Keresés

Részletes keresés

csinnnKA Creative Commons License 2001.05.17 0 0 478
Hát ez elég sovánka! :-(
Azért köszönjük a tájékoztatást. :-)

Netka!
Én utoljára a piacnál parkolóhelyen láttam összeverekedni 2 pasit (nem vicc!).
Szuper parkolóhely a piac legelején (2. vagy 3. állás).
Az egész olyan volt, mint valami XXI. századi lovagi torna, amikor egyszerre indultak meg ketten két irányból (az egyik ugyi tolatva, a másik előrefele), a koccanás előtti stádiumban mindketten kiugrottak, anyázás ezerrel... hát... nem volt túl kellemes végignézni és hallgatni. :-(
Ja, jut eszembe: nem is hallgattam végig, mentem shoppingolni, s megvettem előlük a pejac lexebb paradicsomát. :-)

Előzmény: Glück (476)
netka Creative Commons License 2001.05.17 0 0 477
Csak úgy fél szemmel láttam valamelyik újságban, hogy volt valami verekedés az Elágon a piacnál. El sem bírom képzelni, hogy min veszhettek össze...
Glück Creative Commons License 2001.05.16 0 0 476
A Népszabi "Budapest" mellékletében a XVII.kerületről szóló anyag nagyon szegényesre sikeredett.
A nagyasszony főleg az iskolákról nyilatkozott(ami nagyon fontos!), érintette a TESCO építést azzal, hogy reméli a legjobbakat (ennél talán többet lehetne elvárni). De mi lesz a Flamingóval és a félbemaradt Bakancsos piaccal, a másfél -két órás utazásokkal stb...
Vagy a NSZ. csak hirdetéseket akart gyüjteni a kerületi különszám beharangozásával?
Peto Creative Commons License 2001.05.16 0 0 475
"Sajtótájékoztatón mutatták be az ujságíróknak a chello Broadband ...szélessávú internetelérés előnyeit.Elhangzott a tájékoztatón hogy az év végéig teljes lefedettséget kivánnak megteremteni a UPC által elérhető területeken. Juniusban Budaörs és a XVII.kerület, nyár végéig pedig a VII., VIII. és IX.kerület kapcsolódik a hálózatba, igy igénybe lehet venni a CHELLO szélessávú internetszolgáltatást.
Lehetséges, hogy a Matáv-kábel beengedi a hálózatába az UPC-t?
Tud valaki bővebbet és konkrétabbat?"

Szerintem ez a hír csak a ma is UPC által ellátott hálózatra vonatkozik, tehát a belső rész lakótelepeire.
Üdv Peto
Előzmény: Glück (471)
csinnnKA Creative Commons License 2001.05.16 0 0 474
Jól hangzik, vajon realitás lesz-e valaha is?!
:-)
csinnn (az óvatos szkeptikus)
Előzmény: Glück (471)
cukkanyó Creative Commons License 2001.05.15 0 0 473

