Köszi, megnéztem, be is írtam, hogy átjöhetnek ebbe a topicba.
Kígyó, mailemet megkatad? Szívesen küldenék ám Neked Keletet, ha tudnám, hová küldjem...
előzetes bejelentkezés kell, vagy elég "csak úgy" odamenni? Ha az előbbi verzió áll fenn, 1. hol, kinél kell jelentkezni 2. meddig lehet jelentkezni? (Gondolom zártkörű a rendezv./van asztalfoglalás.)
A következő hírt kaptam e-mailben az érintettől (B. Zs.):
Berényi Zsuzsa a Zuboly-kör felkérésére, február 11-én 1/2 4-kor előadást tart a Martinovics páholyról a Centrál kávéházban. Látogatókat elfogadnak.
Köszönöm, ha segítettetek. Ha többet akartok tudni, nézzétek meg ezt az oldalt:
http://www.hazipatika.com/simple/papandras
Elnézést a további másolásért.
A hírek:
Egy 28 éves fiatalember csontvelő-átültetésére gyűjtenek
január 15. 13:11
[Index]
Pap András ösztöndíjasként egy évet az USA-ban töltött, hazautazása előtt pár héttel derült ki, hogy súlyos beteg. A diagnózis, akut mieloid leukémia. Az egyetlen lehetséges gyógymód a csontvelő-átültetés. Mind az amerikai, mind az itteni orvosok véleménye szerint ezt a műtétet abban az amerikai kórházban kell elvégezni, amelyben Andrást jelenleg is kezelik, mivel a fiú nincs szállítható állapotban. Emellett mivel a leukémia egy igen ritka fajtájáról van szó, a donor megtalálására Amerikában volt a legnagyobb esély. A csontvelő-átültetéshez az Országos Egészségbiztosító Pénztár 22 millió forinttal járult hozzá, amely összeg a költségeknek mintegy 30 százalékát fedezi. A hiányzó összeget önerőből kell megpróbálnia előteremteni, ezért András barátai a közvélemény segítségét kérik.
András kezelésére létrehozott Alapítvány neve és számlaszáma: Alapítvány az akutleukémia ellen. CIB Bank: 10700378-26129901-52000001 Az alapítvány címe: 1055 Bp., Szent Istvan krt. 7.
A kezeléshez szükséges összeg előteremtéséhez létrehoztak egy emelt díjas telefonszámot, mely jelen pillanatban csak vonalas készülékekről hívható. A hivás dija bruttó 450 Ft percenként (melyből 291 Ft Andrásé). Az emelt díja telefon száma: 06-90-532-000
szpe válasz erre | adatok | e-mail 2002-01-15 10:43:32 (1154)
A legújabb hírek Nyúllal kapcsolatban: most vált igazán sürgőssé a pénzgyűjtés, ugyanis András olyan állapotban van, hogy az lenne a legjobb, ha két héten belül meg tudnák műteni. Viszont ehhez szükség van a pénzre, mert a kórház - most úgy tűnik - nem utólag kéri a pénzt. Ami viszont jó hír: a tb-vel együtt már összejött 34 millió, még 36 kellene mindenképpen a műtéthez. A lehetőségek: továbbra is a már megadott alapítványi számlaszám; móriczosoknak a láda és az osztályonkénti gy?jtés (fejenként 1000 forint) - kérjük, ez utóbbi összegeket a héten mindenképpen juttassátok el vagy a 11.b-seknek vagy akár közvetlenül nekem is. Ezeken kívül él egy telefonszám, aminek a díja ugyan 450 Ft, de minden hívás 300 Ft-ot jelent Nyuszinak. Tehát minél többször hívjátok ezt a számot, annál több pénz gyűlik. Kérem, hogy ezt adjátok tovább mindenkinek, aki segíteni szeretne. A szám egyelőre még csak vezetékes vonalról hívható, de ez még változhat. Tehát hívjátok a 06-90-532-000-t!!!
Ha van olyan képzőművész ismerősötök, aki képet ajánlana fel egy New York-i aukcióra, amelynek a bevétele szintén erre a célra fordítódik, feltétlenül szóljatok (neki és nekünk is).
Január 19-én a Napkelte műsorában is szó lesz Nyusziról, nézzétek 7.20-kor, ott elmondják a legfrissebb híreket is.
Most ennyi - továbbra is kérjük és köszönjük mindenki segítségét.
meszter válasz erre | adatok | e-mail 2002-01-14 18:17:30 (1152)
Sziasztok!
