Hidegvágóval kocogtattam és szépen kofordult. NEm kell beszakítani vagy ha van vékony csavarhúzód a széléhez be lehet feszíteni kicsit lemez darab az csak. Ha épségbe nki tudod szedni műszakira vissza teheted mert ha rajta a melegítő azért néha szólnak és azért gáz ha amiatt nem megy át:)
Jó estét mindenkinek,átestem én is egy kormányoszlopos mtz kormány felújításán,kicseréltem,kormánycsigatengely,fogasív,fogasléc,kormány hüvelyt ami a kormánycsigatengelyre megy rá,kormánykardáncsuklót,kormányszervó javitó készlet szimeringek,o gyürük kormánytengely kiscsapágyait,ami az excenter hűvelyben va támcsapágyakat kormányirányítókar gömcsapok,v rudfejek egyszóval mindent kivéve a kormány szervó tengenyt meg a két perselyét azok jok voltak aztán abból a bizonyos rugokból vágtunk el,mindegyikből egy karikányit beállitotuk az excenter hüvelyt még,merem állítani könnyebb,mint az orbitos van orbitos gépünk is de ennek egy ujas a kormánya kicsit hosszú lett bocsi.
12000 körül volt 1év garival Vásárosnaményban. A motor oldalán van a fagydugó azt kiszedtem és 3 csavarral felcsavartam ennyi a szerelés 10 percet alig vesz igénybe:)
CD-n van 4db könyv. MTZ 80 82 javítási útmutató,kezelési útmutató,karbantartási és alkatrészkatalógus!Kék könyv is rajta van PDF formában scennelt változat!
Így van! A vízmelegítő a tuti! Én is sokáig gondolkoztam rajta aztán ősszel vettem egy 1800W ost és hidegtől függen 10-30perc között i melegítésnél pöc röff ha nagy hideg van 30perc kb és meleg a hengerfej is meleg az üzemanyagszűrő is nem kell tekertetni sokáig nem kell a fákjával szarakodni és aki használt sprayt is az el is dobhatja! Persze az akkunak töltött állapotban kell lennie és önindítónak rendbe kell lenni! Nekem volt úgy h -15fokba torok befogás nélkül indult és max 3at fordult a motor:) szerintem megéri az árát mindenképpen
Na még az kéne, hogy az izzószálat beszívja...... meg a burkolatát is.....
A kapható utángyári nem valami meggyőző, ami azt a izzószál burkot illeti.
Vízmelegítő, legjobb abból a szempontból ami a hideg motor indításkor keletkező mechanikai kopások érik a motort.
Mikor még fuvaroztam este hazaértem és bedugtam a vízmelegítőt, kise hűlt a motor és hajnalba mintha csak éppen tíz percel előtte állítottam volna le a gépet olyan meleg volt a motor. Csak akkor nem ennyiért volt az áram.....
'"Nekem is van a 80-asban torokizzítás de nem használom, halottam olyat, hogy szétesett és beszívta a motor pár darabját. Ezért raktam rá inkább vízmelegítőt, igaz nem olcsó a gyári, de ha sokat indítasz télen megéri. A gyáriba van hőkioldó is ha eléri a +60 fokot lekapcsol, jó fél óra alatt felmelegszik a motor. Macerásnak macerás, de kisebb a hidegindításból eredő fokozottabb kopás és előbb melegszik be a motor is. Ja és előbb lesz jó meleg a kabinban is.""
Ér valamit, csak minden télkezdetkor ki kell cserélni, mert eltörik benne az izzószál. Nekem a tsz-es traktoromba Ifa izzítótest volt beletéve, injekciós fecskendővel nyomtam bele a gázolajat, az valamivel hatásosabb volt a gyárinál.
A 7-es számú alkatrész a mágnesszelep, a 4-es az állítócsavar, köztük meg van egy rugó. Ha befelé hajtod a csavart, akkor összenyomja a rugót, és az rászorítja a szelepet a fészekre. De szerintem szedd szét, és nézd meg a szelepet, a szelepfészket és a rugó állapotát is.
Én is szeretem ha jól működik minden a gépen, nekem is jó az izzítás is, de nem használom. Inkább vettem rá blokkmelegítőt, sokkal jobban indul, ha fel van melegítve a motor.
Hiába van felújítva ! -7 fokba szart se ér..... nyáron meg...tényleg mindegy hogy jó vagy nem ....mert megyen a nélkül is..:-) Én csak azt szeretném,ha már rátették,akkor az működjön is.
