Keresés

Részletes keresés

tamara Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8415
Sziasztok,

szerintem a mai nyafogásokat, nyűglődéseket nem (csak) az oltás hatása teszi, hanem az idő is. Én is nyafogós vagyok, Borka pedig olyan hisztit vágott le, hogy erre még nem volt példa. Kiszálltunk a liftből, ő ugyebár nem akart, és megfeszítette magát, és sívított, üvöltött, mint a fába szorult féreg. Ha a lakásban lettünk volna, otthagyom a szoba közepén amig megnyugszik, de hát a liftben, plusz körfolyosón (mégsem hagyhatom), nevelés céljából.

Viki,
Borkának is kedvenc foglalatosságai közé tartozik, de szerencsére a 72 darabosat használjuk, nem a 200-asat.

üdv. t.

Mrs. Diablo,
csak az a baj, hogy a Mikulásvirág kivételével nem ismerem ezeket a növényeket, pedig lehet, hogy van itthon.

quizas Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8414
Mrs. Diablo,

Azt azért nem állítanám, hogy a 2 hónapos oltásnak nincsenek kisebb mellékhatásai, legalábbis nálunk. Kisbulcsú tegnap és eddig ma is csak nyammogott és szinte folyamatosan panaszkodik.
Mi lesz a többinél, aminek tényleg vannak kísérő tünetei!?

quizas

Sica Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8413
Mrs. Diablo,

hihetetlen, hogy mindent azonnal tudsz. Nem semmi!

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8412
huamindenit Mrs. Diablo, nagyon köszönöm a gyors és precíz választ!

cár írta, hogy nappalra is visszaszoktatják a kiságyba aludni Rolit. Eddig mi is csak éjszakára tettük a kiságyába kisLackót. Ti hol altattok napközben? Mondjuk, ha mi is visszaszoktatunk, akkor előbb megvárom a kókuszmatrac cseréjét.

Mrs. Diablo Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8411
Mérgező szobanövények:
Ciklámen
Primula
Diffenbachia-hibridek
Flamingóvirágok
Könnyező pálma vagy filodendron
Oleander vagy babérrózsa
Sivatagi rózsa
Madagaszkári örökzöld
Fikusz fajok
Korallbokor
Klivia
Fukszia
Kroton
Mikulásvirág

Forrás:
Horst Altmann: Mérgező növények - mérgező állatok

Akit még több infó érdekel (latin név, hatás) szívesen kikeresem.

Előzmény: szilvasgomboc (8408)
ChickenCow Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8410
Sziasztok!

Gyors kérdés: előfordult-e már valamelyik babánál, hogy a fogak nem a könyv szerinti sorrendben bújtak ki ? Marci látszólag ugyanis nem az alsó-felső metszőfogakat növeszti elsőként, hanem oldalra rág nagyon és ott is csipkéződik a fogínye.
Marci tegnap volt 8 hónapos, mászik, áll és "kézenfogva fut", mint a gyík, de normál ütemben menni nem akar. Nem is erőltetjük. Továbbra is kalandornak készül, játszani nem nagyon ér rá. Ma szó szerint segget csinált a szájából: miután megkaparintotta a nedves 200 db popsitörlőkendős dobozt, kb. 150-et kitekercselt belőle, néhánnyal letisztogatta nyelvét és fogínyét, majd a maradék fini nedvesítő lével a torkát is leöblögette. Enyhén popószagú még most is a lehellete. Végülis jobban jártunk így, mintha ő is inkább kakit kostólt volna, mint itt egyes babák.
Mára ennyi, csaó

Viki

Mrs. Diablo Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8409
A 2 hónapos oltásról:
ActHIB oltás, ez a Haemophylus Influenzae elleni, teljesen mellékhatásmentes, elölt kórokozót tartalmazó oltás. A betegség, amit oltás hiányában okozna: gégefedőgörcs, fulladás, agyhártyagyulladás maradványtünetekkel. 1999. februárjától kötelező csak, előtte fizetni kellett érte, de ajánlott volt.Ugyanez jár majd 4, 5 és 15 hónaposan (plusz még másfajta is), ezek emlékeztető oltások.
Előzmény: szilvasgomboc (8408)
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8408
sziasztok :)

Tüneményesek a babák, büszkék lehettek apukák! :))

si: én gumiszalagra fűzött rágókákat - csörgőket a bébihordozójára kötök, ott hamar elkezdte ütögetni majd megfogdosni azokat. Mivel nem használunk cumisüveget, de mégis legyen haszna, amelyiken rajzok vannak, tettem bele fagolyókat, így csörgő lett belőle :) Jól meg tudja fogni.

