Keresés

Részletes keresés

lahuba Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373428

A trolletetés diszkrét bája látom végül téged sem kerül el... :-)

Nehéz elfogadni, hogy reménytelen, ez a mi irracionális oldalunk. :-)

Előzmény: advocatusdiaboli (373423)
Omar Khajjám Creative Commons License 2020.05.23 -1 0 373427

"Mindenesetre, ami tudásunk jelenleg van, az alapján vannak dolgok, amelyeket nem ismerünk bár, de valószínűsíteni tudunk irányokat, és ez alapján az kijelenthető, hogy valamiféle természetfeletti erő, nem mérhető, nem látható"

 

Nyilván nem, mivel a fizikai műszerek számára nem mérhető.

Az aurát nem lehet látni (tehát az auralátók eleve humbug), a szellemi burkot sem, csak az étertestet sikerült kimutatni.

De ez volt az egyetlen egy olyan dolog, ami metafizikai ugyan, de még van valamilyen "lenyomata" a fizikai világban.

Az összes többi metafizikai jelenségnek fizikai lenyomata nincs!!

 

"A Földet nem hat nap alatt teremtették"

Tényleg nem... sokkal hosszabb idő alatt, de teremtették...

 

"az ember nem Ádám-Évától származik"

Nem, mivel az a történet csak a sémiták keletkezését írta le, nem az emberiségét.

 

"sosem volt globális Özönvíz"

Nem, mivel Nuakh (Noé) király csak egy kicsiny völgyben fekvő királyság feje volt Ny-Ázsiában, nem is olyan messze az Araráttól... ott történt az meg, csak lokálisan.

 

"az Olimposzon nem élnek görög istenek"

 

Nem.

 

"a Napot nem Ré viszi át a bárkáján fölöttünk"

 

a Föld gyomrában nem a Pokol van Luciferrel és bográccsal - stb...

 

Tényleg nem, egyébként az is lehet, hogy a Föld üreges, és a magma csak egy darabig tart...

 

Szóval efféle vallási mesékben én sem hiszek, úgyhogy ilyesmivel nem igazán vádolhatsz.

Csak arra kívántam felhívni a figyelmet, hogy vannak az alternatív oldalon is olyanok, akik úgy idealisták, hogy nem mágikus gondolkodásúak, nem mutatják az "egyáltalán nem képes különbséget tenni a képzelet és a valóság között, egyáltalán nem képes a valós és álhíreket elválasztani, viszont nagyon hajlik arra, hogy a neki tetsző, a vágyaiba-elképzeléseibe jól illeszkedő információkat azok realitástartalmától függetlenül hiteles ténynek, az azzal ütközőket tévedésnek/hazugságnak tekintse" tünetegyüttesét. Evolúció tagadó sem vagyok, csak helyes idealista módon értelmezem azt.

Előzmény: advocatusdiaboli (373423)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373426

Jelenleg úgy tűnik, hogy mindent valóban meg lehet magyarázni fizikai-kémiai jellegű kölcsönhatásokkal. Még a komplex lélektani jelenségeket is.

 

Azt nem, azt nem lehet mert belép a tyúk vagy a tojás paradoxon. 

 

Például a te magvas gondolataidat is simán néhány kémiai szerrel drasztikusan befolyásolni lehet.

Alkalmasint jó irányba is...

 

Természetesen a tied is. A jó és a rossz pedig Young óta a mi kulturánkban relatív.

 

A Gaia-elmélet meg szép dolog, de semmi sem támasztja alá, hogy a bolygó "tudatos organizmusként" viselkedne, egyszerűen semmi a világon

 

Semmi nem is cáfolja. Ahogy írogatom, az agysejtjeink se tudhatnak a gondolatokról aminek a részesei létrehozói.

