Keresés

Részletes keresés

Cyd23 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 328

Etka jóga igen érdekes és szerintem sem sok köze van a jógához. és tényleg elhiszem és láttam hogy milyen fantasztikusan mozog Etka anyó a korához képest, de... valóban nincs köze a jógához. az ő által készített vagy kidolgozott meditáció... hát hagy ne mondjam...

 

azért ahogy láttam Péter írását vannak itt még mellette is igen érdekes "jógik".. :)

 

gondolok Tomra például...

Előzmény: kicsizsiraf (324)
Cyd23 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 327

nekem sajnos az egész honlap szét van esve.középen egy sávban jelenik meg valami kis töredék, de ezeket sajna nem.. :( úgyhogy köszke!!!

 

Tehát Tom (hot-yoga) 5 évig jógázott annál a pasinál, és utána kidolgozta az ő kis "saját" jóga rendszerét??? 5 év??? hát komolyan kezd érdekessé válni...

oké én aláírom hogy biztos van jótékony hatása a 37 foknak, de mitől kerül az kétszer annyiba mint bármelyik másik "típusú" jóga??? talán a fűtésszámla??

jó itt már nagyon gonosz voltam:) az is már megint egy más kérdés hogy kiment Amerikába, azért mégis csak bejön valahole ez az Amerika!!! :) majd összeszedte a kis pénzét és 25(!!!???) sportkocsit vett.. hogy vehet egy jógaoktató ennyi kocsit?? nekem nem tiszta az egész, mert ez már egoizmus... szerintem

 

Neked mi a véleményed Etka típusú jógáról???

 

és egy személyes kérdés: honnan tudsz ennyi mindent a jógával kapcsolatban??? esetleg nem oktatsz??? ;)

Előzmény: TörökPéter (326)
TörökPéter Creative Commons License 2005.05.19 0 0 326
Pedig biza ott van, ravasz módon az "Elérhetőség" címszó alatt elrejtve ;-)

------------------------------------
Nyitva tartás:
Hétfő-Péntek: 8-19:00
Szombat: 9-14:00

Címünk: 1061 Bp., Paulay Ede u. 25-27. II./20.
Tel.: 06-1/413-6568, fax: 06-1/413-6567
szurja@vipmail.hu
------------------------------------

Sőt a "Hírek, cikkek" szekcióban még egy térképet is találsz.
Péter
Előzmény: Cyd23 (319)
TörökPéter Creative Commons License 2005.05.19 0 0 325
A "hot yoga" nem amerikai találmány (legalábbis szigorúan véve ;-).
Az eredetijét ugyanis Bikram jógának hívják, az alapító Bikram Choudhury után.
Az illető indiai és elég jó a pedigréje, mert négyéves korában kezdett el jógát tanulni Bishnu Ghosh-tól (Paramahansa Yogananda öccse!). 13 évesen megnyerte az indiai nemzeti jógabajnokságot és három évig veretlen volt. 17 évesen olyan súlyos térdsérülést szenvedett, hogy az orvosok azt mondták neki, sosem fog járni többet. De nem adta fel és tanára segítségével kidolgozott egy terápiás jógagyakorlatot, ami fél év alatt teljesen helyrehozta. Ebből lett a Bikram Jóga.
Jelenleg az USA-ban él és ott kezdte el kiépíteni franchise rendszerben a hálózatát. Legutóbb pedig az kavart fel nagy port, hogy levédette a "Bikram yoga" nevet és a hozzá tartozó ászanasorozatot meg az iskola egyéb jellemzőit. Hivatalosan csak az használhatja a nevet, aki nála tanult és engedélyt kapott erre, jogdíjat fizet neki és aláveti magát rendszeres ellenőrzéseknek, hogy nem módosított-e suttyomban valamit a rendszeren (ezért használja Tom a "hot yoga" nevet, mert amúgy ő Bikramot gyakorolt 5 évig).
Ha még ehhez hozzáteszem, hogy Bikram arról is híres, hogy luxuslakásának garázsában úgy 25 méregdrága sportkocsit gyűjtött össze, akkor asszem adtam nektek témát a csevegésre egy darabig ;->

