Keresés

Részletes keresés

rkh29 Creative Commons License 2008.06.05 0 0 192

mrdoubleb, legalább te már ennyivel is beljebb vagy:)

 most már én is igen erősen fontolgatom, hogy rálépek a nyakukra, ugyanis nekünk is már április közepén megvolt a műszaki átadás, teljesen ki van fizetve a lákás is. azért ez elég fura, hogy ha nem taposod ki belőlük, várhatsz, amíg ők úgy akarják...

a kötbérre kíváncsi vagyok, nekünk is fizetniük kéne a max. összeget!

a redőny témában egyet értek egy korábbi hozzászólóval: el nem tudom képzelni, hogy nincs szerelő, aki ne tudná megoldani, hogy más redőnyt is be lehessen építeni.

ha meg a mota azt akarja, hogy egységes legyen a homlokzat, miért nem árulta már eleve redőnnyel a lakásokat??? ne az én pénzemen akarja "opcionálisan" egységessé tenni a homlokzatot... ez olyan mint az iskolában az "ajánlottan kötetelező" szakkör.

 

Előzmény: Törölt nick (191)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.05 0 0 191
Sziasztok,

No, hogy legyen valami jó hír is:

MEGKAPTAM A KULCSOKAT.

Azért nem írom, hogy megtörtént a birtokbaadás, mert még lakhatási nincs, arra állítólag még 2 hetet várni kell, de minden egyéb megtörtént, megkaptam az összes kulcsot, a garancia papírokat, leolvastuk az órákat... jöhetek mehetek, csak még nem költözhetek be. :)

Persze a kötbért továbbra sem fogadom így el, de ez más téma, majd beszélek egy ügyvéddel hamarosan.
Iza104 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 190
Ez van a szerződésben, hogyaszongya: ... legfejebb 50.000,- Ft összegű - 3 hónapnak megfelelő, egyszeri, rendkívüli közös költséget fizet, amely a birtokbaadásig terjedő időre eső költségeket fedezi."

Mondjuk azt nem értem, hogy mi az, hogy "3 hónapnak megfelelő". Mondjuk egy 28m2-es lakásnak a három havi közösköltsége 21.000,- Ft, de azért neki is 50 ezret kell most kicsengetnie... Fura...

A szerződésben meghatározták, hogy 1 évig nem válthatjuk le az ő általuk kijelölt gondnokot vagy közösképviselőt. Sz'al egy évig biztos marad ez a magas közösköltség.
Előzmény: Törölt nick (189)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.03 0 0 189
Az átvételi elismervényen is az áll, hogy "...vevői befizetés közös költség címen".

Este megnézem újra szerződést... lassan már fejből tudom. )

Ami a négyzetméter árat illeti, én is sokallom, de persze nincs igazán összehasonlítási alapom. Nekem azt mondták, lehet az első évben a MOTA fogja üzemeltetni a házat...

Azért, ha megalakul a társasház, gondolom mi, a lakók dönthetjük el, kit bízunk meg az üzemeltetéssel - a közös képviselő (gondolom lesz ilyen, nem?) megpályáztathat cégeket és lehet, hogy kapunk olcsóbb ajánlatot.
Előzmény: Iza104 (188)
Iza104 Creative Commons License 2008.06.03 0 0 188
Én úgy értelmeztem, hogy ez az 50 ezer nem az első három havi közös ktg, hanem ez egy egyszeri renkdívüli költség. Ettől még ugyanúgy fizetni kell az első három hónapban a négyzetméterre eső közösköltséget. Az más kérdés, hogy én soknak tartom a 250 Ft / m2 árat.
Előzmény: Törölt nick (187)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.03 0 0 187
Sziasztok,

Befizettem az első 3 havi közös költséget - az 50 ropit amit előre lehtett tudni (ha jól emlékszem a szerződésben is van róla szó) - és ha minden igaz, holnap délután megkapom a kulcsokat. Állítólag ez még nem birtokbaadás, mert a lakhatási engedély még nincs meg, de legalább most már ki-be járkálhatok a saját, 2 hónapja kifizetett lakásomba...

Ami viszont lényeges: bepróbálkoztak, alá akarták velem iratni, hogy ők akkor most kifiztik a kötbért a műszaki átadásig és nincsen további követelésem feléjük!

