Keresés

Részletes keresés

HUNKalan Creative Commons License 2012.12.26 0 0 472

Sziasztok! Egy kérdésem lenne:  most karácsonyra kaptam egy Sony Bravia KDL 32EX650 típusú TV t,minden ok vele, nagyon jó. De ahogy azt beállítottam,rámentem vele a Wifire stb., megláttam a mobilomon egy Sony Bravia nevű új Wifi pontot,amit ez a TV ad ki. Beírtam a jelszót, amit a TV ből találtam meg,rácsatlakoztam a Wifire, teljesen erős, tök jó. De egyántalán nem megy az internet,nem hoz be semmit. Tehát ez miért van,hogy a Wifin rajta vagyok,amit a sony Bravia TV ad, és az internet egyántalán nem megy?:(

Előre is köszönöm a válaszokat,nagyon fontos lenne!:)

Laja73 Creative Commons License 2012.12.26 0 0 471

Megnéztem jobban, szerintem az általam belinkelt oldalon egyszerűen elb'ták a leírást. Ez nem built-in, hanem csak wireless-ready. A hivatalos leírásban is ez utóbbi van csak. Eléggé parasztvakításos dolog, mert így megközelítve az én öreg C64-esem is wireless ready, csak a megfelelő berendezést hozzá kell csatolni.

Laja73 Creative Commons License 2012.12.25 0 0 470

Laja73-nak üzenem, hogy a netes Sonynak azért nem fog túlságosan örülni. Már többször, több helyen leírtam, a Sony szinte alkalmatlan a NETezésre. 

 

Azért nyugtass meg, hogy most túlzol. Azt már én is megfigyeltem, hogy ugyanez az árszint máshol több szolgáltatást nyújt (képminőséget nem láttam még), de át nem ruházható SONY utalványom van. Nem bánom, ha 30 ezerrel drágább (úgyis utalvány), de szart azért nem akarok venni :D

Előzmény: OWO (467)
Laja73 Creative Commons License 2012.12.25 0 0 469

Hmm, szerintem nem a WiFi Direct-re gondolt (ami tényleg egy P2P kapcsolat), hanem arra, hogy nincs direkt, vagyis közvetlen wifi kapcsolat a TV és a router között, hanem kell egy külső kütyü, ami már USB-n csatlakotik a TV-hez:

 

 

Innentől kezdve viszont nem tudom, mi a built-in benne. 

Előzmény: zbacsko (468)
zbacsko Creative Commons License 2012.12.25 0 0 468

Szia !

Itt megint támadt egy kis zavar, a 'direct wifi' nem a routeren keresztüli vezeték nélküli helyi hálózathoz/internethez csatalozást jelenti. Lásd:

http://pdf.crse.com/manuals/AE7H100511/HU/wfdirect_wfintegrated.html

 

Azért mégis csodálkozom, mert a 2011-es modellek támogatták a direct wifit, de nem ez lenne az egyetlen dolog, emiben a 2011-es modellek jobbnak bizonyulnak. Lásd:

http://falcosoft.hu/softwares.html#sony_virtual_remote 

Előzmény: Laja73 (466)
OWO Creative Commons License 2012.12.24 0 0 467

"Remélem OWO egyetért velem :)"

 

Hát persze, hogy egyetértek veled :-) .

 

A PS3 Media Server beállítása talán kicsit bonyolultabbnak tűnik, de sokkal rugalmasabb, mint a Serviio. Ezért is használom azt.

Nem azt adom meg, hogy hol van a média, hanem ráhagyom a Ps3-ra, hogy kijelölje az összes meghajtót. Így aztán a TV képernyőjén nézelődhetek úgy, mintha a számítógépemen lennék. Ezt az örömömem csak az csökkenti, hogy egyszerre csak egy fajta médiával tud foglalkozni a Ps3 (vagy a TV?). Tehát, ha filmet jelöltem ki keresésre, akkor képre, hangra semmit sem fog találni. Ilyenkor vissza kell menni a "kályhához" és egy egy új keresési típust kell indítani, például zene. Ez egy kicsit így macerás. Nem is értem, hogy a Sony miért így csinálta meg. A Sonyt egyébként sok minden miatt nem értem, na de mindegy.