Mikor a kulcsot elfordítod II. állásba azaz indítózol akkor a torokizzító megnásszelepe is kap áramot és kinyit aztán rácsepeg a forró drótra a petro. :))
És ezt meg tudod oldani külön kapcsolásúra is, csak az indító kapcsolónál kell megkeresned a mágnesszelep kábeljét és rákötni külön kapcsolóra. :))))
Válasz #5229. hozzászólásra"Én régebb óta használom a torok izzítást.Nálam úgy van megoldva,hogy izzítok és utána ráengedem a forró drótra a petróleumot.A torkot nem zárja be a elzáró úgy,mintha kézzel fogod be!!"
És ezt hogy oldhatta meg ? hogy utána engedi rá a petrót .......mert azt,az elektronikusan működő szelep csinálja ! automatikusan.... nem nagyon értem,hogyan lehet befolyásolni a petró csepegését,az izzószálra ?
Lazítottam az excenteres hüvelyen, és a fedél közepén található forgató tengelyt megtámasztó csavar agyig megvolt húzva. Jó hogy eszembe jutott, hogy megnézzem azt is. Én ezt úgy szoktam, hogy kézzel ütközésig betekerem és lekontrázom. Könnyebb lett a kormány valamennyivel, de az átlaghoz képest még mindíg nehéz.
A koronás anyához nem nyúltam mert esik ez a szemét eső és már nem volt kedvem kint ázni.
De ez a rugó levágós téma ez érdekelne, lehet megcsinálom.
Egyszer még te említetted, hogy fejszeleprugókra kell kicserélni őket és attól is könnyebb lessz.
Igazából ,használható ami benne van....csak az a baj,hogy átengedi a petrót :-( Ha teleöntöm a tartályt,10 perc múlva kiürül...:-) oldalt,sehol sem enged..belecsepeg a torokba és annyi...
Szóval.. télen,egyszeri indításra, teljesen tökéletes...csak mindég legyen nálam elég petró !:-)))
Az egyik belső bömcsúklót le tudtam ütni. A másikkal még szenvedek. Továbbá újabb problémákt találtunk. pl. nem működik az izzítás visszajelző(a fülkébe a spirál nem izzik és hideg). A Hasi húzot felfogató csalvarokból (6- ból 2 nincs meg 1 pedig fel volt lazulva.)
Még be se indul a gép csak tekeri-tekeri az önindító. :/ "Amikor jön, akkor csőstől...."
Jó estét, akormány könnyítéshez annyit szeretnék hozzá fűzni, ha könnyűre szeretnéd megcsinálni,akkor leengeded az olajat leveszed a kormányelosztószelep fedelét sasszeg ki anya le aztán van ott 3 rugó azt kiveszed levágsz belóle egy karikányit a rugókból,aztán visszateszed,anya rá sasszeg alufedél olajvissza,tapasztalat sokkal jobb mint az orbitos!
Á nem erre. Vagy két éve fel rakták ide a fórumra hagyományos oszlopos kormányt 500Ft-ból olyan könnyűre lehet csinálni, mint az orbitos kormány. Egész este keresgélem a képet és nem találom. Két 1mm-es karika kell csak pontosan nem tudom, hogy hova kell rakni a két karikát. Valahova a kormánykocka alá.
820.2-esbe 6db rugóval van szerelve. 892.2-estől 9db rugóval van szerelve. Gondolom kiszámolták és elég. Erre mondtam, hogy csak látszólag nézz ki egyformának.
Jó a hagyományos is, de az mtz szerelés és alaktrész pótlás a cikkszám kezdő két számjegyében rejlik. Nem mindegy, hogy 50-el, 52-vel, 70-el, 72-vel, 80-al, 85-el kezdődik. Csak látszólag egyezik meg az alkatrész.
Akkor majd később megmondom hogy időközben jó lett-e a kuplung, mondjuk bátyámé is így csinált az új tárcsával és idővel jó lett.
Azért az MTZ kuplungját nem lehet szidni, nagyon sakat kell nyaggatni mire szaga lessz, más traktornál megsüllyedéskor egy előre egy hátra és már szaga van.
A kerámia betétes tárcsához meg a szerkezet lessz gyenge, meg azt állítólag nem lehet úgy csúsztatni mint a hagyományost, mondjuk én még nem próbáltam csak ezt hallottam róla.
