Naplás utca A Naplás , a XVIII.-XIX.században használatos szó. Az egyik jelentése a fogattal berendelt jobbágyok várakozásra kijelölt helye amikor szállítási feladatra várakoztak. A másik jelentése szerint: a falvakba beszállásolt katonák nappali tartózkodását nevezték így. A Naplás út korábbi elnevezései: gróf Aponyi Albert út, Micsurin út.
Kucorgó tér A XIX.században itt álló, többször átépített népszerű vendéglő helye. Amikor a látogatók nem fértek be, akkor az udvaron álló pajtában kucorogtak a bebocsátásra várók.
Kopolya utca és Kopolya dülő
Valaha itt vizes zsombékos terület, népnyelven kopolya volt.
Ez egy szoftver, amelyet az ISDN net mellé lehet telepíteni és egy kommunikációs központ lesz belőle (telefon, fax, üzenetrögzítő, közvetlen kapcsolat, fájlküldés). A MATÁV oldalon van a reklámja, ott van a megrendelő nyomtatvány is.
Ezen az újraélesztési programon régebb óta gondolkoznak, már 95 körül hallottam róla. Akkor a GATE, de inkább a KÁTKI-ban volt ez jobbára beszédtéma, (már ahol én megfordultam), persze akkor még nem volt semmi konkrét sem.
Ha már a Rákos-patakról van szó, 95-96 körül készült egy tanulmány is, az Állami Telepeknél lévő tavakról. Az iszap radioaktivitását vizsgálta G.Z., a csernobili baleset tükrében. (radioaktiv részecskék rakódtak le - fall-out -, illetve a csapadékkal bemosódtak a patakba.)
Helo.
Mintha én is ezt mondtam volna egy kicsit lejjebb.
Na, nem mintha büszkélkedni akarnék, de tényleg nem kellene beugranotok minden kampánynak...
cucu
Harminc kilométerrel csökken a XVII. kerületi földutak hossza két éven belül. Az aszfaltozásra 2,2 milliárd forintot költenek, de még körülbelül 12 milliárdra lenne szükség, hogy teljes egészében leburkolják a városrész összesen 202 kilométer hosszúságú földútjait.
Állami támogatást vesz igénybe a XVII. kerület, hogy több mint kétszáz kilométernyi földútjának legalább egy részét leaszfaltozhassa. A harminc kilométernyi út burkolása 2,2 milliárd forint, s 50 millió forintot költenek a már aszfaltozott, de rossz állapotban lévő utak javítására. Az aszfaltozásra kijelölt utcák és utcaszakaszok listáját a XVII. kerületi önkormányzat lapja, a Hírhozó legfrissebb számában tették közzé."
Sziasztok!
Örülök a kerületi topicnak, mert én is itten lakom a Pesti úton 14 éve. Látom vannak itt ismerősök is, legyetek üdvözölve ezen az oldalon is.
A netkapcsolattal kapcsolatban ajánlom a figyelmedbe a mai Népszabi számítástechnikai mellékletét, hozzáférésekkel, árakkal.
Én most februárban álltam át az ISDN net-re, hát gyorsabb, mint az analóg. A hozzá rendelt RVS program viszont megnyerte a tetszésemet, csak azt nem értem, ha ingyen jár, akkor miért nem hozzák magukkal a szereléskor.
De mik ezek a foltok? mindegy nem érdekes.. közben anyámból kiszedtem hogy ő már kíváncsiskodott.. naszal.. van egy 30k-s belépési díj, és ha 2 évig tuti maradsz akkor van csak az a nagyon hirdetett 13k-s havidíj.. Március 31 után meg 60k lesz a belépési díj, és 19k a havidíj.. menjenek már a picsába..
bírom ezeket a reklámanyagokat mindíg a lényeget hagyják ki belőle.. :)
A 100.-200. hozzászólások között találsz "konkrétabb" dolgokat. A végkicsengés: messze még a reggel...
Itt EGY TÉRKÉP,de ezen se sok vidám dolog van nekünk!
A Matávkábel meg csak igért, de még kérdésre se válaszolnak!
A közel három és félezer négyzetméteres kert a Rákos-patak völgyében található. Példaértékűnek tekinthető a
tulajdonos értékteremtő erőfeszítése, amellyel létrehozta ezt a magángyűjteményt.
Botanikai érték:
A gyűjtemény a számos hazai növényritkaság mellett, több mediterrán, szubtrópusi, trópusi fajt is tartalmaz. A több
mint 300 fás szárú faj, fajta mellett megtalálhatók távoli földrészek növényei is. Említést érdemelnek a termést érlelő
gránátalma és füge, a piros levelű júdásfa, valamint a különböző hazai fafajok különleges változatai.