A helyzet az, hogy magadat nyugtatod azzal, hogy mindenkiben ezt a Lecsót látod, aki valamennyire is nem szimpatikus neked. :D Pszichológia órán jól elbeszélgetünk az ilyenekről, de ez itt off. :)
Hát nem igazán tűnt gyenge láncszemnek tegnap. :) Illetve szegény Yezshykavára jól rá vagy szállva már tavaly óta, leszállhatnál róla! Tudjuk, hogy vannak kedvenceid, meg olyanok, akik nem tudnak jót csinálni a szemedben (már a becézgetés is utal erre... valakit indokolatlanul becézgetsz, valakit teljes néven szólítasz).
Ottó Kati mondta anno h amikor Koni up-játékos volt Vácon, és mondta neki h fogyjon le öt kilót, akkor lefogyott öt kilót.
Nem volt ezzel semmi probléma akkor sem.
Ezt a 'gyors játékot' meg hagyjuk. A Vác támadójátéka a legötletesebb és legeredményesebbek közé tartozott éveken át az NBI-ben. És nagymértékben Koni irányítójátékának köszönhetően. A tegnapi meccs alapján nem úgy tűnt h ezzel bármilyen problémája lesz Debrecenben.
Ha Cserit nem adják kölcsön, akkor a következő szezon megy a levesbe. Persze ne legyen igazam, de őszintén: irreális az h ő a jelenlegi Lokiban irányítson meccsenként öt percnél többet.
Nem fogják kölcsönadni! Ez 1000%! Inkább arra hajazok amit Thomas írt, hogy kevésbé "combos" bajnokikon fog majd játszani. Viszont, akinek a kölcsönadásán meglepődtem, az Lakatos Petráé. Az UP csapat egyik húzóembere volt tavaly; az idén meg az NB1/B-s csapaté lett volna. Persze így, hogy az első osztályban játszhat majd, neki és a Lokinak is jó lehet hosszútávon. Újvárosban sokat fejlődhet... Bár, ott meg edzőváltás volt épp.... De hiszem, hogy Buliék megoldják majd.
Szerintem Cserit nem feltétlenül kell kölcsönadni egyelőre, bár az is egy járható út. A kettős terhelés miatt Vamoszt tehermentesíteni kell, meg aztán sérülés is előfordulhat. A bajnokikon főleg kaphat majd nagyobb szerepet.
Nina ott folytatta szerencsére ahol abbahagyta, a bajnokság végére javult fel a játéka.
Vamosz most is szép dolgokat csinált, rá sohasem lehet panasz.:) Ha nem is lőtt sok gólt, de sokhoz hozzájárult. A támadások befejezésénél lesz ő meg aktívabb is, főleg ha nagyon muszáj lesz. Az viszont zavar valamennyire, heteseket emberemlékezet, de a vébé óta nem nagyon lő. Igaz, Szandi, Szimó ezt megoldja szuperül, de ezzel is növelhetné a góljai számát és még e téren tud fejlődni is persze, hiszen ebben nem olyan hatékony (még). A válogatottban is korábban elég sok hetest lőtt.
Nem láttam végig a meccset, csak bele-belenéztem, de már a legelején kérdezni akartam itt a fórumon, ki az a leány a lokinál jobb2-ben. :))
Aztán a passzok milyensége és kivitelezése miatt merült fel bennem a kérdés, a Koni lenne? :O
Oké, mentségemre legyen szólva, HD-ben szaggatott nálam a közvetítés, így át kellett kapcsolnom 360p-be, ahol meg nemigazán voltak élesek az arckontúrok, Dodót és Tóvizit is kábé csak a fizimiskájukról ismertem fel.
Egy szó mint száz, Koninak jár emberileg (is) a plusz pont és taps, mert alsóhangon 6-8 kilót fogyott. És egy ilyen életmódváltás bárkinél mindig megsüvegelendő.
- Ninával kapcsolatban: még a Várdában is csak ritkán láttam így játszani, remélem, nem csak fellángolás volt ez nála, hanem tartósan jó lesz egy félidőre.
- Gréta garantáltan jobb lesz. Most is volt egy szép labdaszerzése, de sokkal több nem. Talán, az alapozás fáradsága?
- A középső védekezés rém gyenge volt, Szimót érdemesebb lenne "támadáshagsúlyosan" játszatni./ Dóra és az egyik beálló vinnék a hármast./
- A második félidő első 10 perce gyalázatos volt, SzZ - gondolom - ezért(is) kért időt. A kapu támadása nélküli céltalan (,de legalább önfárasztó) és lassú labdajáratás, ahelyett, hogy a tempóval tartották volna a nyomást és "rászámoltak" volna az ellenfélre.