Ha többet akartok megtudni Papp Andrásról, vagy a segítési lehetőségekről, akkor látogassatok el a:
http://www.hazipatika.com/simple/papandras
oldalra. Ez sok újjal ugyan nem szolgál, de azért érdemes megnézni.
Már járja az országot egy e-mail mely szintén adakozásra hívja fel az olvasók figyelmét. Ha úgy gondolod, hogy nagy címlistával rendelkezel, és szívesen továbbküldenéd a levelet másoknak, akkor írj a meszter@mailbox.hu címre, és elküldöm neked a levelet. Ezzel meg tudnánk gyorsítani a mail szétterjedését.
Egy fontos dologban kérem a segítségeteket. Egy volt iskolatársam műtétjéről van szó - röviden: sok pénz kéne. Köszönök minden ötletet, honnan lehetne ezt előteremteni. Egy tanárnőnk két beírását fogom bemásolni. Kicsit bővebben a Móricz Gimnázium topikjában.
szpe válasz erre | adatok | e-mail 2001-12-14 13:11:38 (1122)
Volt és jelenlegi móriczosok es mindenki mas!! Nagyon szomoru dolog miatt kérjük mindenki segitségét! 10 éve érettségizett a Móriczban Papp Andris - akik ismerik, azoknak: Nyúl - , aki most nagy beteg, leukémiás. Egy New York-i kórházban vár csontvelő-átültetésre, amihez nagyon sok pénzre lenne szükség (Mintegy 150 millió forintba kerül a műtét). Várjuk mindazok jelentkezését, akik hajlandók segíteni. A Nyuszi kezelésére létrehozott alapítvány neve és számlaszáma: ALAPÍTVÁNY AZ AKUT LEUKÉMIA ELLEN 10700378-26129901.
A további információkat szó szerint ideírom ,mert én nem értem, mit jelent, de akit érint, az biztosan tudja, miről van szó.
Tehát: "Ha a támogató gazdasági társaság igénybe tudja venni a kiemelten közhasznú egyesületek számára elérhető adókedvezményt (az éves adózás előtti eredmény 20%-ig, az adomány 150 %-a leírható az adóból), úgy a következő alapítvány számlájára fizetheti be adományát: MAGYAR RÁKELLENES LIGA 11991102-02106755 "(idézet vége). Ez utóbbi esetben a csekkre a megjegyzés rovatba be kell írni: "Papp András László gyógykezelésére". Valamint erről értesíteni kell Nyuszi családját, címük: Papp Gábor 1022 Bp. Bogár u. 17/b. Tel/fax: 326-8191, email: g_papp@elender.hu
Ugye, emlékeztek? Nyuszi minden buliban benne volt, mindenki ismerte, és ha ugratások célpontja is volt, akkor is ő volt a mi kedvenc Nyuszink.. Ő "tarolta le" dühében a kukoricát a címerezőben, ő jött le kezdő létére 4 nap síelés után a Siratófalon, mert "nem férfi az, aki ezt nem teszi meg".. És én azt a képet is őrzöm róla, amikor a ballagásuk utáni éjszaka hajnali négykor ott álltak Jásdival meg Cumival az ajtóm előtt, gyertyával a kezükben, és olyan gyönyörűen énekeltek, hogy még szőrös szívű szomszédaim is meghatódtak..
Nyuszi most az életéért kűzd - segítsünk neki.
(Meg egy fontos információ: ha valaki nekem akar írni, kérem, ne a Törzsasztal által megadott email-címre küldje a levelet, mert az nem az enyém!! Helyette EZ az igazi: szpe@moricz-bp.sulinet.hu)
szpe válasz erre | adatok | e-mail 2002-01-07 15:01:26 (1148)
Sziasztok, ami újat tudok: nagy valószínűséggel január végén - február elején megoperálják Nyuszit, vannak donorok is, csak még meg kell valamelyiket győzni, hogy segítsen. Mivel a műtét biztosnak látszik, így a pénzre nagy szükség van, de az a jó, hogy nem feltétlenül kell összegyűlnie az összegnek az operációig - de utána mindenképpen. szóval idő egy kicsit több van, mintha csak a január állna rendelkezéseünkre. A Móriczban már van láda, de a számlaszám is él, lesz koncert is, talán tévés segítség is. Jó lenne olyan cégeket találni, akik nagyobb összeget tudnak felajánlani, ebben is segítsetek!
Nyuszi jól van lelkileg, nagyon bízik bennünk. Mindenki segítségét köszönöm.
Nu.
