Keresés

Részletes keresés

milendee Creative Commons License 2006.12.17 0 0 182

nem vagyok elfogult, van rossz véleményem is, és akad bántottak is már indiaiak.

ettől még lehetek rajongó, de ezt sem állítottam. megfogott benne pár dolog, tapasztaltam közelről másik párat, ami mély nyomot hagyott bennem, összeállt innen-onnan a kép, ami már ösztönzött a további ismeretszerzésre, és egyszerűen jól érzem magam ilyen környezetben, de még azt sem állítom, hogy tartósan. elkezdtem felfedezni, és élvezem. hogy miért pont ezt? kell (lehet?) rá felelni?

Előzmény: ANTI-TIPPMIX (178)
milendee Creative Commons License 2006.12.17 0 0 181
vágyni vágyhatok, nem?:)
Előzmény: yi-dvags (174)
ANTI-TIPPMIX Creative Commons License 2006.12.17 0 0 180

Tolem mindenki azert rajong, amiert akar. En csak kivancsi voltam mi a rajongas oka, mert en nem latok semmit, sot a kornyezetemben levo indiai emberek se latnak semmit, amiert rajongani kene. Nekem pl. Goa tetszik, jol erzem magam, de, hogy csodat lassak vagy rajongjak erte az meg nem jutott ezembe.

Az termeszetes, hogy valaki a gyerekeit imadja, az lenne a furcsa, ha nem igy lenne.

Előzmény: yi-dvags (179)
yi-dvags Creative Commons License 2006.12.17 0 0 179
hát ez az, hogy minek akarod ezt annyira megérteni.

senki sem félkegyelmű, mindenki tisztában van azzal, hogy amiért (vagy akiért) esetleg rajong, az mások szemében egyáltalán nem különleges. azt viszont senki sem kedveli, ha lépten-nyomon szembesítik is ezzel.

meg kéne magyaráznom, miért tartom az én gyermekeimet a világon a legszebbeknek és jobbaknak? jönnél Te és figyelmeztetnél, hogy nekik is két fülük van meg egy fejük, csakúgy mint a többinek, és különben is, tegnap legalább két szebbet láttál szembe jönni az utcán

Előzmény: ANTI-TIPPMIX (178)
ANTI-TIPPMIX Creative Commons License 2006.12.17 0 0 178

En komolyan nem ertem, mi all az India rajongas mogott. Ez egy ugyanolyan orszag, mint barmelyik mas. Valami itt jobb, valami mashol. Itt is vannak jo meg rossz emberek. Ezt ugy mondom, hogy itt elek jo hazassagban es itt is tervezem a kovetkezo eveket (a tavolabbi jovobe nem gondolok egyelore), szoval elegedett vagyok a dolgokkal.

Előzmény: milendee (173)
ANTI-TIPPMIX Creative Commons License 2006.12.17 0 0 177

Nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Szerintem, ha valamit komolyan akar az ember es nem valami irrealis celrol van szo, azt el tudja erni. Egy indiai ut messze nem irrealis.

Előzmény: milendee (171)
ANTI-TIPPMIX Creative Commons License 2006.12.17 0 0 176
Akiket en ismerek fiatalokat, azok gyakorlatilag kivetel nelkul mennenek kulfoldre dolgozni.
Előzmény: yi-dvags (175)
yi-dvags Creative Commons License 2006.12.17 0 0 175
"Lehetne csinalni egy kozvelemenykutatast itt, hogy az - indiai - csaladtagok, ismerosok csodanak erzik-e azt, amit itt van. Erdekes valaszok lennenek. Ha akkora csoda van itt, akkor miert akar a fiatalok tobbsege kulfoldre menni melozni?"

volt egy indiai tanárom, aki csodának tartotta Budapestet. MInden hely közül, ahol valaha megfordult, ezt tartotta a legnagyszerűbbnek (a 90-es évek közepén). Lehetne csinalni egy kozvelemenykutatast itt, hogy a - budapesti - csaladtagok, ismerosok csodanak erzik-e azt, amit itt van. Vajon miért mondja az itt lakók többsége, hogy szörnyű ez a sok kátyú, kutyaszar, és miért utál itt élni?