A Bikram jóga 26 ászanából álló sorozat, amit 32-37 fokra fűtött teremben gyakorolnak és minden pózt kétszer csinálnak meg egymás után. A melegnek van értelme (egy bizonyos határig - azon lehet vitatkozni, hogy meddig). Az astangában is fontos szerepe van a hőnek, de ott a terem nem annyira forró, a hőt belsőleg, a gyakorlásunkkal gerjesztjük a testben. Ez hajlékonnyá teszi a testet, élénkíti a vér- és nyirokkeringést és fellazítja a szövetekben lerakódott anyagcseretermékeket, toxinokat, amik így a keringéssel és az izzadsággal kiürülnek a szervezetből.
Péter
Előzmény: Cyd23 (322)
kicsizsiraf Creative Commons License 2005.05.19 0 0 324
Az jutott még eszembe Etka anyóról, hogy egyszer a Nevető jóga utáni nyomozás révén láttam egy fotót, amin ő állt a kör közepén. Maga a nevető jóga szerintem ideális lenne elkeseredetteknek, és lustiknak, bár semmi konkrétabbat nem sikerült róla kiderítenem, csak azt, hogy az emberkék gurulnak közben a kacagástól. :-)
Előzmény: kicsizsiraf (323)
kicsizsiraf Creative Commons License 2005.05.19 0 0 323
Hahó,
azt nem mertem volna megkockáztatni, hogy amerikai találmány, de ez még jobban alátámasztja, amit gondolok róla. :-)
Különben igazad van, miért ne lehetne kipróbálni más körülmények között is magunkat, de ha lehet, akkor én inkább Indiában tenném ezt :-). Ez mondjuk megint olyan, amiről Péter tudna inkább mesélni, neki vannak tapasztalatai, én meg csak élménybeszámolókra támaszkodhatom, de szerintem nem lehet az indiaihoz hasonló környezetet teremteni pusztán a termosztát felcsavarásával. :-)
Az Etka jógáról igazán nem tudok véleményt alkotni, ismét csak másokra hivatkozhatom, akik szerint Etka anyó rendszere kedves próbálkozás ugyan, de nincs sok köze a jógához.
Előzmény: Cyd23 (322)
Cyd23 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 322

Szia Kicsizsiráf!

 

valóban igazad van. én is csodálkoztam ezen a hot-jóga rendszeren, de mivel nagggyon kíváncsi típus vagyok, ezért kíváncsi lettem volna egy órájukra hogy hogyan is néz ki ez 37 fokos Indiai forróságot bemutató jóga... :) egyébként a kitaláló valami amerikai pasi!!! ki gondolta volna???

és a másik érdekesség, hogy pont a fodrásznál ültem, újságok hada volt előttem, kivettem egy shape vagy valamilyen hasonló típusú újságot, és abban találtam meg..

 

szóval hajrá Hot jóga!

 

biztos olvastad, de nekem az Etka jógával kapcsolatban is fentartásaim vannak....

 

 

Előzmény: kicsizsiraf (321)
kicsizsiraf Creative Commons License 2005.05.19 0 0 321
Szia Cyd,
én spec nagy butaságnak tartom ezt a befűtősdit: nem az teszi hitelessé az adott oktatót vagy irányzatot, hogy hány celsiuson csinálja a trikonászanát. Tipikus nyugati hülyeség, egyrészt. Másrészt azért is egyértelmű butaság, mert a mi éghajlatunkon nem 37 fok az alapértelmezett hőmérséklet, még ha vannak is emberkék akik kiválóan tűrik a meleget. Ellenben Indiában (feltételezem) ez kevésbé jelent megpróbáltatást az emberi szervezetnek, egyszerűen arra vannak kalibrálva, míg mi nem. De ha már szóba került, lehet vitatkozni azon is (csak éppen teljesen értelmetlen:-)), hogy mi itt a Kárpát-medencében kulturálisan inkább sámánisztikus gyökerekkel rendelkezünk, s ilyen alapon a jóga teljes rendszere kultúraidegen, akármennyit is mutat a hőmérő. Mondom, ezt is butaságnak tartom.
A hot jóga esetében egyébként leginkább arra gyanakszom, hogy megpróbáltak valami vendégcsalogatót kitalálni: versenyhelyzet van, kérem, nyújtsunk valami újat!
Ki ért velem egyet?
Előzmény: Cyd23 (318)
Cyd23 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 320

szia!

