Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30512

Honnét veszed ezt a f@szságot ?

A filmben semmi nem utal erre.Megy a "sugár" ráadásul nem is fénysebességgel,hanem szemmel is láthatóan , mint egy tűzcsóva.Mintha a két bolygó egymás szomszédságéban lenne.Meg a leszippantott nap is.Semmi nem utal arra,hogy a hipertérben közlekedne ez a sugár.

Ha van valami bizonyítékod is és nem a levegőbe karattyolsz,akkor meggyalogolok előtted,de amíg nincs ne irkálj f@szságokat.

Előzmény: Vuduman (30445)
capacete Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30511

Ez igaz, ez soha nem is tetszett nekem. Nem lett volna jobb a Jedi visszatér, ha a Halálcsillag 2 helyett valami mást találnak ki? (na és persze az ewokok helyett... :(

Előzmény: mindenki senkije (30509)
capacete Creative Commons License 2016.01.02 0 1 30510

Luke csak akart jelentkezni, és a Birodalom valódi természete csak később derült ki számára, volt ott azért egy Alderaan felrobbantása is, ami azért azt bizonyította, hogy a Halálcsillagot mindenképpen el kell pusztítani.

Finn viszont gyerekkorától együtt nőtt fel a többi rohamosztagossal. Nekem egyenesen gyomorforgató, hogy rövid időn belül már a volt bajtársait (barátait?) öldösi és ujjong a halálukon. Kicsit fura egyébként, hogy a film egyszerre humanizálja a rohamosztagosokat Finnen keresztül, de rögtön utána dehumanizálja őket és elvárja, hogy vállrándítással kezeljük a halálukat, amikor kiderült, hogy agymosott, szerencsétlen áldozatok. 

Előzmény: mindenki senkije (30508)
mindenki senkije Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30509

Számtalan ep4 panel található meg az ep6 és ep1 filmekben is

Előzmény: capacete (30507)
mindenki senkije Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30508

Jókat írsz Finnről.

De ezek Luke-ra is állnak: a birodalmi akadémiára akar jelentkezni, hogy pilóta lehessen, "már minden barátja ott van" (= a halálcsillagon is, amit amúgy több tízezer másik ártatlan emberrel együtt felrobbant...)

Még szerencse, hogy Leiát (kúrás reményében) megmentette :D

A többi fogoly nem nagyon izgatta... :(

Előzmény: capacete (30505)
capacete Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30507

Ki tudja, lehet, hogy nincs is ilyen. Szerintem azért a SW filmeknek nem ugyanolyan sablonokból kellene építkezniük, de tudom, a válasz erre az, hogy ez egy trilógia első része. Mindegy, majd kiderül, hogy ez tényleg csak az új trilógia berúgásáról szólt-e, én azért szerettem volna újat és meglepőt, talán két év múlva megkapom.

Előzmény: mindenki senkije (30506)
mindenki senkije Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30506

Nem nagyon értem, milyen pluszokat vársz

Előzmény: capacete (30503)
capacete Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30505

Erő használó kontra nem erő használó: 

Teljesen igazad van a Jango Fett elleni küzdelemben, nehezen érthető, hogy miért nem az erővel lapítja ki, amikor tehetné. A mind trick viszont valószínűleg nem működne ellene, arra azért több utalás volt mindkét trilógiában, hogy az erős akaratú személyek ellen hatástalan. (Egyébként most kezdtem el nézni a SW: Clone Wars, ott konkrétan több rész van arról, hogy a mandalore-iakat részben a jedik elleni harcra trenírozták, azért ez is számít.)

Grievousnál már kevésbé értek veled egyet, ott egy kiborgról van szó, aki a rendes emberek képességeinek sokszorosával rendelkezik mind erőben, mind gyorsaságban, emellett Dooku kifejezetten jedik elleni küzdelemre trenírozza (mondjuk ez is csak a Clone Warsból derül ki. A CW-ben egyébként Obi Van többször is legyőzi Grievoust, sőt, más jedik is, és csak meneküléssel, vagy mások segítségével ússza meg.)

