Keresés

Részletes keresés

cukkanyó Creative Commons License 2001.03.15 0 0 138

Glückpa,
csakúgy elgondolkodtam, vajon hány lakosa lehet most a kerületnek? Csakúgy sacc/kb...

és vajon hová lettek a lakosok 1690 körül, azér 1055 lakóház az egy nagy telepűlés...

Bluebird,
itt vagy még? a Te déd, déd, dédapádék mikor érkeztek?

Előzmény: Glück (136)
cucu Creative Commons License 2001.03.15 0 0 137
Helo.
cukkanyó, mint ahogyan ígértem, most kicsit részletesebben írok...
Szóval, jó ez a topic, de..
Mi lenne, ha kicsit írnánk magunkról valamit? Ugyanis így jobban megérthetőek lennénk egymás számára. Én legalább is így gondolom. Persze nem kötelező, ha nektek jobb így beszélgetni a Flamingóról meg a bakancsosról, akkor csak nyugodtan tegyétek. Én viszont akkor tudok igazán belekapcsolódni egy témába, ha gondolataimban el tudlak helyezni benneteket.
Tehát én el is kezdem a bemutatkozást.
'93-óta lakom a kerületben. Előszőr egy ikerház felét vettük meg, aminek beépítettem a tetőterét. 5 és fél szoba, dupla komkort, 9 Welux ablak, szóval pazar volt. De az ikerszomszéd elviselhetetlen volta miatt, valamint az örökös csirkeól-szag miatt, továbbá a telek is kicsi volt, - szóval végül eladtuk a Napkelet utcai házunkat. Pedig tényleg benne volt minden verejtékem. Hangsúlyozom, hogy nem a nagyinál, nem a szülők házában lakunk hanem a saját házunkban a gyerekeinkkel. Ezt csak azért hangsúlyozom ki, mert tapasztalatom szerint sokan a szülői házban élnek a mai napig is, ami nem baj, csak teljesen más megítélés alá esik - nálam. A szomszédaim közül is csak nekünk vannak gyerekeink és házunk, a többi 3 szomszéd "csak" mint hozzátartozó él ott és persze úgy beszél a házról, mintha az ővé lenne minden, pedig 50 éves létére nincs önálló családja, élete.
De, hogy rövid legyek, cukkanyó, mi megszenvedtünk a családi házunkért és én büszke vagyok arra, hogy van egy 40 éves házam 200-as telken, amin a gyerekeim jól érzik magukat. Eljárunk dolgozni, bár nekem az elmúlt év óta sanyarú a helyzetem a munka terén és igyekszünk szépen rendben tartani a külső és a belső környezetünket. Pedig mifelénk csak a kutyák járnak koszolni, az autóból kidobják a hamburgeres tálcákat, rendszeresen szedek össze likőrös üvegeket és minden egyéb szemetet a házunk körül. Erre nem járnak utcaseprők vagy kommunális járművek, pedig a kommunális adót behajtják rendesen.
Mint említettem, normális állás a közelben nem található, de szinte naponta kapok csekket a postaládámba...
Na, mi így élünk eme helyen. Még annyit, hogy a repülőktől reped a házunk, de ez is csak minket érdekel, ki mást?
cukkanyó, ez van. Ettől függetlenül szeretünk itt élni, mert a miénk és ha valami csoda folytán megint lesz normálisan fizető állásom, akkor talán ezek a fenti "problémák" mind el fognak törpülni...
cucu
Előzmény: cukkanyó (113)
Glück Creative Commons License 2001.03.15 0 0 136
Egy kis helytörténet a XVII. kerületről( 1.rész):

Rákoskeresztúr
(Egy 1910-ben megjelent kiadványból)