Én pl úgy gondolom mivel "gondolkodok tehát vagyok", ezzel bizonyítva látom, hogy részekből tud szerveződni valami aminek tudata van és ahogy te se úgy én se látok semmit ami kizárná, hogy a környezetem részeinek ne lennének hasonló jelenségei. Bizonyítás persze lehetetlen amikor 1000 .... 10 000 években kellene megfigyelni a jelenségeit ennek. Legalábbis én így szoktam, a tudat létezését a környezetre gyakorolt hatása alapján állapítom meg. Gondolom te se jársz el másként, de mivel ebben az esetben ez nem alkalmazható, hát megállapítod, hogy nem létezik.

 

 Vallásokban, istenekben, ufókban, Gaiában, ostoba konteókban, egy focistában-rocksztárban - valamiben, aki irányába fanatikusan és kritikátlanul el lehet köteleződni, személyiségüket alá lehet teljesen annak rendelni.

 

 

A technológiát kifelejtetted a felsorolásból pedig az az igazán veszélyes.

Előzmény: advocatusdiaboli (373414)
lahuba Creative Commons License 2020.05.23 -1 0 373425

Te egyre többet elárulsz mérhetetlen ismerethiányodról.

Mi köze az ősrobbanásnak a csillagok és bolygórendszerek keletkezéséhez?

Ajánlom neked, hogy kezdd az általános iskolai ismereteknél, aztán rájössz, hogy mekkora zagyvaságokat írsz.

Még az alapvető fogalmakat is kevered, abszulut vitaképtelen vagy bármilyen mércével nézve, Quanon meg még rajtad is túltesz...

Előzmény: Omar Khajjám (373406)
lahuba Creative Commons License 2020.05.23 -1 2 373424

A misztikus őrületetek minden határon túlcsap, hihetetlennek tűnne, hogy ma vannak emberek akik ilyesmikben hisznek!

Röhej, hogy mikor ásatásokon még a százmillió éves megkövesedett dínószart is megtalálják, meg a fognyomokat, és lábnyomokat, meg az ősember primitív, de határozottan felismerhetően megmunkált kőeszközeit, akkor a geológiai léptékkel mért tegnapi, tizenezer éves kultúra nem hagyott hátra egyértelmű nyomokat.

Ehhez megszállott őrültnek kell lenni, aki szembemegy az autópályán...

Össze kéne zárni benneteket a vejem sógorával, aki állandóan pénzt akar szerezni a lakása ingyenenergiás fűtésére, mert már csak egy hajszálnyi hiányzik a berendezésből, hogy működjön, és aki nem fél a nukleáris háborútól, mert a földkéreg alatt állomásozó szíriusziak nem fogják hagyni...

Csak azt ne mondd, hogy na, az már tényleg őrült!

Előzmény: Omar Khajjám (373381)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2020.05.23 0 2 373423

Most genya leszek, de sajnos csak azt tudom mondani, hogy a bolond pont attól bolond, hogy ezzel nincs tisztában, és nem racionális, ahogy a definíció szól: " a beteg érveléssel nem meggyőzhető, betegségtudata nincs"...

 

A "mágikus gondolkodás" egyáltalán nem vindikálja a bármiféle természetfelettiben való hitet (akár megszállott, harcos ateizmusban is testet ölthet), a lényege a vágyvezéreltség és az irracionalitás, az ilyen gondolkodású ember nem igazán jól, szélsőséges esetekben egyáltalán nem képes különbséget tenni a képzelet és a valóság között, egyáltalán nem képes a valós és álhíreket elválasztani, viszont nagyon hajlik arra, hogy a neki tetsző, a vágyaiba-elképzeléseibe jól illeszkedő információkat azok realitástartalmától függetlenül hiteles ténynek, az azzal ütközőket tévedésnek/hazugságnak tekintse...

