Keresés

Részletes keresés

jung Creative Commons License 2000.12.07 0 0 119
Ha jól tévedek az ötödik, UJS-esben is, ugye?
Előzmény: Rachela (118)
Rachela Creative Commons License 2000.12.07 0 0 118
Van nővérünk, igen aktiv szarvasilag, idén mind a négy turnusban lent volt...
Előzmény: jung (117)
jung Creative Commons License 2000.12.07 0 0 117
Most már csak azt kéne tudnom, hogy kik lehettek :-) A két Andrist ismerem, a lányokat nem. Illetve azt hiszem, hogy Rachela es Jidele nővérét ismerem, ha nővérük van, és Ő az, akire gondolok :-)
Előzmény: banjus (116)
banjus Creative Commons License 2000.12.07 0 0 116
És a 3. turnus kivételével idáig mindig a te voltál az amerikaiakkal,igaz? Mellesleg mad-headként is ismert vagy, ha jól tudom.
Hát mit is irhatnék én most. Kedves mad-rich mesélj valamit most te is az elmúlt évekről, mi már sokat beszéltünk.
Előzmény: Mad-Rich (115)
Mad-Rich Creative Commons License 2000.12.07 0 0 115
Az bőven elképzelhető:)
Amúgy a 2. turnusban tényleg a Golán korcsa vótam.
Előzmény: Rachela (114)
Rachela Creative Commons License 2000.12.07 0 0 114
Szia Mad-Rich! Te a 2. turnusban ugye a golánosokkal voltál? Ha az vagy, akire gondolok, 98-ban te voltál az egyik képzőmadrichom…
Előzmény: Mad-Rich (113)
Mad-Rich Creative Commons License 2000.12.06 0 0 113
(Sziasztok, én idén mind a négy turnusban lent voltam, összesen pedig 18ban. Van egy adag érzelmi kötődésem ehhez a tökéletlen-de-mégis-imádjuk helyhez.)

Szóval ez a kandikamera ott és akkor igenis poén volt. A Jickó mindennel együtt nem igazán tudta, hogy mit csináljon először, estére meg félholtra röhögtük magunkat a golán-hermonon. Ez a két idei sztori is azt bizonyítja, hogy ha kényszerítik, a Jitckónak is van humorérzéke (ja azt is hozzá kell tenni, hogy a 2. turnusos hermonosok megszívatását nem ő találta ki, hanem rávették, meg a dokit is, összesen ha 6-an tudtak róla, a madrichok me a hanihokkal együtt ijedtek :) (Well, parázs vita volt turnusvégéig, hogy etikus volt e az egész játék, de főleg azok szapulták az értelmi szerzőt (re-inventert), akik leginkább féltek.).
u. i. A kandikamera még azért sem lett tökéletes cucc, mert nem tudták megvágni, és a vágatlan anyag azért összességében uncsi volt, és folyamatosan tekerni kellett, de 300 gyerek ül az imateremben, és a madrichok élőláncban tájékoztatják a technikus-Andrást a szobájában, hogy mikor pléj, mikor ffw... (én ezt is alig láttam, mert az Izraeli hanich-csoportot (nagyon jófej Etióp és Szabre társaság vót) búcsúztattuk könnyek között, ha jól emlékszem )-:

Előzmény: banjus (112)
banjus Creative Commons License 2000.12.06 0 0 112
Mivel Rachela lelőtte a történetet kénytelen vagyok egy másikat elmesélni. Szóval ez is idén történt, úgy látszik ez egy vitzes év volt, de ez a 3. turnusban. Öcsikém mesélte nekem. Szóval tudni kell, hogy a két idősebb korcsopinak van úgy nevezett project foglalkozása is, ami kötelezően választható és a 2 hét alatt kb. 2 naponta van. Szóval drágalátis öcsikém a videó projectet választotta, mert szereti az ilyen masinákat. El is határozták, hogy akkor ők most kandi kamerát készitenek az egyik madrich vezetésével, és a beugratás főszereplője ezúttal Jickó lesz. Igy amikor Jickó a kajáldában bele kezdett szokásos műsorába(éneklés, duma, mondókák...) akkor az egész Golán és Hermon egy emberként felpattant és kiment a kajáldából(ami a közös kajálás utáni ima befejeztéig szigorúan tilos mellesleg), mert kiváncsiak voltak a reakciójára. Az egyetlen gubi csak az volt hogy a kamera olyan nagy, hogy nem igazán lehetett elrejteni, igy Jickó azonnal kiszúrta magának. Bosszúból vacsoránál, merthogy ez ebédnél történt vacsoránál nem teritettek meg a golánosoknak meg a hermonosoknak. Hát nem annyira vitzes a sztori, de azért megnéztem volna Jickó arcát, amikor felpattant a társaság...
Hát ennyit mára
Előzmény: jung (109)
jung Creative Commons License 2000.12.06 0 0 111
Sziasztok!
Elküldtem két e-mail listára is, remélem lesz hatása.
Előzmény: Rachela (110)
Rachela Creative Commons License 2000.12.06 0 0 110
Szia jung! Igaz, hogy banjustól várod a választ, azért remélem, nem haragszol meg, ha én mesélem el a sztorit. Szóval az úgy volt, hogy a Hermonosok egész napos kirándulásra mentek Mezőtúrra. Ott kaptak ebédet is, majd este vigan jöttek vissza a táborba. A hideg zuhany akkor érte őket, mikor Jickó közölte velük, hogy a leves, amizűt ettek, fertőzött volt (asszem, szalmonellás, de ez lényegtelen). Ezért mindenkit alapos vizsgálatnak vetnek alá, vizeletmintával, stb. Sokan valóban nagyon megijedtek, úgyhogy nem volt túl jó poén, de aztán persze kedvenc táborvezetőnk mindent elmondott, és a kedélyek megnyugodtak. A Hermonosok jó humorát bizonyitó slussz poén csak a másnapi reggelinél következett: vezényszóra az egész korcsoport felállt, és egyenként leadták Jickónak a (valójában teával töltött) „folyadékmintát”…

Az nagyon jó lesz, ha szólsz a Lovedokinak! Pár napja irtam Fricinek egy emilt, megigérte, hogy küld egy listát a szarvasiak mail cimével, hogy másoknak is lehesseműn szólni, de még nem jött válasz :-(((

Előzmény: jung (109)
jung Creative Commons License 2000.12.05 0 0 109
Es el tudnad meselni a sztorit? Nekem csak annyit meseltek, hogy a gyerekek mar telefonaltak haza, hogy nagy baj van. Es ha tudtok meg sztorikta, ne kimeljetek! Es ha tudtok, hozzatok meg szarvasiakat a topicba, en is hozok még. Szólok doktor viktornak is. Jó éjszakát!
Előzmény: banjus (108)
banjus Creative Commons License 2000.12.05 0 0 108
Tévedés!!!Nem madrichokat, hanem chanikokat ugratott Jickó, ráadásul a teljes 2. turnusos Hermont. Enyhén aladtak csak ki tőle!!!!
De ezt néhány éve tényleg eljátszotta macikkal is.
Előzmény: jung (106)
banjus Creative Commons License 2000.12.05 0 0 107
"Kedves Rachela és Jidele!
Nagyon jópofa, hogy a Fórumon keresztül üzengettek egymásnak! Személyesen nem szoktatok találkozni? :))"

Dehogynem. Csak nem vagyunk beszélőviszonyban.
:-))))))

Engem ki is hagysz a dologból? Pedig rajtam keresztül szoktak egymásnak üzengetni!!!

Előzmény: Rachela (104)
jung Creative Commons License 2000.12.05 0 0 106
Semmi baj, legalabb foljon a topic.
Ha mar az idei sztoriknal tartunk. Sajnos a pontos sztorit nem ismerem, segitsetek! Jicko ugy dontott, par madrihra raijeszt. Tuzetes orvosi vizsgalatnak vetette oket ala :-) Lehet, hogy idehivom a Dokit is a topicba, o sokat tud meselni.
Irtatok az elokeszito hetrol is. Egy fel napot akkor is sikerult Veletek tolteni, aznap bucsuztattak Yaelt. Ferjhez ment. Biztos valami papucs ferjet talalt :-)
Udv. Jung
originalqszi Creative Commons License 2000.12.05 0 0 105
Oh, bocsánat!:((((( Már megint azt hittem, hogy arról a szarvasról van szó:)))) elnézést!:))))
Rachela Creative Commons License 2000.12.05 0 0 104
Szia rov!

