A parkokással gondban leszünk. Barátosném, kezdek bepánikolni!:-))) Most már csak azt kellene kinyomozni, hogy melyik van a legközelebb a Kálvin hotelhez?:-)))
MÉLYGARÁZSOK
Bethlen utcai mélygarázs Halköz mélygarázs 4025 Debrecen, Simonffy u. 4-6. Kölcsey Központ mélygarázs 4026 Debrecen, Hunyadi utca 1-3. Debrecen Plaza mélygarázs 4026 Debrecen, Péterfia u. 18. Igazságügyi centrum mélygarázs 4025 Debrecen, Széchenyi u. 24. Interspar mélygarázs 4027 Füredi utca 27.
Matt Bianccot okvetlen megnézzük Geóval! És ropjuk a táncot! :))
Igen Anita az eggyik szoba ilyen lesz, ez az irodai szoba :))
A másik a háttérben a hálószoba, azt fehérháznak hívom mert minden hófehér! Kivéve a Tv mert az is van a hálószobába! :)) + külön zuhanyzószoba + külön fürdőszoba káddal, + konyha, Kb 80 négyzetméteres az egész! Táncsak elférünk benne, a sajátom nincs ekkora :))
Nézem a programot 20-án futóprogram is lesz! Részt veszek én is Geóval majd! :))
Hétfőn derült, száraz időre számíthatunk. A hőmérséklet emelkedik: 25, 29 fok várható
Kedden folytatódik a meleg, nyári idő, felhő alig lesz az égen. Napközben 27, 31 fok várható.
Távolabbi kilátások Szerdán marad a meleg nyári idő, délután feltámad a szél, és egy gyenge hidegfront okozhat elszórt záporokat elsősorban nyugaton. Csütörtökön ismét napos idő várható, de pár fokot mérséklődik a meleg.
Debreceni Virágkarnevál
2008. augusztus 15. - augusztus 21. - Kossuth tér Piac utca
Debrecen virágba borul. A Debreceni Virágkarnevál nem csupán egyetlen nap: az utóbbi években csaknem egyhetes fiestává bővült, és már augusztus 15-én kezdetét veszi jórészt ingyenes programokkal. Ezek a napok az ünnep, a zene, a tánc és a virágok jegyében telnek, sztárfellépőkkel fűszerezve. Debrecen legnagyobb, Magyarország egyik legismertebb rendezvénye.
[vissza]
Részletes program
Augusztus 15. péntek
20.00 Kossuth tér Magyar Concerto A Magyar Állami Népi Együttes előadása egy komplex táncszínház, amely a hagyományos néptánc, népzene, kortárszene sajátos ötvözete.
Augusztus 16. szombat
Baltazár Dezső tér 9.00 Kreatív gyerekjátszó 11.00 Mátyás király bolondos bolondja-bábjáték Az rossz idő miatt a délutáni gyerekprogramok a Kölcsey Központ Foyer részében lesznek megtartva! 17.00 Mesevonat-Bóbita zenekar műsora 18.00 Virágparádé 19.00 Melódia Big Band Kossuth tér 15.00 Gerundiumos verseny 17.00 FISE Hip-Hop Táncstudió 17.45 Valcer Táncstudió 18.30 Debreceni Ifjúsági Fúvószenekar és Majorette Együttes 20.00 Musical-Gála A legismertebb és legkedveltebb musical slágerek hazai sztárok elõadásában.
Augusztus 17. vasárnap
Baltazár Dezső tér 9.00 Kreatív gyerekjátszó 11.00 Aranyos tarajos kiskakas-mesejáték 17.00 3 nyulacska-mesejáték 18.00 virágparádé 19.00 Stadler Klarinét kvintett Kossuth tér 16.30 Adamóczki Béla tárogatóművész és Keresi Ferenc magánénekes 17.00 Debreceni Ifjúsági Majorettek 17.45 Debreceni Népi Együttes 18.30 Feeling Tánc és Majorette Együttes 20.00 Mindhalálig Beatles A négy magyar gombafejű": Mikó István, Forgács Péter, Győri Péter és Incze József az igazi beatles-életérzést varázsolja a színpadra.
Augusztus 18. hétfő
Baltazár Dezső tér 9.00 Kreatív gyerekjátszó 11.00 Dalverseny a kerek erdőben-mesejáték 17.00 Ez nekem kínai-mesejáték 18.00 virágparádé 19.00 Herczku ágnes és Nikola Parov Kossuth tér 17.00 Rosas Do Lena Táncegyüttes (Portugália) 17.45 Levina Táncegyüttes (Lettország) 18.30 Borgo San Nicolo Zászlóforgató Együttes (Olaszország) 20.00 Bolyki Brothers Egy igazi show műsor, humorral fűszerezve a 4 testvér előadásában.