 

Laja73-nak üzenem, hogy a netes Sonynak azért nem fog túlságosan örülni. Már többször, több helyen leírtam, a Sony szinte alkalmatlan a NETezésre. Kibirhatatlan a lebutított Opera böngészője, kevés a memóriája (oldalak tucatjait képtelen megjeleníteni), videót még nem sikerült böngészőben lejátszanom (ha valakinek van ötlete, megköszönném). Így aztán online filmeket, portálokon "kísérő" videókat, videotékákat nem lehet elérni.

 

Vannak más hibák is. Például, ha képeket nézegetek és egy kép el van fordulva, legalább 3 lépés, amíg helyrefordíthatom. Érthetetlen, hogy ez miért jó a Sonynak, mert nekem nagyon nem jó.

 

Nekem úgy tűnik, hogy a Sony nem nagyon akar Magyarországon a magyar szokásokhoz, elvárásokhoz alkalmazkodni. Nem értem, hogy miért? A Samsungnak, LG-nek ez miért megy, nekik miért fontos?

 

Csalódtam a Sonyban. Annyirra nem jobb a képe, mint a többi hasonló kategóriás TV-nek, amelyeknek a szolgáltatásai viszont messze jobbak, mint a Sonynak. Mindegy, így jártam. Hiába, "lakva ismerni meg egymást" ;-) .

 

Üdv: OWO

Előzmény: zbacsko (463)
Laja73 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 466

Köszi a választ! Akkor még van remény :) A 40 collos EX650-est néztem ki, ami elvileg built-in wifis, csak ezen az oldalon az első review szerzője azt írja, meg kellett vennie hozzá a Sony wifi vevőjét.  Egy másik meg azt írja, "No direct wifi connectivity".

Előzmény: zbacsko (465)
zbacsko Creative Commons License 2012.12.22 0 0 465

Szia !

Ez tényleg félreértés, a netképes Sony TV-k egyikéhez sem "kell" a Sony wifi-s usb stick, mindegyik képes vezetéken keresztül kapcsolódni a nethez. De vannak olyanok, amelyek alapból csak vezetékesen tudnak, és vannak olyanok amelyek már gyárilag is tartalmaznak beépített wifit. A tied ezek szerint ilyen, ehhez már nem kell semmilyen más eszköz. Az Sony USB Wifi stick csak egy bővítési lehetőség azon TV-k számára, amelyek alapból csak vezetékesen tudnak kapcsolódni.

Előzmény: Laja73 (464)
Laja73 Creative Commons License 2012.12.22 0 0 464

Szervusztok

Visszaolvasgattam, amit a wifiről írtatok, és ha jól értem, a TV-n való internetezéshez kell egy kifejezetten Sony wifi vevő.

Ha a készülék leírásában az van, hogy built-in wifi, akkor erre miért van szükség? Úgy érzem, valamit nagyon nem vágok :)

Kösz

zbacsko Creative Commons License 2012.12.17 0 0 463

Persze, lejátsza az AVI fájlokat de csak szigorúan SD (max. 720x576) méretig és fájóan rossz felirat kezeléssel. De Colombus véleményével szemben szerintem nem macerás a PC-ről futtatott Media szerverek használata. Sőt, szerintem még egyszerűbb is, hisz nem kell közbülső USB háttértárat közbeiktatni, egyből arról a PC-ről streamelheted a tartalmat, amelyre a torrentről megérkezik :). A megfelelő konfiguráció után pedig ugyanúgy csak a távirányitó segítségével, és sokkal több opció közül választva játszhatod le a multimédia tartalmaidat. Én most a PS3 Media Servert javaslom leginkább, ezzel a szervernek használt PC-t el is tudod indítani, és le is tudod állítani, tud feliratot kezelni (teljesen testre szabható méret , pozíció stb. , nem úgy mint egy BD player esetében -, kapod ahogy a gyártó szerint "optimális") több hangsáv és felirat nyelv között tudsz választani valós időben. Remélem OWO egyetért velem :)

Előzmény: miskin9 (462)
miskin9 Creative Commons License 2012.12.17 0 0 462

Szia,

 

Ha megveszem a tévét, akkor egy usb-s blueray lejátszót gondoltam mellé, és majd azzal játszom le az mkv-t (egy sony-t néztem ki, aminek a leírásában szerepel az mkv, de most már egy kicsit bizonytalan vagyok a dologban).

