Keresés

Részletes keresés

gergerg Creative Commons License 2012.07.15 0 0 269

Megpucolva nyersen.

Előzmény: kaalyz (267)
kaalyz Creative Commons License 2012.07.15 0 0 268

Van egy, a család és ismerősök által nagyon kedvelt étel, lehet, hogy ismeritek, aki viszont nem az kóstolja meg, megéri.

Snicli salátával

 

Két személyre:  2 szelet sertéskaraj, vagy csirkemell, 15 dkg paradicsom, 15 dkg uborka, 15 dkg fejes saláta, 10 dkg lilahagyma, steakfűszer.

A panírozáshoz: liszt tojás, zsemlemorzsa

Az ötethez: 2 evőkanál méz, 2 evőkanál mustár, 1 teáakanál balzsamecet, csipetnyi só.

 

A steakfúszerrel és sóval bekent hússzeleteket, felcsíkozzuk, bepanírozzuk. A hús sütése közben a friss zöldségeket, felszeleteljük, majd enyhén sózzuk és a tányérokra helyezzük. Kikeverjük az öntetet és állni hagyjuk. A megsült húscsíkokat küllő alakban a salátaágy tetejére helyezzük és ízlés szerint meglocsoljuk az öntettel. Köret nincs hozzá ez így is egy kiadós, de viszonylag mégis könnyú étel. Mi a két kanál mézhez 1,5 kanál mustárt szoktunk tenni, így kevésbé savanyú. (sőt nálunk a balzsamecet is kimarad nem nyerő)

 

Jó étvágyat

Előzmény: kaalyz (267)
kaalyz Creative Commons License 2012.07.15 0 0 267

Köszi. El lesz készítve, de kedd előtt nem megyek a kertbe, mert nálunk Szombathelyen két alkalommal 23 és 18 mm csapadék volt, az utóbbi éppen ma délutánig esett.

A krumpli főve, vagy nyersen kerül a kovászos uborkának valóra ?

 

Üdv. Zoli

 

 

 

 

Előzmény: gergerg (255)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.15 0 0 266

Nem darálok! Én megfőzöm a többi asszonymunka. Mindent megfőzök amit el tudsz képzelni! 

 

Savany alessz holnap. Hagyma, fokhagyma, ubi, paprika és... zutty.

Tököt az idén nem akarok többet látni.  :))

Előzmény: gergerg (265)
gergerg Creative Commons License 2012.07.15 0 0 265

Nem kell, ledaráltam húsdarálón, most fő magának. Ő elmosogatott.  Ha hész lesz, elmossa az üvegeket, én meg beleszedem.

Előzmény: Törölt nick (264)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.15 0 0 264

Én végeztem vele. 8kg borzalmas rossz kajszihoz 1kg cukort adtam 6 óra alapjáratfőzés után.

Aszonkád nem segít?

Előzmény: gergerg (263)
gergerg Creative Commons License 2012.07.15 0 0 263

Na most meg baracklekvár főzésre adtam a fejem, kiváncsi vagyok mi lesz belőle.

gergerg Creative Commons License 2012.07.15 0 0 262

Nem, de nagyon jó ropogós marad, az íze ugyan olyan.

 

 KÁPOSZTÁVAL NE PRÓBÁLJÁTOK, FÖRTELMES!

Előzmény: borsika79 (257)
zsuzsanyóó Creative Commons License 2012.07.14 0 0 261

már mint omlett az 1-2

üdv

 zsa

Előzmény: zsuzsanyóó (260)
zsuzsanyóó Creative Commons License 2012.07.14 0 0 260

hhm ...reszelt sajt,

 az is mehet rá,  ill. azzal is nagyon finom.

 ez a standart,

szerintem ez egy univerzális étel.

 ált, tojás van otthon.

 és  vannak a  kerti zöldségek.

 különben a tojást kezdik rehabilitálni.

 már nem annyira divat nem enni.

 persze hetente azért 1-2 elég.. :)

üdv zsuzsanyó

Előzmény: atandi (258)
atandi Creative Commons License 2012.07.14 0 0 259

Nem, a krumplit nem szokták megenni belőle.

