Csak azért választhattak ilyen logikátlan megoldást, hogy majd egy jövőbeni jelenetben valaki rábukkanjon a táskára, benne a gyertyatartóval. Aztán megint kutyulják a dolgot a végtelenségig, míg mindenkinek a kezében meg nem fordul már az a sporttáska. :)
Na pont ez az! De ezt még egy gyerek is képes felfogni, Juli meg Peti pedig ketten együtt sem. Ennyire nem foglalkozik senki a szereplők IQ-jával, meg a részletekkel? :)
Nos hát aki jár Lomtalanitásra az tudja meg aki kicsit is ismer kukásokat szemétszálitókat hogy nem hülyék! Nekem Rengetegszer mesélték hogy mindig átnézik a szemetesek az elszálitandó hulladékot ami kell azt kiveszik maguknak a kukások .Igy találtak már sok arany ékszert és egyébb értékes régiségeket is .Mikor hoztak le szekrényt ,ágyat és már nem voltak ot a lomisok mert már az elszálitás zajlott , bedobás elött alaposan megnézték nem maradt e benne érték miután megnézték bedobták :)
Hát Szerintem ezt a gyertyatartót nagyon gyorsan kifoglyák fogni :) Elég kreténül szabadultak meg tőle :D Nem Tudom Peti mi a Szart gondolt én el sem hoztam volna kezgyük ott .Tetesként én Lizára gyanakszom ki mást védett volna Peti amugy mondta is hogy amikor ezt megtudta meg tudta volna ölni Robit .De lehet tévedek :)
A másik logikátlan dologra is jól rávilágított mindenki: ha egy alapvetően textil alapú csomagolásba (és azon belül egy nylonzacskóba) rejtett tárgyat bedobsz a folyóba, az nem süllyed el rendesen, továbbsodorja a víz, aztán valóban könnyen fenn tud akadni valamilyen tereptárgyon vagy egy horgon. De ha egy fémtárgyat magában behajítasz, az a következő komolyabb fenékkotrásig lenn marad... ami majd jó néhány évtized múlva egy folyamszabályozásnál esedékes csak...
Egész biztos, hogy ez a híd volt, tavaly nyáron és ősszel sokat jártunk errefelé a párommal. Még a Duna itteni mellékágának jellegzetesen zöldeskék árnyalata is stimmelt! :)
Az a sporttáska viszont tutira nem érdemelte meg, hogy két iq-mínuszos személy a Dunába dobja. Komolyan, már sajnálni kezdtem, annyi viszontagságon ment át mostanában... És persze ott kellett megszabadulni tőle, ahol bárki megláthatja a túlpartról vagy a hídról, ha már nem tudták csak a gyertyatartót eltüntetni valami félreeső helyen. Ha Peti vagy Juli egyedül tette volna, azt még nehezen ugyan, de megérteném - de hogy ketten együtt ilyen idióták, erre már nincs mentség. :)
Én -a lehetséges verziók közül- nem feltétlenül a Mátyás király téri ház kapujába kihelyezett kukákra gondoltam. Ha már vették a fáradtságot, hogy elautózzanak a hídhoz, ott lebukdácsoljanak a vízig, azt is megtehették volna, hogy egy félreeső helyen (ahol nincsenek kukázók) kifigyelik, hogy a kitett kukákat mikor ürítik...innen már gyerekjáték és egyszerűbb, mint az, ahogyan megvalósították a bűnjel "elrejtését".
Olvastam, hogy filmszerűbb lesz a BK, emiatt is mentek át most éppen "krimibe".
Hát igen, nálunk Szegeden is ez a helyzet. Ha a kukába dobná, az biztos egy guberálónál kötne ki. Az illető biztos megpróbálná elsózni egy régiségkereskedőnél, az meg esetleg jelentené a rendőrségen, mivel ez egy körözött tárgy. Persze ebből még nem biztos, hogy a rendőrség visszajutna Petihez, főleg, ha előzőleg gondosan eltüntetnék az ujjlenyomatokat, ami az ő iqjukkkal nem feltétlen nyilvánvaló. Max annyira jutnának, hogy ebben a házban dobta be vki, de az meg hemzseg a lehetséges elkövetőktől...
Jó pár éve egy nő nikotinnal megmérgezte a férjét, és pont úgy bukott le, hogy egy guberáló megtalálta a nikotinos dobozt a kukájukban. Anyám futólag ismerte, mert mindketten a lottó kiértékelésben dolgoztak. Amíg le nem bukott folyton azt hangoztatta, hogy nem érdemes keresni a tettest, attől a férje úgysem fog feltámadni... Mellesleg Nóra is mondott vmi ilyesmit legutóbb. Persze itt kizárt, hogy ő lett volna...
Szerintem te nem Pesten laksz..:) Nálunk a kukabúvárok pontosan tudják, mikor van szemétszállítás (nem is beszélve a lomtalanításról), és amikor a gondnok kihúzza a kukákat, perceken belül megjelennek átnézni a felhozatalt.
Mondhatnák, hogy Peti szaros gatyái vannak a sporttáskában. Már olyan büdösek voltak, hogy Juli nem tudta kimosni őket, viszont a kerületben sem akarták eldobni, mert akkor ki kellett volna telepíteni a lakosságot. Juli meg azért kellett, mert a hídon mondott egy imát, hogy a táska tartalma miatt a halak ne pusztuljanak ki Paksnál.
A másik teljesen hihető verzió, hogy a táskában Máté volt, aki kitalálta, hogy úszóbajnok lesz, ezért egy táskában bebaszták a Dunába, ha kiúszik van esélye, ha nem, nem kár érte.
Gizella ismét inni kezd, így amikor a várandós Zsófinak sürgős szüksége lenne rá, nem tud segíteni neki. Vajon Zsófival minden rendben lesz? Péter Renáta miatt megint összeveszik Hannával. Kiderül, hogy Nóra mit tett, de ez Ágnesnek gyanús és bizonyítékokat keres Nóra ellen. Rudi féltékeny lesz Alizra és Krisztiánra, ezért Lucát felhasználva próbálja összeugrasztani Alizt és Krisztiánt. Ludwig és Miklós között nem enyhül a viszony.
Simán bele tudták volna dobni magában is a gyertyatartót, vagy esetleg elásni, szemetes konténerbe dobni, amit percek múlva elszállítanak, de neeem! Ők a lehető legidétlenebb megoldást választották és talán még ki sem ürítették a táskát (én is elfogadnám).
Na majd hétfőn kiderül, ők mit találnak ki, és beveszi-e Nóra... Azért Tudja Isten, én biztos nem vagyok olyan jól eleresztve, mint ezek a Berényiék, de én még azt a jó kis sporttáskát is sajnálnám...
A szemétben könnyen megtalálnák és milyen "fényt" vetne az éppen feltörekvő cégre, hogy ennyi termék a nyakukon maradt? Nórát simán át lehetne ezzel vágni, csak egy ötlet volt... :-)
Igen, csak Tóbiás nem egy Magdi néni, hogy más holmijában kutakodjon... Én se néznék bele, ha amúgy tudnám, hogy kié, ő meg pár órája látta Petinél, mikor együtt mentek edzeni.
Igazad van! A január 5-i rész végén Tóbiás csak kivette a szekrényből a táskát, majd elgondolkodva nézegette (csak a fantáziám láttatta velem, hogy bele is nézett), majd a következő rész legelején vitte és átadta Julinak.
Kááár, olyan jó lett volna, ha egy kis csavar került volna a történetbe, pl. Tóbiás Nóra jelenlétében rákérdez az udvaron: mi lett a gyertyatartó sorsa... Na mindegy! :D
Jól van na, én csak próbáltam vmi ürügyet találni a táska bedobásához.... Amúgy Peti fejével gondolkodva... Az előzetesben gondolom leírták, hogy végülis mit adtak be Nórának, én azt sose olvasom, de kíváncsiaqn várom, hogy oldódik meg ez a helyzet...
A tegnapi résszel kapcsolatosan azon is érdemes elgondolkodni - a borzalmas táskabedobáson kívül - hogy hol a fenébe volt otthonról Attila? Nyilván azért nem volt otthon, mert nem kellett a történetbe, de elméletileg este bőven otthon kellett volna lakmároznia, szarnia, tévéznie, tökmindegy. Juli ki is emelte, hogy nem hagyhatják egyedül a Máté gyereket, azért halasztották másnapra a bizonyíték eltűntetését. Olyan ez, mint amikor Timikét nem látjuk egy hétig, de a szobájában van és blogol. Ha nincs szükség valakire az aktuális jelenetben, akkor a készítőket egyáltalán nem érdekli, hogy meg kellene magyarázniuk, hogy miért nincs ott. Persze, Attila biztos dolgozott, hiszen valakinek vinnie kell a világszínvonalú céget, ha már Miki 3 hete, Ági 1 hónapja, Juli, a titkárnő 1 éve nem volt benn.
Szóval, mivel a Zindeksz nem mindig működik megfelelően: az első képen a szigeti híd látható, a másodikon pedig a zöld híd a vasúti összekötő. Melyik volt a jelenet helyszíne?
Megjegyzés: 2008-ig mindkét híd kinézete azonos volt, mindkettő típusa K-híd volt, csak a vasúti hidat 2008-ban elbontották, majd a helyére újat építették, azóta viszont nem K-híd.
Tóbiás nem nyitotta ki a táskát, hiszen felismerte, hogy Petié, akkor meg minek kutakodott volna benne?
Vajon mit mond most Peti Nórának? Az egyetlen magyarázat lehet, hogy egy állatot akartak a hullámsírba temetni. Igaz nekik sose volt egy se, de mondhatják azt is, hogy Peti véletlen elgázolt egy kutyát, próbálták megmenteni, de nem sikerült... Nem túl hihető történet, de meg lehet próbálni... :-)
"...az az északi vasúti híd (nekem úgy tűnik, ott forgatták a jelenetet)..."
Nekem inkább a Hajógyári "K" híd jutott eszembe amikor mutatták a hátteret volt autóforgalom ami ott a "rakparti" részen van a Mozaik utca alatt valóban. Csak azért sejtem az volt elég sokat jártam arra nem csak Sziget fesztivál kapcsán
Gondolom a vasúti összekötő hídon csak úgy forgatni nem lehet (most már van forgalom rajta).
Ha a személyi igazolványt nem is, de a Fitt Labor bérletét egészen biztosan. Ha előbb -Nóra által- nem bukik le, a nyomozók eljutnak a laborig és ott Tóbiás emlékezni fog a táskára. Újabb rejtély: miért nem jelentette a gyertyatartó létezését?
Lesz/lenne/lehetne még pár csavar a sztoriban, kérdés, kiaknázzák-e a forgik a lehetőséget?
Ráadásul Attila -mint képzett titkosügynök- simán bevihet egy halálos ütést, vértelenül, pont oda, ahová kell. Érdekes fordulat lenne, de nagyon megbolygatna mindenféle kapcsolatot és szálat a BK történetében!
Nekem is nagyon ellenszenves. Még gyanúsítottakkal szemben sem szoktak ilyen hangot megütni a rendőrök, nemhogy tanúkkal. Főleg az a gusztustalan, ahogy afféle pszichológiai módszerrel próbálja tukmálni a verzióját, mintha rá akarná kényszeríteni az embert, hogy végre kimondja hogy "igen, én tettem" Most Miki volt a soros. Pár nappal ezelőtt még abban a verzióban hitt, hogy Rudi gyilkolt az adósság miatt. Arról miért tett le? Ennyire beijedt Gedeontól? Egyébként ezen is elgondolkoztam, hogy ha odakerülne a sor, Mikit, és Ludwigot ki képviselné mint ügyvéd? Nóra ugye most kilőve, Gedeont meg Rudi lestoppolta, pontosabban Krisztiánék stoppolták le neki.
Duna-hídból épp nincs rengeteg. Konkrétan olyan, ahová diszkréten ki lehet menni anélkül, hogy rengetegen látnák az embert, az az északi vasúti híd (nekem úgy tűnik, ott forgatták a jelenetet).
Nappal érdemesebb kimenni, mint éjjel, mert kevésbé valószínű, hogy megszólítja az embert egy rendőr.
Viszont ki kellett volna menni a híd közepére, onnan jól belátható, hogy jön-e arra valaki, és amikor közel-távol senki, akkor ledobni a gyertyatartót.
Mellesleg nagyon utálom ezt a dagadt nyomozót. Úgy beszél a tanúkkal, mintha mindenki hétpróbás gazember lenne. Legalább az öregnek megadhatna némi tiszteletet...
Ádám nem csak aljas, de hülye is. Ha botrány lesz a bemocskolt joghurtból, Hanna rögtön tudni fogja, hogy csak ő lehetett a tettes.. Mellesleg nem emlékszem, hogy újra egy pár lennének, nem arról volt szó, hogy Ádám képtelen megbocsátani?
Peti vajon az edzo cuccat meg a szemelyi igazolvanyat is a taskaban hagyta? Elvegre Olivia nem biztos, hogy ismeri a taskat, nehogy mar ne tudja azonnal, hogy ki dobta vizbe. Ez a resz mar tenyleg a vicc kategoria volt, Vili bacsitol az egy hidas Dunaig.
Nem beszélve arról, hogy fényes nappal vonulnak ki a Duna partra, mikor bárki láthatja... Ahelyett, hogy mondjuk Peti a kabátja alá rejtve sétálna át sötétedés után a hídon, aztán a párkányra könyökölne, és beejtené a vízbe...
Peti képes sporttáskával bedobni a gyertyatartót, amit millióan láttak nála. Ha kipecázzák, nem lesz gond azonosítani. Nórika meg pont arról a hídról akar ugrani, amiről ezt jól lehet látni.