Augusztus 19. kedd
Baltazár Dezső tér 9.00 Kreatív gyerekjátszó 11.00 Viadal, avagy a kiskakas és a gyémántfélkrajcár-bábelőadás 16.00 Szomszédolás-Örökség Népművészeti Egyesület Országos Gyermekfesztiválja 17.00 Nyakigláb, csupaháj, málészáj-bábelőadás 18.00 virágparádé 19.00 Hollóének Együttes Kossuth tér 15.00 Szomszédolás-Örökség Népművészeti Egyesület Országos Gyermekfesztiválja 18.00 Vladimir Cetkar George Benson vette szárnyai alá. Ennél jobban gitározni nem sok embert hallhatunk mostanában. 20.00 Matt Bianco A Virágkarnevál sztárvendége a brit zenei élet egyik legjelesebb képviselője, igényesen ötvözi a jazz és a latin pop ritmusokat. Legismertebb dalaik számos más slágerük mellett a Get Out Of Your Lazy Bed és az Ordinary Day
Augusztus 20. szerda
8.00 Karneváli futóverseny 8.00-12.00 Karnevál - virágkocsik és művészeti csoportok felvonulása Debrecen utcáin 10.00-13.00 Nagyerdei Stadion Karneváli show-műsor 10.00-18.00 Megyeszínpad " Debrecen, Déri tér Hajdú-Bihar megyei és Bihar megyei néptánc és népzenei együttesek , népdalkörök, mazsorettek és moderntánc csoportok műsora. 14.00 -18.00 Nagyerdei Stadion Virágkocsik testközelben - 15.30. Folklór-show virágkarneváli tánccsoportok bemutatója 16.00 Baltazár Dezső tér Virágkötészet élőben - virágkompozíciók készítése és bemutatása 20.00 Esti karnevál Debrecen belvárosában Tűzijáték Utcabál a Neoton Família sztárjaival
Jóreggelt kedves Kocika! Már hiányoltalak valamelyik nap, de úgy voltam vele, hogy a neted vagy valaki használja a netet, és nem engednek oda, elvagy tíltva! :))
Ja azt tudom hogy az intelligenciád milliószorosa , mint amit elárulsz / csak az a baj hogy nem mindenki elől tudod elrejteni , bár ebben nagyon tehetséges vagy nem mondom :)))) /
Fogadjunk hogy nem tudod :)))) De hogy meg fogsz lepődni azt el tudom képzelni :))) Nem imamalom , annyit mondhatok :)))) De a megszenteltb területről származik mind a három dolog .... tudod a hármas szám..... :)))))
A sztupát 1992. július 22.-én Őszentsége a XIV. Dalai Láma szentelte fel, a Magyar Köztársaság részéről Kálmán Attila államtitkár mondott ünnepi beszédet. Jelen voltak a történelmi egyházak és a zsidó felekezet képviselői, akik néhány szóban méltatták Körösi. Csoma Sándor Emléksztupa jelentőségét. Az avatás napján körvonalazódott egy majdani Körösi Csoma Sándor Emlékpark kialakítása a sztupa körül. Ehhez várunk anyagi támogatást.A Tiszta Fény Alapítvány számlájára befizetett adományok teljes összege leírható az adóalapból. Az alapítvány számlaszáma a következő:
OTP. III.ker. Flórián tér 15. MNB. 218-9803 Tiszta Fény Alapítvány 504-005062-7
Őszentsége a XIV. Dalai Láma beszéde a Körösi Csoma Sándor emléksztupa felavatása alkalmából
Szeretném elmondani mennyire boldog vagyok, hogy itt lehetek, hogy láthatom ezt a gyönyörű vidéket, melyet fák és pázsit tarkítanak, a fák leveleit lengeti a szél, és egy óriási tömeg gyűlt össze boldog egyetértésben, örülve ennek az alkalomnak. Nagy örömömre szolgál, hogy láthatom a mosolyt az arcukon, és együtt örülhetek Önökkel.
Először is szeretném megköszönni mindazok munkáját, akik részt vettek ennek az eseménynek a megszervezésében, és segítettek a Körösi Csoma Sándor emléksztupa felépítésében. Különösen nagy örömömre szolgál, hogy egy olyan eseményen vehetek részt, ahol jelen vannak a különböző világvallások képviselői. Meggyőződésem, hogy elegendő alap áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy a különböző vallások békésen éljenek egymás mellett. Beláthatjuk, hogy az alapvető tanításokat illetően minden világvallás ugyanazt az üzenetet közvetíti számunkra, ez az üzenet pedig felszólítás a megbocsátásra, toleranciára, békére, együttérzésre és szeretetteljességre.
