Most látom csak a kommentedet, elvileg ez olyan mint a jumz é meg a 45 ös és, a két motor közt nem sok külömbség van, csak pár apróság, még egy olyan kérdésem is lenne hogy pl egy mtz-50 es motort bele lehetne szerkeszteni nagy átépítés nélkül?
A csavar elvileg adná magát, ha jól emlékszem egyik fele ?kupos menet? a másikon a hollandi kupja tömít...
Logikusan gondolkodva, ha a pöcsét kihúzod, amelyik lyukon jön kifele a levegő, abba kell betekerni...mivel engedéskor a visszaáramló olaj sebességét csökkenti... Valószínű az kettes lesz az...
Sziasztok, vettem egy gyári C-100-as munkahengert, annyi segítséget szeretnék kérni tőletek, hogy a szelepes közcsavart (lassító szelep, zuhanásgátló szelep ki hogy hívja) melyik ágba kell kötni, az 1-es vagy a 2-es ágba és a közcsavarnak a szeleppel befelé vagy kifelé kell becsavarni a munkahengerbe? Köszi!
Elméletileg jónak kellene lenni,de már olyan régen csináltam 45-öst,hogy meg nem tudom biztosra mondani. Két tárcsa van benne,neked gondolom a sebváltótengelyre (tömör) kellene.A JUMZ-ról tudom,hogy mikor nem kaptunk tárcsát a ZIL tárcsáját faragtuk bele. Bordázat jó volt ,csak az átmérőből kellett leesztergálni, szinte az első szegecs sorig.Katalógusaikat összehasonlítottam ,nem ugyan azok a cikkszámaik. Ezt most jól feltetted!!! Ezért ne öregedj meg, mert elfelejtesz mindent!!! :-)
Sziasztok. Jó pár hozzászólással előbb már érdeklődtem olyan témában, hogy az 50-es gépembe az 50-es hidraulika elosztót lecserélem egy 3/4-es 80-as elosztóra, és tanácsoltátok, hogy a "résolaj"-nak csúfolt ágat kössem vissza a visszafolyó ágba. A kérdésem az lenne, mivel erőszabályzó nincs a gépbe csak antislip, ha kicserélem az elosztót és mindent ugyanoda kötök vissza ahogy volt akkor az működni fog? Úgy értem, hogy mivel a 80-asban az erőszabályzó miatt egész más helyre vannak kötve az elosztón az olajcsövek, mint az 50-esben, így a 80-as elosztó 50-esként bekötve ugyanúgy fog-e normálisan működni?
A szovjet T-54V traktort az MTZ-50-es gumikerekes traktorok fődarabjaiból alakították ki a minszki traktorgyárban (az MTZ-50/52-es traktorokról a múlt havi számunkban olvashattak részletesen). A mindösszesen 1,24 méter szélességű lánctalpas traktort az akkori elvárásokhoz képest viszonylag modern, jó munkakörülményeket biztosító vezetőfülkével látták el. A későbbi, továbbfejlesztett változatán ezen még tovább javítottak, így a T-70S típus még nagyobb és tágasabb, jó rálátást biztosító vezetőállást kapott, mint elődje, és ezt a gyártó az MTZ-80 traktor fődarabjaira építette."
Ha tengelyestül mozog, akkor: Minden gyártóval ellentétben a ruszki 2db szép egyszerű golyóscsapággyal oldotta meg a tengely csapágyazását, amit kívülről egy zégergyűrű biztosít csak... Vagy a csapágy kotyog, vagy a tengely csúszkál a csapágyakban, vagy a csapágy a házban, vagy ezek tetszőleges kombinációja:-))) Olaj nem folyik? Mert ilyenkor az is szokott...