Keresés

Részletes keresés

Kriza Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9383
Sziasztok,

Kedves Piglet és Sófel, nagyon köszönöm a tippeket, kipróbálom őket. Most már úgy tűnik, megmaradok – hurrá! -, és remélem, holnap estig további javulás lesz és mehetk a talira. Mert egy fogorvost lemondok gond nélkül bármikor, de egy talit?!?!

Zso70, Amamsik: micsoda mázlitok van, én soha nem futok össze egyikőtökkel sem dr.R.-nél – nektek miért sikerül mindig ilyen jól??? Én jártam még anno Jakussal a tanfolyamra és tetszett. Persze én otthon voltam végig, nem volt gond az elmenetel, bár mindig akkor aludtam ebéd utáni pihentető álmomat és így álmosan indultam útnak szerdánként. Plusz minden útba eső WC-t meg kellett látogatnom… Elvileg tényleg feltétele ez a tanfolyam a papás szülésnek, de nem kell túl izgulni magatokat, mert Józsi egyre se jutott el sajnos, mégis kaptunk róla papírt, hogy részt vett. Én ott voltam mindegyiken. A torna nekem nem jött be utána, mert az ebédlőben, polifom szivacsokon tartják, és én pl. nagyon fáztam azon az egyen, amin részt vettem. De más talán nem olyan nyafis, mint én. Az ebédlő majdnem ott van hátul, ahol a nőgyógyászati szárny, az előtte lévő új, vöröstéglás épület balra, annak az első emelete, ahova menni kell. Jó szórakozást Nektek!

Gratula Bojtoréknak Zsófia születéséhez!! Végre egy hercegnő a kiskirályfik között.

Kriza

zso70 Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9382
Szép Jo estét,
Amamsik: nagyon örülök, hogy találkoztunk!! Remélem holnap eljösz a talira!!:)) Kriza már csak Te hiányoztál, s teljes lett volna a R. Klán.

Kezdjük a "megelőzzük az időnket", mert 2 héttel nagyobb BabszemJanka, mint az eddigi számitások.
Ráadásul, amikor megvizsgált, UH előtt , azt mondta, hogy sokkal nagyobb a méhem, ugy 24-25 hetesnek felel meg a nagysága. De az UH szerint 21 hetes, 4 napos.Megerősitette , hogy csajszi.:))

Voltam a Flestex-ben, amiről Ja irt már. Vannak valoban jo kismama ruhák, főleg 2 részesek, un. nadrág kosztümösek, egész jok.Ugy fele áron , mint a Formes-ban. Viszont itt is az egyrészes ruhák vagy hosszuak, ami OK, vagy az az idétlen , hagyományosnak mondhato terhes hossz, ugy lábszárközépig ér. Ennek nem örültem, pedig aranyos a ruha, jo anyagbol...

Szülésznő, Kriza, Amamsik: ha érdekel, megkérdeztem, Böszörményi Beával dolgozik együtt, ha érdekel magánba elküldöm a számát.

Sica Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9381
Sziasztok!

Mindig olyan jó szülés történeteket olvasni! Bojtor, sok boldogságot Nektek!

márkó-bébi Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9380
Bocs,
gon=gond
Azt hiszem 18-19.30-ig rendel pénteken.
Gratulálok az újdonsült szülőknek és megszületetteknek! Végre eljött a lányok ideje!
Várom a talit én is!
Beszéltem ma Bucikával, jól vannak a Botond is beszélt a háttérben, tünemény lehet.
Üdv
Éva
márkó-bébi Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9379
Szia, én a saját bőrgyógyászomat tudom ajánlani - ekcémától szabadított meg - ő azt mondta, ha lesz gon a babámmal forduljak hozzá. dr.Kerkay Györgyi Szt. János kórház 356-1122/4676
Előzmény: Ágibági (9354)
Sunbird Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9378
CADves köszi az infot. A májusi ujságot még nem vettem meg, de közben a babaneten találtam némi megnyugtatást.