Én Attilára tippelek, gyilkosságügyben, másnak nem igen falazna Petya, csak Lizának és Attisnak.
Ezt el sem hiszem !!!! Természetesen csak 1 pontja van annak a nyomorult Dunának, ahol be kell dobni a "bűnjelet" ???? És Nórika is épp ott császkál, mily véletlen ! A másik baromság: TÁSKÁSTÓL ???? Egyszerűbb lett volna csak magát a gyertyatartót, na de miért várhatnánk bármi logikát ;-)
Értem én, hogy a forgatókönyvírók elő akarták készíteni a terepet a gyertyatartó megtalálására, de ilyen a világon nincsen. Mégis, minek dobták be a vízbe az egész táskát, amit mindenki ismer? Komolyan, minden karaktert hóthülyének állítanak be. Petit már régen, de az anyjának is annyi esze van, volt kitől örökölnie.
Ha úgy vesszük, hogy ő a gyilkos bűnpártolójának bűnpártolója, aki viszont a fia, akkor akár még mentesülhet is. De itt biztos nem erre gondolnak, pontosabban erre nem gondolnak a forgik, ráadásul én vagyok a hülye, hogy bármi ésszerűt várok a sorozattól. :-)
A 187395-nél lévő linkre reagáltam. Juli Petitől megtudja, hogy "segít valakinek a gyertyatartó elrejtésével", erre -mint jó anya- úgy dönt, hogy a legjobb helyen a Dunában lesz a bűnjel! Gondolom ezt ma, vagy jövő héten fogjuk látni. Ebben az esetben Juli is büntethető (lenne), de ez a BK!
Lemaradtam a tegnapi részekről, ezért nem tudom, hogy Juli mit tud, de ha azt hiszi, hogy Peti volt a tettes, és ezért segít eltüntetni a gyertyatartót, akkor nem büntethető.
Az eszébe sem jut Julinak, hogy a bűnjel eltüntetésében való részvételével ő maga is bűnrészessé válik? Nóra -ha meglátta őket- tuti milliómodszorra is megszakítja vele a baráti kapcsolatot!
M ügynök lebukott.Az ellenséges anya észrevette és faggatni kezdte különböző "kínzásokkal".Szerintem P ügynöknek a helyzetet nem így kellett volna megoldania,de alapjába véve jó látni Máté korához képest nagyon jól alakítja a szerepét.Egyébként Merlint már sosem látjuk viszont?
Azért az is érdekes, hogy Ádám micsoda "ármánybajnok" lett mostanában, ez már legalább a harmadik eset lesz, hogy olyasmibe ártja bele magát, amihez semmi köze.
Mondjuk ezt sem lehet kizárni - mármint hogy Liza a tettes után érkezett, csak akkor kérdés, hogyan menekült el a valódi elkövető, különösen, hogy olyan átjáróház lett Ludwig dolgozószobájából. Továbbá szerintem még tipikusabb az, amit Juli tett - hogy az áldozat állapotát szemléli meg, mint hogy a "fegyvert" vegye kézbe. De akárhogy is van, úgy érzem, hogy a tettes valahol a Schneider-Berényi családban vagy annak környékén keresendő - ebbe Ottót is beleértve.
Igen, én is fizikailag tartom alkalmatlannak Lizát erre az ütésre. Robi magasabb, erősebb, max. orvul tehette volna... De akkor ki volt, mert Rudi se, abban biztos vagyok... Még Ottóval vesztenénk a legkevesebbet, ő alig szerepelt, és amúgy is elment...
Ez a Juli is csak annyira való, hogy élősködjön az Attilán és hogy minden mondata után félig elmosolyodjon. Ezen kívül a síkhülye fiát próbálja menteni a börtöntől, mert ugye az a legfontosabb, hogy egy gyilkosság után senki ne legyen felelősségre vonva.
Valószínű elmondja ki a tettes, de ezt vhogy a nézők nem hallják... Aztán együtt próbálják eltüntetni a bizonyítékot. Mellesleg, ha a végén kiderül, hogy a gyertyatartó nála volt, nem csak bűnpártolás miatt lehet felelősségre vonni, de elsősorban segítség elmulasztásáért. Neki azonnal hívni kellett volna a mentőket, akár névtelenül is, és attól még a gyertyatartót el tudta volna tenni. Mondjuk az anyjának se volt több esze, nem esett messze az alma a fájától..
Timike "környezetváltozásra" küldésének gondolata már a kígyós eset után felmerült, de Nóra hallani sem akart róla. Most, Ági Lizával kapcsolatos véleménye után merült fel benne: mi lenne, ha... Most a kisasszony is rábólintott, sőt akar is menni, hát menjen, nem fog hiányozni.
Én nem vagyok biztos abban, hogy Liza sújtott le Robi tarkójára a gyertyatartóval. Valószínű, hogy Peti az ő kezében látta, de -mint már írtam- nem zárom ki, hogy Liza a tettes után érkezett, hogy beszéljen Robival az Ottó-féle ügyben és meglátva a testet, a földön a gyertyatartót, felvette...ekkor nyitott be Peti. Sokszor látni, hogy a "felfedező tanú", ha meglát egy hullát, mellette a pisztolyt, vagy kést rögtön felkapja és így gyanúba keveri magát.
Olyan jó azt hinni, hogy nem ez a jólelkű lányka volt képes arra, hogy gyilkoljon! Ilyen ütést szerintem "véletlenül" egyébként sem lehet bevinni, testi erőre van szükség ehhez, nem egy zongorázásban kifinomult kézre.
Az sem túl életszerű, hogy Nóra, miután elvesztette a férjét, a lányát is kiküldi Lizával Svájcba, aztán egyedül gubbaszt otthon a lakásban. Aztán mire Timi hazajön, majd Mikivel tervezik újra a negyedik esküvőjüket, miután jól kisírta magát a volt férje vállán? Nem beszélve arról, hogy egy elit magániskolában komoly jelentkezési procedúra lehet, nem vesznek fel valakit csak úgy az utcáról...
Amúgy az előzetes alapján Nóra magába fordulására lehet inkább számítani...
Ez az egész "kéz-teszt" nagyon amatőr és értelmetlen volt: attól tették függővé, Liza szóba jöhet-e gyanúsítottként, hogy az egyik keze valóban sérült-e? Ráadásul pont az, amelyet nem is használ annyit, mert jobbkezes? Ennél tényleg többet ért volna néhány jól irányzott kérdés: milyen volt a viszonya Robival, találkozott-e vala a bűntény napján, volt-e közöttük aznap vita vagy összezördülés, stb.
Timike kiutazásának egy célja lehetett, ő fogja kideríteni, hogy Liza nem normális, és hogy ő volt a tettes. Egyébként semmi értelme nem lenne. Olyan mindegy, hogy hivatalosan itthon van és hetente két jelenetben látjuk, vagy Svájcban.
De vajon a hercegnőnek való egy ilyen iskola? Elég elkényeztetett hozzá, az tény, de az már többször kiderült, hogy nem egy észlény, és nem is szeret nagyon tanulni. Neki ilyen divattervezős szakközépben lenne a helye az ambícióival, nem gimnáziumban. Itt jön bele a képbe a másik tényező: hiába gazdagok a szülei, a legjobb példa rá, hogy pénzen nem lehet mindent megvenni és megadni a gyerekünknek. Ha egy ilyen hiányossághoz még egy "tipikus picsa" személyiséget is hozzáteszel, azzal ugyanúgy kinézik az ember lányát egy ilyen elitiskolából. Liza az más, őrajta látszik, hogy volt gyerekszobája, és a visszafogottabb személyisége is alkalmasabbá teszi arra, hogy egy ilyen helyen tanuljon... ráadásul anélkül, hogy az megrontaná. Timike viszont a büdös életbe' nem fog kikupálódni Svájcban, ugyanott fogja majd folytatni, ha visszatér...
Már előtted akartam írni, hogy Hangya nem intellektuális, csak vészesen sznob. Ráadásul az eredeti befordult, alternatív karakterével szemben is ellentmondásos. Ezt ugyan azzal indokolja, hogy "ő már felnőtt", de én meg pont ezért nem akarok "felnőni"... :-)
Nőként két baja van: egyrészt a szörnyen feltűnő kancsalsága, másrészt ahogy a karaktere megy el negatív irányba, egyre rosszabb frizurái is lesznek. Jól állna neki ez a világos göndör haj, erre felnyírja hátulról?!...
Igen, valahogy így értettem: Krisz más világ, mint Hanna, nem entellektüel típus, és összességében túl direkt és túl nyers hozzá. Amúgy Hanna is mintha túlbecsülné a saját intellektuális képességeit és a női vonzerejét is: butának és csúnyának nem mondható, de a sznobizmusa és beképzeltsége eléggé taszító, sokáig senki nem bírja ki mellette.
Engem speciel Liza még nem idegesítt, de pl. Hanna már nagyon (szerencsére őt most egy ideig hanyagolták). A depressziós vagy érzelmileg labilis szereplőkkel valahogy toleránsabb vagyok, az elszálltakkal kevésbé. :)
Csak úgy tudom elképzelni, hogy Robi egy pillanatra elfordult, és a kellően kiborult tettes (akár Liza, akár más) gyorsan felkapta a gyertyatartót, majd testközelből leütötte, a pillanat hevében. Persze lehetett Ottó is, de kevésbé valószínű, hogy Peti miatta kockáztatott volna. Minden egyéb esetben orvtámadás jöhet csak szóba.
Egyébként Liza számomra a szimpatikusabb karakterek egyike, sajnálnám, ha kiderülne, hogy ő a tettes, csak a lehetőségeket latolgattam...
Amúgy az, amit szegény sporttáskával műveltek, több mint vicc, csak tovább erodálja a Peti intellektusára vonatkozó képet. Úgy tűnik, Peti ilyen kiélezett helyzetekben képtelen racionálisan gondolkodni, és mindig a leghülyébb megoldást választja.
Luca már visszajött nem? Csak mostanában nem látni, olyan fantum figura, mint a Szabó ikrek. Mellesleg folyton van kaszting, biztos lesznek új csajok..
Bravó, a Lipótból szabadultak írják a forgatókönyvet? :( Hogyan megy Timike tanév közepén pikk-pakk Svájcba? Mi ez a csajtalanítás? :( Unom már, hogy sorra írják ki a csajokat! :( Ez nem normális dolog!
1. Linda elment, nem pótolta senki.
2. Luca elment, nem pótolta senki.
3. Timike elmegy, ki jön helyette?
4. Zita idejött, a BK logikája szerint először összeférhetetlen volt, majd beilleszkedett! Miért írták ki ilyen hamar, amikor családtag?
Ok, elment Balázs is, de visszajött Tóbiás. Most Zsófi is, ha csak időlegesen, de távozna. Felborul a nemek aránya! :(
Fiúk: Ádám, Rudi, Krisz, Tóbi, Máté, Peti, Ottó
Csajok: Alice, Hanna, Zsófi, Timike, Luca, Liza
A házasokat nem számolom bele, csak a fiatalabb korosztályt.
Távozik vagy távozott: Timike, Luca, Liza, Ottó, Zsófi (ideiglenesen)
Marad: Ádám, Rudi, Krisz, Tóbi, Máté, Peti, illetve Alice és Hanna. Nagyon felborul az ivararány! :(
És ha Ági, aki jóban lehet az iskola vezetésével már telefonon lerendezett velük mindent? Timi meg eddig is biztos tanult nyelveket, most legalább lesz alkalma gyakorolni... Nektek semmi se jó... Inkább örülnétek hogy két problémás leányzó is jó időre eltűnik a színről...
Azért ez a "teszt" nagyon meredek volt... A rendőrök nem tudják, hogy Liza depressziós, sem azt, hogy mit tudott meg Robiról, akkor milyen alapon tesztelgetik a kezét? És miután kiderítik, hogy ö nem lehetett, nem kérdeznek meg olyanokat, ami esetleg segítheti a nyomozást, pl. hogy mikor látta Robit utoljára, vagy látott-e vkit ki-bemenni a dolgozószobába...
Peti gyerek nem kicsit hülye... Ahelyett, hogy hazamenne, és feltűnés nélkül bevinné a szatyrot a szobájába, elvégre az övé, jön ezzel a hülye ügynökösdivel, hogy mindenképp felhívja a figyelmet a táskára...
Timikét 10 perc alatt elküldték Svájcba, magániskolába. Várja valaki Svájcban? Tud róla az intézmény, hogy érkezik Timike? Átíratták? Milyen nyelven fog tanulni?
Kizárt, hogy Liza vita közben üsse le Robit, hisz az magasabb nála, és ráadásul hátulról jött az ütés.. Ez a fura pl. a rendőr verziójában is, ha vitatkoztak, dulakodtak, Robi mi a fenéért fordított hátat?
Persze, sztem is elutazhat, viszont a rendőrség mindenkit kihallgat aki ott volt, neki is fel kéne tenni pár kérdést, aztán mehet... Legalábbis nem mutatták, hogy őt vagy Lizát keresték volna, csak Petire és Rudira hajtottak..
Persze, én ser azért mondtam, mert összeillenek, csak mert itt mindenki van mindenkivel, és ez a variáció még nem volt... :-)
Amúgy nem gondolnám, hogy Krisz olyan kemény csávó lenne, ha nőkről van szó, Enikő és Zsőfi is többször túljártak az eszén... De az már igaz, hogy ő a katona - munkás - gengszter vonalat képviseli, míg Hanna az intellektuális oldalt. (Ami persze nem azt jelenti, hogy feltétlenül okos nő)
Olyan nincs, hogy harminc embert eltiltsanak az utazástól, mert közöttük lehet a gyilkos. Ahhoz komolyabb, személyre szóló gyanú kell. Mi lenne azokkal, akik külföldön dolgoznak? Elveszítenék az állásukat, azután sokmilliós kártérítést követelhetnének a magyar államtól, jogosan.
