Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

ÁdidiGaga Creative Commons License 2009.08.02 0 0 7214

Üdv, a lebeszélés ellenére csak folytattam a fotó-bénázásom, nem beszélve a szövegről! :-p

 

Mikor a névnapi IFA-beszerzés kapcsán végre feltárult előttem a GRELL-ek birodalma, nehezen tudtam megállni, hogy ne ezekből álljon a teljes havi vásárlás... Végül bemagyaráztam magamnak, hogy erről felelősséggel csak egy legelső, próba-jellegű példány felbontása és "megtaperolása" alapján érdemes dönteni! Aggályoskodásomra - ti. hogy hátha elviszik őket - az egyik alapfilozófiám válaszolt: "Ami rád vár, az úgyis megvár!";-) Megfogadtam hát, hogy amennyiben sikeres a debütálás és lesz még eladó G. április végén is, feltétlenül veszek belőlük!

 

 

bMiután a W50 összességében kellemes benyomást tett rám - és nem utolsósorban az eltelt hónap alatt mintha senki nem vett volna az eladótól - tőle kívántam a IV./2. beszerzés alanyait kiválasztani. Amikor a szóbajöhető kísérők miatt kialakult, hogy 1 db kisgép lesz erről a vonalról megvéve, nem sokáig gondolkoztam a jelöltemen:

 

1. WARTBURG - MELKUS (RS1000) - Grell Reklámáru "DDR-PKW-Modelle" ;

 

Érdekes, hogy nem emlékszem gyerekkoromból arra, hogy hallottam volna róla,mégis amikor 1-2 éve olvastam róla itt , teljesen logikusnak tűnt a létezése, mondhatni zsigereimben éreztem, hogy ilyen autónak egyszerűen "lennie kellett" ;-) Talán azért nem volt meglepetés, mivel a netnek köszönhetően már korábban is tapasztaltam, mennyivel sokszínűbb volt az NDK-autógyártás ahhoz képest, amit a hozzánk eljutott típusok alapján gondolhattunk...

Például belefért egy ilyen "ossie-szupersportkocsi": a konstruktőrnek is kiváló, Kelet-Euróbában sikeres Melkus autóversenyző Warbi-technikán (futómű, hengerenkénti Weberekkel 70 LE-sre tuningolt motor) alapuló középmotoros, szárnyasajtós, műanyagkarosszériás gépezetet tervezhetett és gyárthatott 101 példányban... Élőben még nem volt hozzá szerencsém, de biztos nagy élmény lenne közelről akár csak megszemlélni is, annak ellenére, hogy a cikkekből számomra is egyértelmű: a kizárólag keletnémet alkatrészekből összerakott verda közelről, belülről vagy leginkább működés közben már kicsit elüt a klasszikus sportkocsi-képzettől! :-p Pont emiatt (is) nem maradhatott ki a gyűjtimből! ;-)

Ahogy a kollégáknál, úgy nálam is kezd összekuszálódni a gyártó-megrendelő felállás: ez a GRELL kisverda már nem sörgyáras reklámnak készült, sőt: a blisteren olvasható, először támogató-megrendelőnek hitt "www.truckhotline.de" oldalon pont ezekkel a kisgépekkel, illetve más egyéb ajándéktárgyakkal foglalkozó online-shop található - mintha a sörös modellek sikere alapján belevágtak volna egy szponzor-nélküli, profitorientált sorozat kiadásába... Amúgy a blister óriási - szó szerint, így egyrészt a hátoldalra ráfértek a sorozat tagjai (felerészben fényképes formában), másrészt a főszereplőről is két nagy színes fotó van az elején. A szöveg szerint: "részlethű és a valódinak megfelelően festett", ez mondjuk "így ebben a formában nem igaz...:-p"

A kisverda ugyanis - ellentétben a fotón lévő cseresznye-metál 1:1-essel - a színe alapján mintha a "témobil" megbízásából készült volna! :-p Ettől eltekintve pofás darab, engem leginkább az 1:60-as WELLY-kre emlékeztet: élethű, de játékhoz csapnivaló futómű ; szépen festett, részletes de azért még diecast-jellegű kasztni ; egyszínű, határozott lámpafoltok és főleg: nagyon precízen kivitelezett üvegezés.

