Keresés

Részletes keresés

Piki Patos Creative Commons License 2008.07.17 0 0 8373
Help!
én vasárnap töltöttem fel a medit (14m3). Az nap volt pacsizás,meg másnap.Na most, a vegyszereim késnek sajnos.Tán holnap megjönnek. Nem késő beledobni a vegyszereket?Különben a viz átlátszó, enyhén szürke. A vizforgató minden nap kb 6 orát dolgozza meg.A papirfilterje az meg naracssárga, minden 2orában átmosom.Ugy néz ki jó sok vas van a vizemben. De még mi lesz ha belekerül a klór? Ki fogja dobni a vasat?Akkor aztán vehetek porszivó szettet is :((hm?
Dori19 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8372
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Kb. 2 hete vettem egy medencét a bricostoreban, nem túl nagy (2,44X0,66), ott azt javasolták, elég ha klórtabit használok
és nem lesz semmi baj. Már amikor töltöttük klóroztam, aztán kb 4 napig nem is volt semmi baj vele, utána elkezdett
bebarnulni vagy zöldülni a víz, talán mindkettő:D nem tudtam megállapítani pontosan. Alga? Vas? Beleöntöttem kb negyed
üveg hypot meg egy kis sósavat és kb 3 napja megy a vízforgató majdnem mindig (amit adtak hozzá), folyamatosan kimosom,
most tök jó tiszta a víz, kihaltak az algák:D, de az aljára lerakódott ilyen kis kupacokba a barnászöldes dzsuva, nem tudom
hogy szedjem ki.
Próbáltam a vízforgatójának a csövét meghosszabbítani egy csővel, de ez nem az igazi, elég gyenge is szegény...belement
a levegő és visszafele működött,
bár biztos vmit nem csináltam jól, vagy kisebb csővel kellett volna próbálkoznom.., valami
házi módszert esetleg tudtok ajánlani, mert nincsen ilyen viziporszívóm és most nem is tudok beszerezni ilyet sajnos.., vagy
ezt a módszert hogyan lehetne tökéletesíteni?:D
Esetleg egy nagyobb teljesítményű szivattyú (van itthon asszem:D), aztán max utánatöltöm ami kimegy víz, de sajnos
ehhez nem értek annyira...
Már kitaláltam h esetleg a vízforgatócső nyílásához belülről teszek egy csövet és azt lehetne mozgatni, vagy ez nagyon
hülyeség?:D
Ja és van egy lúgosság mérő cuccunk, igazából még nem sokat kísérleteztem vele, p és m-próba asszem, kétfajta indikátor
és vmi lötty, de nem tiszta evvel hogy lehet mérni a ph-t, esetleg vki tud segíteni hogyan csináljam? Addig ok, h a medence
vizébe (mintába) belecsepegtetek 2 cseppet pl. a fenolftaleinből, elváltozik a színe és a másik folyadékból addig csepegtetek amíg
színtelen nem lesz... és akkor?:D Mert a használati utasításon ennyi van...
19 éves lány vagyok, valami olyat ajánljatok amit meg is valósíthatnék nagy kreativitásommal(ha létezik, remélem:).
:D:D
Előre is köszi!!
LamaLama Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8371
felénk azért akkora hideg nem volt. A gyerekek ma 3-szor is pancsoltak benne :)
Előzmény: futóék (8353)
bnorci71 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8370
Sziasztok!

Sajószögeden a Whist kft-nél van bubis fólia ha jók a kollégám emklékei 1500/m2, 1,5m széles. van sima fehér és világoskék a "hivatalos" medencetakaró fajta is.

Fagymentes éjszakát.
:)
Előzmény: futóék (8330)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8369

10 m3-hez 50 gr kell az 5mg/literhez.

12 m3-hez 60 gr kell az 5 mg/literhez.

Huh sikerült. :-)

DE!

Ki fogja csapni a vasat. Ha nincs szerencséd, 4 nap alatt leül a vasklorid az aljára, és késsel vakarhatod fel (tavaly, vagy tavaly előtt járt valaki így).

Te döntessz! Ezek csak lehetőségek, esélyek. :-))

Előzmény: TnéSr (8367)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8368

Szia!

Gondolom a vaterásat nézted.

Ha igen, akkor SZERINTEM (mármint én) nem venném meg, nem mai darabnak néz ki.

Kipróbálni nem tudod, stb, stb.

Ha nem arról van szó, hanem rokonság, ismerős, sógor koma, akkor próbáld ki, és dönts.

