Keresés

Részletes keresés

kerekerdö Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45613
Mégegyszer utóljára:a vasgolyok egy francia játék tartozékai(kb8-9db),a benzin az áramfejlesztő generátorba kellett,abban is volt, +egy 10és egy 25l-es üres kanna,a zokniban faszén volt ami mint tudjuk nem ég,csak izzik(Azzal együtt nem tudom minek volt ott,mert használhatatlan bármire),kések is voltak krumplipucolók és evőkések,stb...Alényeg az hogy ha betartják a megállapodást,bejönnek,átnézik a cuccot,ami nem frankó azt elkobozzák és hagynak tovább békében,nem lett volna továbbra sem probléma.Csakhogy b.szta már a csőrét a fletónak vagy valakinek,nem jött be a "tüntessenek-majd megúnják"projekt,ezért megint erőszakkal intézték el a dolgot,mint a tv-nél.,vagy mint bárhol.Vegyétek tudomásul,soha egy tüntetésen,megmozduláson nem volt balhé,törés-zúzás,ahol békénhagyták a tömeget .
Előzmény: Újlaki (45608)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45612

Biztos, hogy van példa az általad elmondottakra. De az ellenkezőjére is. Ha most ezt az ügyet nem zárja le a közvélemény, akkor megint nem jutunk előbbre.

Tény, hogy igen durva randalír volt, amely rendőri beavatkozást igényelt, és amit végül a rendőrség abszolvált. Voltak hibák, de a rendőrök maguk sem tagadják, hogy gyakorlatilag most próbálkoztak először élesben tömegoszlatással. Átestek a tűzkeresztségen, nyilván tanultak is belőle.

A "tömeg" meg tudja, hogy bármit büntetlenül mégsem tehet meg. Most már tudja, és ennek köszönhetően végre nyugalom van.

De ezeket az ügyeket végre le kell zárni, mert különben nemzedékeken átívelő Korzikai vendetta lesz belőle. Soha nem lesz vége, amíg az ország tönkre nem megy teljesen.

Előzmény: Boróka Mihály (45604)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45611
Debrecenben, ahol a rendőrség szakszerűen, az érintettekkel egyeztetve, kritikus helyzetben, a személyes közbenjárással / a főkapitány személyesen ment ki a 4. sz főútra, ahol a Bp-i történések hírére lezárták az utat / kellő empátiávak, kompromisszum készséggel oldották meg a feladatot.

feltelezesem szerint az "empatia" talan annak koszonheto, hogy te nem gyujtogattal, es nem burogattal fel autokat.

bekesen tuntetni, velemenyet elmondani meg mindenkinek joga van.
Előzmény: breien (45605)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45610
Gondolom, a vasgolyókat, a zoknibombákat, benzint is a provokátorok vitték oda.

ja. meg Satu mestert is :)

(kivancsi vagyok, a kovetkezo hetekben hany szonoklo felkegyelmurol derul majd ki, hogy "fizetett provokator" :)
Előzmény: Újlaki (45608)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45609
a szigeten mennyi földet vizelnek össze? vagy egy parádén?

ok eltakaritjak maguk utan a szart, illetve fizetnek a takaritasert.

te mennyit fizettel a karok rendbetetelere, bogaram?
Előzmény: Törölt nick (45607)
Újlaki Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45608
"...hazug módon..."

Gondolom, a vasgolyókat, a zoknibombákat, benzint is a provokátorok vitték oda.
Előzmény: kerekerdö (45606)
kerekerdö Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45606
A Kossuth téren is rendben,balhé nélkül zajlottak az események 36 napíg.Ami probléma adódott, azt odaküldött provokátorok okozták és vagy a rendőrök segítségével,vagy a rendezők saját maguktól viszonylag békésen lerendezték.A baj akkor következett be amikor hazug módon,majd brutális erőszakkal "kitakarították" a teret.
Előzmény: breien (45605)
breien Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45605
Budapesten, a "politika"/"politiksok" szerepe, szerepvállalása egyértelmű.

