Emlékszik még valaki, hogy a 3 fogalmú négyszögletes térközjelzőn hogyan helyezkedtek el a fények? Balra fent a vörös? Alatta sárga? Jobbra lent a zöld? Nem emlékszem pontosan...
Egyrészt ennyiből nem vagyok benne biztos, hogy egyre gondolunk, másrészt ha számít, akkor nem szívesen mondom el. Nem véletlenül nem írtam le elsőre. :)
(Azt hiszem, be kéne szereznem azt a diplomadolgozatot, amit az egyik olvtárs írt a témában a Dominó berendezések továbbhasználhatóságának értékeléséről.)
Amikor egyszer szóvá tettem egy vasútközeli cégnél (nem vasútnál!), hogy szerintem az kezdő és nem start, én kaptam fejmosást, hogy ne ragadjak le a terminológiánál. Ugyanazt jelenti, tehát szinonimák.
A három (zöld fejrajz nélkül, kezelési szabályzatból puskázva).
átadó, start, cél mind három Rendezőé (előtte meg ott vagynak Tisza célja és startja). Bocsánat hogy összekutyultam, de gondoltam az 5 rokon gombot egybe veszem.
start, cél: első lezáráshoz
átadó+jelzőállítás: második lezáráshoz (csak ennek megtéttele után állíthat kijárati jelzőt Tisza).
Az egy jó kérdés, hogy Rendező esetében a start és átadó mi okból került különválasztásra. (Egy első lezárás talán valóban nem nevezhető átadásnak.)
Rendező->Tisza meneteknél a kez.szab. szerint nem szükséges átadó kezlése, a bejárati jelző szabadra állítása jelenti a kijárati jelző szabadra vezérlésének feltételét.