 

köszönöm szépen!!!!!!!!!! :)

 

Cyd

Előzmény: PrunusPersica (317)
Cyd23 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 319

Szia!

 

megnéztem a honlapokat amiket írtál. köszönöm még egyszer!a www.szurja.hu nagyon szimpatikus, viszont semmi elérhetőséget nem találok, semmi árat.. :(semmit sem;( tudol segíteni?? :)

 

köszi

Előzmény: TörökPéter (309)
Cyd23 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 318

Szia!

 

köszönöm szépen a segítségedet!!!

 

2000 Ft-os ár pedig "Hot jóga", VIII. kerület Krúdy Gyula utcában. a honlap: members.chello.hu/amerikanyelv/jogstudio
ok bevallom, hogy nem 2000 Ft pontosan az ár, hanem 1900 Ft.. :) bár szinte ugyanaz. és azért hot jóga, mert ugyan a hatha jóga az alap, de mindezt 37 fokos szobában "művelik", reprodukálva ezzel Indiát, a meleget, és állítólag kezdőknek így könnyebb. kíváncsi lettem volna egy alkalom erejéig. ugyan egy évig már jógáztam(javas jóga), de sajnos megszűnt, azután kipróbáltam az etka-jógát. bevallom őszintén nagyon nagy csalódás volt. és már régóta keresek-keresek, de nem igazán találok. :(

 

mit szólsz a Hot jógához???;)

 

Cyd

Előzmény: TörökPéter (311)
PrunusPersica Creative Commons License 2005.05.19 0 0 317

Kedves Cyd,

a www.joga.hu honlapon található tanfolyamok
megfelelnek az Általad írt igényeknek.

Szép napot: Prunus Persica
Ági0821 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 316

Péter: Igen, én is úgy gondolom, hogy a jóga nem (csak) testmozgás. Nagyon fontos, hogy az ember hogy él, mit gondol a világról, a többi emberről stb. Azonban elfogadom azt a mondást: ép testben ép lélek. Szerintem ahhoz, hogy az ember teljes életet éljen, nem törődhet csak a szellemével vagy csak a lelkével, vagy csak a testével. Úgy hiszem, hogy mindhárommal foglalkozni kell. Persze van, akinek az egyikhez van nagyobb affinitása, és van, akinek a másikhoz. Nekem a mozgás megy nehezen. De nem adom fel!

 

Előzmény: TörökPéter (313)
Ági0821 Creative Commons License 2005.05.19 0 0 315

Szia Ibolya!

 

Szerintem a jóga biztosan nem fog ártani. Csak ki kell próbálni, és nem kell abbahagyni. Persze csodákat ne várj tőle - főleg az első időkben.

Lehet, hogy egy kicsit félrefogalmaztam az előzőekben, amiből az jött le, hogy nekem nagyon rossz. Nem olyan vészes a helyzet, csak egy kicsit elvesztettem, amit már egyszer megtaláltam. Szerencsére az emberekben vetett hitem, és az optimista életszemléletem nem tűnt el. Csak tudod, ha az ember egyszer már megtapasztalta a teljes harmóniát, nehéz utána nélküle élni. De úgy gondolom, ha megdolgozom érte, megint elérhetem azt az állapotot.

Kívánom Neked is, hogy mielőbb találj békét magadban!