Természetesen ezt nem írtam alá, hiszen így 150 ezret buknék. Mondtam, hogy a szerződésben szó szerint "birtokbaadás" szerepel a kötbérnél. Szegény pénzügyes lány halványan próbálkozott, hogy igen, de ezt ők úgy értelmezik, hogy ők csak a műszaki átadásig tudnak felelni a határidőkért. Mondtam, hogy engem teljesen hidegen hagy hogy értelmezik, a szerződésben nem ez van.

Én mindenkinek azt tanácsolnám: ezt a papírt ne írja alá! A szerződést az ő ügyvédjük irta, elfogadtuk, aláírtuk, ők szúrták el. Nyilván azzal próbálnak takarózni, hogy ők nem felelősk azért a hivatal meddig szórakozik, de 1, ők vállalták a kötbért a birtokbaadásig; 2, abban a pillanatban, hogy hiánypótlást kellett benyújtaniuk már ismét "az ő hibájukból" csúszott a birtokbaadás.
Peti0080 Creative Commons License 2008.06.02 0 0 186

Sziasztok

 

Most voltam Műszaki átadáson (Zsombor utca) nekem mondjuk nem sikerült átvenni a lákást mert még mindig nem készült el. De azt mondták ma állítólag átadják mindenkinek akinek eddig elmaradt. Ez jó hír, és azt is mondták hogy ha nekem végre meghozzák az alapáras ajtókat és befejezik a burkolást felrakják a mosdót és bekötik az elmaradt kapcsolókat, mert a falból kilógó drótok nem nyerték el a tetszésemet. (szóval elkészül a lakás) akkor már másnap kaphatok kulcsokat. Szóval alakul ez szerintem de nagyon lassan. Én már csak azt nem értem hogy ha kb fél éve megmondtam, hogy milyen ajtókat szeretnék, de lehet hogy több idő volt. nem értem miért nem rendelték meg őket időre több mint fél évük volt rá. Meg igazán azt sem értem hogy miért hívtak oda műszaki átadásra úgy, hogy nincs kész a lakás, igazán megnézhette volna valaki, mielött kiküldik a levelet. De aztán lehet, hogy én fogom fel rosszul

Törölt nick Creative Commons License 2008.05.29 0 0 185
Sziasztok,

Kábel TV / Internet kapcsán annyit, hogy felhívtam a DigiTV-t, mivel az Andor utcai lakótelepen már szórták a reklámanyagukat. Még nem tudtak a mi lakóparkunkról, de azt ígérték a műszaki vezetőjük fel fogja venni a kapcsolatot a projekttel.

Róluk azt kell tudni, hogy míg a legdrágább tv csomagjuk (69 csatorna) ugyan úgy 4 ezer/hó mint a UPC akciós ajánlata, az internet piszok olcsó és elég "különleges", mert a feltöltési sebesség ugyanannyi mint a letöltési. A 10/10 Mbit/sec csomag 2500 Ft, a 15-ös 3500, a 20 megabites pedig 4500.

Azt sajna nem tudom mennyire megbízható a szolgáltatás de összehasonlításként a UPC 10/2 megabites csomagja most akciósan (ha egyszerre rendeljük kábeltévével) 6000 Ft/hó. Ez mondjuk éves szinten 42 ezer Ft különbség...

Azért remélem az olcsó húsnak nem lesz most is híg a leve.
Iza104 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 184
Ha én lennék az eladó én is ezt mondanám, hogy mindenki megrendelje. Furának tartanám, ha csak egyetlen egy redőnyös tudná ezt megcsinálni. Annyira speckó azért csak nem lehet...
Előzmény: Törölt nick (183)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.29 0 0 183
Iza,

Szerintem téged félretájékoztattak, redőnyt nem lehet mástól rendleni. Szándékosan csinálták így, építették be a kereteket előre, hogy egységes maradjon az épület külső képe.

Azok a redőnyök viszont brutálisan drágák, szóval nálam marad a stötétítő függöny.
anig Creative Commons License 2008.05.29 0 0 182

Helló!