Köszi a gyümölcsválaszokat.
Lenne 2 kérdésem már megint:
Az egyik, hogy a 2. hónapban milyen oltást kapnak a gyerkőcök? Mert az oltási könyvben nem találom a nevét.
A másik, hogy tudja valaki, hogy mely szobanövények mérgezőek? kisLackónak egyre jobban tetszenek a növények, szeretné megérinteni őket, de mondta anyósom, hogy előbb jó lenne tudni, hogy melyik mérgező..

Ma elég nehéz napunk volt. Ma jöhetett ki a Kicsin az oltás, és órákon át sírt, bármit csináltam. Akkor hagyta kicsit abba, mikor Jazz+azt tettem már be kínomban :)

Elayne Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8407
Sziasztok!

En a szensavrol azt hallottam, hogy csokkentHETi a tej mennyiseget. De valoszinuleg ez is olyan, hogy van akinek igen, van akinek nem. Nekem eg tole a gyomrom, azert nem iszom.

Bugi bacsi Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8406
Hehehe.

Ez a Fiat Punto II topicba valo...

Bocsi
:o)

Előzmény: Bugi bacsi (8405)
Bugi bacsi Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8405
Sziasztok!

Aki meg nem szivott a Boldizsarral, az orulhet. En balga oda vittem a raketamat a komanyszervo ellenorzesre. Lassatok csodat, a kisauto azzal a tank benzinnel csak 419 km-t tett meg. Milyen erdekes, igaz?

Mas.
Nektek tokeletesen mukodik a belso levego keringetes, vagy egy izmosabb Barkas azert kifog rajta? Asszem a lerdesbol kiderul, hogy nalam ez a helyzet. Nagyon bosszant!

tamara Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8404
Sziasztok,
játéklemosás:
én is csak akkor szokom lemosni a játékokat, ha fizikailag láccik. Az itthon használatos játékokat szinte soha, amit pedig elviszünk és leejti azt ki vagy le szoktam mosni, persze, ha el nem felejtem, mire hazaérünk.

Hópihe,
Fübevaló: én nem teszek BOrka fülébe fülbevalót, (bár mi is kaptunk egy szépet) úgy gondolom, egyel több lehetőség a balesetre. Nézzék inkább fiúnak egy darabig. Majd ha ő akarja, akkor kifurathatja a fülét.
De ez csak egyéni vélemény.

sziasztok, t.

si Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8402
Mindent szép sorjában, egy kicsit lemaradva, ahogy szoktam:::

Ágibági! Köszi a tippet, megnéztük, de sajna nem jártunk szerencsével… Nekem ez a bolt nem igazán esik útba, meg azt hittem, hogy csak babakocsit, és autósülést árul. Pedig vannak ott jó dolgok is, érdemes benézni. Az utazóágyat sajnos már szétkapkodták, mert igazán jó árban voltak. Csak egy fajta volt már, aminek kisebb a mérete (az a piros-sárga-kék) Sajnálom, hogy nem jutottam el hamarabb. De talán még lesz később.
De azért vettem egy kulcsos rágókát Bencusnak, imádja…

Nem tudom ki írta a kiságyra rakott gumiszalagot, de örök hála neki!!!
Kipróbáltam én is, igaz nem csipeszekkel, hanem a rágókákat fűztem fel a szalagra. Az első alkalommal Bence majdnem 1 órán át (!) tologatta, fogdosta, püfölte a rágókákat, ja és a gumit is. Nagyon tetszett neki, mindez az után, hogy nyűgös volt, nem tudtam lekötni semmivel, és végső esetként gyorsan összeállítottam neki ezt. Nagyon bejött!!!
Amikor megunta, csak oldalra fordította a fejecskéjét, és elaludt…

Szilvasgomboc, és többiek! Örülök, hogy sikert aratott a sapi. Biztos nagyon aranyosak benne a lurkók!

Cincoka, aranyos a fiad!

Márkó-bébi Éva! Mi még nem kaptunk csuklócsörgőt a kismamától, pedig én is beküldtem a tesztet. Neked mikor küldték?

