Én elkezdtem az általad javasolt eljárást nagyjából 2 hete.
Az ichtiolos szappan eleinte nagyon szépen tisztított, a bőröm utána sima és puha lett, pár óra múlva viszont picit bezsírosodott, de olyan normális mértékben. Az elmúlt napokban viszont nagyon száradt lett a bőröm, a zsírosodás elmúlt, és már azt érzem, hogy jobban száraz, mint kellene. Nagyon picit közelről látni, hogy annyira száradt mindenhol, hogy az már nem normális. A hidratálás része nagyon érdekelne, mert ugye ebben az egészben az a baj, hogy baromi érzékeny az ember bőre. Most valami krémet felkenek, lehet irritációt vált ki. Kérdés mi nem vált ki és mi az, ami nem befolyásolja ezt a kezelést. Valami ötleted esetleg? Reggel-este indokolt mosni a szappannal vajon akkor is, ha a tünetileg minden oké, tehát nincs probléma? (pirosodás, hámlás, mivel most viszonylag én is tünetmentes vagyok).
Shea vajat írják sok helyen, hogy az ilyen tartalmú szappan jól hidratál.
Nem tudom van-e az összetevők között teafaolaj, de nagyon fontos, hogy teafaolajos termékeket használj. Meggyőződésem szerint az atkák okozzák a panaszokat, ha őket sikerül kiiktatni, akkor nagyon sokat javulhat az arcbőröd állapota. Ebben az Uriage DS-ben nem látok teafaolajat vagy ként (de lehet, hogy csak rosszul néztem). Lehet, hogy a gyulladásra van valami hatása és a hámlásra is, de az atkákra nincs.
Tegnap vettem egy uriage ds mosakodó gélt ami samponként is használható.Meg is mostam vele a hajam ,és a pörkök is mintha kisebbek lettek volna tapintásra, aztán látom a tükörben hogy a fejem tetején ahol a pörkök vannak a fejbőröm tiszta piros lett .Mára már lenyugodott.Most ez jó vagy nem?
Belobbant tőle vagy egyszerűen csak lemarta a fejemről és azért lett piros?Holnap újra megmosom.
Nem tudom, hogy chuleevandevi nélkül is ilyen jó lenne az eredmény. Én használom, mert nagyon szeretem. kb 3600 forint körül van. Nekem rövid a hajam, 2 hónapig biztosan elég.
Teafaolajosból a Faith in Nature-t használtam, ha jól látom 1250 ft körül van a 250 ml-es kiszerelés. A Body shop-ban is kaphatóak teafaolaj termékek, azokból az arclemosót próbáltam csak. Jó minőségű, nem szárít.
Nekem sosem jött vissza, sárgás, zsíros felrakódások formájában a korpa. Viszont amikor heti 1-2 alkalomra csökkentettem akkor visszatért valamennyire, száraz korpa formájában. Heti 3-4 hajmosással nagyon jól szinten fogod tudni tartani, de később meglátod majd, hogy neked mennyi hajmosás az, ami elég lesz.
Érdekességként annyit, hogy amíg a teafaolajost heti 1x használtam, nekem is eléggé korpásodott a fejbőröm. Az áttörést a napi mosás jelenti, de nem egy hét alatt kell várni a csodát ettől sem. Türelmesnek kell lenni, és kitartónak. 1 hónap után már érezhetőnek kell lenni a javulásnak.
Valószinű hogy a samponok horribilis ára miatt ódzkodnak sokan a mindennapos hajmosástól...és az egy hónap után nem jön vissza?Vagy innentől kezdve akkor mindennap mosás?
Abszolut fenntartható a tünetmentes állapot. Pár hete írtam, hogy elkezdtem napi szinten hajat mosni. Nos azóta a korpa teljes mértékben eltűnt. Heti 1 hajmosás az olyan mint halottnak a csók. Már előre megmondtam, hogy nem fog segíteni. Használhattok akármilyen sampont, a világ összes kencéje nem lesz jó. Heti egy hajmosással nem lehet eredményt elérni. Ez nem egy olyan állapot, hogy 1x hajat mosok és le van tudva az SD. Baromi nehéz javulást elérni, de nem lehetetlen.
Nagyon komolyan mondom, hogy 1 hónapig minden nap mossatok hajat, teafaolajos és chuleevandevi kombóval hajat. (Először a teafaolajos, és utána jöhet a chuleev.). Utána beszélgessünk el arról, hogy egyáltalán nem használ ... Meg fogtok lepődni. Nem olyan nagy dolog megmosni mindennap a hajat. Próbáljátok ki, mert addig felesleges bármilyen megoldásról is beszélgetni és találgatni. Nagyon komoly javulást lehet elérni korpa és SD-s fejbőr terén. Az a baj, hogy meg sem próbáljátok.
Azok is lefognak majd a maszirzas utan valni lehet nem azonnal de reggelre kormomnyi darabokban fognak leperegni ,utanna be lesznek vovosodve az immar tiszta felybor es ott ahol a plag ok levaltak .Erdemes jiva711 et utanna oda csepegtetni .
Sajnosa ezen allapot csak tunet mentesitheto , mindig ujra es ujra beindul a korpasodas ami a halyszesz tol levalik . Egy hetenkent mosok hajat CHEEVANDEVI VEL es fel liter desztilalt vizzel , csap vizet nem ajanlok senkinek a hogy a hajat mossa vele. Desztilalt vizet 2 litert tudsz venni a paikaban vagy otthon is elo tudod allitani ha beszerzel egy vizdesztilalo gepet , vizet a mit a gep csinal en mar 1 eve fogyasztjuk is semmi bajuk tole ,sot mar ugytunik az asvanyviz elvezhetosege joval alulmarad az altalunk csinalt vizetol .
En ezt a hajszeszt hasznalom : 5mn liter desztilatvizet 5 mn liter alkoholt 10 csepp borsmenta olaj ,10 csepp tea fa olaj,1 _2 csepp kekkamilla olaj felszivni egy kis orvosi fecskendobe majd ovattosan a kivant helyre vagy akar az egesz fejbrore csepegtetni ugy hogy kozben ovatosan ujbegyel maszirozzuk a bejbort .A hajszeszt fontos a borbe maszirozni ,mert csak igy tudja a korpat a plakot feloldani .Igen mikor elkezded csepegtetni ugyelj arra hogy a fecskendobe mindig keverve legyen a mix ezt ugy erheted el hogy mindig felrazod mikor csepegteted az egesz muvelet 3 4 pecig is eltarthat. Idovel novelheted az adagod mint olajat marmint borsmentat tea fa olajat is lehet novelni .
En mar nagyon reg ezt alkalmazom a korpat teljesen haza vagja a viszketes is megszunik .
A sellon több használat után úgy veszem észre hogy azért csökkentette a viszketést,korpát.
Bár a korpa nálam sosem volt vészes.
Amivel viszont nem tudok mit kezdeni az a fejtetőnél elszórva kitapintható száraz rész.És ott nyilván a hajhagymák elől is elzárja az utat. Ha olajat rakok rá az sokat fel tud ezeken lazítani de pár nap alatt újranő.
Nagyon fontos hogy napi szinten tisztálkodjunk. Idővel biztosan ritkul a hajunk, de nekem az elfogadhatónál nagyobb mértékben hullott. Az én hajhullásom mérséklődött, most tonikkal kenegetem, megnézzük, hogy fog-e sűrűsödni. Én nem nagyon bízok benne, de ha már megvan, elhasználom.
ha az arcon is van demodex, akkor az ellen az ichtiolos szappan/teafaolajos szappan a hatásos?
vagyis ha épp az arcon nem történik semmi kezelés, de a hajat mossuk a demodex ellenivel, akkor sem érni el semmit? mind a kettőt kell?
nekem pl az arcom teljesen okés egy ideje, és a hajam is, igaz nem hullik és nem is vettem észre hullást, valahogy azt érzem, hogy nem olyan dús, mint régen...szeretném hinni, hogy a demodex elleni sampon tud ezen is valamit javítani
ha szulfokollt veszel akkor ne a sima kénes változatot vedd. hanem a kátrányos kénest. ha van kedved egy hajmosással sokat szarakodni, akkor ajánlom a bioderma nodé ds+-t is, de készülj fel, hogy rémálom a hajmosás vele, nagyon nehezen jön le a fejbőrről lemosásnál a cucc. szalicil savas sampon, ami szintén jó az SD-re.
amúgy érdekes, mert tőled olvastam, hogy viszketsz és őszintén szólva már hónapok óta fel sem tűnt, hogy nem akarom vakarni a fejemet. persze ehhez rendszeres hajvágás is kell. de nekem ez a szulfokoll, bioderma, csuvi hármas, ha mást nem is, de ezt elmulasztja teljesen.
Ugyanazt tudom csak elismételni. Muszáj, hogy naponta megmosd a hajad. A viszketés szép fokozatosan fog megszűnni.
