Keresés

Részletes keresés

lombi1978 Creative Commons License 2018.10.28 0 0 16993

Szia!

Azért kérdeztem ,mert baj hogy van páraelszívó? ez a konyhában van sütéshez, a Wcnél mivel zárt terű így a szagokat nyomja ki az elszívó. akkor ezek szerint ez okozhat gondot? most lett a lakás felújítva ,kéményseprő volt de mondta minden rendben van.

akkor ezek szerint nem lehetnek ilyen eszközök ahol kandalló van?

ilyen van nekünk itthon

https://www.arukereso.hu/kalyha-kandallo-c4177/pro-termo/lava-basic-glass-p398726001/

Előzmény: Brikk stone (16991)
ksanci Creative Commons License 2018.10.27 0 0 16992

Ezek szerint kéményseprő sosem látta, engedély, vagy legalább tervezés, meg egyéb ilyen fölöslegesen drágító baromságok sincsenek.

Minden évben halnak meg rossz fűtési rendszer miatt emberek, sosem értem, hogy a millió figyelmeztetés és haláleset után továbbra is hogyan fordulhat ez elő? Leszarom, nekem ne ugasson valami hülye kéményseprő? Vagy mi?

Az az egyetlen baromi szerencsétek, hogy nem gázos a rendszer, mert már régen az esti színesben lennétek újabb unalmas hír. Előbb érzitek a füstszagot a fafűtés miatt, mint fulladnátok meg. Még álmodból is felébredsz rá. Gáznál az égéstermék szagtalan, észre sem veszed, hogy visszaáramlik, egyszerűen csak pápá a szénmonoxidtól. Bár azt elég nehéz full feketén okosba' megcsinálni.

Szerintem kezdd el olvasgatni ezt a topikot, meg a Cserépkályha, kandalló és egyéb, fűtéssel foglalkozó topikokat. Meg úgy általában keresd a nyitott, zárt égéstér és égési levegő fogalmakat.

Előzmény: lombi1978 (16990)
Brikk stone Creative Commons License 2018.10.27 0 0 16991

"nem tudom az lehet e hogy páraelszívó vagy wcnél a szellőző ventilátort csinál negatív áramlást amitől visszafelé jön a füst?"

Tehát van egy kandallód  és van egy páraelszívód sőt még a WC-nél is van egy elszívó  !!

Csoda hogy eddig nem haltatok meg !

Bármikor bekövetkezhet !!

Előzmény: lombi1978 (16990)
lombi1978 Creative Commons License 2018.10.27 0 0 16990

Sziasztok!

Egy olyan problémán van eddig nem fordult elő, hogy szépen ég a kandalló ,egyszer csak olyan mintha megfordulna a huzat irány és lefelé nyomja a füstöt, nem mindig fordul elő, belenéztem a kéménybe nagyon szépen mindenhol nyitott a járat nincs tömődés sehol.

nem tudom az lehet e hogy páraelszívó vagy wcnél a szellőző ventilátort csinál negatív áramlást amitől visszafelé jön a füst?

tanácstalan vagyok

tudtok segíteni.

lentebb egy skicc a kéményről.

Hianla Creative Commons License 2018.10.13 0 0 16989

Sziasztok!

Régebben már volt szó a villámvédelemről. Ezeket végigolvasva még mindig nem tudom, hogy a lakáson belül végigfutó szerelt fém kéményt a pincében leföldeljem-e vagy ne? Ha leföldelem, akkor az növeli-e villámcsapás valószínűségét (jobban vonzza a villámot)

Esetleg külső villámhárítót célszerű kialakítani? Bár szerintem a villám nem válogat, ha becsap, akkor az eljut a kéményhez is.

quckyy Creative Commons License 2018.10.01 0 0 16988

Ahogy tgwh8 is írta. A szűkebb végét levágtam, összedugtam és kész.

Előzmény: Zoltanuss (16985)
VaZoLa Creative Commons License 2018.10.01 0 0 16987

Sziasztok,

hátha itt elöbb kapok választ a kérdésemre:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=149168702&t=9004917

illetve itt tennék is hozzá még egy kérdést:

tetőtér beépítésnél a kémény körül hogyan célszerű megcsinálni a párazáró fóliázást? PE fóliám van, és Leier Smart kéményem.

Amit eddig láttam csomópontokat, ott simán a kéményre van ragasztva a párazáró, jó lehet ez így?

A kémény körül a szarufák közé gondolom nem mehet EPS, oda kőzetgyapot kellene?

tgwh8 Creative Commons License 2018.09.30 0 0 16986

Nyilván nem a nagyobb felét vágta le, hanem a kisebbet, ahol így nem változik az átmérő ;)

Előzmény: Zoltanuss (16985)
Zoltanuss Creative Commons License 2018.09.30 0 0 16985

És az egymásba dugást milyen trükkel oldottad meg ??