Bojtor gratulálok a kislányhoz.

Ma voltam a dokinál és megnyugtatott, hogy nem rövidült tovább a méhnyak tehát még mindíg C2000. A 3D-s UH szerint jók az eredményeim és minden esélyem megvan arra, hogy elkerüljem a koraszülést. Mostanában mindenki azzal nyugtat, hogy most már ne izguljak, mert ha meg is születik a baba, valószínüleg életben marad. Nekik legyen mondva. Mindenesetre kiszámoltuk, hogy szerencsére nem lesz túl nagy a pici, tehát kb. 3000-3300 g között. Azt is elég lehet megszülni.

Sunbird

MUZSI Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9376
heló lányok!
volna egy gyakorlati kérdédsem a gyeddel kapcsolatban: az egyetem beleszámít a biztosítottság 180 napjába?
és a pénz kiszámítása hogyan történik? anniyt értek, hogy az adott év aznapig történő átlagjövedelme. de mi van, ha valaki mondjuk januárban dolgozik, majd kiíratja magát???

muzsi

Sunbird Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9375
Lenne egy nagyon fontos kérdésem:
A barátnom 6 hetes terhes és most derült ki, hogy a hugának akivel együtt töltötte a május 1.-ét, bárányhimloje van. A barátnom rubeolás már volt de valószínüleg bárányhimlos még nem. Ha netán elkapta akkor ez ugyanolyan hatással van e a terhességre mint a rubeola, vagy ettol még lehet egészséges babája?

Sürgosen válaszoljatok mert szegény teljesen ki van.
Köszi: Sunbird

tamara Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9374
Blan, majd hétvégén rákérdezek. Egyébként én a kisebbik (a maga 195 centijével) felesége vagyok. Amúgy meg örülök annak, hogy honnan ismered az apóst. Legalább egy hajóban evezünk...

Ez aztán már tényleg off volt.

csipiszke Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9373
Tényleg, ezt akartam még írni, hoyg tök jó, hogy holnap tali:)))

/meg, az is jó, hogy a hétvégén anyáknapja van, és egy picit már én is "ünnepelendőnek" érzem magam:).../

d.

Előzmény: doksi (9370)
doksi Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9372
Bojtor! Nagy-nagy grautla Nektek is!
Mi jelentkeznénk a "hirdetésre". Nálunk úgy néz ki, hogy kislány lesz!
kicsi emma Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9371
sófelhasználó, küldtem neked egy mailt!
ke
Előzmény: sófelhasználó (9369)
doksi Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9370
Adri - Mandrake - nagy-nagy grautla a kicsi Gergőhöz! (Adri - egy napon születtünk!!)
Bucika - sok boldogságot a kicsi Botondhoz! Jó egészséget kívánok Nektek!
Elli - a margitos tapasztalatokat kérhetném én is? Én is ott fogok szülni!
Enicán - mi volt a dokinál?
Olyan jó volt olvasni a beszámolókat a szülésről! Néha úgy siettetném az időt, máskor meg még élvezni szeretném a "pocsakos" állapotot!
Olyan izgalmas, hogy holnap tali!

sófelhasználó Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9369
Kriza, homeopátiás ötleteim: oscillococcinum, minden mennyiségben (nekem nagyon jók a tapasztalataim vele), torokfájásra Homeogéne, takonykórra Coryzalia. Fontos , hogy betartsd az utasításokat (ne igyál-egyél +,- félórát, ne használj mentolos, kámforos dolgokat, stb).
Üdv és gyógyulást!
Sófel
Előzmény: Kriza (9340)
Ágibági Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9368
Sziasztok!

Gratulálok Bucika és Bojtor kisbabájához nagy-nagy szeretettel!!!

Tyutymákok!
Nagyon jó lenne!!! "Begyűjtök" most minden szóba jöhetőt, úgyhogy ha nem probléma keresd meg légy szíves! A számom: 20/45-175-45 Egyébként milyen anyagból van?