 

Nyilván - mint minden kisgépet - más stílusban is meg lehetett volna fogalmazni, de így, ahogy van tökéletes!

Arról nem is beszélve, hogy eredetileg a "típuselvű" ágon jutott be, ahol ilyen egzotikus felmenőkből még az "elfogadható" kivitelt sem utasítja vissza az ember. Persze ha valakinek tudomása van különb 3"-es Melkus modellről - az ne tartsa magában! ;-)

 

 

Érdekesen alakult a hierarchia, mivel az eladó srácnál megint találtam a GRELL mellé Matchboxot, ráadásul egy angolt! Megfigyeltem, hogy bár nálam is a gyerekkori kisverdák szétjátszása feletti bánat a fő gyűjtési motiváció, amint többféle klasszikus angol közül lehet szemezni, én inkább a "szerettem volna mindig" kategóriából választok, nekem valahogy az egyszer már birtokoltak újrabegyűjtése nem akkora örömNEK TŰNIK A VÁLOGATÁSNÁL! Ha viszont pont egy ilyen darab az egyetlen szóba jöhető, ráadásul a szokásos csomagolásnélküli, hibátlan és max. 0,75 standard kredites jellemzőkkel - már vetem is rá magam, mint ennél:

 

2. Beach Hopper - angol (RolaMatics) ;

 

Anno az első féltucat MB-om között kaptam, '78 vége - '79 eleje között valamelyik alkalomra. Őszintén szólva nem volt akkora kedvenc: viszonylag nagynak és életszerűtlen csiricsáré-színesnek találtam gyerekként, a Rola-funkcióját meg hosszú távon idegesítőnek. El is veszett pár év alatt, mondhatni nem is hiányzott - olyan nagyon...

 

Ahogy fent írtam: azt csak hiszi az ember, hogy nem jó érzés újra kézbe venni egy már korábban tulajdonolt kisgépet, ennél ráadásul épp az tetszik felnőtt fejjel, ami annakidején nem...:-)

Már-már elfelejtettem, milyen durva is a színösszeállítása, ennek ellenére mai szemmel szinte harmónikus ez a kavalkád. A pöttyeit nézegetve egyből megindul az idő körülöttem, valszeg gyerekként is rácsodálkoztam erre ;-) A répaszín belsőre és rózsaszín alvázra nem is emlékeztem, ez utóbbit most már gyártástechnológiailag is elemezném: az ugye megvan, hogy a kormánnyal a kezében kiöntött csávó lábai egy nyúlványban folytatódnak, ez az első tengely előtt rögzül, a kicsit hátrébb lévő kerékre öntött "Rola-pöcs" pedig forgás közben a nyúlvány alá be-beakadva emelgeti vele együtt az egész fószert, illletve emiatt az alvázban a JE keréknél egy kiharapás van... VISZONT: ugyanez a hiány az átellenes BH futónál is megvan, sőt: maga a kerék is Rola-kivitelű!??? Az alvázban az a furcsa, hogy a tengelyek közti rész az átellenes hasonlóságok miatt két egyforma, csak 180°-ban elforgatott félből összerakottnak tűnik - így először azt hittem, ez a magyarázata a Rolamatics-jellegzetességek dupplikálásának. A tengelyeken túli orr-és a farrész azonban teljesen eltér, így rejtély marad számomra, miért így csinálták...(vagyis egy sejtésem van: van neki egy Baja Buggy nevű, zártkasztnis tesója, ami övvonal alatt - és talán alvázban még inkább - megegyezik vele és annak a fülke mögött a motorja van. Nem tudok róla, hogy Rola lenne, de ha abban a hátsó kerék - névadás ide vagy oda - emelgeti a motort - na az mindent megmagyarázna! :-)

Bocs a szereléstechnikai kalandozásért, azért más is megfog benne természetesen: a kiskorban idegesítően pattogó embert nagyon jópofának találom, ráadásul az ürge - bár egyszínű - részletesen megformált. Szépek az illesztések és a festés, szerencsére a napocska-matrica is 100%-os állapotú.

 

Azt az élményt meg, amikor egy ilyen kisverda átjárót nyit a gyerekkori emlékek és érzések univerzumába, meg sem próbálom leírni - úgy sem sikerülne... (Ezért nem is izgat, hogy a fotózáshoz képesti túloldalon egy-két kerékküllő krómozása hiányos, de egyébként az sem kizárt, hogy egyszer orvoslásra kerül a "porbléma")

 

 

Tisztában vagyok vele, hogy sokatok szemében kreténség görcsös ragaszkodásom a kisgépek 3" (pontosabban inkább a doboz 3,2") méretéhez, de higgyétek el: tudom, mit csinálok! :-) Az igaz, hogy így nélkülöznöm kell néhány, egyébként vágyott portékát, de ha jobban belegondolok, az igazi tiltott gyümölcs csak a SIKU Super sorozatban kiadott német bálnák csapata, ez is csak a hülyén megválasztott 1:55 lépték, illetve méginkább az ehhez való következetes ragaszkodás miatt. (A legtöbb 1:60-64 széria ugyanis inkább 3" - lásd a VW Lupo "1:60" valójában 1:49-es léptéke.) De ha nem is így lenne: van még bőven a Földön rámváró 3"-es MB, HW, Norev, Tomica és a többi amit kifelejtettem... De hagyjuk is el a személyautó-méretet - és itt jön a dolog szépsége: remek érzés fix léptékű tematikus sorozatoknál rádöbbenni arra, hogy "b..szd ki, ez pont 3"! :-) Itt is ez történt, pedig eredetileg a Super sorozat trakijaival szemezgettem.

 

3. FENDT 930 - SIKU Farmer 1:87;

 

A döntést segítette, hogy a pofás, ablakos-fényképes doboz (!) hátoldalán az 1:1-re vonatkozó adattengerben a méretek is ott voltak, így gyors fejszámolással beszavaztam a csapatba!

Érdekes, hogy semmi "mecsás" nincs benne, gyakorlatilag a terepasztalra szánt kisverdák kinézetét hozza - nyilván nem véletlenül H0-s a mérete - de nekem pedig pont ezért tetszett meg. Az anyaghasználatot elsőre nehéz detektálni, ugyanis a kevés, de fényesre festett és helyenként szépen mattfeketére maszkolt fémalkatrészek és a magasfényű műanyagok (a felni a színe miatt is a gyerekkori "Java" építőjáték hasonló elemére emlékeztet :) alig különülnek el egymástól. Jó is ez így, nagyon egységes vele a kisgép megjelenése, a tökéletes feliratokról és a keménygumi abroncsokról már nem is szólva. A fülke berendezése félig önálló szürke elemekből, félig a kasztni-unit egy részének azonos színűre festéséből állt össze - merész, de szépen megoldották...

A fő attrakció, hogy a komplett fülke-felsőrész levehető, hovatovább alaposan megszemlélhető a kialakítása: a tetőlemeze kivételével az egész egyetlen plexi-idom, aminek az élein az osztóbordákat kívülről kifestették. Szándékosan nem pingálást írtam, ez a megoldás ugyanis olyan színvonalú, amilyennek minden kisgépen lennie kellene!

A traktor futása kiváló és a vonóhorog is megvan, ami nem csoda: árulják utánfutóval blisterben is. Nekem is jó lenne egy pótos, de sajnos a mellé árusított túl nagy :-( Ami tökéletes lenne - a szürke, plexitetős tehénszállító - azt meg sajnos nem adják önállóan, így három megoldás marad: 1. megveszem egyben és leselejtezem a traktorját ; 2. HA VALAKINEK VAN ELADÓ ILYEN UTÁNFUTÓJA KÜLÖN, ÉRDEKELNE ; 3. ellopom a fiamtól! :-)

 

Örülök, hogy ráakadtam erre a cuccra, így egyszerre sikerült újszerű járműtípussal, újabb gyűjtői példánnyal és leginkább egy újabb sítlussal bővítenem a 3"-es kollekciót!