Az, hogy 95W, nekem nem mond semmit, nem is érdekel, annál inkább a vizszállító kapacitás a lényeg.

Én papír után nem vennék másik papírt, de ettől függetlenül még járhatsz jól, nem az én pénztárcám. :-)

Előzmény: Henker (8366)
TnéSr Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8367
Sziasztok. Leengedtem a barna vizemet. Újra feltöltöm a medit és a sokkoló klórozásról szeretnék kérdezni. Nekem a dobozon (Superklór) 10 köbméter vízhez 20-30 g-ot ír naponta. De szerintem ez a normál klór adagolása nem a sokk klóré. Mennyit tegyek 12 köbméter vízbe, ha sokkolni akarom,és a vasat is jó lenne ha kicsapná. Nyaralni megyünk, így 4-5 napig nem lesz a víz bolygatva. Tehát mennyi klór kell 12 köbméter vízbe sokkolni, és hogy 4-5 napig ne legyen baja.
Henker Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8366
Üdv Blue! Mi a véleményed erről a 95W-os virforgatóról? Papirszűrős ez is. Postaköltséggel együtt 10 db ezresembe kerülne. Szerinted érdemes rá beruháznom? Tudod: 3,66X81-es fémvázas medink van, és jelenleg egy 45W-os ketyere keringteti benne a vizecskét.
Választ köszike
slackyy Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8365

Hello Blue Sky!!

Neked szántam a köszönetet csak lemaradt a név!!!:/

Utána nézek ennek a homokszűrőnek aztán ha beávlik és jó lesz megint jelentkezek!!:)

Előzmény: Blue_Sky_007 (8298)
Henker Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8364
SEGITSETEK! Egy 95W-os vizforgatónak mennyi lehet most az ára? Tudok egyet használtan, csak nem tudom megéri-e megvenni. 9.000 Ft lenne.
lac1 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8363
akna
Előzmény: lac1 (8362)
lac1 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8362
Amúgy először mindenkinek a vaslemez jut az eszébe, nekem is. Táblában gondolom nem akarsz venni, el kell menni lakatos műhelybe, ott van méretre vágva is. Ha nahy a "lik" mérete, relatíve vastag kell, ergo nehéz. Aztán ha szintben van, akkor a víz betalál a résen. Vagyis érdemes "T" idom szálvasból keretet csinálni, azt úgy, hogy felfelé is álljon, és vagy betonozáskor azonnal bele, vagy úgy mint én, szilóval tömítve csavarral a szélére. Semmi víz nem tud bemenni.
Előzmény: futóék (8360)
lac1 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8361
Megmondom őszintén, én nagy bajban voltam a fedéllel. Mivel két oszlopot betonoztam, hogy majd egyszer valami árnyékolót fabrikáljak a medi fölé, ezért az az akna melletti oszlop sarka belelóg az aknába, de nem vesz el helyet csak annyit, hogy a négyzetes aknatető lehetetlenné váljon. Ezért én jobb híján rétegelt falemezből ekecseltem főlé egy ferde tetejű valamit, hogy a víz lecsorogjon róla.
Persze ahogy kell, szellőzővel, rézlemez szegéllyel a betonmedence találkozási pontoknál, ragasztva pozdorjacsavarral, festve, stb
Előzmény: futóék (8360)
futóék Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8360
Már régen szerettem volna megkérdezni, Te mit használsz aknafedélnek? Képzeld a telepítési tervrajzban(hívjuk így) 120*120 méretet adtak meg az aknának. Bazi nagyot, így a párom azt mondta, lész eme lik kisebb. De még így is tud mellette forgolódni. Úgyhogy gőzöm sincs mit fabrikáljunk a tetejére, mert ugyebár néha-néha csak le kell majd venni.Zs
Előzmény: lac1 (8357)
futóék Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8359
A miénknek minimális a hangja. Igazából már meg sem hallom. Pedig az akna le sincs fedve.
Előzmény: dithke (8355)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8358

Óvóbácsi sem leszek, rendet rakni sem fogok. :-)

De köszi a figyelmeztetést.