Figyusztok!
A 34-es AFP a topik szerint mit jelent? (UH-on lány volt)

Üdv Mindenkinek : Ági

Előzmény: Tyutymákok (9367)
Tyutymákok Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9367
Kedves Ágibági

Nekem van egy gyönyörű, sötétkék, mellig gombos, felül - saját színével - hímzett, méretben megfelelő,elegáns kismama ruhám. Probléma csak az, hogy hosszú az ujja. Ha gondolod, hogy a vizsga idejét kibírod benne, szívesen kölcsön adom. Csak szólj, és előkeresem :-).

Tyutymákok

Előzmény: Ágibági (9354)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9366
Jaaaaj Csipiszke, képzeld el, hogy amióta terhes vagyok - mindenféle tanács hiányában is - állandóan bab és káposztaehetnékem van :o) Volt olyan a kezdeti időkben, hogy betértem a boltba egy kis konzerv-babfőzelékért ill. káposztáért, mert úgy éreztem belehalok a hiányukba :o) Most így ebéd után is meg tudnám enni bármelyiket.
(lehet, hogy most bogarat tettél a fülembe és hazafelé menet betérek a Kaisersba egy kis utánpótlásért; van aki a savanyú uborkát, van aki a túrógombócot.... és van aki a babot káposztával:o)
Előzmény: csipiszke (9365)
csipiszke Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9365
Gratulálunk Bojtor!!! :) /egész picit irigykedek, hogy kislány:)/

Látom ma doktorbácsis nap van, mi is ma megyünk 18 heti UH + AFP eredményekért.

Köszönöm a sok segítséget védőnő/terhesgondozás ügyben. Tegnap megoldódott a probléma, úgyanis csörgött a telefonom, és felhívott a védőnőm! :)))) Hegy meg a mohamedes történet...
Merthogy hozzá beérkezett az vérvizsgálat eredményem, közben nála nem is volt ilyen nevű kismama, így nyomozott egy kicsit és a pannon tudakozóból kiszedte a telefonszámomat és felhívott...:)
jövőhét kedden találkozom vele.

Lányok ti hogy bírjátok a kolléganők/ismerősök "okos" tanácsait? a falra mászok időnként.
Tegnap azt hallgattam, hogy egyek sok babot (!), legalább hetente 3× - egész biztosan belehalnék - mert mostanában fejlődik ki a kisbaba "velőrendszere", így az agya is, és ettől lesz majd okos..... nem szeretném kommentálni...:)

Kitartást a kezdődő hőséghez!

d.

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9364
Hát ha nem is a lányomnak a gyerekorvosa, de az enyém ő volt :o) Kérdezz csak rá nála, nem hiszem, hogy túl sok Sonja nevű páciense volt az elmúlt jópár évben. Az apósod pedig szintén ismer, lévén én lennék a helyi Fidesz-csoport egyik alelnöke, volt szerencsénk többször is összefutni vele. Az apukámmal is elég jó viszonyban voltak (vannak?). Mindkét fiú felettem járt a gimiben, a fiatalabbik egy évvel, a másik, ha jól rémlik hárommal... Szóval kicsi a világ nagyon. :o) Lehet, hogy mi ismerjük is egymást????????
bocs, kicsit off voltam
Előzmény: tamara (9362)
zso70 Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9363
Bojtor,Sok sok boldogságot a bébihez!!

Téká: csak most látom, hogy milyen jeles naponra vagy kiirva:)) tessék kitartani addig!!

tamara Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9362
Blan, Dr. Huszágh Hedvig!

Lányok, gratulálok minden újdonsült mamának és babának (akár kisjány, akár kislegény)!

üdv. t.

Előzmény: Törölt nick (9361)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9361
Szia Bojtor!