(egyébként az indiai fiatalok közül rengetegen mennének külföldre dolgozni, de nem a többségük)
Előzmény: ANTI-TIPPMIX (169)
yi-dvags Creative Commons License 2006.12.17 0 0 174
"pillanatnyilag fontosabb a meglévő lakásom és nehezem szerzett munkám."

földhözragadt materialista. minek vágyik az ilyen Indiába? ;))
Előzmény: milendee (172)
milendee Creative Commons License 2006.12.17 0 0 173
én azt furcsállom, hogy ezt mindig kihangsúlyozod. végigolvastam a nagyfórum összes hsz-ját, és ott is rendszeresen kihangsúlyozod. közben meg érezteted, hogy nemérted, vajon mit eszünk egyébként indián.
Előzmény: ANTI-TIPPMIX (164)
milendee Creative Commons License 2006.12.17 0 0 172

Csak elhatarozas kerdese egy indiai ut.

 

na annyira azért mégsem szeretnék kimenni, hogy egyik napról a másikra hajléktalan legyek. elhatározhatom, persze, csak nem akarom. pillanatnyilag fontosabb a meglévő lakásom és nehezem szerzett munkám.

Előzmény: ANTI-TIPPMIX (158)
milendee Creative Commons License 2006.12.17 0 0 171

egyes emberek korlátok közé vannak szorítva. az, hogy neked sikerült, nem jelenti azt, hogy bárkinek sikerülhet.

egyébként olyan életkorban vagyok.

Előzmény: ANTI-TIPPMIX (170)
ANTI-TIPPMIX Creative Commons License 2006.12.17 0 0 170

Ha ma ilyen viszonyok kozott elsz, az nem jelenti azt, hogy mindig igy lesz. Lehet 5 ev mulva 5-szor ennyit keresel es 5-szor ennyi szabadidod lesz. Rajtad is mulik. Nem hiszem, hogy olyan eletkorban es allapotban lennel, hogy fel kene adnod a terveidet.

 

Előzmény: milendee (168)
ANTI-TIPPMIX Creative Commons License 2006.12.17 0 0 169

En decemberben is elvezni akarom a tengerpartot, januarban is rovidnadragban setalni az erdoben. Ez Europaban nehezen megoldhato.

En nem vagyok vallasos, a templomok kimondottan nem erdekelnek. Az epiteszet olyan szinten erdekel, hogy azon gondolkodom, nekem milyen hazam legyen.

A kaja az valoban jo.

Elmenynek elmeny egy indiai ut, de csodarol szerintem szo nincs. Lehetne csinalni egy kozvelemenykutatast itt, hogy az - indiai - csaladtagok, ismerosok csodanak erzik-e azt, amit itt van. Erdekes valaszok lennenek. Ha akkora csoda van itt, akkor miert akar a fiatalok tobbsege kulfoldre menni melozni? Miert terjed az AIDS olyan nagyon itt? Miert van annyi szegeny ember? Miert vannak robbantasos merenyletek? Miert van ekkora kosz es szennyezettseg? Miert van Goaban is (ami allitolag egy modell allam lehetne a tobbi szamara) naponta tobb aramszunet es keptelenek megoldani ezt a problemat?

Nem arrol van szo, hogy rossz helynek tartanam Indiat, en szeretek itt lenni, jol erzem magam, de nem kell hasraesni a dolgoktol. En semmi rendkivulit nem latok az orszagban.

Ha te ennyire el vagy ajulva Indiatol, akkor miert nem koltozol ide?

 

Előzmény: Klyka (167)
milendee Creative Commons License 2006.12.17 0 0 168
nem dohányzom, mégsem jutok el indiába, ha megveszek, akkor sem. havi 85-ből és 2 hét szabiból nem futja.
Előzmény: ANTI-TIPPMIX (161)
Klyka Creative Commons License 2006.12.16 0 0 167
Na látod!Különbözőek vagyunk, hál istennek , képzeld el, ha minden ember egyforma lenne, milyen uncsi...tehát az egy dolog hogy téged a természet érdekel. Ha én erdőt, hegyeket akarok, felmegyek az Alpokba - Ausztria - mondanom se kell, hogy az IS csoda, oly szép. Tengerpart meg egészen közel, Horvátországban van, hát az is CSODASZÉP!
Indiában meg igen is a templomokat, épitészeti szépségeket kell megnézni, hisz ha ott eldobsz egy követ biztosan eltalál egyet. Na és a kaja, amit szintén nem hagyhat ki az ember, persze csak ha ezt szereti. Itt is lehetnek különbségek. Azt meg te is mondtad, hogy először olyan volt mintha másik bolygon lennél. Látod? ez is egy élmény amiért érdemes utazni.
Előzmény: ANTI-TIPPMIX (162)
ANTI-TIPPMIX Creative Commons License 2006.12.16 0 0 166

Ezt nem is vitattam soha.

En csak a csoda szora kerdeztem ra.