Glückpa,
ez a heti első jó hír (copyright CsinnKa), el se merem hinni csak behumt szemmel. (gondoltam ma a 40+ ra, mer csöröge készült :))) )
Előzmény: Glück (471)
Ewron Creative Commons License 2001.05.15 0 0 472
Igen csak meglepne, ha a Matáv Kábel beengedné a Chello-t. Matávval kapcsolatban jelenlegi info, hogy a XVI. kerületben és Budán valahol már elkezdtek szolgáltatni a kábeles hálózaton (most már ugye Axelero néven). Viszont gyengébb, mint a Chello: 320 fel, 64 le.
Előzmény: Glück (471)
Glück Creative Commons License 2001.05.15 0 0 471
Talán ez tényleg jó hír:
"Sajtótájékoztatón mutatták be az ujságíróknak a chello Broadband ...szélessávú internetelérés előnyeit.Elhangzott a tájékoztatón hogy az év végéig teljes lefedettséget kivánnak megteremteni a UPC által elérhető területeken. Juniusban Budaörs és a XVII.kerület, nyár végéig pedig a VII., VIII. és IX.kerület kapcsolódik a hálózatba, igy igénybe lehet venni a CHELLO szélessávú internetszolgáltatást.
Lehetséges, hogy a Matáv-kábel beengedi a hálózatába az UPC-t?
Tud valaki bővebbet és konkrétabbat?
Előzmény: SzFeri (470)
SzFeri Creative Commons License 2001.05.15 0 0 470
Van még egy jó hírem:
21-én 9 órától csatorna építés kezdődik a Bakancsos utcában, emiatt a 80-as mindkét irányban a Széchenyi-Ferihegyi útvonalon közlekedik.
csinnnKA Creative Commons License 2001.05.15 0 0 469
Peto!
Az kétségtelen, hogy a 130 perc még nem 150, továbbá -így belegondolva- abban is tökéletesen igazad van, hogy korán reggel 6 és 7 óra között a 61E még gyorsabban keresztülsuhan a "Tejúton" (értsd: Keresztúri úton), mint mondjuk fél 8 körül. (Amikor 30 km/órás sebességgel száguld, az őrületbe kergetve a mögötte álló autósokat. *** saját -szomorú- tapasztalat***)
Az is valószínű, hogy a maximálisnak kiszámolt 130 percnél jobb időt is "futhat", ha tényleg szedi egy kicsit a csülkeit, tehát sacc/kb. 2 óra alatt hazaérhet (beérhet). Ő mégis 2,5 órát mond mindenkinek, talán némi kis túlzással, hogy még jobban szörnyülködjenek azok, akiknek meséli. De attól ez még totál gázos... és akkor is, ha valójában csak napi 4 órát kell utaznia Budapestről-Budapestre, nem pedig napi 5-öt. Ez akkor is szégyen! :-(

Cukkanyó!
Te is klasszul feldobtál minket ezzel a hírrel. Se Flamingo, se Tesco... a metrót se viszik ki soha Keresztúrig... ajajjj!
És még csak kedd van...
Még valami "jó" hír?! :-)

Előzmény: Peto (467)
cukkanyó Creative Commons License 2001.05.15 0 0 468

Morning,

tegnap este férjuram kuncsaftja boldogított, azt pletykálta, hogy tényleg nem lesz Flamingó,
hanem szociális lakások lesznek helyette. A Bakancsos piac meg lassan tönkremegy az
utak hiánya miatt. Na nem a tulaj, hanem akik bérlik :(((

Előzmény: Peto (467)
Peto Creative Commons License 2001.05.14 0 0 467
csinnnKA
Nincs semmi baj, de nem olvastál figyelmesen. Én a 94 percet (bő tartalékidőkkel) az Elágazástól Adyligetig számoltam, ehhez kell hozzátenni azt az időt, amíg hazulról bejutsz Keresztúrra. A Te számításod is 131 percet hozott ki, pedig mindenütt a maximális időket vetted figyelembe; még így sem jön ki a 2 és fél óra (150 perc). Persze lehet ennél is több az idő, de mégsem hiszem, hogy az az általános.
Vannak még tippjeim, hol lehet lecsípni a számolt időből.
Tanár utca - Elágazás OK 24-26 perc.
Egy 8-fél 9-es kezdéshez 6 óra körül el kell indulni, ekkor még egész jól tud menni a 61E, tehát normál esetben még a 25 percen belül tud teljesíteni.
Az Örsön nekem ma 3,5 perc volt a metró legvégétől a 61E leszállóhelyéig, pedig megálltam a tilosat mutató jelzőlámpánál (ezt senki nem teszi meg). Csak érdekesség: én kicsivel több vagyok, mint 45. Még annyit, ha az ember munkába siet, akkor nem baktat, hanem tényleg siet.
A metró teljes menetideje Déliig 18,0-18,5 perc, ez tény. Itt 1-2 perces késés eseménynek számít,és egy egész vonal menetrendjét borítaná fel. Moszkva térig tehát jó a 16 perc, ehhez külön adtam hozzá 4 percet kiszállástól az 56-os villamosig.
Nos, ha a MOszkva téren az 5 percenként járó 56-os villamosra nem 3, hanem 1-2 percet kell csak várni, és ha Hűvösvölgyben a 15 percenként induló busz nem az orra előtt megy el, vagyis a számított 14 perc helyett csak 4-5, extra esetben 1-2 percet kell várnia, megint időt takaríthat meg, és simán megteszi 2 órán belül az utat.