Most pedig szeretnék egy nagyon rövid magyarázattal szolgálni a sztupa jelentését illetően. Formáját és elrendezését tekintve többféle sztupa van. A sztupa legfontosabb jelentése és feladata az, hogy emlékeztessen annak fontosságára, hogy valamennyien megalkossuk a magunk belső sztupáját. Az elsődleges buddhista irodalom beszél Buddha három megtestesülési formájáról. Ezek a formák kapcsolatban vannak Buddha tökéletes testével, tökéletes beszédével és tökéletes szellemével. E szövegek szerint a sztupa Buddha megvilágosult szellemét szimbolizálja. Tehát a sztupa egy tökéletes tudatállapotot jelképez, amelynek jellemzői a tökéletes békesség, bölcsesség és az együttérzés. E tudatállapot mentes minden negatív érzelemtől.
A buddhista szemlétet szerint valamennyi ember képes arra, hogy kifejlessze magában ezt a tudatállapotot, létrehozza ezt a belső sztupát. A buddhista tanítások szerint ennek a magyarázata az, hogy minden lényben megtalálható e tökéletes állapotra való képesség magja. Ez a potenciál lehetővé teszi számunkra, hogy különböző meditációs gyakorlatok segítségével megtisztítsuk a szellemünket mindazoktól a negatív érzelmektől, attitüdöktől, melyek hátráltatnak bennünket szellemi fejlődésünkben. Ez a képesség kifejlesztve és megerősítve elvezethet bennünket a buddhaállapothoz, amely a teljes megvilágosulás.
Végezetül szeretném hangsúlyozni, hogy nagyon fontos, hogy tudatában legyünk a fent említett szellemi képességnek, hogy nagyra értékeljük a lehetőséget, amelyet valamennyien megkaptunk. E lehetőség képessé tesz bennünket arra, hogy kifejlesszük magunkban a szeretetteljességet és az együttérzést. Ez az alap az önbizalomhoz, az önbizalom pedig az egyik leglényegesebb elem ahhoz, hogy bármely területen sikert érhessünk el. Meg kell becsülnünk és értékelnünk kell a lehetőségként kapott emberi intelligenciát, amelyet egy olyan bölcsességgel kell ötvöznünk, mely együttérzéssel és magabiztossággal párosulva képessé tehet bennünket arra, hogy leküzdjük valamennyi akadályunkat, és megoldjuk problémáinkat.
Az együttérzésből fakadó önbizalom és bölcsesség ötvözése, megbecsülése és kihasználása igen nagy szerepet kap valamennyi világvallásban, és különösen hangsúlyozott a buddhista tanításokban. Ezek a tanítások ezzel kapcsolatban gyakran említik azt a bölcsességet, mely szerint mindannyian önmagunk mesterei vagyunk. Szükségünk van egy olyan fajta megingathatatlanságra, előrelátásra, türelemre, amely képessé tesz bennünket akadályaink leküzdésére. E nemzet nagy fia, Körösi Csoma Sándor, életével és munkájával megmutatta, milyen nagyszerű eredményeket érhetünk el, ha kifejlesztjük magunkban az olyan magasrendű tulajdonságokat, mint a céltudatosság, akaraterő, kitartás, türelem és becsületes emberség. Ha a magyar nép minden egyes tagja követi az ő példáját, és önmagában kifejleszti e nagyszerű emberi tulajdonságokat, meggyőződésem, hogy e nemzet képes lesz sikeresen leküzdeni problémáit. Erről meg vagyok győződve, és ezért imádkozni fogok.
A mi sztupánk a béke, a boldogság és jólét teremtésére, megszilárdítására épült, Őszentsége a XIV. Dalai Láma szentelte fel 1992. július 22.-én, a magyarországi egyházak és a Magyar Köztársaság meghívott képviselői jelenlétében. Sztupánk a magyar bodhiszattva (buddhista szent), Körösi Csoma Sándor halálának 150. évfordulója alkalmából készült. A szentélyt a Tiszteletreméltó Dordzse Lopön Láma Ngawang inspirációjával és szellemi vezetésével négy hónap alatt építettük fel különböző egyházak, a Magyar Köztársaság, magánszemélyek és vállalatok nagylelkű adományaiból, sok lelkes, békeszerető ember önzetlen segítségével, tekintet nélkül faji, vallási és szemléletbeli különbségekre.