- Töpfner Sz tavaly is befért volna a válogatottba, van esélye, hogy idén szerepet is kap.
- A francia kapus tényleg jó igazolásnak tűnik, Torda V-nek is lesz még a maitól jobb napja, most nagyon indiszponált volt.
Így van , én sem hittem a szememnek, hogy Hámori így nyomta ma... Konkrétan nem tudom, mikor láttam ennyire jól játsznani. És védekezésben is jó volt.:D Remélem, tartja ezt.
Ezért is igazoltuk le anno. Amit tavaly mutatott, az csak töredéke annak a tudásnak ami benne van. Kellett neki majd egy év hogy az új koncepciót megtanulja. Vamosszal jó páros lesznek az idén! És remélem Cseri is több játékpercet fog kapni. Szilágyi megígérte a vele készült interjúban.
Az újakról: Koni nagyon jó volt (és rengeteget szálkásodott; alig ismertem rá)... Ha az idén így fog majd játszani, akkor nyilvánosan megkövetem (mert egyáltalán nem értettem a leigazolásának okait. A Vácban sokkal lassabban játszott éveken keresztül). Gréti, viszont az ellenpólus volt. Idegen még neki a közeg én úgy érzem. Ma gyengén játszott! Nem baj. Hamarosan belejön majd! Szandi ott folytatta, ahol tavaly abba hagyta (akár ellenünk is), csak most egy sokkal jobb csapatban játszik. Tőle nagyon sokat várok az idén! A francia jó lesz a kapuban... Hangosan irányítja a védelmet és nagyon jól mozog mögötte. Ketten Ancaval kifejezetten jók lesznek.
A többiekről nem írok, mert kb. azt játszották amit tavaly és olyan szinten is.
Azt viszont nem tudom elhinni hogy a Nagybánya ennyire gyenge legyen. Szerintem csak gyakorolni jöttek...
Kiemelném amúgy azt, ahogyan Planéta játszott ma. Ileltve, ahogyan számítottak a játékára.
Nyilván, ez a román csapat nem egy acélos csapat, de egyszerűen ment ellene a felugrik-lő figura. Nem sokat agyalt, felugrott és bezúdította a labdát. VOlt előtte zárás, a lövései pedig elég jók voltak. Ennyi ez az egész. Erre kéne építeni.
Szerintem a védekezés az első félidőben és a 2. végén nagyon is rendben volt. Én kifejezetten agresszívnek, dinamikusnak láttam, volt sokszor hogy 10-11m-ig fellépegetve eredményesen zavarták a románokat. Ez nekik nem igazán ízlett amiből labdavesztések és abból gyors lerohanások jöttek. Saccra 10-12 lerohanás vagy még rendezetlen védelem elleni gól volt, ami nagyon komoly szám.
Töpfneren és Hámorin nem látszott, hogy újak, Kácsor viszont valóban nagyon idegenül mozgott.
Illetve ami látványos volt hogy kb. 1 sebességi fokozattal gyorsabbak voltatok. MOndjuk ez sok mindenből adódhatott, utazás, edzésmunka stb.
+Annyi, hogy Kácsor játéka borzalmas volt. Három kapuralövése volt, abból egy blokk, egy béna lövés (alig tudta elvezetni a labdát ziccerig) és egy harmatos átlövés amit kétkézzel fogott a kapus. Ez így kevéske lesz, Hámori sokkal jobban törte magát , úgy, ahogy egy új játékosnak illik az új csapatban.
Na, hát tartom,hogy ez támadásban rendben van, gólerősen , kapura veszélyesen játszott a Loki. A védekezés nem volt jó, illetve (nyilván van összefüggés), a kapusteljesítmény elég gyenge volt. Ezen még van munka bőven, dehát még nagyon az elején vannak. :)
Töpfner 11 góllal zárt, Yezhykava is agilisen játszott, Planéta jól lőtt (volt talán két vagy három messziről eleresztett lövése is, mind hajszál pontos). A második félidőben sikerült a beállókat is rendszeresen megjátszani, főleg Planétának és Szabó Ninának. Tóvizi négy góllal zárt, az utolsó gólja egy tök szép jelenet volt: megkapta a labdát Planétától, a lövés kimaradt, a kipattanót Töpfner összeszedte. Töpfner passzolt Szabó Ninának, ő meg már csak azért is visszapasszolt Tóvizinek, aki ezt a helyzetet már kihasználta. :D Haha.