Lizának a bal keze van bekötve, gondolom egyébként jobbkezes. A kérdés már csak az: hogyan tudott olyan pontos ütést mérni Robi tarkójára/fejére, hogy "vére sem hullt, mégis kimúlt".
Ha tényleg Lizácska a gyilkos, az Ági-Ludwig párosnak igencsak kijutott... Ludwig elmondhatja, hogy "a te gyereked megölte az én gyerekemet" :P. Amúgy meg úgy látszik, kezd ráocsudni, hogy ez a "genetikai hulladék" mégiscsak az ő egyetlen fiacskája volt..
Ez tényleg így van, csak azt nem értem Rudi miért nem szerepel a köv. spoilerekben? Közben meg Alíz és Krisz között alakul vmi, olyan, mintha Rudi eltünt volna... Ő sztem is fontos szereplő, durva lenne, ha egy gyilkossággal kiejtenék, még ha mondjuk nem is teljesen szándékosan történt... Liza viszont nagyon ügyes volt, ha lány létére, bekötött kézzel így ki tudta irtani Robicseket... Persze, talán nem is tudja, hogy ez ennyire sikerült... Erről jut eszembe, gyermekkorom egyik kedvenc olvasmánya, a Piszkos Fred, mikor Fülig Jimmy arra oktatja a herceget, hogyan kell lesújtani az olmos bottal.
- De hát attól akár meg is halhat..
- Felség, elsőre ne számítson ilyen jó eredményre!
A mentőknek ez a dolga, de túl sokat nem is vesződtek vele. Az tény, hogy Robi már egy ideje halott lehetett, hiszen egy csomóan jártak már a szobában, de egynek se jutott eszébe, hogy mentőt hívjon, vagy legalább a többieket.. Még Nóra is csak élesztgette, ahelyett, hogy rögtön telefonált volna. Attila objektív szemmel rögtön látta mi a helyzet, míg Nóra és Ludwig nem akarták tudomásul venni...
Szerintem nem kell sokat belelátni ebbe a történetbe, végtelenül egyszerű az egész, mint úgy általában a Barátok közt. A forgatókönyvírók azt gondolják, hogy milyen okosak, mekkora csavarokat tudnak írni, közben bárki, akinek megvan a magához való esze, egy pillanat alatt rájöhetett, hogy mi történt. Nem gyertyatartókkal kell foglalkozni, meg hogy kinek állt érdekében Robi halála, hanem a Peti viselkedését kell figyelni, aki látta a tettest, és nyilvánvalóan nem sok olyan ember van a házban, akit a saját kárára is védene. Az anyját valószínűleg védené, de tudjuk, hogy nem ő volt, rajta kívül egyetlen ember van, akit megvédene, és ez Liza, az instabil, beteg kislány, akinek nem véletlenül írták bele a történetébe a betegségét, Robi meggyilkolása lehetett vele a cél, a lány gyakorlatilag azért került bele a történetbe, hogy vele nyírassák ki a Robit. Ezen kívül, amin még mindenképpen érdemes elgondolkodni, hogy Robi halálával két szereplőt veszít a sorozat, az egyik ő maga, a másik pedig a tettes, aki minden bizonnyal börtönbe kerül, vagy Liza esetében bolondok házába. Vajon ki annyira jelentéktelen és pótolható karakter, akitől bármikor meg lehet szabadulni? Liza. Miklós és Attila nem, Ludwig most jött be, és az egyik legjobb karaktere a sorozatnak, ha nem a legjobb, Rudinak fontos szerepe van a Rékasi bandában, szóval marad Liza. Ottó lehetett volna még, de Robi már feküdt, mikor éppen Liza ecsetelte neki, hogy mekkora szemét a Robi, nyilván előtte ütötte le. Aztán ők el is sétáltak Nóra lakására. Rém egyszerű a történet, én is megírhattam volna.
Durva, nem gondoltam volna, hogy meghalasztják Robit! Szegény Nóra, jó hamar megözvegyült... Mindenesetre ez volt az egyetlen házassága, mely a sírig tartott! :D Az viszont tuti, hogy a tragikus esemény miatt, annak hatására fogja Nóri levágatni a haját!