A zsidó mitológia nem köti Salamonhoz, sőt elnevezése szerint ez egyáltalán nem pecsét, hanem PAJZS. A héberben ezen inkriminált geometriai alakzat a „MÁGEN DÁVID” néven említtetik (jiddisül ez „MÓGEN DÓVID”-nak hangzik)! Így nem stimmel a Dávid pecsétje megnevezés sem.
Csak nem bírtam szó nélkül hagyni!
TopicOFF
—Kohn bácsi, csak nem zsidó, hogy fel tetszett varrni?!
—Nu, majd sheriff…!
TopicON
Osszián magyarázata a legvalószinübb szerintem is.
Kigyo:"a zsido csillag egy ágán áll, ezek meg kettön"
Hát lehet, hogy a téglák rosszul vannak rakva :)
Mellesleg, talán érdekel: A zsido csillag nem csillag, csak formája miatt hivják annak. Valojában pecsétet jelent és talán egy zárat jelképez. A helyes kifejezés: "Dávid pecsétje" lenne, de a legtöbb nyelvben csak zsidó csillagnak nevezik.
bocs a kitéröért
üdv
DA
Általánosságban természetesen lehet a Dávid-csillagnak szk. vonatkozása.
Itt azonban talán inkább arról van szó, hogy a téglagyáros jelezte a termékén a saját vallási hovatartozását (boldogabb időkben, amikor ezt félelem nélkül fölvállalhatta...).
Kellene egy tégla-kutató... :-)
Nem, nem, én láttam azokat a téglákat, teljesen szabályos, egymással szembefordított körző és szögmérő látható némelyiken. Egy-két téglán ezek között valami betű is látható, sajnos elég elmosódottan, de inkább H-nak tűnt, nem pedig G-nek...
A Dávid-csillagra én is kiváncsi lennék, hogy (ebben az esetben) van-e valami szk. vonatkozása, de azt gyanítom, hogy nincs.
Ha két körző (vagy távolságmérő, ahogy nevezed), akkor kétlem, hogy az szk. szimbólum! Mert a helyes a körző ÉS derékszögű vonalzó - nagyapám aszonta vóna: vinkli :)
Square and compasses. Vö: to be on the square = szk.
Te Anapest, nem keresik valahol ezt a beírásodat...? ;-]
Egyébként ma arra jártamban megnéztem a Lajos utca sarkán a téglákat. Valóban van az egyiken szk szimbólum (a körző, vagy távolságmérő, meg szembefordítva vele egy másik). De amiből sok van: Dávid-csillagos tégla, HK monogrammal. Az az érdekes, hogy a csillag nem egy, hanem két csúcsán áll.
aki B.Zs.-t keresné a jelvényboltban, NE 1/2 4 után tegye!!!
És ne 11 előtt, és ne jövő hét után (ez utóbbiak a szomszéd boltban eladó nénitől származó információk). Jövő héten még megtalálható B.Zs., bár a néni némiképp bizonytalannak látszott, amikor ezt mondta.
Ezt megfejelve íme az 515-ös hozzászólás(om)ban írt feladvány(om) megoldása.
Heller Ágnes: Bicikliző majom. Élet-és korrajz. Kőbányai János interjúregénye. Múlt és Jövő, Budapest, 1998. 283. oldal: " Nem sokkal azután, hogy apámat lefogták, a Gestapo házkutatást tartott nálunk '44 április 20-án. Akkor is eltüntettem mindent, még a nagybátyám szabadkőműves igazolásait is. A konyhakövön égettem el a papírokat, mert már akkor is olvastam detektívregényeket."
Hivatalos választ tolmácsolok:
Szivesen látjuk páholyainkba látogató BÁRMELY szk testvérünket, rangja szerint.
(Kivéve a nôk :( sajnálom.
Nekünk is szabadságunkba áll - NA bármelyik szk páholy meglátogatása, ahová a miénk üdvözletét vinnénk. A Nôkhöz is mehetünk.
A való pedig a következö: a két szervezte között jelenleg is folyik egyeztetés, Magyarországon jobban mennek a dolgok, mint a világban.
A mi (francia-magyar) nagymesterünk jövö év elején tart MINDEN és CSAK szk testvér számára egy profán elôadást, ahol lehetöség nyilik informáciocserére és egyeztetésre.
MI valljuk, hogy nem függünk külföldi anyapáholyoktól, de senkinek sem érdeke felesleges szakadást elôidézni. Viszont talán egymás bekebelezése nélkül lassacskán lehetôség adódik egy horizontális - német módon - történô egymás kölcsönös és teljes elismerésére.
Remélem folyt. köv. és remélen nem fojtottam a többiekbe a szót.
üdv
dudihu