 

 

Ha tetszett, ígérhetem hogy legközelebb sem lesz kevésbé tarka a felhozatal - már persze ha eljutok oda egyszer! :-p

ÁdidiGaga Creative Commons License 2009.08.02 0 0 7213

Sziasztok!

 

Semmi találat a börzén? - affrancba, pedig olyan jó irigykedni! :-)

 

Egy kis olvasnivaló - ha valakit érdekel:

 

Április/2 bevásárlás.

 

Grell Supersportwagen der DDR

angol matchbox '70-es évek

Siku Farmer 1:87

 

Jön! Jön! Jön! :-)

iB! Creative Commons License 2009.08.02 0 0 7212
Sziasztok!

Rover600-as matchbox-ot keresek, de nemigazán találok.
Tud valaki róla, hogy készült-e ilyen?

Köszönöm!
Andrew0807 Creative Commons License 2009.08.02 0 0 7211
Én is meg érkeztem.Senki ne búsuljon a börze miatt nem volt nagy vasz isz dasz.Összesen 6 árús volt.De azért elhoztam egy Mb peugeot 205 turbo-t.
És az interspár az örsnél fullon van HW-ből.Igaz csak a maradékot szórták ki de így is leletem egy $-hunt 49-es mercuryt.Délután meg jvökö képekkel.
Természetesen Russianboy-jal is összefutottam így megérkezett hozzám a camino.
Pittlaren:Még egyszer köszönöm igazán igényes darab és a futása is tökéletes.
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.02 0 0 7210
Morgen:-)

Azért a Bullitt meg a Ronin között van 30 akárhány év, az utóbbi javára. Anno, a Ronin dvd extrái között úgy emlékszem volt egy kisfilm az A8 zúzó jelenetről, és bár marha látványos volt, de ott szerintem jóval kevesebb volt a "humánerőforrás" mint a technika. Itt meg már a felvezetés, ahogy az üldözőkből üldözöttek lesznek......és felbőgnek a motorok:-) De tényleg, amikor a rosszfiú belenéz a tükörbe, és meglátja Bullitt felbukkanó Mustangja-t.... Tisztára olyan érzésem volt, mint amikor a Cápában először felbukkan a címszereplő:-)

A Párbaj is marha jó ilyen szempontból, mondjuk ott szerintem nem a technikai kivitelezés a bravúros, hanem ahogy az arctalan és megállíthatatlan gonoszt egy kamion képében manifesztálja Spielberg. Na, az az igazi ász megoldás. Ja, a Bogár nekem is feltűnt, eszembe is jutott Torrente, hogy örülne, ha akkor és ott élhetne, mindenütt Bogarak:-)

A következő ígéretes "autós" mozi Clint Eatwood Gran Torino-ja lesz. Már a dvd borítója is ígéretes, hát még a lemez extrái:

* Kisfilm - A volán mögött a mítoszok útján – Az amerikai autókultúra, mint a férfiasság szimbóluma- MAGYAR FELIRATTAL
* Kisfilm - Gran Torino: Több mint autó – Látogatás Detroitba, a Woodward Dream Cruise éves veteránautó-kiállítására, ahol a négykerekűek rajongói az autókhoz fűződő különleges kapcsolatukról beszélnek- MAGYAR FELIRATTAL