Előzmény: quckyy (16984)
quckyy Creative Commons License 2018.09.29 0 0 16984

Köszi, már meg is csináltam.

Előzmény: lala1961 (16983)
lala1961 Creative Commons License 2018.09.28 0 0 16983

Üdv!  Persze, mert akkor mi tévő lehetne az ember az esettel kapcsolatban!:) 

Előzmény: quckyy (16982)
quckyy Creative Commons License 2018.09.28 0 0 16982

Sziasztok,

vegyes kazán füstcsövéből lehet vágni flexel? Cserélnem kellene és természetesen pont olyan hosszú nincs amekkora kellene. 

Zöldár Creative Commons License 2018.09.25 0 0 16981

Szép a levezetés,  kissé riogató, de a lényeg hogy vegyünk fel kölcsönt.

Lópikula !!

Előzmény: duraball (16979)
Zöldár Creative Commons License 2018.09.25 0 0 16980

Csak éppen a tetőcserép és a kéménycső találkozása nem látszik.

A víz elsődlegesen a padlásra folyik, majd később esetleg a   kazán helyiségbe.

A hibát pontosabban kellene feltárni.

Előzmény: mephysto (16978)
duraball Creative Commons License 2018.09.25 0 0 16979
mephysto Creative Commons License 2018.09.24 -1 0 16978

Sziasztok,

új építésű ingatlan esetén azzal a problémával szembesültem, hogy szerintem beázik a cirkó (kondenzációs) kéménye.

A kémény tetőn kívüli része így néz ki:

A cirkó a tető alatt az emeleten van, tehát az egész kémény kb. 2,5 méter.

nagyobb esőzésnél rendesen mintha valami bádog lemezre csöpögne a víz, ha a fülem a cirkó burkolatához teszem, érezni is lehet, ahogy viszi ezt a koppanó hangot a burkolat.

Ezután két-három hétig a cirkó néhány óránként kétszer egymás után pár másodperces "nem kellemes" hangot ad ki, aztán egyszer csak a harmadik hét után (kb.) ez elmúlik.

Egyelőre - sajnos mint laikus - próbálok tájékozódni, hogy ez lehetséges e és a kivitelezőt mivel szólítsam meg, mivel nem egy reprodukálható probléma (amikor esik, amikor épp úgy dönt a cirkó, hogy hallatja ezt a hangot). Egyébként semmiféle hibakódot nem ad, funkcionálisan rendben van a gép, na de ilyen körülmények között meddig?

Én úgy látom a kémény tetején nincs esőtető, csak valamiféle rács (gondolom madarak ellen).

Előre is köszönöm a véleményeket, tanácsokat!

trefaserik Creative Commons License 2018.09.22 0 0 16977

ha a kémény téglái közé bement a vakolatrészbe a korom,nem jon ki sose szerintem, én béleltettem a kéményt, hasonlo a kazán mint a tiéd, a huzatszabályzonál hagyjál vagy 5-7 mm hézagot, mert nekem nem mondták hogy kell. lezárt a kazán a kémény meg bekrátányosodott, de a felso része akkor lett ujrarakva, de még nem volt csak rá 1 évre bélelve, utána levertem a vakolatot a szobába befestettem festékkel, alufoliát ragasztrottam rá, ujravakoltam de most is lehet érzeni a kátrányszagot kicsitt a szobába, lehet már a falat festem alapozoval ujra,és ujrafestem azt,valahol csak utat talál a kátrány, esetleg valakinek erre ötlete? 

Előzmény: ivadek__ (16973)
Vernichter Creative Commons License 2018.09.21 0 0 16976

Ha rendszeresen tisztítod, akkor nincs ott  semmi ami begyulladhatna.

heabcd Creative Commons License 2018.09.21 0 0 16975

tgwh8 Creative Commons License 2018.09.18 0 0 16974

Magasabb hőmérséklet kell ahhoz szerintem.

Pillangó nem a huzat miatt kéne, hanem hogy behúzza a füsthőt 300-350 fok köré.

ivadek__ Creative Commons License 2018.09.18 0 0 16973

Igazából nem a nagy huzattal van bajom, ha minden jól megy a hétvégén rákerül egy automata huzat szabályzó.

A régi kéményben amiben megy a bélés cső, ugyebár nem tudtam teljesen tisztára kitakarítani és maradt benne egy kis korom, kátrány stb.

A nagy hő hatására nehogy begyulladjon, ezért kérdezném, hogy perlittel leszigeteljem vagy sem?

Előzmény: tgwh8 (16972)
tgwh8 Creative Commons License 2018.09.17 0 0 16972

Be kell építeni a kazán füstcsövébe egy pillangószelepet, azzal meg lehet fogni a hőt. A lényeg, hogy ne hűljön le túlságosan a füst, amikor kilép a nagyvilágba.

