Mint minden W5W LED fényforrás, az OSRAM LEDriving Standard W5W is Off-Road termék, azaz csak az autó utasterében használható Hivatalosan nem használható közúton.
Én is rendeltem nemrég párat ebay-ről, többfélét is kipróbálásra, van amelyik nagyon szép fehéren világít. Olyat vegyél amiben cree led van kis lencsével előtte, azok majdnem mind szép fehérek, az 5050-es smd elég kékes, nem szép, régebben csak azt árulták.
Nem. A regi Audikban egy 21 wattos bajonettes izzo szolgaltatta a drl-t a fenyszoro helyen, a bixenonos autokban. A foncsor mintazata termeszetesen egeszen mas, mint egy fenyszoroe. A H15-os izzot olyan helyen hasznaljak, ahogy mondod, kb 5-6 eve, ahol van kulon fenyszoro.
DRL témában tud nekem valaki segíteni? Audi modelleken használt megoldást szeretnék golf iv-ben. Tulajdonképpen a refi ég csökkentett üzemmódon. Létezik erre elektronika vagy házilag kell megoldani?
Esetleg az úgynevezett "USA modul" megfelelő lehet erre a célra? Csak ugye index helyett a refire kötve?
Fenéket, annyit tévedtem hogy nem németo, hanem ausztria. Mivel hozzánk a Mazda ausztrián át szállít, ezért az ottani felszereltségeket kapjuk, a kötelező tompitott elektronikával... Mivel angliába és a többi nem germán ajkú ország nem ausztria alá tartozik, ott más a világítás modul.
Nekem ajtonyitasnal is felkapcsolja ,be lehet allitani hany masodpercig egjen"parkolofeny"zarasnal is!Gyujtast adok akkor lekapcsolja es mikor indittom a motort azzal egyutt kapcsolja fel ha sotet van persz mert automatan van.
Regebben paraztam hogy hu a xenonnak nem jo ,de semmi baja tole.
nappali menetfény 2011-óta kötelező az ÚJ autóknál (tehát amik 2011 február 7 után gördültek le a szalagról)
Előtte is volt hasonló megoldás, csak az a tompított fényszórót kapcsolta fel a gyújtás ráadásakor..Nekem a 2002-es SAAB-omba van ilyen, de egy biztosíték kivételével megoldható hogy ne így működjön hanem a rendes világítás kapcsolóval kapcsoljam a tompítottat...
hogy egyes autóknál miért volt ilyen megoldás azt nem tudom, mert például más márkáknál nem alkalmazták... 2006-os C Corsaban nincs ilyen..
Mert valami talán német szabály előírja 2006-tól, hogy a tompitottnak égnie kell gyújtásnál. Nekem a mazda6-on is így volt, kerítettem bele egy angol autóból származó világításmodult, azzal nem kapcsol fel, viszont az automata fényszóró ugyanúgy működik, ha már fel van kapcsolva a lámpa.
Nekem is az autómban ilyen. Auto állásban hagyom a lámpát, gyújtásra felkapcsolja a xenont, és indítózok. Ha egyszer így találták ki, akkor így hagyom. Ráadásul nekem a mélygarázsban is fölkapcsolja indításkor. 4 éves a cucc, bírja :)