Áginak nincs igaza, hogy Ludwigot nem rázták meg az események. Még sokkal jobban is, mint azt kinéztem belőle. A dolgozóban senki se látta, mégis zokogott. Nekem úgy tünt, mintha inkább egy kicsit becsavarodott volna, pl. ezzel a rakjunk rendet a saját házunkban dumával...
Ez a Petrik Gedeon kétségkívül nem a legtisztességesebb ügyvéd, de nagyon ügyes... Seperc alatt leszerelte a nyomozókat... Amúgy tényleg elég kevés indok, hogy Rudi ott volt, meg elment... Bizonyíték meg sehol... Amúgy se ő az egyetlen akinek oka volt haragudni Robira. Kb a fél ház utálta a szerencsétlent...
Akkor Liza nem tud arról,hogy megölte Robit?Hát ez asylum-ba való.Otto szegény.Én is menekülnék a lánytól a helyében.Szóval biztos,hogy Liza tette,de ha nem is akkor az még 1 váratlan fordulat lenne.
Az lemaradt, hogy az Ági és a Ludwig jelenetei nekem élményszámba mennek, nagyszerűen játszanak mindketten, könnyedén megállapítható, hogy milyen tehetségesek, pláne ebben a közegben. Hatalmas figura ez a Zubornyák, és a megjelenése is tökéletes a szerepre. Néha azért jól válogatnak a készítők.
A mai részből kiderült a tettes, akinek kérdése volt, megkapta a választ, Liza az, és nem tud róla, ahogy sejtettem. Peti azért vitte el a bizonyítékot, mert látta, hogy a lány nem önmaga, éppen kihagyott az agya, és ahogy látható, semmire sem emlékszik. Ági is észrevette már a dolgot, ő tudja, hogy mire képes a lánya.
Lizával kapcsolatban el tudom képzelni, hogy nem is emlékszik a gyilkosságra. Elborult az agya és abban a pillanatban nem is tudta, mit csinál. Majd lehet, hogy beugrik neki, és úgy derül fény az egészre, hogy bevallja.
Liza legfeljebb úgy tehette, hogy elrejtőzött a függőny mögött, és váratlanul, hátulról csapott le a srácra. A gyertyatartó azért nem tompa tárgy, de pont ezért Robinak vértócsában kellett volna feküdnie... Mellesleg nem értem, miért kellett az újraélesztéshez inekcós tű? Hálisten még nem vetem részt ilyesmiben, de nem a mellkast kell pumpálni, meg szájon át lélegeztetni? Ha az áldozat meg se mozdul, van értelme infúzióra kötni?
Én már meginogtam: Lizának nincs akkora ereje, hogy egyetlen (vér nélküli) ütéssel letaglózza Robit, majd -kissé zaklatottan ugyan- beszélgessen Ottóval, elkisérje összepakolni stb. Állítólag a pszichésen labilis egyéneknek a testi ereje nagyobb, ennek ellenére Lizáról nem tudom elképzelni.
Egy biztos: ma Tóbiás már Péter bűnösségére gondol, miután megtalálja a gyertyatartót, gondolom nem is rejti véka alá a felfedezését, csak nem fogja tudni "összerakni", amit a parkban hallott Ruditól a táska tartalmával, de csak idő kérdése, hogy összekuszálja a dolgokat. :D
Látom, már mindenki holbiztosra veszi, hogy Lizácska volt (mondjuk könnyen lehet). Először Rudival voltatok így. Érdekes fordulat lenne, ha vki egész más tette volna, akire senki nem gondolt (na nem egy betörő, mert az már pofátlanság lenne az íróktól)...
Nóránál megint előjön majd a posztraumás stressz szindrauma vajon?Ami Laurich Igor idejében is volt neki.Rudi egyre gyanúsabb.Miért mesélte ezt el Aliznak ott ahol senki sincs(milyen véletlen Tóbiás épp arra futott).Krissz az Rudira gyanakszik.Aliz meg csak hoztaa formáját :)