1 hajmosás nem tesz csodákat.
Én nem használok Nizoralt, nagyon régen próbáltam. Sajnos nekem egyáltalán nem használt. (Szerintem nem nagyon van olyan sampon, amit nem próbáltam ki).
Nem tudom mennyire igaz, de a viszketés kapcsolódhat a demodexhez, legalábbis ezt írják:
"A demodex atkák éjjelenként a fejbőrön párkereső útra kelnek, és intenzív mozgásukkal irritálják az idegvégződéseket, ami a fejbőrön viszkető érzést okoz. Továbbá a demodex lábai irritálhatják a hámsejteket, ami azok túlburjánzásához vezethet, ez pedig bőrhámlást és korpásodást eredményez."
Tény, hogy addig amíg nem kezdtem el ezt az egész tisztálkodást én is tapasztaltam a viszketést, főleg a bajusz és a szakállvonalon. Ha 4-5 napig nem borotválkoztam, akkor elkezdett gyulladni, viszketni és hámlani az arcbőröm. Soha nem volt szakállam emiatt, pár nap próbálkozás után mindig az lett a vége, hogy lenyírtam a szakállamat.
Most már hónapok óta hordok borostát, 5-8 mm között. Amióta a tanultak alapján tisztálkodom, egyáltalán nem okoz problémát, nem gyullad, nem viszket, nem pirosodik ki. Ez eléggé meggyőző érv számomra amellett, hogy a demodex állhat a háttérben. Semmi extra dolgot nem használunk. A teafaolajnak gombaölő hatása is van!
A hagyományos tisztálkodószerekre egyáltalán nem érzékeny az atka. Ezért kell a teafaolajos termékeket használnunk. Mivel szapora jószág, ezért nem elég heti 1-2x alkalomra korlátozni ezek használatát. Ahogy ritkul az arcunkon a számuk, úgy lesz egyre jobb állapotban az arcbőr is.
A teafaolaj elfogyasztva (vagyis belsőleg alkalmazva) mérgező hatású, a bőrön azonban nagyon erős gyógyító. Megtalálható számos kozmetikumban, samponban, arctisztítóban és krémben, de "tisztán" is megvásárolható. Nagyon sok bőrgyógyászati probléma, fertőzés kezelésére alkalmazható, mert erőteljes antimikrobális, fertőtlenítő és gombaölő hatással rendelkezik.
Elkezdtem hajtonikot is használni minden nap (igazság szerint már tavaly óta megvan, de kb ha 3-4 alkalommal használtam egy hónapban). Havonta-kéthavonta fogok készíteni egy fotót, hogy lássuk történik-e valami változás a hajsűrűségben. (kicsit szkeptikus vagyok, de most minden előírást be fogok tartani)
A vizezés nem ér semmit, heti 1x-2 alkalom semmilyen eredményt nem fog hozni. Próbáld ki a nizoralt, de utána a második mosás legyen mindenképpen egy teafaolajos sampon (ez is nagyon fontos!). A kulcsfontosságú, hogy minden nap mosd. Nem véletlenül írom, hogy anélkül nem lehet eredményt elérni.
Nekem a heti 2-3x után is korpásodott valamennyire.
Most, hogy mindennap mosom, megint nagyon szépen alakul a fejbőröm, a korpa sokkal kevesebb. (nem elég 1 hétig csinálni, minimum 1 hónapon át kell naponta megmosni, hogy lásd a javulást).
samponnal mosd a fejbőröd, a szappant az arcodra kend.
1 hét az még semmi. Az olaj nem fogja leoldani a plakkot a fejedről, csak látszatmegoldás. A száraz korpa darabok magukba szívják és könnyebben lejönnek, a fejbőröd ugyanolyan marad.
Én most kipróbáltam a Body Shop-os teafaolajos habzó arctisztítót. Nem rossz! Akinek esetleg alternatíva kell az arcára az kipróbálhatja. A hajamat elkezdtem naponta mosni, hogy ne csak beszéljek róla, hanem csináljam is. A korpa jelentősen csökkent.
A szteroid gyors javulást ígér, de hosszútávon semmiképp nem ajánlatos, régen sokat beszéltünk itt róla, hogy tönkreteszi a bőrt, mértékkel használjátok.
Ezen a gombaölő gyógyszeren már én is gondolkodtam, de nekem nem írt fel a doki ilyet. De több helyen is olvastam, hogy ajánlják. Valaki próbálkozott még vele?