Az excentert úgy állítsd, hogy a kormányt tekerd ki valamelyik oldalra teljesen. Középállásban a legkopottabb minden, ha ott állítod, akkor elfordításkor beszorul.
Azt 20 Nm-errel húztam meg, ahogy a könyv írja. A másik felén ahol bejön a kormányrúd, ott van egy excenteres hüvely, amit ha óramutató járásával megeggyezően fordítasz szorítja a csigatengelyt. Szerintem ezt állítottam túl szorosra.
Nem törik az olyan könnyen. De ha egyik oldalról valamilyen vasdarabbal támasztod, a másik oldalt meg ütöd, könnyebben ki fog jönni, mintha fával támasztanál. Mivel kúpos az illesztés, két oldalról egyszerre kellene megütni, hogy kirúgja magát a gömbfej az irányítókarból. Csak arra meg nincs hely...............
az hogy hirtelen fog az nem baj, majd összekopik. csak ezek a ma kapható tárcsák nem sokat érnek. sajnos! mi kb 2hónapja tettünk új tárcsát+villákat+kinyomócsapágyat a 892-es be mire végeztünk a szántásokkal már nem rángatott, de viszont már megint jön a szaga
(és az tuti hogy a holtjátéka megvan! a pedál kb 2-4cm-ert mozdul mire a csapágy a villákhoz ér)
valakinek van tapasztalata a kerámiabetétes kuplungtárcsákkal?
Nekem amiatt csinálta ezt mert nehezen mozgott már az összerakásnál látszott h szorul kicsit. Nekem is ugrált és idegesítő volt. De az eke segített:):)
A villák maradtak a régiek. Pontosan egyformára állítottam őket pont ez a korholás miatt. Mert egyszer már beszéltem erről a korholásról Kataloggal, a 820-as is ugyanezt csinálta, akkor ő ezt mondta nem egyformára vannak állítva a villák.
Könnyen járnak a csapokon, minden ok benne látszólag. Most nem tudom mit csináljak, lehet megkellne erőltetni egy kicsit kopjon be a tárcsa, de ez a rohadt kormány is nehéz lett, egy olajcsőnek a forrasztása is elrepedt... Úgyhogy kijutott mára.
Nem vettem mert nem úgy néz ki h összejön a meló...a főnök túl okos és akadékoskodott h az a gép amit kinéztem nem képes lezúzni azt a csatakos területet...spekulál és így úgy néz ki h nem foglalkozok tovább vele. Fogok venni majd de tölgyfásba kellesz csak oda meg jó egy 300 körüli mulcsoló is
Nekem is így volt 1x amikor villákat cseréltem. Szorulnak a villák a csapszegeken mert új és passzosan illeszkednek. Tanulva a hibából kicsit megköszörültem a csapot mindíg összerakás előtt! De akkor felakasztottam az ekét és kicsit megnyaggattam utána beállt. De ha esetleg van csavarlazító vagy valami kenő olaj spray akkor érdemes befújni a csapszegeknél
Kúposan megy fel és az irányítókar oldalát püföld a kalapácsal és szépen lef fog csúszni:) sózz oda párat de ne dúrván feszitgetéssel nem sokat érsz el úgy nem jön le
Egy kis segítség kellene.Hogyan szokták(tok) leütni az összekötő rúd végén található gömbcsuklót? Félek nehogy eltörjön alul az öntvény, ami a szervóhoz megy.Két szélső lejött könnye, oda rá tudtam ütni.
Felül ne vesd! Ugynaigy jártam én is.Fajsúly,ezermagtömeg kicsi nagyon!!!! Ugyanigy 150kiló ment nekem is,a tőszám meg jó!Egy 50kilós zsák jóval nagyobb mint buzából,ráadásul a vetőgépem buzától is sürübbre lett állítva.
Nem javult még meg? Azt hittem már észhez tért. Amúgy sok most a pletyka de nem kell mindent elhinni, biztos lenne aki nem bánná, de szerintem az ilyen embereket nem kell neked bemutatnom :)
Igen, azzal kell számolni. A kerék kerületét megszorzod a vetési szélességgel, majd a 10000-et elosztod a kapott számmal, és annyiszor kell körbeforgatni a kereket 1Ha bevetéséhez. Mindig méterben számolj.
