A Kerio tűzfal sajnos valószínűleg bezavar az MSN videobeszélgetésbe. Valahol összeakad valami. A beállításokon nem tudok finomítani, mivel ingyenes verzió, ezért mindent nem enged. Videobeszélgetésnél ki kell kapcsolnom a tűzfalat, de a másik félnél szétesik a hang, meg-megáll a kép, és előfordul kifagyás. A Zone Alarm ingyenes verziója jobb lenne? Van ebben tapasztalatod?
Sziasztok! Ma járt le a 2 éves hűségszerződésem a t-com-nál. Már van arra lehetőség, hogy csak a netért fizessek, a telefonért ne. Nem tudjátok pontosan mi ennek a menete?
Nagyon köszi , de úgy néz ki , hogy mégsem kell váltanom , mert van valami hűségakciójuk , amiben azt igérik , ha még egy évet aláírok , akkor megkapom a listaárat , vagyis azt mintha most fizetnék elő náluk először.
Hamarosan lejár a szerződésem a szolgáltatómmal , és bár messzemenően elégedett vagyok velük , valószínűleg mégis váltani fogok ,mert ugyanezt a sebességet máshol 4-5 ezerrel olcsóbban megkapom.
Egy dologra figyelj, ha az árak között nézelődsz: ne az új belépőknek járó árakat/kedvezményeket nézd, hanem a szolgáltatóváltásos árakat. Mert új belépőnek csak az számít, akinek telefonvonalán a megrendelést megelőző 3 hónapban nem volt ADSL előfizetés
Igen van netem . Na most akkor vagy én fogalmaztam rosszul , vagy Te nem olvastad jól. Pusztán annyit kértem , hogy írják le a tapasztalataikat az adott szolgáltatóval kapcsolatban , ami alatt arra gondoltam , hogy szolgáltatás folytonossága/szakadás , jelkimaradások , ügyfélszolgálat , műszaki segítség stb./ Semmiféle felelősség átvállalásra nem gondoltam , egyébként nézz fel a topic címére ,látod? na erre voltam kiváncsi. Köszi , végül is ez is egyfajta segítség , amit Te írtál.
Ha igen, akkor legalábbis az árak tekintetében tudsz tájékozódni. Minőség okán meg a leggyengébb láncsszem a drót, ami elmegy hozzád. Az meg minden DSLes ISP előfizetés esetén azonos.
Hadd ne vegyék már át a döntés felelősségét a topiktársak....
Sziasztok! Hamarosan lejár a szerződésem a szolgáltatómmal , és bár messzemenően elégedett vagyok velük , valószínűleg mégis váltani fogok ,mert ugyanezt a sebességet máshol 4-5 ezerrel olcsóbban megkapom. Kérném az erre járókat , hogy írják meg tapasztalataikat a szolgáltatójukról , hogy könnyebben tudjak választani. Ha lehet árakat is. Köszönöm szépen. sjohn
Koszi a tippeket, megvan a ZoneAlarm, letöltöttem. A windows-t még nem volt energiám újratelepíteni, bízom benne, hogy nem is fog kelleni. De a Zone Alarm-mal működni látszik a dolog. Igaz hogy az Explorer az nem megy tisztán, ugyanis frissítés után, hibaüzenet jelenik meg mindig, ha bezárom az explorert. Ez egy kicsit idegesít. De a mozilla egyelőre még tökéletesen tartja magát. Még várok, majd meglátjuk. A szolgáltatónál havi 600Ft-nyi szlovák koronáért regisztrálni lehet a Panda vírusölőre, ez is megvan, már sokszor átfuttattam, de semmit nem talál. A ZoneAlarm és a Panda nem zavarja egymást ugy-e?
A Mozilla nagyon stabil, de ha kezd szétesni alatta az agyonfertőzött Windows, akkor nem segít a használata.
Az Internet Explorer a megfelelő frissítésekkel jól (stabilan) működik, de mindig lehet benne olyan biztonsági rés, amit a rosszfiúk idővel fölfedeznek és kihasználnak.
A lényeg az, hogy legyen ADSL router a rendszerben (ez alapszintű HW tűzfal funkciót lát el), telepíts SW tűzfalat a gépre (pl. a ZoneAlarm-ot), használj víruskergető és antispyvare védelmet. Ezzel a Windowst megvéded az elfertőződéstől, ami sokkal hatékonyabb módszer, mint pusztán a Mozillára történő átállás.