A "gyilkos" pedig szerintem az idegileg labilis, depresszióval küzdő, a gyógyszereit régóta nem szedő Liza (csak őt védené Peti), bár valószínűleg nem kívánta Robi halálát. (Bár én még Timiről is el tudom képzelni, hogy fejbe vágta Robit - a kis kígyótól bármi kitelik! Mondjuk valószínűbb, hogy Liza - esetleg Ottó - volt...)
Attila és Robi összebeszéltek, hogy eljátsázk Robi halálát. A mentősök kamú mentősök voltak, elhitetve mindenkivel a halált. Vissza fog még térni Róbert. :-)
Első "ránézésre" valóban hihetjük azt, hogy Liza volt a tettes. Peti is ezt hiszi, mert valószínű Lizánál látta a gyertyatartót. Mi van azonban akkor, ha
- nem Liza volt, nem ő a tettes
- nem is a gyertyatartóval ölték meg Robit, hiszen a koponyára ilyen eszközzel mért ütés vérző sérülést okozna, itt pedig nem volt vér és valóban célzott ütésnek kellett történnie, amely így letaglózta Robit. Erre szerintem Liza képtelen lenne.
Mi van, ha valójában egy kommandós katona ütötte tarkón Robit, egyetlen ütéssel és a gyertyatartó véletlenül került a földre, egy esetleges dulakodás közben? Mi van, ha Liza csak bement Robihoz, hogy kérdőre vonja a baleset miatt és meglátva mi történt, szinte ösztönösen felkapta a gyertyatartót és Peti ezt látta meg, ebből következtette ki, hogy Liza a tettes? Liza zilált lelkivilágának éppen elég volt a látvány ahhoz, hogy a sokk miatt a látott állapotba kerüljön.
A forgatókönyvírók terve bejött: eléggé felbolygatta a történés a rajongók táborát, működik a fantázia...ha Robi marad a férj szerepében és Nóra fokozatosan ábrándul ki belőle, sokkal unalmasabb lenne hetekig a vajúdást látni!
A következő -sok fordulatot tartogató- történet: mi lesz Zsófi terhességével, a babával, ha Kiss Ramóna hónapokra szünetelteti a szereplését? A legegyszerűbb megoldás: elutazik a babával Olaszországba. Ezt Tóbiás nem engedné! Sokkal izgalmasabb lenne, ha mondjuk a kórházból elrabolnák a babát, Zsófi pedig a keresésére indulna... :D
Peti viselkedése mindenképpen érthetetlen, ha védeni is akar vkit nem az a megoldás, hogy ellopja a gyertyatartót, mert azt biztosan keresni fogják, és nagy baj, ha nála találják meg. Ha meg ráadásul menekül is (előzetes), na az meg pláne régen rossz.. Egyébként nem kell ahhoz viaszcsepp, hogy vki lássa, ide kell még egy gyertyatartó, a háziak meg pláne... Ilyenkor a legjobb, ha gyorsan letörli az ujjlenyomatokat, és visszateszi a helyére...
A BK-ban sose fufarkodtak a halállal, legdühítőbb eset volt, mikor a régen kiírt Novák Csabát halasztották meg. De elég döbbenetes volt az is, mikor Géza Brigittája váratlanul belezuhant a liftaknába, asszem az is pont az esküvőjük napján. Ezekben az a legxarabb, hogy a család utána hetekig gyászol, ami elég nyomasztóvá teszi a történetet...
Az nem stimm, leütötték ugyan, de utána még meg is rugdosták/taposták csótányroppantó cipővel.
Az esély attól még meglehet, hogy pont olyan helyen találják el, amitől okozhat halálos kimenetelű belső vérzést... de azért ez igen ritka. Mindenhol, ahol egy súlyos, tompa tárggyal való fejbecsapással küldik át az illetőt a másvilágra, többször odavágnak, és általában folyik vér, vagy vannak zúzódások az áldozat fején - itt egyik sem látszott.