„Nagyközség a Rákos patak és a budapest-hatvani vasút mentén. Lakosainak száma 6149, a kik magyarok, tótok és németek és ref., ág.ev és róm,kath vallásuak. A lakóházak száma 1055. Posta, táviró és vasutállomás helyben van. 1690-ben elhagyott helyként irták össze. A község törzslakossága a XVII.század végén települt be ujra. Az 1715. Évi összeírás alkalmával 10 adóköteles háztartását vették fel, 1720-ban ellenben nem szerepel az összeírásban. Ekkor a báró Podmaniczky család volt egyik birtokosa; e család udvarházáról Bél Mátyás is megemlékezik 1737-ben megjelent művében. A XVIII. Század közepén Bujanovszky tábornok birtokába került. Ő építtette 1760-1770 a helységben lévő régi kuriát, mely jelenleg báró Podmaniczky Zsuzsánna, férjezett Vigyázó Sándorné tulajdona. Bujanovszky tábornok a helység felsőrészét Würtembergből behívott gyarmatosokkal telepítette be. 1848-ig a báró Podmaniczky és a báró Wenckheim családok voltak a helység földesurai. A határrendezést 1867-ben eszközölték egyezség útján. Jelenleg báró Podmaniczky Zsuzsánna, férj. Gróf Vigyázó Sándorné és Fuchs Ignácz a helység legnagyobb birtokosai. Az utóbbi a gróf Wenckheim család birtokait vásárolta meg. Az ágostai evangélikusok temploma 1809-ben, a róm, katholikusoké 1894-ben épült.”

Előzmény: cukkanyó (135)
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.15 0 0 135
Kedves Glück!
Már hogy ne! Sőt, légyszi...
Előzmény: Glück (134)
Glück Creative Commons License 2001.03.15 0 0 134
Kedvges Cukkanyó!

Szabad helytörténeti ismereteket itt terjeszteni?
Glück.

Előzmény: cukkanyó (132)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.14 0 0 133
Szépjóestét! Csak benéztem ide és már rohanok is tovább, de:

Sok mindent el lehet hinni, de ahogy én a hétvégén láttam az FC-t (Flamingó Center), nem valószínű, hogy június 30-ára meglesz az anyagi fedezet a dolgokra. Ha valaki kimegy oda "terepszemlézni"... De csodák még lehetnek...

Előzmény: Glück (122)
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.14 0 0 132

Hááát, nem semmi Andreas, különösen így a béka alfele alól nézve...

Peto, részvétem és természetesen csupaszem leszek...

Előzmény: Andreas (131)
Andreas Creative Commons License 2001.03.14 0 0 131
Very high rate Digital Subscriber Line.



Letöltés: Feltöltés Távolság
12.96 - 13.8 Mbps 1.6 - 2.3 Mbps 1500 méter
25.92 - 27.6 Mbps 19.2 Mbps 1000 méter
51.84 - 55.2 Mbps 51.84 - 55.2 Mbps 300 méter

Előzmény: cukkanyó (129)
Peto Creative Commons License 2001.03.14 0 0 130
Figyelem, szolgálati közlemény!
Mára virradóra ellopták az ASU-799 rendszámú delfinszürke négyütemű Wartburgomat az Újlak utcából. Tudom, hogy semmi remény, de hátha...
(Cím: pej@freemail.hu)
Ismeritek a viccet, mikor a BMW és a Trabant karambolozik. A BMW-s sopánkodik, hogy két millió a kára. Mire a trabantos: - Mit sír itt, nekem egy élet munkája. Szóval ez a helyzet.
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.14 0 0 129
mi az a V DSL ?
Előzmény: Andreas (125)
FDuduG Creative Commons License 2001.03.14 0 0 128
Sziasztok !

Kösz az infókat éppen kérdezni akartam a Teszkóról.Gyanús hogy ilyen hamar letaroltak mindent,aztán annyi.(Flamingó-szindróma ) :))
A Tanár u-Hold u. között fekvő üres telekről nem tud valaki valamit?? Állítólag természetvédelmi terület,de csak iszonyat nagy dudva van ott.(Nekem kell lesarlózni mögöttünk).
Még egy : a Csabagyöngye utcában nagy eső után mindig áll a víz.elég egy 69A és kész a ruhafestés :)) Kinek kéne szóli hogy csinálják meg???

Netka ma vizsgázik egy ECDL modulból!