Debrecenben, ahol a rendőrség szakszerűen, az érintettekkel egyeztetve, kritikus helyzetben, a személyes közbenjárással / a főkapitány személyesen ment ki a 4. sz főútra, ahol a Bp-i történések hírére lezárták az utat / kellő empátiávak, kompromisszum készséggel oldották meg a feladatot.

A későbbiekben is mindkét félben tudatosult, s megfogalmazódott, hogy a rend fentartása közös felelősség úgymint a rendőrök, mint a tüntetők közös felelőssége.

Istennek hála, mind a mai napig rendbontás nélkül zajlanak a tüntetések / ma este is a munkám végeztével, ott voltam a Kossuth téren.
Előzmény: Boróka Mihály (45604)
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45604

Hát lehet, hogy így volt, lehet, hogy nem, az biztos, hogy felesleges, sőt káros volt az, amit a rendőrök tettek.

Először is a mozgatórugókról: én biztos vagyok benne, hogy volt komoly politikai ráhatás, de legalább ugyanekkora súllyal esik latba a rendőrök felkészületlenségéből, idegességéből, bosszúvágyából kiinduló szakszerűtlenség. Én nem hiszek abban, hogy minden esemény mögött valamilyen forgatókönyv van.

Ami történt, az viszont semmiképp sem szerencsés - a rendőrök ,,győzelme". Konkrét sikert nem értek el, mindkét esetben unatkozni kezdtek a huligánok, majd elálmosodtak és hazamentek. Lehet, hogy az álmosítás is egy taktika, de nem ad túl szerencsés jelzéseket: ,,a rendőrség töketlen, csinálhattok, amit akartok".

És én úgy láttam, ettől teljesen függetlenül mentek a verések, lovasrohamok. Ahol összegyülekezett a csőcselék, ott 100 méterről lőtték a könnygázgránátokat, ami szinte semmit sem ért, viszont ahonnan elkotródtak, ott nagyon keményen tudták verni a tébláboló embereket. Persze, lehet mondani, hogy minek mentek oda, de nehogy már ez legyen a rendőri szaxerűség netovábbja!

Előzmény: breien (45603)
breien Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45603
Ha a Tv. székháznál történtekre gondolsz, talán nem kellene figyelmen kívűl hagyni azt a felvételt, amikor a hölgy a rendőrök előtt próbált széttárt kezekkel "védelmet" nyújtani. Jó lenne azt az illetőt előkeríteni, aki a székházból, a rendőrök mögül lefujta sprével a hölgyet, aki ezután elesett.

Nos, akkor kezdődött el a ramazuri. /érdekes módon, bizonyos személyek ténykedése folytán / Ekkor már ha jól tudom, a "frakció ülésnek" vége volt.
Addig, mindenki várakozó állásponton volt, várta az ésszerű egyetlen megoldást, msz. GyF. egyeztet a kialakult helyzetről a KE-val /
Ami akkor történt, s utánna, az a demokratikus értékrendektől teljesen idegen, a kádári diktatúrára emlékeztető hozzáállást tükrözte. Ez sem használt a közhangulatnak.
Érdekes módon, Debrecenben is ez után jelentek meg az utcán a rohamrendőrök / istennek hála, nálunk elejétől kezdve demokráciában szokásos mederben folytak ezután is a történések. / mindenképpen fontosnak tartom, hogy nemzetközi kampányszakértők elemezzék az utánna történt eseményeket, mivel egyértelműsíthető, hogy profi kampányforgatókönyv szerint történtek az események, mely a megfélemlítésra, az erődemonstrációra helyezte a hangsúlyt. /