Jelentkezz ki, majd jelentkezz be a korlátozott jogú felhasználói azonosítóval és jelszóval. Innentől kezdve az Internet Explorert elég nagy biztonsággal használhatod böngészésre.
A Rendszergazda jogosultságokat megengedő azonosítóval és jelszóval akkor jelentkezz be, amikor programokat kell letöltened.
Ez a módszer aránylag stabilan megvédi a gépet a külső támadásoktól, ha már a bevezetőben javasolt dolgokat is megcsináltad.
Egy angol nyelvű fórumon is feltettem a százpontos kérdésemet, hogy miért fagy le néha az explorer, és mindenki azt javasolta, hogy használjam inkább a mozilla firefox-ot. Hallgatva rájuk meg is tettem, azóta nagyon olajozottan megy a net, még semmi probléma nem adódott, le is kopogom gyorsan... Tényleg hasznosabb a mozilla, vagy csak megkerüli egyelőre a problémát, ami majd amúgy is kiütközik? Ők azt írták, hogy az explorer nagyon gyatra, és a mozilla sokkal-sokkal jobb, gyorsabb stb. Elég egyöntetűek voltak a vélemények, gondoltam megkérdezem tőletek is, hogy mi az igazságalapja ennek. Nálam egyelőre bevált, remélem nem csak ideiglenesen.
bocsi, egymásközt használjuk a megszokott szavakat, rövidítéseket, észre sem véve, hogy mások is olvashatják.
Amire utaltam: az SW, azaz a software, a szoftver.
Az illegális szoftverek terjedését a microsoft azzal igyekszik gátolni, hogy bevezette az eredetiség-ellenőrzést. ha azon nem megy át egy gép, egy rendszer, akkor nem lehet teljes mértékben frissíteni, tehát lehetnek biztonsági kockázatok a használat során.
Koszi szepen az infot. Megprobalkozom vele. Nem fagy le nagyon gyakran, de azert meg-megtortenik. Es ez eleg zavaro. Mi az az SW? En meg ezt sem tudom. Szerintem hivok egy szakit mindenkepp, o megoldja. Remelem. Udv.
Hát igen! Az örök probléma, a SW "kifehérítése" a lakossági ügyfélszegmensben. Ha ezt nem oldják meg azok, akiknek a dolga, akkor a PC használattól sokan vissza fognak riadni. Nagyon kiszolgáltatott helyzet az, amikor az embernek illegális kópiája van, és ezért eleve csak haveri alapon tud hozzá alkalmi támogatást keríteni. És persze úgy általában meg kellene végre oldani a legális SW korrekt támogatását a lakossági ügyfélszegmensben. Help-Desk, PC távmenedzsment, javítás, stb. Megfizethető áron.
A másik eleme a dolognak az Open Source szegmensrendbetétele. Itt nincs kifehérítési probléma, de a Help Desk és a távmenedzselés a laikus felhasználók számára itt is létkérdés. Meg kellene oldani. Meg még ezernyi más apróságot is rendbe kellene tenni az OS világban, hogy a laikus felhasználó (lakossági ügyfél) számára a Windows és a Windows alkalmazások valódi alternatívája lehessen a nyílt forráskódú SW.
Halálira el volt hanyagolva az elmúlt tíz évben az Internet kliens, a PC és az SW. Oda...sszák az endlúzernek a konfigurációt, aztán boldoguljon, ahogy tud. Az IKT szakpolitika pedig a kliens eszközök támogatása helyett csak és kizárólag a digitális írástudatlanságot csökkentő porgramokban tud gondolkodni (ezeket is inkábbb csak lózungok szintjén ragozza), holott a kliens eszközök megfelelő támogatásával és laikusokra szabott kliens eszközökkel a teljesen laikus júzert is be lehet vonni az Internet használatába.
És a telepítést követően mindaddig frissítsd, amíg frissítenivalót talál a rendszer! Közben többször is újra kell indítanod a gépet.
Akkor szabad kiengedni a hálóra először a frissen újratelepített vindózt, ha már benn van egy SW tűzfal a fenekében (mondjuk a ZoneAlarm). Utána rögtön az online frissítésekkel kell kezdeni.