+ha kimegy a gyilkos Svájcba, és utána terelődik rá a gyanú, akkor van jogsegélyegyezmény a két ország között, ki fogják adni
Bocsi, én csak azokat kérdeztem akik az akkori jogász vitában éppen részt vettek... A két úriemberről korábban is gyanítottam, hogy jogászok, mert már nagyon sokszor bizonyították..
Csak úgy kíváncsiságból, Ti mind jogászok vagytok? Generic Jingle, Jay Gatsby, Ilhilla, Mlle. Grenelle
Szégyelld magad, hogy engem meg se kérdezel... :-) mert én tényleg az vagyok, igaz, úgy vagyok vele, mint sokan a vallással: nem gyakorlom... :-)
Mlle Grenelle #187336
Oké, hogy ez fikció, meg minden, de egy kicsivel alaposabb háttérkidolgozás nem ártana.
Elméletileg ez a sori napjaink Magyarországán játszódik, ha a helyszín fiktív is. Tehát illenék itt-ott a realitásokhoz szabni a történéseket.
Sajnos a sokéves átlag tényleg olyan néhány kérdésben, mint némelyik szereplő. A jog pont ilyen, Gizmógizivel nagyon telibe találtak, amikor a kamurablásával a bíróság elé került, és azt hitte, hogy úgy működik, mint az amerikai filmekben...
Mazsola0070 #178349
Ismerek számos olyan filmet, amelyikben az ilyen jelenetekben nagyon élethűen mutatják be a dolgokat, így inkább úgy mondanám, hogy a BK-ban elmegy.....:))
Én meg már mondtam itt, hogy barátokközt-jogászkodásnak hívom, amikor nagyon nem kezelik a helyén a fogalmakat... és azokból még a legenyhébb, amikor szimpla vagy betöréses lopás esetén is rablást kiáltanak...
Noirette #187352
És nem a depresszió, hanem az érzelmi kontroll elvesztése miatt válhat könnyebben elkövetővé. De ha ő is tette, csakis felindulásból tudom elképzelni, vita közben, neki biztosan nincs kriminális hajlama.
Igen, de mondtam már, hogy hol sántít a dolog: ha valakinek elborul az agya, akkor nagyon ritka az, hogy úgy b@sszon tarkón valakit, hogy attól halálos belső vérzése legyen. Mondom, vagy addig üti, amíg mozog - ennek pedig több külsérelmi nyoma van - vagy ha csak egyszer is sújt le, ott akkor is vér folyik. Ott már tényleg sántít a dolog, hogy azt nézik, hogy képes-e olyan sérülést okozni... nem kell harcművésznek, kommandósnak, hogy kigyúrt állatnak lenni ahhoz, hogy az ember puszta kézzel vagy valamilyen ütőeszközzel agyonverjen valakit, a düh meg tudja sokszorozni a képességeket.
v_peti #187354
Nem a depresszió, hanem a dilibogyók miatt van ez. Szinte az összes lövöldözős ámokfutó az elmúlt 1-2 évtizedben mind szedett valamilyen pszichogyógyszert.
Jó kérdés, hogy mi volt előbb, a tojás vagy a tyúk. Lehet az is, hogy a gyógyszerek szart se értek, vagy egyszer elgurult neki. Mondom ezt úgy is, hogy én sem hiszek a lelki dolgok gyógyszeres kezelésében. Persze mellékhatások mindig vannak, ezt már régóta tudjuk... ;-)
Nem vagyok járatos a témába, de attól hogy depressziós valaki, még nem kéne közveszélyesnek lennie.
Nem a depresszuió, hanem a dilibogyók miatt van ez. Szinte az összes lövöldözős ámokfutó az elmúlt 1-2 évtizedben mind szedett valamilyen pszichogyógyszert.
Nam csak Ottó miatt, hanem mert ő is elvesztette az apját, és emiatt rendkívül dühös lehet Robira, mivel Ottó apja halálát viszont ő okozta, és még el is próbálta tussolni a felelősséget. És nem a depresszió, hanem az érzelmi kontroll elvesztése miatt válhat könnyebben elkövetővé. De ha ő is tette, csakis felindulásból tudom elképzelni, vita közben, neki biztosan nincs kriminális hajlama.
Azt hiszem, ha valaki összeírná az összes jogi vagy orvosi bakit a sorozatban, eléggé hosszú lenne a lista. :)
Ami az irodát illeti: nem csupán Nórának nincs rendes irodája, hanem a Berényi Kft-nek sem. Egyéni vállalkozó esetében még elmegy a lakásból átalakított munkahely, de egy komolyabb cég már nagyobb irodahelyiséget bérelne magának - szerintem ki tudnák gazdálkodni a bevételükből.
Egy másik fórumon már részletesen kifejtettem a lehetséges elkövetőkre vonatkozó véleményemet, ezért itt már cask röviden, többre nincs energiám. :)
- Liza - nálam is esélyes, mert Ági elejtett megjegyzése és az Ottóval folytatott korábbi beszélgetése nyomán meggyűlölhette Robit. Elképzelhető, hogy bement hozzá, kérdőre vonta és Robi stílusát ismerve felindulásból rátámadt (lásd: érzelmi labilitás). Esetében a szándékosság kizárt, és ha ő volt, még maga sem fogta fel, hogy mit is tett. Amikor hazaamentek Ottóval, akkor is magát vádolta, hogy miket mondott Robiról. Végül a nem családtagok közül Peti csak neki falazna.
- Ludwig vagy Ági - Ludwigról nem hiszem, szerintem a fia halála őszintén megrendítette, még ha feszült is volt a viszonyuk. Ágiról viszont el tudnám képzelni, hogy előre megfontoltan megtette, hogy Ludwigra terelje a gyanút, és börtönbe juttasa, hiszen Ludwignak volt indítéka. De ha nem is ő volt, lehet, hogy ebbe az irányba mozdul el. Viszont neki Peti nem falazna, hacsak Ági könyek között el nem hitette vele, hogy Robi rátámadt, és ő csak védekezett. De ez eléggé valószínűtlen.
- Miklós - szintén valószínűtlen, én is úgy gondolom, hogy korábban százféle módon tudott volna ártani Robinak, még ha az esküvőn rendesen ki is volt borulva. Nem hiszem azonban, hogy kockáztatta volna érte a börtönt. Ha indulatos is, nagyon jól tudja, meddig mehet el.
- Ottó - szóba jöhet, és tényleg gyanús, hogy az esküvő után lelépett. De Lizával ellentétben - akinek szabad bejárása volt Ludwig szobájába - feltűnést keltett volna, ha bemegy Robihoz. Ő is hallotta Ági megjegyzését, de szerintem nem jutott el oda, hogy bármit is cselekedjen.
Összefoglalva, a legnyomósabb érvek amellett szólnak, hogy Liza az elkövető, de felindulásból, nem gyilkos szándékkal cselekedett, és talán nem is volt teljesen beszámítható.
Ismerek számos olyan filmet, amelyikben az ilyen jelenetekben nagyon élethűen mutatják be a dolgokat, így inkább úgy mondanám, hogy a BK-ban elmegy.....:))
Néhányszor már felmerült a topicban, hogy a BK-ban sokszor előjönnek olyan dolgok, amelyek megírásához egy icipici jogi/orvosi ismeret (vagy utánanézés a forgi részéről) szükségeltetne, de valamiért arra nincs pénz, hogy egy szakembert felkérjenek a szakmai lektorálásra, a forgi meg gondolom szarik bele.
Úgy emlékszem volt olyan is, hogy egy polgári jogvitában Nóra mindenügyi főügyvéd mindkét felet képviselte egyszerre, de elkövetett már többször olyan ügyvédi titoksértéseket is, amelyekért IRL simán kirúgták volna a kamarából.
De pl. Nóra lakása sem lenne alkalmas ügyvédi irodának, ahol pl. Timike simán kihallgatja, hogy mit beszél az ügyfelével, vagy a pasija nézegetheti a hivatalos iratokat, amelyek alapján aztán zsarolhatja Hülyealízt (arra nincs utalás, hogy Nórának lenne irodája, az ügyfelei odajárnak a lakására).
Van egy olyan érzésem, hogy Hannának nem jönne be Krisztián. Neki eddig vagy Balázs- és Henrik-féle simlis alakok jöttek be, akiknek hajlandó volt sok mindent megbocsátani, vagy pedig az Ádám-féle "érzékeny lelkek" (talán Peti is az utóbbiak közé tartozik, csak ő ráadásul még túlzottan gyerek is volt hozzá). Élete nagy szerelme pedig talán még mindig Balázs. Krisztián alapvetően egyenes, keménykötésű karakter, akit nemigen csavarhatna az ujja köré. De hát ki tudja, számos variációt még nem merítettek ki a BK-ban. :)
Amúgy illene jobban figyelni arra is, hogy már elindított ügyek, amikben pl. a rendőrség nyomoz, ne tűnjenek el a semmiben. Korábban számos ilyen volt, pl. az is, amikor Kriszék törölték a biztonsági kamerák felvételeit. Igaz, hogy Zsolt ennek nyomán börtönbe vonult, de szerintem még mindig nyitva maradt annak kiderítése, hogyan kapott lőtt sebet.
És az is nagyon bántó volt, hogy Enikő mérgezéses ámokfutása ügyében még csak feljelentés sem született ellene, az ártatlanul letaróztatott doki meg feledésbe merült. Nem vagyok sem jogász, sem rendőr (bár alapvetően érdekelnek a jogi kérdések), de az ilyesmi eléggé piszkálja az igazságérzetemet, még egy napi sorozatban is.
Az az érzésem, Krisz ezt most elsősorban Alizka kedvéért teszi, és nem a barátjáért. Mintha kezdene újra belepistulni a csajba... Jobb nő most úgy látszik nem szabad a házban... Bár akár Hannára is hajthatna, neki még nem volt meg..
Szerencsétlen Krisztiánnak mennyi pénzt ki kellett csengetnie... lényegében a semmiért! Báááár, egy "jó nyomozó" ennyiből is kihozta volna Rudi bűnösségét... :-)
Olvastam, hogy egy napi sorozat "orvos tanácsadója" pl. Csisztu Zsuzsa férje: dr. Ketskés...egyszer-kétszer bele is néztem a sorozatba, amely elvileg egy klinikán játszódik. Annyi szakmai sületlenséget, mint amit ott láttam-hallottam...pedig nem is vagyok orvos! :D
Csak egy egyszerű kérdés... Mert mintha egy jogászfórumba csöppentem volna... Szegény forgik, ha tudnák, hogy ennyi szakképzett jogász figyeli árgus szemmel a fantazmagóriájukat biztos felfogadnának egy jogi szakértőt..
Szerintem ilyen esetben senki sem hagyhatná el az országot, aki ott volt az esküvőn. Történt egy gyilkosság, a nésznépből valaki megölte az újdonsült férjet. Olyan nincs, hogy bárki csak úgy elutazzon valahová.
Úgy gondolom igen, a gyakorlatban azonban nagyon sok nyomozó, ügyvéd "téveszt", még egy-egy interjúban, tudósításban, sőt a bíróságon is rosszul fejezik ki magukat, akkor mit várjunk egy sorozattól?
A nyomozók "letesztelik, hogy Liza képes-e akkora erejű ütésre"? Eszerint gyanakodnak a lányra, de -mert tervezi a svájci utazást- elvetik azt, hogy ő is számításba jöhet gyanúsítottként. Máshol kell tehát keresni a tettest, nem Liza személyében. A legerősebb indítéka kinek is volt?
- Ludwig a börtönbe juttatása miatt már bosszút állhatott volna, marad a "szerelemféltés".
- Mikinek is több lehetősége -és oka- volt már, mégsem tett semmit, most miért gyilkolna?
- OTTÓ éppen az esküvő napján tudta meg: Robi felelős az édesapja haláláért, amint tehette: elutazott. Ő miért nem gyanús?
A legjobban az "csípi a szemem", amikor ilyen jelenetekben az hangzik el a védő szájából: "mivel VÁDOLJÁK az ügyfelemet?", holott neki kellene a legjobban tudni, hogy ez "csak" a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatos alapos gyanú közlése. Igaz, a hétköznapi nyelvben, a köztudatban a "vádolás" kifejezés él, de egy ügyvéd ne fogalmazzon már pongyolán, még filmen sem!
A spoiler szerint Lizával együtt Timike is elutazik Svájcba, aminek nyilván lesz jelentősége. Ő oldhatja majd meg a bűntényt. A gyertyatartó hollétére is fény derül.
Úgy látszik, most már mind kezdünk megbizonyosodni Liza bűnösségében. Azért elég groteszk dolog ez. Nem vagyok járatos a témába, de attól hogy depressziós valaki, még nem kéne közveszélyesnek lennie. Tudtommal olyankor a lélek sérült, befordul, szomorú lesz az ember. De aki ilyet csinál, és még el is felejti az inkább már pszichés, és az agya bomlott meg, mint Enikőnek nem is olyan rég. De ha Lizával ez is történt, még így is elég furcsa. Még ha valami személyes sértettség miatt tette volna, de Ottót azért nem ismeri olyan régóta. Lefeküdni nem akart vele, de ölni képes lenne miatta?