Megfogadom, mert nem akarom (kedvem sincs) elvenni a "kenyeredet" a "csodazsákos" üzletben. :-))))))

Előzmény: Kumpi (8352)
lac1 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8357
Semennyivel nem hangosabb. Nekem, mivel aknába raktam és van teteje, még annyira sem.
Előzmény: dithke (8355)
lac1 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8356
...de odaírtam a végére, hogy:

szerintem.
Előzmény: Kumpi (8352)
dithke Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8355

kérdésem lenne a következő - a homokszürőnek milyen zajszintje van? tehát mennyivel hangosabb mint mondjuk a normál szivattyú amit adtak a medencéhez? azt hallottam hogy nagyon hangos és hogy nem fogom birni a zaját - igy van ez??? köszke

lac1 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8354
Én úgy vagyok ezzel a dologgal, hogy van egy kitaposott ösvény, amit előttem már mások jól kijártak. A 8-10 ezer (sima szivattyú+csodazsák vagy "intex/bestway szűrők+csodazsák) forint és a vele való több (ha nem is kivitelezhetetlenül megterhelő)
munka vagy az 30 pár ezer forintos MEDENCÉHEZ való eszköz több évre esetleg tizenévre elosztva nem olyan különbség, amin én elgondolkodnék. Ha minden idényben ennyi lenne a különbség, akkor valószínűleg úgy csinálnám, mint TE.
De mielőtt megvettem a homokost, jól elolvastam itt is mindent, és a kevesebb törődéssel elért ugyanaz az eredmény, a fele akkora villanyszámla, az a tudás, amivel a mérnökök mégiscsak másfajta megoldást találtak a "sima" kerti szivattyú és a DIREKT medenceszivattyúk kivitelezésekor - amire egyszer mondtak ITT megoldást - ez mind-mind arra sarkallt, hogy a látszólag drágább mellett döntsek.
Mert minden viszonylagos. A Te szivattyúd és kellékei vs, én homokszűrőm között számszerűleg akár 3*-os az árkülönbözet, vagy ugyanez lehet egy autónyi üzemanyag ára is.
Ne értsd félre, de én emlékezem arra, amikor suhanc koromban szarrá tuningoltam a Simson mocimat, azt képzelve, hogy egyedül többet érek, mint 32 db. mérnök az ndk-s testvéreknél. Aztán... végül is ment a moci, akár a hangja is másabb lett, meg csak 40%-al fogyasztott többet holott csak 25%-al ment gyorsabban, de mindig az lett a vége, hogy a gyári mégiscsak gyári.
Amúgy biztosan szép és tiszta a vized, de én azért olvastam azt is, hogy itt páran mekkorát szívnak ezzel- és azzal csodazsák viszonylatában.
Utoljára és mégegyszer a félreértések elkerülése végett: tényleg nincs arányban, de láttam én már Trabantban is jó hifit...
Szerintem.
Előzmény: Kumpi (8350)
futóék Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8353
Na ne má...nálunk még rossz az idő: hosszú gatya, zárt cipő miegymás. De azért fürdünk: a fürdőkádban. :)
Előzmény: LamaLama (8347)
Kumpi Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8352

"Mindenki tudja, hogy az én vesszőparipám (kedvencem) az UV-C, ennek ellenére nem esek neki annak, aki az aktív oxigént ajánlja." -----> miért, én ezt tettem?????

Számtalanszor kihangsúlyozom, hogy amit írok, az saját vélemény. (a legutóbbi hsz.-ban még ki is emeltem vastagítással...)

lac1 azt írta "vitatkozna velem" :-) hát reagáltam az én szemszögemből. Ennyi volt ez nem több. Nekem aztán - de tényleg - tök 8, hogy ki mit fogad meg, azt kitől teszi, mit vásárol, mennyit, stb. Nekem jó a vizem, én élvezem, és ennyi...

Nem kell óvóbácsi aki rendet rak, mert nem történt bunyó a nagycsoportban :-D

Előzmény: Blue_Sky_007 (8351)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8351

Mindenkinek igaza van, és senkinek sincs!

Ne hasonlítgassátok össze, hogy kinek mennyi ez meg az fogyott.

Egyrészt tudjátok, hogy erősen függ a használt víz típusától, a vízvételi helytől, a terheléstől, a használattól, a hőmérséklettől, és meg ki tudja (bolygóállás) mitől.

Ahogy a homokszűrőt, úgy a "csodazsákot" sem szabad túlmisztifikálni.

Vannak előnyei, és hátrányai mindkettőnek. Döntse el mindenki, ha már itt látta és fényképekkel igazoltan értékelhetően nyilatkoztunk róla, hogy melyiket választja.

Mindenki tudja, hogy az én vesszőparipám (kedvencem) az UV-C, ennek ellenére nem esek neki annak, aki az aktív oxigént ajánlja. Haználta, vannak vele tapasztalatai, írja le, fényképeket tegyen fel, és a kedves betérő eldönti ezek után mi kell neki.