Ismétlem, nincs köztünk vita, mert innen tényleg messze van minden, és az ilyen negatív Tesco hírekkel még távolabb leszünk. Ilyen hosszú utat, ennyi átszállást nem lehet megtervezni, tehát kedves szomszédod biztos jó nagy rátartással indul hazulról, aztán vagy éppen beesik időre, vagy már rég megfőzte a kávét, mire a kollégái beérnek.
Hazafelé pedig az ember jobban ráér, sétálgat, nézelődik, elszúrja az idejét (addig sem kell az asszonyt hallgatnia), tehát bőven túllépheti a szintidőt. Ha igyekszik célirányosan hazamenni, akkor viszont jó 2 óra alatt hazajuthat még Adyligetről is.
Üdv a fiataloknak

Előzmény: csinnnKA (463)
RodrigeZZ Creative Commons License 2001.05.14 0 0 466
"budapest xvii.kerületének lakóinak honlpja"
Most, hogy el is olvastam :-))), marha hülyén hangzik.
Előzmény: RodrigeZZ (465)
RodrigeZZ Creative Commons License 2001.05.14 0 0 465
RodrigeZZ nem szól, pedig Övé a dolog, vagy az is meglehet hogy jókat mosolyog rajtunk...
ÖHÖM!!
feldobtam a labdát, aztán gyorsan elfutottam mielőtt rám esik;-)
Szal bekrepált a vinyóm, se kép, se hang. Igaz előtte valszeg a táp adott neki egy kicsit sokat, mert az meg füstöl(t). A dolognak anyagi vonzata is van, az időről meg ne beszélgesünk. Igaz ugyan, hogy az adatokat kb.arany árában számolva vissza lehetne hozni, de haggyuk. Szóval nyomulok majd, addig is jáccunk a gondolattal.

Hivatalos honlapról senki nem tud, egy erősen fideszes (bevallottan)beállítottságú valahol van, de nemtom a címit.(ott van a vinyón;-)) Az önkormtól olyan közérdekű adatokat szeretnék felrakni, ami mindenkit érint Hol, mire, lehet pályázni, mi eladó, milyen változásokat terveznek, csatorna, út, közl. lámpa. stb. ( Itt jut eszembe, áll. a sugárút-péceli #-ben lesz idén lámpa.)
Meg lehetne egy levlista, amiben kicsit családiasabban (értsd.magányos adatokban bővelkedőbben) lehetne vitázni, dumálni, oszt az egyéb programok (művház,szabadtér) sem ártana néhány sor.
No ha ezt jól átgondolom, akkor mindenképpen kell legalább 1 segítő (csinos;-))) kéz, aki ha én beteg, lusta, nemráérő, szabadságolt stb. vagyok a friss infókat feladogatja a hálóra. s mindenképpen tisztázni kell a matávos tarifákat ugyi mielőtt belevágunk egy - legalábis középtávú - dologba...
A weblap meg valami olyasmi névre hallgatna, hogy mondjuk "budapest xvii.kerületének lakóinak honlpja"

Most megin lehet, hogy pár napig nem leszek, mert összekell rakni egy új gépet, és működésre is kéne bírni.