Persze, a megszállott evolúció-tagadó szektások meg a laposföldes habókosok - vagy itt kánon barátunk a pompázatos elméleteivel már ennek a szélsőséges, már orvosi szintű, már a hétköznapi emberi életben/interakciókban is problémákat okozó eseteit reprezentálják - te meg théta határesetek vagytok. :-)))

 

A saját álláspontom egyébként az, hogy a tudomány mai fejlettségi szintje mellett bizonyos "végső világnézeti kérdésekben" racionális gondolkodású, értelmes ember nem lehet más, mint AGNOSZTIKUS. Egyszerűen nincs elégséges tudásunk-információnk még néhány kérdésről, találgatni meg teljesen értelmetlen, mert - megint csak, ehhez valóban szigorúan racionális gondolkodás kell - a találgatás az csak találgatás. Mindenesetre, ami tudásunk jelenleg van, az alapján vannak dolgok, amelyeket nem ismerünk bár, de valószínűsíteni tudunk irányokat, és ez alapján az kijelenthető, hogy valamiféle természetfeletti erő, nem mérhető, nem látható, nem "megfogható", de mégis létező és a világ dolgaiba valamilyen szinten (nem túl mélyen!!) beavatkozó felsőbb értelem és hatalom létezése éppúgy nem 100%-ig kizárható, mint pl: párhuzamos dimenziók létezése sem (nem matematikai/fizikai képtelenség) - de nagyon kicsi a valószínűsége. Sem nyoma, sem szükségessége nem látszik.

Ellenben a mindenféle ősi és újabb vallások/mítoszok által deklarált-definiált konkrét természetfeletti lények, beleértve a Biblia Istenét is - pont a hozzájuk fűzött konkrét, ellenőrizhető állítások okán - bizony cáfolhatók. A Földet nem hat nap alatt teremtették, az ember nem Ádám-Évától származik, sosem volt globális Özönvíz - az Olimposzon nem élnek görög istenek, a Napot nem Ré viszi át a bárkáján fölöttünk, a Föld gyomrában nem a Pokol van Luciferrel és bográccsal - stb...

 

A többit rád bízom... ;-)))

Előzmény: Omar Khajjám (373420)
'Quanon Creative Commons License 2020.05.23 -1 0 373422

Mit vársz egy hit nélküli embertõl? Egy robottól?

Előzmény: Omar Khajjám (373420)
'Quanon Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373421

Az armageddon theoriát a jelenlegi zsidó-keresztény hatalom terjesztette. Ez halott.

Már önmagában is annyira ellentmondó volt, annyira misztikus. Hogy jöhetett Izrael egyáltalán létre? Aki ismeri ezt a theoriát az tudja, hogy csak akkor lehet egy új zsidó államot létre hozni:

1. ha vér folyik

2. és a messiás megjelenik

 

Vér folyt bõven, de a messiás nem jött. Ez alapján nem is szabadott volna új államot alapítani.

De Rothschildéknek mindegy volt. Azok nem zsidók. A cionista nem zsidó! Nekük a pénzük mentése volt a cél, azért kellett nekik a zsidó állam. Ennyit az offból.

 

A szabad energia létezik. Csak éppen a politikai akkarat kell hozzá. De ezt a következõ hatalom fogja beindítani nemsokára. A korona még valószínü elhúzódik pár évig. A korona az emberek világnézetét nagyban meg fogja változtatni.

Előzmény: Omar Khajjám (373419)
Omar Khajjám Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373420

"Például a te magvas gondolataidat is simán néhány kémiai szerrel drasztikusan befolyásolni lehet."

 

Az ókori misztériumoknál ill. a közép-amerikai indiánok (maják, aztékok stb.) is használtak efféle bódító szereket, ez esetleg valami új?

 

"egyszerűen semmi a világon. Az viszont nagyon szépen látszik, hogy van az embereknek egy jelentős, "mágikus" gondolkodású csoportja"

 

Tehát Lovelock is mágikus gondolkodású. Értem.

 

Viszont magamat semmiképpen nem sorolom ide, mert egyrészt soha nem mutattam a parajelenségek felé "tátott szájjal való hitet", másfelől inkább alternatív módon gondolkodom.

Legalább annyira logikusan, csak az alternatív oldalon empirikus módon. Tudod, a metafizikai oldalnak is lehet empirikus felfogása, ott is a tapasztalataink szerint értékeljük a dolgokat. Ja, hogy nem csak ez az 5 érzékszerv létezik?!? Hát ebből kéne legelőször kiindulni!!