Üdv : Dudu

Glück Creative Commons License 2001.03.13 0 0 127
Még egy kis adalék a kerületi kereskedelem fejlesztéséről a „Rákosvidék” ez évi márciusi számából:
„A Tescoról kiderült, hogy a kerület után a főváros is támogatná a beruházást, de a településszerkezeti terv módosítása kormánydöntést igényel”…”…a szolnoki és hatvani vasutvonal összekötetésére még évtizedekkel ezelőtt kijelöltek egy sávot, amely a Madárdomb csücskétől indul el, és a Tesco-területen keresztül haladva torkolik be a másik vonalba. A MÁV jelezte, hogy terveiben ennek az összekötő vonalnak a megépítése nem szerepel, a területre nincs szüksége.”
„A kerület kérte a törlését, a főváros támogatja, de végső döntést –stratégiai biztonsági kérdésről lévén szó – a kormánynak kell meghoznia. Állítólag a településszerkezeti tervel kapcsolatos ilyen módosítások az FVM hatáskörébe tartoznak, s ott most minden mással foglalkoznak, csak éppen nem az ilyen, számukra kisebb gyakorlati jelentőségű kérdésekkel.”

„ A Kiss Lajos alpolgármestertől származó információ szerint az ügy elhúzódása a Tescot is türelmetlenné teszi. Ő jelenleg hetven százalékra teszi annak esélyét, hogy a bevásárlóközpont felépül. Kevésbé optimista az Auchan ügyében, itt még ennyi előrelépés sem történt. A rákoskert határában lévő területet a fővárosnak belterületbe kellene vonnia. Ez az ügy sokkal összetettebb, mondta, s jelenleg negyven százalék esélyt ad a beruházás megvalósulására.”
Eddig az idézet.
SZVSZ, ha a főváros ellenezte volna, talán gyorsabb a döntés….
Ewron Creative Commons License 2001.03.13 0 0 126
Azt hiszem Andreasnak teljesen igaza van. Egyébként a Matávkábeltől szerintem semmi jót nem lehet várni.

A Matáv, a Matávnet és a Matáv-KábelTV ügyesen összehangolják az üzletpolitikájukat.

Ma beszéltem a 1212-vel, megkérdeztem, hogy mikorra tervezik a szolgáltatás beindítását (ADSL-t) errefelé. Természetesen erre nem tudtak válaszolni.

Műszaki szempontból biztos lehetne...:(

Andreas Creative Commons License 2001.03.13 0 0 125
>De azér kíváncsi vagyok a matávnot legújabb térképére, mára ígérték...

A térképet már feltették. Nagy meglepetés nincsen, vagyis fejlesztés nem várható a közeljövőben. Üzleti szempontból teljesen érthető hogy a konkurrens UPC, TVNET területein próbálják először elcsábítani és lekötni az ügyfeleket. A MatávKábel területeken nincs konkurrencia, így ott nem olyan sürgős a fejlesztés. Röviden így jártunk :(
De talán mire ideérnek, már lehet hogy VDSL-lel fognak házalni :)

Előzmény: cukkanyó (123)
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.13 0 0 124

Netka tűndér,
tuttam, hogy Rád számíthatok!!!
Előzmény: netka (120)
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.13 0 0 123

Mingyá más a helyzet, ha Ti is itt vagytok :)))

Hali Ewron,
mostmár engem is érdekel a kábeles internetezés miután 2001-ben nem nagyon hiszem, hogy lesz adsl lehetőség. Az a baj, hogy itt nem nagyon lehet arra számítani, hogy elárasztanak minket más szolgáltatók az ajánlataikkal...a matáv * barátainak és üzletfeleinek* döntésétől függünk...De azér kíváncsi vagyok a matávnot legújabb térképére, mára ígérték...

Szia Termon,
ha nem haragszol kicsit *belédolvastam*, azt az utat amit megtettél a kuttyal kicsit elirigyeltem...azt gondolom, hogyha valaki 24 évet él a XVII.ben az nagyon valószínű
hogy kívül-bévűl rákoskerti marad...

Hali Tűndéry,
persze hogy ide, gyere sokszor...

