Összeszedtünk egy pár dolgot a piacon kapható főleg INTEX és Bestway mobil kerti medencék üzemeltetésével kapcsolatban.
Megpróbáltuk tematikusan, hátha segít az új tulajdonosoknak élvezetessé tenni a medencézés(beüzemelés, karbantartás, problémakezelés, jótanácsok, ötletek, javaslatok)
LÁSD: http://e-autos.hu/mobilmedencek/
Állatkínzás266/B. § (1) Aki
a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,
b) állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi,
vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a vadászatról szóló törvény által tiltott vadászati eszközzel vagy tiltott vadászati módon vadászik, illetőleg a halászatról szóló törvény által tiltott halfogási eszközzel vagy módon halászik vagy horgászik.
Ha erősebb légpuskád van:
Btk. 263/A. §
(1) Aki
a) lőfegyvert vagy lőszert engedély nélkül készít, megszerez, tart vagy forgalomba hoz,
b) a lőfegyver vagy lőszer készítésére, megszerzésére, tartására vagy kereskedelmére vonatkozó engedély kereteit túllépi,
c) engedéllyel tartott lőfegyverét, lőszerét engedéllyel nem rendelkezőnek átadja, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Nem akarok erről vitát nyitni, csak jelzem a tételeket. Csak egy jó szomszéd kell!!
Nekem is volt színtelen a klórtesztem....jól besokkoltam, erre felugrott a szürkés tartományba. A másik kettő mindig jól kivehető melyik színhez hasonlít, de a klórt azt mindig találgatnom kell, hogy most mi is van. Zs
Az ilyen fajta lyukakat - ha nem gyári hibás a perem - az érdeklődő macskuszok szokták csinálni :o( Nekem többek közt ezért lett merevfalu medencém idéntől. Elvileg kellett adjanak a medencéhez javító tasakot amiben van ragasztó, meg folt. Ha nem adtak, kell venni, aztán ahogy Blue Sky írta.......
"ÖSSZ-ALKÁLI TARTALOMAz össz-alkáli tartalom a vízben lévő alkáli elemek mennyiségét jelzi. Az alkáli tartalom egyfajta pH érték stabilizátorként működik, azaz a pH érték változásának mértékét csökkenti. Az össz-alkáli tartalomnak 80 és 150 ppm között kell lennie, az ideális érték 120 ppm. Tablettás klór és bróm fokozatosan csökkenti a víz alkáli tartalmát.Az alacsony alkáli tartalom a következőket okozza:pH érték ingadozásmaró, rozsdásodást okozó vízhatástalan fertőtlenítésAz össz-alkáli tartalom a megfelelő szerrel növelhető. Érdeklődjön viszonteladójánál.A magas alkáli tartalom a következőket okozza:nem átlátszó, zavaros vízvízkő lerakódásAz össz-alkái tartalom a megfelelő szerrel csökkenthető. Érdeklődjön viszonteladójánál."Forrás: Paragon
Ha egyre gondolunk!
Megnéztem a medencét. Engedett le valamennyit, de nem sokat.
Tegnap vettünk ilyen ph és klór ellenőrző tesztcsíkot. (eddig tablettás volt,de elfogyott).
Ezen az első kis lapocska a klór, a második a ph, a harmadik meg egy totál összkép. :-) Hogy lehet, hogy a klóré el sem színeződik, a ph jó, az összkép mégis jó? Ki érti ezt?
Lehetséges, hogy 2 naponta tehetnék ph csökkentőt a vízbe? Ha klórt teszek bele (amennyit írnak), az édes kevés. Ha kicsit többet teszek akkor meg magas lesz az érték nagyon. Szóval nem sikerül beállítanom normálisra, hogy algaölőt tehessek bele. Apumék két ismerősének is van medencéje, ők is most vették. Ők nem nagyon foglalkoznak ezzel, mindent egyszerre tesznek bele, mégis jó minden értékük. Ez hgy lehet?
Amikor valami vegyszert teszek a vízbe akkor forgassam át a vizet? Most kezd megérni bennem a gondolat, hogy kellene porszívó, mert az alján azért vannak picike levélkék, stb. Egy szkimmer sem ártana, de nem láttam még sehol fehérváron.
Tegnap találtunk a medencénk tetején két icipici lyukat. Nem tudom mi csinálhat ilyet. Beragasztottuk, felfújtuk, estére megint egy csomó levegő kiment belőle. Megint felfújtuk. Mindjárt megyek és megnézem ma milyen. Nagyon remélem,hogy most jó.
Nekünk tegnap 24 fokos volt a víz. Azt vettem észre, hogy amióta a matracot bent hagyjuk a medence közepén és úgy tesszük rá a takarót, jobban melegszik.
Ezúton szeretnék elnézést kérni, azoktól, akik e-mailt írtak nekem (kókuszka, Szabee1985, "recepcio" néven) - és kérdeztek a csodazsákról -, hogy nem válaszoltam! A citromail-es címem, csak amolyan "fórumra kiírandó" cím, nem nagyon szoktam használni, nem is igen érkezik oda levél, ezért megmondom őszintén el is felejtettem ránézni már egy jó ideje... Ma néztem meg (60 levél...upsz... mondjuk nagy része "szemét"), de a dátumokat elnézve már nem időszerű, hogy válaszoljak, egyébként itt a fórumon megadtam tul. képp a válaszokat azóta :-)
Akik írnak mélt, tegyenek már légyszi egy utalást itt rá, hogy nézzem meg a postaládát :-) (most már jobban figyelek oda is!)
Sziasztok! nem egy pohár forralt bort kellet volna inkább :)) A medibe nem akarodzot ma se bemenni :(( pedig az Mg fólia érezteti hatását, a tó vize viszont egész elfogadható volt délután :))
Na már most sokat tisztult a medi. A skimmer a tetjéről az összes "zöld habot" összeszedte. A papirszűrő is sokat megfogott. 2 óra alatt 4X tisztitottam a szűrőt. A szkimmert is szintén 4X Most enyhén zavaros a viz. De lelátni már az aljára.
Jah....akkor talán vegyél valamit. Igaz a sokkolást elfelejtettem mondani a takarítás után, vízforgatás előtt. Tégy úgy, ahogy bs mondja, igenis fontos a klórszint, mert az is gátolja algáékat...
Nagy tévedés a fáradt alga nem tapad, simán ki tudod porszívózni, ha leült. Ha meg zavaros lett a pucolástól(mint az enyém is), akkor menjen a szűrő...Az én vizem és medim már tiszta és nekem bevált.Zs
Ne haragudj, hogy beleszólok, tegyél bele annyit, amennyit kék ég mond, de mérd meg egy átforgatás után, és ha nincs a klór érték 3-as körüli, akkor tegyél még bele, hogy elérd!!! Csak akkor egy napig "ne fürggyé le"! És a pH se legyen több mint 7.4-7.5, mert ha felette van a klórból egy dobozzal is belerakhatsz! És ha ezek után még lesz benne valami, akkor... Ezt én tapasztalatból mondom... Amúgy én ipari hipót is tettem bele az elején, abban a klór nincs stabilizálva, ergo sokkal előbb távozik/lebomlik/megsemmisül/elillan.