Tea: Nagyon ritkán kapott még Bence teát, de akkor a hipp édesköményt adom. Ez sokkal jobban ízlett neki, mint amit én főztem a gyógyszertáriból. Dokinénink szerint kaphat még forralt vizet, pici citrommal, vagy a hipp gyümölcsteáját. (ezt még nem próbáltuk)

A legújabb Bence-produkció, hogy hangosan kacag. Meg lehet zabálni. Tegnap a védőnéninél volt mellettünk egy 3 hetes kisbaba. Olyan picike volt, ill. Bence olyan nagyfiúnak tűnt mellette. Egészen elcsodálkoztam, a különbségen. Fantasztikus, hogy milyen sokat nőtt ezalatt a három hónap alatt!

si

Andrea-r Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8401
Jó reggelt!

A gyümölcs-témához én annyit tennék hozzá, hogy szombaton és vasárnap is megettem 1-1 doboz málnát. Ez kb. 20-30 deka. Nagyon finom volt, s Máté babán sem látok semmi rosszaságot tőle.

Piglet!
Honnan lehet tudni, hogy hasmenése van a babának? Ugye, amíg csak tejci + tápi, addig is híg és nyálkás (bocsi).

Gratulálok a Kispapáknak, nagyon szépségesek a kisfiúk! Sok-sok boldogságot (és türelmet) hozzájuk.
De Gergőnek még nem kell tudnia nyúlni-fogni 7 és fél hetesen. Odébb van még, ráadásul minden baba más, és nem biztos, hogy a nagykönyvben megírtak szerint halad. Ezt tapasztalatból :) mondom. Eleinte én is aggódtam, ha valami nem úgy történt, de ma már eszembe sem jut, hogy pl. könyveket bújjak, vagy összehasonlítsam más babákkal. Máté baba pl. még nem fordult meg, pedig már 4 hónapos elmúlt. Nem baj. Majd megfordul.

Andrea

Mandrake Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8400
Sziasztok!

Gyümölcsügyben támogatjuk Pigletet. Tényleg mindent lehet enni, csak módjával. Nálunk eddig gyümölcsből, zöldségből eredendően még semm gond nem volt, pedig mi mjdnem vegetáriánus módon kajálunk. (Nagyon sok zöldség, kevés húsféle.) Talán a tejtermékeknél kell egykicsit jobban udafigyelni. (De hangsúlyozom, ez a mi esetünk!).
Adri és a pici Gergő egyébként már jól vannak, Adri láza lement, a babócánk kiütései pedig szerencsére teljesen eltüntek.
Most a baba ismét nyugodt, sokat nézelődik, és "beszél". Nagyon szeret bámulni kifelé az ablakon.Az éjszakákat majdnem teljesen végigalussza.
Nálatok hogy állnak a picik az üléssel, fogással. Gergő most 7 és 1/2 hetes, szeret üldögélni és nézelődni a csecsemőülésben (pl a konyhában), de a fogni még nem nagyon akar.

Adri, Mandrake, Gergő

cár Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8399
Sziasztok!

MsME! Bár Roli már elég nagy, mi elvileg a játékokat rotáljuk a fürdőkádban, folyamatosan cserélgetve. Azért csak elvileg, mert még csak a negyedik játéknál tartunk és még egyszer sem értünk körbe. Hiába, nagy a játékpark. Egyébként mi csak a fizikai szennyeződéseket távolítjuk el.

Elayne! Vettünk Rolinak pasztinákos babaeledelt, hátha megeszi.

mICK! Nagyon helyes fiacskád van, gratulálok! Mellesleg meg büszke lehetsz magadra, mert nem sok apuci írogat ide. :-)

Más. Roli megtanult nappal, bent, a saját ágyában aludni. Tegnap délelőtt 2 1/2 órát, délután pedig egy pici sírással 1 1/4 órát aludt. És Cárné a szülés óta először aludt akkor, amikor a Kisvackor is aludt úgy, hogy én nem voltam otthon.
Ez a nagy mennyiségű alvás az időjárásnak is köszönhető volt.

Üdv

Sica Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8398
Tamara,
hatalmas gratuláció Borkának! De ügye már! Milyen hamar ilyen nagylány lett!

Én nem szoktam fertőtleníteni játékot, max. lemosni, de eddig még semmi baja nem volt ettől Domcsinak. Jót tesz az immunrendszerének. :-)

Elayne Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8397
Piglet, szivembol szoltal! :))

Szerintem is mindent ki lehet probalni, nem egyforman reagalnak a babak. En is kiserleteztem, mit bir es mit nem. Flora pl. a fokhagyma izu tejcsit kimondottan szereti :)), az epertol sincs semmi baja, sot hamozva mar o is eszi.