Fokozza a biztonságot egy ADSL router, mert alapszintű de elég erős védelmet nyújt a kívülről érkező támadások ellen. A biztonság érdekében akkor is érdemes egy ADSL routert betenni a rendszerbe, ha egyébként nincs szükség a sávszélesség megosztására több gép között.
A lefagyós és az exception error állapotot produkáló Explorer arra utal, hogy nem volt frissítve a SW a telepítést követően.
ha egy bármilyen program azt mondja, hogy nem válaszol - lehet ez akár az explorer is - az nem feltétlenül internetszolgáltatói hiba.
Legeszszerűbb lerázós megoldási javaslat: telepítsd újra a legális vindózodat egy totális újraformázás után, kapcsold be a tűzfalat, (telepíts egyet esetleg, telepíts és tegyél naprakésszé egy vírus-, spy-, trojan-, stb- védelmi rendszert, tedd naprakésszé a vindózodat az összes elérhető frissítés által, és úgy nézzed.
Ne telepítsél-törölj-telepítsél-törölj ezernyi ilyenolyan programot, mert többnyire az ilyen ezernyi telepített program kuszálja össze annyira a rendszert, hogy aztán némelyik program kifagy, és not responding....
Még nagyon új PC és netfelhasználó vagyok, lehet hogy marhaság amit kérdezek. Szlovákiai szolgáltatól van az internet, és elég gyakran lefagy az explorer. Internet is not responding, The program is not responding- ezeket írja ki, mikor a Task Managert elindítom. Ha valaki tudja, kérem írja meg, hogy mitől lehet ez. Vírus, esetleg szolgáltató, vagy a gépemmel van valami.... Gőzöm nincs mitől lehet. Köszi előre is a segítséget.
Sziasztok! Lenne némi technikai kérdésem. Hogyan működik az ADSL vonal? Hasonló esetleg egy RS485 –ös kommunikációhoz (Ellenütemű hajtással zavar kiejtéssel.) vagy valami más jellegű? Mi a különbség az ADSL 1 és 2 között? Valamilyen modulációs eljárást is alkalmaznak? Mert elég nagy adatsebességeket is képesek produkálni. Régen egy hasznos bit átviteléhez 3 egységet vittünk át, és ha legalább kettő belőle 1 volt, akkor azt mondtuk, hogy ez egy. Azon kívül természetesen egyéb CRC ellenőrzéseket is végeztünk. Itt gondolom delta, plusz fázishelyzet moduláció vagy még kacifántosabb eljárást is, alkalmazhatnak. Érdekelne a dolog, ha valaki közelebbről is ismeri az eljárást, megköszönöm neki, ha felvilágosít. Ez mostanság azért is került az érdeklődésem központjába, mert rengeteg kommunikációs hibám adódik. Ütemesen 2db.9-20 ping után, egy 2500-3200 ping jön. Aztán nagyon gyakran akkora pofon érkezik a modemre, hogy eldobja magát. Van, amikor a kimenő portjuk ájul el, és be kell telefonálni, hogy indítsák újra. Hogyan szűrik a vonali zavarokat? Fizikailag teszik vagy távolról számítógépen keresztül, kapcsolnak be egységeket, vagy digitálisan szűrnek? Már kikopik a tápcsatlakozója a modemnek, annyit van kihúzogatva, és újraindítva. Szóval, az idegek harca, ami most van. Még a mögötte levő eszközt is, képes megfektetni, gyakran azt is újra kell indítani. Szóval jó lenne egy kicsit okosodni, ebben a kérdésben.
Kösz. Értem mire gondolsz, bár az eseménynaplóba került dolgokat nem magyarázza meg. Egyébként az az érdekes, hogy semmi egyéb nem fut a böngésző mellett, ami forgalmat generálna. Ha a teljes sávszélesség 90%-át elvenné valami, akkor azt látnám akkor is ha megnézem a kapcsolat részleteit.
Valószínűleg újratelepítés lesz a dologból, amihez sem időm se kedvem nincsen.
szerintem a sebességemelés miatt a sok agyament türelmetlen lefogja az ÜFSZ reális kapacitását, merthogy az ilyenolyan fórumokon aszonták, éshát akkor most nekem akkor most mikor is lesz és menyi is lesz, ésha nem lesz annyiamennyi, akkor azmegaz lesz....
oszt emiatt a ténylegesen panaszkodni szándékozók is várakozhatnak.