Végre kiderült, hogy azért vannak itt lánykák is :o) Egészséget és sok boldogságot kívánok a kis Zsófihoz és hamarosan boldog névnapot is lehet neki kívánni (már ha akkor tartjátok amikor én, vagyis máj.15-én).
Blan

Előzmény: Bojtor (9358)
elli Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9360
Szia Bojtor!
Gratulálok Zsófihoz, majdnem egyidős Tamással :-).
Előzmény: Bojtor (9358)
elli Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9359
Gratulálok Bucikának és Botondnak! Olyan jó érzés anyának lenni, gondolom ezt már ő is átérzi :-)

Sica,
nem igazán jó a teória, mert nekem gyors szülésem volt, s nem voltak szerencsére nagy fájfdalmaim, igazából el se tudtam különíteni a tolófájásokat :-)

Ágibági,
Látod egyre rövidebb a szülőszobán töltött időd, így a harmadik már ripsz-ropsz meglesz!

Köszi mégegyszer mindenkinek a gratulációt, holnap már elkészülnek a friss képek is és együtt a többivel felpakolom valami elérhető helyre.

Jó pihenést és talit (irígykedem ám :-)) nektek!

Bojtor Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9358
Sziasztok!
Sok szeretettel gratulálok az új kisbabákhoz - sok boldogságot a szülőknek.
DE! Azt hiszem a sok fiú után itt volt az ideje, hogy egy friss lány is érkezzen. Szóval:
2001. április 23-án hajnali 3.30-kor megszületett az én tündéri kislányom, Zsófia.
A történet? Szerencsére egyszerű és gyors - sajnos nem fájdalommentes - szülés, gátmetszés és szabás-varrás nélkül. Az egész este 11 körül kezdődött ugy 25-30 perces tompa fájásokkal. A férjem fél 1-ig bírta idegekkel, akkor közölte, hogy irány a kórház. Az orvos ugyanis a lelkünkre kötötte, hogy az első gyarnús jelnél induljunk, nehogy útközben essen ki a gyerek. Én tiltakozhattam, hogy ez még nem olyan, mint amire emlékszem és fölösleges a kórházban töltenünk órákat, nem volt mese, és "legfeljebb hazajövünk" felkiáltással ugrasztottuk a nagymamát a fiúk mellé, mi pedig elindultunk. Elindultunk? Az egész olyan volt, mint egy filmkomédiából vett jelenet. A férjem idegesen toporog a gardróbban: mit vegyek fel? - kérdi ő, megborotválkozzak?,hol is van a táska? stb. nem ragozom, a végén már én is olyan ideges lettem, hogy szörnyű. Persze útközben még gyorsan megálltunk egy benzinkútnál, mert ő úgy megszomjazott és kiszáradt a szája ...
Na végül épségben és egyben megérkeztünk a szülőszobához, ahol az orvosom éppen ügyeletes volt. Mázli. Megvizsgált, közölte, hogy bő két ujjnyi, gyorsan töltsük ki a papirokat és akkor burokrepesztés. Hát a gyors papírmunka eltartott vagy fél óráig. Nem tudom mi van, ha tényleg gyorsan kell szülni? Na, burokrepesztés után aztán tényleg beindultak azok a fájások, amikre emlékeztem. És jöttek is rendesen kb. 2 percenként egy órán át. Közben az orvos egyszer vizsgált meg - az a bizonyos fájás közbeni, amikor az embernek kiugrik a szeme a fájdalomtól, nekem legalábbis még a könnyem is kicsordult. Közölte, hogy nagyon jól haladunk és ha olyan nyomásfélét érzek, akkor ne a WC-be rohanjak, hanem a szülőágyra. A szülésznő mindeközben rendszeresen nézte a szívhangot és bíztatott, hogy ne csak sétáljunk, hanem üljek a labdára, másszak fel a bordásfalra, stb. Hát nekem mindenhez volt kedvem, csak ezekhez nem. Egyszercsak éreztem valami kis nyomásfélét odalenn. Mondom a szülésznőnek, hogy valami furcsa történik, jön a doki, feküdjek a szülőágyra, megvizsgál. Na akkor kezdődött a rohangálás, hogy mindjárt kinn a gyerek és hol a lábzsák, hol az ez meg az, én meg fekszem és kétségbeesve kérdem a férjem hogy most mi van? Mire a doki: a következő fájásnál nyomhat! Tessék? És a következő két nyomásra megszületett Ő! És kislány. A hasamra tették, én csak pihegtem és csodáltam, a férjem elmorzsolta a könnycseppet a szeméből, az addig torka szakadtából üvöltő gyerek csendben szuszogott és tényleg megszünt körülöttünk a világ. Sajnos pár perc múlva megtört a varázs, beviharzott a csecsemős nővér, elvitte, mérte, öltöztette - a papa asszisztálá-ával, engem az orvos ellátott 3 belső felszívódó öltéssel, a szülésznő rendbetett és két órán keresztül pihentünk csendben, hármasban. Az én kislányom szopizni nem nagyon akart, viszont teljesen éberen nézelődött a világban. Aztán őt elvitték a többi gyerek közé, engem az ágyamba és reggel 10-kor hozták legközelebb.Az ötödik napon jöttünk haza, azóta kiderült róla, hogy egy haspók - szerencsére van elég ellátás és gyönyörűen fejlődik.
Na, ennyi a mi történetünk. Sajnálom, hogy elválnak útjaink ezen a topicon, mert ugyan csodálatos érzés amikor megszületik egy ilyen kis ember, de azt hiszem én három gyereknél megállok. Azért még benézek hozzátok, de inkább a kisbabás topicról szerzem a további tudást, remélem ott "viszontlátjuk" egymást. Jó volt veletek lenni ezekben a hónapokban, együtt izgulni az AFP, az ultrahang és egyéb eredményekért, örülni minden újabb kisbabának és kismamának. Rengeteg érdekes információt kaptam - amikor azt hittem, a harmadik gyereknél én már mindent tudok. Vigyázzatok magatokra és a pocaklakókra is!
Sziasztok, Gabi
zso70 Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9357
én fél hétre!! :))) akkor találkozunk:))
Előzmény: amamsik (9356)
amamsik Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9356
Szia zso70!