 

Mi rendeltünk redőnyt 2 szobára (a nappaliban és a konyhában nem lesz), mert azt mondták hogy ez speckó redőny. Olyan gagyi műanyagot senki sem tud csináltatni, mert más a felfogatása, és a homlokzat képét is nagyban rontja. Mi a 2. ütemben vagyunk. Elvileg mostanság lenne a műsazki átadás, de úgy tudom nálunk kb. 2-3 hét csúszás lesz.

 

Iza104 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 181
A redőnyről nekem azt mondták a műszaki átadáskor, hogy beköltözés után azzal csináltatod, akivel akarod. Többen állítják az ismerettségi körömből, hogy annak az árnak a feléért is meg lehet csináltatni, mint amit ők mondtak. Kiváncsi vagyok.
Előzmény: Fiona06 (179)
Iza104 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 180
Én már gondolkodtam rajta és érdeklődtem is pár helyen. Úgy tűnik, hogy az UPC tud azonnal bekötni TV-t és netet. Asszem a T-Komot kérdeztem még, ők nem szolgáltatnak ott.
Előzmény: Fiona06 (179)
Fiona06 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 179

Kíváncsi lennék, Orsolya kinek a felhatalmazásából mondta ezt. VAjon ez MOST tényleg igaz? Nagyon drukkolok, hogy az legyen. Akkor lassan a többiek is költözhetnek, nem?

 

Nem mondták, hogy állnak a papírok az önkormányzatnál?

 

Ha már a költözésnél járunk, kábeltv-n, interneten gondolkodtatok már? Be van valami vezetve a házba?

 

Ha lehet költözni, mikor akartok?

 

Redőnyt mással tényleg nem lehet megcsináltatni?

 

Még minidg vannak olyan lakások, amit már eladtak, és nem adták át műszakilag? Ezt nem is nagyon értem, mert akkor hogyan tudtak mégis beadni minden dokumentumot a határozatért???? Vagy ezek nem függenek össze?

Előzmény: Törölt nick (176)
zsombor35 Creative Commons License 2008.05.29 0 0 178
Bocsi nem akartam cinikus lenni csak kicsit rossz az idegállapotom köszönhetően a kialakult helyzetnek. Lényeg a lényeg, ha fordítva lenne és én mondanám, hogy én arra gondoltam és nem arra, akkor nem hiszem , hogy igazán érdekelné őket!
Előzmény: keytracks (177)
keytracks Creative Commons License 2008.05.28 0 0 177

Kedves Zsombor35!

Örülök, hogy sikerült megnevettetni Téged, de azért szólj, ha valóban birtokbaadásig fizetik a kötbért, mert az többeknek segítene.

Üdv

Előzmény: zsombor35 (172)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.28 0 0 176
Sziasztok,

Igazából el sem hiszem amit most leírok, de elvileg jövő héten megkapom a kulcsokat!

Nemrég felhívtam őket és a pénzügyet kértem - Varga továbbra is ütközetben eltűnt státuszban van.

A hölgy (Orsolya) nagyon segítőkész volt, megnézte online a bankszámlájukat - a BBank átutalta nekik ma délelőtt az utolsó részletet.

Leellenőrizte az anyagomban, hogy ténlyeg minden be lett-e fizetve és elmondta a továbbiakat: hétfőn telefonáljak újra, addig leszervezik a dolgokat és akkor egyeztetjük a jövő héten pontosan mikor lesz a birtokbaadás.

Azt is megtudtam a közös költség, mely a szemét, a kéményseprés, a takarítás, kertészet, lift, folyosó világítás, karbantartás díjait tartalmazza, kb 230-250 Ft/m2 lesz - ebbe a terasz nem számít, tehát a lakás négyzetméterével kalkuláljatok. A birtokbaadásig még be kell fizetnem az első 3 hónap fix 50,000 forintos közös költségét...

A kötbérről azt mondta, csak a műszaki átadásig fizetik. Persze említettem, hogy a szerződésben nem ez van, de azt mondta ez ügyben sajnos nem vele, hanem - na, ugye kitaláltátok - Varga Csabával kell egyeztetnem.

Azért egyelőre csak "óvatos optimizmus" amit érzek, nagyon kíváncsi leszek hétfőn tényleg kapok-e konkrét időpontot még a jövő hétre. (Merem remélni mert a bútoráruházban kikönyörögtem 1 hét haladékot, hogy már közvetlen a lakásba vihessem a cuccot).