(((((((((( remélem, még jól emlékszem)))))))))))))))
A te ajánlatod mégjobb, én az 1:56-ost vásároltam 12500+ÁFÁ-ért. Levettem vele két rágyógyult MTZ hátsó kereket, és meghúztam vele két kerékagyat. Nekem a környékükön lévő üzletek sokkal drágábban akartak ilyet eladni :-(
Biztosra kell,csak azt nem tudom mikor tudok elmenni érte,mondom ha kell postán vagy valahogy küldök előleget,akkor ha jól tudom 3 ekevas kell rá,meg az ekefejek kopottak igaz?
Elment a következő adag is! Ez mind a kék könyvből való a többiben nem bogarászok már ezután:) a CD- nem olajos nem kell megijedni ez kölcsön könyv és azért kicsit használt. Remélem ennyi infó már segít
Figyelj hétvégén hívott egy pali azt hittem először h te veled beszélek de aztán kiderült h mégsem kért képeket az ekefejről meg az ekenádról de aztán nem hívott mert elég messze van tőlem meg még gondolkozik. De ha neked kell akkor meghagyom neked de csak ha biztosan kell!! Mert terveztem már h le csiszolom lefestem meg kijavítom a kopást a kormánylemezen meg felvasalom és árába adom el nem ennyiért csak időhiány van itt is mindíg.
Nem baj mert valószínű darabokba tudom elhozni,lagalábbis a hátsó ekefejet tuti le kell venni,mert 210es a futóm,meg 150 széles,és nem akarok bérelni,de nem lényeg megcsinálni majd én itthon megcsinálom,vannak saválló csavarjaim,meg tudok csináltatni is saválló cuppántcsavart,szerintem a pontos dátum április első hétvégéje,lesz,de majd hívlak vagy írok pontosabban mikor,mert most beindultak a melók,zabvetés,lucivetés,meg veteményezés,sárgarépa borsó stb....de kell az eke,ha gondolod küldök számládra foglalót is,csak elmenni mondom április körül,tudok,de a többit majd emailen vagy telón!
Szép jóestét mindenkinek!Lacus,érdeklődnék megvan-e még az elkéd,mert április elejfelé el tudnék érte menni,adj légyszives egy email címet majd a héten akarok kérdezni egy párat.előre is köszi!
JA és mégvalmi! Anno kértem azt h társuljunk h félár jöjjön ki igaz az agroinformon de senki nem jelentkezett! Akkro ez van! Szar a pénzügyi helyzet mindenkinél NÁLAM is ugyhogy ehez többet nem szeretnék hozzáfűzni! Aki nem kiváncsi rá ne vegye meg meg ne írjon rá semmit és kész. Ilyen egyszerű!
Én itt is kerestem annó ezt a könyvet máshol is és mint kiderült sokunknak megvolt és mégsem ajánlotta fel senki sem h lemásolja vagy be scenneli az a 380oldalt PÉNZÉRT SEM!!!!!!!!!!!!!
Ezért kénytelen voltam megvenni 6000ért a CD-t és így segítek másokon is!!
Akinek nem tetszik ez az ár ne vegye meg! vegye meg 6-7000ért ugyan ezt! Ennyi!
Nekem se volt ingyen! Én örültem volna akkor ha megkapom ezt annyiért amennyiért kínálom! Ennyi!
Nem kértem senkitől h vegye meg! Szerintem ezzel is segítek pár emberen h töredékeért megkapja tőlem! Sajnálom ha valaki ezt irigyli
Katalog említésre méltó gyűjteményed van :) Nem felejtettem ám el a tárcsát csak még nem jöttek. Pedig már egy hete azt halogassák hogy itt lesznek, de még semmi. Mi újság felétek?
Valamilyen diagnosztikai műszer. 4-6-8 hengeres motorokhoz, voltmérővel, ampermérővel, fordulatszámmérővel (de sajnos a jeladó hiányzik hozzá, na meg a kezelési utasítás), állítható szikraköz is van rajt stb. Azt hittem találkoztál vele :-)
Pedig féltem feltenni véleményem, mert senkit nem akarok megbántani, de megnyugtat, hogy egy ilyen szaktekintély is hozzám hasonlóan gondolkodik. Köszönöm!
itt manapság olvasgattam a forumot és ez a szemi egy érdekes alak:D
na mindegy
tegnap szántottam és mért csinája azt azt eke hogy ha gyenge talajt kap akkor csak egy eke fogg ha keményebbb a talaj akkor meg többet kap ez egy váltvvaforgatós eke
meg azt szeretneém kérdezni hogy 80as szerelési javitási utmutatót valaki nem-e tudna nekem küldeni?
