Keresés

Részletes keresés

hype78 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 272
Ez jól hangzik, mondjuk hálózati eszközök (switchek, routerek) akkor is kellenek, de ha nem kell szétverni a házat, akkor nem hiszem, hogy bárkit is zavarna, hogy nem csak telefon megy a vezetékekben. A sörözésen konkrétabban is meg lehetne beszélni, kinek milyen igényei, ötletei vannak.
Előzmény: molnarur (268)
hype78 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 271
Az igazi az lenne, mint ami a Cézár/Kleopátra házban van, ahol egy kisebb cég oldja meg a házban kiépített belső lanon az internet szolgáltatást. Ezt lehetne kiváltani WLAN al és bérelni valakitől az elérést, de az ilyen üzleti béreltvonalak több százezerbe is kerülhetnek havonta. Ha az elérés költsége és az esetleges rezsi költésgek (villany az eszközöknek, üzemeltetés, ha nem mi csináljuk) leosztva kevesebb és jobb a szolgáltatás, mint a UPC vagy esetleges ADSL, akkor érdemes elgondolkozni rajta. A WLAN kiépítési költsége pár tízezer forint, feltéve, ha elég sűrűn vannak az access pointok és össze lehet linkelni őket (egymás melletti lakásoknál nem is feltétlen kell külön AP). Viszont megvan az az előnye, hogy a gépet szabadon mozgathatod, notebookoknál kifejezetten kellemes.

Előzmény: kirumiru (265)
sutre Creative Commons License 2003.09.30 0 0 270
Az biztos, hogy nem én leszek aki leszervezi, mert az erre fordítható időm az gyakorlatilag egyenlő a nullával, meg az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem vagyok egy műszaki témákban jártas egyén. Annyit esetleg tehetek, ha az indexes lakógyűlés jóváhagyja, hogy a félapóst megkérem, hogy ugyan mondja el az első lakógyűlésen, hogy mi is ez, és hogy náluk hogyan működik, mennyibe kerül, hogyan üzemeltetik stb.
Előzmény: Andras17 (266)
teveh Creative Commons License 2003.09.30 0 0 269
molnarur: ez egy nagyon bölcs észrevétel :)
molnarur Creative Commons License 2003.09.30 0 0 268
kirumiru:

Miért kéne szétverni a házat számítógépes hálózathoz? 8eres kábel van a telefonhoz húzva, abból 4 eret simán fel lehet használni Ethernetre. Csak a fali csatlakozókat kell kicserélni lakásonként kb.1000 forintért

Easty Creative Commons License 2003.09.30 0 0 267
kroll:
Úgy látom, a konyhádban van világítás a felsőszekrény alatt. Ezt a módosítások keretében kérted? Mi is kértünk vmi ilyesmit (András17-el), de nekem úgy rémlett, hogy csak a kiállást csinálják meg.
Andras17 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 266
Sutre:

Amit mondasz elvileg lehetséges, sőt így lenne jó. De sztm 100%-os beleegyezés kell ráadásul nem is 255 lakótól hanem mind a 4 ütem 1000 lakásából és egy hülye garantáltan van mindig. (esetleg azt lehet még hogy akinek nem kell azt nem kötnénk be a kábelbe) Másik kérdés, hogy ki lesz az az Önfeláldozó hős, aki leszervezi az egészet

kirumiru Creative Commons License 2003.09.30 0 0 265
sutre:
Az az igazsag, hogy a teve az szerintem csillagpontosan van kiepitve, de mivel nincsen halo csatlakozas, ezert ahhoz szet kene verni a hazat, hogy csillagpontos szamitogep halozatot lehessen kiepiteni. ;-((
Az internet nekem is kene, a Vodas netem nem valami fenyes. :-((

A radios cuccban nem igazan hiszek, az nagyon erzekeny a legkorre nagyobb tavon. Viszont ha valahogy egy bika vonalat be tudnank huzatni es onnan radios ethernet haloval tovabb vinni a tevehazban (mindegy melyik utem :) akkor azzal eleg olcson ki lehetne jonni. Miutan ki van epitve a fovonal onnan a csatlakozas mar szinte ingyen lenne a lakasokba.

