Összeszedtünk egy pár dolgot a piacon kapható főleg INTEX és Bestway mobil kerti medencék üzemeltetésével kapcsolatban.
Megpróbáltuk tematikusan, hátha segít az új tulajdonosoknak élvezetessé tenni a medencézés(beüzemelés, karbantartás, problémakezelés, jótanácsok, ötletek, javaslatok)
LÁSD: http://e-autos.hu/mobilmedencek/
Szerintem, elég erős úgy látom megforgatja a vizet, bár a szélén lehet 1 kis holt tér. Van szkimmer is hozzá, szürcsöli szépen a tetejét, volt pár meleg nap amikor nem takartam le, teleszippantotta bogarakkal a szűrőt, az én vizem tiszta, a porszívózást slagossal csinálom, nálam bevált.
Igaz , a PE a ragaszthatatlan ize, pl a mezogazdasagi foliasator folia (mint a mostani meditakaro.) az egyetlen megoldas a kabel gyorskoto vagy varras maradt...
Jöttem és tök jó hireim vannak. Tegnap beszereztünk egy homokszürős vizforgatót, a 5m3/h ást. Be is üzemeltük, most olvasom hogy 30 kg homok kellett volna bele, de a pasi 40 kg adott és azt mondta hogy ez kell bele:( remélem nem lesz baj ebből hogy több benne a homok, kicsit több mint a háromnegyede. Szóval folytatom... ph minusz, még reggel, már nem méregettem, harmadjára, zuggy bele, mert kétszer mértem, nem ment lejjebb, igy most már jóval világosabb. Nehezen igazodom el ezen a teszteren, mert akárhogy nézem mindig más és más a szine, lehetne ez is, de ahoz is közel áll. A klórsokkot is megkapta, a lehető legmagasabb most a klórszintem. Na szóval ment egész éjszaka a viz, és regggel fél 7-kor szólt a párom, hogy kristálytiszta a viz. Nem tudta hogy felfogok kellni és megnézem:) Hát ha kristálytiszta nem is, de már nem volt rossz, láttam az alját, a szine is már majd nem tiszta, és láttam az alján a kockákat is. Elkell mondjam hogy ahogy beinditottuk du. már óráról órára lehetett látni hogy tisztul a viz. A hangja szinte semmi a vizforgatónak, nagyon csendes, na és a nyomás amit visszaad, rátettünk egy szükitöt amit neki irányitottunk a medence széle irányába, és forog körbe a viz, (anélkül is) és semmi szmötyi, bogár nem marad a perem alatt, percek alatt a szkimerben van. Szóval nagyon nagy az örömöm!:D Tényleg leirhatatlan a különbség a két szivattyú között, söt három, mert nekem egy nagyobb teljesitményü szivattyú volt rákötve a gyári kicsi után, és a medence szivattyú csak a szürést oldotta meg a papirszürővel, és a másik szürt, de nagyon hangos volt.
Most töltöttem bele kb. 2 dl pelyhesitött, szüröm 15 percet, és leállitom, és várok várok, holnap szeretnék porszivozni. Hát köszönöm szépen ha meghallgatatok, ennyi kis örömöm remélem nem az egész napra, de nagyon örülök ennek a szürőnek, azt vettem észre tegnap, kerülök fordulok és mindig a medence szélén áldogálok, a párom beszélt hozám és már kint is voltam, mint az aranyóra eltüntem. A takarás azért is fontos, hogy ne párologjon a klór, nem csak a védelem miatt?
Mert ha beállt a viz takarni fogom, ha labdát nem is, de valami felfujható magas dolgot a takaró alá küldök.
Még ezekkel a karokkal vagyok kicsit bajban mit mikor öblitek melyik állás mit is jelent, de majd vizslatom a könyvét. Csak levan irva porszivózás után mit is csinálok.
Szia, az én medim 457*107 99w-os papírszűrős vízforgatót adtak hozzá, május vége óta gyönyörű a víz benne, napi kb 4 órát megy heti 2*tisztítom a papírt
Tévedés a pvc /polivinilklorid/egy ragasztható izé :) a PE /polietilén/ nem ragasztható csak heggeszthető. nincs oldószere ezért is alkalmas tejeszacskótól-hígítósflakonon keresztül-gázcsőig sok mindenre.
ez csak merev falú medencénél lehet (közelítőleg) igaz.
a felfújható peremű (vagymi) medanszié(ben levő víztömeg) nem henger alakú, hanem ahogy valaki korábban fogalmazta, csonka kúp. De a csonka kúp is csak naggggyon durva közelítés, ugyanis a kúp alkotója nem egy egyenes, hanem egy görbe. Talán ha találnánk a víz által kinyomott gumi-oldalfal görbéjére illeszkedő függvényt, akkor egy határozott integrállal ki lehetne számolni pontosan.
de hadd linkeljem be ezt újra, térfogatszámítás ügyében, ugyanis van más módszer is. http://napirajz.hu/archives/2008/06/03/SACCRA_TETSZIK/#comments
télisesítéssel hogy álltok? :) Reggel indulok a Balcsira és nézegetem majd a 22 C-os vizet és vágyakozva gondolok a kis medencémre :) Addig is legyetek jók! :)
Azért azt még mondjuk el, hogy az r az a kör sugara ( a medence átmérőjének fele) a négyzet ... ezt inkább itt nem , a pi az pontosan 3,14.... és célszerű nem a medence magasságával számolni, hanem a vízmagassággal. Talán így 1xübb: r x r x 3,14 x vízmagasság (és minden méterben) :o)))))))) "a matematika professzor"
Rnégyzetpi szorozva magassággal. Legalábbis én ezzel számoltam, így lett a 3.05 x 0,6-os kb 4,2 m3.
Megint olyan nyarunk lesz/van mint 3 éve? Akkor egy hét eső- és hidegmentes időjárás volt. Ahhoz képest a tavalyinál melegebb és szárazabb nyarat ígértek, ez is a beruházás mellett szólt nálunk, 16 m2 járólapot raktunk le, 25 cm-es kő...vel alatta. Nem 3 Ft volt. Azért reménykedem. Pedagógusként itthon ülve nézem az esőt.
Amíg így elhülyéskedtek, addig átvészeljük valahogy.
És én még Balatonátúszásra akarok menni jövő héten! De hogy gyakoroljak? :)))
No megyek megnézem hány fokos a medike és ha 22-nél nem kevesebb belemegyek ,mert az elvonási tüneteket nem bírom kontrollálni! A jövő héten Zalakaroson leszek,mire visszatérek remélem már mindenki a vízben lubickol és nem itt vergődik a parton:)))))))))))))))))))))))
szerintem készítsük fel magunkat a télre :o) melyik jobb megoldás a kandalló vagy a cserépkályha ? :o))))))))))))))))) ti sózzátok a havat vagy lapátoljátok ? :o)))))