 

Itt ezt a témát lezárnám, te legalább vagy 30 órát elcsesztél az életedből azzal, hogy ezt a "mágikus gondolkodás"-t magyarázgattad itt a fórumon... hát mit mondjak, nem voltál elég sikeres. Persze a ValFil félkegyelműi között könnyű okosnak lenni, de azért volnának olyanok, akik nagyon könnyen le tudják ezt söpörni. Egyszerűen nem minden alternatív módon gondolkodóra igaz a "mágikus gondolkodás"...

Előzmény: advocatusdiaboli (373414)
Omar Khajjám Creative Commons License 2020.05.23 -1 0 373419

Nyilvánvaló: a szabadenergiával.

De ez már nem ebben a civilizációban lesz, mivel ez meg fog semmisülni az elkövetkezendő giga világgazdasági válságban + Armageddonban + Apokalipszisben.

Előzmény: 'Quanon (373411)
'Quanon Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373418

Látom a robot itt újra beindúlt. Nálam külömben alatt vannak ezek a masinák.

'Quanon Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373417

Erre írtam egyszer már korábban, hogy ehhez egyszer az emberek világképét meg kell változtatni.

Lehet ehhez a korona éppen a kezdet.

Előzmény: Igor Castillo de Muerte (373415)
FRANKYE. Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373416

Már tőrtént javaslat egy fórumra. :).

Előzmény: advocatusdiaboli (373413)
Igor Castillo de Muerte Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373415

Meghát nem is lenne túl praktikus az emberek rendelkezésére bocsátani a korlátlan, és olcsó energiát. Mert kb seperc alatt nem csak az északi, de a déli jégsapkákat is felolvasztanánk.

Előzmény: FRANKYE. (373412)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2020.05.23 0 2 373414

Jelenleg úgy tűnik, hogy mindent valóban meg lehet magyarázni fizikai-kémiai jellegű kölcsönhatásokkal. Még a komplex lélektani jelenségeket is. Például a te magvas gondolataidat is simán néhány kémiai szerrel drasztikusan befolyásolni lehet.

Alkalmasint jó irányba is...

 

A Gaia-elmélet meg szép dolog, de semmi sem támasztja alá, hogy a bolygó "tudatos organizmusként" viselkedne, egyszerűen semmi a világon. Az viszont nagyon szépen látszik, hogy van az embereknek egy jelentős, "mágikus" gondolkodású csoportja, akik számára alapvető lelki szükséglet "hinni valamiben". Vallásokban, istenekben, ufókban, Gaiában, ostoba konteókban, egy focistában-rocksztárban - valamiben, aki irányába fanatikusan és kritikátlanul el lehet köteleződni, személyiségüket alá lehet teljesen annak rendelni.

Előzmény: Omar Khajjám (373371)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2020.05.23 0 1 373413

Nem kellene ezt a topicot elmebetegek rögeszméivel szétfertőzni... 

 

Nincs elég fórum elmebetegeknek?

Előzmény: 'Quanon (373390)
FRANKYE. Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373412

Kár hogy a CERN- ben a sok buta tudós nem úgy látja dolgokat mint te. Mellesleg az atomerőművek tervezői sem.

Abban igazad van sohasem értjük meg a szabadenergiát mivel nincs olyan.

Előzmény: Omar Khajjám (373406)
'Quanon Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373411

Mint pl.?

Előzmény: Omar Khajjám (373408)
'Quanon Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373410

az biztos

 

Mi biztos?

 

A köveket pedig már kb. 12 000 éve meg tudták munkálni, mert erre itt vannak a bizonyétékok.

Akkor már tudták a cement technológiát és képesek voltak közel 100% ban termõ köveket önteni.