Előzmény: Törölt nick (8395)
Hopihe Creative Commons License 2001.06.19 0 0 8396
Sziasztok!

A XIV. kerületben én is tudok egy nagyon jó dokit, ha valakinek kell, ő is homeopátia párti.

Eszter a keresztelőjére kapott fülbevalót a keresztanyjától. Tanácstalan vagyok, hogy kifúrassam-e a fülét. Sajnálom szegényt, mert biztosan fájni fog neki, meg nem tudom, hogy mennyire balesetveszélyes. A dokink azt mondta, hogy jobb minél előbb túl lenni rajta, később rosszabbul viseli. Nem tudom mit tegyek! Eszter most 11 hónapos.

Én is szoptattam lázasan, semmi gond nem volt.

Nufi, az én lányomnál is volt egy idő, amikor szakaszosan szopizott, aztán elmúlt. Próbáld meg szopi előtt kiszivni az orrát, lehet, hogy nem kap rendesen levegőt, nálunk ez volt a gond, pedig nem folyt az orra.

Gratula Borka első lépéseihez!

Eszter a hétvégén megfordult kapaszkodás nélkül és tett egy lépést, bár még elég bizonytalan volt, de mi nagyon megdicsértük. Annyira aranyos amikor rádöbben, hogy nem kapaszkodik.

Szilvásgombóc, a mi dokink szerint bármit lehet enni módjával, kivéve az epret és a málnát az első 3 hónapban nem ajánlja.

Sziasztok

Törölt nick Creative Commons License 2001.06.18 0 0 8395
Sziasztok!

Ezt a sok sületlenséget, már bocsánat, gyümölcs ügyben.
Alapvéleményem a szoptatós mamák étrendjéről az, hogy mindent lehet, csak ésszel.
Karfiolt is, de nem mindennap. Ki kell próbálni, hogy van hatása a babára vagy nincs. Ha nincs, akkor mehet. Ugyanez igaz az eperre is pl. Kipróbálás, megfigyelés, ha nincs reakció, akkor OK.
Allergizáló ételek leginkább: citrusfélék (narancs), kakaó, paradicsom
Ezek leginkább kiütés formájában jelentkeznek többnyire a hajlatokban 1-3 napon belül.
A tej, tojás allergia jelentkezése hosszabb lefolyású, kb. 1 hónap. NEm jellemző rá a kiütéses forma, hanem sokkal inkább hasmenést okoz, vagy légúti panaszokat.

Sárgabarack???????? Hiszen az a legjobb székletlazító. Ráadásul az egyik legkorábban adható gyümölcs.

Most őszintén, el tudjátok képzelni, hogy egy gyümölcstől lázas legyen egy baba. Már ugyan hogyan?? Mármint biológiailag mi indokolná???

Piglet

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.18 0 0 8393
Szokás szerint nem egyszerre jut eszembe, amit szeretnék leírni, bocs.
Ma kaptam a Pampersesektől 1 levelet, van 1 akciójuk, hátha más is élni szeretne vele. (nekem semmi érdekem a pampersnél:)
szóval: Ha 3 óriáscsomag, vagy egyéb kiszerelésű P. Baby dry air care vagy sensitive vonalkódját a csomagolásról visszakülditek a DONO Kft Pampers nyári ajánlat 1461 Bp Pf. 241 címre, akkor 3 féle dolgot lehet kapni (persze ezt rá kell írni, hogy melyiket szeretnétek.) 1: pici úszómedence (tényleg pici:) 2: beülős úszógumi 3: bébi matrac.
Persze sorsolnak is nyaralást, de a többit tuti adják.
Annamama Creative Commons License 2001.06.18 0 0 8392
Azt nem tudom, hogy szoptatás alatt mi "tiltott" (engem is érdekelne), de pont ma hallottam egy barátnőmtől, hogy az ő anyukája szerint sárgabarackot nem szabad adni a gyereknek 2éves kor alatt, mert lázat okoz. Tud erről valaki valamit?

Annamama

Előzmény: szilvasgomboc (8389)
tamara Creative Commons License 2001.06.18 0 0 8391
Sziasztok,
Ducika, hát igen, vártam már ezt a pillanatot, de most rá kellett jönnöm, hogy milyen nyugis is volt az életem akkor, amikor még leginkább négykézlábazott.