Róka Rudi még próbálkozhatott fojtogatással vagy pláne nyaktöréssel (katonáknál előfordul) - ehhez sem árt, ha leüti előtte, hogy ne legyen ordítozás meg dulakodás - de ha egy Liza kaliberű labilis idegzetű nő bepipul, az ritkán üt egyszer célzottan, hanem pont hogy formátlanra veri a fejét, és mindenhonnan csöpög a vér. Ha pedig mégis leütné egy csapással, abból legfeljebb csak eszméletvesztés lehet, utána legfeljebb csak azzal próbálkozhat, hogy a fejére szorít egy párnát, vagy méreginjekciót szúr bele...
Peti elég ügyetlenül játszotta a részeget. Ahogy ott vonaglott, inkább olyan volt mint akit oldalba, vagy hasba rúgtak. Főleg ahogy, ahogy végig fogta a zakója alá rejtett gyertyatartót. Ez a Liza a gyilkos mindenesetre egy érdekes, meglepő fordulat. Emlékszem amikor anno Mikit lelőtték, hogy ment a találgatás. Claudiát, Zsófit is gyanúsították, de még Andrást is. Aztán a legkézenfekvőbb megoldás jött be, Miki kirúgott embere. Itt most fordulatosabban oldják meg. Abból a szempontból kár, hogy Liza is egy pozitív karakterként került be a sorozatba. Én azt hittem, hogy hosszabb távra terveznek vele, főleg hogy behoztak egy srácot is neki.
Egészen biztos, hogy volt helyszíni szemle, egy részét (fényképezgetés, számok kirakva a bűnjeleknél) láttuk is. A BK adásideje azonban véges, éppen emiatt nem láttuk pl. azt sem, hogy minden vendéget kihallgattak, csak utaltak rá. A rendőröket pedig éppen a mentősök értesítették (ezt sem láttuk, csak ki lehet következtetni) és egészen biztos, hogy nem ők, hanem a -szabály szerint- halottszállytók vitték el.
Ha mindent annyira részleteiben adnának, akkor még Mikiék első házasságkötésénél tartama a sztori. :-)
Bizony, 97-ben két 14 éves lány kólásüveggel ütött le taxist. Liza pedig mostanában szedte a gyógyszerét, nem? Vagy megint leállt? Eddig még halványan sem gondoltam Lizára, csak most, hogy beszéltétek...
Ilyen esetben (fejtrauma) a halált általában az okozza, hogy az agy a sérülés miatt duzzadni kezd (agyoedema alakul ki) és lenyomja az öreglyuk felé az agytörzset, ami a légzésért, keringésért felel többek közt. Ez beékelődik az öreglyukba, a kisagy is rányom, tönkremegy. Elszáll a légzés, keringés.
A defibrillátor nem segít.
A keringési elégtelenség miatt meg nagyon gyorsan elpusztul az agykéreg esetleg még élő része is, az idp előrehaladtával a strapabíróbb szervek is.
Bennem megfogalmazódott egy olyan lehetőség is, (lehet abból adódóan hogy a detektív sztorik olvasása teszik ki a mindennapjaimat) hogy esetleg Peti Lizára nyitott rá, de nem ő volt a gyilkos! Hanem csak Liza bement oda, meglátta feküdni Robit, aztán felvette a kezébe a gyertyatartót, és ebben a pillanatban toppant be Peti. Lehet amúgy hülyeség.
Amúgy le a kalappal a BK előtt, végre egy igazi izgulós sztori, nem pedig csak az a kérdés a néző számára, hogy miként derül ki az igazság, hanem a tettes kiléte is.
De az legalább látványos. Na meg a BK eddig sem a realitásokra törekedett.
Én még reménykedtem benne, hogy ki akar majd mászni a zsákból, mert a doki balfék volt... Volt már rá példa, nem is egyszer. Pár hete egy orosz túltolta a vodkát, és a hűtőben ébredt. (Szerencsére a biztonsági őr kinyitotta az ajtót, és így saját lábán távozhatott.) Vissza is ment a buliba, ahonnan elvitték. (A többieket úgy tűnik nem zavarta az eset, mert a buli még mindig folyt.)
Mondjuk a BK esetében azon sem lepődtem volna meg, ha ott rögtön felboncolják. Amúgy valóban nem mutatták vagy csak én nem láttam, hogy pl. a Lóbeltet a rendőrök fényképezik.