 

Ági

Előzmény: ibolya83 (307)
ibolya83 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 314
Szia Péter!!! Nagyon köszönöm h válaszoltál nekem...már most nagyon sokat segítettél nekem!! Nagyon jó érzéssel tőlt el amikor ilyen pozítív hozzá állást kapok!!Már is sokkal jobb a kedvem:-)))!!!Igen..azt hiszem szembe kell néznem a nehézségekkel...próbálkoztam más módszerrel(pszichológia)...de utána annyira felerősödtek a félelmek hogy inkább megfutamodtam...mert megijedtem!!! Na mind1...erről nekem nehéz beszélni....van egy betegségem ill.remélem hogy csak 1 állapot amiből nagyon szeretnék kigyógyulni!!!Sokan nem értik...de nekem nagyon fontos!!! Tényleg nagyon jó érzés h vannak emberek akikben még él a szeretet!!! Mégegyszer köszönöm h írtál!!!
Előzmény: TörökPéter (310)
TörökPéter Creative Commons License 2005.05.18 0 0 313
És az előző levél ellenpontjaként:
A jóga elsősorban NEM fizikai gyakorlat. A hatha jóga, amit általában mifelénk jóga alatt értenek, csak egy ága az egésznek. Hatha jóga lényegében minden jógafajta, amiben fizikai gyakorlatok (ászanák) vannak. De még a hatha jóga sem csak ebből áll. Emellett vannak erkölcsi / életvezetési szabályok, légzőgyakorlatok (pranajama), meditáció...

Ha csak a fizikai mozdulatokra, pózokra figyelünk, akkor az nem jóga, hanem tornagyakorlat. Az is hasznos, csak keveset használ ki a lehetőségeinkből. Hogy miért kezdjük mégis ezzel általában? Egyrészt, hogy erőssé és egészségessé tegyük a testünket - egy beteg test magának követeli a figyelmet és nem hagy mással foglalkozni. Másrészt mert ez a legtöbbünk számára kellően konkrét és megfogható. A nagylábujját az egészen kezdő jógi is megtalálja, a szívcsakra lokalizálásához elég sok gyakorlás kell (vagy veleszületett adottság). De a lényeg nem a nagylábujjunk, hanem az, hogy megtanuljunk odafigyelni arra, amit éppen csinálunk. Amikor teljesen elmerülünk abban, amivel éppen foglalkozunk, akkor a jóga állapotában vagyunk. Ez a boldogság. A jóga célja az, hogy megtanuljunk tudatosan boldogok lenni, és ebben az állapotban megmaradni. Azaz kellő gyakorlással már nem csak a jógaszőnyegen, hanem az utcán biciklizve, tortasütés közben, vagy a gyerekünk szaros pelenkájának cseréje közben is boldogok tudunk lenni.

Szóval aki úgy érzi, hogy nem fekszik neki a fizikai gyakorlás, ne érezze magát cserbenhagyva! Hiszem, hogy a jógának annyi válfaja és iskolája van, hogy abból mindenki megtalálhatja a neki éppen megfelelőt. És ebből jó csomóban egyáltalán nincsenek fizikai gyakorlatok.
Sajnos nálunk ebből a kavalkádból még csak kevés jelent meg, de ami késik, nem múlik...
Péter
Előzmény: Ági0821 (303)
TörökPéter Creative Commons License 2005.05.18 0 0 312
Ha azt gondolod, hogy a jóga nem lehet izzasztós és dinamikus, akkor az élet még tartogat számodra meglepetéseket ;-)
Péter
Előzmény: librigirl (301)
TörökPéter Creative Commons License 2005.05.18 0 0 311
Btw hol láttál 2000 Ft-os árakat? Csak ki vagyok váncsi...
Péter
Előzmény: Cyd23 (305)
TörökPéter Creative Commons License 2005.05.18 0 0 310
Szia Ibolya!
A jóga segítség lehet számodra.
Ami nem jelenti azt, hogy gyorsan és könnyedén megoldja a problémáidat. A problémáidat csak te magad tudod megoldani, ehhez a jóga csak eszköz - még ha az egyik legjobb is. A negatív gondolatokat, érzelmeket, félelmeket te magad termeled, azt is magadnak kell felismerni és megtanulni, hogyan tudod ezt abbahagyni és valami jobbal helyettesíteni. Ez időbe és munkába telik. És közben vannak hullámhegyek, hullámvölgyek - ahogy a legtöbben itt a listán is tanúsíthatjuk...
Ha belekezdesz, lehet hogy ideiglenesen akár rosszabb is lehet - ha hirtelen előjön egy csomó olyan negatív dolog, amit eddig eltemettél, elnyomtál magadban, nem mertél vele szembenézni. Nem mondom, hogy ez így lesz - nem történik meg túl gyakran. Én sem láttam még túl sok ilyet. De lehetséges, úgyhogy jobb ha előre tudsz róla. Az ilyen érzelmi kitörések, ha végig tudod élni őket, nagy megkönnyebbülést és felszabadulást hoznak.
Ha viszont nem csinálsz semmit, vagy látszatmegoldásokba menekülsz, akkor hosszú távon BIZTOS HOGY CSAK ROSSZABB LESZ.