Egyébként lehet, hogy vezetés technikailag nem a Bullitt a csúcs, de az atmoszféra és a képi világ terén - szerintem- igen.
RUSSIANBOY Creative Commons License 2009.08.02 0 0 7209

hát most én is belenéztem a filmjelenetbe a Youtube-on.Nekem akkor is a PÁRBAJ cimű Steven Speilberg film az első a ranglistán mai napig.Bár csak egyszer láttam anno a filmet de nagyon jo valamint a Christine az is egy jo film.Nincs benne nagyon üldözős jelenet vagyis hát van de nem sok de ez igazán az ember-auto közötti szerelemre és kötődésre viszi a hangsulyt...amugy ha megnézzük ezt a Bullit autos üldözős jelenetet simán látszodik benne hogy egy zöld bogarat legalább 4szer előznek le na most vagy olyan sűrű volt egy utcában az a kocsi hogy 4 egyszinű is haladt vagy tuning motor lapult a hátuljában mivel a Dodge leelőzte a következő ugratonál meg megint azt látjuk hogy lehagyja miután meg McQueen ott van mögött már a Mustanggal megint látjuk ahogy lehagyják......szovel persze bakik minden filmben vannak ez tény de ilyen szembeötlő...pedig én még egyszer se láttam ezt a filmet miota élek.....amugy ma voltam kincs a PECSA-ban bővültem pár cuccossal viszont nemtudok képekkel szolgálni mert most bátyám elkérte egy hétre a fényképezőmet ugyhogy majd máskor....

 

 

BenzinCSŐ

Torrente Creative Commons License 2009.08.02 0 0 7208
Hát jó reggelt! :PPP

Az az üldözés tényleg klasszikus, de szerintem nem attól, mert olyan jó lenne, mittomén, technikailag, hanem talán inkább a szereplők (McQueen + autók), a helyszín és a hangulat miatt. Mondom, élvezetes, meg minden, de szerintem SEHOL nincs egy Roninhoz képest...
Előzmény: Törölt nick (7207)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.02 0 0 7207
Nem kapcsolódik szorosan a topic témájához - hiszen nem "matchbox, modell" - de akinek van egy kis affinitása a témához, az tudja értékelni:

most néztem meg a Bullit c. filmet, és hát....le vagyok nyűgözve. Több forrásból hallottam, hogy minden idők legjobb, leglátványosabb autós üldözése látható a filmben, és bár nem vagyok mértékadó szaktekintély, de szerintem is így van. És mindez ezelőtt 40 (negyven) éve készült, szóval semmi vizuális effekt, mg CGI. Mcqueen Ford Mustang Gt Fastback-el valami eszméletlent alakít, San Fransisco - utcáin (nem, itt nincs Karl Malden:-) és hát a "bad guys" Dodge Charger-e sem semmi.

Ja, és a Mustang hangját CD-n is kiadhatnák:-)
villanyíró gép Creative Commons License 2009.08.01 0 0 7206

sziasztok!

 

tudnátok abban segíteni, hogy Budapesten merre lehet beszerezni Lledo modelleket? előre is köszönöm a segítséget!

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2009.08.01 0 0 7205
Good evening gentlemen:-)

Nagy reményekkel tekintek a holnapi zsibi elé, remélem nem kell csalatkoznom, bár igaz, egy börzével nem érhet fel:-) Ennek apropóján, egy zsibi vs. v. tera mérkőzés keretében, egy tipikus usa járgányt, a Holden pick-up-ot mutatom be, kétféle interpretációban.

MB superfast Holden pick up Lesney England 1977

"Superbike"
vs.
"500"


