Keresés

Részletes keresés

galvagin Creative Commons License 2004.09.26 0 0 297
Ha a cég be van jelentve akkor nem gáz mert ügyvéd és ügyész vizsgálya át,addig nem is kap engedélyt
Előzmény: Törölt nick (295)
galvagin Creative Commons License 2004.09.26 0 0 296
Pontosan igy van ,ha hivatalos adozni kell ,ha nem akkor bajba van az illetö hisz nincs is cég a háttérbe tehát pilotajáték ami tiltva van világszerte
Előzmény: Törölt nick (291)
galvagin Creative Commons License 2004.09.26 0 0 294
Ha a papiron az szerepel hogy szervezzen be másokat is adjon el nekik terméket és azért kap jutalékot akkor MLM,annak kell legyen egy bejegyzett cég és mindenki adoköteles hisz leirtam hogy addig nem is kap jutalékot mig fel nem mutassa hogy magánvállalkozo
Előzmény: Törölt nick (289)
galvagin Creative Commons License 2004.09.26 0 0 292
Természetesen az MLM-es adozik addig nem is kap jutalékot amig nincs bejelentve,hisz a cég el kell számolya hogy hova lett a kiadott összeg,nem hiszem hogy valamelyik is felvállalná az adozást más személyeknek,ellenben ha külföldi cég akkor az eset más azt nem kell megadozza Magyarországon hisz nem itt keresi a pénzt,abban az esetben van gáz ha a külföldi cég ellenörzést kap hogy Magyarországon fizetnek e adot,akkor baj van.
Előzmény: arnyekk (288)
arnyekk Creative Commons License 2004.09.26 0 0 290
Pár órája írtam először ebbe a topicba, és már is kaptam egy MLM-es spam-et :DDD
"Az évszázad kereseti lehetősége! Regisztráljon ingyenesen, és mi
díjtalanul építjük az Ön nemzetközi MLM hálózatát! Rádió és TV által
támogatott marketing, 500 milliós nemzetközi ügyfélkör! Részletekért
kattintson az alábbi linkre: ..."
arnyekk Creative Commons License 2004.09.26 0 0 288
És az adózás oldaláról sem lehet megfogni az ilyen tevékenységet végzőket? Én ezt egyébként sem értem. Most elvonatkoztatva az általam említett pilótajátéktól, az MLM-esek adóznak? Vagy a piramis csúcsa adózik mindenki helyett? Nincsennek bejelentve, nem fizetnek nyugdíjjárulékot, tb-t, stb...
Előzmény: Törölt nick (285)
galvagin Creative Commons License 2004.09.26 0 0 287
Nem tudom,de szerintem ha valaki másol egy pár adatot az nem hálozat épités,meg nem is irja hogy az.
Előzmény: arnyekk (286)
arnyekk Creative Commons License 2004.09.26 0 0 286
Mivel itt is hálózat építésről van szó, és van "termék" (tehát nem pilótajáték), ezért szerintem MLM. Persze lehet h tévedek.
Előzmény: galvagin (284)
galvagin Creative Commons License 2004.09.26 0 0 284

De hisz ennek semmi köze az MLM-hez és nem is irja sehol hogy az.

Ebben az esetben miért az MLM a hibás?

Előzmény: arnyekk (282)
arnyekk Creative Commons License 2004.09.26 0 0 282
Undorítónak találom, hogy ezek az MLM-nek álcázott pilótajátékok elözönlik a netet, és tovább csorbítják a távmunka egyébként is alacsony népszerűségét. Én dolgoztam tisztességes távmunkában: adatbázisfeltöltés, programozás. Most egyszerűen lehetetlen normális távmunkát találni, mert a hirdetőoldalak elvannak árasztva ezzel a szeméttel:
http://www.fixpenz.atw.hu/

Egyszer próbáltam egy ilyet, még 5-6 éve. 500Ft-ért megkaptam a "kezdő csomagot" ami olvashatatlan fénymásolatot jelentett. A munka abból állt, hogy hasonló hírdetéseket adjak fel, és embereket szervezzek be magam alá, akik aztán tőlem is megvásárolják az olvashatatlan fénymásolatot. Nagyon lol volt az egész. Nem vitt rá a lélek hogy embereket verjek át ilyen piszkos módon, szal veszni hagytam azt az 500 Ft-ot.

Amit kedves barátunk kínál a http://www.fixpenz.atw.hu oldalán, az szintén hasonló "másolási, borítékolási" munka lehet, de inkább nem küldök neki 2500Ft-ot hogy meggyőződjek róla. Neki bejött. Azt el is hiszem, ha havonta csak 10 balekot talál, már az is 25.000Ft, és nem is csinált semmit.