Az okt. 23-án Bp-en történt események brutalitása egyértelműen az általános megfélemlítésre koncentrált, mégpedig a lehető legvisszataszítóbb forgatókönyv szerint, hogy mindazokat, akik a mostani kormány ellen felmerik emelni a hangjukat, a közvéleményt ellenük hangolják. Sajnos, figyelve a honi média többsége, egy előre egyeztetett forgatókönyv szerint terelte ebbe az irányba a közvéleményt.
A kádárkorszakban begyakorolt forgatókönyv szerint. /ideiglenesen, elis érték a várt hatást, azonban, nem számoltak azzal, hogy ez csak kitolta a az lefolytott indulatok által gerjesztett hatást./ sztem, a rendőri vezetők, tisztában vannak azzal, hogy hamarosan mégnagyobb indulatokkal tör felszínre mindaz, amit ennek a kormánynak a ténykedése idézett elő. azzal is tisztában vannak, hogy ez a gárda, még brutálisabban fog fellépni a nemzet ellen, s jobbnak látták, ha abból már ők kimaradnak. / ezért írtam tegnap, hogy Gergényi, a lemondásával, már csak egy balek a történetben /
Úgy látszik rájött arra, hogy egyesek milyen galádul kihasználták, s tudja, hogy ezután, még galádabb eszközként akarják felhasználni. jól döntött tegnap, s atöbbi rendőri vezető is. asszem, innentől kezdve, egyértelművé vált, hogy ki mozgatta a szálakat. Kár volt a magyar rendőrség presztisét politikai játszma szintjére zülleszteni Budapesten
Előzmény: Boróka Mihály (45598)
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45602

Provokálsz baller/jobber? Soproni?

Szekszárdi Bikavér! Miazhogy? Nagyonis!

Előzmény: [virgo] (45600)
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45601

Nem így gondolom. Nem az a gond, hogy a rendőrség és a huligánok közt kell választani. Ez teljesen természetes. Most a kormány ellen tüntetők vs. rendőrség esete áll fenn, ami nagyon aggályos. A rendőrségnek kellene nagyon vigyáznia - ha jóindulatúan nem hiszek a kézi vezérlésükben -, nagyon kényes a helyzet. Ezt nem csak én mondom, hallottam olyanok szájából, akik a nyugati viszonyokat szokták meg.

Lehet, hogy túlzásnak tűnnek az elvárásaim a rendőrséggel szemben. De csak azért kritizálom őket, mert nekik ez a hivatásuk, ezt tanulták, ezért kapják a pénzt, ez az életük... A rendőrrel szemben hadd legyenek elvárásaim, ne legyenek olyanok, mint valamiféle természeti csapás, amely nem válogat! Tudod, mindig a tanárnak kell higgadtnak maradnia.

Szerintem meg lehetne a dolgot beszélni normálisan, ha nem lenne ennyire politikai színezete az ügynek. De az lett. Hibás benne a kormány, Gyurcsány, hibás a Fidesz, hibás a rendőrség. A lekardlapozott tüntető, aki talán nem is volt annyira szófogadó, de nem dobált semmit, na ő nem hibás. Szerintem.

Előzmény: advocatusdiaboli (45599)
[virgo] Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45600
Ballerek és jobberek,tudjátok mit?Igyunk soproni kékfrankost!

Egészségetekre.
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45599

Nézd, a baj a polarizáció. Ebben a légkörben nem lehet szofisztikált véleményt alkotni, nincsenek analóg mennyiségek, csak digitális igen/nem végletek.

Vagy a rendőrök pártját fogja az ember, vagy a huligánokét, egyszerűen el lett tolva ide a közvélemény, olyan nincs, hogy itt is, ott is voltak gondok.

No ez esetben én akkor már inkább a rendőrök pártják fogom.

Normális és rendezett viszonyok között persze van mit megbeszélni és javítani. De amíg itt egyesek hullahegyekkel elegy őrjöngő vörösterrorról vizionálnak, addig erre aligha lehet túl kifinomult választ adni. Sajnos.

Hagyjunk időt és nyugalmat - szerintem.