Előzmény: sutre (264)
sutre Creative Commons License 2003.09.30 0 0 264
Van egy érdekes dolog az internettel és a kébeltévével kapcsolatban:
a félapósom egy lakásfenntartó szövetkezetnél dolgozik, és ott azt csinálták, hogy kiépítették egy csillagpontos rendszert (pontosan nem tudom, hogy az mi, meg lehet, hogy nem is jól írom le, de ha nagy ökörséget írok, akkor vlucas csak kijavít), és azon fut a kábeltévé, plusz az internet.
Ez annyit tesz, hogy van egy központ, ami veszi a jelet, és onnan osztja szét a lakásokhoz.
A félapós azt mondta, hogy náluk ötszáz valahány lakásba lett kiépítve 7 milláért. A tévé az ingyen megy (HBO-t kivéve, azért ott is fizetni kell), az internet meg féláron ( pl:Chellohoz képest)
Jó a mi tömbünkben van 255 lakás, de ha az ötlet szintjéről esetleg ez a lehetőség feljebb kúszna, akkor a többi ütemnek is fel lehetne vetni.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekünk az internet az alap dolog. Na most egyenlőre csak UPC-van, ami egy kissé gázos, (aki nem hiszi járjon utána, hogy miért is büntette meg a versenyhivatal, meg hogy is van a sávszélességkorlátozás...) és mi inkább valami altrnatív megoldást választanánk ha lehetne, például a fent említett, vagy a rádiós net (ha a Matáv kiépíti a ADSL- az már egy fokkal jobb, de a Matáv sem a szívünk csücske.
Előzmény: hype78 (260)
kirumiru Creative Commons License 2003.09.30 0 0 263
sutre:
OK, nem olyan jo mint a masik meg nem is lehet 18 fokot csinalni vele, de azert a 35-bol ha csinal mar 30-t akkor az mar jo. Huvosebb lesz tole, nem hideg. Lehet hogy az elosozbaban majd melegebb lesz de a szobat azert valamelyest lehuti. Kozvetlen tapasztalatom nincs, bar a cegnel van egy ilyen mobil klima es erezni hogy megy.
Ismerosnek van otthon ilyenje es azt mondja hogy amikor hasznalja akkor azert erezhetoen huvosebb van.
de igaz, ez csak kozvetett velemeny. :-(
Előzmény: sutre (262)
sutre Creative Commons License 2003.09.30 0 0 262
Nem tudom, hogy van-e tapasztalatod a mobilklímával kapcsolatban, de nekem ami van, az csak negatív.
Magyarul, a mobilklíma nem ér szart sem, csak a split.
Előzmény: kirumiru (255)
kirumiru Creative Commons License 2003.09.30 0 0 261
Garazs tulajok:

Azt az infot hallottam, hogy a garazs kivitelezese javult a III-ik utemehez kepest es a burkolat mar mugyantas lesz. Nekem van egy olyan erzesem, hogy a garazs atadasa kesobb lesz mint a lakasoke, de ez csak erzes. :-))

Ja amin csodalkoztam az M lepcsohazban, hogy a foolyosok iszonyu szelesek, egy nagy balterem az egesz. :-))) Nagyon jo erzes volt oda kilepni a liftbol. Ez nagyon tetszik. :-)

hype78 Creative Commons License 2003.09.30 0 0 260
kroll: ahogy elnézem Te is a másodikon vagy, a Pap Károlyra nézve. Téged nem zavarnak ezek a bazi nagy villanypóznák ? Az enyémbe éppen nem lóg bele és a májusi átadáson azt mondta az építésvezető, hogy elképzelhető hogy kicserélik valami normálisabbra.