Kérdésem az lenne, mit lehet ezek ellen tenni? Nekem szúrja a szemem, hogy míg én keményen dolgozok, addig más jóhiszemű, dolgozni akaró emberektől kicsalt pénzen el. Törvényes ez???
rali Creative Commons License 2004.09.26 0 0 280
Nalátod.
Előzmény: Albertinka (279)
Albertinka Creative Commons License 2004.09.26 0 0 279

Az Amway-topicban napok óta könyörgöm az Amway-szeparatistáknak, hogy legyenek kedvesek nekem megadni az alábbi adatokat, de folyamatos mellébeszélés a válasz. Talán itt akad valaki, aki nem csak pozitív gondolkodásra noszogat, hanem érdemi választ is kapok tőle.

 

Szóval azt szeretném tudni, hogy Magyarországon 1992-2004 között mennyi volt évenként

- átlagos termékforgalmazói létszám

- a cég forgalma

- átlagosan az egy főre jutó havi pontérték

- kilépők száma

- belépők száma

- 21 százalékosok száma

- gyémántok száma

 

Úgy gondolom, hogy egy hálózaépítő üzlet múltjáról és jelenéről ezek az adatok, az ezekből készített grafikonok mondanak a legtöbbet, és ezek ismeretében lehet(ne) értelmes kérdéseket feltenni. Választ viszont nem kapok, még az is csak halandzsázik, akinek saját bevallása szerint 21 %-os üzlete van.

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.09.26 0 0 278

a kontakt kazi csak azért van, hogy újra zaklathassa a gazdnagyhat. a békés polgárt.

 

EL szokott veszni :))

Előzmény: Törölt nick (273)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.25 0 0 273
VARIÁCIÓK KONTAKT-KAZETTÁRA,

(avagy: Hogyan nézzük hülyének az embereket - tartósan?)

 

Az ám, a kontakt kazetta...
90-es évek második felének kitalálmánya, a toborzás hatékonyabbá tétele céljából. Ez egy olyan kazetta volt, amin egy teljesen ismeretlen szpíker papolt, és - szokás szerint - nem említette meg egyetlen árva szóval sem a cég nevét. Úgy gondolták a gyártók és kiadója, a szent és sérthetetlen Network21, hogy ezt a kazit odaadhatjuk bárkinek, hogy hallgassa meg, s miután ez megtörtént, az illető medönti a helyből-magasugrás világrekordját, felkiáltván: - Vááóóóóó! Ezaaaaaz! Erre vártam, ez kell nekem! Heuréka! Hol kell aláírni a jelentkezési lapot?.."
Na igen...ahogyan azt Móricka elképzelte...
Az első változat címe ez volt: Network marketing.
Na, ez már kapásból elég volt ahhoz, hogy az emberek többsége eleve el se fogadja a kazettát, meghallgatás pedig pláne szóba se jöhetett. Ha valaki jobb sorsra érdemes jelölt pedig mégis berakta a magnóba, a felelőtlenül rámásolt felvezetőzene rögvest meggyőzte, hogy stop, mert be akarnak szervezni az emvéjbe, úgyhogy a szerencsétlen hanghordozó máris rükvercelt vissza a gazdijához...
Na, ezen tapasztalatokból okulva, a következő sorozatot zene nélkül, tök sima címkével gyártották le, címe pedig: "A 90-es évek üzleti lehetősége". Viszont meghagyták rajta ugyanazt az álságos, átlátszó, mézzel átitatott, csöpögős szöveget, amiről valósággal sütött, hogy ad 1. teljességgel hihetetlen, ad 2. abszolút nem őszinte, ad 3. hogy Amway. Röviden summázva a lényeget: eredmény továbbra is semmi. Ráadásul - micsoda pech - jött 1999, a kilencvenes évek utolsó esztendeje. Az eddigi címmel azért már mégsem lehetett kiadni a továbbiakban a hülyítőeszközt, annál kevésbé, mert napnál világosabbá vált, hogy az MLM minden kristálygömbözés ellenére NEM vált a nájntíz üzleti lehetőségévé. Krónikus fantáziahiányukban azonban az új szériának a "XXI. sázad üzleti lehetősége" címet adták, talán abbéli meggyőződésükben, hogy ez 2100-ig tutira megfelelő lesz, feltéve, ha 2050 után az akkori balekok nem kezdenek legalábbis kételkedni. A szöveg viszont továbbra is változatlan volt a szalagon, eredmény meg ugyanaz a jól megszokott klasszikus nihil. Nosza, nekiveselkedtek a derék netvörkhuszonegyesek, kiadtak egy teljesen új audiókazit, mely egy kerekasztal-beszélgetést tartalmzott, zsír új címet is kreáltak nekije, hogyaszongya: "Megfelelő időben, megfelelő helyen..." Ez aztán ami üzleti szempontból nem volt jellemző kis hazánkra...Egy ideig nem is volt semmi baj a kréta körül, de valószínű, hogy ennek a negatív kicsengése is hamarost elterjedt, aminek következtében az emberek esmént rájöttek a kópéságra. Itt én már nem követtem az események láncolatát, de azt tudom, hogy az utóbbi években mind a marketingtervben, mind a kontaktkazi terén "internetes kereskedelem" és "elektronikus kereskedelem" néven kísérlik meg az MLM-et és az Amway-t eladni. Hogy honnan tudom? Egy kollégámnál megláttam egy ilyesféle kazettát, valami elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos címe volt. A fizimiskája lévén rögtön tudtam, hányat ütött az LOC, de nem árultam el a szakinak, csak naivan rákérdeztem: - Mi ez? - Egy betegemtől kaptam, valami internetes akármi - hangzott a válasz. Pár nap múlva újfent megérdeklődtem: - Na, mi volt a kazettán? - Á, át akart verni a csajszi! Belehallgattam, de pár mondat után tudtam, hogy Amway, az meg engem nem érdekel, úgyhogy visszaadtam...

