Újabb nagyszerű Noomi Rapace film. Van ebben minden. Családi viszály, vérfürdő, humor. Kár, hogy a csaj nincs megáldva földöntúli képességekkel, és nem csinál minden hónapban egy újabb filmet. Én tutira mindet megnézném. Egyébként szerintem az egyik legdögösebb, legvonzóbb színésznő.
Djam egy görög kislány, cikkázva országokon keresztül, bugyi nélkül, néha táncra s dalra fakadva..nos akikhez közel áll a görög népzene az ne hagyja ki. Zorbás eléggé 🥰 a vékonyka forgatókömyv, tipikus Gatlif.
mondjuk azért az valószínű, hogy az józanparaszt átlagember nem vette be ezeket a hülyeségeket, kb úgy kéne kezelnünk ezeket mint korabeli bulvárt, ami persze sajnos a legtöbb emberre hatott, főleg a "hívekre".
amúgy elképesztően gonosz érvelés, tuti hogy papok találták ki...
kb mint az ételreceptek: véletleneken alapuló tapasztalás, néha akkoriban is megdugták a nőket :D és ha valahogy "sikerült", akkor megpróbálták értelmezni, így sikerült :D
Bizonyára nem meglepetés, hogy manapság sokkal nagyobb fontosságot tulajdonítunk a női orgazmusnak és a szex élvezetének, mint például azt száz évvel ezelőtt tették. De ha visszafordítjuk az idő kerekét a középkorba, akkoriban sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek a női orgazmusra, mint a viktoriánusok. Ez azon a (teljességében helytelen) hiten alapult, hogy a nőknek el kellett érniük az orgazmust ahhoz, hogy teherbe essenek. Ezért a férjek különösen odafigyeltek arra, hogy feleségük elérje a csúcspontot.
Ennek sajnos tragikus következménye is volt - törvény mondta ki, hogy ha egy nő gyanított nemi erőszak eredményeképpen esett teherbe, akkor törvény szerint nem erőszakolhatták meg, mert orgazmusa kellett, hogy legyen az aktus során. Még 1814-ban is kimondta Samule Farr tankönyve „A törvényszéki orvostan elemei”, hogy „a testi gyönyör élvezete nélkül nem következhet be a fogamzás”. https://www.durex.hu/a-szex-felfedezese/orgasm-for-all/a-noi-orgazmus-tortenete/
Értelek titeket, de az a meglepő nekem, hogy egyáltalán szóba jött olyan, hogy egy nő is elélvezhetett a szeksztől. Amúgy igen, a film megmagyarázta, hogy miért volt ez "fontos" a férfiaknak.
"meglepődtem, hogy a középkorban bárkit is érdekelt a nők orgazmusa"
A történet értelmében szerintem meg pont hogy nem. Illetve ha igen, akkor csak nagyon áttételesen.
A férfi orgazmus eléggé bináris, vagy van, vagy nincs, de nagyjából egyértelmű fejlemény :D
A nőké bonyolultabb és nem is olyan könnyen előidézhető. Viszont lehet rájuk emiatt is haragudni, hibáztatni őket és a korabéli nőgyógyászok (LOL) tudománya is addig terjedt, hogy "áháááá! hát akkor EZÉRT nem esik teherbe!", továbbá: ha volt orgazmus, akkor nem is történt erőszak!
Magyarul: a film értelmében akkoriban pontosan hogy ellenkező előjellel érdeklődtek a kedves urak a női "kishalál" iránt
Ha ez tetszett, akkor nézd meg a Fehér királynő sorozatot, annak a folytatását a Fehér hercegnőt (ott a főszereplő az utolsó párbaj főszereplőnője is), aztán jön még a Spanyol hercegnő. Remek kosztümös sorozatok, valóságalappal. Imádtam mindet.
Végtelenül nyomasztó film, ezzel együtt igen jó, de annyira hideglelős, hogy nem biztos, hogy újranézném. Akit érdekel, az igen lassú tempóra számítson. A főszereplő alakítása hatalmas.