Hááát én se vagyok egy Adonisz típusú férfi de szerintem Ludwig karaktere egyáltalán nem hozza az igazi német üzletembert (nem azért mert nem szőke kék szemű), ráadásul ezzel a "girnyó" testalkattal bocsánat más is eszembe jut róla nevezetesen az, hogy beteg pld TBC-s akár még AIDS-es
A történet szerint nem tudom már mennyit volt börtönben esetleg ott kicsit lepukkant ettől ez a megjelenés amit Zubornyák jól hoz és egy kis "sminkelés" még hoz is rajta :)
Első körben közölni kell az illetővel, hogy tanúként vagy gyanúsítottként hallgatják ki, elvégre ettől függ, hogy köteles-e vallomást tenni, és az is ettől függ, hogy az ügyvéd milyen minőségben van jelen és mire van jogosultsága.
Ha tanú: köteles vallomást tenni, de ha magát vagy hozzátartozóját bűncselekmény elkövetésével vádolná meg, akkor arra a kérdésre a választ megtagadhatja, olyan kérdésre pedig, aminek a megválaszolásával titkot sértene köteles megtagadni a választ, pl. ügyvédi titok, meg persze van még pár részletszabály. A védő ilyen esetben nem védő, hanem segítő, de csak arra van jogosultsága, hogy vallomás előtt ügyfelét tájékoztassa a jogi háttérről (mire köteles válaszolni, mire nem köteles, és m az, amire ha akarna sem válaszolhat) illetve menet közben felügyelje az eljárás szabályosságát. A tanút nem instruálhatja, nem szólhat közbe, kivéve ha olyat kérdeznek, amire az illetőt mentesség illeti meg, ekkor figyelmeztetheti mind a rendőröket, mind a tanút. A tanú idő előtt nem távozhat, a vallomást köteles aláírni.
Ha gyanúsított: az ügyvéd ilyenkor védőként van jelen. Gyanúsítás esetén ismertetni kell a gyanúsítottal, hogy mivel gyanúsítják. A válaszadást megtagadhatja, akár az összes kérdésre, akár csak bizonyos kérdésekre. Ha megtagadta a választ akkor is joga van vallomást tenni. A személyi adatokra vonatkozó kérdésekre nem tagadhatja meg a válaszadást.
A tanút figyelmeztetni kell a hamis vád, a hatóság félrevezetése, és persze a hamis tanúzás következményeire, gyanúsítottat csak a hamis vádra.
Remélem mindent elmondtam röviden. Összegezve: a jelenet nagyon rossz volt, bár filmben elmegy.
Amúgy sem szívesen engedi a tűzhöz Ágit, szerinte elég lenne Neki otthon a villát csinosítgatni, nem "játszani" az üzletasszonyt, arra ott van Ő, a nagy nemzetközi üzletember, a kapcsolataival, tapasztalatával.
Tóbiás még nem tud a boncolás eredményéről, ezért nem tett említést a gyertyatartóról. Lehet, azt gondolja, hogy Petike egyszerűen ellopta? Érdekes lesz látni, ha megtudja, hogy Robit leütötték, remélem leesik neki és azt hiszi majd, hogy Petinek köze van a gyilkossághoz.
Nem hinném, hogy Liza annyira "elmebeteg", hogy minden kiesett neki, más lesz itt a megoldás!
A BK univerzumban igen, csak kár, hogy sem a vonatkozó jogszabályok, sem a rendőrségi gyakorlat alapján nem így zajlik egy kihallgatás, és az ügyvéd szerepe sem ilyen, tanúkihallgatásnál pláne nem.
"Amúgy se ő az egyetlen akinek oka volt haragudni Robira"
Viszont a rendőrség csak ezt a sztorit ismeri, mert gondolom Miki, vagy Ludwig nem dicsekedtek el a korábbi ellentétekről. Egyébként adva volt, hogy Nórát leszámítva csak Gedeont hívhatják a ház lakói. Lassan ő is beköltözik.
Ludwig - én itthon félek tőle képernyőn keresztül, ijesztő. A szeme, a halk, visszafogott beszéde, mintha robbanás előtt lenne, vihar előtti csend, Ági is fél tőle, Ludwig nélkül egy egész más Ági volt.
Áginak nincs igaza, hogy Ludwigot nem rázták meg az események. Még sokkal jobban is, mint azt kinéztem belőle. A dolgozóban senki se látta, mégis zokogott. Nekem úgy tünt, mintha inkább egy kicsit becsavarodott volna, pl. ezzel a rakjunk rendet a saját házunkban dumával...
Ez a Petrik Gedeon kétségkívül nem a legtisztességesebb ügyvéd, de nagyon ügyes... Seperc alatt leszerelte a nyomozókat... Amúgy tényleg elég kevés indok, hogy Rudi ott volt, meg elment... Bizonyíték meg sehol... Amúgy se ő az egyetlen akinek oka volt haragudni Robira. Kb a fél ház utálta a szerencsétlent...
Akkor Liza nem tud arról,hogy megölte Robit?Hát ez asylum-ba való.Otto szegény.Én is menekülnék a lánytól a helyében.Szóval biztos,hogy Liza tette,de ha nem is akkor az még 1 váratlan fordulat lenne.
Az lemaradt, hogy az Ági és a Ludwig jelenetei nekem élményszámba mennek, nagyszerűen játszanak mindketten, könnyedén megállapítható, hogy milyen tehetségesek, pláne ebben a közegben. Hatalmas figura ez a Zubornyák, és a megjelenése is tökéletes a szerepre. Néha azért jól válogatnak a készítők.
A mai részből kiderült a tettes, akinek kérdése volt, megkapta a választ, Liza az, és nem tud róla, ahogy sejtettem. Peti azért vitte el a bizonyítékot, mert látta, hogy a lány nem önmaga, éppen kihagyott az agya, és ahogy látható, semmire sem emlékszik. Ági is észrevette már a dolgot, ő tudja, hogy mire képes a lánya.
Lizával kapcsolatban el tudom képzelni, hogy nem is emlékszik a gyilkosságra. Elborult az agya és abban a pillanatban nem is tudta, mit csinál. Majd lehet, hogy beugrik neki, és úgy derül fény az egészre, hogy bevallja.
Liza legfeljebb úgy tehette, hogy elrejtőzött a függőny mögött, és váratlanul, hátulról csapott le a srácra. A gyertyatartó azért nem tompa tárgy, de pont ezért Robinak vértócsában kellett volna feküdnie... Mellesleg nem értem, miért kellett az újraélesztéshez inekcós tű? Hálisten még nem vetem részt ilyesmiben, de nem a mellkast kell pumpálni, meg szájon át lélegeztetni? Ha az áldozat meg se mozdul, van értelme infúzióra kötni?
Én már meginogtam: Lizának nincs akkora ereje, hogy egyetlen (vér nélküli) ütéssel letaglózza Robit, majd -kissé zaklatottan ugyan- beszélgessen Ottóval, elkisérje összepakolni stb. Állítólag a pszichésen labilis egyéneknek a testi ereje nagyobb, ennek ellenére Lizáról nem tudom elképzelni.
Egy biztos: ma Tóbiás már Péter bűnösségére gondol, miután megtalálja a gyertyatartót, gondolom nem is rejti véka alá a felfedezését, csak nem fogja tudni "összerakni", amit a parkban hallott Ruditól a táska tartalmával, de csak idő kérdése, hogy összekuszálja a dolgokat. :D
Látom, már mindenki holbiztosra veszi, hogy Lizácska volt (mondjuk könnyen lehet). Először Rudival voltatok így. Érdekes fordulat lenne, ha vki egész más tette volna, akire senki nem gondolt (na nem egy betörő, mert az már pofátlanság lenne az íróktól)...
Nóránál megint előjön majd a posztraumás stressz szindrauma vajon?Ami Laurich Igor idejében is volt neki.Rudi egyre gyanúsabb.Miért mesélte ezt el Aliznak ott ahol senki sincs(milyen véletlen Tóbiás épp arra futott).Krissz az Rudira gyanakszik.Aliz meg csak hoztaa formáját :)
sajnos fogalmam sincs, miért kellett viszonylag hamar megszabadulni Robitól :-( Nem volt ugyan szimpatikus a karaktere, de lehetett volna még Vele "játszani". Most Ludwigpapa kit fog ócsárolni ? :-)
Ahhoz képest, hogy milyen hamar főszereplő lett belőle, elég hamar kiírták. Lehet tudni a hátterét? Ő nem akarta már, vagy őt nem akarták már, mármint a színészt, vagy tényleg "csak" a karakter nem kellett nekik?
Liza esetében két út lehet. Az egyik, hogy bolondok házába megy, a másik, hogy kitálal az anyjának, és az elküldi egy közép-amerikai szigetre, mielőtt kiderülne az igazság. A végeredmény szempontjából lényegtelen a dolog, a karakternek mindenképpen távoznia kell.
Ez azért bosszantó, mert így nem derülnek ki a disznóságai... Amúgy, ha a karakterét nem is kedveltem, voltak vele jó jelenetek, pl. a Rudival való kötekedés, felőlem maradhatott volna... Ha élne, akár a leütése folytán is kiderülhetett volna róla pár dolog..
Nála fiatalabbak halála is történt már ebben a sorozatban, és azok közül egyet sem betegség vitt el...
Én pedig nem csodálkozok, hogy az apján kívül nem ráz meg túl sokakat az eset. Vagy alig ismerték, vagy pedig utálták - de még nála nagyobb gazemberek halálán sem illik kárörvendeni, így marad a közönyös tudomásul vétel.
Nóra meg valószínűleg igyekszik elfojtani, illetve itt lehet kihegyezni arra, hogy "na ugye, mégse őt szerette igazán" - de ahogy itt mennek az utalások, ki fog bukni belőle a trauma...
Most tényleg meghalt Róbert? :( dehát olyan fiatal volt és életerős ;( ahogy nézem, a lakókat nem nagyon rázta meg, igaz a BK-ban ez szinte mindennapos. Ha nekem egy távoli ismerősöm meghal, rosszabbul viselem, mint pl. Nóra, akinek a vőlegénye halt meg, fura
Jól mondod, bűnpártolás, mert nem az elkövetővel együtt tervelte ki a dolgot - akkor részes lenne - és hamis tanúzás egyszerre.
Hatóság félrevezetése az az, amikor kamu bűncselekmény miatt teszel feljelentést, vagy pedig ha meg is történt, ismeretlen tettesre, egy rég halott vagy nem büntethető személyre, vagy saját magadra kened a dolgot. A lényeg az, hogy nem konkrétan valaki másra, mert akkor már hamis vád, ami súlyosabban számít.
Ha Liza volt, akkor a börtönt megúszhatja kóros elmeállapotra hivatkozva, de mivel fennállhat a veszélye, hogy máskor is tesz ilyet, akkor bezárják kényszergyogyóra. Ez is kétségtelenül sok színt vinne a sorozatba és az anyja életébe, még ha nem is biztos, hogy ez kéne ide...
Azért a Robi gyerek halála rendesen felkavarta az állóvizet, először fordult elő, hogy az RTLmost oldalán, az ezt nézik rovatban nem a Budapest, hanem a BK visszatérő epizódja volt az első helyen. Mellesleg ez az éppen csak vegetáló fórum is fellendült, több oldal komment született az utóbbi időben... :-)
Alizka tényleg nagyon hülye, nem hinném, hogy Rudi szivesen eldicsekedne a rendőröknek a kiegyenlítetlen adóssággal... Bár mondjuk a szőkeség azt is elmesélhette volna, hogy Robi ezért hívta a villába...
Szűkítve a dolgot: a gyertyatartó elvitele bűnpártolás, a kamuzása pedig hamis tanúzás, bár lehet, hogy a bűnpártolásba beleolvad ilyen esetben a hamis tanúzás, mindjárt megnézem a vonatkozó rendelkezéseket.
Hatóság félrevezetése biztos nem, az teljesen más jellegű (pl. bejelentem, hogy lopás történt, miközben nem történt, de a rendőrség nagy erőkkel elkezd nyomozni).
Bűnpártolás és hamis tanúzás lehet, de ez is attól függ, hogy konkrétan mit, mikor tesz, és milyen szándékkal.
Baromi rossz a minőség, ahogy az RTL-es videóknál megszokott, de mikor Nóra megközelíti a korlátot, a haja egyenesnek tűnik, viszont amikor odaér és lenéz, már fodros.
Vajon hány héten keresztül megy a nyomozás és derül ki az igazság?
Peti meg egy hülye f..., már bocs sose nő be a feje lágya és ő a nagy "Pusszancs vállalkozó" felnőtt.
Hogy is nevezik ezt a valóságban "fedezi az elkövetőt" azért is jár valami nem? Ha tényleg Lizát "védi" Kicsit uncsi Petinél mindig előjön ez a "nem vállalja fel a tetteit"
A nagy szaktudású rendőrnyomozóknak meg nem tűnt fel kicsit furán viselkedik a srác az öltözőben
Szerintem az lesz. Pont ennek van értelme. Robi a halálával még nagyobb ember lett a szemében, pláne az utolsó telefon miatt, amit a rögzítőre mondott. Nóra egészen biztos benne, hogy Robi őt szerette, és tiszteletből felveszi a nevét, és elhagyja a saját vezetéknevét. Mást nem nagyon tudok elképzelni.
Jajj na, hát nem érzed, hogy ez csak egy vicc! Persze, hogy meghalt, és most Nóra hetekig zokogni fog, aztán meg talán újra kiköt Miki karjaiban. Ludwig meg lehet, hogy mostantól jó ember lesz...
Hát azért ez nem vicces,hogy ezzel dobják fel az esküvőt,de ha mégis igy lenne akkor csak Nóra és Juli nem tud semmiről?És a rendőrök.Nem hinném én,hogy beszervezett.Robi meghalt.:) Liza vagy Rudi mostmár csak ez a kérdés.
