Tudnál nekem konkrét típust javasolni? Anyámnak kellene, egyedül van és nyugdíjas. Korábbi irományaidból olvastam a Beko-ról. Meg is rendeltem 2 napja. Ma visszaküldte a cég ezt:Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy a fenti számú rendelésében szereplő, BEKO WCV-6501B0 elöltöltős, keskeny mosógép kifutott,így beszállítónk a jövőben nem biztosítja azt webáruházunk számára. Köszönöm.
Köszönöm szépen, nagy segítség volt :) milyen remekül megtévesztő a gyártó honlapja. Kicsit elvesztem. Eredetigeg kb 85eFt-t szántam a gépre, de úgy tűnik, ha szeretnék inverteres motort (annyi jót írtok róla hogy logikusnak tűnik) - és 2 évnél hosszabb gyári garanciát, kb csak majdnem kétszer annyiért kapok gépet (AEG Lavamat L 76270 SL) az AEG mostani garancia akciójával. Ja, nehezítés hogy keskeny kivitelű kellene (normálban láttam azért párat még).
Jól gondolom hogy nem nagyon van így más opció? :(
Véleményt nehéz mondani a WMY 61283 MB3-ről, mert nem ismerem :-) Ha 5 év gyári garis, akkor szerintem nem nyúlsz vele mellé. A programkiosztása ránézésre hasonló mint a mi WMY 81483 LMB2 készülékünké. Szerintem nem inverteres motor van benne. A leírásában nem szerepel, igaz hogy az én gépem leírásában sem volt benne. Ezt vagy megkérdezed a Beko ügyfélszolgálatától pl. emailben, vagy kutakodsz a neten, vagy bemész a boltba és megnézed. Ha egy nagy kerek fekete 10 év garancia a motorra matrica van rajta, akkor biztosan inverteres. A másik megoldás, hogy egy hozzáértő kissé megdönti a gépet és alulról megnézi a motort. Ahogy megnéztem pár oldalt, az egyiken ki van pirossal ikszelve az inverteres motor. Ha jók a weboldal adatai, akkor nem inverteres. És itt is azt írják, hogy nem inverteres. Bocs, de csak ennyit tudok segíteni.
6633-t végül nem sikerült venni, de a Beko honlapja szerint a 6632 is inverteres. Amit még találtam mint keskeny és lehetséges, az a WMY 61283 MB3, ami látszólag nagyjából a keskeny kivitele annak, amit Te vettél :) WMY 81243 LMB2. Tudnál kérlek erről is véleményt mondani? Előre is köszönöm :) (hihetetlen hogy még mindig nincs mosógépem :( )
Megnéztem, ez a két gép nem egyforma, viszont ha jól látom ott virít az elején a kar! Szerintem az aeg még egy korábbi mérnöki csoda lehet a tervezett avulás egy korábbi szakaszából a kar léte és a súly tömege miatt. :) Vedd meg!
A mosógépeknek nem kellene semmilyen marketingtudással rendelkezniük, csak 2 db funkcióval: Mossa ki a koszos ruhát és centrifugázza ki a vizet.
Pont ilyen electroluxom van. Q. nehéz ez is, főleg úgy, hogy nincs az alján görgő semmilyen formában, csak gumilábak. Direkte odébb rakni, helyére tenni is alig lehet, magától meg főleg nem vándorol el.
Nagy barom volt különben aki a görgőket kispórolta, ha az aeg-ednek az alján vannak, vagy karral kiengedhetőek, akkor az tényleg jobb gép, mindenképpen azt vedd meg, de ha nincs, akkor rosszabb, mert majd bele fogsz dögleni a mozgatásába, ha egyszer arra kerülne a sor valamilyen okból.
Azért ezzel a 10%-os aeg akcióval a látszólag egytudásu gépek közel azonos árszintre kerültek, mármint az aeg és elektrolux.
Azért a 4 év aeg gyári garancia nagyon ráver az elektrolux 1 évére.