Drága Glűck,
én már lassan nem hiszek semmit, főleg nem az ilyen építkezősdi ki mit vállalt- teljesített űgyekben, de azért még mindig vannak bennem *rossz* beidegződések, hogy bizony szeretnék hinni :)))

Glück Creative Commons License 2001.03.13 0 0 122
Idézek a Rákosvidék XII.évf. 3.számából(március)
"Junius 30-ig kapott haladékot a bevásárlóparkot építő Folkoner Kft. az önkormányzattól, hogy befejezze szerződésben vállalt feladatait, ami gyakorlatilag az Újlak utca és a Széchehyi utca közötti utat, utóbbi kereszteződésben jelzőlámpás kiépítést, továbbá közvilágítást és a hiányzó közműveket jelenti. Ehhez mintegy 160 millió forint hiányzik még. Ha a munkákat addig nem végzik el, az önkormányzat felmondja a szerződést, és peres eljárást kezdeményez.
Góhér János, a beruházás projektmenedzsere február végén a körzeti televiziónak nyilatkozva közölte, hogy junius 30-ra minden meglesz. Forrást teremtenek a hiányzó összegre."

Ti elhiszitek?

Tündéry Creative Commons License 2001.03.13 0 0 121
Halisztok!
Jelenkezem.
XVII-ben lakom,de nem ott dógzom,akkor én is idetartozom?
netka Creative Commons License 2001.03.13 0 0 120
itt vagyok, nehogy egyedül érezd magad. Bár már nem sokáig, mert elpályázok angolra. A cikkért akartam egy köszi-t küldeni. Egy kicsit megvilágosodtam Flamingó-ügyben. És ahhoz mit szóltok, hogy a kerületben elég ramaty állapotban vannak az utak? Bár ez nemcsak kerületi probléma, mert országszerte pocsékak az útviszonyok. Na mára elég, de azért még benézek majd.
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.13 0 0 119
Halihó.
Mi van Veletek, kedves kerületiek? Lecsúsztunk az elsó százból is :))) Az egy dolog, hogy én ide irogatok, meg cikket pasztázok... lehet, hogy sormintákra is vetemedek?
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.12 0 0 118

:((( Hozta a postás az elutasító választ az ADSL igényre.
Előzmény: cukkanyó (117)
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.12 0 0 117
Kösz Peto,

A Flamingó azért is fontos a XVII. kerületieknek, mert jó néhány ottani
vállalkozó kapna helyet az üzletközpontban. A beruházásra a Foltin Globe
Kft.-ből, a Bene-Koch ’96 Kft.-ből, az Euro-Bau Kft.-ből, valamint az
Olajterv Rt.-ből álló konzorcium, a Folkoner Ingatlanhasznosító és Beruházó
Kft. tett ajánlatot 1998-ban. Az egykori szemétbánya feletti kilenc és fél
hektáros területet 108 millió forintért adta el az önkormányzat. Ennek
ellenértékét a szerződés értelmében munkával egyenlíti ki a konzorcium,
amelynek közművesítenie, fásítania, füvesítenie kell a területet. Közlekedési
csomópontot, az Uszoda utca és a Széchenyi utca között utat, máshol
kerékpárutat, játszóteret, sportlétesítményt kell építenie – eredetileg 1999
végéig.

Az ígért feladatok teljesítését néhány jogi és műszaki akadály nehezítette. Az
önkormányzatnak meg kellett vennie egy Táncsics Mihály utcai, körülbelül
kétszáz négyzetméteres, magántulajdonban lévő ingatlanrészt – ez ugyanis
feltétlenül szükséges az út megépítéséhez. Emellett rendeznie kellett az Ilex
kertészeti árudával – húsz évre – kötött bérleti szerződést. Ez azonban
elhúzódott, ezért a közművesítés és az egyéb vállalt munkák határidejét 2000.
december 31-re módosították.