csinnnKA Creative Commons License 2001.05.14 0 0 464
Cukkanyó!
Részvényem a vírusok miatt! :-(
A férjem munkahelyi számítógépe 2 hete totálra meghalta magát emiatt! Volt is nagy ciriburi! :-(
csinnnKA Creative Commons License 2001.05.14 0 0 463
Peto!
Nem kötözködésképpen... s a Moszkva tértől nem is tudom lemérni a távot, DE:
". A metró Örsről 16 perc alatt visz Moszkva térre,
Picit több. 12 éve járok az Örsről metróval a Kossuth térre, ami pünktlichte 15 perec.
Ergo: ha két-két és fél percet veszünk megállónként, akkor a Moszkvának már 20 perc körül kell lennie, nem beszélve a reggeli 1-2 perces extra-várakozásokról, ha valahol torlódás van, vagy piros lámpát kap a metró. :-(

" előtte az Örsön gyalogolsz 3 percet, vársz a metróra (hogy ülőhelyed legyen) 2 percet."
Szóban forgó pasika 45 éves, tehát ő nem 3 perc alatt teszi meg az utat, hanem 6. (Főként belevéve, hogy lajhár-lassú.) A metróra sem 2 percet vársz, hanem néha 4-5-öt, nem? De őszintén!

"Az Örsre az Elág-tól 61E-vel dugó miatt 25 percet utazol, előtte elengedtél Keresztúron egy buszt (2 perc)."
Ez sem 25, hanem inkább 30, a 2 perces várakozás szerencsés esetben bejön, de én már ácsorogtam reggel negyed 8-kor negyed órát Keresztúron a 61E megállójában! :-(

És akkor ez még csak Rákoskeresztúr!!!
Kihagytad, hogy oda a Tanár utcából el is kell jutni, méghozzá a "CSODÁLATOS" 161-162 buszkombinációval, ami úgy néz ki, hogy 8-9 percre van a lakástól, 8-9 percenként jár, 8-9 percet utazol vele, tehát ez még majdnem egy plusz félóra. :-(
Most add össze! :-( Mindjárt meglátod, hogy mi jön ki!
24+30+5+6+20+3+5+17+14+7=131 perc (és nem 94!), ami ugye 2 óra 11 perc.
Mellesleg én a belvárosi, Kossuth téren lévő munkahelyemre szoktam tömegközlekedve utazni 1 óra 20 percet (ha minden jól jön ki, akkor 1 óra 10 percet, ez alatt még sosem sikerült).
Ezért nem mindegy, hogy háromnegyed óra alatt bent vagyok kocsival... történetesen épp a fele idő! (Csak rohadt drága!)

SzFeri! :-)
Köszi a lomtalanításos infót... fellélegezhetek... már csak egy hónap!

Előzmény: Peto (439)
cukkanyó Creative Commons License 2001.05.13 0 0 462

RodrigeZZ nem szól, pedig Övé a dolog, vagy az is meglehet hogy jókat mosolyog rajtunk...
Előzmény: Glück (461)
Glück Creative Commons License 2001.05.13 0 0 461
ÁÁÁÁÁ!
A hivatalos nem lenne jó!
Egy olyan kellene ami csak a "XVII. rovaté!
Ahol lehet kritizálni, észrevételezni, amugy privát de közérdeklődésre igényt tartható vagy arra érdemes témnákat lehet felvetni...
SZVSZ amolyan "civil" kezdeményezésnek kellene maradni!
Előzmény: cukkanyó (460)
cukkanyó Creative Commons License 2001.05.13 0 0 460

tessékmondani, ez mostan akkor hivatalos honlap lenne, vóna ?
Előzmény: Grimbi (456)
Peto Creative Commons License 2001.05.13 0 0 459
Grimbi!
pej@freemail.hu

A gőzöst különben én is szoktam hallani, Sajnos hiába rohanok az ablakhoz, nem látom, mert a növényzet ilyenkor zavarja a kilátást. Összel-télen ellátok a hetedikről a vasútig és a Keresztúri úti felüljáróra.