Vagy a kazánba kell beépíteni pár füstterelő lemezt, ami lassítva, hosszabb útra kényszeríti a füstöt, ezáltal jobban le fog hűlni, azaz jobban melegíti a kazán vizét.

Előzmény: ivadek__ (16970)
ivadek__ Creative Commons License 2018.09.17 0 0 16971

Csináltam pár fotót hátha segít egy kicsit.

Előzmény: ivadek__ (16970)
ivadek__ Creative Commons License 2018.09.17 0 0 16970

Szia! Sziasztok!

Mindenkihez irányulna egy kérdésem,de leírom az elejétől az egészet.

Én is hasonló cipőben jártam.

Adott volt egy 5 téglás kémény csúnyán átkátrányosodva.

Fúrni nem akartam így ment bele egy 160-as ovális saválló béléscső ( pont belefért 128x192mm).

A felső 4 méter visszabontottam majd úgy ment bele a béléscső, utána ahogy építettem felfelé a béléscsövet.

Körülötte pedig kőzet gyapot szigetelés.

Úgy ment rá mindig egy 40x40-es oszlop zsalu szépen levakolva stb.

A huzat fényévekkel jobb lett, viszont a bélés cső üzemi hője 400 fok....

Viszont nekem csak a padlás tértől felfelé van szigetelve az a 4 méteres rész.

Alatta maradt a régi kémény test (a pincéből indul a kémény) 2 főfal találkozásánál megy végig így esély sincs bontásra.

Tehát ami rész nincs szigetelve csak bélés cső van az kb 4m utána pedig 4 méter le van szigetelve.

Ugyebár ez a saválló cső jó hővezető, a padláson a régi kéménynek meghagytam egy kormóló nyílását.

Természetesen az új kéményen is magára a béléscsőre kötve is van kormóló, egy lent a pincében egy pedig a padláson.

Ha tüzelés közben ,,benézek,, a régi tégla kémény kormólójába érzem, hogy csak úgy dől ki onnan a meleg, felfelé nem tud elmenni a keletkezet hő mert felfelé már szigetelés van.

Ereszteni nem ereszt a bélés cső, eleve tokos a cső és szépen egymásba csúszik plusz be van kenve hőszigetelő pasztával úgy lett összetolva (1000+fokot bír a paszta) és még saválló szegecsekkel is össze van húzva az egész.

És most jönne a kérdés:

Esetleg az alsó részt a tégla kémény és a benne lévő béléscső között, szigetelhetem perlittel, hogy ne maradjon levegővel teli rész ( a kormólón be tudom szépen önteni) vagy hagyjam a francba az egészet és így is működhet?

Előzmény: Eltoltszint (16954)
ja69 Creative Commons License 2018.09.17 0 0 16969

Vegyes tüzelés fával tüzelek

Előzmény: Alapi42 (16968)
Alapi42 Creative Commons License 2018.09.17 0 0 16968

Az valami szenes /vegyes kazán ??

Előzmény: ja69 (16967)
ja69 Creative Commons License 2018.09.17 0 0 16967

Orosz Vidra 

Előzmény: Zöldár (16966)
Zöldár Creative Commons License 2018.09.17 0 0 16966

Milyen kazánt használsz ?

Előzmény: ja69 (16964)
Lonci1961 Creative Commons License 2018.09.16 0 0 16965

Sziasztok! Segítsetek, hogy mit tehetek az alábbi helyzetben:

Adott egy lakás az 1 emeleten az épület jelenleg 5 szintes.A 3. emeletre ráépítettek anno , igy elhúzták a kéményt.A lakásból felmenő kémény Furánflexel bélelve van.

A meglévő 20 éves Vaillant leszerelésre került, felraktak egy Immergas Kondenzációst, de a kémyénbe nem tudják behúzni a kondenzációshoz való csövet.A 8 centis vasgolyó nem nem megy át.

Megoldás lehet-e a kémény marása?Furánl lehet marni?Befér a maró szerszám?

Vagy adjam el a kondenzációst és vegyek egy használt kombit?

Nagymama lakik most melegvíz nélkül, hamarosan fűtés nélkül

ja69 Creative Commons License 2018.09.16 0 0 16964

Üdv. Olyan kérdésem lenne,hogy évekkel ezelőtt  acél csővel bélelve lett  a téglakéményem. Most volt egy kis vakolatjavítás  a  kéményen és akkor vettem észre,hogy a kémény tetejétől kb 2 méterre lévő tisztító nyílás idomja alatti

lefelé menő cső kb 1 cm rel  lejjebb van az idom végénél  ekkora rés van  a két cső között és egy kicsit mozog oldalirányba is  a  az alsó cső.  A tisztító idomtól felfelé  rögzített fix a  cső. Nem tudom mióta ilyen , de a kazánom rendesen működött eddig  jó huzattal égett. Nem tudom,hogy ez normális jelenség vagy sürgősen javítani kell. A válaszokat előre is köszönöm. A kéményem kb 9 méter magas lehet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!