Avi-t ugye lejátszik a tévé usb-ről?

 

Köszi,

 

Üdv

Előzmény: Colombus- (461)
Colombus- Creative Commons License 2012.12.17 0 0 461

Szia!

 

Nem sikerült, nem alkalmas rá a tv, ezt megerősítette a Sony ügyfélszolgálatai is chat-en. A megoldás annyi, hogy serviioval küldöm rá wifin keresztül (de ez elég macerás ügy, de megoldható), vagy a végleges az lesz szerintem, hogy egy médialejátszót kell vásárolnom, ami kezelni az mkv-t, és szinte  minden mást. HDMI-n keresztül aztán biztos viszi majd a tv, csak ezt költségileg én nem kalkuláltam, mikor vásároltam a tv-t. Megmondom őszintén, hogy amikor vettem, bennem fel sem merült, hogy nem fogom tudni az mkv-t lejátszani, így nem is kérdeztem rá, és nem jártam utána, nekem annyira evidensnek tűnt, de hát sajnos sonyéknál nem az. Ez van. Egyébként a tv nagyon jó, nekem tetszik ezt a kis "hibát" leszámítva.

 

Szép napot!

Előzmény: miskin9 (460)
miskin9 Creative Commons License 2012.12.16 0 0 460

Szia,

 

Sikerül lejátszani az mkv-t?

 

Üdv

Előzmény: Colombus- (449)
the_godfather Creative Commons License 2012.12.12 0 0 459

Firmware frissítés

11 /12 / 2012
TV Firmware update to version PKG4.017EUA

OWO Creative Commons License 2012.12.05 0 0 458

Nekem is ugyanez a készülékem van. Első bejelentkezés nekem sem sikerült, de aztán jobban odafigyeltem és végül sikerrel jártam. Figyelj nagyon oda a kis és nagybetükre. Nekem a jelszónál még a kék gombot is kellett használnom. Ez változtatja meg a beviteli területet, vagy mit.

 

Azért szólj, ha sikerült. Meg, ha nem, akkor is ;-) .

 

Sok sikert. Üdv: OWO

Előzmény: krupitom (457)
krupitom Creative Commons License 2012.12.04 0 0 457

Hello !

37EX720-asom van, a YOUTUBE-ra való bejelentkezéssel vannak gondjaim, ha valaki tudja hogyan kell, kérem segítsen !

Digger57 Creative Commons License 2012.11.16 0 0 456

Sziasztok!

 

A kezdeti NET-es bajaim megoldodtak, tényleg a kábellel volt a gond! Érdekes volt, mert műszerrel mérve jónak nézettt ki, mégis bizonytalanul ment. Persze valahol olvastam, hogy a Sony, CAT 6 minőségű kábelt ír elő!

 

Egy kérdés:

Egy widgetet nem lehet a képernyőre, a tartalom fölé helyezni? Mondjuk az órát. Nekem csak jobboldalt a fekete sávon hajlandó látszani és addig amíg ki nem lépek belőle! Nem találtam meg a módját, hogyan kell a képre tenni!

 

És egy élmény:

Tegnap hoztam haza a 9 éves lányomat és a barátnőjét a táncoktatásról és a házi feladat firtatása közben derült ki, hogy fel van adva a Füstbe ment terv! Mi nagyon sok verset tanulunk meg netről vett anyagból, Youtube esetleg mp3 anyag formájában, de ha végképp nem találom meg a kérdéses anyagot, akkor marad a telefon hangrögzítőre való felmondás, és mp3 lejátszóval a tanulás! (Pl. szorzótábla!)

Szóval hazaérve az új médiát használva a TV-Youtube párossal rögtön vagy 8 különböző találat volt, több neves művésszel, versesen és zenével is!

(Bocsi az OFF-ért!)

OWO Creative Commons License 2012.11.14 0 0 455

Én úgy emlékszem, hogy nem a menüben, hanem az üzenetben van ez a kód. Vagyis, há rányomsz egy olyan kockára, ami nem regisztrált, ott kapsz egy üzenetet, hogy regisztrálj a Sony oldalán. A kód pedig ebben az üzenetben van. Egyszer elkezdtem, de olyan macerás volt, hogy abbahagytam.

 

Üdv: OWO

Előzmény: lupumen (454)
lupumen Creative Commons License 2012.11.11 0 0 454

Sony Bravia tv-nek  (kdl-32ex520) van valahól a menüben egy 5 betüből álló regisztrációs kódja. Ezzel a kóddal lehet a tv-t regisztrálni a Sony Entertainment Network oldalon. Ki tudja hól lehet megtalálni ezt a kódot a menüben?

zbacsko Creative Commons License 2012.11.09 0 0 453

Sajnos igen, csak a Sony USB adapterével megy.

Mielőtt visszavinnéd a TV-t szerintem teszteld azért le a következőket.

1. Kösd rá a routeredre az egyik PC-d az említett gyártott kábel segítségével. Ha az is bizonytalan lesz, akkor mégis a kábel a ludas.

2. Ha a PC menne tökéletesen, akkor kösd össze a TV-t és a PC-t direkt módon router nélkül. A PC-n indíts el egy Media servert (Windows Media Player, Serviio, PS3 Media server), majd teszt gyanánt játsz le a TV-n mutimédia tartalmakat. Ha ez jól menne, akkor viszont a router nem szereti a TV-t.

Ennek a típusnak egyébként nincs ilyen szériahibája, szóval TV firmware upgrade ezen nem fog segíteni.

 

Előzmény: Digger57 (452)
Digger57 Creative Commons License 2012.11.09 0 0 452

Még egy kérdés jutott eszembe.

Csak az eredeti Sony wifi sticket lehet használni hozzá?

 

Digger57 Creative Commons License 2012.11.09 0 0 451

Sziasztok!

 

Tegnap üzemeltem be egy KDL32EX520 tv-t.

 

A net kapcsolattal szenvedek, és már-már hw. hibára gyanakszom!

Összekötöttem a routerrel, a kábelt én gyártottam hozzá műszerrel ellenőriztem.

Hozzáteszem, hogy nem először csináltam, 20 éve vagyok sz.gép műszerész.

A problémám az, hogy a kapcsolat nagyon bizonytalan! Van, hogy felismeri a hálózatot látja a helyi hálót és a netet, mindhárom rublikához OK-t ír, mégis amikor első alkalommal nézegetnék valami tartalmat, akkor már nincs hálózat. A routeren látom a tv-t a csatlakozott eszközök között bár név nincs, csak az ip cím alapján ismerem fel. Ha megpingetem, akkor 4 csomagból jó ha kettőt kapok vissza! A router logjaiban is nyoma van, hogy próbált csatlakozni egy Sony oldalhoz.

A kérdésem az, hogy van esély arra, hogy egy fw frissítés javít ezen?

Most nincs idő bővebben kifejteni a jelenségeket, mert rohannom kell!

zbacsko Creative Commons License 2012.11.02 0 0 450

Szia!

Előbb válassz ki egy Sony TV profilt, Sony Bravia TV 2010 és 2011 is megteszi (a Generic profillal nem fog működni), majd a transcoding fülön pipáld ki az Enable transcoding opciót.

Előzmény: Colombus- (449)
Colombus- Creative Commons License 2012.11.02 0 0 449

Sziasztok!

 

Tudnátok nekem megoldást arra, hogy a Bravia KDL 32EX650 tv-n le tudjam játszani az mkv-t? Pendriveról nem megy, nem támogatja a tv. Csak ezért nem szívesen vennék még 30ezerért médialejátszót. Serviio-t látja a tv, avi megy is róla, de mkv-t nem akarja onnét sem lejátszani. Ha tudtok segíteni, akkor megköszönném.

 

Üdv

zbacsko Creative Commons License 2012.11.01 0 0 448

Ha mégis a kívételek megadása mellett döntesz, nem elég a gép és a TV IP címét megadnod. Az UPnP kommunikációt is engedélyezned kell.