Egyértelmű, hogy Liza a tettes, mégha nem is az emberölés volt a cél. Peti ki mást védene? Ha épp egy gyilkosság történt a szobába, ahová benyitok, látom a holttestet és a feltételezett gyilkos fegyvert egy ismerősömnél, valószínűleg azonnal kihátrálnék, és segítségért kiáltva rohannék vissza a vendégekhez, értesíteném a mentőket és a rendőrséget. Nem egy ismerőssel/szomszéddal fogok leállni meghallgatni a magyarázatát és alkudozni vele egykis zsebpénzért, arra pedig nem hagynék időt, hogy megfenyegessen, vagy megöljön hiszen azonnal rohannék kifelé, mivel joggal gondolhatom, hogy egy pszichopata. Ha viszont családtagról van szó, miatta azért valószínűbb, hogy vállalnám a bűnrészességet...
Ha a tarkójára ütött nem biztos,hogy megered a vér,de én sem hiszem,hogy a gyilkos fegyver a gyertyatartó.Azis lehet,hogy még ütni akarta....Ez má bolondság :)
Lizának a bal keze van bekötve, gondolom egyébként jobbkezes. A kérdés már csak az: hogyan tudott olyan pontos ütést mérni Robi tarkójára/fejére, hogy "vére sem hullt, mégis kimúlt".
Ha tényleg Lizácska a gyilkos, az Ági-Ludwig párosnak igencsak kijutott... Ludwig elmondhatja, hogy "a te gyereked megölte az én gyerekemet" :P. Amúgy meg úgy látszik, kezd ráocsudni, hogy ez a "genetikai hulladék" mégiscsak az ő egyetlen fiacskája volt..
Ez tényleg így van, csak azt nem értem Rudi miért nem szerepel a köv. spoilerekben? Közben meg Alíz és Krisz között alakul vmi, olyan, mintha Rudi eltünt volna... Ő sztem is fontos szereplő, durva lenne, ha egy gyilkossággal kiejtenék, még ha mondjuk nem is teljesen szándékosan történt... Liza viszont nagyon ügyes volt, ha lány létére, bekötött kézzel így ki tudta irtani Robicseket... Persze, talán nem is tudja, hogy ez ennyire sikerült... Erről jut eszembe, gyermekkorom egyik kedvenc olvasmánya, a Piszkos Fred, mikor Fülig Jimmy arra oktatja a herceget, hogyan kell lesújtani az olmos bottal.
- De hát attól akár meg is halhat..
- Felség, elsőre ne számítson ilyen jó eredményre!
A mentőknek ez a dolga, de túl sokat nem is vesződtek vele. Az tény, hogy Robi már egy ideje halott lehetett, hiszen egy csomóan jártak már a szobában, de egynek se jutott eszébe, hogy mentőt hívjon, vagy legalább a többieket.. Még Nóra is csak élesztgette, ahelyett, hogy rögtön telefonált volna. Attila objektív szemmel rögtön látta mi a helyzet, míg Nóra és Ludwig nem akarták tudomásul venni...
Szerintem nem kell sokat belelátni ebbe a történetbe, végtelenül egyszerű az egész, mint úgy általában a Barátok közt. A forgatókönyvírók azt gondolják, hogy milyen okosak, mekkora csavarokat tudnak írni, közben bárki, akinek megvan a magához való esze, egy pillanat alatt rájöhetett, hogy mi történt. Nem gyertyatartókkal kell foglalkozni, meg hogy kinek állt érdekében Robi halála, hanem a Peti viselkedését kell figyelni, aki látta a tettest, és nyilvánvalóan nem sok olyan ember van a házban, akit a saját kárára is védene. Az anyját valószínűleg védené, de tudjuk, hogy nem ő volt, rajta kívül egyetlen ember van, akit megvédene, és ez Liza, az instabil, beteg kislány, akinek nem véletlenül írták bele a történetébe a betegségét, Robi meggyilkolása lehetett vele a cél, a lány gyakorlatilag azért került bele a történetbe, hogy vele nyírassák ki a Robit. Ezen kívül, amin még mindenképpen érdemes elgondolkodni, hogy Robi halálával két szereplőt veszít a sorozat, az egyik ő maga, a másik pedig a tettes, aki minden bizonnyal börtönbe kerül, vagy Liza esetében bolondok házába. Vajon ki annyira jelentéktelen és pótolható karakter, akitől bármikor meg lehet szabadulni? Liza. Miklós és Attila nem, Ludwig most jött be, és az egyik legjobb karaktere a sorozatnak, ha nem a legjobb, Rudinak fontos szerepe van a Rékasi bandában, szóval marad Liza. Ottó lehetett volna még, de Robi már feküdt, mikor éppen Liza ecsetelte neki, hogy mekkora szemét a Robi, nyilván előtte ütötte le. Aztán ők el is sétáltak Nóra lakására. Rém egyszerű a történet, én is megírhattam volna.
Durva, nem gondoltam volna, hogy meghalasztják Robit! Szegény Nóra, jó hamar megözvegyült... Mindenesetre ez volt az egyetlen házassága, mely a sírig tartott! :D Az viszont tuti, hogy a tragikus esemény miatt, annak hatására fogja Nóri levágatni a haját!
A "gyilkos" pedig szerintem az idegileg labilis, depresszióval küzdő, a gyógyszereit régóta nem szedő Liza (csak őt védené Peti), bár valószínűleg nem kívánta Robi halálát. (Bár én még Timiről is el tudom képzelni, hogy fejbe vágta Robit - a kis kígyótól bármi kitelik! Mondjuk valószínűbb, hogy Liza - esetleg Ottó - volt...)
Attila és Robi összebeszéltek, hogy eljátsázk Robi halálát. A mentősök kamú mentősök voltak, elhitetve mindenkivel a halált. Vissza fog még térni Róbert. :-)
Első "ránézésre" valóban hihetjük azt, hogy Liza volt a tettes. Peti is ezt hiszi, mert valószínű Lizánál látta a gyertyatartót. Mi van azonban akkor, ha
- nem Liza volt, nem ő a tettes
- nem is a gyertyatartóval ölték meg Robit, hiszen a koponyára ilyen eszközzel mért ütés vérző sérülést okozna, itt pedig nem volt vér és valóban célzott ütésnek kellett történnie, amely így letaglózta Robit. Erre szerintem Liza képtelen lenne.
Mi van, ha valójában egy kommandós katona ütötte tarkón Robit, egyetlen ütéssel és a gyertyatartó véletlenül került a földre, egy esetleges dulakodás közben? Mi van, ha Liza csak bement Robihoz, hogy kérdőre vonja a baleset miatt és meglátva mi történt, szinte ösztönösen felkapta a gyertyatartót és Peti ezt látta meg, ebből következtette ki, hogy Liza a tettes? Liza zilált lelkivilágának éppen elég volt a látvány ahhoz, hogy a sokk miatt a látott állapotba kerüljön.
A forgatókönyvírók terve bejött: eléggé felbolygatta a történés a rajongók táborát, működik a fantázia...ha Robi marad a férj szerepében és Nóra fokozatosan ábrándul ki belőle, sokkal unalmasabb lenne hetekig a vajúdást látni!
A következő -sok fordulatot tartogató- történet: mi lesz Zsófi terhességével, a babával, ha Kiss Ramóna hónapokra szünetelteti a szereplését? A legegyszerűbb megoldás: elutazik a babával Olaszországba. Ezt Tóbiás nem engedné! Sokkal izgalmasabb lenne, ha mondjuk a kórházból elrabolnák a babát, Zsófi pedig a keresésére indulna... :D
Peti viselkedése mindenképpen érthetetlen, ha védeni is akar vkit nem az a megoldás, hogy ellopja a gyertyatartót, mert azt biztosan keresni fogják, és nagy baj, ha nála találják meg. Ha meg ráadásul menekül is (előzetes), na az meg pláne régen rossz.. Egyébként nem kell ahhoz viaszcsepp, hogy vki lássa, ide kell még egy gyertyatartó, a háziak meg pláne... Ilyenkor a legjobb, ha gyorsan letörli az ujjlenyomatokat, és visszateszi a helyére...
A BK-ban sose fufarkodtak a halállal, legdühítőbb eset volt, mikor a régen kiírt Novák Csabát halasztották meg. De elég döbbenetes volt az is, mikor Géza Brigittája váratlanul belezuhant a liftaknába, asszem az is pont az esküvőjük napján. Ezekben az a legxarabb, hogy a család utána hetekig gyászol, ami elég nyomasztóvá teszi a történetet...
Az nem stimm, leütötték ugyan, de utána még meg is rugdosták/taposták csótányroppantó cipővel.
Az esély attól még meglehet, hogy pont olyan helyen találják el, amitől okozhat halálos kimenetelű belső vérzést... de azért ez igen ritka. Mindenhol, ahol egy súlyos, tompa tárggyal való fejbecsapással küldik át az illetőt a másvilágra, többször odavágnak, és általában folyik vér, vagy vannak zúzódások az áldozat fején - itt egyik sem látszott.
Róka Rudi még próbálkozhatott fojtogatással vagy pláne nyaktöréssel (katonáknál előfordul) - ehhez sem árt, ha leüti előtte, hogy ne legyen ordítozás meg dulakodás - de ha egy Liza kaliberű labilis idegzetű nő bepipul, az ritkán üt egyszer célzottan, hanem pont hogy formátlanra veri a fejét, és mindenhonnan csöpög a vér. Ha pedig mégis leütné egy csapással, abból legfeljebb csak eszméletvesztés lehet, utána legfeljebb csak azzal próbálkozhat, hogy a fejére szorít egy párnát, vagy méreginjekciót szúr bele...
Peti elég ügyetlenül játszotta a részeget. Ahogy ott vonaglott, inkább olyan volt mint akit oldalba, vagy hasba rúgtak. Főleg ahogy, ahogy végig fogta a zakója alá rejtett gyertyatartót. Ez a Liza a gyilkos mindenesetre egy érdekes, meglepő fordulat. Emlékszem amikor anno Mikit lelőtték, hogy ment a találgatás. Claudiát, Zsófit is gyanúsították, de még Andrást is. Aztán a legkézenfekvőbb megoldás jött be, Miki kirúgott embere. Itt most fordulatosabban oldják meg. Abból a szempontból kár, hogy Liza is egy pozitív karakterként került be a sorozatba. Én azt hittem, hogy hosszabb távra terveznek vele, főleg hogy behoztak egy srácot is neki.
Egészen biztos, hogy volt helyszíni szemle, egy részét (fényképezgetés, számok kirakva a bűnjeleknél) láttuk is. A BK adásideje azonban véges, éppen emiatt nem láttuk pl. azt sem, hogy minden vendéget kihallgattak, csak utaltak rá. A rendőröket pedig éppen a mentősök értesítették (ezt sem láttuk, csak ki lehet következtetni) és egészen biztos, hogy nem ők, hanem a -szabály szerint- halottszállytók vitték el.
Ha mindent annyira részleteiben adnának, akkor még Mikiék első házasságkötésénél tartama a sztori. :-)
Bizony, 97-ben két 14 éves lány kólásüveggel ütött le taxist. Liza pedig mostanában szedte a gyógyszerét, nem? Vagy megint leállt? Eddig még halványan sem gondoltam Lizára, csak most, hogy beszéltétek...
Ilyen esetben (fejtrauma) a halált általában az okozza, hogy az agy a sérülés miatt duzzadni kezd (agyoedema alakul ki) és lenyomja az öreglyuk felé az agytörzset, ami a légzésért, keringésért felel többek közt. Ez beékelődik az öreglyukba, a kisagy is rányom, tönkremegy. Elszáll a légzés, keringés.
A defibrillátor nem segít.
A keringési elégtelenség miatt meg nagyon gyorsan elpusztul az agykéreg esetleg még élő része is, az idp előrehaladtával a strapabíróbb szervek is.
Bennem megfogalmazódott egy olyan lehetőség is, (lehet abból adódóan hogy a detektív sztorik olvasása teszik ki a mindennapjaimat) hogy esetleg Peti Lizára nyitott rá, de nem ő volt a gyilkos! Hanem csak Liza bement oda, meglátta feküdni Robit, aztán felvette a kezébe a gyertyatartót, és ebben a pillanatban toppant be Peti. Lehet amúgy hülyeség.
Amúgy le a kalappal a BK előtt, végre egy igazi izgulós sztori, nem pedig csak az a kérdés a néző számára, hogy miként derül ki az igazság, hanem a tettes kiléte is.
De az legalább látványos. Na meg a BK eddig sem a realitásokra törekedett.
Én még reménykedtem benne, hogy ki akar majd mászni a zsákból, mert a doki balfék volt... Volt már rá példa, nem is egyszer. Pár hete egy orosz túltolta a vodkát, és a hűtőben ébredt. (Szerencsére a biztonsági őr kinyitotta az ajtót, és így saját lábán távozhatott.) Vissza is ment a buliba, ahonnan elvitték. (A többieket úgy tűnik nem zavarta az eset, mert a buli még mindig folyt.)
Mondjuk a BK esetében azon sem lepődtem volna meg, ha ott rögtön felboncolják. Amúgy valóban nem mutatták vagy csak én nem láttam, hogy pl. a Lóbeltet a rendőrök fényképezik.
Ok. persze felboncolják, de azért helyszíni szemlét akkor is kéne tartani, és abba a halott is beletartozik, sőt még az is, hogy hogy feküdt, meg hasonlók... Azt meg, ha mondjuk egy nagy seb van pl. tarkóján, boncolás nélkül is lehet látni.