ADSL témában elkezdtem kérdezősködni, de nem egyszerű a dolog, még akkor sem ha a matáv novemberben elkezdi kiépíteni az ADSL t optikai rendszeren is. Itt egy cikk ezzel kapcsolatban:

http://www.origo.hu/techbazis/gyorsinternet/20030911osztol.html

Előzmény: kroll (257)
kirumiru Creative Commons License 2003.09.30 0 0 259
kroll:
en mar megenztem oket. :-)) Jopofak a kek front a konyhaban. Nekem egy gondom lenne vele (maga a szin az OK mert kedvenc szinem a kek), hogy a szobabol tul kirivo lesz mert nincs levalasztva. nem? Legalabbis nekem az lenne. A korpusz szine tok jo!
Előzmény: kroll (257)
kirumiru Creative Commons License 2003.09.30 0 0 258
Syd_G:
Akkor ra fogok latni az ablakodra. ;-)
Előzmény: Syd_G (256)
kroll Creative Commons License 2003.09.30 0 0 257
Itt vannak a lakásképeim pontos fellelési helye

http://kep.tar.hu/kroll/index.phtml?aid=27598127

Előzmény: kirumiru (244)
Syd_G Creative Commons License 2003.09.30 0 0 256
Kirumiru:
Igen az ablakok az M-O felé néznek, 3. emelet.

Előzmény: kirumiru (254)
kirumiru Creative Commons License 2003.09.30 0 0 255
sutre:
A gyogyszertarat emlitettek nekunk is. ;-) Meg hogy valami jatszote rlesz a garazslejaro mogott.
Egyebkent nem gaz a legkondi mert lehet ilyen (ronda, tudjuk) hordozhato klimat kapni aminek a csovet csak ki kell nyomni az ablakon. Ezek ugye kisebb lakasokba eleg, nagyobbakhoz meg tartozik erkely.

Tenyleg kar, hogy nem lesz meg az evfordulora a kulcs. Valszeg nekem sem a szulinapomra, az ugye november legeleje korul van.

Előzmény: sutre (253)
kirumiru Creative Commons License 2003.09.30 0 0 254
Syd_G:
Nem kellett meggyozni mert a muszaki keiras nem tartalmazza. Most neztem meg a leirast. A rajz sosem mond semmit az csak a kepzeloerot segiti. A WC-ben nem emlit kezmosot. Es igazsag szerint azt irtad ala mint leirast. A masikat csak szignoztad, olyan tajekoztatasi jelleggel.

Melyik oldalon vagy? Az M-O lepcsohaz fele nezel?

Előzmény: Syd_G (252)
sutre Creative Commons License 2003.09.30 0 0 253
Hát igen férj-feleség.
Csak azt sajnálom, hogy valszeg a házzasági évfordulónkra (okt 12) még nem fogunk benn lakni.
Az építésvezető azt mondta, hogy okt 31-ig minden lakásnak meg lesz a birtokbavételi engedélye. Az ügyintéző meg azt, hogy okt vége, nov eleje.
Megkérdeztünk a légkondit, és azt mondták, hogy ha úgy fel tudod szerelni, hogy nem látszik, (pl: nekünk az erkély zárt (értsd nem korlát, hanem téglakorlát)részére) akkor lehet, de a homlokzatra nem lehet feltenni. (van pár már felszerelve valszeg endedély nélkül, amit le fognak szereltetni - hozzáteszem, hogy azt nem olyan könnyű leszereltetni, mert bírósági végzés, meg hasonló kell a leszereléséhez)
Megkérdeztük, hogy milyen üzletek lesznek, és lesz alattunk gyógyszertár, meg zöldséges.
Sacc per kábé ennyi
Előzmény: kirumiru (249)
Syd_G Creative Commons License 2003.09.30 0 0 252
Köszi a meghívást. Szívesen csatlakozom.
A csapot azért kérdeztem, hátha valaki meggyőzte az Angyalföldit, hogy mivel a melléklet tartalmazta ezért alapár. A műszaki leírásban valóban nem volt.
Én az RIII-ban vagyok Sutre és Vlucas majdnem szomszédságában. (Ezúton is köszönöm nekik a kaputelefon képet.)
Előzmény: kirumiru (251)
kirumiru Creative Commons License 2003.09.30 0 0 251
Syd_G:
Nyugodtan lehet irni is a forumba, hiszen nem harapunk. Probalj meg eljonni Te is a kozos sorozesre ami ugy nez ki hogy biztos hogy kedd vagy csutortokon lesz, csak meg az nincs lefixalva hogy melyik heten...