That's all...

baal Creative Commons License 2004.09.24 0 0 272
csak nem biznicmen vagy, lekvár?
Előzmény: bleroy (265)
rali Creative Commons License 2004.09.24 0 0 271
A kis hülyének: a saját mlm bulija.A nagy ganénak a saját hálózata.
Előzmény: Szunya (270)
Szunya Creative Commons License 2004.09.24 0 0 270
kérdés: mi a nagy ügy?
Előzmény: rali (269)
rali Creative Commons License 2004.09.24 0 0 269
Ez a beleznai gyerek is ilyen szinten van - és azt hiszi, evvel mennyire jól szolgálja az nagy ügyet....
Előzmény: Szunya (268)
Szunya Creative Commons License 2004.09.24 0 0 268

abszolút, csak ha már egy ilyen belekerül, akár milyen jó a termék, amit árul, mivel önnön haszonszerzésén túl semmi sem érdekli, lehet, hogy a termék nem a megfelelő módon kerül felhasználásra, ergo:

 

elvesztem a bizalmam a termékben (pedig, lehet, hogy fantasztikus)

könnyebb lesz a pénztárcám nem kevéssel

a bajom is megmarad...

Előzmény: rali (267)
rali Creative Commons License 2004.09.24 0 0 267
Gondolom, ez a példány igencsak az aljanépség lehetett...
Előzmény: Szunya (266)
Szunya Creative Commons License 2004.09.24 0 0 266

Szerintem, amíg nem ismeritek ralit, addig ne minősítsétek.

 

Rali, bár én tudom, hogy igazságod vagyon, azért néha egy kicsit finomabban kéne fogalmaznod.

 

Tapasztalat: budapesti tömegközlekedésen egy húsz év körüli fiatalember arról győzködte hasonlókorú barátnőjét, hogy lépjen be a hálózatába, egyértelműen azonosíthatóan, hogy melyik cégről van szó, 'csak valami gyógytermékeket kell eladni, jó sok pénzért, de én akkor is rádumálom, ha rákos lesz tőle, dögöljenek meg, csak vegyék...'

 

hát, ennyit a rendszerről, amibe elég ha egy rohadt alma kerül...

bleroy Creative Commons License 2004.09.20 0 0 265

 

 

szia ralicska

 

küldtem egy világító tornyot, hátha osszlik a sötétség a fejedbe..........

 

 

nincs harag.

 

 

ja, most anyázhatsz megint, profeszor .

Előzmény: rali (260)
bleroy Creative Commons License 2004.09.20 0 0 264
írok a fórumra a privibe
Előzmény: galvagin (263)
galvagin Creative Commons License 2004.09.20 0 0 263

Szia!

Nem kaptam meg

Előzmény: bleroy (262)
bleroy Creative Commons License 2004.09.20 0 0 262
szia írtam
Előzmény: galvagin (261)
galvagin Creative Commons License 2004.09.19 0 0 261

Kösz

 

Előzmény: rali (260)
rali Creative Commons License 2004.09.19 0 0 260
Ez egy őszinte beszéd volt.
Előzmény: galvagin (259)
galvagin Creative Commons License 2004.09.19 0 0 259

Pont azt csinálom

Előzmény: rali (258)
rali Creative Commons License 2004.09.19 0 0 258
Te ne szállj be ebbe a buliba.Áruljad a szarodat a hülyéknek.
Előzmény: galvagin (256)
galvagin Creative Commons License 2004.09.19 0 0 257

Szia !

Ja köszi észrevettem.

Azt hittem hogy komolyabb érdeklödö és felvilágositást akar,de hát ö tudja.

Ajánlottam a pihenést hisz több mind 70 ezer hozzászolással ráférne.

Igazad van csak szorakozik ahelyet hogy kihasználná tehetségeit

Előzmény: bleroy (234)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!