Előzmény: yi-dvags (165)
yi-dvags Creative Commons License 2006.12.16 0 0 165
nem tartalak furcsának, csak épp ezért nem tartom reprezentatívnak a véleményed egy olyan országról, ahová mégiscsak elsősorban ezekért a látnivalókért mennek az emberek.

Olvasd csak végig a fórumot: az Te sem tagadhatod, hogy az Indiában jártak többsége máshogy vélekedik, mint Te.

de még 1x: ezt egyáltalán nem elítélően mondom
Előzmény: ANTI-TIPPMIX (164)
ANTI-TIPPMIX Creative Commons License 2006.12.16 0 0 164

Ki az, aki a neten megbantodik egy nevtelen forumon?

Ugy vettem, hogy furcsanak tartod, hogy engem nem erdekelnek a kulturalis latnivalok. Pedig szerintem nem furcsa ez. Talalkoztam itt olyan turistaval is, akit csak az erdekelt, hogy olcso a drog.

Nem csak az indiai kulturalis latnivalok nem erdekelnek, hanem mashol se. En szivesebben megyek a tengerpartra vagy egy erdobe, mint megnezzek egy templomot.

Előzmény: yi-dvags (163)
yi-dvags Creative Commons License 2006.12.16 0 0 163
remélem, nem bántásnak vetted, amit írtam
Előzmény: ANTI-TIPPMIX (162)
ANTI-TIPPMIX Creative Commons License 2006.12.16 0 0 162

Minden embert mas erdekel. Engem pl. az epiteszet nem. A termeszet igen. Ezert pl. a Taj Mahal engem nem erdekel. De Dandeliben Karnatakaban az erdoben nagyon jol ereztem magam.

Előzmény: yi-dvags (160)
ANTI-TIPPMIX Creative Commons License 2006.12.16 0 0 161

Bombay hasonloan nem tetszett, mint Delhi, de erdekesebbnek talaltam.

Gyorsan fejlodik az orszag, ez sajnos kornyezetszennyezessel jar.

Annak a turistanak, aki idejon, jo esellyel tetszeni fog India, hiszen nem valoszinu, hogy veletlenul jon ide. De, ha egy atlagember kerulne ide Mo-rol, annak nem hiszem, hogy tetszene India.

Nekem Delhi is Goa is nagyon olcso.

Hany ember dohanyzik Mo-n? A felnott lakossag harmada, negyede? En 2 eve nem Mo-n elek, nem dohanyzom, nem tudom, mennyi egy csomag cigi. 300 Ft? Ha valaki egy csomaggal elsziv, az havi majdnem 10 rongy, 1 ev alatt kb. 100 rongy. Erre van penze egy csomo embernek, 150 ezres repjegyre meg nincs?

Az indiai tartozkodas olcso, turistakent ki lehet jonni kevesebbol itt, mintha Mo-n a szokasos eletet elne az illeto.

Autoberlest sajnos nem tudom, de ha 4-en vagytok, akkor nagyon olcso lesz egy fore.

Előzmény: Klyka (159)
yi-dvags Creative Commons License 2006.12.16 0 0 160
Anti-tippmix olvtárs véleménye azért szerintem nem reprezentatív ezen a fórumon sem. A milliónyi látnivaló, amitől a legtöbbeknek leesik az álla, elmondása szerint őt nem is érdekli.
Ez persze nem gond, csak magyarázatként írom.

Delhi levegője meg viszonyítás kérdése, hogy tiszta-e vagy sem. Azért már vagy három éve átállították a buszokat gázüzemre és elkészült a metró is. Persze ettől még nem érzi magát az ember a svájci Alpokban, de pl. az Új-Delhi vasútállomás előtti állandó szmog (ott egy buszvégállomás) sokat enyhült.
Ennek ellenére Delhi nekem sem a kedvenc tartózkodási helyem.

Előzmény: Klyka (159)
Klyka Creative Commons License 2006.12.16 0 0 159
Hát nem igen tudnék mit kezdeni ott...
Sajnos Goában nem jártunk, csak Bombay-ig jutottunk, az speciel nekem sem jött be. Tudod én 30 éve voltam ott, akkor Delhinek a levegője is tiszta volt!!!Kár hogy már nem az. De sajnos ez minden nagyobb városra jellemző.
Olvasgattam már sok India fórumot, eddig mindenki csak pozitivan beszélt indiai tartozkodásáról. Thaiföld is érdekel, de nem cserélném el a mostani repjegyemet oda...
az annyira nem vonz, pedig ott nem voltam még.
Amerikát is imádom, sajnos csak kétszer voltunk, de ott sem élnék...
Azt mondod hogy olcso, ez Delhire és környékére is vonatkozik? azt olvastam hogy Goa igen olcso. Mer azért a kedv.repjegy is 150 ezer per cop, azért az nem kevés, és ez csak az utazás. Az autobérlésről mit tudsz?? Azt gondolom az célszerü, 4-en megyünk.
Előzmény: ANTI-TIPPMIX (158)
ANTI-TIPPMIX Creative Commons License 2006.12.15 0 0 158

Arrol szo se volt, hogy nem tetszik. Annyit irtam, hogy csodat nem latok.