A világnak alapvetően két mozgatója van. Az egyik a szeretet, a másik a félelem. Rajtunk áll, melyiknek a jegyében éljük az életünket. És megvan bennünk minden képesség, erő és bátorság a választáshoz. Találd meg ezeket magadban is. Ebben segít a jóga.
A szeretet a világon jóval több embert éltet, mint gondolnád. Pl. itt a listán máris találtál egy csomót ;-)
Péter
Előzmény: ibolya83 (307)
TörökPéter Creative Commons License 2005.05.18 0 0 309
Szia Cyd!
Szerintem ezek megfelelnek a kritériumaidnak:
http://www.szurja.hu/
http://www.mandalajoga.hu/
Jó keresgélést :-)
Péter
Előzmény: Cyd23 (305)
Cyd23 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 308

Szia Ági!!

 

azért nagyon szépen köszönöm. :):)

Előzmény: Ági0821 (306)
ibolya83 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 307
Sziasztok!! Az az igazság hogy én most jöttem fel előszőr erre az oldalra,mert nagyon érdekelne illetve segítséget szeretnék kérni a jógáról!! Picit beleolvastam a levelezéseitekbe és eléggé magamra ismertem!!Sajnos engem is sokszor körül vezsnek a negatív gondolatok...de ezen szeretnék változtatni!!!Éppen ezért gondoltam a jógára,csak kicsit megijedtem,hogy valóban ez segítség lehetne-e számomra??? !!Én nagyon félek hogy nehogy ennél is rosszabb legyen!!!arra gondoltam hogy sajnos most is van a levelezők között olyan aki ugyan azzal küzd mint én!!!(pl:Ági)De vajon akkor lehet hogy nem is segítene??? Nem tudom hogy mi tévő legyek ezen a világon ...olyan keménynek látok mindent!!! Nekem a világon az érzések jelentik a legtöbbet!Például a SZERETET,Törödés,Szerelem!!!De sajnos azt kell tapasztalnom hogy ez nagyon kevés embert éltet!!!Sokkal inkább eltapossák egymást!!Én nem tudok ilyen emberekkel együtt élni!!!Én a boldogságot szeretném!! Félek nagyon sok mindentől...de legjobban a magánytól...de ha jobban belegondolok még is soxor érzem magam magányosan!!!Úgy érzem nem értenek az emberek...pedig nam vagyok dilis:-)) de még elvont se!!! Csak szeretek SZERETNI és szeretnék nagyon sok mindenkivel jóban lenni és olyan emberekre találni akik megértenek
Előzmény: Törölt nick (290)
Ági0821 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 306

Szia Cyd!

 

Sajna én nem tudok segíteni, mert pécsi vagyok, de biztos vagyok benne, hogy a többiek tudnak Neked valamit javasolni. Addig is szerintem nézd át az előző bejegyzéseket, hátha találsz olyat, ami segít.

Előzmény: Cyd23 (305)
Cyd23 Creative Commons License 2005.05.18 0 0 305

Sziasztok!