Egy üzenetet azért engedj meg: Az általam olvasott három fórum egyikén se találkoztam olyannal ,hogy a kollégák (kivéve az ebből élő emberkéket, de ők nem kollégák!) az elektronikus formában meglévő gépkönyvüket pénzért adták volna!
Terep4-nek tippelem. Egy kicsit furcsán áll, de azért szépen szánt. Ezért jó a Vogel eke mindegy, hogy hogyan van állítva ledobod és máris jól szánt.... :) Igaz egy jó ekének 80cm felet van a köldöke....
Ezzel az ekével tárcsázatlan földbe ne nagyon menj...... Minimum 2x meg kell tárcsázni a szárzúzózótt kukitarlót, hogy szépen leforgassa az a pici eke.
Igen szakmai ártalom !1972 óta gyüjtögetek . Egyre büszke vagyok . Hogy az egyik Szakmunkásképző intézetnek a kisérleti JD (1970) teljes könyv arzenálját odaadtam 85 ben . Hagy tanuljanak a fiatalok .
Lacus ! Elmélet nélkül nincs gyakorlat. Valószínű , hogy jóval fiatalabb vagy mint én . Okosabb emberek vannak ma már , hisz az általános lexikális tudás is sokat nyom a latba. Viszont az , hogy szét tudja szerelni ezeket a rakikat meglehet . Aki szakember az viszont teljesen más felfogással éli át a javítás menetét .
Helló.Tegnap kint voltam szántani a kertbe az 50 es sel.Nagyon jól vitte 3 ba difi nem is kellett,olyan 25cm elég mert már nem eszi meg a tél.Sjana Képet nem csináltam nem volt időm.Ma meg kint voltunk a pusztán az 1ha os ról váglyuk le a csutkát és égetjük el.Fele megvan holnap a másik fele kemény dó ragad nagyon de csinálni kell met zabot akarunk bele vetni.
hát azt minden ekét lehet szidni a lajtát kühnét vogelnnot román oroszt ih stb mert minden ekét kötötben huzni kell pláne a fekete földben ecsden vagy arra pátyod fele
Mindenkinek más a jó. De ki kell próbálni, és utána meglátod milyen. Felteszed a gépre, beállítod, és szántassz vele egy napig. Aztán lehet róla véleményt mondani. Én ilyen ekével még nem dolgoztam, nem ismerem. Egy volt munkatársamnak van ilyen vagy hasonló, de ő néha szidja, néha meg dicséri.
Tudom, volt nálam is ilyen kocsmai kőműves...................... A 75x210-es ajtó helyét a 6cm-es válaszfalban 400(!)db kisméretű téglával akarta befalazni.....................
tudod itt van 10 eke eladó mint lajta vagy kühne de nem vettem nmeg inkább ezta vogel noot p80ast mert ha nem az amit mondanak lajta vagy kühne akkor bármilyen koppintottszar és nehéz lesz a gépnek és nem tudok szántani jól sosem adják 100e lajta 180e kühne vogel nnot meg 100eft lesz a trágyabeforditóval
..eeeejj...mán na... Hát épp a kocsmákba lehet találni, széleslátókörű magasan kvalifikált,a problémák gyökerét könnyen átlátó, a magas kultúrában jártas embereket !!! A határba meg kik dolgoznak ? ...ott csak a parasztok vannak..:-))))
Sziasztok tudtok képet mutatni a fogássszélességröl mert itt vitatkozok egy emberrel a kocsmában nem tudja hogy kell mérni? küldjetek már egy képet köszi!
A tiéd csak katalógus. Ez meg javítási útmutató a legjobb ami létezik MTZ-hez minden levan írva szóról szóra a szelephézag beállítástól a vezérlésig és váltó hézagolássla bezárólag minden. Ez egy tankonyv tulajdonképpen.