A 239.255.255.250:1900 cím egyi gépnek sem címe, hanem egy speciális broadcast cím, de enélkül a az UPnP eszközök nem találják meg egymást.

 

Előzmény: magnesmalac (446)
zbacsko Creative Commons License 2012.11.01 0 0 447

Szia!

Vírusírtó és firewall ügyben eléggé "unortodox" nézeteket képviselek. Lásd: 

http://falcosoft.hu/szerviz.html

Szóval én nem fogok neked ilyet ajánlani. Egyébként a vírusírtó és a firewall 2 különböző funkció. Ha a vírusírtód vírusírtó funkciójával meg vagy elégedve, akkor hagyd fenn és a firewall részét kapcsold ki. Nem tudom mennyire vagy tudatos számítógép felhasználó, de annyit elárulok hogy a NAT routerek firewall szerepet is ellátnak egyben ( a külső forgalom szempontjából), plusz a windows 7 -ben van beépített firewall. Ezen túl további firewallra csak akkor van igazán szükséged ha TE vagy a leggyengébb láncszem, és mindenféle trojanokkal rakod tele a géped, és ezek kifelé történő kommunikációját kell szűrnöd. Megjegyzem, a hellyes módszer nem az, hogy blokkolod a kommunikációjukat, hanem hogy eltávolítod őket. Ezen kívül, mint a jelen esetben is, csak a funkció rovására fut a +1 firewall, kézzel fogható többlet haszon nélkül. 

Előzmény: magnesmalac (446)
magnesmalac Creative Commons License 2012.11.01 0 0 446

Szia!

Adtam fix címet a gépnek amikor kábellel csatlakozik és a tv nek is.

Megvolt a kikapcs bekapcs és meg is kapták az uj címet mindketten. Utánanéztem.

Sajnos még mindig szürke a tv-n a serviio.

Említettél valamit a tűzfallal. 

Kipróbáltam és kikapcsolt állapotnál minden okénak tűnik.

Utánanéztem, hogy ESET-nél hogy kell megadni a tv ip-jét kivételnek. De ehez át kell váltani automatikus szűrési módról interaktívra. Ekkor tudom előhozni ezeket a beállításokat. Így iszont folyamatosan bukkannak elő a jelentések, hogy engedélyezem-e ezt meg azt....:/

Nem tudsz ajánlani egy olyan vírusírtót aminél egyszerűbben be lehet állítani a kivételeket?

 

Előzmény: zbacsko (445)
zbacsko Creative Commons License 2012.10.31 0 0 445

A legbiztosabb megoldás, ha a TV-d nek is lefoglalsz egy címet, és a MAC-IP bindingnál megadod ezt is. Ezek fix eszközök a hálózatodon, sosem rossz ha az ilyenek mindig ugyanott találhatók.  A routert nem igazán kell rebootolni, ellenben a géped és a TV-d ki kéne kapcsolni, majd újra be, hogy megkapják az új IP-t.  

Előzmény: magnesmalac (444)
magnesmalac Creative Commons License 2012.10.31 0 0 444

Oké!

Megcsináltam. 192.168.1.112 lett az ip.

MAC&ip bindingnél is megcsináltam. Gondolom kell egy router reboot.

Ezek után kell még valamit állítani esetleg gépen? Vagy mehet fel a serviio?

Illetve a tv-n nem kell átírni ip-t vagy állítani?

 

Az agyadra megyek igaz?

Előzmény: zbacsko (443)
zbacsko Creative Commons License 2012.10.31 0 0 443

Ha a windowsban adod meg a hálókártyánál a statikus címet akkor az legyen a dinamikus tartományon kívül (192.168.1.90).

Ha a routerben az address reservation-nél adod meg, akkor a tartományon belül, hisz csak innen tud adni címet a gépnek de a beállítás után már csak a lefoglaltat és csak annak a gépnek. (pl 192.168.1.190).

Ha van olyan opció a routerben, hogy ARP binding vagy MAC-IP Binding, ott is add meg ugyanezt a MAC - IP párosítást.

Előzmény: magnesmalac (442)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!