A kezmosoert felarat kellett fizetni. A muszaki leiorasban szertinem nem volt benne, csak az alaprajzban ami csak olyan tajekoztato jellegu volt, mondtak hogy az csak be van tervezve, azert mert sokan kertek az elozo utemben is. De siman megeri azt a felerat kifizetni erte.

Melyik lapcsohaz melyik emeleten vagy?

Előzmény: Syd_G (250)
Syd_G Creative Commons License 2003.09.30 0 0 250
Sziasztok Teve-ház lakók!

Én is a IV-es ütemben vettem lakást. Tetszik a fórum, sok hasznos dolgot megtudtam (már hónapok óta olvasgatom).
Gratulálok a lakásokhoz, a képek alapján szépek lettek.
Láttam többeteknél van a WC-ben kézmosó csap. Ez nálatok alapár volt, vagy felárat fizettetek érte? Azért kérdezem, mert nekem külön kellett fizetni, holott a szerződéshez kapott műszaki rajzon szerepel a csap.

Köszi a válaszokat előre is.

Syd

kirumiru Creative Commons License 2003.09.30 0 0 249
vlucas:
koszi a kepeket! Ezek is jok!
Latom Ti sem kertetek a konyha levalasztasat. Eddig egyedul en hataroztam magam el ilyen lepesre.

Azt tudtam, hogy van osszefugges kettotok kozott csak a kapcsolat "milyensege" nem volt vilagos. :-)

Előzmény: vlucas (247)
sutre Creative Commons License 2003.09.30 0 0 248
küldtem még fotót
Előzmény: kirumiru (245)
vlucas Creative Commons License 2003.09.30 0 0 247
Hali!

A következő címről tölthetőek le a képek:
www.pellady.com/36789214/lakas.zip

Puszillak Sutre!
(talán nem lövök le nagy poént de Sutre a feleségem ha idáig nem derült volna ki :))

Lucas

sutre Creative Commons License 2003.09.30 0 0 246
Lassan lassan fenn lesz.(tán még ezen délelőtt folyamán, ha nem délután)
Addig is küldtem az itt megadott e-mailcímedre egy darab konyhát.
A fürdő olyan mint tevehnek.
Előzmény: kirumiru (245)
kirumiru Creative Commons License 2003.09.30 0 0 245
sutre:
Varjuk, varjuk! Mar holnap van...
:-)
Előzmény: sutre (242)
kirumiru Creative Commons License 2003.09.30 0 0 244
kroll:
Szep a lakasod! Latom a boltiv nalad is befigyelt. :-) A parketta nalam is gond volt, de kijavitjak. Ta masodikon vagy ugye? Csak mert nalad mar fullos volt a konyha...
Előzmény: kroll (243)
kroll Creative Commons License 2003.09.29 0 0 243
Üdv mindenkinek.

Ma voltam a műszaki átadáson. Mindennel meg voltam elégedve. Egyedül a parketta széleivel volt egy kis gond, mert azok kissé besüppedtek.

Képek: a www.kép.tar.hu/kroll oldalon.

(A feltöltés nem sikerült tökéletesen, mivel a képeket nem sikerült lekicsinyíteni

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!