Ne haragudj de itt senki nem anyázott és faszfejezett téged se.Tartsd magad te is ehhez.Emelkedett vitát lehet folytatni de ne anyázzunk.Ez elég mély szint.
A bőröndös öreg mi a geciér nem tud átszállni Füreden a 20 perccel később induló szemelyvonatra, és elmenni vele Szepezdfürdőre, ahova valószínű igy is hamarabb ér mert nem gyalogolná le az alatt az idő alatt a távot.
Elarulom szerintem a legtöbbnek van ennyi esze, csak te kreálsz itt problémát.
3 vonat késéssel indult a deliből, nem neztem, azok lettek-e 40 felettiek, de mivel erdemben a palyahoz nem nyultak, az nemigen lehet összefüggesben az általam SEM tamogatott villamosítassal...
Több higgadtsag, ertelmesebb parbeszed kéne, es inkabb ötletek, javaslatok, hogy lehet kihozni ebböl most a legjobbat.
Hidd el hogy ezzel a vagdalkozással semmire nem mész max letiltatod magad a forumról.Nem szoktam kommentelni soha, csak olvasni de ez pont kiszúrta a szememet most amit irtál :)Én külföldön élek (UK) és a hálozat jelentős része dízel.Mégis pontosak a vonatok,pedig itt se mai darabok futnak sok helyen.Én a London és Birmingham közötti Chiltern Mainline melletti városban élek,itt a dizelek 160at mennek a terhesek 100 és 120 között.A szervezettség és forgalomirányítás sokat számit.Lehet régi kütyükkel is menetrendet tartani dízellel.A villany nem megváltás feltétlenül azért mindenhol,főleg nem lesz tőle minden 180 fok fordulattal jobb.
Ha megnézed a menetrendet, az új menetrend előtt (Szepezdfürdő megállással) és után (anélkül) is pont 2 óra 37 perc alatt ér a vonat Révfülöpre, vagyis Szepezdfürdő kihagyásával 0 perccel csökkent a menetidő a következő megállóig!
Ugyanez a helyzet Badacsonytomajig is, változatlanul 2 óra 53 perc kell, attól függetlenül, hogy Badacsonyörs és Szepezdfürdő is kimaradt,
Akkor te is nézd meg a menetrendet és akkor láthatod, mi a különbség. Zánka-Köveskál környékén keresgess, ugyanis ott van egy kereszt, ami 19.-e előtt nem volt. Igen, ez az órás Füred-Tapolca vonatok ára.
Örülök, hogy megértetted a mondandóm lényegét és megtaláltad azt amibe bele tudsz kötni.
Egyébként teljesen igazad van, ha csak 2 db 40 perc feletti késéssel érkező és 1 db 40 perc feletti késéssel induló vonat volt egy hétfői napon, a nyári szezonban, a balaton északi partján, a 23 millárdból frissen villamosított vasútvonalon, akkor minden rendben, ez így természetes, hisz Magyarországon élünk, nem Németországban.
Tulajdonképpen hálálkodhatnék is, hogy nem lett lemondva vonat.
Gondolom te ennek a "csak" 3 vonatnak egyikén se ültél egy klíma nélküli halberstattiban, miközben "csak" 40 percet késik a 40 fokos melegben.
Fejezd be de sürgősen a vádaskodást és az alaptalan lehordást, mert repülsz innen.
Tanulj meg először írni, aztán járhat a szád.
Senki nem volt ott utas ellenes, csak annyi agyad nincs hogy szöveget tudj értelmezni. Trollkodás az egész amit csinálsz, és másokkal vagy elfoglalva. Menj aztán keress erre más helyet hülyegyerek.
2013 óta működött ez a rendszer, azóta csak fogytak a vonatok, ki ne találd már, hogy 13-ban (meg azóta minden évben) még meg lehetett oldani, tavaly meg kevesebbel már nem. Nem ezen a két megállón múlott a menetrend tarthatósága eddig sem, tök nyilvánvaló, hogy most sem erről volt szó, hagyjuk már ezt a sok kamu dumát, meg elmélet gyártást.