Miután magunkban erényes szellemet alakítottunk ki, körbejárjuk a sztupát kívül, belül, a Nap járásával és az imahenger forgásával megegyező irányban. Ezalatt, ha jókívánságokat, jó szándékokat fogalmazunk meg, azok a sztupa áldása révén a mindent átható határtalan jóságtól elválaszthatatlanokká válnak. A sztupákhoz kapcsolódó hagyományos gyakorlat a felajánlástétel: gyertya, füstölő gyújtása, pénzadomány, stb., amelyet személyes vagy általános jellegű jókívánságok kísérhetnek. Az adományokat, és az árusításból befolyó minden jövedelmünket a sztupa, valamint oktatási és meditációs központunk működésének fenntartására és fejlesztésére fordítjuk.
A sztupában éjjel-nappal megállás nélkül forog a mani-korló (imamalom). Ebben egy tonna papírtekercs van, amelyen Buddha tanának lényegét tartalmazó szent írás áll. Amikor Buddha tanított - úgy mondják- megforgatta a Tan kerekét. amely ma is forog.
Az imazászlókon békét, jólétet és teljes boldogságot kívánó imák állnak tibeti nyelven.
A sztupa tengelyét képezi az életfa, amelyben szent relikviák kerültek elhelyezésre.
A földszinten a nagy "mani-korló" (imamalom) egy tonna papírtekercsen négyszázmillió mantrát tartalmaz. A sztupa négy sarkában felajánlást tartalmazó vázák vannak befalazva.
Az első emeleten sok-sok miniatűr sztupa található.
A második emeleten oltár van gazdagon berendezve szimbólumokkal, szobrokkal, képekkel, írásokkal és felajánlásokkal.
A megvilágosulás drága szelleme foganjon meg mindenkiben,akiben még nem fogant meg.Akiben már megfogant, ne gyengüljön, hanem erősödjön. "
Jéééééééééééééééééézusom Janik !!!!! Hajszálpontosan ebből a pontból meditáltam a sztúpa előtt :))) Félelmetes :((( Remélem a következő fotón nem én leszek látható a mai napon a sztúpánál ??????? :)))
Most mond meg , egy ilyen pasi kedvéért másztam le oda a bánatba :))))
Na de úgyse tudod hogy mi a meglepi :))) És nem is mondom meg hogy mi az a dolog ami a tiéd , és onnan kellett elhoznom neked:))))))
Én meg most értem haza a közeli Zalaszántóról , mivel úgy döntöttem hogy a Janik meglepijét kizárólag ott tudom beszerezni :)))) És sikerült is :)))) Na mi van Zalaszántón ?????? JANIK !!!!!!
Geóska még mindig fantasztikus :)))))))
Én meg most elhúzok Kulcsra vacsorázni / azaz legelni / egyet Már eddig 500 km-t mentem , az a 120 km még rámfér igazán :))) de leszek este ne örüljetek !!!!
Korán reggel hisztizik Geó, kimegy a folyosóra és szaladgál ki-be! Hogy gyorsan öltözzek mert őnagysága leakar menni minnél előbb mint 8 óra:! És ugat! :)) Legalább felébreszti Anitát! :))
Írígyellek benneteket de hát nekem ez a sors jutott hogy péntek, szombat, vasárnap, a jövőhéten melózom! :((
Itt a nagy behivarzott időjárásból nem lett semmi, egy csepp eső nem esett, és kezd már melegedni felfele a higanyszála is! Úgyhogy marad a klima! .((
Titokba elárulom Klári! Két macseszt kapsz :)) Egy fehéret és egy vöröset! :))
kellemes napot mára is, megyek öltözni majd sétálni megyünk!
Drága Barátosném :))) Igen .... a Cintinek nagyon aranyos a pofija :))) Háááááááááát most megnyugodtam hogy az ajándék jóhelyen van :((((( Igy aztán tutira nem látom meg titokban :(((( pedig iszonyúan kiváncsi vagyok :))))) TEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!! Ugye nem a macska az ajándék ????????????????????????????????????????????????????????? Kézeld tegnap az a baromi nagy vörös macska ott várt az autóm előtt és nyávogott nekem :(((( én meg adram neki enni és vizet is adtam neki , na persze tejet is kapott :(((((( / és meg is simogattam mind a kettőt , mert az enyém is odajött :((( borzasztó hogy hová sűllyed az ember :))))) /
ez a kirándulás viszont gyönyörű lesz !!!! Szerintem is nagyon fogjátok élvezni :))))
Virágkarnevál után pénteken elmegyünk Miskolctapolcára a barlangfürdőbe, no meg a bobpálya sem elhanyagolható. :-)) Ott is maradunk 1 éjszakát, mert másnap kirándulunk egyet a közelbe Lillafüredre és megnézzük a Diósgyőri várat. Már azt is nagyon várom, persze a Virágkarnevál után. :-)
A barlanfürdőről egy kis ízelítő, valami csodálatos! Itt van a képgalériába 28 kép róla: