ÜDV: Abban a reményben olvasgattam el néhány oldalt ,hogy hasznos tapasztalatok birtokába juthatok lakókocsi és vagy kempingezés témakörben. Elismerem: nagyot tévedtem. Néhány emberke folyamatos böfögésén (tisztelet a kivétel, néhány hozzám hasonlóan idetévedt érdeklődő)kivül itt értelmes megszólalás ritkán akad.
Diósdon lakunk. Köszi, ezért szerettem vona movert, 11 méterrel nehéz forgolódni, jó lesz előtte néhány kilóméterrel lecsatolni, és kinézni a helyet. Esetleg a közelemben laksz?
Normál fogyasztás sok előzéssel,tempósan 7 liter. Lakóval megpróbáljuk lassabban.
Rendben, fogunk még értekezni, mi Budapest határában lakunk, idén már csak az országon belül csavargunk, de május elsején megint a Boga környékre megyünk. Huszonéve sokat barlangásztam, látom te is élvezed. Dobogókőn, van lehetőség vadkempingezni?
alul kifujatni pucolni amit lehet. Azt kellene megkeresni hogy a fúvókához hol férsz hozzá. Ebben azonban én nem tudok segiteni. Esetleg akik vettek talán carleon a bontott fűtőtestet fényképpel is szolgálhatnak.
most hajtok arra hogy valamelyik német ismerős nevére vegyük a napelemet, majd eu-n kivüli országbelinek eladja és az kivigye. Igy aztmondja, felvehető az állami támogatás és eladás után a tag visszaigányelheti az áfát. Szóval akkor a százezer forintos napelem kb 40-50 ezerbe lesz. Sokan csinálják ezt nagyban ezt nem én találtam fel.
Köztudomású,hogy az E.. itt a dunántúlon a legmagasabb áremelést állapította meg a villanyra.Indok:a szélenergia visszatermelése az országos rendszerbe horribilis összegeket emészt fel!Ezt leírták a helyi napilapban!
Mert ugye itt van országosan a legtöbb szélkerék ami ,,zavarja a túzokok vonulását"!!
Ausztriában a határtól Parndorfig a Fertő-Hanság tájvédelmi körzetben egészen pontosan 253 db szélkerék van a monderntől az elavultig.(aki járt arra láthatta) Ott nem zavar senkit?
Szerintem nyugodtan jöhet ide is a beszámoló, képekkel meg spékelve. Bőven belefér a topikba, tárgyaltunk itt már a lakóktól messzebb álló dolgokat is.
Végre valaki aki bevállalja a vadkampeszt,ráadásul megmérgezte magát Erdéllyel.(lehetünk társak jövőre?)A Boga-völgyi túráról kérnék részleteket.(emilben)Mert itt nem biztos,hogy mindenkit érdekel.
Naszóval a fogyasztás:nem tudom,hogy ezen mit is csodálkoztok?Mert üresben mennyit fogyasztott?5-6 littyót?Azt bódéval felejtsétek el!Amúgy meg nem kell 110-el menni amikor nyaraltok!Hova siettek?(mondjuk Erdélybe én is sietni szoktam)
Szóval a nyáron odafele siettem és 2x tankoltam,visszafelé ugyanazon az útvonalon 1 azaz egy tankkal hazajöttem.Magyarul a sietségnek meg volt az erdménye.De nem csodálkoztam rajta!
A másik az áram fogyasztás-ellátás.Nekem a bódéban 1 kivételével csak LED-es dolgaim vannak.A dupla asztal felett ami olyankor ágy,16 W-os neoncső van a többi alig fogyaszt.Na meg a vízszivattyú.Tavaly még a Nissannal voltunk Erdélyben amiben 110 AH-ás akksi van és az is bírta egy hétig.Idén meg a Totoyával amiben 140 AH-ra van.Ez meg főleg bírta.Ennek ellenére van már az áramfejlesztőm is amit hosszabb túrákra elviszek,mert nem akarok úgy járni mégegyszer,mint Kiskőrösön.Az áramfejlesztőmön egyébként van direkt csatlakozás akkumulátorra 8 Amperes töltéssel.
Na hirtelen ennyi ami eszembe jutott.De priviben nagyon szívesen segítek és akkor nem zaklatjuk itt a többieket az erdéllyel.Meg arra is kíváncsi vagyok,hogy merre jártatok és a Bogán hol táboroztatok.
Hát lehet.hogy hívni foglak!Arra a bakonyban felétek tudok olyan helyeket ahol ennyi esőő után vitorlásra lenne szükségünk!-ha egyáltalán holnap eljutunk odáig...
Azt láttam a radarképen,hogy a Bakonyban ma volt eső és nem is kevés!Majd este elmondom amikor hazaértem.
Jó lenne nekem is a villanyszámlát csökkenteni. A ciszternás víz és a fafűtés nem kevéssel csökkentette a víz-szennyvíz és a gázszámlát. A villanyra valami hasonló lenne a megoldás : http://www.soltec.hu/content/view/31/59/
Az egyik német haverom ráadásul forgalmazza is a cuccot, de kint ugye hatalmas támogatás van az ilyesmire, nem csak a pofázás megy a zöldek részéről. Itt egy korábbi hozzászólásom egy másik topicból. "Ami most kint nagyon megy, az a napelem. Komplett tetőket raknak tele napelemekkel, majd használják az így előállított áramot. A többletet visszatermelik a redszerbe. Mivel a németeknek kiesik egy reaktoruk, így nem gyengén támogatják az ilyen rendszerek kiépítését, hogy minél többen termeljenek így áramot. És hogy tényleg ösztönzőleg hasson a dolog, a visszatermelt áramot kb 10 %-al drágábban vásárolják vissza, mint amennyiért kapja a fogyasztó. Még mindig olcsóbb, mint új reaktort építeni, nem beszélve a környezetvédelemről. Van, aki ebből él ! Komplett utcát, az összes tetőt telerakja napelemmel, hátradől, és csak figyeli a számláját, hogy gyarapszik. A háztulajok 2 € / hó / nm-t kapnak, mert bérbeadják neki a tetőfelületüket. Rokonom nulla önerővel csinálta meg a rendszerét ( 30 kW ), nevetséges banki kamat van a felvett összegre, amit a támogatás mellé felvett. Így 10 évig fedezetként a banké a rendszer, az áramszolgáltató által utalt pénzből fizeti a törlesztőt a banknak, mellesleg ingyen van neki az áram. 10 év után lesz az övé az egész, innentől kezdve minden napsütéses órában csörög a kassza :)
Melélesleg nézte valaki mostanság, hogy a számlákba mekkor az olyan költség ami fogyasztástól függetlenül fizetni kell. Hajlok arra kiköttetem a vezetékes gázt és inkább palackozom. az legalább tiszta sor. Villanynál lassan 5-6 ezer csak az hogy van áramom.