Előzmény: Grimbi (454)
Grimbi Creative Commons License 2001.05.13 0 0 458
Köszi, akkor talán holnap sikerül :-))
Előzmény: cukkanyó (455)
Grimbi Creative Commons License 2001.05.13 0 0 457
Grimbi (424)
"Igaz én szomszéd vagyok, de a gőzősről. Mostanában esténként hallom amikor nagyott füttyent egy gőzős, aztán látom amikor elfüstöl a Keleti felé. Ma kb fél hétkor hallottam, tegnapelőtti időpontjára nem emléxem már."

Keleti? A Füsti a Nyugatihoz esik közel. Mondj légyszi egy körülbelüli időpontot és napot!

Május 6., este fél hat körül.

Előzmény: Törölt nick (431)
Grimbi Creative Commons License 2001.05.13 0 0 456
Rodri
Azért érdemes lenne megérdeklődni, hogy nem csinálják-e már a honlapot (valakit megbíztak-e már), ha nem akkor érdemes nekiugrani.
Előzmény: RodrigeZZ (447)
cukkanyó Creative Commons License 2001.05.13 0 0 455
asszem épp most állitják be az új index levelezőt
Előzmény: Grimbi (454)
Grimbi Creative Commons License 2001.05.13 0 0 454
Peto
Visszadob az adatokban megadott e-mailod, hová küldhetnék neked e-mailt?
Grimbi
Glück Creative Commons License 2001.05.13 0 0 453
Azt hiszed vicceltem?
Sajnos tényleg stratégiai tartalék terület a MÁV részére, amit csak kormányhatározattal módosíthatnak. Most gondolj bele mi érdeke fűződik a kicsigazda FVM-nek, hogy egy szoci vezetésű kerület gondját megoldja...De azt hiszem tisztelhetjük itt egymást annyira, hogy nem politizálunk...
Előzmény: Törölt nick (452)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.12 0 0 452
"MÁV fővonalak esetleges összekötésére van fenntartva."
Az érdekes lesz... Mert ugye ott vannak a házak és az út is. Szóval érdekes dolog lesz ez.
Előzmény: Glück (451)
Glück Creative Commons License 2001.05.12 0 0 451
Cukkanyó!
A javallat nékem is tecc!
Várom a konkrét közreműködési igényt!
Talán irhatnánk egy levelet a Hivatalnak, hogy segítsenek egy pártsemleges honlaphoz. (Pártossal már találkoztam...)
Piac ügyben nincs semmi hired?
A Tesco megvalósulást azt hiszem elfejethetjük. Olvastam valahol, hogy az FVM nem javasolta a terület szabaddá tételét, az továbbra is a MÁV fővonalak esetleges összekötésére van fenntartva.
Előzmény: cukkanyó (450)
cukkanyó Creative Commons License 2001.05.12 0 0 450

Glückpa,
dél körül voltam a piacon, még akkor is tömeg volt.
Egyebekben mi Te szólsz RodrigeZZ ajánlatához? :)))

RodrigeZZ,
nagyon szuper ! Ezennel felajánlom a segítségemet, aktív részvétellel, csak mondd meg
mikor, miben kellene. (belepofázni, fanyalogni nem fogok...és sajna a MATÁV-nál sem tudom elintézni, hogy a jelenlegi feltételek maradjanak, de hátha...)

Előzmény: Glück (446)
Glück Creative Commons License 2001.05.12 0 0 449
Helló Rodrigezz

Nem vagyok én annyira hozzáértő, hogy vitatkozzak Veled, ezért inkább kérdezem: honnan (és hogyan) tudom meg a névtelen email küldő IP számát?

Milyen segítséget adhatunk (vagy adhatok én egyszerű azaz mezei felhasználó) a honlap készítéshez? Anyagom : képek,helytörténet egyebek (és időm is) van. Miben tudok segíteni?
Üdv: Glück!

Előzmény: RodrigeZZ (448)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!