Delhi amugy nem tetszett. Semmi vonzot nem lattam ott. Ez nem csak Delhi hibaja, hanem altalaban a nagyvarosok nekem nem tetszenek, nem csak Indiaban, mashol se. Hopgy valami konkretumot is irjak, miert nem tetszett Delhi, nagyon szennyezett a levego.

En Goaban vagyok, ez jo hely, de csoda itt sincs.

Karnatakaban, Tamil Naduban lattam meg jo helyeket.

Szerintem az atlag magyar ember szamara India minden, csak nem ahitott utazasi celpont. Thailand sokkal inkabb az.

Ma mar nem nagy dolog egy indiai ut, 100 akarhany ezer a repjegy, az elet itt meg olyan olcso, hogy turistakent is olcsobban ki lehet jonni, mint Mo-n allando lakoskent. Csak elhatarozas kerdese egy indiai ut.

Iden februarban voltam Delhiben, 5-25 C kozott volt a homerseklet, nagyon szaraz volt az ido.

Ha ennyire tetszik India, nem gondoltal ra, hogy idekoltozz?

 

 

Előzmény: Klyka (157)
Klyka Creative Commons License 2006.12.15 0 0 157
Delhiben.
Ha nem tetszik miért élsz ott?
Itthon nagyon sokan biztosan cserélnének veled. Rengetegen csak vágyodnak és sose jutnak el.
Tök mindegy mi, csoda vagy nem, tök klassz lesz hogy végre visszatérek...
Anno még ifi atlétikai versenyt is nyertem, a Hindustan Times-ban is irtak rólam, mert országos volt...szóval csupa jó dolog történt velem ott.
Igazából még mindig nem fogtam fel igazán... Delhiben februárban nincs tul meleg igaz??
Előzmény: ANTI-TIPPMIX (156)
ANTI-TIPPMIX Creative Commons License 2006.12.15 0 0 156

En meg is nosultem itt, megse erzek semmifele csodat.

Melyik reszen eltel?

Nekem elegem van mar a melegbol. Jolesne egy kis hideg.

Talan 10-15 Rs a masala dosa, nem tudom, ritkan eszem ezt.

En haromszor voltam Delhiben, de a Taj Mahal nem erdekelt.

 

Előzmény: Klyka (155)
Klyka Creative Commons License 2006.12.15 0 0 155
Persze, hisz nem mindegy ki,milyen minőségben, milyen korban van egy adott helyen. Azért mondom, hogy ez sok év távlatából ilyen. Például ott ért az életemben az első szerelem. Azért az sem semmi.. Én nagyon szép négy évet éltem ott, azóta vágyodom vissza, és titkon reméltem hogy sikerül, na ez most jött el. Még mindig emlékszem az ottani illatokra, érzésekre, milyen is egy monszun utáni meleg...milyen a jó füszerek illata..Alig várom hogy igazi Masala Dosát egyek, anno 1-2 rupia volt, most biztosan több. Hogy lássam a Taj Mahalt...ezek igen is csodák...
Előzmény: ANTI-TIPPMIX (154)
ANTI-TIPPMIX Creative Commons License 2006.12.15 0 0 154
Amikor eloszor jottem ide, akkor eleinte ugy ereztem magam, mintha mas bolygon lennek, de az, hogy csoda lenne, nem jutott eszembe. Ahogy mult az ido es megszoktam a dolgokat, minden kozonsegesse, hetkoznapiva valt, en semmi rendkivulit nem latok az orszagban.
Előzmény: Klyka (153)
Klyka Creative Commons License 2006.12.15 0 0 153
Hát nem az Imperial-ra gondoltam, bár az szép hotel volt, anno , a strandjára jártunk, és isteni volt a Cold coffee with icecream...
Tiszta, rendes legyen talán 3 csillagos? Milyenek azok a vendég házak? Találtam egyet, a Golf Links 193-ban, megmerek esküdni, pont ebben a házban laktunk 2 évig!
A csoda pedig maga India, nekem akkor az volt, mmeglátjuk most is az e???
Előzmény: yi-dvags (152)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!