A kötbért pedig nem akarom bennük hagyni, de az már egy későbbi küzdelem, egyelőre kerüljek lakáson belülre.

Én mindenkinek azt tanácsolom, ha már megvolt a műszaki átadása, tudja meg hiányzik-e még befizetés - ha nem, akkor elvileg, úgy tűnik, megtörténhet a birtokbaadás.
AH12 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 175
Szia Peti!

Nekem is volt egy kedves ismerősöm, aki kb egy évet LAKOTT bent a Móricz környékén újépítésű házban használatba vételi nélkül, így ráadásul sem fűtésre, sem villanyra nem fizetett semmit, mert hivatalosan nem lakott ott... de odaadták neki a kulcsot, és őket nem érdekelte, mert szerintem onnantól, hogy fizettél, a Te felelősséged.
Mindenesetre van ismerősöm, aki -lévén, hogy már kifizette a lakást- azon gondolkodik, hogy lakatossal zárat cseréltet és akkor a MOTA nézhet egy nagyot... nem tudom, mi lehet a megoldás...
Előzmény: Peti0080 (173)
AH12 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 174
Sziasztok,
ismét itt vagyok. Nekem sem sikerült V. Csabát elérnem, de még nem adtam fel.
Én is a 2. ütemben vettem lakást, szerződés szerint május 31-től lennének a műszaki átadások. Beszáltem a Molnár Ágnessel, ő mondta, hogy kb 3 hét csúszásban vannak, és hogy június vége felé számíthatok valamire, mert a bejárás (április 16.) óta nem csináltak szinte semmit. :(

A Zsombor utcaiaknak ajánlom egy kedves ismerősömet, aki ingatlanos ügyekkel foglalkozó jogász, és akit megkértem, csatlakozzon a fórumunkhoz. Tőle lehet kérdezni, illetve privát és/vagy kollektív segítséget kérni!

Peti0080 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 173

Sziasztok

 

Én eddig még nem írtam, de én is a Zsombor utcába vettem lakást, a szerződést tavaly márciusába írtam alá. És a műszaki átadásom még csak JUNIUS 2 Lesz . Én a teljes összeget kifizettem már és nincsen semmi elmaradásom, de a műszaki átadás után sem akarnak beengedi azt közölték. Egy kedves barátom ugyan így járt míg a végén egy ügyvéddel megfogalmazott 4 oldalas levélben aláírta hogy az összes felmerülő költséget felelőséget és a büntetéseket átválalja, és ezután költözhetett is egyből. Nem akarok senkit elkeseríteni, de a kondorosi lakónegydre kb 2 hete jött meg a használatbavételi engedély, és ök kb novemberbe költöztek, Remélem nekünk ennyit nem kell várni.  Ja és én rendeltem redőnyt!!

zsombor35 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 172
Keytracks:
"Ami a szerződést illeti, az ügyvédem szerint a kötbérre vonatkozó részben műhiba folytán keverik a műszaki átadás-átvétel fogalmát a birtokbaadás fogalmával..."

hahahahahaha Ne röhögtess keverik a fogalmakat.

Egy ÜGYVÉD írta a szerződést nem? Azért kellett két órán keresztül olvasgatnia mindenkinek, hogy megfelel-e amit leírtak. Nem arról van szó, hogy mire gondoltak, hanem hogy mit írtak le. Bíroságon elég hülyén nézne ki, hogyha evvel érvelnénke, hogy kevertük a fogalmakat.

keytracks Creative Commons License 2008.05.28 0 0 171

Néhány infó, amit az elmúlt napokba kaptam. Május 20-án még javában zajlottak műszaki átadások a Zsombor utcai épületben, de ami még szebb, vannak lakások, ahol még javában burkolnak. Gondolom ezek a még el nem adott lakások. Vajon ezek műszaki átadás-átvétele papíron megtörtént már?

Ami a szerződést illeti, az ügyvédem szerint a kötbérre vonatkozó részben műhiba folytán keverik a műszaki átadás-átvétel fogalmát a birtokbaadás fogalmával, de helyes értelmezés szerint a kötbér csak a műszaki átadás-átvétel időpontjáig jár.