Előzmény: Omar Khajjám (373403)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373409

Csak őstágulás volt. Vagy az se? Az anyag sűrűsége eloszlása állíndó? 
...na jó...hagyjuk ezt a hülyeséget.... ((((-: 

Előzmény: Omar Khajjám (373406)
Omar Khajjám Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373408

Bingó... ha esetleg idáig is eljutnánk... akkor nem napkollektorokkal kéne "napenergiát" nyerni, hanem volnának egyszerűbb és úgy 85%-kal hatékonyabb módszerek is...

Előzmény: 'Quanon (373390)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373407

nem tudom, bizonyos bibliai de hitelesen régi információ foszlányokból úgy tűnik létezhet technioka aminek nem célja kielégíteni tömegek igényeit. Mondom, Jézus bedobta a tablettás bort abban a buliban, de aztán nem nyitott kocsmát.

Előzmény: newman_2018 (373404)
Omar Khajjám Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373406

"Kár, hogy NULLA magfizikai ismereteid vannak mert ha lennének nem írnál ennyi ostobaságot az elemek keletkezésérők."

 

Kár, hogy a tudósok pontosan ebben tévednek kb. a legnagyobbat (az még hagyján, hogy nem volt ősrobbanás, hiszen a naprendszerek folyamatosan keletkeznek, ahogy a csillagok is), úgyhogy pontosan itt van az eb elhantolva: ezért nem fogjátok sohasem megérteni, hogyan is lehetséges pl. a szabadenergia...

Előzmény: FRANKYE. (373386)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373405

A geocentrikus világkép mögött egyenesen az Egyház állt (ami volt olyan erős, mint a mai gyógyszer lobbi) - mégis eltűnt a frncba az összes hülyeségével együtt.

 

na várjál..... az arról szólt, hogy a magas tudomány nem érdekelt senkit, pl. milyen a föld alakja, hanem a technika fejlődött akkoriban. Az erős ökröt felváltotta a gyors ügyes ló, keményebbek lettek a vésők, terjedni kezdett a gránit, a püspökök, kolostorok víz energia használatát kényszerítették a népre ...majd a végére a 3 nyomásos földművelés helyett már vetés forgó. De a régi tudások az iszlámban hibernálódtak, nem tűntek el csak Európából, (innen se teljesen, Colombus idejében a Jezsuiták nála pontosabban mérték meg a Föld méretét, azért volt olyan nehéz neki finanszírozót találni) aztán a felvilágosodással és a reneszanszal sőt már matematikával fokozva jött vissza. 

Ezt így kell szemlélni szerintem.

 

...értem amúgy miről beszélsz, van olyan is, szerintem is, valami más kell már következzen. Most egy sötétedésnek jön a szezonja, de aztán a magasabb osztályba lépés.

Előzmény: GPS (373397)
newman_2018 Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373404

"gondolkodás tárgya tehát az, hogy technológia tuti, hogy csak tömeges alkalmazásra jöhet létre?"

 

Igen csak sok ember munkája, gondolkozása által jöhet létre és akkor éri meg ha azt utána tömegesen tudják használni. Föleg akkor ha űrbeli kommunikációról beszélünk.

Előzmény: zöldkomcsi: (373400)
Omar Khajjám Creative Commons License 2020.05.23 -1 0 373403

"hanem már nem voltak képesek megmunkálni a követ se használni az úgy készült eszközt ezért áttértek a fémekre."

 

Hát a fémek megmunkálására már az őskor legvégén áttértek, hiszen akkortájt kezdődött valójában a rézkorszak.

Hiszen a "termékeny félhold" kultúrái sok ezer évvel később már egy bevált technikát vettek át.

Mintha erről is volna szó a Henoch apokalipszisében, hogy jöttek azok a bizonyos "angyalok", "az ég fiai", hát ezek nem valami űrlények voltak, annyi biztos.

Ahogy a "hatalmas óriások" sem méretileg értendő, hiába teszi hozzá, hogy háromezer rőf :)), hanem az utódok szellemi szintjét.

Persze ehhez kellett léteznie egy ősi, technikailag fejlett kultúrának, amihez aztán az europidok mellérakták a szellemi színvonalat, és így jöttek létre védikus India és a "termékeny félhold" igen fejlett kultúrái...