 

Őszintén remélem hogy tudtok segíteni. Jógázni szeretnék járni. konkrétabban Hatha-jóga az ami érdekelne. Belvárosban, délutáni időpontban. Korrekt árakkal. Korrekt ár alatt azt értem, hogy egy alkalom ne 2000 Ft legyen mert azt nem tartom igazán korrektnek!!! :)

 

köszönöm a segítségeteket előre is!!!!:)

A skót Creative Commons License 2005.05.17 0 0 304
Szia Ági!

Örülök, hogy leírtad ezeket a gondolatokat. Sok helyen magamra ismertem bennük, nagyon jól megfogalmaztad: nekem is csak nagyon ritkán okoz kifejezetten örömet a mozgás, és időnként tényleg - eddig ebbe bele se gondoltam - erőszak az egész. Van, amikor szétvet az energia és érzem, hogy mozognom KELL, de ez elég ritkán van sajnos. Általában mindig kell egy kis erőszak hozzá a testemmel szemben, hogy igenis kezdjek el edzeni, kezdjek el mozogni, tornázni. Ilyenkor általában azzal győzködöm, vígasztalom magam, hogy ez az én érdekem, az egészségem érdeke. Aztán néha beválik, néha pedig csak elterülök a földön és bámulom a plafont kimerülten. Bizony, én sem értem ezt.
<br>Egyetlen mozgás van, ami örömet okoz, és az a biciklizés. Azt mindig, korlátlanul, örömmel.
Ági0821 Creative Commons License 2005.05.17 0 0 303

Sziasztok!

 

Most volt csak időm elolvasni a beszélgetéseiteket az elejétől a végéig. Nagyon érdekes volt.

 

Egy kis önvallomás:

 

Nekem a mozgással kapcsolatban vannak nagyon-nagy nehézségeim. Amióta az eszemet tudom, a mozgás számomra óriási erőfeszítés. Erőfeszítés, megerőszakolás. Kivétel volt az a pár hónap, amit az említett tanfolyamon éreztem. Valahogy úgy érzem, hogy ez egy legyőzendő akadály, egy feladat, amit meg kell oldanom magamban. Valamikor régen, amikor a jóga felbukkant a látókörömben, egyáltalán nem a testem egészségesebbé tétele vonzott benne, hanem a szellemisége. Kerestem valamit, valamit, ami hiányzott, amit éreztem, de nem tudtam értelmezni, és néhány év alatt sikerült is megtalálnom. Vagyis nem megtalálni, hanem igazolni azt, amit gondolok az életről, az az élet értelméről, a boldogságról. Szóval végre éreztem, nem vagyok olyan bolond, és olyan egyedül ezekkel a gondolatokkal. Lehet, számotokra furcsának hangzik, hogy ennyire nem voltam tájékozott a világ dolgaiban, de a család melyben felnőttem nem arról volt híres, hogy az “élet nagy kérdéseivel” foglalkozzon. Amikor pár gondolatomat megosztottam szüleimmel, elszörnyülködtek – hiszen ezek a gondolatok nagyon messze áltak attól, amiket ők “tanultak.” Így aztán jól megzavarodva léptem be a felnőttek társadalmába. Szerencsére a kíváncsiságom nem hagyott nyugodni, és elkezdtem keresni, miért is vagyok más, miért is gondolkodom az élet dolgairól másképp. És szerencsére a keresgetésem sikerrel járt, rátaláltam a könyvekben, és az emberekben (!). Ennek már majdnem 20 éve. Az elmúlt közel 20 év egy lassú, de biztos fejlődéssel telt. Ne gondoljatok itt semmiféle spiritualitásra, “csak” emberi mivoltomban lettem más. Harmonikus, békés, és mosolygós napokat éltem. Biztosan segített ebben a jóga “testmozgatása” is, de sajnos ahogy már írtam is, állandó elkezdés, és abbahagyás jellemezte ezt, és jellemzi most is . Az elmúlt 2 évben azonban történt valami. Valami, ami kimozdított békés kis világomból, és “leszívta” az összes energiámat. Nem vagyok már sem harmonikus, sem békés, nem tetszem önmagamnak. Az igaz, hogy sokat tanultam ebből az időszakból, de most nem találom a visszavezető utat. Úgy gondolom, hogy mindenképpen erőt kell vennem magamon, és el kell kezdenem jógázni, talán ez az odavezető út. Tudom, hogy szükség van az ember testét is ugyanúgy mint a lelkét “karbantartani” – de ez nekem nagyon nehezen megy. Kicsit irigyellek is benneteket, hogy a mozgás ilyen öremet okoz nektek.