Mellesleg Peti is felelős Robi haláláért, mert ha rögtön mentőt hív, talán meg lehetett volna menteni, hiszen közvetlen előtte történhetett az eset...
Andi férje miért is ne lehetne? Nyomozott már a házban, tehát területileg nem kizárt... Mellesleg ő legalább jól néz ki, nem úgy, mint akit kiküldtek... :P
Ez vagy előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés, vagy halált okozó súlyos testi sértés.
Nem minden szándékos emberölés előre megfontolt. A halált okozó testi sértés pedig nem súlyos, "csak" halált okozó. Van könnyű, van súlyos, és van halált okozó.
És nem csak a súlya számít, hanem a formája is, ennek van hegy, éle, meg minden... Amúgy fura, hogy a holttestet elszállították, de nem állapították meg, vagy legalábbis nem mondták ki a halál okát. Nem egy rendőrségi orvosszakértőnek kellett volna megvizsgálni?
Olivia visszatérése egyértelmű, hiszen abban a kerületben dolgozik bűnügyi nyomozóként. A nyomozást -mint láttuk- nem ő vezeti, de a helyszíni szemlebizottságba simán belefért. Az lett volna az érdekes, ha ide is Andi férje ment volna ki.
Robi "távozását" direkt nem jelentették be, mert akkor a sztori értelmét veszti. Meg kellene keresni, hogy anno Magdi anyus távozását bejelentették-e előre? Robi nem volt kulcsfigura, mint pl. Zsófi, aki -ezt már jó előre megírták- hónapokig nem fog szerepelni, de vissza fog térni, míg Robit -legfeljebb- csak szellemként láthatjuk, vagy Nóra visszaemlékezésében. Csúfos halált halt az tény, de nem bánom, hogy ez a szereplő végleg kiíródott, ritka ellenszenves figura volt.
MÁS! Fura, hogy a gyertyaviasz a párkányon maradt. Milyen háziasszony ez az Ági, hogy egy esküvőre ilyen felületesen takaríttat? Ráadásul előzőleg éppen azt a gyertyatartót fogdosta, amikor Ludwiggal beszélgettek, tehát az ő ujjlenyomata, a gyilkosé és Petié rajta van, az biztos.
Így van, ahogy írod, és ennek az a fő oka, hogy a Robival együtt a "gyilkos" is távozni fog a sorozatból, márpedig két fontos karaktert nem szednek ki. Marad a jelentéktelen Liza, hiszen nálánál még Rudiban is több van. Mindenesetre a halál meglepő, sokkal több volt még a Robi karakterében, szerintem ez nem egy kidolgozott húzás volt, inkább nézettségemelőnek szánták, pánikolás miatt.
Gondtalanság gondatlanság az, ha a gyertyatartót úgy teszi az asztalra, hogy véletlenül meggyújt valamit és a keletkező tűzben valaki a halálát leli. Ha fejbevágta Robit, az legalább halált okozó súlyos testi sértés.
Próbálom ezt mondani.Rudi nem lehetett mert jobban belegondolok én is ő tuti ütött,csapott volna és dulakodásnak illetve vérnek nyoma sem volt.Anna:Bocsi hogy ide irom :) igen énis igy gondolom,de ez itt Bk.Bármi mmegtörténhet.Liza pedig a legegyszerűbb magyarázat az egészre.Amugy is kimegy Párizsba tehát elhagyja a Bk-t.Lizának,Robi bevallotta a teljes igazságot és Liza "amilyen" ezért bosszút állt,de 3x is mondom én véleményem szerint 10000%,hogy nem a gyertyatartó a gyilkos fegyver.Szerintem valami más van itt a háttérben.Megaztán ahogy irtak elöttem is Peti is ottvan és tudtam,hogy rejtegeti a gyertyatartót a zakója alatt és azt is,hogy nincs berugva max egy picit.Mindennek esetében már Róbit nem látjuk viszont valószínűleg.
BK honlapról idézve a mai nap leírásánál: "Péter bajba keveri magát, csak hogy Róbert gyilkosát mentse"
Ebből kiindulva szerintem Jay Gatsby mondja jól, Petinek semmi oka ne lenne magát bajba keverni, hogy védje akármelyik felnőtt férfit. A ház egyik fele Mikit fogja gyanúsítani, a másik meg Rudit, Lizára senki se gondolna
Számomra is egyértelmű, hogy Liza lesz a tettes: nem amiatt ilyen szomorú, hogy Ottó el akar utazni, inkább még a sokk hatása alatt van és szerintem nem is akarta megölni, csak így sikerült. Ő kuporoghatott az asztal mellett a gyertyatartóval a kezében és egyértelmű, hogy Peti csak őt védené olyan szinten, hogy a gyilkos eszközt is magával viszi az ujjlenyomatok miatt és -az előzetesben láttuk- emiatt akar lóhalálában meglógni a rendőrség elől. Ráadásul Liza az egyetlen, akire senki nem gyanakodna, Miklós, Ludwig, Rudi nagyon egyértelmű lenne. Rudit nem védené be Peti ilyen szinten, Miki és Ludwig viselkedése pedig őszintének tünt.
Mindenki megnézte, de senkinek sem jutott eszébe mentőt hívni. Hol volt a defibrillátor?
Nem gondoltam volna, hogy meghal, főszereplők nem távoznak előzetes bejelentés nélkül, Robi meg a házasság révén főszereplő lett.
Ritka aljas húzás volt a forgatókönyvírók részéről. Bár mindenki utálta, de nem ezt érdemelte. Főleg úgy, hogy kezdett kiderülni a sötét titka, így előbb-utóbb Miki is tudta volna emiatt zsarolni!
Csak gondtalanságból elkövetett emberölés lehet. Na de a gyertyatartónak még biztosan lesz szerepe. Peti nehezen tudja majd magát kimagyarázni, főleg úgy, hogy emlékezetkiesés is várható. Remélem, azért nem kerül börtönbe. Ez már Agatha Chrisitie-re emlékeztető szituáció a sok gyanúsítottal, és mind családi-baráti társaságon belül. De a dramaturgia messze alul fogja múlni a klasszikus regényíróét, abban biztos vagyok!
Hát ez az, mit akar vele? Ha Peti képes volt ellopni a gyertyatartót a halott mellől, akkor sokkal szemetebb karakter, mint eddig valaha is volt. Ha meg azért vette el, hogy vkit védjen, nagyon hülye, mert még azt hiszik, hogy ő volt... És különben is, mi lett azzal akinek a kezében volt? Eldobta, vagy mi?
Rudi viselkedése nagyon ellentmondásos. Ha ő tette, minek iszogat a többiekkel és mért hirdeti orrán-száján. hogy mennyire utálja? De ha nem ő volt, miért mondja, hogy egy darabig senkit se fog zaklatni? Bár mondjuk mentőt kellett hívni hozná, de ha tényleg csak a részegség miatt, az csak egy-két nap...
Ludwignak meg úgy látszik, a fia halála kellett, hogy felébredjen benne az apa...
Kurva gyenge az egész, Robi halála egy vicc, egy egy kilós szarral ütötték le, senki nem halt volna bele, a legnagyobb mélységekben van a sorozat. A tettes remélem mindenk iszámára egyértelmű, Liza, aki megharagudott Robira, és egyébként is depressziós, ráadásul őt ki lehet venni, mivel nyilván egy idő után börtönbe kerül, hiszen valaki fizetni fog ezért. Csak őt védené Peti. Egyértelmű, szánalmas forgatókönyvírói húzás.
Ha valakinek nincs pulzusa, és nem élesztik újjá 5 percen belül a keringésleállást követően, akkor már max, szervdonornak lesz jó, ha időben gépre tudják tenni.
Attila-t erre képezték ki többek közt.Megnézte,nincs pulzusa és ha sokáig ugymarad akkor lehetetlen ujraéleszteni,de szerintem nem fog meghalni és vajon Petya mikor árulja el ki "ölte" meg robit.És nem hinném,hogy a gyertyatartó a gyilkos fegyver.
Amióta sikerült András halálát Miki nyakába varrni úgy, hogy az okozó Attila és Juli egyáltalán nem bukott le, és miuátn kiderült, akkor sem lett semmi bántódásuk; azóta még a zuhanyzós Bobbinál durvább megoldásokat is kinézek belőlük. :(
A bűntényről már egy szó se, se Robi, se Rudi nem szerepel. Ha tényleg annyi, hogy Rudi leütötte a pénz miatt, az egy nagyon szimpla megoldás, ennyi várakozás után megérdemelnénk vmi érdekesebb forduléatot...
Suliban reggelröl rutin vizsgálat volt 4 en lementünk a rendelőhöz és mind a 4 en barátok közt fanok vagyunk.Elég sokat beszéltünk a Bk-ról :) sokáig kellett várni és Róbi volt a téma.
Vilmos csúnya sérülést szerez, ami hosszú távra befolyásolja a mindennapjait. Nikol meglát egy majdnem csókot Krisztián és Aliz között, amit fel akar használni, de meglepetés éri. Nóra bejelenti, hogy megváltoztatja a nevét. Tóbiás felveszi Ádámot a Fittlaborba. Attila döntést hoz a befektetővel kapcsolatban, amiben Ágnes is támogatja, és ez nem teszi boldoggá Ludwigot. Zsófi egyre furcsábban viselkedik, így Tóbiás is akcióba lendül, hogy a kismamát ráébressze a viselkedésének árnyoldalaira.
Annyit legalább biztosan megtudunk, hogy Robicsek elhalálozott, vagy sem. Az biztos, hogy a spoilerekben egyelőre nem szerepel, én hosszú kómára tippelek.
Lehet, hogy Peti akkor toppan be, amikor Attila ismét "kutakodni" volt a dolgozószobában? Attila pár pillanattal Peti előtt érkezett, megnézte Robi halott-e, majd felkapta a gyertyatartót. Peti belépett és látta a történteket, de ő úgy rakta össze: Attila leütötte Robit, azért van a kezében a gyertyatartó még mindig. Azt ugyanis csak mi nem láttuk, ki tartja azt, Peti ráismerhetett. Szó nélkül kirohant, senkihez nem szólt, hazáig futott és gyorsan csomagolni kezdett... Ez is egy verzió, de majd hétfőn valamivel okosabbak leszünk.
Énis a ti véleményeitek mellett érvelek,de ez itt a BK.Egyébként Peti tuti falaz valakinek és már megint,nem akar rendőrségi ügybe kavarodni.Attila pedig remélem,hogy Ludwigot még egyszer jol megveri,elvégre kém volt.:)
Nemcsak hogy csomagol Petya, de a háttérben hallatszik, ahogy dörömbölnek az ajtón, hogy "rendőrség, nyissák ki"......
Most akkor tényleg Petire vagy esetleg Attilára (akit még Peti benyitása előtt lehetett látni, hogy már nincs Lali dolgozószobájában) akarják kenni a dolgot?
Lehet, hogy az illetékes forgi sok Agatha nénit olvasott mostanában, végül is a Poirot karácsonya című regényben is az derül ki, hogy a meggyilkolt öregembert felfedező rendőr a gyilkos...
Csak nem beakadt a "színváltó gomb", kicsit szemrontó így Szilveszter után (is)! Ha Neked tetszik, maradjon, de olvasd el a hozzászólásaidat légyszííí! :-)
Rudi simán kicsengethetné belőle az adósságát... és lehet, hogy ez lesz a sztori? Rudi el akarta azt a gyertyatartót lopni? Mert végül is nem láttuk Robit fekve, vérző fejjel...
Csak azt nem értem, Peti miért csomagol, olyan mintha menekülni akarna, de miért éppen ő, hiszen nem csinált semmit.... Azért a végén majd biztos kiderül, hogy nem Rudi volt, így túl egyszerű lenne az egész... Lehet, hogy ő tényleg csak a gyertyatartót akarta elemelni? Jobban belefér a profiljába, mint egy gyilkosság...
Nem hiszem el,hogy ennek az allergiának folyton visszakell térnie a képernyőre.Nem a karaktert alakító színésszel van bajom,hanem a karakterrel.Olivia.Ha vlóban ő volt az.Zsolt gyere vissza!
Ha jól látom, Ludwigra éppen fogmosás közben jön rá a zokogás. Gondolom, az esküvő résztvevői közül valaki beosont a fürdőszobába és bekente a fogkeféjét "Erős Pistával"! :-)
Nem hinném, hogy Robi meghalna, ez szinte kizárt. Viszont úgy tűnik, Ludwigot tényleg megviselik az események, talán újra a fia mellé áll, és ő is meg akarja majd találni a felelőst. Egyébként jól látom, Olívia visszatér, mint szuperrendőrnyomozó, és hoz mgával egy feltűnően jóképű ipsét is?
Már van új ajánló! Ludwig bá csak nem sír? Vagy csak úgy tesz? Hááát Rudi elég szerencsétlenül néz, mikor Alíz kérdezgeti, nem úgy néz ki, mint aki nem tud semmiről...
Amúgy meg nagyon úgy tűnik, hogy Robi tényleg megmurdelt..
Még négyet kell aludni és a köd elkezed felszállni, sok mindenre fény derül/vagy nem, én addig is kívánok Mindenkinek jó Szilveszterezést és nagyon boldog új évet!
Nem stimmel a sztori, a végén a gyertyatartóval az asztal alatt közlekedett valaki, persze lehet, hogy Lalibá szobájában az asztal alól vezet az út az ablakba...:))
Inkább az lesz, hogy Robi egy kicsit sokat ivott élete legszebb napján, ezért félre vonult apja szobájába humni. Nem sejtette szegény, hogy ezen a napon ez lesz a legforgalmasabb helyiség. Rudi utána jött, hogy kisírjon egy kis haladékot. Meglátta a mélyen alvó Robit, és feje fölött az értékes gyertyatartót. Éppen ki akart mászni vele az ablakon, hogy eladja és ebből fizesse ki, mikor Peti benyitott...
