Keresés

Részletes keresés

GEFE Creative Commons License 2007.05.08 0 0 42679

Üdv!

 

Valaki tudna e segíteni: a Planétás receptkártyáit keresem, lehetőleg a teljes gyüjteményt, dobozostól, elválasztókártyástól cakk- pakk.

 

Hol keressem?

pojka Creative Commons License 2007.05.08 0 0 42678
apró titok az uborkasalátához: sokan érzékenyek az uborkára, mint a Danica barátosném is, az ő bevált újítása: vékonyra leszelni az uborkát, majd kicsaravarás nélkül nyakoncsapni finom tejföllel avagy joghurttal de a kefír is finomságos. Nem bántja a gyomrot és finom saláta.
Előzmény: szysssz (42675)
varadit Creative Commons License 2007.05.05 0 0 42677

 

 Én is olvastam, de már nem tudom hol. Ha az illető Kispesthez közelebb lakik, akkor a Kossuth téri piacon gyönyörű b.májat lehet kapni a Kaiser's felőli oldalon lévő húsosnál. Árban kb ennyiért. De nem állítom, hogy minden nap van...

Előzmény: beetee (42676)
beetee Creative Commons License 2007.05.05 0 0 42676

Itt keresett vki borjúmájat?

 

Múltkor az újpesti piacon (igaz akcióba) 489 Ft volt kilója.

 

 

szysssz Creative Commons License 2007.05.05 0 0 42675

Szép és pontos leírása az egyik legjobb köretünknek, (önálló ételünknek).

Egy szomszédos topicban említetted az uborkasalátát, mint a hozzá legjobban illő savanyúságot. Egyetértve, itt is emlékezzünk meg róla.

Köretként a rántott borjú- (sertés) máj passzol hozzá, pláne, ha prézli helyett búzacsirával panírozod.

Előzmény: nagypapi51 (42674)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 42674

Apró, ún. parázs krumpliból célszerű készíteni (ráadásul féláron adják)

NE hámozd/kapard le a héját, csak dörzsöld le a kunkori maradványokat, kevés zsiradékon (legjobb a vaj) nem túl nagy tűzön, folytonos forgatás-rázogatás mellett FEDŐ ALATT pirítsd meg, csak a legvégén sózd, és tedd hozzá a petrezselymet!

Előzmény: bd (42672)
pearl12 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 42673
Amiben biztos vagyok: ha azt szeretnéd, hogy a petrezselyem ne keseredjen rá, és még a vitamintartalma is megmaradjon, akkor csak akkor szórd rá, ha elkészült. Én igy szoktam és talán még jobb is az ize, mintha már menet közben használnád.
Piros héjú és ropogós belsejű újkrumplit én akkor állitottam elő, amikor egy recept azt kérte, hogy olajban süssem ki. Nem is hittem volna, hogy a magas viztartalom ellenére ilyen finom lesz...! Esetleg próbáld meg ötvözni a kettőt...
Előzmény: bd (42672)
bd Creative Commons License 2007.05.05 0 0 42672
Petrezselymes újkrumplit hogyan kell úgy csinálni, hogy
piros ropogós legyen a héja,
belül puha legyen,
a petrezselyem ne keseredjen rá
?
tuutuu Creative Commons License 2007.05.03 0 0 42671

Mondtam én...:}}

Hun van az én Wagnerem ( jó, a régi 1/2 kW-os volt, de mindent fél méterről kellett csinálni), azt a virslit is, amivel kezdtük az egészet hajszárítani..:}}

Előzmény: nagypapi51 (42670)
nagypapi51 Creative Commons License 2007.05.03 0 0 42670
Ki se köll mozdulnod, katt ide!
Előzmény: tuutuu (42669)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.03 0 0 42669
Na, becsszó, ha odaesz a fene egy fodrászat felé, megkérdem, mennyivel tudnak pörkölni..:}}
Előzmény: ZsuR (42668)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.03 0 0 42668
Hm. Az aztan ad egy frizurat :))
Előzmény: tuutuu (42666)
TTAMAS Creative Commons License 2007.05.03 0 0 42667
Nem, a korábban elmlített hőlégfúvóval.
Előzmény: ZsuR (42664)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.03 0 0 42666
A profi fodrász-cucc tán még a hőpisztolyomnál is gorombább..:}}
Előzmény: ZsuR (42664)
tuutuu Creative Commons License 2007.05.03 0 0 42665

Persze, az enyém is azt hiszem 600, meg 1200 W-ot tud.

A I. fokozatban is bőven elég, egyszer használtam festéket leégetni a gorombát.

Csak bennem a 300 W-os levehető ajtós NDK hajszárító él...:}}}

Előzmény: TTAMAS (42663)
ZsuR Creative Commons License 2007.05.03 0 0 42664
Mit nem mondsz. . .Hajszaritoval?
Előzmény: TTAMAS (42663)
TTAMAS Creative Commons License 2007.05.03 0 0 42663

De most miért, a hőpisztoly tényleg egy szigorított hajszárító. Most nem tudom megnézni ( mert lusta vagyok lemenni a műhelybe), de valami 900 W-os az enyém. Annyit meg egy gyalog hajszárító is tudhat.