Ja! Gyomlálás közben mondom icsanyámnak, hogy állítólag milyen egészséges a porcsin, s lám, itt milyen szép kövér, fényes, s azonmód egy csokorba jól bele is harapok. Azt mondta, szereti ő is, de csak közvetve: legeltessem le a birkákkal és birkapörkölt képében már szívesen eszi ő is. :S (amúgy tényleg nem volt benne semmi rossz, ahogy tavasszal a tyúkhúrban sem, és hát az a pillanatnyi érzés, hogy most "hűűűdebioésökoésegészségtudatos" vagyok...:P )

Előzmény: borsika79 (257)
atandi Creative Commons License 2012.07.14 0 0 258

Épp a napokban csináltam ilyet a fiúknak- reszelt sajttal. Eszembe se jutott, hogy zöldségekkel is lehetne (szerintem ők nem bánják).

Előzmény: zsuzsanyóó (252)
borsika79 Creative Commons License 2012.07.14 0 0 257
Mindíg van új a nap alatt. Még,hogy krumplival? És a krumpli is ehető lessz?
Előzmény: gergerg (256)
gergerg Creative Commons License 2012.07.14 0 0 256

Mindig kenyérrel csinéltuk a kovászos ubit, de most miattatok kipróbáltam krumplival. 5 db 5literes üveggel fogyott el eddig. Valamelyik nap sár volt krumplit szedni ezért káposztalevelet tettem rá. :-)) Holnap kóstolás.

gergerg Creative Commons License 2012.07.14 0 0 255

Ha gombapörköltre veszed a figurát, szinte ugyan olyan.

Előzmény: kaalyz (243)
zsuzsanyóó Creative Commons License 2012.07.14 0 0 254

a nem töltött, hanem belesütöm a zöldségeket, akkor az annyiban macerásabb, ogy nagyon apróra kell vágni, vagy reszelni pl. cukkini, sárgarépa, karalábé, stb. esteleg kifacsarni

üdv zsuzsanyó

Előzmény: zsuzsanyóó (251)
zsuzsanyóó Creative Commons License 2012.07.14 0 0 253

grat,

 remek ötletet adtál :)

 köszi

 zsuzsanyó

Előzmény: atandi (248)
zsuzsanyóó Creative Commons License 2012.07.14 0 0 252

itt a többi

 

Előzmény: zsuzsanyóó (251)
zsuzsanyóó Creative Commons License 2012.07.14 0 0 251

van pár étel, amit magam kisérleteztem ki, jó néhány év alatt.

 ma már nincs "elrontott" beálltak az arányok.

 lehet, ez csak újabb felfedezett spanyolviasz.

 

pl, ezt  én omlettnek hívom.

nagyon kiadós, és olcsó, nem beszélve arról, oy váltpzatosan lehet elkészíteni.

 ami van a kertben, az mind mehet bele mint valami ragu, vagy töltelék,

 az elkészítése nagyon egyszerú, --én az 1 edényes dolgok híve vagyok.

 azaz itt pl. egy serpenyő kell, ami nem baj ha nem tapadós. ( ha tapadós, akkor több zsíradék kell bele.)

  a mai vacsoráról miközben készítettem csináltam fotókat is.

1 adaghoz felasználtam 3 kicsi tojást

3 teáskanál tejfel--púpos :)

3 teáskanál finom liszt-- enyhén csapott--

só, stb-- bors-- ami éppen megy a töltelékhez.

 én most 1 adagra 3 -4 dkg sonka laskára vágva, 1 szép nagy erős paprika, karikára, kicsit megsütöm, óvatosan kiszedem, hogy a zsír, vagy olaj benne maradjon a serpenyőbe,

majd félreteszem,

a tojásokat a liszttel, tejföllel, sóval, stb  jól összekeverem, és a serpenyőbe öntön.

 és most jön a lényeg, közepesnél gyengébb lángon, fedő alatt sütöm, és nem piszkálom.

mindenki olyan keményre süti, ahogy szereti, és inkább puhábbra sütöm.

falapáttal óvatosan megemelgetem, il. a tányérra csúsztatom.

megtöltöm a raguval, majd a két szélét behajtom , és megfordítom, hogy alul legyenek a behajtások. de maradhat fordítás nélkül is, ugyan is ezt kézzel kell csinálni, na ezt én se szeretem.

mehet mellé valami saláta.

 nálam most a céklák nőttek htalmasra, és párat megcsináltam.

uszonéveseknek, lehet sültkrumplit, vagy más pl. krumpli pürét, stb is mellé tenni.

 nekünk elég a saláta.

nagyon fimon, és gyors kaja. elkészítési idő kb 15-20 perc.

egy dolog, hogy mindenkinek külön kell megsütni, a tojásokat mind be keverni, és merő kanállal adagolni a sütéshez mint a palacsintát.

van egy édes változata is.

 egyébként ha nem raguval csinálom, lehet a tojásba bekeverni a zöldségeket, akkor egy kicsit vastagabb lesz, de úgy is finom.

