Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
2xxezer Ft egy A mandolinert? :) Mennyi az F? (En azt hittem az ennyi kb. :) Vagy az 3xx?
Okos megoldasok ha mar itt tartunk:
1, Add el a hangszert 2, Fureszeld le a fejet 3, Ragaszd a hasadhoz 4, Jacc ulve (En ezt szoktam hacsak tehetem. Az F mandon ott a pocok amit beakasztok a combomba.) 5, Tanulj meg Banjozni, hangosabb is meg ortombab es azzal nincs baj hogy fejnehez.
Szerintem nem a Johnson van elszabva. Hanem az F-5. A jobb valas heveder megoldast erdemes megfontolni. Elvegre az a norma.
Szerintem egyszerűen eltervezték egy kicsit, sok az anyag a Johnson-od fejében. Egyébként a buzukimmal ugyanez a gond, bár azt még soha nem próbáltam a nyakamba tenni. Igazság szerint nem túl jó, ha játék közben még arra is figyelned kell, hogy egyik kézzel tartsd a hangszert (a buzukit még ülve is tartanom kell bal kézzel, annyira fejnehéz, bár az inkább a hosszú nyak miatt).
Csinálj tépőzáras szíjat és hordj jó bolyhos pulcsit, höhö. Komolyra fordítva, vlszleg még tényleg az a legjobb, ha jobb kézéllel/alkarral magadhoz szorítod.
Csakhogy en is a Stage commentre valaszoljak. (Erno, ez most miert off? Alig varom hogy kiprobalhassam, foleg mert az MF-21et sem sikerult anno. El ne add addig :)
Mennyi lenne ha hoznal MA-23at?
Szoval az hogy mi lenne a normalis balance a hangszernek azt nem tudom, de igazad van, amit irtal az lenne az idealis. Meg kell neznem mennyire fejnehezek az enyimek, de szerintem mikor Az F-5ot megtervezte 1921-ben Loar bacsi akkor meg a heveder nem volt feltalalva :) (Immaron mikor az A mandolinokat csinaltak 20-30 evvel korabban akkor sem.)
Aztan azota is oket koppintja mind. Ha jol remlik a Rigel nem fejmagas, de annak eleg durva teste van. Tele van tomor faval. 1 darabbol van kifaragva a hata es nem mindenhol ureges.
Na ha már pang a topik: A ti mandolinjaitok mennyire fejnehezek? "Barkácsoltam" egy szíjat a mandolinomhoz, és ha elengedem, szépen lebólint a fej irányában. Játék közben is tartani kell valamelyik kézzel, arra jöttem rá, hogy jobb kézzel egyszerűbb nyomni, az alkar ugyse nagyon mozog. Anno TheRover mondtad, hogy fejnehéz a Johnsonom, de megvallom őszintén, én mindig ülve játszom/játszottam, szóval sosem zavart. A tiedet is úgy próbálgattam, szóval még ahhoz sincs hasonlítási alapom. Jól gondolom hogy úgy lenne normális, ha szépen vízszintben tartaná magát a motyó?
Pénteken meló után rögtön indulok és vasárnap a végén jövök vissza. Klub most van nem jövő vasárnap, tehát arra nincs gond. Gondolom kb délután 4 felé már vége lesz. Azt is lehet, hogy jöttök Atteeval, amikor és ahogy bírtok, aztán hazafele hozlak benneteket legalább Palotáig...
Én oda-vissza társulnék be. Az az egyik akkuklub volt, amivel kevered sztem :) Hát, a pénzügyi része nekem is elég húzós, de egyszer élünk, meg úgyse láttam még ilyet. Nem tudom hogy ez a Nugget dolog mennyire fog bejönni, remélem hogy semmi nem lesz csalódás, és azt mondom majd utána, hogy megért minden forintot.
Göddel kapcsolatban kicsit bántja a csőrömet a beugró. Az a baj, hogy még Veszprémből el kéne jutni oda, és a beugró+útiköltség együtt nem kevés. Az igazi az lenne, ha 3-4-en jönnénk-mennénk. Atteeharp, akkor te ugye csak visszafelé jönnél velem? Én szívem szerint szombat dél körül érkeznék, és éjszaka a jammelések utén indulnék haza valamikor. Old Slowfinger, te péntektől vasárnapig maradsz, biztosan?
ha esetleg még valaki betársulna, szóljon, de most tényleg nem vet fel a pénzmag, és ez a kis egynapos akció most elvinne egy tízest simán.
Van még a vonat-busz, esetleg ilyenben is gondolkozom, de akkor meg este nem lehet akármeddig maradni.
Na akkor még egyszer, mert szerintem nem nézted meg rendesen. Ez van (vagyis volt) a leírásába írva: Ibanez M510E A-Style Acoustic-Electric Mandolin No Reserve!!! Ami helyt álló is, mivel az Ibanez M510E egy elektromos A mandolin, a képen meg ugyebár egy F mandolin (volt) látható. De ahogy nézem, meg is vette valaki. A kérdés az hogy mit vett :D
rohadjon meg a tél, ablakbol szemlelve a hot a kentuckyn nyugos ir balladakat pengettem..de nem allt el tole..mit kene pengetni hogy tavasz legyen?? :-))
Szuper, úgy néz ki, hogy nekem is jó a hétvége, úgyhogy amint hazaértem, nekiállok gyakorulni :))
Ezt nézzétek meg, vicces: http://cgi.ebay.com/Ibanez-M510E-A-Style-Acoustic-Electric-Mandolin-No-Res_W0QQitemZ190093686276QQcategoryZ10179QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Tyuhúú, de jó volt :-D Akkor kábé megnégyszereztem az általam tesztelt mandolinok számát... hát igen, fejlődünk, fejlődünk. Azóta tényleg jó hangszerek jöttek az országba. Atteeharp Johnson-ja jó darab, az én Kentucky-m is, Rigel meg ugye pl. nem nagyon járt még szvsz kis hazánkban... Sztem menni fog a hétvége, jó lenne egy rakásra szórni ezeket az instrumentumokat, és nézni ki a fejünkből!