Nem feltétlenül pénzért adnám őket. Érdekel gyári diffi cső cserébe akár difivezérlő,fék szerkezet vagy tárcsa apróságok is szóba jöhetnek ami MTZ-vel kapcsoaltos:)
A drága magyar postát is lekéne csak bombázni mert nemrégiben feladtam egy 12000Ft os levelet egyszerű levélként el lehetett küldeni elsőbbségivel még ám és a mai napig nem ért célba és 2011 et írunk!! Megfogadtam h soha többet egyszerü levél ha valami fontos van benne csak is ajánlottan!!!! Erre figyeljen mindenki az én káromon tanuljatok mert én akkor 12 ropit buktam a postam iatt és persze a posta nem tud semmit tenni!! Ami tiszta szégyen a postára nézve
de az a pláne az egészben, hogy mikor vettük az első új gépünket akkor még (1992 MTZ550) adtak hozzá egykb. 100x70x50cm-es ládát tele cuccal(emelő, kulcskészlet,szűrők, gépkönyvek,stb.,stb...) :-))
mikor a 82.1-est vettük akkor már csak egy 60x25x30cm-es ládát adtak negyede anyi cuccal!
a 892-eshez meg adtak egy 60x40cm-es vászonzsákot egy két vacakkal! :-((((
Ez teljes. Igaz nem a legfaszább a scennelése de amúgy olvasható minden lapja. Dolgozom rajta h saját kezüleg scennelem be és azt fogom kinyomtatni magamnak
Akár KP is érdekel a Katalógusért. A borítóján van csak pár lenyomat a lapok patyolat tiszták:) nincs 1 lap sincs kiszakadva gyűrve stb..tényleg újszerű Ajánlatokat várok akinek kell
Az enyém hiányos és nem tudom bescannelni sehol de még másolni se sajnos. Ha elektronikusan meg lett volna akkor biztos egyből megkapod. :) Ment levél.
Ez pontról pontra leírja a szerelés menetét +beállítási paramétereket is tartalmaz! Az újakhoz nyílván nem való de szelephézag beállításban kormánymű állításban váltó szerelésben nagy segítség! Sok alkatrész van az újakban is ami még a régmúltból maradt rájuk:D
Egyébként a CD-n 4 könyv van gépkönyv,javítási útm. , szerelési útm. alkatrész katalóg.
Esküszöm !nem szeretnélek ki oktatni rakodógépből , csupán a gyak. ami ...... Annó a kavicsbányában és utobbi esetben a 4cx JCB is úgy tettem ha a kanalat telíteni akaron enyhén előre billentem, talajra érintem és menet közben bill. ill. emelem a kanalat . így sokkal kevesebb erő kifejtéssel dolgozik a gép.
A közbensőtámaszban viszont azért van kuplug , hogy csússzon . Az a feladata. Tudom sokan felhördülnek de ha metszeten véginézné és látná az erőhatásokat milyen gondokat okoznak a hajtásláncnál. hagyná hogy csússzon .
Az ütközök gyárilag vannak még beállitva a kanyarodáshoz.Az szerinted nem lehet a törés okozója,hogy homlokrakodózunk kanállal trágyát,főldet és nagyon erőssen nekikel menni és ráemeléskor az elején van a nagy teher és az eleje meg sem bir kaparni és valahol törik.A malac gyári állapotu kétszer huztam a lamellákat utánna és szerintem nemigen csuszik meg!
A töréshez : a kanyarodás be van e szabályozva rendesen ?Jobbra- balra elfordulás 20 °
A második kérdéshez : meg tenném az említett rövidítést hisz annak viszont az lehet a buktatója , hogy az első difi és a féltengely ház csavarkötése ki szakathat . figyeld a hézagoló lemezeket ha észleled a lazaságát gond van .
Üdv MESTER nekemis merevhidas 820.2 van és homlokrakodós de a gép oldalt meg van erősitve 16mm-es vaslemezzel a gép hátsó hidjáig ér ott 20-as csavarok fogják a 16mm lemezt a hidhoz.Szerinted igy birja?
Gondoltam reagálok a hsz. re .mivel nem vagy egyedül e problémával .
Ajánlanám mnden merevhiddal rendelkező MTZ tulajnak , hogy az oldalgőlés hatátolót rövidítse éltengelyházás , jobb és bal oldalon egyaránt 10 kb mm rel.
Túl súlyos a traki eleje ezért ha a terhelés rá megy a hidra feszíti a traki derekát . ezért elreped .
Javaslatom óta akinél az említett jelenslég volt és meg tette a rövídítést megszűnt a hiba . nem törik a kuplungház .
Kihúzni ki lehet, de visszatenni már bonyolultabb. A féltengelytokot mindenképp le kell venned, és ha belső csapágyat akarsz cserélni, akkor muszály felbontani a hátsóhíd fedelét is.