A Flamingó bevásárlópark átadását eredetileg 2001 márciusára ígérték. De
amilyen hirtelen kezdődött el az építkezés, olyan gyorsan le is állt. Pusztán
hatalmas gödröket, betonból kiálló vasszerkezeteket látni. Hiányzik a
Táncsics Mihály utcai csomópont, illetve a vállalt összekötő út egy része, a
közvilágítás, a kerékpárút, a sportpálya, a játszótér. A konzorcium
projektmenedzsere a Rákosvidék című lapnak azt nyilatkozta: az
építkezéshez eddig a konzorcium saját tőkéjét használta fel. A bevásárlópark
teljes költsége azonban mintegy kétmilliárd forint, ehhez banktőkére és más
befektetőkre is számítottak. Tárgyaltak is egy bankkal, de a pénzintézet
esetleges privatizációja miatt leállították a tárgyalásokat. A Folkoner
megkeresett más kerületi vállalkozókat is, akik nemet mondtak az ajánlatra.
Eddig a hasznos üzleti területek harmadára kötöttek előszerződést. A kisebb
vállalkozások közül néhány visszalépne, ez – a menedzser szerint – a nagy
bérlőknek eszükbe sem jutott. A projektmenedzser nem is akar foglalkozni
azzal a gondolattal, hogy a beruházás nem készül el, a finanszírozási problémát
csupán átmenetinek tekinti. Állítja, hogy az elmaradt vállalásaikat teljesítik.

Az önkormányzat előtt két lehetőség nyílt – közli Kiss Lajos alpolgármester
–: az egyik, hogy felbontja a szerződést, és pereskedésbe kezd; a másik, a
járható út – és a képviselő-testület végül ezt választotta –, hogy ismételten
meghosszabbítják a határidőt. Ha a Folkoner Kft.-nek ekkorra sem sikerül
elvégeznie a vállalt munkákat, kénytelenek lesznek más megoldás után nézni.

Ty. K.

Peto Creative Commons License 2001.03.12 0 0 116
Figyelem! A mai Népszabadság Budapest mellékletében cikk a Flamingóról.
Termon Creative Commons License 2001.03.12 0 0 115
Agy'isten földiek.
Én is XVII kerületben laktam , közelebbről Rákoskerten 24 évig , de sajna már vége a boldog időknek.Azért jó olvasgatni ezt a topicot.Mi is ez a Flamingó botrány ?
cucu Creative Commons License 2001.03.12 0 0 114
Majd egyszer kifejtem..
Amúgy igazából nem izgat a kerület.
Előljáróban csak annyit, hogy épp most vagyok a második pályaválasztásom elött...
cucu
Előzmény: cukkanyó (113)
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.11 0 0 113

Cucu,
mitől vagy ennyire kiakadva ?????? valahogy az az érzésem nem is igazán valakire haragszol, hanem valamiért nem vagy békében az egész világgal...
Előzmény: cucu (110)
Ewron Creative Commons License 2001.03.11 0 0 112
Nem a Kábel TV érdekel, az már nálunk is van ugyancsak másfél éve. Engem is az internet elérés érdekel - kábelen vagy ADSL-en.
Előzmény: Glück (108)
cucu Creative Commons License 2001.03.11 0 0 111
Én kedves??
Na ne! Összekeversz valakivel!
cucu
ui.: még hogy én kedves...
Előzmény: Peto (106)
cucu Creative Commons License 2001.03.11 0 0 110
Helo.
Én nagyon pontosan megkapom minden évben. Hála deviánszky úrhölgynek/elvtársasszonynak! (Fú, de útálom!)
Pl.: augusztus 27-én, amikor a gyerekek beiskolázásán törjük a fejünket, egyszer csak a postás hoz egy levelet -benne csekkel- a kommunális és súlyadóról. Köszönet érte a kerület vezetésének!
cucu
Előzmény: Peto (104)
cukkanyó Creative Commons License 2001.03.11 0 0 109

Szia Derszu,

már megérte :))) jut eszembe, mintha a Kern Andrisnak lett volna egy taxis magánszáma
amiből aztán átment a köztudatba a rákosborzasztó kifejezés. Na de hol van az már...

Szia Kasszi, csak nem Te is?

Előzmény: Törölt nick (102)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!