Azért a remake elemek nem tűnnek el ebben a két dologban. Ott van még a droidban elrejtett információ, a Mos Eisley kocsma és még lehetne sorolni. 

Egyébként Finnre kitérve, korábban már írtam, de senki sem válaszolt (lehet, hogy már mindenki letiltott :), hogy nekem nem egyszerűen idegesítő, hanem egyenesen ijesztő, mert olyan emberek ellen harcol és ujjong halálukon, akikkel gyerekkora óta együtt nevelkedett. Ez csak nekem tűnik megmagyarázhatatlannak?

Előzmény: kannibál Kovács (30496)
capacete Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30504

Igen, lehet, hogy irreális elvárásaim vannak. Az MI-5-ben egyébként egyetértünk, meglepően jól sikerült (bár repülőn, félálomban láttam, úgyhogy lehet. hogy ezért tetszett :)

Előzmény: kannibál Kovács (30495)
capacete Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30503

Lehetséges, hogy így van, erről már beszéltünk. Szerintem a SW sikerének a titka azért az, hogy a mesei alapokra sikerült valami pluszt felépítenie. Itt most nem kaptunk pluszt, csak a már ismert mesei alapokat. (És persze sokadszor hozzáteszem, hogy lehet, hogy csak én nőttem ki belőle. Szerintem azért egy jó adag bátorság hiányzik most már a készítőkből, JJ is hangsúlyozta, hogy 12 évesekre írta a forgatókönyvet.)

Előzmény: mindenki senkije (30478)
capacete Creative Commons License 2016.01.02 0 1 30502

Kedves OPI!

Nem igazán értem, hogy miért tartasz trollnak, kivéve, ha mindenki troll, akinek nem tetszett a 7. rész, ebben az esetben kétségtelenül az vagyok. (Egyébként a trollnak nem definíciós eleme a feltűnési vágy? Ha troll vagyok, akkor ezt miért szükséges hozzátenni a jellemzésemhez?)

1. Azért írok ide, mert kifejezetten kértek arra, hogy a SW-témájú hozzászólásokat itt ejtsem meg.

2. Elismertem a film pozitívumait: a hangulatot, a karaktereket és azt, hogy ebből még akár nagyon jó folytatás is születhet. 

3. A filmet összességében 10/6-ra pontoztam, nem hiszem, hogy ez totális lehúzás lenne.

4. Szerintem érezhető, hogy párbeszédre törekszem, engem tényleg érdekel, hogy ki miért gondolkodik tőlem eltérően az új részről (még ha nem is értek vele egyet) és emellett szeretnék új információkat is megtudni.

Ezek alapján nem gondolom, hogy trollkodás lenne az itteni ténykedésem, de természetesen nem muszáj egyetérteni velem.

Előzmény: OPi (30488)
kannibál Kovács Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30501
OPi Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30500

egyre emléxem csak:

Előzmény: Inner Circle (30499)
Inner Circle Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30499
Na ja.
Mondjuk az Ep2-3-ban biztos van fénykardos jedicsaj, csak ki a fene emlékszik rá.
Biga Cubensis Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30498

jah, másodszorra ezek jobban fel is tűntek.

Kylo eleve sebesülten megy, direkt mutatják a vértócsát a lába mellett=komolyan megsérült (na azé van vér a Disney filmben, Poe arca is meg van dolgozva).

Kylo legalább háromszor ütögeti magát, látszik, hogy minden koncentrálására szükség van.

Finn meglepően sokáig bírja, de végül vele is elbánik, és ne feledjük Finnt valami nagyon erős barátság (?), féltés érzés hajtja (remélhetőleg erről több minden kiderül).

utána: amíg Kylo nem juttatja Ren eszébe az erőt, a lány gyakorlatilag inkább hárít, menekül, csapkod. (egy idényre elég tüzelőmnek elég lenne a fa, amit kivágnak közben). csak utána látszik, hogy átjárja az Erő, de még ekkor sem öli meg, bár szerintem megtehetné, ha még akkor visszaugrik - a föld megnyílása inkább abban erősíti meg, hogy nem (most és így) kell végeznie vele.