Vannak MB-k, amelyek egyszerűen ellenállhatatlan vonzást gyakorolnak rám, egyszerűen kellenek, birtokolni akarom őket. (úgy vagyok vele, mint RUSSIANBOY a Vectrákkal:-) Na, Holdenék ilyenek. Igazából nem tudnám megfogalmazni, mi az a momentum ami ezt a hatást gyakorolja rám, és mivel gyerekkoromban (úgy értem az elsőben:-) sem volt ilyenem, még a nosztalgiát sem hozhatom fel érvként. Jó, az igaz, általánosságban elmondható, hogy az amcsi autókra vagyok rágyógyulva, de ez azért mégsem egy Mustang (abból is van jó pár, vagy egy Shelby Cobra) amik azért ikonnak számítanak a kategóriájukban. Ezek egyszerűen......platós kisteherautók. Ráadásul, az akkoriban megszokott MB extra feature ezekben a kis műanyag mocikban nyilvánul meg, és nekem az ilyen fajta megoldásokkal szemben erős averzióim vannak a Car Transporter óta. ( rémlik?, kis autós mütyürök a platón) De itt ezzel sincs gond, mert a mocik meglehetősen részletgazdagon lettek kidolgozva. Mivel az ember emocioális lény, nem is firtatom az okát, miért bírom ezeket a kistehereket annyira, egyszerűen betudom valami megfoghatatlannak. (hű, ez elég ezoterikusan hangzik:-) Ezek a leggyakoribb színvariációk, láttam már pirosat piros mocikkal, illetve most is van egy fent, az előbb említett aukciós oldalon, ue. színvariáció mint a "Superbike" csak valami csicsa dobozban k-ért. Na nem már, azért ez mellbevágó. Az "500" más megközelítésben egy másik eladónál mocik, és a festés jelentős része nélkül, "jó állapotban" 600-t. Mit hisznek, beszámíthatatlanok licitálnak?! Na mindegy,ha még látok belőlük elfogadható árban, azt hiszem nem habozok. Egy dobozost azért még szeretnék....







Andrew0807 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 7204
AZ!
Előzmény: pmgabi (7203)
pmgabi Creative Commons License 2009.08.01 0 0 7203
Ezt a vakegeret.....! :P
Előzmény: RUSSIANBOY (7202)
RUSSIANBOY Creative Commons License 2009.08.01 0 0 7202

Nagyon faja a FORD én is akarnék már egy ilyet szerezni.A SIKU Opel is jopofa nekem is megvan igaz bordoban....Ugy látom ez a Made in Hungar Ford elég sűrűn fordul elő...ugyanis már nemtudom hanyadik amelyiket látom ugymond neten....

 

Andrew:jo a Toyota és a SIKU Mercedes.Mennyi lenne?Nemtudom egyenlőre most kihagynám(bár még nemtudom mennyibe fájna)mivel holnap a PECSA-ra akarom tartogatni a lovémat mivel nemtudom milyen kincsre lelek:D:DUgyhogy azért kérdezem hogy mennyi és akkor meglátom...

 

 

Hello.

pmgabi Creative Commons License 2009.08.01 0 0 7201

Igaz, holnap börze, de már rég jártam a Pecsa bolhapiacán, már nagyon fentem rá a fogam és nem tettem rosszul...

 

 

Egész kellemes gépeket leltem:

 

Elöszőr is,

egy MB Ford Cortina-t találtam.

 

Van pár leverődés rajta és az első tengely odavan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ajtók tökéletesen működnek.

A vonóhorog egy utánfutó martaléka lett.... :))))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az alján sincs sok festékhiány.

Magyar gyártmány! :O 

  :)))))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A másik kisautó amit ma leltem egy

Siku Opel Senator.

A kifutó szériás Senator jobban tetszett volna, de szerintem ez is elég érdekes.  :)))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elég egyszerű kialakítása van, a fényszórók sajnos az alvázzal egyben van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hátsó lámpa hatalmas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nincs annyira rossz állapotban.

Ez is itthon készült!!! ;)))

 

 

Andrew0807 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 7200
Holnap ha bárki keres CUBA feliratos táska lesz nálam.
pmgabi Creative Commons License 2009.08.01 0 0 7199

Üdv az egybegyülteknek!

A héten érkezett pár aukciós gép.

Mind2 angol MB egy Mercury Fire Chief és egy Ford Cortina (Granada?).

Kicsit kopottasak, de szerintem nem vészes...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az elmúlt pár hétben jócskán bővült Mercuryjaim száma, pedig nem is terveztem, de örülök neki! :))))

 

Rendőr, mentő, tűzoltó...