Azt azért meg kellene magyarázni, hogy két szerinted azonos tudású gép pl AEG L61260TLE és Elektrolux EWT 1266 ESW súlya között miért van 6 kg különbség ( 58.6 és 64.6 kg)
Mégis lehet, hogy a német piacra szánt aegben kicsit más és több anyag van?
Biztosan spórolsz egy Meile géppel? Szerintem azért nagyon nem mindegy az ár. Veszel pl. egy Miele mosógépet ami ugye minőségi termék. A márka aljáról választva (amivel lemondasz néhány szolgáltatásról) kifizetsz cirka 300eFt-ot. Ezen típusok ugyan nem szoktak hamar elromlani, de egy 8-10 éves gépnél azért már ennél a márkánál is becsúszhat némi gikszer, nem olcsó alkatrészekkel. De ha pl. veszel most egy 5 év teljeskörű gyári garis Beko-t, pl. a WMY 81483 LMB2-t ~115eFt-ért, nem kell egyben letenni 300ezret csak kicsivel több mint harmadát. Ebben a gépben minden olyan szolgáltatás megvan, amire az emberek 99%-nak szüksége van. 8kg-os kapacitás, inverteres halk motor, digitális kijelző maradék idő kijelzéssel, 24 órás időzítő, 1400-as centrifuga, remek programkiosztás stb. Az 5 év alatt teljes anyagi biztonság mosógép ügyben. Elmúlik 5 éves, és tegyük fel peched van és elromlik. Nem akarod megjavíttatni, mert már unod, szebbek és több szolgáltatású új típusok vannak, vagy csak egyszerűen újra vágysz. A 185eFT-ból amit akkor nem költöttél el (300-115-ből) veszel egy olyan zsír új gépet, amire akkor a leghosszabb garancia idő van és az igényeidnek legjobban megfelel. Vélhetően, ha nem lesz nagy infláció 120-130eFt-ért megveheted. Még így is marad ~55eFt-od, és 2-5 év (ami garit akkor adnak) újabb anyagi biztonság mosógép ügyileg. Így ki lehet hozni kockázat mentesen ~250eFt-ból 7-10 év garanciát. Arra akarok csak rávilágítani, hogy így is lehet spórolni. Ráadásul ez így költséghatékonyabb is, mert egy drága mosógép nem ad akkora pluszt a magasabb árért mint pl. az autóknál, Egy jó és sokkal olcsóbb mosógép ugyan úgy tisztára mossa a ruhákat mint a drága.
Kevés olyan lakást láttam, ahova nem fért volna be elöltöltős. Bár sok helyen a felültöltőst is úgy körbeépítik fölösleges polcokkal, hogy véletlenül se lehessen karbantartani-javítani! De a mosogatógép beépítés visz mindent! Aztán a pult alját telepakolják sohasem használt flakonokkal.
A 2007-ben vásárolt AEG 47280-as gépemben tavaly megadta magát a csapágy. Kicseréltem, majd pár hónap múlva újra, azóta (kb fél évig) jó volt, de most újra hallatszik centrifugáláskor a hangján, hogy eltört. Gondolom elhajlott már a dob tengelye és emiatt nincs tartós megoldás.
Szóval vennék helyette egy újat, ebben kérek segítséget. Olyat szeretnék, ami:
- felültöltős,
- 1200-as cetrifuga-fordulatszámot tud (de le lehessen venni 4-500 körülre is)
- legyen késleltett indítás
- mossa ki normálisan a ruhát és egy normál 40/60 fokos program kb. 2 óránál ne tartson tovább (szóval nem ragaszkodnék az A+++-hoz)
- ne romoljon el soha :)
- a keret mondjuk max. 150.
Ezeket a jelenlegi gép tudja, tehát nem akarok semmi újat.
Mivel némi utánajárás alapján arra jutottam, hogy vehetek olcsón szart és drágán szart, ezért most az olcsó szar felé hajlanék.