En is megyek ma dr R-hez!
Negyed hetre. Te?

Amugy mi is ujpestiek vagyunk!

zso70 Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9355
Amamsik, akkor találkozunk jövő héten szerdán ott. Ma megyek Dr. R-hez, kikérdezem pontosan, hol-mi, stb.Nálam is elég gázos az időpont, Ujpestről megyek oda, vissza dolgozni már nem hiszem, viszont a gyerek itt van oviban.:(( Kvázi, mégiscsak vissza kell jönnöm.Hááát, nem egy dolgozo kismama baráti az idő..
Előzmény: amamsik (9352)
Ágibági Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9354
Sziasztok!

Sajna most (is) csak egy rövid időre tudok beugrani Hozzátok.

SOS szükségem lenne:
1. valamilyen gyermek-bőrgyógyász címére, telefonszámára (ha van egyáltalán ilyen foglalkozás)

2. 40-42-es méretű sötét (lehetőleg sötétkék), elegáncsosabb kismamaruhára KÖLCSÖN (államvizsgára)

Üdv Mindenkinek : Ági

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.03 0 0 9353
Jártában-keltében nem derítette fel valaki véletlenül a hordozókendő felhozatalt? Láttam már szépet babákon illetve mamákon, de olyat is, ami legalább 8 km hosszú lehetett, és a szövésvastagsága miatt olyan ormótlanul és hosszan lógott le a mama oldalán. Nem szándékozom hosszú "klepetust" húzni magam után (tényleg vagy térdig lelógott). A kismamás hírdetésben lévő kendők nekem pont ilyennek tűntek. Meg mintha lutri lenne a színösszeállítás is. Szóval ha már kiadok jó 5000 magyar Ft-ot érte, szeretnék olyat, ami kinéz valéahogy? Van esetleg valakinek ötlete vagy korábbi tapasztalata? AZ lenne a legjobb, ha nem virtuálisan kellene megvennem, hanem láthatnám is.
Blan

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!