Na jó nem, mert csak tűzoltó és rendőr, de lehetne... :))))

 

 

 

 

 

 

Torrente Creative Commons License 2009.08.01 0 0 7198
Jó neked...
Mondjuk nekem ajtós-ablakos-fullos kell, egyedül a festés állapota mindegy.
Előzmény: RUSSIANBOY (7194)
Torrente Creative Commons License 2009.08.01 0 0 7197
Hellosziaszervasz.
Azóta már beszereztem, de ez nem jelenti azt, h biztosan nem érdekel.
Kérlek, írd meg, mennyit gondolnál érte ide: ababotond kukac gmail pont com.
THX
Előzmény: elvischacha (7195)
pmgabi Creative Commons License 2009.08.01 0 0 7196

 

Russianboy!

 

 

 

Akkor biztos ne vigyem el  holnap a börzére a Siku Mergát és a Majorette Toyotát?

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=92234208&t=9047415

 

 

 

 

 

 

 

?

 

 

Előzmény: RUSSIANBOY (7157)
elvischacha Creative Commons License 2009.08.01 0 0 7195

Helló!!

 

Ha érdekel még a Volvo mentő viheted!!!!

Írj, ha aktuális!!

Előzmény: Torrente (6553)
RUSSIANBOY Creative Commons License 2009.08.01 0 0 7194
nekem von egy ilyenem igaz az ajto és a tetőablak nincs meg vsizont a hátso ablak megvan nyilik és szépen is gurul csak az a baj hogy nem elado...anno még a Mester utcai játéknatikváriumban leltem rá......
Előzmény: Torrente (7191)
Torrente Creative Commons License 2009.08.01 0 0 7193
Népnemzeti. Neszójjábe! :)
Előzmény: ÁdidiGaga (7192)
ÁdidiGaga Creative Commons License 2009.08.01 0 0 7192
Ez valami "Matyó-Mazsorett" alszéria? :-DDD
Előzmény: Torrente (7191)
Torrente Creative Commons License 2009.08.01 0 0 7191
Szaktársak, egy ilyen Majorette lakókocsit keresek nagyon, ha valakinek van felesleges, vagy lát valahol, netán a holnapi börzén talál, jelezzen vagy vegye meg nekem vagy valami, mert nagyon kellene!!! Köszi előre is. (Nem kell makulátlan, de sérült ne legyen.)

T

Torrente Creative Commons License 2009.08.01 0 0 7190
Persze, h szebb, de kíváncsi vagyok, hol fog megállni...

Más: az állandó kiállításról akartam kérdezni, hogy hogy gondoltad? Mondjuk úgy, hogy adott ember ad 10 autót a saját gyűjteményéből, ami utána állandóan ott lesz egy vitrinben? Csak kérdezem.
Előzmény: Dr Dee (7188)
AB FLIRT Creative Commons License 2009.07.31 0 0 7189
Sikerült a csomagomat feladni?
Előzmény: Dr Dee (7188)
Dr Dee Creative Commons License 2009.07.31 0 0 7188
Torrente Creative Commons License 2009.07.31 0 0 7187
Ami ráadásul ugye magyar találmány volt, ahogy erre az egyik kommentelő ennél a videónál ki is tér: http://www.youtube.com/watch?v=BYky_7UhEB0&feature=related
Előzmény: Torrente (7186)
Torrente Creative Commons License 2009.07.31 0 0 7186

Most, hogy mondod, rémlik is valami...

Rá is kerestem, ez az, amit aztán Kuvaitban is használtak tűzoltásra, ugye?

http://hu.wikipedia.org/wiki/Big_Wind

Előzmény: Törölt nick (7185)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.31 0 0 7185
Emlékszem, katonakoromban, mikor bexart a "vasunk" (egy korszerű, és kecses T55-ös) Fehérvárra kellett vinni javíttatni, és persze a teljes személyzet ment vele. Na ott, a javítóbázison volt egy hasonló megoldású gép: egy T55 hk. alvázról eltávolították a tornyot, és két Tumanszkij RD "nemtom hányas" MIG 21-es sugárhajtóművet szereltek rá. Anno, még a Top Gun is fogllkozott vele, "Birodalmi Lépegetőnek" hívták. Az sem volt semmi:-)
Előzmény: Torrente (7184)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!