Az a bizonyos Medvés sztori a második turnusban volt, szerencsémre élőben is tanúja lehettem a dolognak. Frici fantáziáját egyébként valóban nagyon megragadta az eset, még cikket is irt ennek kapcsán a Szarvas Times-ba...

"Kedves Rachela és Jidele!
Nagyon jópofa, hogy a Fórumon keresztül üzengettek egymásnak! Személyesen nem szoktatok találkozni? :))
"

Dehogynem. Csak nem vagyunk beszélőviszonyban.
:-))))))

Előzmény: rov (103)
rov Creative Commons License 2000.12.05 0 0 103
Sziasztok!

Jung révén találtam ide, de nem vagyok "szarvasi" a hagyományos értelemben. Sem hanichként, sem madrichként nem voltam lent, mert ez egy kicsit későn jött nekem. Idén majdnem lementem enyhén túlkoros madrichnak, de más okokból ez kimaradt. Én csak a UJS táborokat élevezem (meg szervezem) néhány éve.

Végigolvastam a topicot és van néhány hozzáfűzni valóm.

Még az elején elhangzott egy kérdés a "madrich" szóval kapcsolatban. Héber szó, jelentése: vezető. Az ezzel kapcsolatos anekdota: az első táborok egyikében (vagy tán az elsőben) hosszan gondolkodtak azon, hogy miként nevezzék el a gyerekeket és a csoportvezetőket. Végül megszületett a döntés, hogy a héber szavakat használják. Nosza, ráengedték (automatikus csere) a már kész anyagokra a "vezető" szó cseréjét "madrich"-ra. Így lett az első cím: Bemadrich...

Az idei tábor erdőben lebonyolított programjában a következő sztori történt, azt hiszem a 4. turnusban (Frici elmesélése nyomán): az Imateremben folyt a századeleji bál, az erdőben meg az akadályverseny. Az egyik csoport eltévedt és nem ért oda az egyik állomásra. A beöltözött "etiópok" megunták a várakozást, otthagytak csapot-papot. Kis vártatva a csoporttal lévő, Medve becenevű fiatalember jelentkezett Frici telefonján, amit nem ő vett fel. A következő - kémregénybe illő párbeszéd - hangzott el:

- Medve vagyok az erdőből. Frici hol van?
- Frici bálban van. Mi van?
- Eltűntek az etiópok!

Ha ezt valaki lehalgatta volna...
(A résztvevő személyektől elnézést kérek, ha esetleg nem lett volna pontos a lejegyzés, de Frici fuldoklott a röhögéstől, amikor mesélte.)

Kedves Rachela és Jidele!
Nagyon jópofa, hogy a Fórumon keresztül üzengettek egymásnak! Személyesen nem szoktatok találkozni? :))

Előzmény: jung (102)
jung Creative Commons License 2000.12.04 0 0 102
Akkor irok a UJS-es Szarvasrol: Nagy baja, hogy nem 12 nap, hanem csak 1 het :-( A nyari tabor mintajara vannak programok,a reszvetel azonban nem kotelezo, es a kijaras is szabad, vegulis elvileg 18 even feluliek a resztvevok. (sok kozuluk madrich a nyari taborban)Probalunk olyan programokat osszerakni, ami azert vonz embereket, igy erdektelenseg miatt semmi sem szokott elmaradni. Van heber nyelv, zsido szokasok, hagyomanyok, koser haztartas, stb. Iden kicsit mas volt: a taborban zajlott Europa legnagyobb zsido ifjusagi rendezvenye, ezert az eddig is nemzetkozi tabor most megtelt Nyugat Europabol erkezett egyetemistakkal. A programok nagy resze angol nyelvu volt ezert, de tartottunk magyar nyelvut is. Es legális volt az alkohol, de ebből nem volt semmi probléma, vagy balhé.
én is mutattam a topikot ismerősöknek, remélem, sokan benéznek még.
Üdv.
Jung
jung Creative Commons License 2000.12.04 0 0 101
Erre elég logikusnak tűnik a válasz. Ott maguk közt lehetnek a madrichok, és nem zaklatják őket a chanichok sem és jickó sem. És közelebb van, mint az Irish Pub.