Biga Cubensis Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30497

megvolt 2x, most szinkronnal.

annyira nem volt vészes, Adam Driver hangja sem.

ami nagyon irritáló volt, Threepio hangja, de így másodszorra az tűnt fel, hogy az egész szereplése is. mintha egy beöltözött SW fan vendégszereplése lett volna.

HS halála így másodszorra nem ütött akkorát, de a végén Luke feltűnése viszont igen.

3x-ra jön az IMAX, aztán szerintem legközelebb már csak otthon "tékából" :)

kannibál Kovács Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30496

Egy másik gondolat:

Magam is többször támadtam a film azon jeleneteit, amelyekben Kylo Ren Finn, majd Rey ellen harcol fénykarddal, mondván, egyikük sem Erő-használó és nem képzett Jedi, márpedig az SW-szabályok szerint ilyen harc nem lehetséges.

Ezek után némileg revideálom a nézeteimet. Egyrészt az Erő-használó kontra nem Erő-használó párharcot már Lucas is meglépte, éspedig kétszer. Egyrészt az ep2-ben, amikor a klónozók bolygóján Obi-van Kenobi verekszik Jango Fettel. Tulajdonképpen ez egy jó jelenet, csak azt nem értem, hogy egy csúcsformában lévő Erő-bajnok miért szarakodik egy fejvadász ellen, amikor egyetlen kézmozdulattal a falhoz vághatná, vagy behatolhatna az agyába, arra kérve, hogy nyalja ki a saját fenekét (remélem, nem írtam hülyeséget, mert tudtommal a mandaloriai fejvadászok nem Erő-használók).

A másik ilyen párharc Grievous és Obi-van fénykardozása az ep3-ban (ami szintén nem rossz). Grievous lehet akármilyen jó bajvívó, az Erőt nem tudja használni, ehhez képest Obi-van vele sem bánik el olyan könnyen.

Ergo nincs baj az általam említett a jelenettel, pláne ha figyelembe vesszük, hogy az ep8-ban sok minden megmagyarázható. Főleg Rey esetében, akit valószínűleg ki sem kell képezni, mert egyszer már megkaphatta Luke-tól a Jedi-tudományt, csak valami okból kiesett a tudatából (ne feledjük, hogy a Jediket pici gyerekkoruktól kezdve képezik). Finn vívása sem annyira gáz, bár a karaktere ettől még iszonyatosan idegesítő néha. Viszont nála is lezáratlan maradt a háttértörténet, azaz itt sem zárható ki egy fordulat (röhögjetek ki, de egy Jason Bourne-szerű szereplőben még reménykedek).

Amúgy tiszta röhej, hogy sok fórumon azért anyáznak, mert ezt a filmet egy közönséges remake-nek minősítik. Tényleg annak tűnik, de ennek csak két oka van. Egyrészt a sivatagi helyszín, másrészt a Starkiller felrobbantása. Ha legalább az egyiket korrigálják (mondjuk a Jakku egy Grand Canyon-szerű sziklás vidék, a Starkiller esetében pedig csak az átmeneti harcképtelenné tétel történik meg), akkor messze nem lett volna ez a kényelmetlen remake-érzés.

Mert amúgy rengeteg bátor újítás van a filmben. A női főszereplő (eddig csak férfiak fénykardoztak!), a rohamosztagosok egyéniségként való ábrázolása, a viszonylag kevés világűrbeli jelenet, a talányos befejezés vagy az öreg Han Solo kifejezetten ügyes tálalása. Egy nagy lehetőség lenne Hux is, de egyelőre elrontották a karakterét. Mennyivel jobb lett volna a filmben látott tehetségtelen f*szkalapnál egy Lázár János-szerű, mindenkit agyagba döngölő ifjú Napóleon-jelölt.

kannibál Kovács Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30495

Várnánk, várnánk, de milyen legyen az a fejlődés?