Előzmény: Törölt nick (170)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.27 0 0 170
No, akkor mesélem a mai napot.

Először is egy hír: minden Budapest Bankos lakáshiteles aki a Tétényi 106-ban vett lakást (Zsombor u) megnyugodhat, a bank ma megkezdte az utolsó részletek folyósítását. (Állítólag 10-12 már át is ment, elvileg az enyém is, bár sms-t még nem kaptam és a bankszámlámon nincs nyoma).

Mint kiderült - és akkor itt térjünk is ki az eladónak felróható okokra - a bank műszaki szakértője április 22.-én még csak 99%-osra becsülte fel a házat és ezért nem folyósítottak mostanáig. Innentől kezdve én nem tudom elfogadni ha arra hivatkoznak, én nem utaltam át időben az utolsó részletet...

Számomra még az is felmerül: megtévesztették-e szándékosan a lakókat a műszaki átadással, hiszen a szakértő nem fogadta el, csak velünk laikusokkal íratták alá, hogy kész. (Technikailag lehet, hogy a lakásaink készek voltak, de a bank a teljes házat vizsgálja).

Azt is tudjuk, mert az egyik ügyintéző elkotyogta nekem 1x telefonon pár napja, a ház környezetvédelmi engedélyéhez hiánypótlást kellett benyújtaniuk. Ez teljesen normális, nincs ezzel gond, de innentől kezdve ez megint "nekik felróható", hiszen nem végeztek alapos munkát. Szerintem nem elfogadható a "mi mindent időre benyújtottunk, a hivatal ül a papírokon" hozzáállás.

Vargát megint egész nap üldöztem, de megint "mi is szeretnénk tudni mikor lesz bent" válaszokat kaptam. Végül beszéltem a helyettesével (Dancs Ákos), aki továbbra is csak azt szajkózza, Ő nem dönthet Varga helyett/ellenében.

Most azt ígérték, amint megjelenik a számlájukon a pénz a banktól (utolsó részlet), 2 héten belül megtörténik a birtokbaadás. Hiszem, ha látom.

Ja, továbbra sem engednek be, pénteken megyek a bútorért, de én is raktározhatom másutt, mert a saját, kész, kifizetett lakásomba nem mehetek be 5 percre sem.

Jövő héten tudok majd beszélni az ügyvéddel, megmutatom a szerződést és kikérem a véleményét. Nagyon remélem, hogy mire ő igazán munkához látna, már tárgytalan lesz, mert tartják a 2 hetet... bár szerintem a kötbér kiszámításával lesz még pár körünk. (Február 21-től már le is telt a 90 nap, de valahogy kétlem, hogy kifizetnek mindenkinek 270-et...).
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.27 0 0 169
Sziasztok,

No, először reagálok Zsombor35 postjára, aztán elmesélem mit "intéztem" ma. először is megkövetek mindenkit, tényleg a birtokbaadásig kell kötbért fizetniük, már ha elismerik ez nekik felróható okból késett...

(Sorry, ez picit hosszú lesz).

Azért azt nem hiszen hogy tömeges pszichózisban szenvednénk, szerintem valamikor téves szóbeli tájékoztatást kaphattunk, mert nem az ujjunkból szoptuk, hogy csak a műszaki átadásig fizetnek... szerintem a gyakorlatban majd ez lesz, figyeljétek meg, még pedig az alábbiak miatt.

Szerintem nekünk jelenleg a szerződés 9-es, azon belül is 9.1 és 9.2 pontja a legfontosabb.

9.1 - "...a Lakás birtokbaadására a teljes vételár megfizetését... és a Lakásra vonatkozó jogerős használatbavételi engedély... kiadását követően kerül sor".

Szóval ott a pont, sajnos igazuk van, aláírtuk, amíg nincs lakhatási, nincs birtokbaadás.

A kötbér tekintetében a szerződés 9.2 pontja szó szerint ezt mondja (kihagyom ami nem lényeg):

"....a Lakást az Eladó legkésőbb 2007. november 21.-ig műszaki átadás-átvételre felkínálja.... az Eladó jogosult... egy alkalommal és legfeljebb 3 hónappal elhalasztani... Amennyiben az Eladó a Lakás birtokbaadására vonatkozó kötelezettségének neki felróható okból az elhalasztott határidőben sem tesz eleget, úgy az elhalasztott határidő leteltétől A BIRTOKBAADÁS NAPJÁIG , a késedelem idejére 3000 Ft/nap" késedelmi kötbér....legfeljebb 90 napi késedelem idejére köteles kötbért fizetni... azonban 90 napot meghaladó késedelem esetén a Vevő jogosult elállni jelen szerződéstől."