Mulder Ügynök!
Egyéb megfigyelő tevékenységet folytatott szarvason?
Udv.
Jung

Előzmény: Rachela (100)
Rachela Creative Commons License 2000.12.04 0 0 100
Háromszoros hurrá a 100 hozzászólást megért szarvasos topicnak!

Ez most kissé nagyképu"en hangzik, de tényleg nagyon örülök neki, mert mikor inditottam, arra voltam elkészülve, hogy még a tizet sem éri meg. Szerencsére aggélyom alaptalannak bizonyult, sőt, egyre több az új résztvevő, és ez olyan jó!

Van egy kérdésem:
Azt értem, hogy a chanichok, akiknek TILOS a benzinkút, sóvárognak utána. Na de miért ott gyülekeznek a madrichok, akiknek a kimenetel TELJESEN LEGÁLIS??? Lehet, hogy kell még néhány turnus, mire rájövök...:-)))

mulder_ Creative Commons License 2000.12.03 0 0 99
egy anyai ágon szarvasi ügynök jelentkezik!

hm.. épp két hete voltam utoljára ottan....

de ez a hozzászólás asszem lényegtelen

mulder s.a.

banjus Creative Commons License 2000.12.03 0 0 98
Tényleg jó érzés volt életemben először elhagyni a tábort úgy,hogy nem kellett hozzá engedély, elég volt a névjegy kártyám hozzá. A benzinkút azért is jó, mert ott tényles sok madrich ücsörög kinn, meg ha egy időre el akarsz tűnni a chanikjaid elől(nem mindha ez olyan gyakran előfordult volna) akkor oda ki lehet menni, persze csak akkor, ha szabadidő van.
Amúgy nem hiszem hogy megérhetnéd a benzinkút fílíngjét anélkül, hogy legalább 2-3 napot nem dolgoznál rendesen a táborban. UJS tábor szerintem ilyen sze,pontból egyáltalán nem hasonlít a rendes táborra. Ott ugyanis nincsenek olyan kötött szabályok, mint a rendes 4 turnus alatt, legalábbis ahogy én hallottam...
Előzmény: Jidele (95)
banjus Creative Commons License 2000.12.03 0 0 97
Ezek szerint te 94-ben már golános voltál, én viszont még csak galilos. Az én madrichjaim Gömöri Szilvi és Gönci Dani voltak. Egyébként 91-ben Rachalának, Jidelének és nekem Szasza volt a madrichunk, igaz akkor még negevesek voltunk. És akkor még őt se hivták Szaszának.
Előzmény: jung (93)
jung Creative Commons License 2000.12.03 0 0 96
Hát igen, a benzinkut... A benzinkut feelinget nem sikerult megertenem. Mindig ott van a buli a madrichoknak takarodo utan. En mar tulzottan hozzaszoktam a UJS taborhoz, es a benzinkuthoz csak tankolni mentem:-( Amugy iden eloszor es valoszinuleg utoljara alkoholert sem kellett a benzinkuthoz menni, a taboron belul arultuk. A regi Szarvasbol annyi maradt meg, hogy az egyik seta alkalmaval megprobaltunk megszökni, mert untuk, hogy mindig mindenhova csak engedellyel. De nem a benzinkut volt az uticel. Ja, mintha akkor szervezett turak is lettek volna a kuthoz, mindenki megvehette a csoki es jegkrem adgjat. Lehet, hogy meg nem volt ott a bufes? Mar nem emlekszem.
Udv. Jung
Előzmény: Jidele (95)
Jidele Creative Commons License 2000.12.03 0 0 95
Hát, ha ezt a remek témát ilyen klasszul kimerítettük...:)A benzinkút. Minden chanich állmainak netovábbja kimenni a kúthoz. NEm azért, mert olyan üdÍtő ülni a benzingőzben, hanem mert TILOS. Igy aztán elmondhatatlan büszkeséggel töltött el, amikor idén, 10 év után először kisétáltam a kúthoz. Mit mondjak fergeteges érzés volt. Különösen az, amikor az ember fejére potyognak a Bélucik, azaz a csótányok. Ilyenkor aztán nővéreimmel felváltva kapkodtuk a szoknyánkat, ui a csótánykák kedvenc helye a vallásos lányok jó árnyas hosszúszoknyája
Előzmény: jung (94)
jung Creative Commons License 2000.12.03 0 0 94
harcipuszi: a játékkal nincs kifogásom, bár én sosem szálltam be, ez inkább a gátlásaimmal magyarázható, nézni mindig szeretem. Ami nem tetszett, es megdöbbentett, az az üvegezés. Még az sem zavar, ha két 12-15 éves csókolózik. De az igen, ha anélkül, hogy tudnák ez mit jelent, milyen érzéshez tartozik. Márpedig üvegezéssel ugye... Az is nagyon erotikus látvány, amikor két lány csókolózik, dehát...
Ez az ölbeülős lazaság, felszabadultság nekem kifejezetten tetszik, és sajnálom, hogy kimaradtam belőle. A UJS-es társaság ennyire nem felszabadut és laza :-(
Üdv.
Jung
Előzmény: Rachela (92)
jung Creative Commons License 2000.12.03 0 0 93
Banjus!
>Milyen véletlen egybeesés!!94-ben én is a 2.-ban voltam chanich - melyik csoport, ki volt a Madrichod? Sajnos nagyon kevés emberre emlékszem onnan. Én Szinai Adam es Kékesi Zsuzsa (Szasza) csoportjaban voltam.
Udv.
Jung
Előzmény: banjus (90)
Rachela Creative Commons License 2000.12.03 0 0 92
Még valami eszembe jutott az érzelem nyilvánitásról Szarvason, épp idén nyáron (minő véletlen: a második turnusban!) beszélgettünk róla egyik este a benzinkútnál (helyismerettel nem rendelkezők kedvéért: a madrichok társadalmi életének helyszine). Arról van szó, hogy a táborban a baráti kapcsolatokban nagy fontos szerep jut a (félreértés ne essék: minden erotikus tartalomtól mentes!) fizikai érintkezésnek. Ennek valószinu"leg az lehet az oka, hogy elég sok az izraeli madrich; izraeli látogatásaim során megfigyeltem, hogy ott az emberek sokkal nyitottabbak, felszabadultabbak ilyen téren, mint nálunk, a barátok-barátnők rendszerint összekapaszkodva, egymásba karolva mászkálnak, és ez teljesen természetes. Szarvason ez a felszabadultság ránk, magyarokra is ránkragad, és egy lány nyugodtan ücsöröghet egy másik ölében anélkül, hogy ezt bárki is furcsállaná.
Rachela Creative Commons License 2000.12.03 0 0 91
Harcipuszi-témakörhöz: Jideléhez hasonlóan én is világéletemben utáltam, de szerintem nem kell mindig mindenben részt venni. Amúgy ez a játék valószinu"leg nem szarvasi specialitás, és majdnem biztos vagyok benne, hogy hasonló jellegu" problémák más ifjúsági táborokban is előfordulnak. Az is való igaz, hogy az utolsó éjszaka más elbirálás alá esik, pl. takarodó sincsen, de azért a turnus alatt ügyelünk a rendre...