Hátsó féltengely csapágy problémával küzdök szerintem, biztos tudjátok, hogy ki lehet húzni a féltengelyt a hátsó híd fedél felbontása nélkül vagy nem? Kotyogó hangot hallok bentről. Aki csinált már ilyet vagy tud segíteni szövessen fogadnám.
Ja ja, lesz. Csak drágák. Én is láttam a 150-eket. ;) Van portékájuk. :) Kérlek szépen Tavasz van, mint nálatok. El kell gondolkodni, azon, h mit vet az ember, hogy arrason is valamit. (műtrágya 11.000Ft/q :( )
én leszoktam szárvágózni a kukoricát meg a forgókórót igaz a 2eke néha összehuzza a gazt ha sok van benne mint az idén de az a gerenda csak54cm ennek 70cm és nem 50cm hanem 100-110cm visz
Nem kétméteres gazt kell leszántani, a kukoricaszárat meg le kell zúzni, utána lehet szántani. Az én ekémen sincs semmi extra, és mégis tudok vele szántani.
értem de kell a gazterelö felhivtam a gazdát és azt mondta megkeresi és ideadja kb 10e vagy 20eft de én megkérdezem hogy mennyi a boltban! mg boltbam megmondját pl mtz vagy agroker crisztál? ottó csuka?
az a fábiánházi emberé volt aki a kühne ekét 180e tartotta de lehet hogy nem is kühne lehet valami csinált lajta ami 600-800kg és nehéz a trakinak ez meg könnyebb 300-350kg
Igen közeltésre használja mert előtte egy Kraz volt nekik de annak nagy az önsúja nagy terület kell a forduláshoz meg 8 hengeres motor van benne és azért megeszi a magáét. Ez meg mozgékony könnyen fordul keveset fogyaszt:) 30-35literből elpötyög daruval aztmondja egész nap.
Azért vette mert használtat nem akart de más nyugati meg drágább volt. Egyébként meg a Kraz is príma állapotú mindene működik nincs összetörve pedig 10 évet dolgozott vele árkon bokron:) Arról is lesz pár kép rövidesen
Szemi: A D240-e D242-es motoraiddal a T25-ösösddel meg a szürke szaroddal eggyütt húzzál már el a jó büdös francba. Te nem unod már magad meg a hülyeségeidet? Hogy állandóan mindig egyet hiszel. Találj már ki valami mást. 3 napig nem voltam itthon most kezdtem el visszaolvasni a fórumot de csak a te baromságaiddal van tele. Vedd már észre magad ember. Amióta itt vagy segítenek neked mindenbe cserébe csak annyit kérnek hogy rakjál fel egy tetves képet arról a rohadt MTZ-ről de te mindig kitalálsz valamit hogy le van takarva stb... Állandóan a motorokat hiszed. Annyit javítottál már MTZ motorokat vagy egyáltalán láttál már szétszedve motort hogy annyit beszélsz róluk?
De gondolom ezt az erdőn használja, azért kell a hajtott kerekű pótkocsi. Én úgy vagyok ezzel, hogy a mezőgazdasági munkára van a traktor, én még magamnak se megyek be vele az erdőbe. Arra vannak speciális gépek, amik meg csak oda jók. Nézem ezeket a fakitermelőket itt felénk, hááát........., TLT , elsőhíd- elsőhajtás mindig rossz, a külső állapotáról meg ne is beszéljünk. Persze van pár kivétel.
Ha már Zetor, akkor én max 6045-6245-ben gondolkodnék. Persze az MTZ mellé.
igazad van mindnek van elönye hátrány ! Én mikor jártam egy iskolóba a BAROSBA kint voltam gyakorlaton ott zetorral szántottak 6245ösel meg crisztálal 12145 nem is volt mtz az csak kombinátorozot vetet majd csak késöbb volt mtz meg john deere 1995-1998 ig jártam zetor 5211 meg tanuló zetor volt lehetet vezetni meg volt egy szijjelszedve és tanulni jó volt meg egy 80as mtz motor mtz-4750ccm zetoré 2700ccm
Pénteken amit feltettem szerelvényt nem pont a Zetor Forterra miatt tettem fel hanem a pótkocsi miatt. Nem semmi kis pót mert hajt a pótkocsi kereke is járkerék hajtással + rajta egy új daru meg gyári cucc az egész.