Itt nyilván a "neki felróható okból" részbe fognak kapaszkodni és "a hivatallal" takaróznak majd, de erről majd később.

Még egy érdekes rész van, mégpedig az általam már egyszer idézett 9.3:

"A műszaki átadás-átvételben rögzítette esetleges hibák és hiányosságok kijavítását követően, DE NEM KÉSŐBB, MINT A HIBÁK ÉS HIÁNYOSSÁGOK RÖGZÍTÉSÉT KÖVETŐ 30 NAPON BELÜL, kerül sor a Lakás birtokbaadására".

Ezt egyértelműen megszegték - legalábbis az én esetemben már 3 héttel túllépték a határidőt.
Iza104 Creative Commons License 2008.05.27 0 0 168
Szerintük nem rajtuk múlik, mert minden szükséges szemle megtörtént és ők már és minden papírt beadtak az önkormányzathoz. Legalábbis ezt mondják.
Előzmény: gvd (167)
gvd Creative Commons License 2008.05.27 0 0 167

Hello!

 

Nekem is ez a sablon szöveg van, igaz más dátumokkal, mivel mi a lakást április végén vettük. Akkor még az volt a szövge, hogy május végén biztosan tudunk költözni, mivel már 3 hete beadtak minden szükséges papírt. Ez szép is jó is, csak ezt mondták a múlt héten is, mármint a 3 hetet.

 

Ez szerintem nekik felróható ok!!!

 

 

 

 

Előzmény: zsombor35 (166)
zsombor35 Creative Commons License 2008.05.27 0 0 166
Fiona06:
Na leírom hogy egyértelmű legyen:

"Amennyiben az Eladó a Lakás birtokbaadására vonatkozó kötelezettségeinek neki felróható okból ???????? az elhalasztott határidőben sem tesz eleget , úgy az elhalasztott határidő (febr 21.- gondolom ) leteltétől a birtokbaadás napjáig, a késedelem idejére Ft /nap késedelmi kötbér fizetését vállalja a Vevők részére. Az eladó legfeljebb 120 napi késedelem idejére köteles kötbért fizetni, azonban 90 napot meghaladó késedelem esetén Vevők jogodultak elállni a jelen szerződéstől."

Na???????, Ez most nekik felróható ok vagy nem szerintetek?
Nektek nem ez a sablon szöveg van?
Fiona06 Creative Commons License 2008.05.27 0 0 165

Zsombor35, szerintem nézd meg alaposan a szerződésed, hacsak nem egy szuper ügyvéd segítségét kérted annak idején!

A szerződésben szó sincs arról, hogy a birtokbaadásig adnák... Úgyhogy én 100%-ig igazat adok mrdoublebnek!!!

Az meg még hozzátesz, hogy tényleg még az asztalos sem mehet be felmérni a terepet!

 

Kíváncsi vagyok, mit siker mrdoublebnek intézni. Sok sikert! Jövök este!

Előzmény: zsombor35 (163)
Iza104 Creative Commons License 2008.05.27 0 0 164
Hát nem t'om, de az én szerződésemben az van, hogy a bank a használatbavételi engedély kiadását követő 15 napon belül fizet.
Előzmény: Törölt nick (161)
zsombor35 Creative Commons License 2008.05.27 0 0 163
mrdoubleb:
Nekünk a kötbér fizetése a birtokbavétel napjáig a szól a szerződés szerint, úgyhogy ez így ebben a formában nem igaz amit írtál:
"ők gyorsan előrehozták a műszaki átadásokat, hogy ne kelljen kötbért fizetni "
Nektek a műszaki átadás napjáig szól csak a kötbér?
Amúgy kötbért csak 3 vagy 4 hónapig kötelesek fizetni utána nem, és úgye ez csak február 21-től ketyeg...(nálunk ha jól emlékszem így van, de lehet hogy nálatok másképp...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!