banjus Creative Commons License 2000.12.02 0 0 90
Szia Jung!!!

Milyen véletlen egybeesés!!94-ben én is a 2.-ban voltam chanich, idén is lent voltam a másidokabn, de már madrichként. Ami a harcipuszizást illetti, az elején, úgy 12-13 éves koromig nagyon utáltm, aztán volt egy időszak, amokr szerettem játszani. Azonban ez soha nem fajult addig, amit te leirtál.
Az idén nem láttam, hogy idáig fajultak a dolgok, mert akkor valószinüleg leállitottam volna. Én nem vagyok ellene a harcipuszizásnak, de sose értettem, hogy mi a jó az üvegezésben. Amúgy ez TÉNYLEG az utolsó napi hangulat lehetett, mert egyébként nem szokták egyedül hagyni a lurkókat ilyen játékot játszani. Amúgy szerintem az idei 2. turnus amúgy sem volt az igazi.
Hogy mit csinálok év közben Szarvas nélkül? megpróbálom kibirni valahogy a dolgot a nyárig.
Hogy találkozunk-e év közben. Persze rendszeresen, sőt még a csoportomat is megpróbálom néha összehozni 1-1 találkozóra.Meg levelezem az emberkékkel, emilezem velük, vagy csak telefonálunk egymásnak. De ez sajna akkor sem pótolja a tábort.

Előzmény: jung (89)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!