Kasdan fénykora a nyolcvanas évekre esett és akkor írta meg a szuperebbnél szuperebb kultuszfilmeknek a sztoriját. Azóta mi fejlődött? Manapság az a divat, hogy a forgatókönyvírók vagy háromórás, fárasztóan hömpölygő műanyag sékszpírkedést produkálnak vagy olyan gagyi szintre mennek le, mintha csupa szellemileg visszamaradott, nyolcéves hülye gyerek ülne a mozitermekben.

Lawrence Kasdan azért szerethető, mert tud jó karaktereket alkotni, szellemes párbeszédeket írni, képes magas fordulatszámon pörgetni a történetet, nincsenek benne üresjáratok és fölösleges kitérők, a finálé pedig tényleg odab*sz, de nagyon. Cserébe még azt is elnézzük neki (bocs, hogy többes számban írok), hogy olyan blőd hülyeségeket képes beleszőni a cselekménybe, hogy ha komolyan elkezdjük elemezni, akkor égnek állt tőle a hajunk szála.

Egyébként nem tudom, ki hogy van vele, de a 2015-ös blockbusterek közül egyértelműen a Mission: Impossible 5 rendelkezett a legjobb forgatókönyvvel. Ez volt az a film, amelyik tényleg egyszerre tudott szórakoztatni és közben némi agytornára kényszeríteni, és komolyan úgy gondolta, hogy néha értelmes felnőtt emberek is be szoktak ülni mozizni. Talán az egyetlen hibája Jeremy Renner karakterének megalázása volt, de szerintem ez szándékosan alakult így, mert Tom Cruise így akarta.

Az elrettentő példa a Spectre. Így elkúrni a végén egy szuper jó alaptörténetet és ennyi remek karaktert.

Előzmény: capacete (30466)
Darwin Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30494

Ja.

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.02 -1 0 30493

ja, amúgy attól, hogy minden hsz-emet mínuszolod, nem fogok innen elmenni.

Előzmény: OPi (30467)
Darwin Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30492

Há nem tuti, hogy az amik hite nyírt volna bárkit is velük.

Előzmény: Mantis Screamer (30490)
divaoni01 Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30491

Hát, az öregnek nem jött be. De tök mindegy.

A prequel-ek nélkül talán még számítana mit mond.

Előzmény: Hiryu-reload (30489)
Mantis Screamer Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30490

Az amik berakták egymilliárd elfeledett láda közé. Még nácikat se lehet vele tovább ölni. :)

Előzmény: Inner Circle (30487)
Hiryu-reload Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30489
OPi Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30488

felesleges beszélni capacete-vel, sima közönséges mezei troll, erős feltűnési vággyal körítve

Inner Circle Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30487
De nem az összea náci hal meg, a láda náluk marad és előbb-utóbb valami görény dolgot csinálnak vele. Dr Jones meg az első kísérlet után elcsaklizta. Amúgy ő volt az első migráns, egy tengeralattjáróra kapaszkodva jutott el Afrikából a schengeni övezetbe :D
Előzmény: Mantis Screamer (30469)
Inner Circle Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30486
- A Galaxis ura most már Snoke Legfőbb Vezér!
- Ki az a Legfőbb Vezér, Főnök?
- Bunkó vagy, Huxley!
Előzmény: Mantis Screamer (30485)
Mantis Screamer Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30485

Hux Kylonak, miután éppen elmenekültek a robbanás előtt:

- Burokban születtünk !

- Szerintem te kényszerzubbonyban születtél.

Előzmény: Inner Circle (30475)
Mantis Screamer Creative Commons License 2016.01.02 0 0 30484

hagyd el, felesleges, nem érti vagy élvezi hogy ennyit szerepel

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.02 -1 0 30483

amikor kiküldik az ilyen filmek szinkronjait, milyen jót röhöghetnek mindig, hogy van egy olyan szinkronhangunk, hogy Undress Kati.

Előzmény: mindenki senkije (30473)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!