Szilvásgombóc,
szerintem más nics. A többi gyümölcsöt viszont csak módjával egyed (kajszi, őszibarack, szőlő).

sziasztok, t.

Annamama Creative Commons License 2001.06.18 0 0 8390
Sziasztok!

Portáska! Jó tudni, hogy nem csak az én párom menekül el időnként itthonról bevásárolni.

Mandrake: Én belázasodtam rögtön azután, hogy hazajöttünk a korházból. A dokinőnk szerint nem csak lehet, hanem egyenesen kötelező szoptatni, ha te beteg vagy. (Itt nem a bölcsességfog okozta lázra gondolok, hanem pl. nátha, influenza stb) Azt mondta, hogy a babát nagy valószínűséggel megfertőzöd, ha együtt vagy vele, az ellenanyagot viszont csak a tejjel kapja meg a pici, mivel az ő saját immunrendszere még nem működik. Egyedül a szifiliszt említette, amivel nem szabad szoptatni. Az meg gondolom, elég ritka.

MsME: Csatlakozom a gyerekjátékot vízzel leöblítők táborához.

TéKá: Ne haragudj, nem akartam semmit sem ráderőszakolni, csak úgy értelmeztem, hogy még keresed a megoldást a szoptatásra.

Egyébként az LLL kiadványai valóban nem nagyon használhatók, viszont személyesen vagy telefonon nagyon szívesen adnak segítséget - és ez most azoknak szól, akiknek szüksége van szoptatási tanácsokra.

szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.18 0 0 8389
Juteszembe! Végre itt a gyümölcsszezon :) Azt tudom, hogy az eper nem ajánlott szoptatáskor, de van még más "tiltott gyümölcs" is?
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.06.18 0 0 8388
sziasztok :)

nufi!! :)) nagyon örülök, hogy megvagy! :) kisLackó is csinál ilyet, ilyenkor leteszem játszani - nézegetni , úgyis jelez, ha tényleg éhes.

tamara: gratulálok Borkának!! :)

MsME: én bele szoktam tenni a ruhákkal a 60 °C-os programba, majd jól leöblítem utána hideg vízzel.

A múltkor írtam a kókuszmatracunkról, hogy besüpped néhény nap alatt. Ma kijöttek a Demko-federtől megnézni, és mondta, hogy tényleg nincs rendben a matrac, nem szabadna ilyennek lennie, és elviszik majd néhány napra. Kíváncsi vagyok, mi lesz.

Ducika Creative Commons License 2001.06.18 0 0 8387
Tamara!

Gratulálunk Borka nagy tettéhez! Neked is kívánnánk valamit: még fürgébb kezeket és lábakat!!! :o)

Előzmény: tamara (8378)
Elayne Creative Commons License 2001.06.18 0 0 8386
Tamara! Gratula Borkanak!!

Nufi! Nalunk is volt ilyen, szerintem aozn kivul amit a tobbiek irtak, ugy vettem eszre, hogy ekkorra fejlodik olyanna a babak latasa, hogy mindent szemugyre akarnak venni a kornyezetukben, kulonosen a mamat. :) Floranak a fuggony es a parnahuzat volt(van) a maniaja, az egyik csikos, a masik kockas. A feher parnahuzat sosem erdekelte. :)
Elmulasztani en sem tudtam, egyszercsak abbahagyta (valamennyire).

tamara Creative Commons License 2001.06.18 0 0 8385
Borka nevében is köszönöm a gratulációkat, most éppen szemezget a papírszemetesből.
Andrea-r,
jól, bár még nem biztos a dolog, remélem csütörtökön az lesz!

üdv. t.

Andrea-r Creative Commons License 2001.06.18 0 0 8384
Sziasztok!

Nufi!
Az én kisfiam is gyakran csinálta-csinálja, a kettőt szippantok-húzom-elengedem-nézelődök játékot szopi közben. Arra jöttem rá, hogy akkor van így, ha nem igazán éhes. Mert ha igen, akkor le se lehet robbantani a ciciről, s ha véletlenül elengedi, akkor azonnal hangosan követeli. Ha már kicsit jóllakottabb, akkor kezdi a fenti játékot.

Tamara!
Nagy gratula Borka lépéseihez. Egyébként jól értem a hozzászólásokból, hogy...?

A tápszer dologhoz: nekünk is a Beba HA van, Máté baba szerencsére elfogadta és allergiás-kiütéses sem lett.

Andrea

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!