Előzmény: Boróka Mihály (45598)
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45598

Hát az elég valószínű, hogy a rendőrséget rohadt váratlanul, ráadásul teljesen felkészületlenül érte a helyzet. Nem voltak képesek szakszerűen megoldani a helyzetet, ráadásul teljesen feleslegesen voltak agresszívek. Én sem vízionálok rendőrállamot, nem akarok mást mondani, csak annyit, hogy csodálkozok azokon az értelmes embereken, akik feltétel nélkül a rendőrök pártját fogják. És mondjuk azt hangoztatják, hogy mindenképpen meg kellett tenni azt, amit csináltak, a sok ártatlanul megsebesült csak a művelet mellékhatása. Hát én csak annyit mondok erre, hogy úgy láttam, a rendőrség nem ért el semmit, sem a TV székháznál, sem 23-án, a huligánok tulajdonképpen annyit romboltak, amennyit nem szégyelltek, magyarul, a rendőrök akár otthon is maradhattak volna. Persze ez túlzás, de inkább áll közelebb az igazsághoz, mint amit vezetőink akarnak velünk elhitetni.

Előzmény: advocatusdiaboli (45596)
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45597
Valóban benéztem, bocs! Azért kissé félreérthető volt, mivel A.d. akkor épp nekem válaszolt, és illett volna rám is.
Előzmény: [virgo] (45595)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45596

Rendben, nem fogunk egyetérteni, van ilyen. Túléljük. De hogy azért tegyek engedményt: nem tartom mintaszerűnek a rendőri fellépést, de korántsem látom egy rendőrállam vízióját. Sőt, kezdik beáldozni a rendőri vezetőket, pedig szerintem még védhető nagyságú volt a reakció.

De ezek a dolgok nálunk tényleg újak. Efféle barrikádos-gyújtogatós-rendőrverős-lincselős megahuliganizmus egyszerűen példa nélküli, a legtöbben döbbenten álltak előtte. A rendőrők is. Fokozatosan tanultak bele, de azért látni kell azt is, hogy igen durva dolgok is történtek. A T34-es elindítása például beláthatatlan következményekkel is járhatott volna. Ha nem fogy ki az üzemanyag, több tucat rendőrt tiporhattak volna halálra vele - semmi védekezési lehetőségük nem volt. Mindezt az Astoriától kb: 3-400 méterre, gyalog 2-3 percre. Nem állítható, hogy olyan egzakt módon elkülönültek ezek egymástól.

Hagyjunk kis időt feldolgozni a történteket mindenkinek, saját magunknak is. A gazdaságnak meg megnyugodni, mert az nagyon kellene. Az kellene a legjobban.

Előzmény: Boróka Mihály (45592)
[virgo] Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45595
A választ megtaláloditt.
Amúgy magamra vettem,de ez téged ne zavarjon.
Előzmény: Boróka Mihály (45594)
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45594

Hát akkor ki lenne itt a jobboldali buzgár?

Előzmény: [virgo] (45588)
[virgo] Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45593
megelégszem pár hónappal.
Előzmény: advocatusdiaboli (45591)
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45592

Hát én 3-4 videónál sokkal többet láttam, de úgy látom nem lehet meggyőzni. Gumilövedék által megsebesült kigyúrt kopaszt... azt egyet láttam, de a többi nem volt az.

Jól van, ez már kukacoskodás, nem akarlak fárasztani. Annyi a véleményem, hogy a rendőri fellépés számomra sokkal aggasztóbb volt - a sikertelenségét és agrasszivitását is beleszámítva -, mint az a focimeccsnyi huligán.

Előzmény: advocatusdiaboli (45585)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45591

De azért Szvatoplukig nem megyünk vissza? Vagy muszáj lesz?

Előzmény: [virgo] (45587)
[virgo] Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45588
Te valamit benéztél...üldözési mánia???
Előzmény: Boróka Mihály (45586)
[virgo] Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45587
Az ok-okozatot tessék szépen felmérni, ki kezde, mit és hogyan -

Kérhetném ugyanezt tőled?:-)
Előzmény: advocatusdiaboli (45581)
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45586
Jaaa, ha valaki rosszat szól a rendőrökre, akkor az jobbik buzgár... Hát tudd meg, te buzgár, hogy nem vagyok se Fideszes, se jobbos!
Előzmény: [virgo] (45583)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.11.09 -1 0 45585

Nézd meg az időpontokat és eseményeket. A Fidesz gyűlésnek órák óta vége volt, amikor a rendőrség ténylegesen fellépett. Hivatalosan ott már semmiféle rendezvény nem volt.