Ha megnézed a menetrendet, az új menetrend előtt (Szepezdfürdő megállással) és után (anélkül) is pont 2 óra 37 perc alatt ér a vonat Révfülöpre, vagyis Szepezdfürdő kihagyásával 0 perccel csökkent a menetidő a következő megállóig!
Ugyanez a helyzet Badacsonytomajig is, változatlanul 2 óra 53 perc kell, attól függetlenül, hogy Badacsonyörs és Szepezdfürdő is kimaradt, tehát totálisan kamu az a duma, hogy itt bármivel is előbb érne a vonat Tomajra és ezzel bármit segít bármin. Ha nem hiszed, ajánlom az elvira.hu-t, össze tudod hasonlítani a június 18 előtti és utáni menetrendet.
Sőt, még Tomaj után, Badacsonyba is változatlanul 2 óra 59 perc kell a két megállóval és anélkül is. Badacsonytördemicnél kezd az ÚJ (vagyis a két megállásal kevesebb) menetrendnél NŐNI a menetidő 1 perccel, majd Taplcára már 2 perccel később ér a vonat mint amikor még megállt Szepezdfürdőn és Badacsonyőrsnél is.
Lehet itt erőlködni meg mindenféle elméletek gyártásával védeni a mundért, de a tény az, hogy semennyivel nem csökkent a menetidő a két megálló kihagyásával a következő megállókig, onnan is ugyanakkor indult a vonat, tehát nem a megállókkal volt a baj eddig sem, hanem eleve kamu menetrendet írtak amiről tudják, hogy nem lesz tartható és ezen kell behozni a késéseket. De a propaganda médiában el lehet adni, hogy mennyit gyorsult a vonat.
Én nem vagyok érintett, viszont megvan az a különös tulajdonságom - ami itt láthatóan keveseknek - hogy a saját érdekemen kívül más sérelmével is tudok foglalkozni és kurvára felháborít, amikor azt látom, hogy kicsesznek egy csomó emberrel, pusztán azért, hogy valamennyire sikersztoriként - vagy legalább ne totális kudarcként legyen eladható, ez a hulladék szar fejlesztés és annak egyértelműen negatív hatásai a Füred utáni szakaszra nézve.
Amire te megrántod a vállad és lazán kijelented, hogy "nélkülözhető" az a több ezer ember által használt megállás, ott én látom azokat az öregeket akik mennének a kis nyaralójukba a bőröndjeikkel, az 1 éves bezártság és para után, aztán szembesulnek vele, hogy a vonat kilométerekre áll meg onnan, ahol eddig.
Amit viszont kurvára nem látok, azok ennek a nyertesei!
Látom az ezer féle magyarázatot, csak közben nem értem, hogy miért lehet a magyar ekkora csicska nép, hogy amikor látjuk, hogy kibasznak a másikkal, amivel érdemben nem nyer senki, akkor is nekiállnak itt emberek vért izzadva magyarázni, hogy ez miért jó és miért nem számít a vérbe szívatott másik ember. Megmondom őszintén, ilyenkor kicsit elfog a hányinger az együttérzés teljes hiányától.
Hogy ezt "a part menti utasok aránya dominál" kényszerképzetet honnan szeded és mi alapján jelented ki, hogy ez 60%, azt végképp nem tudom hova tenni, de igazából mindegy is, írjuk ezt is fel a sok mundér becsületét védő elmélet hosszú sorába, amivel a megállók kihagyását próbálták már itt páran hatalmas erőlködések árán megindokolni.
Lehet örülni, ez így fog maradni a következő sok-sok évre, meg lehet kárörvendeni azokon akikkel ki lett baszva, vasútfejlesztés címén.
Látszik mennyit segített, ma is alig 30-40 perces késekkel futott a vonatok java.
De ha mégsem, akkor érdekelne, hogy miért jobb a flirt a kényelmetlen üléseivel meg szűk csomagterével, mint a kék hullámokban közlekedő IC kocsik? Wifivel, konnektorral, klímával természetesen.
Tudom, én is írtam, hogy van amire jó, a Katicára, mert sok a megállás, és ott a dinamika fontos. De az alapvetően ezen a vonalon egy diszkont szolgáltatás, csak nálunk a Flirt még mindig sokaknak az újdonság varázsát hozza.
Lehet nem tipikus példa, de régebben volt alkalmam hónapokon keresztül napi ingázni Budapestre, és egyedül a Halbi volt az, aminek az ülései nem csinálták ki a hátamat.
Az utasnak a megbízható közlekedés jó és ennek nem feltétele a drót. Főleg nem úgy, ha ennek oltárán elengedhetetlen dolgokat feláldoznak a "csakadrót" fetisiszták.
Mégis honnan vették volna ki? Persze, hogy az elővárosból. Bár elvileg 3 Talent állt be helyettük a Z30-ba, de ezeket eddig csak szombaton sikerült kiadni, a többi napon Flirt ment helyettük.
"Ami kellett volna, az egy komplex közlekedésfejlesztési koncepció a Balaton térségére. Benne minden járművel, vasút, busz, hajó. Megálmodni egy ideális világban, hogy hova akarunk eljutni. Felmérni, hogy oda hogy tudunk eljutni, akár Akarattya-Aliga, Fűzfő-Hajmáskér, Szigliget-Keszthely szakaszokkal, de akár egy Alsóörs-Veszprém feltámasztással. Milyen menetrend, hova két vágány, stb."
Teljesen egyet értek.
Szombaton a 19752-es Katicával mentünk Fehérvárról Fürdere, és átélhettük amit V43-1157 topiktárs mindig mond az irányításról, meg a hiányzó KÖFI-ről.
Polgárdiig rendesen mentünk, de ott nagyon félre lettünk téve. Csak álltunk, álldogáltunk. Ránéztem a térképre, és elképedve láttam, hogy a szemből sokat (18 percet) késő Kék Hullámot várjuk, holott tulajdonképpen leérnénk Csajágra. És így is lett volna, a 19707 9.57-kor haladt Csajágon. Bevártuk. Jó 20 perccel indultunk tovább. A páratlan Katicát Csajágon fogták, őt mi vertük el... meg a mögöttünk érkező Kék Hullám, ami Kenesén utol is ért minket. Szerencsére előre engedtük!!! Ez jó döntés volt, mert legalább lement a gépcsere Füreden, mire mi beestünk, így a kettévágott vonal két fele között legalább nem volt csatlakozásmulasztás.
Értem én, hogy van a fontossági sorrend, és az IC minden visz, de 1 vagy 2 perc többlettel rendes lehetett volna a Katica.... ami Kenese után 23 perc késéssel közlekedett. Kisebb morgás volt is a néhány megállót utazók között, hogy többet késik, mint amennyit utaztak volna.
Távol álljon tőlem, hogy a végrehajtó szolgálatot szapuljam, de ez most nem volt egy rendkívüli helyzet. Viszont szerintem minimum télinél sűrűbb, de nem főidényi kínálattal illett volna felvenni a villamos üzemet, Füreden az új technológiát. Lett volna lehetőségük begyakorolni, nem pedig élesben a nyári menetrenddel. Ettől függetlenül szaladgált mindenki, megtették, ami tőlük tellet. Ezért egy hatalmas dícséretet érdemelnek.
A vezetők pedig nézzenek utána Mende tapasztalatának. Úgy tűnik, már régen volt....
Polgárdiban állva elgondolkoztam, hogy milyen szerencse, hogy ez a drót most bebetonozta a 100 évvel ezelőtti állapotokat, amikor nem közösködtek a vasútvállalatok... Így lett Szabadbattyántól két db egyvágányú vonalunk, szemben egy db kétvágányúval. Milyen jó is lett volna most, és később is milyen nagy szolgálatot tenne. De ehhez át kellett volna gondolni az egészet az elején, lásd fent.
Valahogy azt azert nem (vagy nehezen) akarom elhinni, hogy 4 nap alatt a villanygépek ilyen szinten megrongalták a pályat, hogy ezek a hibák eddig nem voltak erzeklehetőek. Ha így van, akkor napokon belül nem lesz semmi tartható. Mindenesetre ma napközben erkezőben több, 5 perc késes alatti vonat jött az északi partról...