Egyébként gázolaj fogyasztását ekintve a tulaj elmondása szerint nagyon jó a Zetor kevesebbet fogyaszt mint egy MTZ van nekik MTz is tudja h milyen szóval nem elfogult. Aztmondaj jó az MTZ is meg a Zetor is mind2 gépnek van előnye hátránya. Zetor azért kellett mert olcsóbb mint a többi nyugati meg járkerékhajtás is van benne. Az MTZ tlt-je nem bírta a gyűrődést és vették ezt. Kényelmesebb mint az MTZ de viszont ha pl hozzá kell nyúlni az elejéhez 1db szimering is 70 000Ft ba is kerülhet!
Nekem minden traktorra ráragyog a szeretetem de legjobban az MTZ-re mivel nekem is az van:D:::::D
hát legalább 700-800e ha nem kapom meg az árát akkor befogom munkagépnek kombinátorozni jó vele meg vetni ennyi én nem adok egy szarr vépet amiben szar olaj és elsöhajtásba kevés olaj van meg a hidrolikában nam meg a karbantartás hiányában igaz tegnap minden megvolt csak a légszürö betéteket kell cserélni ha jól tudom 3db van benne többi kész van mindenhol friss olaj na meg holnap veszek 15 l motorolajat mert az is koszos tudtok valami olcsó de jó motorolajat?
csak az egy régi 30 éves traki amit fel kell ujjitani meg sok üzemanyag meg kevés a föld meg a t-25ös el kell adni kb 800-900e ekével! hogy egy kicsi visszajöjön a traki árából
Az ilyen idióta húzgálós videók alaján eldöntheted, hogy melyik traktor a jobb. Szerintem te tévedtél, neked Zetort kellett volna venned.
Nekem volt szerencsém kipróbálni munka közben több traktort is ( MTZ-50, -550,-552,-80,-82,-820.2,-920.3, Zetor 5911,-6045,-6245,-12011,-16145, Jumz 6KM, T-150K, DT-75).
Igaz, hogy nem egymást húzgáltuk a traktorokkal, hanem talajmunkát végeztünk. De a Z12011 ugyanott szántott mint a 80-as MTZ, ugyanolyan ekével, ugyanannyi területet, csak másfélszer több gázolajjal. A Z6245 nem bírta húzni a PLN 3-35-ös ekét, le kellett szerelni a 3. ekefőt, ugyanott a 82-es szaladt ugyanolyan ekével, sőt, az 50-es MTZ is orosz ekével szántott. A Z16145 az IH 4 fejes ekével a T-150K nyomában sem volt, pedig az 5-ös ekével ment. A kombinátort ( RAU 6,6) szintén nem bírta úgy, mint a T-150-es.
A kis Zetorok nem talajmunkára születtek, kisebb gazdaságban, kiszolgáló trakinak könnyű munkára jó.
Üdv mindenkinek ! Szemi Ez MTZ -s fórum ! Le sza......rom a zetort és a t-25-öst . Kit érdekel a 2-3 hengeres szutykok . Ojat irj amivel segithetsz másoknak , neked is segitettek sokan .
azt akartam mondani hogy milyen jól kitalálták a gumiabroncsokat és abba a levegöt ! hát még a motort is jól kitalálták meg a villanyt meg a netet meg mindent! jó hogy van okos ember még a trakit is feltalálta nem kell tehénnel meg lóval szántani ha ezt CHALS INGÖLSZ tudta volna FARM AHOL ÉLÜNKBE,nézetvolna hogy mi az a traki!
nekem is levegös difi van de ugysem használom soha miért nem ugy csinálták meg mint az elsö hajtást ha a hátsö kipörög akkor egy kart felhuzni és mind a 2 hátsó azonosan pörög
Köszi akkor jó így ahogy van. Egyébként jól működött mindig. Szeretem ezt az autómata kapcsolási módot rajta, mert szántásnál kényelmes, nem kell kapcsolgatni.
Nem is értem, hogy sokan miért alakitották át levegősre, hiszen a levegővel még kissebb nyomáson működik ami azt jelenti, hogy még hamarabb megcsúszhat a tárcsa.
Ha az olajfolyást nem tudták el állítani akkor a levegőt még könnyebben át engedi ami megint veszteséget jelent a nyomás szempontjából.
A levegő miatt nem lessz a tömszelencének kenése sem ami előbb utóbb szárazon fog menni és még hamarabb tönkre megy.