Az egyik, amit néztem, az a Zanussi ZWQ61215WA. Ezt 75-80 körül meg lehet venni, viszont 800-nál kisebb centrifuga nincs és gondolom a tengelye ennek is ugyanúgy el fog hajlani pár év alatt, mint a mostaninak.
A másik jelöltem ez: Privileg PWT 4626Z. Ezt 75-ért meg lehet most venni a GRX-nél, ami jó árnak tűnik (gondolom szépséghibás, mert Németországban 500 € körül van, de az nem zavar). Viszont a Privileg most elvileg a Whirlpool-é, ami nem hangzik jól, de nem tudom, konkrétan ki gyártja ezeket.
Mi a véleményetek a fentiekről, melyiket javasolnátok, vagy esetleg valami mást? Ha hülyeséget írtam valahol, javítsatok ki nyugodtan.
whirlpool perfect wash 1400 tipusú (service szám: 859202203702) mosógéphez keresek használati útmutatót a mosási programokhoz. ha van valakinek akkor kérem küldje át a brata86@gmail.com email cimre.köszönöm
Nem rossz, de ha lehet akkor inkább a WTV 6633 B0 típust válaszd. Erre is 5 év gyártói garancia van (csak ott vedd meg ahol így adják). Ebben elvileg már inverteres motor van (10 év motorgaranciával), ezért sokkal csendesebb és finomabb a dobforgatás.
Sziasztok! Köszi a sok hasznos infót :) Nálam csak keskeny gép jöhet szóba, és az olvasottak alapján egy Beko-t néztem ki (WTV 6632 B0). Ha van tapasztalat/vélemény a választott gépről, kérlek osszátok meg. Előre is köszönöm!
Én amikor rászántam magam a vásárlásra, elkezdtem kutakodni az Interneten. A méret, a tudás, az ár, a kinézet és garancia alapján 6 gépre szűkült a lista ami szóba jöhetett. Végigjártuk a boltokat és a 6-ból 5-öt sikerült élőben megnézni, megtapogatni, belenézni. A párom azt mondta neki mindegy milyen fajta és kinézetű, de a programlistájára Ő adja az áldást. :-) (Pl. a Beko azért is volt korrekt, mert a teljes használati utasítása elérhető PDF formátumban a weboldalukon.) Miután meglett a befutó, az Internetem megkerestem az akkori legolcsóbb forrást és megrendeltem. Csináltam a páromnak egy összefoglalót a programlistáról, lelamináltam és ott lóg a gép mellett. Azért raktam fel ezt a programlistát a netre, mert így más is gyorsan át tudja nézni, hogy megfelel e neki.
Én 2 hónap keresgélés és utánajárás után a Beko WMY 81483 LMB2 típust vettem. Nagyon bevált! Hogy miért pont ezt a típust? 5 év teljeskörű gyári garanciás, 8kg mosáskapacitású és inverteres motor van benne (10 év garival). Igaz nem direktdrive mint az LG-nél, de ugyanolyan csendes és "okos" a vezérlése. A párom imádja a programkiosztását (ezt ne Explorerrel próbáld letölteni!). Remek rövidprogramok is vannak benne.
Gépválasztásnál szerintem az a lényeg, hogy tetszik e, tudja e azt amire szükségem van, és legfőképpen mennyi a GYÁRI garanciaideje. Nem az ilyen olyan kiterjesztett biztosítós vackok apró betűs kiegészítésekkel, hanem a gyári garancia! Ha a gyártó meri vállalni a hosszú időt, akkor vélhetően nem lehet rossz minőségű, mert különben ráfizetne a javításokra.
És ellent kell mondjak sanyooo1 fórumtársnak, mert nem feltétlenül igaz amit írt. A mai gépeknek is vannak nagyon jó rövid és közepes idejű programjai a hosszúak mellett. Lásd a belinkelt Beko-t.