Hú, micsoda lebilincselő film ez! Jó hosszú, de egy percig sem untam. Elejétől a végéig lekötött. Igenjó volt ugyanazt a sztorit többféle szemüvegen át megismerni, mindig is szerettem az ilyen filmeket.
A végén a párbajon pedig őszintén izgultam. Nem maga a harc miatt volt érdekes, hanem a nő vesztenivalója miatt. Hihetetlen, hogy az igazságszolgáltatás hol állt akkoriban.
Egyébként nagyon meglepődtem, hogy a középkorban bárkit is érdekelt a nők orgazmusa.
De azon mégjobban meglepődtem, hogy a szőke hajú gróf nem más, mint Ben Affleck. Elsőre nem ismertem fel. :)
Mindenesetre jó bulikat tartott esténként. ;)
Affleck Gézán kívül a másik magyart, Csókás Mártont is időbe telt felismernem ezzel a bozontos ábrázattal. (Vele együtt összesen 3 Star Wars szereplőt számoltam a filmben.)
idegesítően furcsán viselkedő fiatalemberek egy erdőben kirándulnak, amikor valaki elkezd lődözni rájuk. a folytonos dedós nyafogás miatt 20 percig bírtam, amikoris egy 1 méter széles patakon is szenvedések árán tudtak csak átkelni.
ezt is 20 percig bírtam. biztos a jópofizás lett volna a lényeg, de totál erőltetett volt, és mivel 20 perc után egy vadnyugati filmben illett volna fehér embereknek is feltűnnie, ezért lekapcsoltam.
Igen, egyébként szerintem is kilógott a filmből az autós üldözés a Hold felszínén, de magát az ötletet eredetinek tartom, és a megvalósítás kimondottan tetszetős lett. Mindazonáltal az az üldözés igazából sehová nem vezetett, semmit sem adott a sztorihoz, csak egy kis leküzdendő akadály volt a főhős útján, ami által megtizedelődött a kísérőinek száma. S ugyanez igaz a majmos kitérőre is: semmit nem adott a sztorihoz, csak egy kis izgalmas leküzdendő akadály volt, s megint meghalt egy ember közben.
Igazából az egész film csupán leküzdendő akadályok sorozata, de egyik akadály sem szerves része a történetnek, hanem csak úgy oda vannak aggatva az útba. Kábé hogy legyen valamivel kitöltve a játékidő.
A számtalan baromság részletezésébe meg most inkább nem megyek bele, nagyon hosszú volna a lista. :)
Pedig annyira ígéretesen kezdődött. Az, hogy a 20 éve eltűntnek hitt űrhajóról kiderül, hogy talán mégis megvan még a Naprendszerünk szélén, ez nagyon izgalmas felütés egy hmvajó történethez.
Hát ez egy borzalom ez a film. Egyedül a holdjárós üldözés tetszett, az egészen eredeti ötlet volt. De minden más egy merő baromság a filmben. Érthetetlen, hogy ehhez ilyen nagy neveket meg tudtak venni.
Egyébként pedig csak most tűnt fel, hogy Brad Pittnek milyen pici a füle. :)
Fogalmam sincs, hogy tudtam ezt elkerülni tíz éven keresztül. Ennyi nehézsúlyú sztár ritkán gyűlik össze ökörködni. Bruce, Frances, Edward, Bill, Tilda, Harvey - meg még a fiatalok, akik azóta már elkezdtek sztárokká nőni.
A rendező a Melody-hoz hasonlítja a filmet, nem ok nélkül. Könnyű délutáni, családi, sztárparádéval.
ha már tinik: az én nagyobbik fiam is nagy Alien rajongó lett, nála hatalmasat ment a 2 klasszikus Alien film, nem trollkodta szét őket, de talán 3x is megnézte őket, annyira lenyűgözte
a többit már annyira nem szereti, sőt... de azért azokat is meg kellett néznie, akkor már :)