésekre.

A tetődobozban fent a szarufák közét kiszigeteljem, vagy csak a kakasülőkön legyen szigetelés (vagy mindkettőn)?

Köszi

ronkovik Creative Commons License 2010.11.14 0 0 931

Jól érted, a szerkezet és a karton közé.

Spot lámpánál már lehet egy kis bonyodalom (magas hőmérséklet) ált. a fólia nemigazán szereti. ha ledes, vagy kisfeszültségű a spotod akkor nem probléma.

Előzmény: Capri V6 (930)
Capri V6 Creative Commons License 2010.11.06 0 0 930

Ha jól értem akkor a szerkezet és a gipszkarton közé,csak én spot lámpát szeretnék beépíteni. Nem gond ha villanyszereléskor sérülni fog a fólia?Vagy valami távtartó megoldás a fólia és a karton közé???????? 

Előzmény: ronkovik (929)
ronkovik Creative Commons License 2010.11.06 0 0 929

Én a szerkezetre szoktam 2 oldalú ragasztószalaggal.

Előzmény: Capri V6 (928)
Capri V6 Creative Commons License 2010.11.05 0 0 928

Sziasztok az lenne a kérdésem,hogy a mennyezet kartonozásánál hova kell rakni a párazárófóliát??????Előre is kössz. 

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.20 0 0 927
Üdv !

Az volna a kérdésem, hogy vásárolt-e már a fórumozók közül valaki ezen a helyen?
És ha igen, akkor mik a tapasztalatok? Azért kérdem, mert elég jó árak vannak.
Bediiii Creative Commons License 2010.10.18 0 0 926
http://baubid.hu/baubid/portal/iodisp?nev=rigips_valaszfalak#lap=1_3&parentlap=1_0
Előzmény: wagcina+ (924)
wagcina+ Creative Commons License 2010.09.23 0 0 925

Bocs de a forum tréfálkozik velem.

Üdv.

wagcina+ Creative Commons License 2010.09.23 0 0 924

Sziasztok!

Kartonozás közben vagyok és felmerült pár kérdés amire nem kapok egyértelmű választ. Ebben kérném a hozzáértők segítségét.

1: Mennyezet és falburkolat esetén kell e a lapokat az UD elemhez rögzíteni?

2: Válaszfal esetén kell e a lapokat az UW elemhez rögzíteni?

3: Hogy a legjobb beépíteni a gerébtokos ajtót válaszfalba, hogy az a "vastag" tok kevésbé látszódjon a végén? 50-es profilból épül a fal.

4:Mennyezet és falborkolat esetén az UD és CD elemeket lapszerelés előtt össze kell e csavarozni?

5: Válaszfal esetén az UW és CW elemeket össze kell e csavarozni?

6: Hogyan kell megoldani a párazárást a falburkolat és a mennyezet között, hogy jó legyen? Elöször épül a falburkolat, majd arra szerelődik az UD elem a mennyezethez.

7: Kapok e valahol olyan elemet amivel a CD elemeket tudom szintben merölegesen fogatni egymáshoz?

Egyenlőre ennyi.

Köszönöm előre is a válaszokat.

Üdv.

wagcina+ Creative Commons License 2010.09.21 0 0 923

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem kartonozással kapcsolatban.

Válaszfalat, mennyezetet és falburkolatot készülök építeni.

Felmerült bennem egy pár kérdés amikre nem találok egyértelmű választ.

1: Mennyzetnél kell e a körbefutú "UD" profilhoz rögzíteni a lapokat vagy elég a "CD"-k hez?

2: Falburkolatnál a  kérdés ugyanaz mint feljebb.

3: Válaszfalnál kell rögzíteni az "UW" elemhez a lapokat?

4: Hogyan a legjobb beépíteni egy ajtót gipszkarton falba? A fal 50-es elemekből épűl.

Köszi előre is a válaszokat.

Üdv.

lazarov Creative Commons License 2010.09.18 0 0 922

Köszönöm!

Szép hétvégét!

Előzmény: ronkovik (921)
ronkovik Creative Commons License 2010.09.17 0 0 921
Nyugodtan meglehet csinálni, nem gond ha más márkájú anyagokat használsz , a lényeg, hogy minőségi termék legyen.
Előzmény: lazarov (920)
lazarov Creative Commons License 2010.09.17 0 0 920

Mekkora hülyeséget írtam!

Szóval : CIMSEC

Előzmény: lazarov (919)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!