 

Idézet a fenti műből, hogyan is történt ez (Azazel az "égből alászállt" Felvigyázók egyik vezetője volt ugyebár):

"Azazel pedig megtanította az embereket kardot és kést, pajzsot és vértet készíteni és megmutatta nekik az érceket és az ércből való munkát"

 

Ha tényleg be tudjuk saccolni, hogy ez a mű nem mindössze Kr.e. 1000-ben, hanem úgy Kr.e. 3-4000-ben keletkezhetett, akkor már jó úton járunk...

(persze Noé alias Nuakh király bezavarhat a képbe, de aki az óriásokat szó szerint vette, az Noét sem fogja tudni hova helyezni)

 

"A szén se az?"

 

A szén fosszilis. Az olajról azért vannak némi viták...

Előzmény: zöldkomcsi: (373380)
newman_2018 Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373402

Van egy indexes fórum ott hasonló "tudású" emberek vannak mint te. 

Javaslom keresd fel https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9137093

 

Régen hülyítettem őket, hogy olyan utat tervezek ami möbius szalag alakú és mindig lejt ezért a járműveknek nem kell üzemanyag a haladáshoz mert minden pontból mindenhova lejtőn el lehet jutni.

Kajálták egy páran. :) 

Előzmény: 'Quanon (373396)
'Quanon Creative Commons License 2020.05.23 0 1 373401

Eltünt az Egyház? Szó sincs róla, sajnos. A háttérbõl irányít mindent. Melyik államférfi nem borúl térdre elõtte? Csak egyet mondjál.

Előzmény: GPS (373397)
zöldkomcsi: Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373400

Nem volt a mai értelemben vett technikai civilizáció mert nem találtak leleteket.

 

Ezt is nehezen lehetne kimtatni már 1000 év múltán is, lenne még nyoma de nem sok, de azt, hogy mi volt ez azt csak találgatnák már akkor is. Na de egy kis területen kis népesség, aminek minden tagja nem is használ technikai eszközöket, légkondit, telót, tv-t stb... t? Az tényleg eltűnhet teljesen nyom nélkül ...vagy jelen van most is? Nem tudható az se, minden kétséget kizáróan nem.

Olyasmikre gondolok mint pl Jézus se csak úgy üres kancsókba varázsolja a bort hanem vizet azt oda kell vinni neki. Ez nem grimm vagy andersen stílusábban szórakoztatás céljára írták le. ... vagy Sodomában is elég világosan leírva könnygázzal oszlattak tömeget, nagyon katonai művelet jellege az egésznek a leírtak alapján. Noé meg a bárkából kinézni egy ablakon amit "maga csinált", az csak egy monitor lehetett, csak nem tudta minek nevezni aki látta. Valami özön volt az ami elől el kellett húzódni egy időre, de valami érdekes bárka lehetett mert "kívülről az Isten csukta rájuk az ajtót". Érdekes? Vagy nem? Az egy tipikus megtörtént események alapján írt regény vagy film, amikor hiányzó részeket fantáziával tölti ki a szerzője. 

A gondolkodás tárgya tehát az, hogy technológia tuti, hogy csak tömeges alkalmazásra jöhet létre?

Előzmény: FRANKYE. (373392)
newman_2018 Creative Commons License 2020.05.23 0 0 373399

"A geocentrikus világkép mögött egyenesen az Egyház állt "

 

Egyébként ebbe beletalált véletlenül az egyház. A Világegyetem bármilyen pontját nézed az középen van.

 

2 dimenzióban: egy pöttyös labda bármilyen pöttyén vagy középen látod magad a többi pöttyökhöz képest. Ugyanígy ha fújod a labdát egy hangya azt látja minden pötty távolodik tőle sőt a távolabbi pöttyök gyorsabban.

3 dimenzióban nehezebb elképzelni mert a teret a gravitáció elgörbíti és visszahajlik. 

Előzmény: GPS (373397)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!