Végigolvasva a lehetséges megoldásodat, kicsit nem viszed el a dolgot a "Kisvárosi gyilkosságok" (Midsomer gyilkosságok) sorozat stílusába?:))
Ott volt az, hogy egy-egy részben nemegyszer 6-8 hulla is előkerült (a lehető legváltozatosabb módokon kinyírva), egy kritika szerint a tizenvalahány évad alatt ebben a "kisvárosban" a teljes lakosságot többször kiirtották....:))
"de szerintem nem mennek el ennyire "természetfelettibe"."
Már megvolt! Magdi nyanyus szelleme ugyanis tényleg megjelent a sorozatban, ezt nem én találtam ki, hanem egy profi, a sorozat jellegét abszolut ismerő forgatókönyvíró! (Aki nyilván tudja, hogy ez nem a Szellemirtók sorozatváltozata, és aki velem ellentétben még pénzt is kap ezért.)
Ha pedig egy profi forgatókönyvíró szerint ebbe a sorozatba simán belefér, hogy Magdi nyanyus szelleme kísérthet a konyhában, miért ne kísérhetne Ottó apjának szelleme Lalibá dolgozószobájában?
Mazsola sztorija -Ottó papa szelleméről- nem rossz, de szerintem nem mennek el ennyire "természetfelettibe". Az is lehet, hogy Ludwig direkt hagyta nyitva az ajtót, mint egy csapdát!
Lehet, hogy sorra el akarja ejteni el az áldozatait, kit bosszúból, kit a cég megszerzése érdekében? Arra számított, hogy
- Attila jön kutatni, kinyírja és így nagyobb eséllyel indul az ügyvezetői székért,
- Robi becsalja Ágit, hogy futó csókot leheljen a karcsú nyakára és Ludwig bosszúból egy füst alatt végez mindkettővel,
- Miki ráveszi Nórát, hogy álljanak bosszút Robin és Ágin éppen a dolgozószobában, itt is két legyet üt egy csapásra, hogy ne kelljen velük megküzdeni a főnökségért,
- Laci és Gizi sem bírja ki, hogy ne pecsételjék meg kibékülésüket egy kis entyem-pentyemmel. Lacit sikerül kinyírni, tehát nem jön számításba ügyvezetőként (különben sem ért semmihez), Gizivel is akar végezni, hogy ne legyen tanú, de a nő meglóg. Éppen felemeli a gyertyatartót, hogy kövesse, erre benyit Peti, akit Juli küldött, hogy keresse meg az "apját"... Itt tartunk! :D
Hát amekkora a jövés-menés abban a szobában, még ez is belefér. Azért ha én lennék Ludwig, és tudnám, hogy egy rakás vendég tartózkódik a házban, akik közül többnek nem vagyok a szíve csücske, csak bezárnám azt a tetves ajtót...
Azert ez a Gizi is furcsa.Laci vagy hatszor is oszinte volt,de most,hogy Vilibanak mondta es Gizi hallotta masnaposan mivel volt mas?Egyebkent Peti barkinek falazhatna mindre van egy indok.Ruditol felhet,Attila a neveloapja,Liza nem verszerint,de a rokona,Ludwigtol felhet,Otto-t esetleg bemartja,de tuti nem Miki volt.
a dolgozószobában megjelent Ottó apjának szelleme (aki Magdi nyanyus szellemétől hallott a lagziról), és számonkérte Genyarobit, amiért hagyta megmurdelni a balesetkor.
Genyarobi szokásához híven vele is elkezdett genyáskodni, így végül a feldühödött szellem vágta fejbe a gyertyatartóval (természetesen a szellemet csak Genyarobi látja, így Peti attól íjed meg alapvetően, hogy a gyertyatartó lebeg a levegőben az íróasztal mellett).
Peti a rejtélyes jelenség miatti sokktól egy hónapra megkukul, így nem tudja megmondani senkinek mit látott.
A gyertyatartót meg Robi verte le a kandallóról, mert megszédült. Valaki ugyanis mérget csempészett a pezsgőjébe és éppen az apja dolgozószobájában érte el a "végzet". Attila ismét bement kutatni, meglátta a földön fekvő tettest és pont abban a pillanatban nézett be Peti, amikor a "nevelőapja" a gyertyatartót nézegette, hogy véres-e! Nyilván Peti ezért fog titkolózni! :-)
Pl., ha nem bújik valaki az asztal alatt, hanem azt mondja, hogy Robihoz letérdelt, hogy megnézze mi van, és a mellette levő gyertyatartót pont felvette amikor benyitott Peti?
Peti kérdezi, hogy itt mi történt, erre válaszol, hogy nem tudom, én is most jöttem be...
"Bizonyos emberek nyakán egyre inkább szorul a hurok az esküvőn történtek miatt, és mindenki gyanús. Az események megdöbbentő fordulatot vesznek a gyertyatartó miatt."
Basszus, ugye azzal lett vége, hogy Peti megáll az ajtóban, látja a lecsapott Genyarobit, és ahogy valaki nagyon technikásan úgy bújik el az íróasztal mögött, hogy a gyertyatartót jól láthatóan kilógatja (nyilván azért, hogy aki belép az ajtón az biztosan észrevegye).
Egy ilyen helyzetben az lenne a teljesen logikus, hogy Peti az ajtóban állva elkezdjen hangosan kiabálni és odacsőditeni mindenkit. (Bátrabb verzióban bemenni a szobába és előrángatni az asztal mögül a bújkálót, de Peti nem ilyen tökös.)
Na most ebből a helyzetből indulva hogy a nemi szervbe szorulhat a hurok "bizonyos emberek nyakán"?
Peti mi a fszt csinál, egy hang nélkül elszalad?
Az Orient eszpresszes verziót tényleg csak viccból írtam, de akkor ezek szerint tényleg többen is bújkálnak az asztal mögött? És hogyan tudtak olyan nagy hirtelen egyszerre többen is bevetődni az asztal mögé, amikor Peti váratlanul benyit?
Sajnos van egy olyan érzésem, hogy a forgatókönyvet nem Agatha néni írta....:))))
Azért az még nem biztos, hogy gyilkosság történt. Azt is el tudom képzelni, hogy Robi hetekig kómában lesz, aztán hirtelen magához tér, és onnantól kutya baja... Ilyesmire már több példa is volt a BK-ban...
Krisztián kockázatos játékba kezd Nikollal és egy nemzetközi hírű fegyverkereskedővel, hogy megvalósítsa Zsolttal kapcsolatos terveit. Ádám a Hannával való konfliktusok után belemegy, hogy modellt álljon Zsófinak egy meglehetősen pikáns képhez. Nóra mindenkit ki akar zárni a terveiből. Bizonyos emberek nyakán egyre inkább szorul a hurok az esküvőn történtek miatt, és mindenki gyanús. Az események megdöbbentő fordulatot vesznek a gyertyatartó miatt.
Kitettek néhány hülye videót a facere a történtekkel kapcsolatban, szinte semmi nem derül ki belőle, max. annyi, hogy Peti látta a tettest... De vajon miért nem fedi fel?
Ha Ági ölne, inkább Ludwig lenne az áldozat, Robit nem gyűlőli, csak azért nem akarja, mert fél Ludwigtól. Nem azt mondta hogy nem akarom, hanem hogy nem szabad... Mellesleg nem értem, ha Ludwig mindent hallott, tudnia kéne, hogy Ági nem engedte, de rá is haragszik...
Erre én is gondoltam. Otto ártatlan, tiszta lélek, de pont ezért gyűlöli a hazugságot és a képmutatást. Váratlanul megtudja, hogy a család önzetlen támogatója, félig példaképe valójában apja gyilkosa... Iszik pár pohárral aztán felelősségre vonja, Robi meg pofátlanul a szemébe hazudik...
Ha az illetékes forgatókönyvíró olvasta a Gyilkosság az Orient expresszen című krimit, folytatódhatna így is:
A szereplők (12-en, ahány tagból az esküdtszék is áll) sorban állnak, mindegyik ráver egy jó nagyot a földön fekvő Genyarobi fejére a gyertyatartóval, közben mond egy mondatot, majd átadja a gyertyatartót a mögötte állónak.
1. Májki: "Jobban jártál volna, ha a konnektort dugod, nem a Nórát, te kis görény".
2. Ludwig: "Ez nem a fiam, ez egy mocskos besúgó."
3. Ottó: "Apám küldi!"
4. Timi: "Nem veszed el tőlem a mamát!"
5. Attila: "Engem nem fogasz zsarolni rosszarcú!"
6. Rudi: "Most már engem sem! Prüntyőért!"
7. Prüntyő (Agyatlan Alíz): "Értem! Illetve nem értem, de a Rudi mondta, hogy vágjalak fejbe én is!"
8. Ági: "Nem csókolgatnod kellett volna, hanem jól megdugni!"
9: Bözsi mama: "Nem ízlett az almáspitém? Nesze!"
10. Nóra: "A francba,most megint kereshetek új férjet, akivel le akarom élni az életemet!"
11. Pincér: "Nem adtál borravalót, te szemét?"
12. Néző: "Remélem nem gyógyulsz meg a januári részben fél nap alatt, mert már rohadtul uncsi vagy a Nóráddal együtt."
Azért ne vessük el teljesen Timikét sem. Bár kicsit durva lenne. De a kigyós ügyet is csak ijesztésre találta ki és mi lett belőle. Talán valami mást talált ki.
De én igazából Ludwigra szavazok. Van mit törlesztenie a börtönért, Ágiért.
Attila,hogy?Mikor Peti bement akkorra mar Attila regen lent volt es lattuk,hogy a gyertya tartot valaki tartotta.
Vagy nagyon trukkos ez az Attila vagy nem o volt,de inkabb az utobbi.Egyebkent lehet,hogy Peti meglatja a tettest de nem fogja elarulni kivolt az.En nem tippelek se Mikire se Attilara se Agira se Ludwigra.Inkabb Rudi vagy Otto bar Otto-t se hiszem.
Nem különösebben szeretem Attila karakterét de ő miért tette volna, nem az a típus aki egy ilyen "lebukás után" agyoncsapja a másikat...meg ha A Robi amúgy is rosszban van az apjával minek védte olyan hevesen és Attila akár mondhatta volna Ludwig valami disznóságra készül azzal a Winetraub "haverjával"
Igen, Ottó is lehetett, rá jellemzőbb lenne a "hirtelen felindulásból felkapom az első kezemügyébe tartozó tárgyat" és fejbecsapja Robit. Elmenekülni nem tud, hiszen Peti az ajtóban áll. Vagy tényleg "átjáró" a dolgozó két helyiség között?
Én nem hagynám ki Ágit sem, mert neki is lenne indoka, ha Robi ismét el akarná kapni egy csók erejéig...ráadásul nem is olyan régen éppen az egyik gyertyatartót nézegette csak úgy...(?) miközben Lugwiggal beszélgetett.
Attila sehogysem lehetett mert mikor Peti bement a szobaba latszott,hogy valaki tartja azt a diszt vagy gyertya bigyot vagy mit.Attila olyankor mar regen kiment.
Amikor már tudni lehetett, hogy Robival történni fog valami, már akkor Rudit tippeltem tettesnek. Most is őt gondolom. Valaki írta, hogy ő nem gyilkos. Szerintem sem, de nem is biztos hogy ezzel a céllal ment oda. Lehet, hogy csak meg akarta győzni Robit hátha az esküvője napján meglágyul és ad neki még egy kis haladékot. Csak ez nem sikerült, összeszólalkoztak, Rudinak meg eldurrant az agya. Rajta kívül csak Ludwigra látok esélyt. Mikit továbbra sem tartom elképzelhetőnek. A "Robi rányit Attilára" jelenet meg nyilván azért kellett, hátha lesz pár ember aki elhiszi, hogy Attila is lehetett, de erre szintén nem látok semmi esélyt.
Timi végül nem megy el az esküvőre. Attila körül akar szaglászni Ludwig irodájában. László mindent megtesz, hogy elhitesse Gizivel, hogy nem csalta meg. Vajon hisz neki az asszony? Rudi ráveszi Fasírtot, hogy segítsen megszervezni egy találkozót Nikollal. Róbert megpróbálja megcsókolni Ágnest, és ennek Ludwig is szemtanúja lesz. Az esküvőn számos meglepő és tragikus esemény is történik.
?????
Mi az a számos meglelő és tragikus esemény?
Egy meglepő esemény történt, az, hogy Robi megcsókolta Ágnest, és egy tragikus, hogy valaki leütötte Robit.
Miért olyan hülye A Tilla, hogy nem engedi, hogy őrködjön? Most meg csodálkozik, hogy lebukott??? ÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!
"viszont fura, hogy Ludwig féltett szentélye mint egy átjáróház"
Nekem is pont ez jutott eszembe, különösen, amikor még Petifiú is becsörtetett.
És mondjuk az is érdekes volt, ahogy Robicsek rettegett apja székében ülve annak íróasztalára tette fel a büdös lábát. Ilyet általában a saját íróasztaluknál szoktak a lazacsávók csinálni.
Hoppá, Attist ki is hagytam a gyanúsítottak közül... Bár az azért már tényleg durva lenne, ha ennyiért ölne embert. Különben is Robi nem is szereti az apját, és ezt mindenki tudja, miért védené? Nyilván csak zsarolni akarta Attiilát, jó szokása szerint...
