Haz 1994ben epult. Nyilaszarok frankon zarnak azzal nincs gond. Nem azzal van a go.d hogy nem birom kifuteni a hazat hanem hogy a padlofutes mintha nem kapna eleg hot.
Tarsashazrol van szo. Ket oldalon nem futenek. Felettem alattam laknak.
Azt nem tudom hogyha kicserelem a hocserelot egy nagyobbra akkor hogy fog alakulni a futesem. Ezt nem tudom. Ja es ez a hocserelo hogy nez ki belulrol?
Hali fogalmam sincs milyen tipusu a h9cserelom. Anyit latok hogy lemezes. Nekem ugytunik mintha nem tudna levenni a hot a hocserelobol a padlofutes. Na a masik gond pedig az hogy a 3 utas szelepet ugy kell beallitani hogy csontra felvenni 10esre hogy elinduljonegyaltalan felfele. A kaza 55 fokon megy es a padlo eloremeno alig megy felfele. Feg c18 kazanom van tehat nem a kazan a gyenge.
akkor meg főleg nem rossz. persze, nem lehet kettőt összehasonlítani egyáltalán. nekem pld. 21-21.5 a kazánnal fűtött rész, de van pince, meg garázs ahova jut a hőből.. jól szigetelt, de nyitogatjuk az ajtót stb. és a tiedhez nagyon hasonló számok jöttek ki tavaly, 12kW-os kazánnal + cs.kályhával. az alapterület itt is 120 netto. mondjuk gondolom, 1200m3-es éves fogyasztásos házaknál sosem lesz brutál nagy különbség hasonló méretben, pld. nem lesz 400zal kevesebb senkinek sem. bár lehet, tévedek..
ez a legszebb, amikor a polgar azt hiszi hogy kifizette a sokpenzt a rendes hivatalos utert, aztan valojaban ugyanugy svarcban van csak eppen szegenyebb egy kerek osszeggel.
Nekem csak a kazán van radiátorokkal. Az asszony otthon van a gyerekekkel, így 22,5 mindig, az tényleg azt jelenti, hogy még akkor sem vesszük le, ha elmegyünk itthonról.
óránként megy 5 percet a kazán mindenhol egységes meleg és jó hőérzet.
Biztos nőni fog ,pláne ha az ember otthon tartózkodik !:-)))Az biztos ,hogy tudod cukkolni az olvtársakat!!!Nekem nehéz elhinnem(elképzelnem),ráadásul még nincs is vége a hónapnak.
igen arra céloztam. :) amit írtál, az nem kirívó. persze, viszonyítás kérdése..én kb. 1 hete kapcsoltam be a fűtést. viszont szépen üzemel a cserépkályha (most is) :)
Sziasztok, két éven keresztül próbáltam beállítani a padlófűtésemet. Most már elegem van de nagyon.
A probléma a következő: A radiátor kör és a padlófűtés szét van választva egy 10 kw-os hőcserélővel.
A hőcserélővel szedi le a padló az előremenő vízhőmérsékletet. Az a baj, hogy akárhogy állítgatom, nem bírok csak 2 óra múlva előállítani 40 fokos előremenőt de még 35 fokot se.
Már az összes variációt kipróbáltam egyszerűen borzasztó. A kazán 15 perc alatt megy fel olyan 53-55 fokig. és egyszerűen a padlófűtés nem bír felmenni 35 fok fölé még órák múlva se.
Már megőrülök ettől az egésztől.
50 perc alatt 2 fokot emelkedik a padló visszatérőm.
Nincs bünti csak a kéményseprő értesíti a gáz szolgáltatót és jön a gáz kizárás, viszont ha a kéményseprőt elintézed akkor nem cseszegetnek a gázosok amíg a gázbiztonsági szemle nem jön, és akkor kérik az összes szarságot.
Ami az egyszerűsített gáz készülék cserét illeti az meg olyan hogy utána az felel az egész gázrendszerért aki kicserélte a készüléket,...Na ezért van az,hogy a parasztnak azt mondja a szerelő,hogy egyszerűsítettel átmegy de nem ad le semmit a gázmű felé mert nem hülye hoy ő vigye el a többi régi szutyok miatt kialakult esetleges balhét.
Ma a gázora előtt gazszagot ereztem gyufaval megnéztem es sajna kicsit kigyulladt , tekertam ra kocot es csőfogoval meghuztam kb 1/4 fordulatot utana jo lett ez egy elagazasnal volt a gazora előtt lenyegeben a csőben lévő dugo lazult meg(csak azt nem tudom miert van ott. GAzszivargast jelő spray nincs sajna van meg valami modszer az ellenőrzesre sterintetek? Hogyan es mitől lazulhatott meg az a dugo??
itt Magyarorszagon igen. olyan ertelmetlenek a szabalyok, hogy gyakran megeri oket athagni. maga az allam is gyakran alkalmazza ezt. aki meg ketelkedik magaban, az gondoljon bele hogy szokott-e a megengedettnel gyorsabban menni kocsival.