Nagy tömeg sem. Rendőri ámokfutást sem láttam, ezer kamera volt a helyszínen, a megmozdulás minden, a legapróbb részletét is dokumentálták. Összesen be tudnak mutatni 3-4 esetet, ahol földön fekvőbe belerúgnak, lerúgnak valakit és hasonlókat. Hármat-négyet, ezt ismétlik a médiák is végtelenítve. Ellenben nem akarok előítéletesnek látszani, de a gumilövedékek ütötte szörnyű stigmáikat mutogató mártírok 99%-a kigyúrt kopasz, a sok tetoválás között a jó nagy kék folttal. Elvétve akad nem ilyen. Hümm....

Révész Máriusz fejéről is lekerült a kötés rögtön, ahogy elment a kamera. Maradt a felkötött kar. A kis mártír.

Nem akarom bagatellizálni az ügyet, de túldimenzionálni sem kellene. Valójában egy pár száz fős kemény huligánmagot zavartak széjjel, és tényleges sérelmeket szenvedett valóban békés civileket igen csekélyke számban tudsz felmutatni. Nem nagyobb számban, mint amennyi bármilyen Nyugat-Európai tömegoszlatásnál is van, és ott ezt mindenki természetes "kálónak" tekinti. Ahol vágják a fát, ott repül a forgács.

Előzmény: Boróka Mihály (45582)
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45584

,,Az ok-okozatot tessék szépen felmérni, ki kezde, mit és hogyan - a többi megtörtént, de nem változtat a tényen, hogy ha felheccelt huligánok igen komoly politikai támogatással a hátuk mögött nem teszik, amit tesznek, akkor nincs az egész."

Hát épp ez az összemosás! Vannak, akik nekimentek a TV-nek. No de annak semmi alapja nincs, hogy a rendőrök ezek után mindenkire úgy támadnak, mintha ők is ott lettek volna.

[virgo] Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45583
Elég sok jobbik buzgár olvassa azt a topikot is...:-/
Boróka Mihály Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45582

Szerinted nem rohanták le a Fidesz gyűlést, nagyon sokak szerint igen. Most akkor kinek van igaza?...

A rendőrök ámokfutását pedig le lehet bontani túlkapásokra, de azért egy szám felett szerintem nem ez a jó megközelítés.

advocatusdiaboli Creative Commons License 2006.11.09 0 0 45581

Én is követtem az eseményeket, és nem így láttam. A TV székháznál tényleg nem tettek semmit, mert egyszerűen nem voltak elégséges és bevethető rendőri erők. Az egész városban nem voltak, és egy mozgósítás órákba tellik.  Ezt lehet hibának tekinteni, de ami ott történt, az akkor még tényleg példa nélkül álló volt. A kutya nem gondolta volna, hogy ez idáig fajulhat.

A többinél meg nekem nem ez jött át. A Fidesz gyűlést senki nem rohanta le, sok ismerősöm ott volt kint, és már két órája otthon voltak a gyűlés után, amikor a rendőrök elkezdték tolni a népet. Szépen megvárták, hogy elmenjenek. Aki maradt, az balhét akart - megkapta.

Rendőri túlkapások meg természetesen voltak, de ezekre leszűkülni pontosan olyan, mint ha a II.világháborút kizárólag a szövetséges terrorbombázások szemüvegén keresztül akarnánk megítélni. Az ok-okozatot tessék szépen felmérni, ki kezde, mit és hogyan - a többi megtörtént, de nem változtat a tényen, hogy ha felheccelt huligánok igen komoly politikai támogatással a hátuk mögött nem teszik, amit tesznek, akkor nincs az egész.

Előzmény: Boróka Mihály (45577)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!