Ha Rudi volt a támadó (és valószínűleg ő volt), akkor elég, ha befenyíti a Peti gyereket, hiszen ő egy vót szuperhős katona, aki ma már bűnözésből tartja fenn magát, az igazságszolgáltatás sem érheti utol, meg egyébként is, ha kell, leüti a Petit is, mint majom a zsebórát. Megvásárolni úgysem tudná a hallgatását.
Fura, hogy a januári folytatásban már ki is derül, ki volt Robi támadója! Gondolom Peti leleplezi, kivéve, ha az illető megvásárolja a hallgatását, mert ugye neki sem kell a szomszédba mennie...
Miki tuti nem volt, mert túl egyszerű lenne a dolog, az viszont fura, hogy Ludwig féltett szentélye mint egy átjáróház, mindenki ki-be mászkál. Gondolom, egyszerű az ok: a nappalin, előszobán, kerten és a teraszon kívül csak erről van díszlet.
Kizárt. Rudi nem lehet gyilkos, vagy legalábbis eddig nem volt olyan... Meg különben is, bár nem túl eszes srác, de azért jobban kellett volna elrejtőznie, ha ilyesmire készül, jobbra- balra kérdezgette, hol van Robi. Miki se tenne ilyet. Ludwig megölte volna a saját fiát? Töle talán még ez is kitelik. Bár azért az se biztos, hogy meghalt. Aki látta azt a bizonyos ajánlót Robi vagy Rudi szerepelt azokon a felvillanó képeken?
Amúgy meg Krisz is megéri a pénzét. Alighogy a haverja kihúzza a lábát, már rányomul a csajára..
Ettől gyengébb lezárása szerintem még sosem volt az évnek. Ez már tényleg vicc. Ha valakinek baja van, rossz hírt kap, akkor iszik (Nóra). Mindig. Állandóan. Miki 3 perc alatt bebaszik, részegen beszélget az emberekkel, de a végén, mikor Nórával beszél a teraszon, hirtelen kijózanodik, mintha eddig nem is ivott volna semmit. Ennyire következetlen az egész. Attila terve három másodperc alatt megbukik, Robi rányit. Ági nevetve elmondja Robi legnagyobb titkát a lányának, ami azóta húzódik, hogy bejött a sorozatba. Mindezt a party közepén, egy félmondatban. A vége meg viszi a pálmát.
Én azt az ajánlót láttam, amelyben Zsófi babája megszületik, a film szünetében adták le. Lehet, hogy nem a január 4.-i héten lesznek ezek a felvillanó jelenetrészletek, hanem később. Próbáltam rákeresni, de nem találtam, így el kell hinnetek, hogy nem hallucináltam! :-)
Egyáltalán nem értem, minek lövik le előre a poént, de az lesz, amit vártam. A kérdés csak az, hogy ki lesz a tettes, ami nyilván csak jövőre derül majd ki.
Juli pedig András feleségeként is Berényi Júlia volt, és most Attila feleségeként is Berényi Júlia - ehhez képest a BK hivatalos honlapján még mindig mint Illés Júlia szerepel! :D
Ez általánosságban nem igaz, hogy szépen hangzik, mert ha legalább az egyik névnek van egy hülye felhangja, az máris elront mondent, másrészt két önmagában normális vezetéknévből is jöhetnek ki finoman szólva is ééééérdekes kombinációk (pl. Fekete-Fehér, Nagy-Farkas...), illetve ha túl hosszú valamelyik - sőt, mind a kettő - az sem szerencsés.
(Ha mi egyszer odáig jutunk a barátnőmmel, ott majd a gyerekeknek kell ilyen kötőjeles vezetéknevet adni, mert neki a ritka keresztneve - amivel ő már a harmadik a családjában, és a lányának is tovább akarja örökíteni - nagyon rondán alliterál az én vezetéknevemmel...)
De tény és való, hogy annál, hogy "-né", bármi csak jobb lehet...
A karácsonyi videót én is láttam, de az a múltból táplálkozik, nem a jövőbe tekint. Gondolom, van egy ajánló is, amit itt említettek a fórumon, de azt én még nem láttam.
"Gyönyörűek" voltak azok a fehér papírdíszek, virágot csak Nóra kezében láttam. Ezt kellett (volna) Gizinek elintéznie? Ekkora sznob villatulajdonost, mint Ági, keresni kellene, azt hittem jobban ki fog tenni magáért! Azok a szendvicsek voltak feltálalva, amivel Liza ügyetlenkedett?
Én Nóra pofonja és Robi letámadása ellenére úgy érzem: Miki lesz a tragédia részese, sértettje. Valamiért ugyanis másnap reggel Nórának már a válópert kell előkészítenie, ha tartani akarja a Mazsola által felvázoltak szerinti tempót! :-)
Tudtam, hogy Ludwig Mikivel akarja megveretni a fiacskáját, ez kényelmes, kockázat mentes megoldás... Viszont Rudi NEM Robi ellen szövetkezik Nikollal, csak Zsolt utasítását próbálja végrehajtani. Így ügy tűnik ő kiesik a gyanúsítottak közül. Az a pofon azért is lehet, mert Miki, ígérete ellenére botrányba fullasztja a lagzit. És Nóra persze el sem hiszi, hogy Robi rámozdult Ágira...
Nincs dramaturg. :( A Juli-Attila, akkor még titkolt viszony sem derült ki, csak Mikire sóztak a forgik egy idióta szerepet. Holott ehhez semmi köze nem lett volna. :(
A magyar Wikipédián egyszer az jelent meg, hogy a Birodalom visszavág a Csillagok háborúja egyetlen olyan epizódja, ahol nem halt meg kiemelkedő színész.
Lehet, hogy Robi kórházba kerül, mert fejre esik, vagy véletlenül leszúrja a Miki, és nem lesz öntudatánál, nem tudja megvédeni magát Nóra előtt. Ha így lesz, az is lehet, hogy nem is derül majd ki, hogy ki okozta a sérülést, mert csak ketten lesznek jelen. Ludwig és Miki lehetnek a gyanúsítottak.
Na, az esküvőt gyorsan lezavarták, már csak az a kérdés, milyen következményekkel jár, hogy Robi "szerelmet vallott" (én nem ezt vettem ki a szavaiból, de mindegy). Miki nyilván elmondja Nórának, ezért kapja a pofont, hiszen Nóra azt hiszi majd, hogy csak be akarja mártani Robit. Nem tudom, mi lesz holnap a csattanó, gondolom, kitaláltak valamit. Egy valamit viszont fejtsen már meg valaki: A Rudi, ha hosszú ujjú felsőben van, a jobb kezén könyékig fel van tűrve, a másikon nincs. Ennek mi értelme?
Egyelőre nem látom, mi lehet itt tragédia. Miklós a hír hallatán nekiesik Robinak és valami baja lesz? De az túl egyértelmű ahhoz, hogy utána (az ajánló szerint) találgatni kelljen bármiről is
Előzetes, Barátok közt 123566. rész, 2035. december 22.
A ház Nóra néni 68. eskövőjére készül izgatottan.
A 62 éves Nóra néni Timike levetett pasijához, a korban hozzáillő 24 éves Jenőhöz készül hozzámenni, úgy érzi, az ő oldalán végre megtalálja a boldogságot.
Miklós bácsi bosszút forral, mert Nóra néni az eddigi 67 alkalomból csak 32-szer ment hozzá, és - bár (a nézőkkel együtt) rohadtul unja Nóra nénit és a vele való esküvőket - sérti az önérzetét, hogy most nem megint ő az ifjú férj.
Miklós a Szegfűben (amióta Zsolt fia Oszkár, a kerület maffiafőnöke használja pénzmosodaként, a Rózsát hívják így) nosztalgiázik Medve Laci bácsival és megállapítják, hogy a 2024-es év volt az igazi, amikor négyszer vált el és ötször ment hozzá egy éven belül Nóra nénihez. Medve Laci bácsi is elmerengve tekint vissza, hogy felesége, Gizus abban az évben lett huszadszor újra alkoholista.
Jenőre Ádám, a kivénhedt hímringyó is vadászik,mert rájön, hogy Jenő a Nórával való házasságát csak arra akarja felhasználni, hogy becserkészhesse Hannát, a negyvenes milliomosnőt, aki 15 éve eltartja Ádámot.
Ludwig 15466-odszor közli fiával Robicsekkel (Nóra 4.,7.,18., 33. és 54. férjével), hogy nem tudja megbocsátani neki, hogy az elmúlt 20 évben 15-ször feljelentette a rendőrségen, és nem a fia. Ágnes bemutatja tízezredik sejtelmes nézését.
Timike közli, hogy ő csak az anyja 75. és 100. esküvőjére hajlandó elmenni, mrt már rohadtul unja.
Attila téved.Robi egyáltalán nem tart már az apjától és félni sincs semmi oka hiszen bőven erősebb Robi.Ági viszont fél Ludwig-tól.Robi ezt jól tudja.Attila ha megtudná,hogy Ludwig erőszakoskodott Ágival abból is lehetne egy akciódús jelenetet összehozni.
Nekem is ugyanez jutott eszembe, nevetséges, hogy az ifjú pár még sehogy sem áll, Robi verekszik az apjával, a tanú Attila még otthoni szerkóban laptopozik, az esküvő meg 5 perc múva indul.
Elég fura, hogy mikor Juli már teljes harci díszbe vágta magát a menyasszony és a vőlegény még hétköznapi cuccban intézik ügyes-bajos dolgaikat... Vajon ahogy a porszívózáshoz, az esküvőhöz se fognak átöltözni?
Robi mit akar Ágitól pont az esküvője napján? Nóra csak Ági pótlék lenne, vagy csak így akarja vígasztalni a mostoha anyját?
Ha kicsit visszaolvasol, ezzel a kérdéssel már részletesen foglalkoztunk az utóbbi időben. Inkább az a sanszos, hogy Robival lesz vmi az esküvőn. Rudi szövetkezik Fasirtékkal, ebből sztem Krisz most kimarad. Vmi nagyon durvát fognak vele csinálni, min. elrabolják, de ha minden igaz szerdáig úgy is ki fog derülni...
Jo regen nem voltam ezen az oldalon.Az ekezet hianyok miatt elore is elnezest.Szerintetek Attila meg megfogja verni Ludwigot?Vagy Robi?Rudi,hogyan allitja le Robit?Krissz segit neki majd?Mi lesz Nora es Robi eskuvojen?Ezekre a kerdesekre mit gondoltok mi lenne a helyes valasz?
Most láttam a jövő évi előzetest: Zsófi már meg is szül? Jó sokáig pihent vidéken, nekem egy "szempillantásnak" tünt. Ha így telik az idő, akkor Gizi is hónapok óta alkoholizál...csak a kis Máté...nem lesz idősebb!
Mert fél. Tudja, hogy Ludwig mindenre képes, akár meg is verheti, vagy akármi, és nem bízik benne hogy a család vagy akár a rendőrség meg tudja védeni. Persze az is lehet, hogy nem akarja a férjét végleg elveszíteni, ugyanis "üzleti" szempontból nagyon is összeillenek, mint zsák meg a foltja...
Bár őszintén azt se értem, hogy miután Krisz már tudja, hogy a pénz Alíz megmentésére kell (illetve legalább annyira az övékére, hiszen nekik lenne a legrosszabb ha a szőkeség újra a rendőrségre kerülne), miért nem adja oda a kért előleget? Igaz, az túl egyszerű lenne, oda a drámai végkifejlet...
Róbert megpróbálja megcsókolni Ágnest, és ennek Ludwig is szemtanúja lesz.
Az ajánlóban Miki nekiugrik Robinak, ez talán pont a csók miatt van (ami elég meglepő, hisz Robi szerint Nóra az istennő, akit éppen most vesz feleségül). Bár ha Ludwig látta, akkor inkább neki kéne lépni vmit. Mondjuk elég aljas hozzá, hogy ezt Miki tudomására hozza, és így ne neki kelljen verekedni a nála nyilván erősebb fiával...
Azért nem hiszem, hogy Rudi pár százezer forintért képes lenne embert ölni (öletni). Itt is úgy lesz mint Andrásnál, hogy a végén véletlen baleset okozza a halált, ha csakugyan meghal... Majd lesz vmi dulakodás, esetleg előkerül a kés, bár azért az sem biztos, hogy a késsel lesz...
Miki a jelenlegi állapotában nem hiszem, hogy odáig menne, hogy megkéselne valakit. Ludwigból már inkább kinézem. De inkább azt tartom valószínűnek amit tegnap is írt valaki, hogy Rudi azért hívta Fasírtot, hogy Robit megleckéztessék. Nem hiába mondta hogy "Egyedül Schneider fogja ezt megszívni" Csak Miki, és Ludwig lesznek a fő gyanúsítottak.
Ádám nem először tesz meggondolatlanságot: tulajdonképpen Gizi is amiatt kezdett újra inni, hogy Ádika "felnyitotta a szemét" és most is az ő lesifotója miatt itta/ette majdnem halálra magát, a Tóbiásnak okozott hátrányról nem is beszélve.
MÁS! Az a papírvágó kés lehet, hogy nem csak úgy "csillogott" már a megerőszakolós jelenetnél is. Lehet, hogy Robika lesz a "tokja"? Kérés, hogy Miki, vagy Ludwig használja-e?
Nem értem Ágit. Minek célozgat (nem mellesleg elég egyértelműen) arra, hogy Ludwig megerőszakolta, ha utána simán letagadja. Ritka egy patkány férje van, nem értem, miért védi.
Gondoltam már a mai részből, hogy Robival történik valami. A Miki-féle fenyegetésnek is lesz jelentősége, szerintem vagy a szuperhősök vagy Ludwig csinálni fognak valamit Robival, az esküvő elmarad, de Miki lesz a gyanúsított.