Irtó sok jó 5let kerül felszínre itt, van ami engem is elgondolkodtat, és megmarad a gondolkodás szintjén, mert én nem kívánom használni, de mint EGYEDI 5let, nekem tetszik.

Nekem van csodazsákom (saját fejlesztés), van duplaszűrőm, meg van UV-C-m, meg van homokszűrőm (igaz még a garázsban), meg rengeteg infóm tőletek, és köszönöm tiszta szép élvezhető vizem van. :-))))

Előzmény: Kumpi (8350)
Kumpi Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8350

Nem vitattam sosem a homokszűrő hatékonyságát!

Viszont Te meg sosem próbáltad a csodazsákot :-) Nekem nem gyári szűrőm van, hanem kerti szivattyúm (550 W, 8 ezer Ft volt), a zsák meg szinte fillérekbe került, és nem tisztítom naponta többször, sőt, naponta sem! (egyszerűen nincs rá szükség) Szóval az összes "kütyüm" a 10 ezret sem éri el, és alig dolgozom vele, hisz a zsák teszi a dolgát, és láthattad a képeimet, milyen kristálytiszta a vizem (ami mellesleg 100% kútvíz)! Vegyszereket szinte "nem is ismerem", a 2. nyár óta használok 1-1 doboz klórtablettát (multi, ill. sima klór) - és még mindig nem fogyott el - továbbá 1 doboz gyorsklór szokott kb. egy medence-szezon (májustól szeptemberig) alatt elfogyni...

Szóval - de még mindig hangsúlyozom saját vélemény/tapasztalat - sztem nem éri meg egy 20-30 ezer forintos "gumimedencéhez" vásárolni egy ~40 ezer Ft-os szűrőt... De írtam azt is, aki megteheti, vegyen!

Előzmény: lac1 (8315)
Blue_Sky_007 Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8349

3,5 milláért?

Akkor inkább bérlek egy tengerparti részt 5 évre és naponta kijárok horvátba. :-)

Előzmény: motinka (8344)
LamaLama Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8348
szerintem inkább intézd el klórral a vasat! Mire hazajössz, már alig lesz benne klór, de mindenképpen kezeld rögtön a feltöltés után, sokkal kevesebb gondod lesz vele. Az aktív oxigénessel meg kezelheted utána is.
Előzmény: TnéSr (8346)
LamaLama Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8347
most jöttünk ki a gyerekkel :) két nap rossz idő után is 28 fokos. 35 volt a hétvégén hála a magasságos mezgaz fóliának. :)
Előzmény: futóék (8339)
TnéSr Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8346
Sziasztok. Leengedtem a barna vizemet. Újra feltöltöm a medit és a sokkoló klórozásról szeretnék kérdezni. Nekem a dobozon (Superklór) 10 köbméter vízhez 20-30 g-ot ír naponta. De szerintem ez a normál klór adagolása nem a sokk klóré. Mennyit tegyek 12 köbméter vízbe, ha sokkolni akarom,és a vasat is jó lenne ha kicsapná. Nyaralni megyünk, így 4-5 napig nem lesz a víz bolygatva. Tehát mennyi klór kell 12 köbméter vízbe sokkolni, és hogy 4-5 napig ne legyen baja.

Még egy kérdés: Ha feltöltöm a medit és nem teszek bele klórt csak algaölőt akkor eláll 4-5 napig vaghy lesz baja? Azért gondolom, mert jó lenne aktív oxigénes cuccal fertőtleníteni a vas miatt, de most még nincs itthon, de a medit fel szeretném tölteni, hogy addig is míg nyaralunk melegedjen a víz, és ha megjöttünk, akkor tennék bele aktív oxigénes cuccot. Szerintetek eláll csak algaölővel egy hétig?
dokeee Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8345
Nekem tök jól működik a homokszűrő egy kis UV lámpával, május közepe óta két 200g-os multitablettát, meg kb. 3 liter sósavat használtam el.
Előzmény: motinka (8341)
motinka Creative Commons License 2008.07.16 0 0 8344
Lehet hogy meg kellene próbálni azt a tekercses vízkőtelenítőt, talán tiszticcsa a vizet.
Nekem van egy a mosókonyhában, ahol a vízcső bejön, csak ha leveszem az asszony megöl:o)) Bár szerintem szart sem ér, ugyan úgy vízkövesedik minden.

Lehet hogy víztisztításra meg jó?

Azért 227 + ÁFA-ért mit tudtak belerakni?Talán aranyból van a bele :o)
Előzmény: Blue_Sky_007 (8342)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!