 

nem hagyja betenni a többit, majd külön  elküldöm

 

islamorada Creative Commons License 2012.07.14 0 0 250

Neked is koszonom!

Előzmény: zsuzsanyóó (246)
islamorada Creative Commons License 2012.07.14 0 0 249

Koszonom!

Előzmény: Törölt nick (247)
atandi Creative Commons License 2012.07.14 0 0 248

Nem győzöm szedni az uborkát. A ságarépáknak tömegiszonyuk van, mert nincsenek rendesen kiritkítva, de túl szépek ajhhoz, hogy a nyulaknak menjen mind. Felszedtem a hagymát is, elég sok apró van benne. A Veleméri paprika is jóval többet terem, mint amit fogyasztani tudunk hirtelen. És akkor jött az isteni szikra!! Összeraktam ma kedvenc csalamádémat, nagyon szeretjük.

 

Minden  saját kertből!!:) Ez aztán a jó érzés!

 

ŐK a dobálós lével mentek egy üvegbe, csípősek(Veleméri, egyre jobban tetszik ez a fajta)2 v. 3 elefántormány is van benne.

 

egy részük már felszelve. Kipróbáltam a ház összes szeletelőjét-gyaluját-robotgépét, hogy nekem tetsző legyen a vastagság.

 

és már összeállítva. Az arányok most csúsztak, minden zöldségféléből 2 (nekem itt most 1 kg) kell bele, ehelyett egyetlen befejesedett káposztám volt még csak, szerény 35 deka szelhető résszel, viszont az uborka meg kicsit több lett...

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.13 0 0 247

Ami szád íze szerint jó. pl. 3 tojás 6 evőkanál pörköltszaft egy kávéskanál ételízesítő , bors, kömény, pirított hagymakocka, kurkuma stb. Majd annyi liszt amennyi kell.

Kisérletezni szabad?

Sztem igen!

Előzmény: islamorada (245)
zsuzsanyóó Creative Commons License 2012.07.13 0 0 246

ez,  lehet, hogy nem ugyanaz,

 de u.n. fűszeres nokit én is szoktam csinálni,

 pl. friss tárkonylevelet, apróravágva belekeverem a nyers tésztába, és úgy főzőm ki.

 lehet persze kaporral, stb. a mennyiség pedig szabályozható, mennyire szereti a család azt az ízt. igaz a tárkony eléggé domináns.

 ha tárkonyos, akkor nagyon finom a ragukhoz,

 de pl. a kapros nagyon finom túróval--juh túróval, stb., tejfellel.

üdv zsuzsanyóó

Előzmény: islamorada (245)
islamorada Creative Commons License 2012.07.12 0 0 245

Milyen az a fuszeres nokedli? Megkoszonnem a receptet...

Előzmény: Törölt nick (244)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.12 0 0 244

Igen. Én csináltam kovászost, sütve, rántva , levesnek de pörköltnek is.

Pörkölt. Sok hagyma, lecsó, paprika s egyébb fúszerek, fokhagyma majd bő lére és bele a fűszeres nokedli sok tojásból.

Előzmény: kaalyz (243)
kaalyz Creative Commons License 2012.07.12 0 0 243

Esetleg tudnál receptet adni, vagy elég sima pörkölt alapon elkészíteni a cukkinit. 

 

Üdv Zoli.

Előzmény: Deryan (183)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.12 0 0 242

Fahéj, szegfűszeg, vanillia és kardamon de ez kevés mert keveset kaptam. De nem ment kárba 70kg gyümi.

Előzmény: borsika79 (241)
borsika79 Creative Commons License 2012.07.11 0 0 241
Jól hangzik ez a keleti fűszeres lekvár. Ha nem titok milyen fűszert használtál?
Előzmény: Törölt nick (238)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.11 0 0 240

Ne ez nekem se. 

Előzmény: tooommm0013 (239)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!