 

A teljesítmény nem minden. Én a szintén 900 wattos készülékkel próbaként begyújtottam a grinsütőt. Szépen felizzítja a faszenet...

Előzmény: tuutuu (42630)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.30 0 0 42662
persze, tejszín, de hab formában! ez az!! köszi!!
Előzmény: tasha (42661)
tasha Creative Commons License 2007.04.29 0 0 42661
2.
Ricotta torta gyümölccsel Ínyencfalatok - Jenei Tamás ünnepi fogásai
Hozzávalók 4 személyre:

* 35 dkg mézes puszedli
* 15 dkg vaj
* 40 dkg ricotta
* 5 lap zselatin
* 30 dkg porcukor
* 2 db lime
* 1-2 doboz málna
* 4 dl tejszín
* 4 db kivi

A puszedlit kézzel nagyobb darabokra morzsoljuk, és összekeverjük az olvasztott vajjal. A masszát egyenletesen tortaformába nyomkodjuk, és hűtőbe helyezzük.

A zselatinlapokat meleg vízben felolvasztjuk. A hideg tejszínt 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük.

A ricottához hozzáreszeljük a lime-ok héját, majd hozzáadjuk a kifacsart levét is, és egy habverővel alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a maradék porcukrot és a feloldott zselatint, majd lazán beledolgozzuk a tejszínhabot.

A krém felét a megdermedt tortalapra kenjük, majd belenyomkodjuk a málnákat (egy maroknyit félreteszünk a díszítéshez), és rákenjük a maradék krémet.

A félretett málnát a tetejére szórjuk, gyengéden belenyomkodjuk, és hűtőben legalább 2-3 órát dermesztjük.

Friss gyümölccsel – például kivivel – tálaljuk.

--------
szóval a tejszínes zselatinos is, az tartja össze
tasha Creative Commons License 2007.04.29 0 0 42660
ja akkor idemásolom

1.

Manhattani túrótorta
Hozzávalók 8 személyre:

* 10 dkg mogyoró
* 20 dkg darált keksz
* 75 dkg natúr krémsajt
* 50 dkg ricotta túró
* 2 csipet só
* 1 rúd vanília
* 1 db szerecsendió
* 10 dkg barnacukor
* 15 dkg kristálycukor
* 10 dkg rétesliszt
* 4 db tojás
* 15 dkg aszalt vörös áfonya
* 15 dkg aszalt papaya
* 5 dkg mazsola
* 5 dkg vaj

A mogyorót a darált keksszel durvára őröljük. Kis részét a vajjal kikent tortaformába öntjük, hogy a forma oldalára is jusson.

A krémsajtot összekeverjük a ricotta túróval, és két csipet sóval. Reszelünk bele szerecsendiót, hozzáadjuk a vaníliarúd belsejét, a barnacukrot és a kristálycukrot. Eldolgozzuk benne a lisztet és a tojásokat, majd belekeverjük az aszalt gyümölcsöket.

A massza felét a tortaformába öntjük, rátesszük a maradék mogyorós keksz nagyobbik részét, majd a többi masszát is rákenjük, végül ismét megszórjuk a darált keksszel.

Előmelegített, 180°C fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.
Előzmény: Törölt nick (42659)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.29 0 0 42659
én is arra gondoltam, de nem hiszem, hogy összeállna... valami krémes kellene, de a tvpaprika nem enged be... azért köszi. zitka, a kérdés egyelőre elméleti
Előzmény: tasha (42658)
tasha Creative Commons License 2007.04.29 0 0 42658
Előzmény: Törölt nick (42656)
Zitka Creative Commons License 2007.04.29 0 0 42657
Milyen ricottad van? (gyártmány, csomagolás...? )
Előzmény: Törölt nick (42656)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.29 0 0 42656
újra megkérdezem, hátha valakinek feltűnik: ricottából lehet jó túrótortát csinálni? mit tennétek bele, hogy elég krémes legyen?
Előzmény: Törölt nick (42643)
VKOrsi Creative Commons License 2007.04.27 0 0 42655
köszi :)
Előzmény: tuutuu (42645)
tuutuu Creative Commons License 2007.04.27 0 0 42654
Egyszer volt valamiért, hogy későn álltam neki, már lézengett egypár kolléga. Na, abból nem is ettem sokat..:}}
Előzmény: joy (42653)
joy Creative Commons License 2007.04.27 0 0 42653
Pedig a látvány lenne izgibb. :o) Szagok: nálunk már a foghagymás-pirítóssal is erős izgalmakat lehet kiváltani. :o)
Előzmény: tuutuu (42649)
tuutuu Creative Commons License 2007.04.27 0 0 42652
Ha van benne vas, akkor igen. Namost azon töprengek, hogy a KOR acél nem mágnesezhető, azzal mi van? Mindegy, nekem nem kell ilyen kacat..:}}
Előzmény: joy (42650)
joy Creative Commons License 2007.04.27 0 0 42651
Milánóban csakis. :o)
Előzmény: Törölt nick (42643)
joy Creative Commons License 2007.04.27 0 0 42650
Akkor az én kerámia lúdtalpbetétes Solingen kotláim se lennének jók indukciósra???
Előzmény: VKOrsi (42632)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!