Van valami ötletetek, hogyan tudnék nagyobb kedvet csinálni magamnak a jógázáshoz?

 

Lehet, hogy elég zavarossá vált az írásom, de nem szeretem újraolvasni a leírtakat, mert akkor javítanám, és ez már nem az igazi.

A skót Creative Commons License 2005.05.14 0 0 302
Hát igen, igazából nekem is azért kell a súlyzózás, mert le akarok izzadni és többet mozogni. Mert a futás még szóba jöhetne, csak arra nem mindig van lehetőség sajnos. A tánc az jó ötlet, csak nem tudok táncolni, legalábbis a szakemberek által elfogadott szabályok szerint nem, ahogy a kedvem tartja, spontán persze megy, csak az nem izzaszt le.:-) A hátammal egyébként - hogy egy korábbi, azt hiszem Te általad felvetett dologra reagáljak - voltam orvosnál, de röviden szólva nem voltam megelégedve a szolgáltatással, úgyhogy szembe kellett néznem a ténnyel, hogy vagy rájövök egyedül vagy tűrök. De úgy néz ki, megvan az ellenszer, ugyanis ahogy elkezdtem edzegetni (aminek része a rendszeres függeszkedés), mintha kezdene javulni.
Előzmény: librigirl (301)
librigirl Creative Commons License 2005.05.14 0 0 301
Mostanában én is gondolkodom azon, hogy egy dinamikusabb sportba is belekezdek...azt hiszem egy izzasztós ugra-bugra valami jól kiegészítheti a jógát....én a táncra gondoltam (nekem az aerobik és társaik kicsit uncsi).
Előzmény: A skót (300)
A skót Creative Commons License 2005.05.13 0 0 300
Halihó! Én is csatlakozok Librigirl-höz és Ágihoz az újrakezdéssel kapcsolatban.:-) Úgy látszik, ezzel minden jógázónak/jógázni akarónak szembesülnie kell. Most ismét második hete náthás vagyok, úgyhogy megint abba kellett hagynom. Pedig már kezdtem belejönni. De most úgy döntöttem, visszamegyek oda, ahonnan indultam, a testépítéshez. Ugyanis annak idején én már egy éve viszonylag aktívan súlyzóztam, és ez jó kondíciót adott, ami után sokkal gördülékenyebben jött a jóga. Az izmaim picit merevek voltak ugyan, de megvolt a kitartás, aminek a fejlesztésére szerintem nagyon jó a testépítés (legalábbis számomra jobban bevált e téren, mint a jóga). Úgyhogy most visszatérek ugyanoda, sőt keresztezni fogom a kettőt, reggel jóga, délután gyúrás, kíváncsi leszek, mi sül majd ki belőle.:-) Üdv. Skót
librigirl Creative Commons License 2005.05.13 0 0 299
Szia Ági!

Amiket írtál, azt akár én is írhattam volna...
Én is régen már megtaláltam 1x a harmóniát, aztán elvesztettem (az érdekes az volt, hogy nem is igazán kerestem...1x csak jött egy felismerés (persze egy könyv besegített) és megtaláltam a boldogságot és a harmóniát)...aztán hozzád hasonlóan elvesztettem...jöttek a "fontosabb" dolgok és most én is újra keresni kezdtem, mert már -20nál tartok...most úgy érzem, hogy a jóga és a reiki segítségével megtaláltam a lehetőséget magamban...csak sokkal nagyobb erőfeszítésekre van szükségem most....főleg a lustaságommal kell nagyokat harcolnom:(
Előzmény: Ági0821 (298)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!